Találatok a következő kifejezésre: Ha 30 a ciklusom akkor (19 db)

Ha változó a ciklusom (30-39 nap) akkor mikor kezdjem el az ovu teszt használatát? Hányadik napon?

Még soha nem használtam ilyet.

Legjobb válasz: No, ez nehéz ügy. Ezek szerint az ovu elsõ napja a ciklus 30-14=16. napja lehet leghamarabb, legkésõbb meg a 39-14=25. napja. Ez jó sok teszt, jó sok pénz. Nos, ilyen esetben én azt csinálnám a helyedben, hogy nagyon figyelném a nyákomat. Amikor elkezd tojcsis lenni, akkor elkezdenék tesztelni, leghamarabb a 14. napon. Ha meg tudjátk oldani, akkor legyetek együtt kétnaponta, ovuteszt ide vagy oda.

No, ez nehéz ügy. Ezek szerint az ovu elsõ napja a ciklus 30-14=16. napja lehet leghamarabb, legkésõbb meg a 39-14=25. napja. Ez jó sok teszt, jó sok pénz. Nos, ilyen esetben én azt csinálnám a helyedben, hogy nagyon figyelném a nyákomat. Amikor elkezd tojcsis lenni, akkor elkezdenék tesztelni, leghamarabb a 14. napon. Ha meg tudjátk oldani, akkor legyetek együtt kétnaponta, ovuteszt ide vagy oda.

Ha szabálytalanok a ciklusaim (30-43 nap) akkor hogyan tudhatom, hogy mikor tesztelhetek?

Két hete próbálkozunk, és már 35 napja nem jött meg. Tegnap teszteltem, negatív lett. Mikor mutatja ki a teszt az eredményt? Vagy lehet, hogy megint ilyen sokat kell várni a következ? menzeszig?

Legjobb válasz: Ha tudod a peteérésed napját akkor onnantól 14 nap. Elvileg. De azt ugye tudod, hogy a 35 napnál hosszabb ciklus nem normális.

Ha tudod a peteérésed napját akkor onnantól 14 nap. Elvileg. De azt ugye tudod, hogy a 35 napnál hosszabb ciklus nem normális.
Nekem 40-46 napos ciklusaim voltak. Az együttlét utáni 14. napon kétcsíkos tesztem lett! :)
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de soha nem is volt szabályos a ciklusom. Már többször voltam emiatt nõgyógyásznál, (nem is egynél) és azt mondták, hogy ezzel nem vagyok egyedül, ne aggódjak. Azt mondták, ha nagyon zavar, szedjek fogamzásgátlót, az beállítja. Ez így is volt. Amikor szedtem, napra pontosan tudtam mikor jön meg. Most nem szedem, megint felborult :(
A kérdező hozzászólása: Lehet hülyeséget kérdezek, de a peteérés napját hogyan tudom kiszámolni?
Hát, azt sajnos sehogy. Csak szabályos ciklusnál tudnád. De figyeld a jeleket: nyák, enyhe hasfájás, esetleg mérheted a hõdet. Vagy használhatsz ovulációs tesztet.
A ciklusod 16. napján.
Egészen pontosan: valamikor a 14. és a 18. ciklusnapod között.

Ha 30 napos a ciklusom akkor melyek azok a napok amelyekben terhes lehetek, menszesz elott vagy utan?

Legjobb válasz: Nekem 28 es a legutobb elkezdtem reggel nezni, mikor van peteeresem. Nekem a 12.-13. napon volt. Vegyel peteerest jelzo mikroszkopot. NAgyon egyszeru es ujra hasznalhato - nem eldobhato tehat meg csak nem is szemetelsz vele. Minden reggel megmondja a nyaladbol, hogy mi a dorges. Sok szerencset!

Nekem 28 es a legutobb elkezdtem reggel nezni, mikor van peteeresem. Nekem a 12.-13. napon volt. Vegyel peteerest jelzo mikroszkopot. NAgyon egyszeru es ujra hasznalhato - nem eldobhato tehat meg csak nem is szemetelsz vele. Minden reggel megmondja a nyaladbol, hogy mi a dorges. Sok szerencset!
Szia! Én ezt az ovuláció kalkulátort szoktam használni :-) Beírod az elmúlt 3 hónap menstruációjának kezdõ napjait és kiszámolja neked! És azt is megmondja, mikor kezdõdik a következõ menstuációd! Szerintem nagyon jó kis kalkulátor! Persze ezen idõtartamon kívül is teherbe eshetsz, bár nagyon-nagyon kicsi a valószínûsége. http://www.euuzlet.hu/ovul/ovulcalc.html
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom nektek...szoktam foglalkozni en is ilyen folvilagosito dolgokrol de az inkabb abortusz es nem ilyensmi jellegu.a gond az h en Erdelyben elek es nem tudom h lehete ilyen dolgokat kapni
A lényeg, h ez a módszer sem annyira biztos. Én úgy tudom már a más külsõ dolgok, megváltozott élet miatt, akármikor lehet váratlan peteérés. Én biztos nem biznék ebben, vagy csak nagyon a ciklus elején és végén.(2-3 nap)
Elméletben ha egészséges és kiegyensúlyozott vagy, a ciklusod pedig pontos és mindig ugyanannyinap, akkor annak közepén van peteérésed. Azt nem tudom hogy hánynapig életképes egy sperma, vagy egy petesejt. Védekezésnek nem ajánlott, mert elég egy megfázás vagy egy hirtelen stresszhelyzet, vagy egy nagyon jó szex, és lehet peteérésed hamarabb is. Ha a cél viszont a teherbeesés, akkor ajánlom a naptárat és mellé a hõmérõt (fogékony napokon alacsonyabb a testhõmérséklet, legalábbis bioszból így tanultam)
A kérdező hozzászólása: koszike se nem kell meg a baba...meg varhatna egy kicsit
kb. a 15.nap a két menzesz kozott..

Ez tényleg így van? Ha tudom pontosan a tüszőrepedés napját akkor rá 14-napra kell megjönnie, vagy nem megjönnie? (Nekem nem 28 naposak a ciklusaim, hanem 30 felett! )

Legjobb válasz: akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert

akkor van álltalában a 14.napom ha valakinek 28 napos a ciklusa mindig a ciklus felénél van peteérés(jobb esetben)szóval ha pl 32 napos a ciklusod akkor kb a 16.napon van pete érésed!és rá 16 napra leszel beteg(ez csak egy péda)akkor kell betegnek lenned!persze ha babát szeretnél akkor azt kívánom hogy ne legyél az!sok sikert
Elméletileg így van, de a gyakorlatban 1-2 nap csúszás mind két irányba elõfordulhat.
elsõ válaszoló vagyok!igazad van!azért is írtam hogy jobb esetben!bár az lenne a legegyszerübb ha mindig minden ugyan akkor lenne, és akkor lenne esélye az embernek ezt kiszámolni de hát sajnos ez nem megy ilyen egyszerüen mint ahogy sajnos sok más dolog sem!
Az nem igaz, hogy mindig középidõben van a peteérés. Ez csak 28 napos ciklusnál van. Te jól írtad, a peteéréstõl a menstruációig minden esetben 14 nap telik el. Tehát az elsõ válaszoló példáját hozva: 32 napos ciklusnál a peteérés a 18. napon van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Nekem pont a 18. napon volt!Remélem nem fog megjönni!
Igen, úgy van ahogy az elõzõ válaszoló is mondja. A peteérés bármikor is van, utána mindig 14 nap múlva jön meg a menstruáció, ugyanis a luteális szakasz éppen 14 napig tart.
Pontosabban: a luteális szakasz 12-tõl 16 napig tart. Egyéne válogatja. Nekem pl. 13. De legalább ez nem változik.
Nekem mindig 17 nap a luteális szakasz... nem igaz, hogy mindig 14 nap.
ezt a 14. napon meg félidõs peteérést én sem értem..mert én mikroszkópos ovu tesztet használok, és amikor páfrányos akkor aznap van peteérésem ugye..na most nekem utána 3-4 napra mindig megjött eddig..sajnos mert nem sikerült teherbe esnem..akkor most mi igaz és mi nem???

Ha a ciklusom 30-34 napos, és holnap leszek a 30. napon, akkor reggel csinálhatom már a tesztet?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem megcsinálhatod! Az én ciklusom 41 napos, 35.-en teszteltem halvány pozitivat.

Szia! Szerintem megcsinálhatod! Az én ciklusom 41 napos, 35.-en teszteltem halvány pozitivat.
A kérdező hozzászólása: Hû! Gratulálok!!! És vajon ha ma csinálnám olyannal, amely bármely napszakban elvégezhetõ? Eléggé izgulok!!!!!!

Ha ma tapasztaltam, hogy nyulos tojásfehérjés a folyásom, akkor mikor kell szeretkezni ahoz hogy összejöjjön a baba? A ciklusom általában 28-30 napos. Ma a 16. - nap van. Ilyenkor már lekéstem? Vagy pont most kell csainálni?

Legjobb válasz: Igen, pont most kell:-) Annak ellenére hogy 28-30 naposak a ciklusaid, a pé tolódhat ide-oda, olyan sokminden befolyásolhatja, akár egy vitamin vagy gyógytea. Szval ha nyúlós tojásfehérjés lehet akciózni!

Igen, pont most kell:-) Annak ellenére hogy 28-30 naposak a ciklusaid, a pé tolódhat ide-oda, olyan sokminden befolyásolhatja, akár egy vitamin vagy gyógytea. Szval ha nyúlós tojásfehérjés lehet akciózni!

A ciklus.hu szerint 30-án volt ovulációm. Ha akkor is együtt voltunk, meg utána is, akkor sikerülhetett? Mennyire biztos a ciklus.hu előrejelzése?

(nem reménykedem csak megkérdeztem).

Legjobb válasz: Szia! Nekem éppen jan.30án volt az ovulációm a ciklus-hu szerint. Más netes oldalon is megnéztem ott is jan30, 31, és febr1 volt írva! 3 nap együtt voltam a párommal! Nagyon szeretnék már babát. Nekem kb febr.13.0 körül NEM kéne majd megjönnie. Remélem, hogy összejön majd, és neked is! sok sikert, szorítok, hogy végre baba legyen mind a kettõnknek! :))))))

Szia! Nekem éppen jan.30án volt az ovulációm a ciklus-hu szerint. Más netes oldalon is megnéztem ott is jan30, 31, és febr1 volt írva! 3 nap együtt voltam a párommal! Nagyon szeretnék már babát. Nekem kb febr.13.0 körül NEM kéne majd megjönnie. Remélem, hogy összejön majd, és neked is! sok sikert, szorítok, hogy végre baba legyen mind a kettõnknek! :) )))))
Ha rendszeres a mensid akkor biztos jól számolja ki.Ne görcsölj rajta, mert akkor tuti nem jön össze.Sok sikert.

Ha a ciklusaim 30-32 naposak, akkor szerintetek mikor van peteérésem? 14 nappal az utolsó menstruáció első napjától számolva? Vagy nem jól számolom?

Legjobb válasz: Nem. Az ösztrogén fázis (a pé elõtti szakasz) változó hosszúságú lehet, a lényeg, h a pé után 14-16 nappal jelentkezik normál esetben a vérzés. Szóval ha 32 napos a ciklusod, akkor kb. a 17-18. napon van a pé. Akinek rövid a pé utáni rész, annak progeszteronhiánya van. Hõmérõzéssel pontosabban is meg tudod határozni. Amikor leesik az ébredési hõ, akkor van a peteérés (az ösztrogénszint megemelkedése miatt esik le) majd a tüszõrepedés, amitõl (a sárgatesthormon hatására) felmegy hõmérséklet a korábbinál magasabbra. Nézz szét itt: babatervezok.otthona.net

Nem. Az ösztrogén fázis (a pé elõtti szakasz) változó hosszúságú lehet, a lényeg, h a pé után 14-16 nappal jelentkezik normál esetben a vérzés. Szóval ha 32 napos a ciklusod, akkor kb. a 17-18. napon van a pé. Akinek rövid a pé utáni rész, annak progeszteronhiánya van. Hõmérõzéssel pontosabban is meg tudod határozni. Amikor leesik az ébredési hõ, akkor van a peteérés (az ösztrogénszint megemelkedése miatt esik le) majd a tüszõrepedés, amitõl (a sárgatesthormon hatására) felmegy hõmérséklet a korábbinál magasabbra. Nézz szét itt: babatervezok.otthona.net
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!