Találatok a következő kifejezésre: Ha 40 körül (43 db)

A számítógépemre lenne 1 cserea ajánlat 1 piaggio nrg 70ccm (124km\h) végsebbel, menyit ehet kb ha normálisat nyomom 40-60 között de ink 40 körül? Mert azt megláttam hogy 18khm altt megevett 1 liter benzint full gázzal?

Ismer?söm szerint 10 litert eszik(ez szerintem hülyeség,neki semmi fajta tudása nincs csak 1 sima kinai robogója)

Legjobb válasz: Ha tényleg annyit megy, akkor azon valami komoly tuning cuccok vannak. Simán megehet 8-10 litert, ha húzod neki(+ugye az olaj, amit senki sem számol....). Ha meg 40-nel cammogsz vele, nem fog neki tetszeni hosszútávon.

Ha tényleg annyit megy, akkor azon valami komoly tuning cuccok vannak. Simán megehet 8-10 litert, ha húzod neki(+ugye az olaj, amit senki sem számol....). Ha meg 40-nel cammogsz vele, nem fog neki tetszeni hosszútávon.
de ha ennyire ezt akarod akkor minek kérdezted meg? szerintem is felesleges egy ilyen "verseny" robogó mivel ahogy írtad "én40-50 max 60 körül hajtanám rendõrveszélyes helyeken". szinte bárhol belefuthatsz egy trafiba. autópályára úgysem mehetsz ilyen motorral akármennyi is a végsebessége. tényleg csak arra jó h piros lámánál keménykedhetsz vele(engem a kormány mögul baromira nem érdekel h 100 méteren gyorsabb vagy amíg az autó bõven viszi a 220-at) de robogó fogyasztása meg az egekben van.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapja épített gép...és kapnám a gyári darabokat is mellé.
Minden motort szét lehet tuningolni annyira, hogy simán 10 fölött egyen. Egy 50-est is.
Hidd el barátom, nem jókedvében cserélné el a jelenlegi tulaja...Lehet hogy még jól megy, demár valószínûleg vannak arra utaló jelek, hogy kivan nyomva a szeme, és nálad fogja megadni magát a technika... egy ilyen kihegyezett gép nem bír sokat, utána pedig talicskával viszed a pénzt a szerelõnek..
biztos marha jó dolog pirosnál legyorsulni csak az a baj h 120 felett még egy lada is otthagy a francba egy 125-250 es motoról nem is beszélve. de ha neked ez megér 10 literes fogyasztást ilyen üzemanyagárak mellett akkor hajrá. :)
A kérdező hozzászólása: GYÁRILAG.Ez full tuning...és jópár kocsit odaver dragba pl100-250 méteren....a Peugeot206-ot bõven odaverte 110méteren
Kicsit vicces, valóban, ha aztvesszük, hogy egy 250-es Etz eszik 6-7-et..
A kérdező hozzászólása: hát ez a robogó inkább az amatõr\haladó dragos robogónak felel meg teljesítmény gyanánt... Na meg ha úgynézzük az alap gyári robogó például a peugeot206:Kevés fogyasztás közepes erõ:D a full tuning robogó: dodge cahrger nagy fogyaszrtás brutál erõ
ugye nem mondjátok komolyan h egy 70 cm3 robogó képes benyelni a 10 litert? azt hittem azért jó robogózni mert olcsó fenntartani. egy 2.0 literes autó eszik annyit. :)
A kérdező hozzászólása: nem nagyon szoktam hosszú utakra menni vele maximum 5-6km-re...(ez még régi sr-emmel) Egy autó\motor szerelõ ismerõsöm pontos adatot nem tudott mondani de szerinte a fogyasztás nem csak a teljesítményen múlik hanem azon is hogy ki mennyire húzza neki. én40-50 max 60 körül hajtanám rendõrveszélyes helyeken
GYÁRILAG nem hiába nem ment 124 el k 80 at ha ment de te tudod mejd 3 hónap mulva ha szétpörög akk benne lesz 6 ezerbe dugó gyürü fötenges stbbb

Ha 40 éves kor után már csak 5 évre adnak jogsit, érdemes volna még 39 évesen megcsináltatni 10 évre? Csak jövőre járna le, amikor 40 leszek.

Egyáltalán lehetséges 1 évvel a lejárta el?tt megcsináltatni? Vagy ha nem hagyják, esetleg érdemes "elveszíteni" és újat csináltatni?

Legjobb válasz: Igen! Nekem kifejezetten ezt javasolta a háziorvos. Mondjuk én most, 30 évesen csináltattam újra.

Igen! Nekem kifejezetten ezt javasolta a háziorvos. Mondjuk én most, 30 évesen csináltattam újra.
Ez jó ötlet, nyugodtan megcsinálhatod elõbb, nem kell megvárni, hogy lejárjon.
Nem, mivel fizetned kell érte, ami az orvosnak is pénz. Nem hinném, hogy tiltakozna.
Háziorvosnál. Õ ad beutalót a szükséges helyekre. Most már kell mellkas röntgen, vérvétel, meg szemészet. :) Ezeket megcsinálod, majd a leleteket visszaviszed, õ odaadja az "alkalmas vagy" papírt 6000 Ft-ért cserébe, amivel mész az okmányirodába. Ott kapsz egy 4000 Ft-os csekket. Befizeted, lefotóznak, aztán kb. 2-3 hét és elkészült.
A pénzt nekik is mindegy hogy mikor fizeted ki. (Orvos 5-10 ezer, okmányiroda 5ezer) viszont te nyersz vele 5 kemény évet!!! Persze hogy csináltasd meg!!!
A kérdező hozzászólása: És nem fognak belekötni, hogy még bõven érvényes a régi? Köszönöm, hogy válaszoltatok!
Nyugodtan csináltasd meg, nekem is ezt javasolta a doki, nyersz vele 5 évet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket! És hol, kinél kell kezdeni procedúrát? (Háziorvosom nem túl értelmes, azt mondta erre a kérdésre: "majd meglátjuk, megbeszéljük", én viszont elõre szeretném tudni.)

Miért írja a ciklus.hu ha 40-50 napos a ciklusom hogy csak 20 nap körül van peteérésem?

Ez minden szempontból hülyeség, mert a menstruáció inditja el a peteérést, szóval ha van peteérés akkor az kb a 40 napos ciklusnál is a 14-15 -ik napon van.Már 3 hónapja figyelem magam, ovu teszt, hömérés, és mindig 14-ik napon lehetett a peteérésem, és ezek után csak 40-50 napra jött meg. De miért ír egy ilyen oldal hülyeséget?

Legjobb válasz: A ciklus.hu minden szempontból átlagot számít. Számít egy átlagos ciklus hosszt, ahhoz "tervezi" a következõ menstruáció esedékességét. Az a ciklus.hu-tól függetlenül nem feltétlen, hogy igaz, hogy 40-50 napos ciklus estében biztosan a 14. nap van a peteérés. Inkább az az igaz, hogy a ciklus második része (peteéréstõl) nagyjából 14 nap (pár napos eltéréssel) mindenkinek. A 35 napnál hosszabb ciklusok már nem feltétlen tekinthetõk normálisnak és nagyobb a valószínûsége annak, hogy nincs mint annak, hogy van peteérés. Lehet jobb lenne orvoshoz fordulni, mert akár ciszta is állhat a problémáid hátterében.

A ciklus.hu minden szempontból átlagot számít. Számít egy átlagos ciklus hosszt, ahhoz "tervezi" a következõ menstruáció esedékességét. Az a ciklus.hu-tól függetlenül nem feltétlen, hogy igaz, hogy 40-50 napos ciklus estében biztosan a 14. nap van a peteérés. Inkább az az igaz, hogy a ciklus második része (peteéréstõl) nagyjából 14 nap (pár napos eltéréssel) mindenkinek. A 35 napnál hosszabb ciklusok már nem feltétlen tekinthetõk normálisnak és nagyobb a valószínûsége annak, hogy nincs mint annak, hogy van peteérés. Lehet jobb lenne orvoshoz fordulni, mert akár ciszta is állhat a problémáid hátterében.
Peteeresed lehet akkor van csak eppen a tuszod nem reped meg, lehet cista lesz belolle ami felszivodik. Ekkor a tested a ciklus soran kesobb probalkozik meg egy peteeressel ami (40-14=26) kb. a ciklusod 26-dik napja korul van. Persze mindez csak feltetelezes de leirom neked, hogy miert gondolom igy. Mindig ossze vissza ciklusaim voltak es a babam tavaly egy 42 napos ciklusban fogant a ciklusom 28-dik napjan. Sajnos ezt a babat elvesztettuk, most ismet babat varok aki a ciklusom 22-dik napjan fogant. Pedig most is volt pozitiv ovulacios tesztem a ciklusom 13-dik napjan, megsem akkor fogant a baba hanem a 22-diken. En azt tanacsolom neked, hogy vegig hasznaljad az ovutesztet es figyeld meg, hogy kesobb a ciklusod soran nem-e lesz ismet pozitiv es akkor huzzatok bele megint a paroddal. De az is lehet, hogy ilyen hosszu ciklusokkal nem art ha lat doki.
A kérdező hozzászólása: Másodikat értem, voltam dokinál, azt mondta normális ha fél évig nem jön össze menjek vissza. Viszont az elsönek nincs igaza, mert a peteérést a menstruáció indítja el. Ezért is számolják a ciklus kezdetét a menstruáció elsö napjátol. Nem feltétlen lesz peteérés, meg nem feltétlen pont 14-ik napon. A másodiknak köszpönöm a választ, ez lehetséges. A furi hogy nem estem tehrbe soha, de a höm fent maradt a köv mensiig. Nekem a ciklusaim tini koromban is ilyen volt.

Ha 40 nap körül jön meg a menzeszem, akkor kb. mikor van ovulacióm?

Mert alap esetben 14 napra jelentkezik a menzesz megjelenését?l.

Legjobb válasz: A menstruáció kezdete elõtt 14 nappal van a peteérés, tehát 40 napos ciklus esetén a 26. napon.

A menstruáció kezdete elõtt 14 nappal van a peteérés, tehát 40 napos ciklus esetén a 26. napon.
http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html Van az interneten több ovulációs naptár amin kiszámolhatod mindig, hogy mikor van peteérésed. Ez csak az egyik.
ez nem igaz amit elöttem írtak. a peteérést igazábol leginkább csak akkor lehet megmondani ha pontos ciklus van. ha valakinek 28 napos a ciklusa akkor igaz amit írtak elöttem. ´ szóval egy 28 napos ciklusban pont félidöben van. elvileg a peteérést a mensturáció alatt egy hormon termelödik és az indítja el a peteérését, ha ciklus végére nincs megtermékenyülés és beágyazódás akkor leválik a méhfalrol a nyálka (amibe beágyazódott volna a pete) és megint elkezd egy új pete megérni ami kb 14 napra lesz az ovuláció. szerintem figyeld a folyásod. elég erös folyás van a peteérés elött, és az ovulációkor a höd felmegy 37 kürölire. figyeld magad és 2-3 hónap után ha feljegyzed ezeket kb megkapod a választ.
A ciklus két részre osztható, peteérés elõtti szakaszra és peteérés utáni szakaszra. Az ovuláció utáni szakasz mindig állandó 14 nap /normális esetben/. 40 napos ciklus esetén a peteérés kb a 26. napon következik be. Én hõmérõzök és ovu tesztet is használok. Szerintem probáld ki Te is.

Eddig 5:40-kor ébredtem, szerintetek történhet valami bajom, ha holnaptól 5:42-kor kelek?

Legjobb válasz: Kár, hogy a kérdezõket nem lehet lepontozni.

Kár, hogy a kérdezõket nem lehet lepontozni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is, jár a zöld kéz!

Szeretnék érdeklődni, hogy egy Asus Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 videokártyát elvisz-e egy FSP 350-60-THA-P Táp? És ha még sem vinné el akkor milyen jobbféle videokártyát tudtok ajánlani ehhez a táphoz? Kártyát olyan 30-40 körül vásárolnék.

Legjobb válasz: http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_hd_7870_es_hd_7850_teszt.. Láthatod, hogy még a legtöbbet kajáló 580as is 320 watt. Szóval az a 350es FSP az nagyjából mindenre elég, ami egykártyás rendszer. Az az érték ráadásul a konnektorból felvett watt, a rendszer fogyasztása attól kevesebb.

http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_hd_7870_es_hd_7850_teszt.. Láthatod, hogy még a legtöbbet kajáló 580as is 320 watt. Szóval az a 350es FSP az nagyjából mindenre elég, ami egykártyás rendszer. Az az érték ráadásul a konnektorból felvett watt, a rendszer fogyasztása attól kevesebb.
Az bõven elvisz bármit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, de ha nem nagy kérés kifejtenéd, kicsit részletesebben, meddig mehetek el a kártyákban és milyen kártyákat tudnék bele venni amivel biztosan stabilan marad a gép! Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Milyen gépbe kell?

Az mitől lehet hogy ha 1-be kihúzatom az autót olyan 25 ig és 2-be olyan 40 körül és benyomom a kuplungot ránt egyet az autón?

Haverom azt mondja h hamar leveszem a gázról a lábam és a motor fék csak. én arra gondoltam h nem e attól van h a vezérm? szíjat lassan cserélni kell rajta.

Legjobb válasz: Az, hogy a vezérmûszíjat cserélni kell, nincs jele (ha kellett volna, na annak van, csak igen sokba kerül), amit leírsz, inkább nem kellõ összhangja a két lábnak (kuplung+gáz).

Az, hogy a vezérmûszíjat cserélni kell, nincs jele (ha kellett volna, na annak van, csak igen sokba kerül), amit leírsz, inkább nem kellõ összhangja a két lábnak (kuplung+gáz).
Ha elmagyarázod nekem, mi köze az erõsen használt vezérmûszíjnak a motor rángatásához, még talán el is hiszem. Egyébként pedig jó lenne kicsit többet tudni a hibáról. Pontosan mikor ránt? A kuplung kinyomásakor? Ekkor lehet, hogy tényleg csak vezetéstechnikai hibáról van szó: a gáz felengedésére a motorfék "mûködni kezd" és fékez egyet az autón még a szétkapcsolás elõtt. Bár akkor nem értem, hogy egyesben, ahol még erõsebb a motorfék, miért nem történik ez.
A kérdező hozzászólása: 1be is csinálja, de csak akkor van ez ha kihúzatom. a vezérmûszíj meg csak egy ötlet volt, kezdõ vok még e téren (2 hónapja van jogsim)
Akkor valószínûleg nem a megfelelõ pillanatban lépsz le a gázról. Kicsit finomítani kell még a technikán, ráérsz késõbb is elvenni a lábadat a pedálról, nem ránt az autó.
1-esben nem kellene ám 25-ig kihúzni. Ha megindul a kocsi, olyan 10-15 körül már nyugodtan beteheted kettesbe.
A kérdező hozzászólása: legtöbbször át is húzom kettõbe indulás után, csak van mikor néha húzatom, de akkor meg ugye jött a rángatás:S
hát szerintem pont azért rángat, mert túl sokáig kihúzatod. A motorfék hatása egyesben a legerõsebb, és mivel túl nagy seb.-re gyorsítasz fel, a váltás idejére (arányosan) a motorfék többet lassít az autón mint lassabb sebesség esetén, és ezért ez jobban érzékelhetõ.
23.09-es: ez erõsen autófüggõ azért. Jó, nyilván, ha a kérdezõ kezdõ vezetõ, valszeg nem egy 3 literes v6 volánja mögött ül, de a lényeg, hogy nyugodtan ki lehet húzatni egyesben is, autótól, motortól, hangulattól függõen, csak meg kell tanulni utána gyorsan kuplungolni, az említett berángatást elkerülendõ. Én ha dinamikusan akarok haladni, 40-50ig is simán kihúzatom egyesben, ekkor forog kb 5-6 ezret a motor (1.6 szívó), máskülönben viszont akár kettesben is el lehet indulni álló helyzetbõl, ha arról van szó.
A kérdező hozzászólása: na most kerültem egyet az autóval, késõbb vettem el a lábam a gázról és megszûnt a rángatás :) köszönöm a tanácsokat :)

Szerintetek 11 éves korban az hájasabb vagy husibnak számít-e ha 40-45 kg vagyok? :S Kérlek adjatok választ mert nagyon szomorú vagyok!

Mindig amikor a tükörbe nézek nagyon szomorú vagyok hogy ekkora sonkáim és hasam van:(. mindig azt mondom hogy majd holnap nem eszek 10 órait meg ilyenek és volt id? amikor téll nem de... aztán mindig olyan éhes voltam szval egy id? után kértem. Szerintetek a 40-45 kg sok 150-155 cm magass 11 éves lánynál? És szerintetek az már gond hogy ilyeneket gondolok magamról?:( :S

Legjobb válasz: de egyél 10órait és ne a tömegeddel foglalkozz, semmi baja nincs http://digiscience.rufftech.hu/bmi2/ és állj neki sportolni, hogy késõbb se legyen baj az alakoddal

de egyél 10órait és ne a tömegeddel foglalkozz, semmi baja nincs http://digiscience.rufftech.hu/bmi2/ és állj neki sportolni, hogy késõbb se legyen baj az alakoddal
Nem lesz semmi baj a súlyoddal, ha kedvtelésbõl sportolsz valamit :) Nem kell rögtön beállnod kosarazni, de nyáron a strandon pl. röplabdázhatnál, tollasozhatnál. Vagy ha tudsz menj el görkorizni, néha biciklizni (akár anyuddal, vagy a barátaiddal). Egyébként teljesen ideális a súlyod. Mindig a magasságodból vonj le 110-et és úgy megkapod, hogy mennyi számodra az ideális testtömeg. Vannak erre táblázatok is, de így könnyebb :)
Vagy ha a többi nem jön össze, az úszás is nagyon hasznos, azt is kipróbálhatnád :) - elõzõ voltam
Szerintem teljesen jó a súlyod, én tavaly pont ennyi voltam ! Akkor azt gondoltam, hogy egy hájpacni vagyok, de tádáám egy év alatt nõttem 10 centit! Akkor azt mondták, hogy tartsam a súlyom és semmiképp se akarjak fogyózni, ennyidõsen .tavaly:155cm 45kg most: 165cm 48kg:) A tízórairól meg annyit, hogy én sem vittem egy idõbe, meg is lett a bajom! A suliba majd összeestem az éhségtõl, ebédre meg telezabáltam magam:(Tanultam belõle=)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a nagyon kedves válaszokat!:)

Ha 5:40-kor akarok felkelni és 9 órát akarok aludni, akkor mikor kell lefeküdnöm?

Én sajnos nem tudom kiszámolni. El?re is köszönöm, ha valaki megmondja!

Legjobb válasz: számolj órákra kerekítve! 6kor akarsz felkelni, és 9 órát aludni. ha éjfélkor fekszel le akkor csak 6 órát aludnál, tehát még 9-6=3 órát kell aludnod elõzõ nap. azaz 24-3=21kor kéne lefeküdnöd. De te 20 perccel elõbb szeretnél felkelni, szóval 21 elõtt 20 perccel kell aludni menned, 20:40kor :)

számolj órákra kerekítve! 6kor akarsz felkelni, és 9 órát aludni. ha éjfélkor fekszel le akkor csak 6 órát aludnál, tehát még 9-6=3 órát kell aludnod elõzõ nap. azaz 24-3=21kor kéne lefeküdnöd. De te 20 perccel elõbb szeretnél felkelni, szóval 21 elõtt 20 perccel kell aludni menned, 20:40kor :)
20:40 (este 8:40), de ha nehezen alszol el, akkor korábban.
Basssszzzzuussss... számolj visszafele.. 4:40, 3:40, 2:40, 1:40, 00:40, 23:40, 22:40, 21:40, 20:40.. ennyiiii szóval h 9 órát tudj aludni 20:40kor már aludnod kell, innen meg már csak te tudod, hogy mikor kell ahhoz lefeküdnöd, hogy 20:40kor már aludj.
Alvás helyet inkább menj vissza az óvodába.
ÚRISTEN!!! Ha ezekután bárki megmeri kérdezni, hogy ezt meg azt miért kell megtanulni matematikából, amikor sosem fogjuk hasznát venni azonnal tarkónlövöm!!!
Ezután mi lesz a következõ "fokozat"? Mennyi 7+8, mert neked csak 10 ujjad van, ezért nem tudod kiszámolni?
A kérdező hozzászólása: Aki értelmesen válaszolt, annak köszönöm. :-) Aki pedig nem: Diszkaluliám van, tényleg nem tudok számolni. Igen sokat foglalkoztam mindig a számtannal, próbáltam megtanulni, csak nem sikerült. Viszont szerintem ti soha nem is próbáltátok megtanulni az illemet és a jó modort!

Most ha kitörne a háború, akkor milyen káosz lenne. Hogyan hívnák be az összes 18 - 40 korik az embereket? Ti bemennétek a behívó parancsra?

http://www.origo.hu/itthon/20111205-nyilvantartasba-veszik-a.. Lehet, hogy hülye kérdések, de szerintem itt a harmadik világháború. Aki figyeli a híreket (nem az rtl) irán megtámadása nagyon veszélyes. Oroszország kína india nagyon fegyverkezik. Szerintem ha kitörne a közel keleten az atomháború, már nem is lenne szükség behíni az embereket. (mindenki meghalna a sugárzástól) Március 8 án átalakítják a világhálót, valami vírusra hivatkozva. Valójában a készülő 3 világháborút akarják elhallgatni.

Legjobb válasz: Okos vagy. Egy világháború pont az, amit net nélkül soha nem veszünk észre :D

Okos vagy. Egy világháború pont az, amit net nélkül soha nem veszünk észre :D
"Ez az ország nekem semmi olyat nem nyújtott, hogy meg akarjam védeni. Se szépségében, sem anyagilag, sem biztonságilag." De ha egy esetleges háború után nem maradna hazád akkor sírnál... Figyelj, nem vagyok egy 1000évesszuperszittyamagyarhazaffy, de ha valaki az országot katonailag fenyegetné és egészségügyileg alkalmas vagy akkor igenis menni kell. Nincs mese. Ez is kötelessége egy állampolgárnak mint az adózás is. És lehet lepontozni kedves mindenki mert egy fideszes intézkedést védek (miközben nem vagyok fideszes, törjön el a kezem ha rájuk merek szavazni) de az csak a saját figyelmetek elterelése lenne. Mert ez nem a pártok közti ellentétrõl szól hanem egy esetleges külsõ fenyegetésrõl. Ne legyetek olyanok mint a török hódítások idejében a magyar nemesek akik mikor a török már a szomszédban volt szintén csak azt nézték hogy hol vonhatnák ki magukat mindenbõl. Ezért szívtunk utána több száz évig. Kérdezõ: "Március 8 án átalakítják a világhálót, valami vírusra hivatkozva. Valójában a készülõ 3 világháborút akarják elhallgatni." Szerintem (és nem bántásból) menj el egy orvoshoz.
Hát én megpróbálnék nem bemenni. Ez az ország nekem semmi olyat nem nyújtott, hogy meg akarjam védeni. Se szépségében, sem anyagilag, sem biztonságilag. Nagyon sajnálom, hogy ide fajult. És igen. már nagyon érzõdik az elõszele...
Te tényleg nagyon hülye vagy. Szerinted az elsõ és második vh kitörésekor volt net? Nem. Mégis tudtak róla az emberek. Igazából nem értem a logikádat. Tételezzük fel, hogy az FBI tényleg leválaszt minket a netrõl. Kitör egy háború a Közel Keleten. Oké, hogy nincs net, de az újságok, a média már aznap eljuttatná az emberekhez a fejleményeket. A világháború meg attól világháború, hogy világméretû, tehát Európát is érintené. Szerinted nem vennénk észre, hogy eszelõs tekintetû õrültek fegyverekkel masíroznának az utcákon? Másrészt se Kína, se India, se az oroszok nem fognak Irán oldalán beszállni egy esetleges fegyveres konfliktusba, ezt csak a jövõnkinfó, meg a kurucinfó meg az ehhez hasonló primitív "hírportálok" írnak. Amit a sok hülye állat persze egybõl be is vesz, anélkül, hogy utánaolvasna valahol máshol is...
A kérdező hozzászólása: Te meg olvassál! (nem véletlen nem tudsz róla!) http://www.hir24.hu/it-mobil/2012/02/20/nonapra-meghal-az-in.. http://jovonk.info/2012/02/22/keszulhetunk-szabad-vilaghalo-..
Az az erdekes ebben a kuruc.info, jovon.info portalok joslataiban, hogy ok es a hozzajuk hasonlo , , szenzaciohajhasz" mediumok, a gazdaikkal egyutt mar legalabb 3 eve josolnak minden evben egy uj vilaghaborut. Lehet, hogy korabban is josoltak, en 2009 ota (a Jobbik nagy attorese ota, mikor bejutottak az EP-be) olvasom rendszeresen a kurucot es a barikadot, es nem ez az elso vilaghaborut vizionalo irasok rajta. Ha jol emlekszem legutobb tavaly novemberben tort volna ki a nagy haboru, hala a jo egnek, hogy rosszul josolnak. Szerintem ezek es a hozzajuk hasonlo , , bulvarosodott, szenzaciohajhasz" mediumok a tobbihez hasonloan csak az uzleti es reklam erdekek miatt hoz le ilyen manipulativ, legbol kapott, ellenorizhetetlen forrasu irasokat, mivel annyira szenzacios es a sok laikus szamara hiheto informacio, hogy elhiszik es sokan olvassak. A mai media pedig errol szol: minel nagyobb kozonsegem legyen! Kerdesre valaszolva: ha meg is tamadjak Irant az amerikaiak, az gyors haboru lesz, mivel nincs olyan hadsereg manapsag a Foldon, akar szovetsegben sem, amely akar feltartoztatni tudna az USA katonai alakulatait. Se Kina, sem az orosz hadsereg nem kepes erre, hiaba fejlett, de az amerikai szuperfejlett, ezt mindenki tudja. A gond ott lenne, mint Irak, Afganisztan, Bosznia, Koszovo es hasonlok eseteben: a (nem letezo) beke fenntartasa. Mert az ellenfel gerilla harcmodort folytat, besimul a civilek kozze, es nem lehet latni hol az ellenfel, erre legyen akarmilyen fejlett techikaju az amerikai vagy barmilyen hadsereg, nincs ellenszer. Beket fegyveresen nem lehet fenntartani. A masik dolog, hogy nincs olyan sulya Irannak, hogy egy fejlett kinai, orosz vagy barmilyen hatalom fontosnak tartana fegyveresen kiallni mellette. Mert bar megcsappant az USA gazdasagi hatalma, katonailag nem, oriasi elonye van, raadasul ott all mogotte egy egyedulallo katonai tomb a NATO, aminek a fel vilag tagja. Tulajdonkeppen ez szavatolja ezen orszagok biztonsagat, ez a szerzodes, ezert van beke Europaban es mas NATO orszagokban. Emlekeztek meg a 2001. szeptember 11.-ei esemenyek utan mik voltak Bush elso szavai!? , , Tamadas eret az Egyesult Allamokat!" Ezzel eletbe lepett az Eszak-atlanti Szerzodes 5. cikkelye, mely szerint, ha barmely NATO-tag orszagot tamadas er, az a tobbi NATO-tag elleni tamadasnak minosul. A masik, hogy jelenleg hazanknak se mas Kelet-Kozep-europai allamnak nincs akkora sulya a vilag hatalmi jatszmaiban, hogy komolyabb veszely fenyegetne. Ha ugy alakulna a helyzet, hogy Kinanak, vagy Oroszorszagnak megerne (valoszinuleg nem eri meg senkinek) belemenni egy ekkora aldozatokkal fenyegeto vilaghaboruba, akkor sem az orrunk elott zajlana ez a haboru. Magyar katonak sem vesznek majd reszt benne, mivel tamado akcioban sosem vesznek reszt hazankhoz hasonlo helyzetu orszagok katonai, mivel annyira atalakult a modren hadviseles, hogy az ilyen akciokat a technikailag jol felszerelt privat, katonai szolgalatot nyujto , , cegek" vegzik (pl. Blackwater katonak), a magyarhoz hasonlo nepek katonai a bekefenntartasban, ujjaepitesben tevekenykednek. Ha honvedo haborura kerulne sor, valamilyen veletlen folytan, akkor viszont minden magyar ferfiembernek (gyerektol az aggastyanig) kotelessege fegyvert fogni. Aki ezt nem teszi, az nem erdemli meg, hogy ebben az orszagban eljen, sot mas hazat sem erdemel. De hal' Istennek, ez a veszely, csak a hiszteriakeltesben erdekeltek szerint fenyeget!!
2. vagyok. Ami a jövõnk.info és a hasonló weboldalak szenzációhajhász híreit illeti ugyanolyan szinten vannak mint ez itt: http://karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view.. "Szorít az idõ" Akinek nem tûnik fel: 2 éve írták ezt a "cikket"
utolsó, én sem hiszek ebben, de viszont valljuk be, Palesztinában kis túlzással így történt :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!