Találatok a következő kifejezésre: Ha 35 szül (3 db)

Most néztem a neten, hogy sokkal veszélyesebb ha 35-év felett szül az ember . , Miért?

Én most vagyok 37-éves és jön a 3-dik baba .De bele vagyok betegedve,hogy Itt már sok gond lehet olyan ideges vagyok akár beteg babát is szülhetek??????Ja és Én nagyon félek, a magzatvíz vételt?l nem akarom meg csináltatni mert az is vetélést okozhat.A kett? babánál szép,és jó babavárás volt most is nagyon szupi boldog vagyok,Csak mikor ilyeneket hallok,Van aki 35-felett szült??????

Legjobb válasz: ÉN!!!! 2 hónapja szültem, 37 évesen, 2 gyerek van már. Én nem engedtem meg az amniót mert nem volt rá kellõ indok. Ne is gondolj rá, hogy bármi baj lehet!

ÉN!!!! 2 hónapja szültem, 37 évesen, 2 gyerek van már. Én nem engedtem meg az amniót mert nem volt rá kellõ indok. Ne is gondolj rá, hogy bármi baj lehet!
37 évesen szültem a harmadikat, semmi gond nem volt, amniot megcsináltattam, mert rossz lett a szûrése. De valszeg amúgy is megcsináltatom. Nem akartam volna beteg gyereket szülni. De amúgy semmi gondom nem volt a terhességemmel.
Azért veszélyesebb, mert a szervezet idõsebb, rosszabbul reagál bizonyos helyzetekre. Nagyobb az esély, hogy beteg lesz, de ezeket a betegségeket már szûrik, így ez kilõve. Ha bármelyik orvos bármi olyat lát, ami gyanúra adhat okot, akkor kivizsgálnak, ennyi! Ne aggódj, ez nem bizonyosság, hogy veszélyesebb, csak statisztika! Ettõl még nálad minden rendben lesz:) Csináltass kombinált/integrált tesztet, és majd megnyugszol:) Ne aggódj! Az idegeskedés rosszabb, mint a statisztika:)

Ha 35 hetesen szül az ember, mekkora lesz a babája?

Aki esetleg szült 35 hétre írja meg mekkora babája lett, és hogy egészséges e. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Az enyém igaz 36 hétre született de még így is óriás bébi volt a maga 3450g-val :D

Szia! Az enyém igaz 36 hétre született de még így is óriás bébi volt a maga 3450g-val :D
Ja és a tüdeje volt még gyenge de nekem volt egy jó kis influenzám valószínû neki az is rátett. Ja az elõzõ voltam Egyébként hamar összeszedte magát a kis ügyi de a 35héten már nem igazán szokott "bajuk" lenni a koraszülés miatt szerintem.
35 hetes baba mar erett, nem lenne semmi gond, ha megszuletne! Kicsit melegitenek inkuban, de a 36. hettol mar nem is szamit korabban jott babanak.
A multheten szult csaszarral egy baratnom 35 hetesen, neki 2500gramm volt a babaja, lelegezteton volt de mar jol vannak..ez pont a hatar..de van akinek nagyobb a babaja 35 hetesen, tehat valtozo..
Szia!Én 35 hetes voltam, amikor szültem. A kisfiam teljesen egészséges. 2, 64 kilóval és 47 centivel született. Minden rendben vele, eszik és fejlõdik szépen. :-)
Anyukám annak idején éppen hogy betöltötte a 35. hetet; (35 hét 1. nap hajnalán) születtem 2660 grammal és 48 centivel. Úgy mesélte, hogy betettek inkubátorba, de nem azért, mert baj volt, csak volt hely - szimplán melegedni; teljesen egészséges voltam. A 9. hónap végére ugyanúgy összeszedtem a súlyomat, mintha normál idõben születtem volna. Úgy tudom koraszülöttnek az a baba számít, aki a 36. hét elõtt születik, vagy 2500 gramm alatti.
34. hétre szültem. A babám 2470g és 43 cm lett. Inkubátorban sem volt 4 nap múlva mentünk haza, semmi baja eddig úgy tûnik. Pénteken töltötte be az 5. hetet már 4 kg.
Unokatesóm a 35. hét végén szült és 2980 g-os lett a babája.Teljesen egészséges, négy nap múlva hazamentek.
Enyémke betöltött 36 hétre született, 2750 gramm, 51 cm. Tíz napig bent maradtunk, olyan sárga lett.

Aki 34-35-36 hetesen szült, a baba egészséges már ebben a korban, életrevaló, nem lesz semmi baj ha megszületik? Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: 35. hétre szült a szobatársam egy kislányt, semmi baja nem volt, a koraszülött osztályra sem került le, mert a méretei alapján nem számított koraszülöttnek. De nem mehettek roming-in szobába, mert jobban figyelték a babáját. 5 nap után õk is mehettek haza.

35. hétre szült a szobatársam egy kislányt, semmi baja nem volt, a koraszülött osztályra sem került le, mert a méretei alapján nem számított koraszülöttnek. De nem mehettek roming-in szobába, mert jobban figyelték a babáját. 5 nap után õk is mehettek haza.
szia. igen életrevalóak. csak alacsony súlyúak, és nincs rajtuk annyira zsír, így fáznak, gyengék, nincs erejük úgy enni. nekem a kisfiam 36+6ra született, 2480 grammalés 45 centivel. most 7 kiló 68 centi. makk egészséges, semmi baja :) teljesen jó a mozgásfejlõdése, szerencsére nincs lemaradva. csak több idõt töltöttünk kórházban mikor megszületett, mint azok a babák akik idõre jönnek.
A kisfiam januárban született. 36+4 hetesen elfolyt a magzatvíz, másnap délelõtt született 3540 grammal és 55 cm-el, hál'Istennek egészségesen A korteremben Õ volt a legnagyobb baba pedig mindenki mas idõre jött. Harmadnap besárgult picit, de ugyanakkor jöhettünk haza, mint mindenki más. Hivatalosan koraszülött lett, ezért pár órát inkubátorban melengedték és bár rooming-in van, az elsõ éjjel nem lehetett velem. 9/10-et kapott, mert az 1 percese picit rosszabb lett. Jah és a szülés után csak fél percig lehetett velem. Most 10 hetes és 5500 grammos, 62cm.
Az én kisfiam is 36+4 hétre született, 10/10-es Apgarral 2650 g-mal, 48 centivel. Nem volt koraszülött osztályon, 3 napot töltöttünk a kórházban. Annyival volt másképp, hogy nagyon fázott, jobban fel kellett öltöztetni, és amíg nem érte el a 3 kilót, 3 óránként ébresztettem enni. De minden rendben volt/van vele. Most már 1 éves, 9, 5 kiló és 82 centi.
Az én fiam is 36. hétre született, 3080 g-mal 54 cm-rel, 10-es apgarral. Õt is melegítették elsõ éjszaka és besárgult. Késõbb laktóz érzékeny lett, de kinõtte.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az én kislányom a 33. hétre született. Életesélyei teljesen megegyeztek az idõre született gyermekekével, az orvosok is nyugtattak anno, hogy minden rendben lesz. Teljesen egészséges, életre való. Az indulás ugyan nehezebb volt, mert a tüdeje fejletlen(ebb) volt, de ezen tudtak segíteni gyógyszerrel, a késõbbiekben semmi hátránya nem származott belõle. A súlya alacsonyabb volt, így fel kellett hizlalni hazajövetel elõtt, de ez sem befolyásolta a késõbbi életminõségét, hamar utolérte a korcsoportját. És igen, a hõháztartása sincs ilyenkor rendben még a legtöbb babának, ezért elõfordulhat, hogy rövid ideig inkubátorba teszik, de ez nem törvényszerû. Szóval, összességében valamivel nehezebb az elsõ két-három-négy hét, de legtöbbször nincs semmi maradandó baj. Én akkor nagyon meg voltam ijedve, sokat sírtam az elsõ néhány napban, Késõbb megnyugodtam, és most utólag azt mondom, hogy nem kell megijedni. Minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hétfõn töltöm a 35.hetet. Remélem nem lesz gond. Csak a keményedések miatt aggódtam nagyon, és az utóbbi idõben pihenni sem tudok :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!