Találatok a következő kifejezésre: Ha 30 a (1198 db)

Szerintetek nem késõ, ha valaki a 30-as éveiben lesz elõször várandós? Ti hány évesen szültétek az elsõ gyereket? Van itt olyan, aki 30-as és még nincs gyermeke?

Nagyon érdekelne, mert úgy látom egyre inkább késõbbre tolódik az elsõ gyermek vállalása. Sokan elõször anyagilag próbálják megalapozni a jövõjüket, vagy egyszerûen csak nem találnak megfelelõ párt.

Legjobb válasz: 30 éves vagyok most várjuk az elsõ babánkat. Szültem volna korábban is, de így jött össze. Mostanra viszont van létbiztonságunk, biztos állásunk és saját lakásunk. Nem bántam meg, de ha újra kezdhetném már 20 évesen szülnék.

30 éves vagyok most várjuk az elsõ babánkat. Szültem volna korábban is, de így jött össze. Mostanra viszont van létbiztonságunk, biztos állásunk és saját lakásunk. Nem bántam meg, de ha újra kezdhetném már 20 évesen szülnék.
Mért lenne késõ? Nekem az lett volna a korai, ha huszonévesen szülök, egyszerûen éretlen voltam. Mondjuk szerintem most is. A kérdésre válaszolva: én 30 vagyok, és nincs gyerekem. Ja, és férjem, sõt pasim sincs.
20 évesen szültem a kislànyomat :) 21 vagyok a 2.at tervezzük :) nem bàntam hogy fiatalon szültem. Jobban bírom az éjszakázàst :)
Én 37 évesen szültem a kislányomat.Õ most 3 hónapos.Korábban nem sikerült teherbe esnem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Örülök, hogy ilyen sokan vannak, akik 30 éves kor felett szültek. Én most töltöttem be a 30-at, tavaly ért véget egy komoly kapcsolatom, viszont most már érzem, hogy pár éven belül nagyon szeretnék babát, de elõbb persze egy társat kell találnom. :) Csak kicsit megijedtem, hogy így késõn fog jönni az elsõ baba.De a sok pozitív válasz megnyugtatott. :)
Utolsó vagyok, a húgom 33 éves és még mindig nem tervez, azt mondta, hogy 2 éven belül szeretne.
33 évesen született a kislányom, 3 év próbálkozás után, most 35 éves vagyok és 19 hetes a kistesóval. Elvileg, hacsak valami anyagi csoda nem történik nem tervezünk többet.
Én 22 évesen szültem az elsõt, jövõhéten leszek 31 és most várjuk a negyediket! :) (10 hetes)
33 évesen szültem az elsõt, 36 évesen a másodikat, 38 leszek mire megszületik a harmadik. Aztán létszámstop!!!!
én 29 évesen estem teherbe és pont 30ik születésnapomra érkezett. igazából jobb lenne ha fiatalabb lennék, de a saját esetemben korábban még nem lett volna alkalmas a baba. sem a munkám (állandó utazások), sem a kapcsolatom, családi gondok nem adtak volna akkor megfelelõ környezetet. így most minden passzolt. hamarosan szeretnék kistesót a 15 hónapos fiúnknak, 31 múltam.
Én 30 évesen ismertem meg a jelenlegi:) ) férjem, 33 évesen mentem férjhez. Másfél évet vártunk a babára, 35 leszek jövõ héten, tehát ha minden jól megy, 35 évesen szülöm az elsõt. És akarunk majd kistesót is, én 40ig bevállalom simán, remélem:) 11 heteskm.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 36 éves vagyok, 3, 5 éves a kisfiam, én is 33 évesen szültem. Így alakult, ekkora találtam meg azt a férfit (a férjemet), akinek érdemes volt gyermeket szülni. A jó benne az, amit már elõttem írtak, hogy teljes az anyagi biztonság, én magam is érett vagyok az anyaságra (míg 20-24 évesen pl. én személy szerint erre lehet, hogy nem lettem volna pszichésen olyan alkalmas, mint most), valóban vártuk, vágytunk rá. Fizikailag sem szörnyû és elsõre teherbe estem, ahogy próbálkoztunk. Ha tehetném, talán pár évvel korábban nekivágtam volna, olyan 27-28 évesen- de akkor még nem volt stabil párkapcsolatom, utána ismertem meg a férjem- érdemes volt várni. Talán még nagyon öreg sem vagyok, meg fogom érni az érettségijét a kisfiamnak, hiszen akkor még aktív, dolgozó emberek leszünk :)
33 éves múltam, most várom az elsõt. nem is az anyagi biztonság miatt tolódott idáig (ha ideális és tökéletes pillanatra várunk, akkor soha nem lesz gyerek), hanem azért, mert nem éreztem késznek magamat rá, nem vágytam rá. lehet, hogy ez sokaknak késõ, de én és a férjem is most érezzük azt, hogy tökéletes lelkiállapotban tudjuk várni a kisbabát a nõvérem 36 évesen szült
32 és 36 évesen szültem. Ekkor találtam meg a megfelelõ párt, és lett saját lakásunk úgyhogy ekkor jöhetett a baba, aztán meg tesó is kell :) .
Engem édesanyám 35 évesen szült, de ismerek olyat is, aki 38 évesen még csak nem is él párkapcsolatban.

Ha letöltöm a NOD 32 30 napos próbaváltozatát, letelik a 30 nap, és ha még mindig kint van az asztalon a telepítő fájl és újratelepítem, akkor újabb 30 napot kapok?

Legjobb válasz: Nagyon naív vagy. Akkor mi értelme lenne ennek a 30 napos dolognak, ha így át lehetne verni õket. Az ilyen próbaidõs programoknál valahova nagyon mélyen íródik az be a registry-be, hogy te már kihasználtad a próbaidõt. Egy egyszerû újratelepítéssel nem fog menni újra a program.

Nagyon naív vagy. Akkor mi értelme lenne ennek a 30 napos dolognak, ha így át lehetne verni õket. Az ilyen próbaidõs programoknál valahova nagyon mélyen íródik az be a registry-be, hogy te már kihasználtad a próbaidõt. Egy egyszerû újratelepítéssel nem fog menni újra a program.
A Nod32 tipikusan az a program amelyiknél DE, fog mûködni. Vagyis az újratelepítés elõtt, Vezérlõpult > Programok eltávolítása és hozzáadása... majd ott uninstallálod a Nodot, azután ha újratelepíted, kapsz újra 30 napot.
Ettõl már csak az Avast jobb:egy éves ingyenes próbaverzió
igen és ez mehet így minden hónapban is akár ha akarod
Avast egy fo én a Esetet licencelem minden lejárt honapban és ujabb 30 nap :P


Érdemes (vezetés) oktatót váltanom, ha már a 22. óránál tartok? (a 30. a vizsga)

Jelenleg egy nõnél tanulok, akivel az adott (kisebb)város határán túl még egy métert sem tettünk, autópálya, esti vezetés, stb szóba sem került nála, és az autóját sem különösebben szeretem.

Legjobb válasz: Szerintem az nem akadály a váltásban, hogy már a 22. óránál vagy, mivel közel sem biztos, hogy elég lesz a 30 óra, ha most úgy érzed, hogy még nem érzed magad vizsgakészen. Hiszen már csak 3 alkalom van addig vissza (gondolom ti is dupla órákat mentek). Az viszont elgondolkodtató, hogy a férfi nem azt mondta, hogy gyere, ha úgy döntesz, szeretettel várlak, hanem inkább lebeszélt. Lehet, hogy azért nem voltatok még országúti vezetésen, mert az oktatód már tudja, hogy nem 30 óra lesz csak, ezért még ráér.

Szerintem az nem akadály a váltásban, hogy már a 22. óránál vagy, mivel közel sem biztos, hogy elég lesz a 30 óra, ha most úgy érzed, hogy még nem érzed magad vizsgakészen. Hiszen már csak 3 alkalom van addig vissza (gondolom ti is dupla órákat mentek). Az viszont elgondolkodtató, hogy a férfi nem azt mondta, hogy gyere, ha úgy döntesz, szeretettel várlak, hanem inkább lebeszélt. Lehet, hogy azért nem voltatok még országúti vezetésen, mert az oktatód már tudja, hogy nem 30 óra lesz csak, ezért még ráér.
A kérdező hozzászólása: Akkor pontosítok: éppen úgy mondta ez a férfi, ahogy Te mondtad, hogy õ nem mondta. (azaz, õ azt mondta, szívesen átvesz ha akarom, csak jószándákból nem javasolja, mert attól aggódik ha nem szokom meg az új autót stb akkor nem járok jobban). A másik pedig, hogy olyan egyik oktatónál sem került szóba, hogy 30+ órát fogok venni, ugyanis az több pénzbe is fájna, ami meg nincsen...úgyhogy ez a lehetõség nem is létezik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem vagyunk duplaórán, mert ez a nõ alig ér rá (a férfi jobban ráérne), és ez is az oka annak, hogy nem megyünk semerre, csak itt tötyögünk. Oké, hogy jól betanulom a vizsgaútvonalat, de azért nem csak ezt kéne.
Akkor szerintem sem érdemes váltani, ha mindenképpen a 30. órán akarsz menni vizsgázni. Kérdezd meg az oktatódat, hogy mikor lesz országúti vezetés, mert közeledik a vizsga és szeretnéd gyakorolni az országúti vizsgaútvonalakat. Én úgy tudom, hogy autópályára nem lehet menni. Esti vezetést meg nem szokták megtartani, csak beírják.
ha még nem mentetek autópályán honnan lesz meg az 580km 30 óra alatt? autópályával sem lehet meg 30 órából
Ahogy mondod.
Ügyelj rá, hogy ne csússzon be "véletlen" két tábla csoki és akkor felesleges ez a kérdés.
Igen.Bármilyen kis lopáson kapják az embert az be kerül az erkölcsibe..De ez így van rendjén..Mindenki más megtudja venni, mindenki másnak meg kell venni akkor igenis büntessék azokat akik lopnak...Legalább kétszer meggondolják, hogy megéri-e..
A csokik nem szoktak az ember akarata nélkül csak úgy belevándorolni a zsebekbe. Ha nem akarod, hogy megtörténjen, akkor nem is fog, tehát nincs mitõl tartanod.
A csokoládé nem olyan csúszós, hogy csakúgy a zsebedben landoljon. Hacsak nem segítesz rá egy kicsit, de akkor már nem a csoki lesz a hibás.
A véletlenek sajna így egymás után következnek. Ha "véletlenül" becsúszik a csoki, akkor véletlenül lesittelhetnek, ami így szintén véletlenül bekerülhet az erkölcsibe.
jajjj csak úgy véletlenül belecsúsztak......én is mindig résen vagyok a boltban, mert ezek a csokik folyton be-be csúszkálnak az ember zsebébe hahahahaLOL
Kérdezõ arra is gondolj, hogy ha valamit ellopsz, az valakinek a kára lesz, mert megjelenik a leltárhiányban. A leltárhiányt többnyire a dolgozókkal szokták megfizettetni, akiknek így is elég alacsony a fizetésük. Szóval az nem kifogás, hogy nincs pénzed megvenni valamit, ezért lopod el. Talán egy kicsit más lenne, ha majdnem éhen halnál és kenyeret lopnál, de a csokoládéra, kávéra, alkoholra és dohánytermékre nincs magyarázat. Ha azokat lopod el, akkor számolj a következményekkel. Lopásra különösön jó hely az Auchan, hiszen nem figyeli mindegyik sort legalább 2 kamera és még véletlenül sincsenek biztonsági õrök és lopásvédelmi kapuk.
A kérdező hozzászólása: Te melyik Auchanban jártál, hogy nincvsenek kapuk és õrök?? Mert eddig ahol voltam mindenhol becsipog a kapu és az õrök is fel-alá járkálnak a kasszák elött!Az tény, hogy az Auchanban vannak úgymond holt terek, ahol nem lát kamera!Jókat mosolygok, mikor meglátok pl a liszteknél összekészitve egy üveg márkásabb piát vagy desszert édességeket.., mi megy ott, az hihetelen!:D Nyilván meggondolta magát a vásárló és mégse veszi meg, inkább ott lerakja, ahol van, és ezt most jó szemmel nézve irom!
Nahát, milyen virgoncok ezek a fincsi csokik, hogy csak úgy merõ véletlenségbõl az emberek zsebében landolnak...
Én levágnám a kezét annak, aki hamis operációs rendszert használ és szidja a csokitolvajokat.
csak gondolj arra is, h elõbb tök véletlenül becsúszik ez-az a kabátodba, aztán véletlenül becsusszantanak a sittre, ahol az ilyen kis piti tolvajoknak általában a kedves rabtársak szintén belecsúsztatnak valamit valahova.....aztán majd gondolkozhatsz rajta, h megérte-e ennyit csúszkálni, meg csúszkáltatni!!
A kérdező hozzászólása: Ááááá, nem akarok csuszkálni!!:D Törjön el a kezem, ha elteszek egy csokit!!!
Nem sajnos nem fog bekerülni, pedig megérdemelné!!!!!
A kérdező hozzászólása: Hiihiiii:)
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:58 Imádom a plazma tévét, de a csokit mégjobban!!:D:P
Bolti lopás esetén véletlenül a zsebedbe csúszik? Úgy érted mikor vonszoltad ki a félmilliós plazmatévét, nekifaroltál a csokis pultnak?
"Én levágnám a kezét annak, aki hamis operációs rendszert használ és szidja a csokitolvajokat." Természetesen annak is, a lopás az lopás. Akkor is ha letölt valaki valamit akkor is ha leveszi a polcról. Ha meg valakinek nincs pénze a windowsra, az használjon linuxot.. :P
Én inkább levágnám az úját annak aki lop. Más dolgozik keményen, valami gyökér meg csak úgy leveszi. Hát álljon már meg a menet. Ez az elzárás meg úgy hülyeség ahogy van, amíg bent van ki fizeti neki a kaját, piát, õrzést, fûtést, ruhát stb stb..? Kalodába velük!
A kérdező hozzászólása: Jó, jó!!:D Csak azért mégis súlyos, hogy 1 csomag kávé pl. és vége az életednek...
A kérdező hozzászólása: Hát ez kemény..., 2 tábla csoki és "elvágtam " az életem:s Akkor tuti, hogy sehova nem vennének fel dolgozni...
A kérdező hozzászólása: Értem!Amúgy a csoki csak egy példa volt.., irhattam volna bármi mást is!A kérdésem lényege azon volt, hogy pl:ilyen kisebb értékû lopás esetén is elvágom az életem, és ezért priuszos lehetek?!:s
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 16:57 Hát igen.., ezek a csoki csomagolófóliák nagyon csúszossak ám!!:D Véletlenül becsuszanhat a kabát zsebembe is:s
Nincs olyan, hogy kisebb értékû lopás! A lopás az lopás, akármit lopsz is el. Teljes mértékben egyetértek az új törvénnyel.
A kérdező hozzászólása: Örvendek ennek a törvénynek.., de aki nem tudja megvenni, az nem gondolja meg egyszer sem, hogy lopjon e inkább mekockáztatja!Én hál isten nem vagyok még rákényszerülve, hogy lopjak!
Bocsika de én sem tudom megvenni a 4000 forintos homárt, mégsem lopom el.Aki nem tudja megvenni az vegyen azt amit megtud..Sok mindent szeretnék én is, de nem tudom megvenni..De nem is lopom el..Aki lop, az bûnhõdjön is...
Igen bele kerül, és jelzés értékû. Ha valaki egy 80-200 forintos csokit inkább ellop, minthogy megvegyen, hogyan lehetne megbízni benne?
Részben hallgass az elõzõkre. Be fog kerülni, de nem örökre. A mentesítés után törlõdni fog. Pár év és tiszta lesz.
NE menj boltokba.xD
A kérdező hozzászólása: Ááá, én imádom a boltokat, fõleg az Auchant!!=)
Nem értem, mit csoldálkozol, ha nem akarod, hogy bekerüljön az erkölcsidbe, akkor ne lopj, ilyen egyszerû
Nagyon bízom abban, hogy belekerül az erkölcsibe az ilyen eset is. - Bár, ha lopásban gondolkodsz, akkor úgy sem lesz munkahelyre szükséged.

Ha lejárt a 30 napos befizetési határideje a BKV büntetésnek akkor azt 2 nap múlva még be tudom fizetni de úgy h ne a 32500ft kelljen hanem a 16000 ezrest?

Legjobb válasz: Nem. Arra volt a 30 nap. Mivel a büntetés idõpontját is feljegyezték, ezért ha lekésted a 30 napot, akkor már csak az emelt összeget fizetheted be. A kedvedért nem fog csalni a pénztári alkalmazott.

Nem. Arra volt a 30 nap. Mivel a büntetés idõpontját is feljegyezték, ezért ha lekésted a 30 napot, akkor már csak az emelt összeget fizetheted be. A kedvedért nem fog csalni a pénztári alkalmazott.
nem! 30 nap, az nem 32! volt elég idõd befizetni!

A gyermek hány éves koráig kell fizetni gyerektartást, ha a főiskolán tanul? Ha 30 éves koráig tanul, akkor addig kell fizetni?

Legjobb válasz: 10:20-as: te mit szólnál, ha a "gyerek" már 10 éve egyetemista, te fizeted, hogy szórakozik meg lopja napot - neked meg csak 30 000 ft-od marad "megélni"? Ismerek több ilyen esetet is, de te ezt ujjongva fogadnád, ha ilyen helyzetben lennél, mert milyen jó, hogy tudsz támogatni egy ingyenélöt, igaz?!?!

Ha költségtérítésesbe jár nem kell fizetned !!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos infókat. Annak a kedves válaszolónak írom aki azt mondja, hogy milyen apa az aki nem veszi ki a részét a gyermek tanulásából. Az olyan gyermek, aki 25 éves, drogos semmirekellõ, olyan tanulmányokat folytat, amit soha nem fog hasznosítani, addig sem kell dolgozni, olyan igazi nacionalista nézeket valló senkiházi, akiaz apját semmibe veszi! Annak is kell fizetni? Költségtérítéses suliba jár!
Nem az ingyenélõk támogatásáról van szó, lusta, link gyereket akkor sem támogatnék, ha a saját háztartásomban élne, emelje fel a seggét (már bocsánat) és menjen dolgozni. De alapvetõen nem az életkortól függ, hogy meddig, illetve mikor segíti egy szülõ a gyerekét. Én pl. az egyetemi évek alatt végig eltartottam magam (nyelvsulikban dolgoztam mellette), és késõbb volt egy olyan idõszakom, amikor a szüleimnek kellett segíteni.
10:20-as: te mit szólnál, ha a "gyerek" már 10 éve egyetemista, te fizeted, hogy szórakozik meg lopja napot - neked meg csak 30 000 ft-od marad "megélni"? Ismerek több ilyen esetet is, de te ezt ujjongva fogadnád, ha ilyen helyzetben lennél, mert milyen jó, hogy tudsz támogatni egy ingyenélöt, igaz?!?!
Így néz ki a hatályos törvényi elõírás.Kicsit hosszú, de érdemes elolvasni. " Gyermektartásdíj fizetés nagykorú gyermek számára A gyermek - függetlenül attól, hogy nagykorú - tartásra lehet jogosult akkor, ha azt egészségi állapota, betegsége, vagy munkaképtelensége indokolja. Annak megítélése, hogy az ilyen gyermek betegségével összefüggésben milyen mértékû munkaképesség-csökkenés áll fenn, orvos szakértõi vélemény birtokában lehetséges. A véleményben foglaltaktól függõen lehet köteles a szülõ a gyermek teljes tartására vagy számára részleges tartás-kiegészítés biztosítására. A családjogi törvény (1952. évi IV. tv vagy Csjt.) kimondja, hogy tartásra a munkaképes leszármazó is jogosult, ha erre szükséges tanulmányai folytatása érdekében rászorul . Míg azonban a kiskorú gyermeket a szülõ akár még a saját szükséges tartásának a rovására is köteles eltartani, addig a nagykorú gyermek csak akkor és olyan mértékben részesülhet tartásdíjban, ha és amennyiben a kötelezett saját szükséges tartásán felül azt megfizetni képes . A tanulmányait folytató nagykorú tartásdíja Az életpályára való felkészülést szolgáló és szükséges tanulmányokat folytató nagykorú gyermek tartási igényének elbírálásánál irányadó szempontokat a Legfelsõbb Bíróság - módosított - XXIX. számú Polgári Elvi Döntése (a továbbiakban: LB XXIX. sz. PED) tartalmazza. Szükségesnek minõsül a gyermek által folytatott tanulmány, ha az az életpályára elõkészítõ szakképezettség megszerzéséhez szükséges tanfolyam, vagy fõiskolai/egyetemi tanulmány. A szükséges tanulmányok folyamatosságát nem érinti az indokolt megszakítás (pl. gyakorlati idõ), de szünetel a tartási kötelezettség, ha a megszakítás ideje alatt a gyermek megélhetése biztosítva van, vagy arról maga képes gondoskodni. Ha a gyermeket a középiskola befejezése után a választott életpályára elõkészítõ tanfolyamra, fõiskola, egyetem nappali tagozatára felvették, a tartásra kötelezett (és erre képes) szülõ nem hivatkozhat arra, hogy a nagykorúságát elért gyermek inkább létesítsen munkaviszonyt, amely révén a tanulmányai költségeirõl, valamint a megélhetésérõl maga gondoskodni tud. Még a második szakma megszerzését célzó tanulmányok is szükséges tanulmányoknak minõsülnek, ha az elsõ szakma gyakorlása egészségügyi szempontból a gyermek számára veszéllyel jár (BH 1999/24.). Mikor nem kell tartásdíjat fizetni a nagykorú gyermek számára? Nem kötelezhetõ azonban a szülõ a nagykorú gyermek által korábban megszerzett szakképesítéssel azonos, vagy annál alacsonyabb szintû végzettséget nyújtó tanulmányok anyagi fedezetének biztosítására (BH 2001/20.), és pl. a gyermek heti 6 órás elfoglaltságot jelentõ - szakképzettséget nem biztosító - külföldi nyelvtanfolyamát sem köteles támogatni (BH 2001/70.). Nem köteles továbbá a szülõ tartani (támogatni) a szükséges tanulmányait folytató munkaképes, nagykorú gyermeket akkor sem, ha 1. a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan (vagyis, ha a tanulmányait szellemi vagy testi adottságainál fogva tartósan nem képes eredményesen folytatni, vagy ha a továbbtanulás ideje neki felróható okból tartósan elhúzódik), 2. a gyermek a tartásra kötelezettel (vagy vele együtt élõ közeli hozzátartozójával) szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenné válik) , 3. ezáltal a szülõ saját szükséges tartását, vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné. Ugyancsak mentesül a kötelezett a tartásdíj-fizetési kötelezettség alól, ha a gyermek nagykorúvá válik, munkaviszonyt létesít, vagy ha sorkatonai szolgálatát megkezdi, ahol teljes ellátásban részesül. A nagykorú számára fizetendõ tartásdíj megállapítása A munkaképes nagykorú gyermek részére - a szükséges tanulmányok folytatásának idejére - járó tartásdíj összegének megállapításakor a gyermek indokolt szükségleteit és a kötelezett teherbíró képességét kell alapul venni (LB XXIX. sz. PED). Az összeg megállapításakor a tanulmányok folytatásával kapcsolatos kiadásokon túlmenõen számításba kell venni a kapott támogatásokat is (állami, társadalmi ösztöndíj, szociális segély, tandíjkedvezmény, az elhelyezés, az étkezés terén nyújtott kedvezmény), a gyermek esetleges rendszeres jövedelmét (korrepetálásból eredõ rendszeres jövedelmét, stb.) és vagyonát (BH 1984/274.). Amennyiben a tartásdíj fizetésre kötelezett bizonyítani tudja, hogy nagykorú továbbtanuló gyermeke a tanulmányai folytatása mellett jövedelemszerzõ tevékenységet is végez, vagy hogy saját vagyonnal rendelkezik, melynek hasznosíthatósága esetén jövedelemre tehet szert, úgy mentesül a tartási kötelezettség alól. Az ítélkezési gyakorlat a nagykorú gyermek részére a tartásdíjat határozott összegben állapítja meg. A nagykorú gyermek tartásdíja határozatlan és határozott idõre is megállapítható, ez utóbbi akkor, ha a gyermektõl elvárható, hogy szükséges tanulmányait egy megadott idõn belül befejezze (BH 2001/228). A tanulmányait folytató gyermek kötelezettségei A tartásdíj fizetés ellenében a gyermeknek kötelessége, hogy a tanulmányait a tõle elvárható legjobb eredménnyel végezze annak érdekében, hogy a jogszabályban biztosított kedvezményeket (tandíjkedvezmény, ösztöndíj, stb.) kiérdemelje, s ezzel a szülõ tartási terheit adott esetben enyhítse. Ha a nagykorú gyermek - neki felróható módon - e kötelezettségének nem tesz eleget, az nem csak a tartásdíj összegének megállapítására hathat ki csökkentõleg, hanem adott esetben a tartási kötelezettség megszüntethetõségét is eredményezheti. A kialakult bírói gyakorlat szerint pl. a középiskolai tanulmányait befejezõ nagykorú gyermektõl elvárható, hogy tanulmányai befejezését követõen a lehetõ legrövidebb idõn belül elhelyezkedjen a saját megélhetésének biztosítása érdekében (BH 1981/99.). Mentesül a szülõ a tartásdíj fizetési kötelezettsége alól, ha a nagykorú gyermek a tanulmányait megszakítja, és a kötelezett szülõtõl ezt követõen már csak kivételesen várható el, hogy nagykorú gyermeke után újból tartásdíjat fizessen (pl. ha gyermek az érettségi vizsgát követõen 3 évig munkaviszonyban állt, rendszeres jövedelemmel rendelkezett és csak ezt követõen nyert felvételt az egyetemre (BH 1998/25.).)"
Tehát, ha az elsõ "szakma" megszerzése a tanulás célja, akkor igen.
Ha a gyerek költségtérítéses képzésben tanul, akkor nem kell fizetni a tartásdíjat.
Ha a gyerek költségtérítéses képzésben vesz részt, akkor pláne az a normális hozzáállás, hogy az apuka is kiveszi a részét ebbõl. Te jó ég, milyen szülõ az, akinek csak azon jár az esze, mikor pattinthatja már le magáról a saját gyerekét? Az ész megáll. Barátnõm szülei négyéves korában elváltak, az anyjával maradt, mégis egész életében segíti az apja, lakást is õ vett neki. Tisztességes férfinek ilyen kérdés meg sem fordul a fejében.
Az egy dolog, hogy mit ír elõ a törvény, tisztességes ember a saját gyerekét egy életen keresztül segíti.
a családi pótlék 20 éves korig jár ha tanul a gyerek..persze nappalin..

Baj, ha 30° helyett 40°-kal mosom ki a nadrágomat?

Legjobb válasz: Általában nem, én mindent 40 fokon mosok, sose volt belõle baj. A régi mosógépemen nem is volt 30 fok :D

Általában nem, én mindent 40 fokon mosok, sose volt belõle baj. A régi mosógépemen nem is volt 30 fok :D
szerintem sem lesz baja.én az összes farmeromat 40 fokon mosom.
nem baj...én mindent 40 fokon mosok szinte.
Semmi baja nem lesz 40 foktól. :)
A kérdező hozzászólása: csak sajna nincs 30° a mosogépen :(
A 79% pamut pont elég ahhoz, hogy összemenjen. Ezért nem 40 fokot ajánlanak.
A kérdező hozzászólása: 79% cotton, 20% polyester, 1% elastan
A kérdező hozzászólása: köszi :) remélem nem lesz gond
Mibõl van a nadrágod?
Adj hozzá több hideg vizet...
Az ilyen esetekben cseréld ki az egész tápot , nem kell kokáztatni

Igaz ha 30 fok van a szobába az xboxnak baja lesz a melegtől?

Legjobb válasz: Nincs mihez képest lehûteni magát, ha alapból 30 fokos a szoba.

Nincs mihez képest lehûteni magát, ha alapból 30 fokos a szoba.
Igen, ezert vesznek nyaron sokan uj xboxot, mert a melegtol valami baja lesz..
A kérdező hozzászólása: milyen baja lenne mégis?
kábé megolvad a panelja az elégtelen hûtés miatt?
Az új slimeknek már semmi baja nem lesz, a régiek meg télen is meghalhatnak ugyanúgy.
30 fok? Ti aztán nem spóroltok a fûtéssel :D egyébként a Slim már biztonságos de ha van lehetõséged rá mindenképpen HDD-rõl futtasd a játékokat
A kérdező hozzászólása: várok még szívesen válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!