Találatok a következő kifejezésre: Ha 4 babám (402 db)

Babám 10hetes. Tápszeres, eddig 3 óránként evett, de tegnap nem fogadta el csak kb 4óránként. Nem egészen 7kg. Nem kevés ha 4 óránként eszik 130-150ml-t 5 alkalommal?

Legjobb válasz: Azt nézd meg, hogy a tápszer tájékoztatóján milyen ajánlott mennyiséget írnak ilyen idõs korban. Ha az a mennyiség közelítõen hasonló, mint amennyit a te babád megeszik egy nap alatt, akkor nincs gond. A mi tápszerünkön például 8-12 hetes kor között napi öt étkezésre 180 ml a javasolt adag, tehát 900 ml/nap. De persze ez csak irányadásnak jó, a dobozon is fel van tüntetve, hogy vannak babák, amelyek ettõl többet, vannak amelyek ettõl kevesebbet igényelnek. Az szerintem teljesen normális, hogy a babád 10 hetesen már leáll a 3 óránként történõ evésrõl és csökken a napi étkezések száma. Az is lehet, hogy ez csak átmeneti állapot és napokon belül vagy visszatér a 3órás evésre, vagy többet kér egy étkezésnél. Figyeld a babád, ha a hangulata jó, a pisi, kaki rendben van, akkor nem valószínû, hogy baj lenne!

Azt nézd meg, hogy a tápszer tájékoztatóján milyen ajánlott mennyiséget írnak ilyen idõs korban. Ha az a mennyiség közelítõen hasonló, mint amennyit a te babád megeszik egy nap alatt, akkor nincs gond. A mi tápszerünkön például 8-12 hetes kor között napi öt étkezésre 180 ml a javasolt adag, tehát 900 ml/nap. De persze ez csak irányadásnak jó, a dobozon is fel van tüntetve, hogy vannak babák, amelyek ettõl többet, vannak amelyek ettõl kevesebbet igényelnek. Az szerintem teljesen normális, hogy a babád 10 hetesen már leáll a 3 óránként történõ evésrõl és csökken a napi étkezések száma. Az is lehet, hogy ez csak átmeneti állapot és napokon belül vagy visszatér a 3órás evésre, vagy többet kér egy étkezésnél. Figyeld a babád, ha a hangulata jó, a pisi, kaki rendben van, akkor nem valószínû, hogy baj lenne!
Szerintem ne aggódj. Az én fiam 5 hónaposan akkora, mint a tiéd most, és ugyanennyit is eszik:) Lehet, hogy ez nem kor, hanem inkább kg-függõ. Legalábbis nekem azt mondta a védõnõ, hogy ha egyébként jókedvû, szépen fejlõdik, nem csökken a súlya, akkor el kell fogadni, hogy ennyi az étvágya.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a gyors választ.Remélem nem valami betegség lappang, azért nem eszik úgy ahogy szokott.

Ha 4 hetesen 10-12 mm-es petezsák látszik, akkor 6 hetesen már mindenképpen kell lennie benne babónak, és ha nincs, akkor az rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2,4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes

Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2, 4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes
Hát akkor majd látszódnia kell a pici szívverését is. Nyugi, rendben lesz minden.

Van-e jelentősége annak, ha 4 órás a munkaszerződésem, babát várok és innen mennék táppézre (tgyás, gyed stb? )? A munkaviszonyom 5 éve folyamatos. Korábban voltam 8 órás is.

Legjobb válasz: Nincs, a bejelentett béred után fogsz tápot kapni. Ha magas a béred, az jó, de ha alcsony, kevés lesz a tápod. Én 4 órás minimálbéren voltam, havi 16.000 ftot kaptam, ami nem sok...de ez volt, inkább a babát választottuk, mint egy másik állást... Aztán ebbõl számolva a gyed kevesebb lett volna, mint a gyes, így gyesen vagyok. De szerintem más vonzata nincs.

Nincs, a bejelentett béred után fogsz tápot kapni. Ha magas a béred, az jó, de ha alcsony, kevés lesz a tápod. Én 4 órás minimálbéren voltam, havi 16.000 ftot kaptam, ami nem sok...de ez volt, inkább a babát választottuk, mint egy másik állást... Aztán ebbõl számolva a gyed kevesebb lett volna, mint a gyes, így gyesen vagyok. De szerintem más vonzata nincs.
Szia. Én is 4 órás munkából mentem táppénzre, ill. tgyásra. 40ezer volt a nettom míg dolgoztam, majd a táppénz olyan 35körül, meg a tgyás is. Most már gyeden leszek, az egy kicsit kevesebb, ugy 30-32 körül.
ha idén szülsz, akkor a tavalyi béredet fogják alapul venni a GYED-nél. Tavaly is 4 órás voltál? Persze ez a jelenlegi helyzet, de ki tudja mi lesz most amikor szétcse..ik a rendszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infókat! Tavaly novembertõl vagyok 4 órás!


Vállalnál egy 4. babát, ha így kb 250ezer lenne csak a két Gyed, meg az apjuk fizetése is min. Ennyi?

Mindig is 4-et szerettem volna, de eddig úgy gondoltam 3-nál állj, pont az otthon töltött évek kiesõ jövedelme miatt. Nagyon jò fizetésem volt és lesz (kb 300 nettò). Most ez a Gyed extra elgondolkodtatott. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: ezt neked kell és a férjednek eldönteni. a gyerekneveléshez nem csak pénz, hanem idõ, energia is kell. ha úgy érzitek bírjátok (és nem csak anyagilag) és MINDKETTEN vágytok 4. babára, akkor vágjatok bele

ezt neked kell és a férjednek eldönteni. a gyerekneveléshez nem csak pénz, hanem idõ, energia is kell. ha úgy érzitek bírjátok (és nem csak anyagilag) és MINDKETTEN vágytok 4. babára, akkor vágjatok bele
Azért gondolj bele kicsit hosszabb távon is!!! Most pár évig tételezzük fel, hogy jól jártok anyagilag. És késõbbmi lesz??? 4, de már 3 gyerek mellett sem valószínû, hogy a régi, jól fizetõ állásod meg is fog maradni. Én 2 gyerek mellet dolgozom, és állandó szélmalomharc az életem, egyfelõl az elvárás sokszor, hogy maradjak bent túlórázni, hétvégi meló, stb, másrészt meg a gyerekek várnak az iskolában, óvodában... Ráadásul ahogy nõnek a gyerekek, egyre több a költség is, (bérlet, osztálypénz/csoportpénz, különórák, iskolai/ovis befizetnivalók(kirándulás, múzeum, színház) - direkt csak olyanokat említettem, amikre garantáltan nem kap kedvezményt a nagycsaládos sem. Szóval nem csak a kisbabás évekre kell gondolni, mert a fekete leves csak késõbb jön.
Sajnos lehet abban valami, amit a 3. mond. Ha nem is vonják vissza, de jöhet megint egy szuper bruttó vagy valami hasonlóan kreatív megoldás.
Igen! Hisz vágytatok rá!
Nem.
Mennyi az össz bevételetek? Hármat is min 500ezres bevételre vállalnék, kevesebbre nem.4et 6-700ezerre.
Én így vállalnám be a 2-dikat. :-)
Hát én nem szeretnék ilyen sok gyereket, az biztos, de igazából felfoghatatlan számomra, hogy ebben a kérdésben nem a férjedtõl kérsz tanácsot, hanem tõlünk....
Ez a gyed extra kampányfogás, nem biztos, hogy sokáig így marad. Eleve pénzt is kell hozzá szerezni, tehát megszorítasok nelkül nem fog mûködni. A 4. Gyerek vállalása azért nem csak anyagi teher, sõt.
Ez nekem fõként nem anyagi kérdés. Ha mindketten készen álltok rá mind érzelmileg, mind fizikailag, akkor miért ne? Az anyagi része csak annyi, hogy most majd több jut. (Mennyi idõs hármaska. Meddig járna a dupla gyed? Mert azért az is elfogy egyszer, marad a gyed+gyes, az meg azért kevesebb pénz.)
Hasonló ez a gondolkodásmód a romákéhoz, csak Õk nem a GYED, hanem a GYES és CSP miatt szülnek annyit. ...és még a magyarok nézik le õket, hát a magyar sem különb..... Ez nem egy AKCIÓ plázában, hogy hûû de jó, jobban járok..... gondolj a jövõre is, mert marad még kb minimum 16 éved a ruházkodásra, iskoláztatásra, és egyéb költségekre.

Ha a babám 4 óránként kéri a cicit, de 2 óránként elfogadja, ha kínálom neki, akkor 4 óránként etessem, vagy 2 óránként?

Nagyon jól hízik, 4 óránként kéri igazán a tejcit, de ha pl. csukláskor szopival mulasztom el neki, ami két etetés közé esik, akkor is vígan nekilát szopni. Akkor most mi legyen? 10 hetes

Legjobb válasz: Elég, amikor kéri, 3-4 óránként. A csuklás elmúlik magától is, nem kell szoptatni, nem baj, ha csuklik. Ha többször adsz neki, többet fog kérni, nehezebb lesz "leszoktatni" róla, örülj, hogy van egy 4 órás rend.

Elég, amikor kéri, 3-4 óránként. A csuklás elmúlik magától is, nem kell szoptatni, nem baj, ha csuklik. Ha többször adsz neki, többet fog kérni, nehezebb lesz "leszoktatni" róla, örülj, hogy van egy 4 órás rend.
Én akkor adnám neki mikér kéri. A túl gyakori mellre tétel sem tesz jót neki, mert folyamatosan terhelés alatt van a kis gyomra. Ha csuklásra adod neki akkor csak pár kortyod adj neki. Én is így csináltam. AMikor éhes, õ kérni fogja.
Szerintem 3-4 óránként elég neki, két etetés között ha csuklik szerintem ne szoptasd meg. Ha én minden csuklásnál megszoptattam volna a kisfiamat akkor egész nap cicin lógott volna.
A kérdező hozzászólása: Hú, de egybehangzó válaszok! Teljesen meggyõztetek! Köszi, akkor marad a 4 óra. :)
Egyetértek az elõttem szólókkal. Ne "rontsd el", ha van egy kialakult rendje, és ez ráadásul az õ igényeihez igazodik.
Azért van olyan baba, amelyik fél órát is képes csuklani, ha nem csinálnak vele valamit. A feleségem is inkább megszoptatja a kisfiunkat, ha csuklik, és semmi baja nem lesz tõle, ugyanúgy tartja az etetési szokásait késõbb is.

Baj ha 4, 5 hónapos babám megiszik egy nap 2, 5 dl teát?

Eddig alig ivott meg 1 decit. Ízesítés nélkül adtam neki csipkebogyó teát. 2 napja vettem HIPP teát és ebb?l megiszik 2,5 decit. Nagyon ízlik neki. Nem sok ez egy kicsit? Enni ugyanúgy eszik, tehát nem telíti el a tea.

Legjobb válasz: Én babám 3,5 hónapos, minden este adok neki teát, 3 dl csinálok neki, mindet megissza...és semmi baja ugyanugy eszik õ is. Neki még csak Mecsek köményes filteres teát adok. 4.hónapban már én is csipkebogyósat fogok. Szóval sztem semmi baj.

Én babám 3, 5 hónapos, minden este adok neki teát, 3 dl csinálok neki, mindet megissza...és semmi baja ugyanugy eszik õ is. Neki még csak Mecsek köményes filteres teát adok. 4.hónapban már én is csipkebogyósat fogok. Szóval sztem semmi baj.
nem baj, az én fiam 6, 5hónapos, és naponta fél litert iszik, és anyatejes amúgy, 1hónapja kezdtük a hozzátáplálást.
Szia! Az én lányom 1 éves és naponta kb 1 litert iszik(teát). Szerintem nem baj legalább késõbb sem lesz gondja a folyadékbevitellel. Én van hogy egész nap nem is iszom semmit és csak este jut eszembe.
Természetes, hogy issza, hiszen édes... Ha az étvágyát nem veszi el, nem gond, bár a fogaira majd nem árt késõbb figyelni...
A kérdező hozzászólása: Ha már jönnek majd a fogai, akkor próbálom pohárból itatni. De még nincs fogacskája :)
ha ennyit iszik, nem baj, de a hipp cukros, aromás teából ne igyon meg ilyen sokat. inkább cukrozatlan csipkebogyót, vagy mecsek teát adj neki. nem tudom, te ittál-e a teából, de brutálisan édes szerintem. (én, ha csináltam, fele annyi granulátumot tettem bele, mint amennyit írnak) ne szoktasd hozzá ilyen korán az édeshez, mert majd késõbb esetleg nem lesz hajlandó mást inni.
Igen, én az utolsó válaszolóval értek egyet.Rá is van írva a Hipp teára, hogy gyárilag édes.Ezzel lehet csak baj, mert ha nagyon rákap az édesre, késõbb nagyon elromlanak a fogai.Én már csak tudom.Sok szörpöt, teát kaptam cumisüvegbõl, meg is lett az eredménye.Folyton lógott a számban a cumisüveg, és pocsékak a fogaim. Én napi szinten biztos nem adnék neki.Az én lányom 5 hónapos, de még nem kapott teát.Úgy vagyok vele, hogy ha a vizet is elfogadja, minek tömjem édessel? Nem baj, csak azért óvatosan!
A kérdező hozzászólása: Azt is megfigyeltem hogy amíg keveset ivott, sokkal erõsebb szagú volt a pisije. Most hogy megiszik 2, 5 decit, nem érzem azt a szagot, csak reggel, mert éjszaka nem cserélek pelust.
Az én fiamnak elveszi az étvágyát a tea és alig eszik ilyenkor, így csak vizet adok neki, na persze azt alig issza.

Ha 4 hónapos babámat már nem szoptatom akkor is kell tápszer a főzött vagy üveges bébiétel mellé?

Legjobb válasz: Szerintem egy 4 hónapos babának még a tej/tápszer az étkezés alapja és kiegészítésnek jöhet a bébiétel, fõzött kaja, nem fordítva. A hozzátáplálással ennyi idõs korban még csak egy étkezést lehet kiváltani egy nap.

Szerintem egy 4 hónapos babának még a tej/tápszer az étkezés alapja és kiegészítésnek jöhet a bébiétel, fõzött kaja, nem fordítva. A hozzátáplálással ennyi idõs korban még csak egy étkezést lehet kiváltani egy nap.
Igen, akkor is kell a baba min. 1éves koráig.Tehéntejet csak 1 éves korától adhatsz, de akkor is elõbb higítva.
Igen kell a tápszer legalább egy éves koráig.Az én gyermekem is tápszeres volt 3 hónapos korától és 1 éves kora után tértünk fokozatosan át a tehéntejre.Egy 4 hónapos babának szerintem még három tápszeres étkezés kell, ha éjjel eszik még akkor pedig az éjszaka is .Olvasd el a tápszeres dobozon a leírásokat sok okosság van rajta (legalább is úgy emlékszem)vagy kérdezz a védõnõtõl vagy gyerekorvostól.
Utolsó válaszhoz:Az válaszomat kiegészítve, szerintem adhatsz tejpépet, rizspépet is egyszer egy nap, de akkor is kell a 3-4 tápszer.A szükséges tápanyag ebben van.Ha HA-sok vagytok írasd fel dokival a HA -tejpépet.
Az én babám is 2 hete már csak tápszeres. Õ 6-7x 150-170 ml eszik eszik ebbõl 4x tápszer, kétszer rizspép+ tápszer és mostanában ebédnél elkezdtem neki a fõzeléket és a gyümit. De tápszert minimun 3x kap.

Baj, ha 4 hós babámnak csak 3-4 naponta van széklete? Akkor elég "kiadós". Vegyesen eszik anyatejet és tápit.

Legjobb válasz: Az még belefér ha anyatejet is eszik, de ha látod rajta hogy erõlködik akkor segítség kell rostos kaja formájában hiszen már 4 hós. Adhatsz neki õszit az jó lazít és hajt. Ha nincs probléma akkor nem fontos.

Az még belefér ha anyatejet is eszik, de ha látod rajta hogy erõlködik akkor segítség kell rostos kaja formájában hiszen már 4 hós. Adhatsz neki õszit az jó lazít és hajt. Ha nincs probléma akkor nem fontos.
Ha könnyen megy nem gond, pont ahogy az elsõ válaszoló is írta.
A kérdező hozzászólása: Icipicit erõlködik, de sikerül. Lassan kapja a barackot. Köszi szépen! Minden jót nektek!

SOS! Le kell mondanon a GYES-ről, ha 4 hónapja dolgozom 4 órában GYES mellett, és most terhes vagyok a második babámmal, és kiírtak táppénzre?

Kaphatom a 2 juttatást párhuzamosan, és ha igen, akkor meddig?

Legjobb válasz: Párhuzamosan 4 hónapig kaphatod a két ellátást, utána a gyest le kell mondanod, ha táppénzen maradsz.

Párhuzamosan 4 hónapig kaphatod a két ellátást, utána a gyest le kell mondanod, ha táppénzen maradsz.
viszont nyugdíjas nagyszülõnek kérheted amíg nem szülsz

Ha a babám 4, 5 hónapos és megeszik egy adag - 160 ml körüli gyümölcspépet, ezzel ki lehet váltani egy étkezést? És mikor adjam a nap folyamán?

Ma volt itt a véd?n? és már teljesen összezavarodtam, mert eddig úgy csináltam, hogy 13 óra körül kapott gyümit (alma, barack), a többi étkezésre pedig tápszert, azaz 9kor, 17kor és 20kor. Erre ? azt mondta gyümivel nem lehet kiváltani egy étkezést, csak köztesként adhatom pl. 10 körül, de 13kor ugyanúgy adnom kell neki a tápszert. Már így kiváltva etettem kb. 1,5 hete, de soha nem reklamált hogy éhes lenne, kibírta este 5ig a tápszerig. Most akkor rosszul csináltam, és hogy csináljam ezután?

Legjobb válasz: Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!

Ha a babád jól van és hízik szépen, akkor nem csináltad rosszul. De szerintem nézz szét itt: http://www.lll.hu/ Azt hiszem az elsõ étkezés nekünk az ebéd volt, de azt is csak nagyon késõn, nagyjából 7 hónaposan vezettem be, elsõ elõtte még sokáig kapott anyatejet. Így mivel mi anyatejesek vagyunk, nem tudok másban segíteni. De a honlapon vannak szakértõk és nagyon jó cikkek. Nézz szét. :) Sok sikert és kitartást!
Én uzsonnára adok neki gyümölcsöt és ezzel egy étkezést kiváltottam. Nem iktattam be egy plusz étkezést a gyümölcs kedvéért. A gyümölcs után már nem éhes, nem is adok Neki tápszert. Szerintem jól csináltad eddig.
Én is uzsonnára szoktam neki adni (egy étkezést kiváltva), de szoktam bele reszelni kekszet (anékül nem eszi meg). Ha megeszi az egészet, elvan vele az esti szopásig. Akkor szoktam megszoptatni, ha nem eszi meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!