Találatok a következő kifejezésre: Ha 32 megszületne (5 db)

Ha 32 hetesen megszületne a babám, már egészséges lenne?

Legjobb válasz: A 32 hetes baba már életképes, minden bizonnyal életben marad és egészséges is lehet. De azért jobb neki még odabent. Csak ha már megszületne, tudnak vele mit kezdeni, jók az esélyei. Én is épp ennyi idõs várandós vagyok és épp most gondolkodtam el a dolgon. De remélem, pár hétidg még odabent marad a kis manó!

A 32 hetes baba már életképes, minden bizonnyal életben marad és egészséges is lehet. De azért jobb neki még odabent. Csak ha már megszületne, tudnak vele mit kezdeni, jók az esélyei. Én is épp ennyi idõs várandós vagyok és épp most gondolkodtam el a dolgon. De remélem, pár hétidg még odabent marad a kis manó!
Szia.Unokatesóm 6 hónapra született 1750gr mal, sokáig volt kórházban, de egészséges.És egy gynyörû nõ lett belõle, most épp fõiskolára jár.
Elméletileg nagyjábó mindene ki van fejlódve rendesen, csak még érnie kell a dolgoknak, meg némi zsírt magáraszedni.Az orvosok is napról napra többet tudnak tenni érte, de ne járjon a fejedben az ennyire koraszülés, hanem inkább élvezd a még egyben töltött napokat.
Szia! Én is ezen aggódom, mert elkezdett nyílni a méhszájam, holnap lesz kerek 32 hetes. Ha gondolod írj privit. Hol fogsz szülni?
Az egyik ismerõsömnek kellet kivenni a babáját nemrég. 30 hetes terhesen. A baba 90 dekás. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz. Azt mondták, hogy már fél kilós babának is jók az esélyei. Egyébként nagyjából mindene ki van fejlõdve (tüdûérlelõt kapott), csak nagyon pici meg gyenge. Szóval 32 hetesen akkor még több az esély rá, hogy egészséges legyen. Egy másik ismerõsöm babája 65 dekás volt, mikor ugyanígy ki kellett venni a pocakból, és irtó aranyos egészséges két éves kislány most..:-))

32-33hetes kismamik ki szült ilyen korán és meddig kellett bentmaradni a kórházba? Ha most megszületne már ugyan olyan kis életképes bébi lenne mint a többi baba aki időben jött ugye?

Legjobb válasz: Szia.Én még nem szültem ilyen korán,de ugy tudom hogy ilyenkor 1-2 hétre inkubátorba teszik,amig el nem éri a megfelelõ sulyt(ami talán 2,5 kg,de ez nem biztos),és a tüdõ is az utolsó hónapba fejlõdik ki teljesen.Remélem tudtam valamennyit segiteni.

Szia.Én még nem szültem ilyen korán, de ugy tudom hogy ilyenkor 1-2 hétre inkubátorba teszik, amig el nem éri a megfelelõ sulyt(ami talán 2, 5 kg, de ez nem biztos), és a tüdõ is az utolsó hónapba fejlõdik ki teljesen.Remélem tudtam valamennyit segiteni.
Hát ha lehet akkor még ne szülj. Még igencsak fejletlen a baba tüdeje és még eléggé koraszülöttnek számít. 37 hétig koraszülésrõl beszélünk. Én 35 hetes vagyok és még mindig azon izgulok, hogy 2 hétig kibírjuk. Pihenj ha nem tehetsz mást. Boldog babavárást!
Szia én 32.hétre születtem, és egy hétig voltam inkubátorban!!!HA megszületik nem lesz baj, már nagyon fejlett at orvostudomány.De jobb ha bennmarad a 36.hétig legalább!

32 hetes vagyok. Ha most megszületne a babám, életben maradna?

Legjobb válasz: Életben marad, de koraszülöttnek számít kb. 36 hetes koráig, úgyhogy mond a kis Manódnak hogy bírjon ki még egy jó másfél hónapot:) Üdv, 36 hetes kismama

Életben marad, de koraszülöttnek számít kb. 36 hetes koráig, úgyhogy mond a kis Manódnak hogy bírjon ki még egy jó másfél hónapot:) Üdv, 36 hetes kismama
28.héttõl életképes a babád.De a 36.hétig, vagy min.2000-2500gr -ig maradjon csak benn. Boldog babavárást
Szia. Nekem azt mondta az orvosom, hogy a 24-ik héttõl van esély a baba megmentésére. A barátnõm a 31-ik hétre szülte a babáját, 2 hetet voltak kórházban, de már teljesen jól van a kiskrapek, szép és egészséges. Azért persze tényleg jobb, ha bent marad min. a 36-ik hétig.
Ne aggódj ilyenen, ma már az orvostudomány nagy és jóval fiatalabb magzatokat is megmentettek.32 hetes babának meg 100%az esélyei, csak megfelelõ orvosi ellátás kell még.
Szerintem igen.

30 hetes terhes vagyok, a baba méretei alapján 32 hetes. CX: 2210. Nagyon rossz a méhszáj "állapota"? Ezzel meddig lehet kihúzni? Mennyi esélye lenne, ha megszületne most?

Legjobb válasz: ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre

ne láss rémeket nem fog megszületni most de amúgy nem lenne baja....akkor kórházba fektetett volna dokid ha most esélyed lenne szülésre
Nem olyan rossz ez a méhszáj állapot, hiszen a belsõ méhszáj teljesen zárt. Nagyon fontos viszont hogy feküdj minél többet, mert így a baba súlya nem terheli a méhszájat és nem nyílik tovább és szedjél magnéziumot naponta a 37. hétig, ez ellazítja a méhizomzatot így ha kevesebb lesz a kontrakció a méhszáj sem nyílik tovább. De ha megtörténne a legrosszabb, azaz pl. most megszületne mégis, akkor is garantáltan életben maradna és fel tudna zárkózni az idõben született babákhoz.De kétlem, h koraszülött lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Annyira azért nem rossz ez az állapot. Hosszú heteket ki lehet még ezzel húzni, de az orvos pihenésre vonatkozó tanácsait maximálisan betartani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat. A doki is mondta, hogy pihenjek sokat és megneB6-t kell szednem napi 4*2-t. Remélem nem lesz semmi baj. Már megbeszéltem a babával, hogy még legalább 6 hétig maradjon bent. Remélem szót fogad. :) Másra kell még figyelnem, mert errõl elfelejtettem a dokit megkérdezni? PL: szex, fürdés, séta....
Nem rossz kis méhszáj ez, lehet hogy emiatt kevesebbet vajúdsz majd, lassan de biztosan tágulgatsz. Zuhanyozz inkább, a sex csak óvatosan, sétálni szabad, de inkább többször kicsit, otthon pihi, láb felrak - olvasás, TV... Jó babázást:)
A babád már most teljesen életképes, legfeljebb inkubátorba tennék egy kicsit szolizni:) ne aggódj minden rendben zajlik:)

Betöltött 32 hetesen már egészséges lenne a baba ha megszületne?

Legjobb válasz: én úgy tudom,hogy a 37.héttõl egészségen nem koraszülött a baba-aztán lehet hogy nem így van

én úgy tudom, hogy a 37.héttõl egészségen nem koraszülött a baba-aztán lehet hogy nem így van
Lehet egészséges, hogyne, az én fiam is az (32 hétre született), sõt, az unokatesója 28 hétre született és hál'Istennek semmi baja.
A tüdeje még nem fejlõdött ki teljesen, de a koraszülött-osztályokon már jó eséllyel életben tudják tartani.
arra van nagy esélye, hogy nem marad semmilyen egészségkárordása, de lehet, hogy még kell kapnia tüdõrélelõ gyógyszert. már betöltött 36 hetesen nem koraszülött, általában a 34. héttõl már semmilyen kórházi ellátást nem igényelnek csak a kórházi protokollt. én is pont most vagyok betöltött 32. és egy ujjnyit nyitott a méhszájam, a doki azt mondta maradjon még két hetet-húsz napot és ha utána jön, akkor nem lesz baj, egyébként azt mondta, hogy ha most születne, akkor még kicsi lenne, kb. ennyi, plusz a tüdõre is rá kell segíteni, de az agyvérzés esély már minden nappal csökken. nyugi, lopd te is a napokat, szedd a magnéziumot, pihenj, gondolkodj pozitívan és nem lesz semmi baj, a nagyfiammal a 27. héten megnyíltam, és 40. hétre szültem szép négy és fél kilós gyereket, remélem most is így lesz....:-)
Lehet, de komoly esély van, hogy nem... Maradjon még egy pár hetet :)
Szia! Én 31hétre születtem és itt vagyok, pedig 31 évvel ezelõtt volt. :)
Én 30 éve születtem 32 hétre, 1650grammal és 40 cm-rel. A tüdõm érett volt, inkubátorra nem volt szükség, csak a súlyom miatt tartottak benn a kórházban 1 hónapig. 39hetes pocis

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!