Találatok a következő kifejezésre: Ha 38 sokat (15 db)

Baj, ha 38+3 hetes terhesen sokat keményedik a hasam?

Ez azt jelenti, hogy a tágul a méhszáj? Köszi!

Legjobb válasz: Én is már vagy a 20. héttõl keményedek, nagyon sok magnéziumot (Béres napi 3-4) kellett szednem és még most is nagyon keményedek, de a méhszáj végig zárt volt. Ettõl függetlenül kinyilhatsz, hiszen közel a szülés. Minden jót és könnyû szülést kívánok hamarosan. 35 hetes kismami

Én is már vagy a 20. héttõl keményedek, nagyon sok magnéziumot (Béres napi 3-4) kellett szednem és még most is nagyon keményedek, de a méhszáj végig zárt volt. Ettõl függetlenül kinyilhatsz, hiszen közel a szülés. Minden jót és könnyû szülést kívánok hamarosan. 35 hetes kismami
Nyugi semmi baj, nekem már a 20. héten jelentkezett ez, magne b6-ot kellett szednem, de a Te idõdben ez már teljesen normális.Igen, tágul a méhszáj és ezekbõl a keményedésekbõl lesznek szép lassan a fájások.Könnyû szülést Neked!:)
Nem, ez teljesen normális...én is ennyi vagyok pont most....és szurkál is lennt és nyom, és zsibbad a lábam...stb....ezzel tágulunk.... :-)
A keményedés nem a méhszáj tágulásának a jele, a méhed edzi magát. (Nekem az 5 hónaptól folyamatosan keményedett, de a méhszáj csak szülés elõtt nyílt ki) Már sokkal korábban is jelentkezhetett volna, nálad úgy látszik csak most, de ez jól van így, hiszen lassan akár szülhetsz is... :o) Jó várakozást!
Nem baj, biztonságos idõben vagy, még akkor is, ha megindulna most a szülés. Szóval ne aggódj, felesleges. :o) Csak edzõdik a méhed, méhszájat, készül a szülésre.
Elsõ vagyok, a 20:41-esnek van igaza, bocs a rossz fogalmazásért.Valóban a méhed edzi magát, hisz mint mondtam nekem is voltak már keményedéseim igen korán, de csak szülés elõtt nyílt ki a méhszáj.De a Te esetedben ez már biztos a tágulás jele...szerintem legalábbis

Tegnap voltam dokinal, 38 hetes vagyok, azt mondta h egy het mulva menjek vissza ha addig nem szulok meg, es ne egyek, ezt valyon miert mondta? Azt mondtra h lehet csaszarozni kell ha meg sokat no a baba, mar be van ekelodve, nagyon lent van.

Csaszarozas elott nem szabad enni? Ezt elfelejttem megkerdezni,valyon azert mondta mert meg akar csaszarozni,ezt nem szeretnem,pedig nem is olyan nagy a baba ,kb 3 kg. Mi a velemenyetek?

Legjobb válasz: Igen valszeg ezért mondta. Császárra éhgyomorra kell menni természetesen, hiszen nagy hasi mûtét.

Igen valszeg ezért mondta. Császárra éhgyomorra kell menni természetesen, hiszen nagy hasi mûtét.
38 hetesen már tudsz írni olvasni ? :O Jó tanuló vagy :D
Azt is meg fogják nézni elõtte, ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, nagyon kedvesek vagytok, nem is amiatt mondta h a baba 3 kg, hanem a csontjaim miatt, azt mondta lehet nem fog kiferni a medencemen. Meg1x koszonom mindenkinek h valaszolt.
3 kiló baba nem egy hatalmas súlyú , meg lehet szülni simán, nekem mindkét gyerekem közel 4 kiló volt. Ha addig nem indul meg a szülés, ne egyél aznap mikor menned kell hozzá. Hetente kell menni szívhangot nézni, amíg meg nem születik a pici, ezért hívott vissza valószínûleg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nyugi :) elõször is a negyvenedik hétig hetente kell menned CTG (NST)-re, tehát ezért mondta, hogy egy hét múlva találkoztok megint. hogy beékelõdött a baba feje, az jelentheti azt, hogy hamarosan szülsz (nekem is 38 hetesen már beilleszkedett a baba, igaz, én a vizsgálat másnapján szültem, semmi elõjel nélkül) ne aggódj, simán beindulhat bármikor a szülésed. valószínû azt mondhatta neked, hogy ha császár lesz, akkor elõtte nem lehet enni, és hát lehet, hogy úgy véli, hogy amikor mész 39. hetesen a vizsgálatra, mert még nem jött világra a kicsi, de már orvosilag ilyen közel állsz a szüléshez, lehet, hogy indokoltnak fogja látni továbbküldeni téged a kórházba. a három kilós baba tényleg nem nagy. még négy kilósokat is szülnek hüvelyi úton a nõk... ez nem lehet az indok, max. ha nagy a gyerek feje, ha õ lát valami bibit, de errõl kellett volna tájékoztasson, illetve a kiskönyvedbe bele kell írnia! (nézd meg, mit firkált bele) :) szóval ne aggódj :) lehet, már addigra beindul. ha meg nem, akkor se éhezzél, ha mész vizsgálatra... de ha nem eszel nst elõtt, legalább vigyél magaddal kaját :) nem hinném, hogy sokat nõne a gyerek, amúgy meg nem is mindig pontosak a mérések. nekem 3300 grammra számolt az orvosom 38. hetes vizsgálatnál, erre másnap 2850 grammal született meg a kisfiam :)
Pedig ezzel segíteni próbáltam, mégpedig abban, hogy ne a fejed fölött döntsenek és te csak sodródj az eseményekkel, hanem hogy képbe kerülj, ne adj Isten beleszólásod is lehessen a dolgokba. Sajnálom, azért sok szerencsét kívánok a szülésedhez.
A kérdező hozzászólása: Ha ennyire merges vagy, miert nem tartod meg magadnak a valaszodat? Igy is kivagyok elegge nincs nekem szuksegem a te kioktatasodra! Ha nem tudsz segiteni akkor inkabb ne irj! Koszonom!
A kérdező hozzászólása: Hat akkor bisztos ez az oka, mondta is hogy lehet h bent kell maradjak, ugyhogy vigyem a cuccaimat, nagyon koszonom h valaszoltatok, ja es meg valami ha mar igy be van ekelodve a baba akkor nem lehetne vhogy kicsalogatni a jovo hetig?
Nem csak a baba súlya dönt, lehet, h a fejkörfogata túl nagy. De ezeket a kérdéseket a dokinak kellett volna feltenned, már bocsi. Hogy tudsz így bízni benne és rábízni a tested és a gyereked életét, ha nincs tiszta, nyílt kommunikáció?? A szülés azért veszélyes üzem, nem rózsaszín takony, hogy odamegyek, gyertyát gyújtok, meg füstölõt, beteszem a kedvenc CD-met, lazán vajúdgatok 2 órát, majd gátvédelemmel, 3 nyomásra kijön a baba. Nem értem, hogy a fontos kérdésekrõl miért nem képesen beszélni a szülõ nõk a szülész orvosukkal…Bocsi, de ilyenkor mindig mérges leszek, ezek olyan kérdések, amikrõl nem a Gyakorikérdéseken kéne beszélgetni, hanem a doki rendelõjében.
Nyilván azért mondta mert megvizsgál reggel és ha úgy látja, hogy kell egybõl meg tud császározni.
A kérdező hozzászólása: Uram Isten, igen reggel kell bemennem, olyan nagy stresszben voltam hogy elfelejtettem megkerdezni hogy miert is nem szabad egyek, akkor lehet h csaszarozni akar. Na most be vagyok tojva!
A császár egy mûtét, mûtétek elõtt nem szabad enni. Na de: reggel kell bemenned? Akkor biztos éhgyomorra gondolta. Mi nem tudhatjuk, mire gondol az orvosod, neked kellene megkérdezni!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso, rettento vicces vagy! 20.an megszuletett a kisfiam, hosszu vajudas utan csaszarmetszessel!

Mitől lehet, hogy a hasam belülről ég egy kis helyen konkrétan a bőröm, mint ha egy seb lenne belül? S ha hajolok vagy ha már sokat tettem-vettem aznap akkor húzódik. Kívülről semmi.38 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom mitõl van,csak azt tudom írni,hogy nekem is nagyon régóta van ez az érzés néha,most 37 hetes vagyok.A védõnõ azt mondta,hogy olyankor lehet hogy nyom egy ideget a baba.

Szia! Nem tudom mitõl van, csak azt tudom írni, hogy nekem is nagyon régóta van ez az érzés néha, most 37 hetes vagyok.A védõnõ azt mondta, hogy olyankor lehet hogy nyom egy ideget a baba.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nekem tényleg olyan sebes érzésem van, s fõleg ha megyek, akkor húzodik.


Ha 38.7ről levitte 35.7re a lázát a lázcsillapító az nem nagyon sok?

"napja hol felment 38.8,vagy 37.5között mozgott most délután megint 38.7re ment fel és adtam neki egy kúpot,csak félek nagyon levitte vagy ez jó?Most mosolyog meg minden,nem tudom vigye e dokihoz,mert gyógyszert csak akkor ad,ha huzamosabban beteg..és lázas,h?emelkedéssel nem foglalkoznak...:( 2éves a baba

Legjobb válasz: Szia!HA jó kedve van,semmi gond.Ha a doki nem ír egybõl gyógyszert,hidd el az a jobb.NEm tudom hányadik napnál tartasz,de 3 után vinném el dokihoz.Kitartás!

Szia!HA jó kedve van, semmi gond.Ha a doki nem ír egybõl gyógyszert, hidd el az a jobb.NEm tudom hányadik napnál tartasz, de 3 után vinném el dokihoz.Kitartás!

Ha 38 hetesen sokat hajolgatok és gugolok árthatok vele a picinek?

Legjobb válasz: Picinek nem, csak magadnak. szeitnem legalább is. Ha a méhszáj zárt, és te jól érzed magad, akkor semmi baj nem lehet.

Picinek nem, csak magadnak. szeitnem legalább is. Ha a méhszáj zárt, és te jól érzed magad, akkor semmi baj nem lehet.
Szia. A picinek biztos nem, meg ha neki nem tetszik valami heves rúgásokkal adja a tudtodra. Legalábbis az enyém így viselkedik. Üdv, 40 hetes kismama
Inkább ha tudod a guggolást válaszd, mert a gerinc ilyenkor már nagyon megterhelt.A babának nem lesz baja.Én mondjuk guggolni sem tudok, mert akkor nincs az az erõs kéz, ami segít felállni.:-) 38 hetes kismama

Az normális ha 38 hetesen sokkal kevesebbet mozog a baba mint előtte?

azt tudom hogy kevesebb a helye de a napi 10 mozgása sincs meg...az uh-n mindent renden találtak meg az áramlásvizgálaton is.csak kellemetlen hogy ctg-n szinte soha nem mozog.este felé lesz mindig kicsit aktivabb.olyankor van amikor hosszú perceken át rugdos,ez mindenkinél íg yvan hogy egy bizonyos napszakban mozog csak és egész nap semmi??

Legjobb válasz: Ne izgulj, tényleg nagyon kevés helye van ilyenkor, természetes, hogy "lelassul".-) Nekemis este és reggel jobban mozog, bár én még csak 24 hetes vagyok.-) Ha mindent rendben találtak, kár izgulnod, nyugodj meg, és élvezd még a visszalévõ idõt.-)

Ne izgulj, tényleg nagyon kevés helye van ilyenkor, természetes, hogy "lelassul".-) Nekemis este és reggel jobban mozog, bár én még csak 24 hetes vagyok.-) Ha mindent rendben találtak, kár izgulnod, nyugodj meg, és élvezd még a visszalévõ idõt.-)
Szia. Én 31hetes vagyok és eddig nekem úgy van, hogy reggel mozog, napközben alig, aztán estére pörög. Azt olvastam, hogy a legkönnyebb megfigyelni evés után, akkor többet mocorognak. De szerintem ez mindenkinél más. A nemrég szült barátnõm azt mondta, hogy neki jó, ha egy nap kétszer megmozdult!
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Ha a vizsgálatokon minden rendben és mozog is akkor ne aggódj! Minden baba más és azt olvastam ilyenkor elég sokat alszanak. Amíg érzed, hogy mozog nincs gond. Örülj, hogy nyugi van, az enyém mostanában hajnalban áll neki pörögni és nem hagy aludni. üdv:32. hetes kismama

38 hetes vagyok, eléggé fáj a derekam, görcsölget a hasam, sokat keményedik. Miben fog különbözni ha már jön a baba?

Legjobb válasz: Szia. A görcsök rendszeressé válnak, egyre rövidebb idõközökkel. Üdv, szintén 38 hetes kismama

Szia. A görcsök rendszeressé válnak, egyre rövidebb idõközökkel. Üdv, szintén 38 hetes kismama

30- as heteim elejetol sokat kemenyedtem. Ket napja alig. Tegnap 3x ma meg egyszer sem. A baba is lelassult mozgasban. Ha mozog akkor erosen csak ritkabban. Jelenthet valamit? Jo lenne mar szulni.38+3 km. Volt mas is hasonlo helyzetben? Mikor szult?

Legjobb válasz: Nekem néha lelassult a mozgás, néha meg sokat mozgott felváltva. Én túlhordtam, nagy baba volt. Gondolom nézik rendszeresen a szívhangját a babának, ha az rendben, akkor lehet hogy szülni fogsz, azért érzed ezeket.

Nekem néha lelassult a mozgás, néha meg sokat mozgott felváltva. Én túlhordtam, nagy baba volt. Gondolom nézik rendszeresen a szívhangját a babának, ha az rendben, akkor lehet hogy szülni fogsz, azért érzed ezeket.
szia! 38+3 hetes kismami vagyok én is. az a helyzet hogy én is sokat keményedtem, azt nem jegyeztem meg hogy mikortól, de mostanában alig mozog a bébink, valószínû hogy a front miatt is lehet.Az én pocilakóm is ha megmozdul akkor erõteljesebben de kevesebbet, elõfordulhat hogy már elég kevés a helye, így nem sûrûn és sokat, de annál erõsebben érzed a mozgását, forgolódását. hol fogsz szülni!?
Én 24 héttõl rengeteget keményedtem, feküdtem is fõleg. Aztán utolsó hónapban szinte 0 keményedés, 40 hét megvolt. Minden baba lelassul már ilyenkor, semmit nem jósolnak a leírtak a szülési idõpontodról szerintem :)

Ha egy 38 éves pasi azt mondja egy 23 éves nõnek, hogy sok minden kimaradt az életedbõl, akkor mire gondolhat?

A nõ elvált, van egy gyereke. Mi az amire gondolhat, hogy koránál fogva sok minden kimaradt az életébõl?

Legjobb válasz: Nem tanultál tovább.

Nem tanultál tovább.
Vagy azt, hogy nincsen gyermeke, vagy azt, hogy keveset d3gott. Kontextus-függõ.
A kérdező hozzászólása: A férfinak és a nõnek is érettségije van. A nõnek és a férfinak is van egy-egy gyerekük.
A kérdező hozzászólása: " ...15 év korkülönbség az rengeteg, fõleg azért, mert sok minden kimaradt az életedbõl a korodnál fogva. De ez már nem érdekel, mert benned megtaláltam mindent..."
Lehet, hogy arra értette, hogy még nem tapasztaltál eleget.

38. héten ha aktív vagyok, sokat mozgok, azzal el tudom kerülni a túlhordást?

Legjobb válasz: Nem. :( A barátnõmet le sem lehetett lõni és 20 napot hordta túl.Mondjuk ez Dániában volt, ott nem nagyon lépnek közbe, nem szeretnek indítani de pont másnap azéert megindítottákvolna neki.

Nem. :( A barátnõmet le sem lehetett lõni és 20 napot hordta túl.Mondjuk ez Dániában volt, ott nem nagyon lépnek közbe, nem szeretnek indítani de pont másnap azéert megindítottákvolna neki.
Nem:( , 15éves törpét kergettem napi 24órában háztartást vezettem, és túlhordtam a lánykám. Már azt hittem megzápultunk:D
Szerintem nem. Én az utolsó hónapig bicigliztem, ha rossz volt a lift a lépcsõházunkban ami elég sokszor elõfordult, akkor naponta többször fel-le sétáltam a tizedikrõl. Én is rengeteget mozogtam, mégis túlhordtam a fiam. 41hétre született.
Nem sajnos... :( Én is aktív voltam, mégis túlhordtam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!