Találatok a következő kifejezésre: Ha 4 babám velem (13 db)

Mitöl lehet hogy a babám eddig elvolt egyedül játszott, nézelödött de mostanában ha nem vagyok vele, nem lát sir nyüglödik? Eddig ha felkelt elvolt az ágyába fél orát mig én elkészültem hogy együnk de most csak akkor jo ha ott vagyok (4, 5honapos)?

Legjobb válasz: az én fiam 4 hónapos és ugyanez van! pedig azt mondták még ez elég korai. hát igen... :) a pihenõszékében elvan pár percet, közben meg hangosan énekelek neki és igyekszem neki szemben lenni. ha ez nem megy, jön a sírás.

az én fiam 4 hónapos és ugyanez van! pedig azt mondták még ez elég korai. hát igen... :) a pihenõszékében elvan pár percet, közben meg hangosan énekelek neki és igyekszem neki szemben lenni. ha ez nem megy, jön a sírás.
Lehet, már az anyás korszak elõjelei. Sokat nem tudsz vele tenni. Vagy viszed magaddal, hogy lásson, hordozóban, vagy kendõben, vagy sír kicsit, amíg nem lát...
Nézz utána, ha érdekel bõvebben: szeparációs félelem. Azt hiszem azt is írják, hogy a baba csak akkor nyugszik meg, ha az édesanyja a közelében van és látja õt.

Milyen hatással van a babára, ha 4 napig nem vagyok vele?

Kislányom 4 hónapos, 2 szombat-vasárnap reggelt?l este 6ig agykontroll tanfolyamra mennék.Lehet?

Legjobb válasz: agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...

A kisfiam 12 és fél hónapos volt, amikor kórházba kellett mennem, mert jött a második baba. A kisfiam az apukájával a szülést követõ napon bejöttek meglátogatni, és a fiam gyakorlatilag úgy csinált, mintha semmi közünk sem lenne egymáshoz, teljesen közönyös volt, szabályosan átnézett rajtam, mintha ott sem lennék. Teljesen egyértelmû volt, hogy nem a kistestvér érkezése rázta meg, hanem az, hogy fogtam magam és "leléptem" otthonról. Mikor hazajöttem több nap kellett, hogy helyreálljön a rend. Azóta megint bújik hozzám, de mostmár tudom, hogy nagyon megviselte, hogy itthon hagytam. Azt nem tudom, hogy ezt egy négy hónapos baba hogyan éli meg, de szerintem az még rosszabb, mert õ még nem is tudja kifejezni magát. Az én fiam legalább "meg tudott büntetni", így fejezve ki, hogy milyen csalódást okoztam neki azzal, hogy úgymond "cserbenhagytam". Én egy agykontroll tanfolyam miatt nem hagynám magára ennyi idõre a babát.
Szerintem is nagyon érdekes és hasznos dolog az agykontroll, de a helyedben várnék vele még jó néhány hónapot. Biztos vagyok benne, hogy nagyon megviselné a kislányodat ez a két hétvége nélküled. Egyébként pedig te magad is nagyon el fogsz fáradni. A saját emlékeim szerint nagyon fárasztó volt a tanfolyam és én 4 hónapos korában még éjjel 2-3-szor keltem a kislányomhoz. Meg nem mellékesen nappal is még 2 és fél óránként szopizott. De ezt a részét ti megoldanátok máshogy.
agykontroll tanfolyam bármikor lesz, a babáddal töltött pillanatok nem ismétlõdnek...
Én is AK-s vagyok, nagyon hasznos, de nem lennék képes ennyi ideig másra hagyni... Itt olvastam egy riasztó esetet, hogy anyuka betegsége miatt 1 hétre nagyinál hagyta, és milyen nyomot hagyott a babában. Ha mindenképpen az AK mellett döntessz, javaslom, ha megoldható, apukája vigyázzon rá és legyenek a közelben. 1-2 óránként van 10 perc szünet, hogy pontosan mennyi idõközönként, kérdezz rá és akkor menj ki hozzá. Domjánéktól is megkérdezheted Tf-on, esettanulmányok-hu-n megadják privát a számát vagy a szervezõktõl. Ebédszünet úgy emlékszem 1 órás.
Neki ez még nagyon hosszú idõ! Õk még nem tudják, hogy ha valakit nem látnak, az akkor is van. Én kihagynám most a tanfolyamot. Biztos lesz máskor is rá lehetõség. A döntés a tiéd, mint a baba is...
Szerintem te se birnad ki. En heti 2*3 orat vagyok suliba, de alig varom, h hazaerjek. O is nagyon nyugos szokott ilyenkor lenni az apujaval, pedig ha otthon vagyok nagyon jol elvannak egymassal.
Én úgy tudtam, hogy a pici babák memóriája 2 hétre visszamenõleg mûködik. Amit nem láttak 2 hétig, legyen az játék vagy személy (akár az anyukája is) olyan neki, mintha sose látta volna. Nemrég azonban azt olvastam, hogy ebben a korban ez még rövidebb, csak 3-4 nap. Ezek szerint egyszerûen nem fog rád emlékezni ha újra lát. Nem tudom mennyi igaz ebbõl, de nekem ez is bõven elég lenne, hogy meg sem forduljon a fejemben, hogy napokig magára hagyjam, akárki is vigyáz rá. A többieknek igazuk van, a tanfolyam kihagyható. Én nemrég egy olyan eseményt hagytam ki, ami sosem ismétlõdhet meg (meghívást kaptam a kedvenc zenészem lemezbemutató koncertjére és utána egy személyes találkozásra Londonba, csak az utazást kellett volna fizetni) Ugyan fájt a szívem, de nem is gondolkodtam rajta, hogy menjek-e. Egy tanfolyam ehhez képest semmiség.
Ez az idióta tanfolyamot te sem gondolod komolyan, legalábbis remélem.
szia!! én sem hagyom a babám másra, ha nem muszáj, de sajnos vannak, akiknek 3 hónapos korától a kicsinek dolgozniuk kell és mégis ugyan úgy szereti õket a kicsijük és fordítva. szóval szerintem menj nyugodtan, nem fog elfelejteni!!
Köszi a lepontozásokat! Hülye szórakozás! Ha más a véleményed, inkább írd le!
akkor én most rossz anya vagyok, mert pl.minden szombaton a nagyszülõk kérésére délutánonként elviszem hozzájuk a 4 hónapos kisfiunkat?? hát szörnyû!! csak nem szeretném megfosztani õket az unokájuk növekedésétõl, és pár óra alatt én is takaríthatok itthon, vagy csak ellehetek apukával. és egy cseppet sem érzem magam rossz anyának!! és akkor mi is van azokkal, akiknek vissza kell menniük dolgozni?? mert nekem is lehet, hogy 2 hónap múlva ezt kell tennem, hogy megmaradjon az állásom. mégsem hiszem, hogy a kisfiam el fog felejteni!! ha szeretnéd, csak végezd el a tanfolyamot!! mindenkinek boldog babázást!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató válaszokat!Sajnos ez egy kisváros, 10 éve volt utoljára ilyen tanfolyam, és én sem hiszem, hogy azért, mert reggel elmegyek, este pedig már vele vagyok, attól rossz anya lennék:)

Ha 4 hetes babám velem alszik, az nem baj? Úgy értem, hogy később át tudom szoktatni a kiságyba?

Nagyon hasfájós, azért alszik mellettem.

Legjobb válasz: Az gond lehet a késõbbi átszoktatással. Mindenkinek megvan a maga ágya. Az pedig hogy hasfájós , hát nemtudom, de szerintem akkor is fáj, ha mellete vagy és akkot is ha nem . Próbáld ki a grippe watert az beválik legtöbb babánál. Azt pedig most próbáld ki hogy el tud e aludni az ágyába.

Az gond lehet a késõbbi átszoktatással. Mindenkinek megvan a maga ágya. Az pedig hogy hasfájós , hát nemtudom, de szerintem akkor is fáj, ha mellete vagy és akkot is ha nem . Próbáld ki a grippe watert az beválik legtöbb babánál. Azt pedig most próbáld ki hogy el tud e aludni az ágyába.
Ezt ne tõlünk kérdezd, hanem saját magadtól. Ha vele akarsz aludni, akkor hajrá, ha nem, akkor tedd az ágyába. Nem tudjuk megmondani, hogy a Te babád az "átszoktatásnál" hogyan fog viselkedni, mert minden baba más. Én együtt aludtam vele 3 hónapot, utána gond nélkül átszokott a saját ágyába, de van olyan anyuka, aki hetekig, hónapokig, ne adj isten évekig kínlódik, mire kiteszi a gyereket a szülõi ágyból. De ha Te bevállalod ezt minden lehetséges következményével /v. következmény nélkül /, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod, azért mert veled alszik. Senkinek semmi köze hozzá.
Szia. Enyi idösen az e´n babám is velem aludt.Ö nem is "akart" tudott másként.Ès "láss csodát" 3 hónapos kora´tól egyedül alszik, minden sírás ne´lkül sze´pen megszokta.Elmúlt a hasfájása is, és édesen alszik.Ha neked nem kényelmetlen, nyugodtan aludjon veled.majd szépen megszokja ö is az egyedül alvást. ha gond lessz a külön altatással, írj privit, és van egy pár jó tippem hozá.(Rebeka most 19 hetes, elsö baba.)
Nekem 4 és fél hónapos a babám, még velünk alszik. Õ még sokat cicizik éjjel, így mindenkinek kényelmesebb. Elsõ ébredésnél kerül hozzánk, tehát úgy gondolom, ha majd átalussza az éjszakát akkor nem kerül át:)
Sziasztok! Nalunk is ugyanez volt a problema de nalunk kb.7 hetesen jelentkeztek mi bukosak vagyunk es ezert tettem magam melle!3 heten keresztul velunk aludt es mindig vele voltam ejjel nappal , en is feltem attol, hogy kesobb nem tud egyedul aludni de most 24 hetesek vagyunk es egyedul sot kulon szobaban alszik persze babafigyelovel !A babak picik es igenylik az edesanyjuk kozelseget hiszen 9 honapig egyek voltatok ezert fontos hogy erezze a testedet , szerintem kb.3 honapos korig nincs baj ha vele alszol de nagyon kell vigyazni nehogy rafekudj .Kulfoldon elek es nalunk letezik egy bolcsohoz hasonlo egyik oldalan nyitott kisagy amit az agyhoz lehet illeszteni igy van sajat agyikoja es megis veletek alszik es barmikor benyulhatsz hozza amikor szuksege van rad!Szerintem kisaggyal is meg lehet csinalni ezt igy nem kell venni ilyet !A biztonsagra azert oda kell figyelni!Sok sikert es jo babazast!


Baj, ha 4, 5 hónapos babámat csak úgy mérem, hogy én ráállok a mérlegre egyedül és vele is és nézem a különbséget, hogy nő-e?

Tudom jobban kerekít a feln?tt mérleg. Nincs babamérlegünk már. A 3 hónapos státuszon mérte a véd?n?, akkor jó volt. Most a kánikulába nem mennénk be, ? jön ki.

Legjobb válasz: sztem jó így is, nincs olyan nagy jelentõsége

sztem jó így is, nincs olyan nagy jelentõsége
Persze, hogy jó így! Egyébként minden rendben vele, szépen növekszik, gyarapszik, emésztése rendben, semmi okod havonta méretni a védõnõvel. Második babámmal vagyok itthon; talán azért is veszem már ennyire könnyedén ezt a méretkezés dolgot, mert az én kisfiamat rendszeresen két védõnõ mérte 1 éves koráig (most nem részletezem, hogy miért), de a lényeg, hogy MINDEN ALKALOMMAL más-más súlyt és hosszt állapítottak meg mindketten. :) )) És nem 100 gramm eltérésekkel, hanem bizony olykor többel. A hossza pedig ugyanígy az egyiknél 75 cm volt, a másiknál másnap 72. :) ))) Akkor mirõl beszélünk? :) )))
Én is így mértem és mérem is a mai napig. Gondolom digitális mérlegetek van. Azért az elég pontos tud lenni.
Nálunk visz mérleget a védõnõ, ha olyan helyre megy, ahol nincs. Szerintem kiindulási pontnak mérheted így, de ez nem pontos, inkább vidd el megméretni havonta.
Van valami különös oka, hogy havonta kell vinni mérni? Mondjuk nem fejlõdik rendesen, keveset eszik? Mert ha igen akkor vidd be, de ha csak a védõnõ heppje akkor szerintem ne. Akkor elég, ha így méred le.
Ha gramm mérleged van, akkor jó. Ha sima kiló-s akkor az nem mutat pontos értéket, és ilyen korban 500 gr is számíthat.
A kérdező hozzászólása: Digitális mérlegünk van. Nem grammos, de dekagrammos, így max 100gr-ot tévedhet. Amúgy igény szerinti anyatejes baba. Pisis, kakis pelusokkal és egy nagy adag jókedvvel. De majd valamikor benézünk még a 6hónapos elõtt a védõnõhöz.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek nem parázok akkor rá.
Õszinte részvétem! Nekem két babám ment el. Ezt nézd meg! http://angyalokszulei.hu/
Õszinte részvétem. Nekem 5 gyerekem van , a hatodik terhességem 8 hetesen halt el , rá fél évre a hetedik terhesség 19 hetesen állt le a magzat szive. Hogy miért történt , az máig nem tudom , hiszen a szövetteni eredmény szerint fejlõdési rendellenesség nem állt fent. Lassan már egy éve történt , de a mai napig nem tudtam túltenni magam rajta , nincs olyan nap , hogy ne jutna eszembe , nem értem , hogy miért történt , hiszen elõtte 5 teljesen egészséges gyerekem született , problémamentes terhességbõl.
A kérdező hozzászólása: bocsanatat a sok helyes irasert de ejjel irtam mert meg aludni se tudok ! reszvetem mindenkinek ! Mink meg varunk az eredmenyekre 5 hetet mondtak kulfoldon elek es nem vagyok meg elegedve az iteni terhesgondozasal mar9 hetol verezgetem es nem csinaltak semmit sem csak fegugyek ennyi votl de nekem radasul a tortentek elot egy napal derult ki hogy felvagyok fazva masnap meg szultem ez nekem felfoghatatlan miert pont velunk tortent ez es radasul hogy latam meg roszab ill hogy elve lett meg valami masokozta mind ezt..

Mit csináljak vele? 4 hetes a babám és mikor felvan, szinte mindig sír. Ha kézben van, akkor abbahagyja, elalszik, de ahogy lerakjuk a kiságyba, azonnal kipattan a szeme és elkezd sírni. Nem használ ilyenkor sem a simi, sem az ének.

Legjobb válasz: Mert még nagyon pici,csak a Te közelséged nyugtatja meg.Azonkívûl nem tudom nem-e hasfájós,mert ilyenkor is nagyon jó anya ölelése. Hidd el,majd változni fog.Tudom nagyon fárasztó,de kitartás,nem lesz ez így örökké. Ha gondolod,próbáld ki,hogy beteszed az ágyába és úgy simogatod,énekelsz neki,csak maradj vele. Tudja mi a jó neki:-)

Mert még nagyon pici, csak a Te közelséged nyugtatja meg.Azonkívûl nem tudom nem-e hasfájós, mert ilyenkor is nagyon jó anya ölelése. Hidd el, majd változni fog.Tudom nagyon fárasztó, de kitartás, nem lesz ez így örökké. Ha gondolod, próbáld ki, hogy beteszed az ágyába és úgy simogatod, énekelsz neki, csak maradj vele. Tudja mi a jó neki:-)
Visszagondolok a 4 hóval ezelõtti idõkre, és ugyan ez volt nálam is.:) Én beleültem a hintaszékbe, és énekeltem neki. Csak így nyugodott meg. Most már alszik maga is, szerencsére, ez az elsõ 1 max.2 hóig van így! Kitartás!
légy türelmes, még nagyon pici, Rád van szüksége. Gondolkodj el a hordozáson (ha van hordozókendõd, most van itt az ideje, h elõvedd, vagy Apa lepjen meg vele), akkor közben tudod intézni a dolgod és a baba is boldogan tud szundizni a kendõben...én minden házimunkát a babóval együtt végzek:-)
A kérdező hozzászólása: szívem szerint mindig felvenném, csak attól félek, nehogy elkapassam.sokszor nem tudom, az eszemre vagy a szívemre hallgassak.
Off: akkor az en 3 napos babamnal is teljesen normalis ez, igaz lanyok? Meg nagyon kezdo vagyok:-))
szeretettel, öleléssel nem lehet elkényeztetni senkit, ettõl ne aggódj:-) Én elég sokat hordoztam a babám amig pici volt és nappal most is csak a hátamon alszik el, de ahogy nõtt és egyre nagyobb volt a mozgásigénye egyre kevésbé igényelte...a szívedre hallgass és az ösztöneidre, a természet úgy alkotta meg a mamákat, h ösztönösen érzik mi kell a babának, csak a hülye eszünk szól közbe mindig, ne hagyd:-) Az enyém már 9 hós és nagyon kiegyensúlyozott baba és egy nyikk nélkül alszik el este amikor letesszük és végigalussza az éjszakát. Én ezt a hordozásnak tulajdonítom.
Szia, nálunk ugyan ez volt a helyzet, é kellett egy kis idõ, mire rájöttem, hogy éhes. Õ tápszeres volt, és nem volt neki elég a 3 óránkénti evés, ill. az a mennyiség, amit a doktornõ elõírt. Miután annyit ehetett, amennyit akart, nem volt már ilyen, csak ha pocakfájásos volt.

Normális az ha 1 hetes babámat ha fel veszi valaki vagy felébresztik egyből nagyon ideges leszek. Ugy gondolom kb.4 hetes koráig hagyják békén csak a férjem és én foglalkozzunk vele. Először minket ismerjen meg. Rosszul gondolom?

Ráadásul a család olyanokkal érvel ha felkeltik h nem kell mindíg aludnia stb. Eddig nyugodt baba de ha felébresztik nyügös.Meg amúgy is még 1 hetes és úgy kezelik mintha már jóval id?sebb lenne.

Legjobb válasz: Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.

Ha ébren van és felveszik, szerintem nem baj ( csak ne legyen beteg, aki babázik)A felébresztést én finoman elhárítanám, nem engedném. Azért alszik, mert szüksége van rá, közben fejlõdik.
SZia! Hogy felébresztik azt egyáltalán nem szabad engedni. Viszont azt nem értem, hogy más miért nem foghatná meg ha ébren van. Fõleg a nagyszülõk. Nekem 2 gyermekem van, de eszembe se jutott soha, hogy más nem foghajta meg a babát.
Naná, hogy ne ébressze fel senki sem! Sõt, ha síri csendben akarod altatni, ahhoz sincs senkinek semmi köze. Persze nem jó, csak példának írtam. Hozzánk eleve 6 hétig nem jött senki, csak a két nagymama. Mindenkit megkértünk erre, nem volt sértõdés.
HÁT ELÉGGÉ TAPINTATLAN CSALÁDOD VAN AZ BIZTOS.MIHAMARABB ÁLLJ A SARKADRA ÉS MONDD MEG NEKIK A MAGADÉT, HOGY NEKED MIK AZ ELVÁRÁSAID ÉS, HOGY TE VAGY AZ ANNYJA A BABÁNAK ÉS TE TUDOD MIKOR MENNYI ALVÁSRA VAN SZÜKSÉGE ÉS HOGY EGY ILYEN PICI BABÁT EGYÁLTALÁN NEM SZOKTÁK KÉZBE VENNI A SZÜLEIN KÍVÛL MÉG EGY JÓ DARABIG.NE FÉLJ MEGMONDANI MERT RÁ FOGSZ MENNI AGYILAG AZ MEG PONT MOST NEM KÉNE HISZEN A PICINEK EGY NYUGODT KÖRNYEZETRE ÉS ANYÁRA VAN SZÜKSÉGE NEM PEDIG EGY IDEGES SZÜLÕRE.
A kérdező hozzászólása: Azt nem írtam, hogy akkor veszik fel amikor alszik.Hiába szólok, h ne ébresszék fel egybõl irány a kiságy és már veszik is ki.Amikor alszik akkor viszont nem kell"síri csendben" lenni csak amíg elalszik utána nincs gond, de örüljön neki az akinek a babája nagy zajban elalszik.
Szia!Nekem hihetelenül idegesítõ lenne, ha felkeltenék a gyerekem, még ha rokonról van szó, akkor is leosztanám.Gondoljanak bele: nekik hogy esne, hogyha felébresztenék õket?Az én családomban az a szokás, hogy 6-8 hetes korig nem is megyünk látogatóba, mert annyi idõ kell, hogy erõsödjön a pici.Bár én még csak 15hetes kismami, de nekem ez a véleményem. És hál'istennek be is tartják a rokonok ezt a szokást.Ne engedd, mert utána nem a rokonod nem fog bírni vele, hanem te.Nem kell az elsõ kis nyögdécselésnél felkapni.Fõleg nem akkor, mikor alszik. A rokon ahazamegy, te meg ott maradsz a nyûgös, síró babával. Mondd meg a véleményed, a te gyereked, nem az övéké.Te neveled.Teneked kell megvédened a saját gyerekedet.
Nálunk a férjem családja csinálta ezt. Egyszer eltûrtem, bementek a szobába ahol a kislányom aludt, aztán persze, hogy felébredt, már vették is ki az ágyból. Na, ez volt az utolsó..., csak akkor nem akartam veszekedni, mégis a férjem rokonai, megvártam, amíg hazamennek és leültem a párommal megbeszélni, hogy ezt én nem akarom, beszéljen velük. Legközelebb, amikor jöttek becsuktuk a szobaajtót és a párom megkérte õket, hogy a konyhában üljenek le, mert alszik a pici. Anyósom persze be akart kukkantani, hogy megzézze a babát, de nem engedtük, mondván, hogy felébred az ajtónyitásra, hagyják pihenni. Vette a lapot és késõbb mindig megkérdezte, hogy fent van-e, megnézheti, megfoghatja...

Ha betölti a 4 hónapot a babám és még anyatejes akkor csinálhatom úgy h 1-2 kanállal már kóstolgatom vele az étel amit már ehet?

Nem akarom hogy valamelyik tejcsis evést felváltsa a hozzátáplálás csak , hogy ismerkedjen az ízekkel?!

Legjobb válasz: Ha van elég tejed, akkor csak 6 hósan. De elõször egyébként is csak a gyümölcsök levét kóstoltatjuk, utána magát a gyümölcsöt/zöldséget.

Ha van elég tejed, akkor csak 6 hósan. De elõször egyébként is csak a gyümölcsök levét kóstoltatjuk, utána magát a gyümölcsöt/zöldséget.
én csak azért adtam neki a nyáron barackot, mert szezonja volt, illetve saját termés a kertbõl, ami ugye garantáltan bio volt. De 2-3 hétig nem is nagyon tudta, mit csináljon vele, csak nyalogatta, aztán egyszer csak rákapott a kanalazásra. Szóval ha akarsz, adhatsz neki kóstolókat, de persze ne lepõdj meg, ha több jön kifelé, mint befelé :D
én vitatkoznék ezzel a gluténos dologgal, mert pont most olvastam hogy kutatások kimutatták, hogy azok a babák akik 6-7 hónapos koruk elõtt kaptak ilyen ételeket azoknál alacsonyabb a lisztérzékenység kialakulása.de szerintem is azt csinálsz amit te jónak látsz.mi is ebben a korban kezdtük el a leveket, most 6 hónapos és még egy étkezést em váltottunk ki igazán, mert fõzelék után mindig szopizik is.nem egyszerre, de egy kis idõ után.
Csinalhatod, de ha nincs problemad a szoptatassal es van elegendo anyatejed, akkor minek? En biztos nem kezdenek meg neki.
Ez már hozzátáplálást jelent. A kóstoltatás nem elõzi meg a ht-t, hanem annak az elsõ "ismerkedõs" szakasza. Annak én se sok értelmét látom, hogy csak idõnként kapjon a baba 1-1 falatot, mert ha egyszer elkezdjük, akkor azt azért, hogy a baba szépen fokozatosan megismerje és megszokja a szilád ételeket. De ezt ésszerûbb rendszeresen csinálni, nem alkalomadtán. A ht ugyanígy nem is a szoptatások kiváltását jelenti, hanem magát az egész folyamatot: a baba innentõl már nemcsak anyatejet kap, hanem más folyékony majd szilád ételt is. Szopit kiváltani egyébként tényleg csak idõvel javasolt, amikor a baba már jól bírja az adott ételt és esetleg jelzi is, hogy a szopi helyett kajcsit kér. Megteheted, amit írtál, de a babák ennyi idõsen általában még tényleg nincsenek készen a hozzátáplálásra, inkább fél éves kor körül, után. És a glutént sem "kell" ennyi idõsen bevezetni, azt is ráér fél évesen. Mindössze annyi, hogy a kutatások fényében érdemes az elsõ ételfélék között bevezetni, és lehetõleg úgy, hogy a baba mellette még anyatejet is kapjon, mert így ki tud bontakozni a tej védõ hatása is.
A kérdező hozzászólása: köszi.
Csinalhatod?? Ugy csinalod, ahogy neked jol esik. Ha szeretned adod neki, ha nem akkor meg nem.
Egyesek szerint nem, mert még nem tudja megemészteni, egyesek szerint meg nyugodtan, csak ne válts még ki étkezést. Én az utóbbi csoportba tartozom. Sajnos én nem tudtam csak 2 hónapig szoptatni, mert egy mûtét miatt elapadt a tejem, így tápszeres lett. Ettõl nem tudott kakilni, fájt a hasa, stb. A tápszerváltások és egyéb csodaszerek mellett a végleges megoldást a mi esetünkben az ételek bevezetésének elkezdése jelentette. Egyébként ha te úgy érzed, akkor kóstoltass, de csak óvatosan és figyelj a fokozatosságra!
Ne össze-vissza kóstoltasd vele az ételeket. Elõször adj neki almát vagy más gyümölcsöt keksszel. Ebben a korban már be KELL vezetni a glutént. Ha már ezzel kiváltasz egy uzsonnát, akkor kezdheted kóstoltatni a másik ételt. 4 hónaposan még nem ehet sokfélét.
Igen, a gluténos ajánlást mindenki másképpen értelmezi. Én ez alapján javasoltam, amit: [link]

Koraszülött babám, 29 hétre született. Április 6-án lesz 4 hónapos. Amúgy minden rendben vagy vele, de, ha felülésbe húzzuk szépen tartja a fejét, de ha hasra tesszük meg sem emeli egy picit sem! Normális ez? Vagy már aggódnom kellene?

Van valakinek hasonló problémája? Voltunk Dévény tornán, ott megtanították mit csináljunk vele, de azóta sincs semmi. Majd április végén kell visszamenni!

Legjobb válasz: Nem tudtok sûrûbben gyógytornászhoz menni?Mi (bár más problémával) az elején heti 2x is jártunk.Itthon soha nem tudtam úgy tornáztatni,mint a gyógytornász.Így villámgyorsan javult és fejlõdött.Plusz a gyógytornász tudta figyelni,hogy a korának megfelelõ-e a mozgása.Ilyen korababánál szerintem jár a gyógytorna,beszélj a háziorvossal/neurológussal.

Nem tudtok sûrûbben gyógytornászhoz menni?Mi (bár más problémával) az elején heti 2x is jártunk.Itthon soha nem tudtam úgy tornáztatni, mint a gyógytornász.Így villámgyorsan javult és fejlõdött.Plusz a gyógytornász tudta figyelni, hogy a korának megfelelõ-e a mozgása.Ilyen korababánál szerintem jár a gyógytorna, beszélj a háziorvossal/neurológussal.
az én fiam 28 hétre született, most lesz korrigáltan 9 hnapos.A tiéd mennnyi korrigáltan? nekem is késõn kezdte a fejét emelni , amikor 4 hónaposvolt(nem korr) akor még nem emelte, pedig én is gyt vagyok és minden nap tornásztam vele.szerintem minél többet todtok tornászni annál jobb, illetve türelem!! Az én iam mindjárt egy éves és megtanított türelmesebbnek lenni.mindent csinál, csak egy kicsit késõbb, egyszer csak bekattan neki vmi és elkezdi. mekkora volt mikor született? ez is sokat számít, lehet hogy még gyengécske
A kérdező hozzászólása: Tudnánk menni, de a gyógytornász azt mondta nincs rá még szükség, mert lazák az izmai és várjunk április végéig, ha addig sem produkálja a dolgokat elkezdi a tornát!Igen talán nekem is a türelemmel van a baj!Korrigáltan most a héten 8 hetes.980 gr-mal született.Tornázunk naponta többször is.
Szerintem nincs elkésve! Az enyém is korababa, 31 hétre! Ne várd tõle ugyanazt, mint egy rendes idõre születettõl!

Az baj ha 6 hós babám állandóan visszabüfizi a kaját? Pl: 4 órási szopi után este 7-kor jön neki vissza. Tegnap a déli kaja este jött neki vissza. Mit csináljak vele?

Legjobb válasz: Ha nem fogy akkor nem baj. Biztos sokat eszik. Azért ez még mindig természetes, hogy idõnként visszajön ez az. Vagy netán annyira sok jön vissza?

Ha nem fogy akkor nem baj. Biztos sokat eszik. Azért ez még mindig természetes, hogy idõnként visszajön ez az. Vagy netán annyira sok jön vissza?
Nekem pont ma mondta a védõnõ, hogy vszínû sokat eszik és adjak neki kevesebbet. Úgy néz ki bevált. 4 hónaposak vagyunk és még táposak. Holnaptól próbáljuk az almát.
2. vagyok Bocsi, most látom, hogy szoptatod a babát. Ebben az esetben nem tudom mi a megoldás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!