Találatok a következő kifejezésre: Ha 3 múlva (193 db)

Biztos nem jelenthet terhességet ha 3 különböző teszt, csak lényegesen több idő elteltével válik +-vá? (mind 3 +, de sok idő múlva)

Legjobb válasz: Nem biztos hogy nem jelent, attól függ milyen pozivá válik, szellemcsíkká vagy halvány csíkká. De ha ma halvány csíkos sok óra múlva, holnap kevesebb idõ múlva kell lennie pozinak.

Nem biztos hogy nem jelent, attól függ milyen pozivá válik, szellemcsíkká vagy halvány csíkká. De ha ma halvány csíkos sok óra múlva, holnap kevesebb idõ múlva kell lennie pozinak.
Valószínûleg korán teszteltél. Várj még pár napot, tesztelj újra, de elég lesz csak 1-el:D
Ja és azt hiszem gratulálhatok:)
nagyon gratulálok. azért késöbb mutatja mert korán csináltad vagy nem elég tömény a pisid, de jo.. garula:) 32
A kérdező hozzászólása: Biztos hogy nem szellemcsík, mindenhogy jól látható, igaz halvány, de rózsaszín.
Szia! Ez tuti terhesség!Nagyon sok boldogságot!
hasonló a helyzetem pé után vok kb 10 11 nappal nekem is pár ora mulva lett pozi a teszt de , már 3 napja tesztelek !!! majd meglátjuk!!!
Jaj, nagyon drukkolok mindenkinek, aki mostanában tesztel, ez annyira jó:) :) :) :) Nekem is drukkoljatok csütörtök-péntek körül:D
Szia! Én nem várt mensi után 2 nappal teszteltem pozitívat 1 év várakozás után!:D ..de még azért aggódok bár van 4 pozitív teszt! :) De nagyon jó érzés!:)
x*(1.05)^3=2000000 Leosztasz 1.05^3-nal Ebbõl x=1, 727, 675 Ft
Ha ez nem matekpélda, akkor számolnod kell a kamatadóval is. Ebben az esetben 1 783 130 forintot kell lekötni.
Ha ez nem matekpélda és a bankod 5% kamatot ad egy évre, dobd már át a bank és a kötvény nevét privátban :)

Ha 3-4 nappal a menstruációm előtt szeretkeztünk a párommal, és esetleg megtermékenyültem, akkor még a legközelebbi (3-4nap mulva) menzeszem megjön?

Legjobb válasz: Szerintem igen, bár ezt csak a józan paraszti ész mondatja velem. Simán elõfordulhat más esetekben is, hogy menstruál az illetõ, akkor ilyenkor miért is ne lehetne meg rá az esély. Ráadásul még csak akkor fog megkezdõdni a beágyazódásod.

Szerintem igen, bár ezt csak a józan paraszti ész mondatja velem. Simán elõfordulhat más esetekben is, hogy menstruál az illetõ, akkor ilyenkor miért is ne lehetne meg rá az esély. Ráadásul még csak akkor fog megkezdõdni a beágyazódásod.
A diákhitel nem havi, hanem éves kamattal rendelkezik. Ez jelenleg 8% ha jól tudom.
Tudtommal a diákhitel nem kamatozik, amíg aktív hallgatói jogviszonyod van, utána viszont 8%-kal havonta. Ez annyit jelent, hogy elsõ hónapban 250000*1.08=270000Ft a tartozásod, amibõl Te csak 12000-et tudsz törleszteni. Ezek szerint sajnos havi 12000-es törlesztõrészlettel egyre inkább csak növeled a hitelt, és sosem fogod visszafizetni. :-/
A diákhitel az elsõ folyósítástól kezdve kamatozik, jelenleg 8 % a kamat, de ez félévente változhat. Ha jót akarsz magadnak, már a kezdet kezdetétõl törleszted visszafele (amig suliba jársz elõtörlesztesz amivel a tõketartozásodat csökkented) különben várhatod mire nyugdíjas korodra elévül.

Ha megkéri a párom a kezemet, akkor az ugye nem ciki, ha 3-5 év múlva házasodunk össze?

A leánykérés után mikor szoktak házasodni?

Legjobb válasz: egyáltalán nem ciki szerintem! a lánykérés számomra csak egy szép gesztus, mutatja, hogy a fiú is felkészült az elkötelezettségre, a kapcsolatuk továbblépett. és persze semmi kötelezettséggel se jár.

egyáltalán nem ciki szerintem! a lánykérés számomra csak egy szép gesztus, mutatja, hogy a fiú is felkészült az elkötelezettségre, a kapcsolatuk továbblépett. és persze semmi kötelezettséggel se jár.
ma már az eljegyzés bámennyi idõtartam lehet! nem feltétlen van esküvõhöz kötve! legfõbbképp az anyagi okok miatt!
Elvileg a lánykérés az esküvõt elõzi meg. Nem 5 évvel. Nemzettségenként változó idõvel, ami ált 1-3 év között szokott lenni(mármint a mátkaság ideje) Egyébként mi akadálya van, hogy elvegyen egy év múlva, ha most eljegyez?
Nem ciki, sõt kötelezõ. 19 éves vagy végtére is. Gondolom nincs több éves tapasztalatod együttélés terén, nagyon komoly problémátok sem hiszem, hogy volt még . Mindenképp várjatok majd, de ami a legfontosabb, költözzetek össze. Ha még nem tettétek meg.
A kérdező hozzászólása: A párom 28 éves, szóval ehhez viszonyítva szerintem egyáltalán nem korai.
nem ciki, sok boldogságot
Egyàltalàn nem ciki, és hidd el ez büszkeség is lehet neked!Sok boldogsàgot!
Hermione és Ron is így csinálta.
19 évesen eljegyzés...? Ájjájjáájj, nem lesz ebbõl esküvõ, nagyon fiatalok vagytok még :)
A kérdező hozzászólása: Na hát látod errõl van szó! :) Mi megértjük egymást! ;-)
nekem már egy éve gyûrû van az újjamon, és kb még 3évig lesz is amíg nem váltja át karikagyûrû...na és?kit érdekel??? :) akinek nem tetszik, ne nézzen rá.nekem és páromnak nem ciki más meg le van ejtve.
A kérdező hozzászólása: Nemrég volt olyan, hogy nélküle utaztam haza a szüleimhez és a tesóimhoz két hétre, és nem tudtunk egymás nélkül létezni. Szegénykém még aludni sem tudott. Igen, pár éven belül biztos kiderül, hogy megy-e vagy nem.
Nem ciki! Sõt én javasolnám is -pláne az eddigi távkapcs. miatt- hogy várjátok ki azt a pár évet. Addig minden kiderül. Hogy egyáltalán tudtok-e együtt létezni!
A kérdező hozzászólása: Már összeköltöztünk. Mivel távkapcsolatunk volt.
A kérdező hozzászólása: Én elég érett vagyok. És nem hiszem, hogy baj lenne abból, ha a párom eljegyezne. Elég komoly a kapcsolatunk. Na de mindegy, nem vitatkozom snekivel. Csak feltettem ezt a kérdést puszta kíváncsiságból.
Kérdezõ: Te vagy túl fiatal hozzá, nem feltétlenül a párod. Nagy baj, hogy ez az eljegyzés dolog annyira degradálódott, hogy így állnak hozzá az emberek (bármikor felbontható). Számomra ez már egy komoly lépés, és ha már megkérek valakit, ahhoz nem így állok hozzá, hogy bármikor felbontható...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Én már nagyon várom. :) Nemtudom mikor akarja a párom, de szerintem a év végén valamikor, akkor lesz szülinapom, karácsony, újév... :) Bárcsak megtörténne :) De boldog lennék. Köszönöm. :)
kedves utolsó, neked miért kell lehurrogni egy fiatalt? régen ilyenkor már a nõknek 1 gyerek volt a karjukban!!! mostmeg jobb lenne ha 35-évesen egy beteg gyereket szülne, vagy kisem tudná hordani, vagy netán teherbe sem esne? miért jó ha húzzuk halasszuk az idõt! amúgyis ez csak egy gyûrû, egy gesztus nem házasság még! és ahelyett h. itt osztanád az észt, kíváncsi lennék rá hogy van-e párod! Honnan tudod mióta ismerik egymást! milyen a kapcoslatuk, ...ilyenek. nemkell feltétlenül a rossza mondnai! igenis ha elakarják jegyezni egymást, mert úgy érzik eljött az ideje akor HAJRÁ! az még nem jelent semmit, semmi hivatalos dolgot! csak ennyit szerettem volna mondani! jah és Gratulálok! 18/L
A kérdező hozzászólása: Hát, azért még esküvõt nem szeretnék egy pár évig.

Ha 3 nap múlva (nem) kéne megjönnie, és holnap (2 nappal előtte) csinálok tesztet kimutatja ha terhes vagyok?

Második gyermeket szeretnénk és tettünk is érte: másnaponta szeretkeztünk, majd gyertyába álltam, vannak jelek a sikerhez, csak nem tudom, van e köztetek olyan, akinek második babónál hamarabb kimutatta a teszt, hogy baba van, minthogy NEMvárta a mensit :D

Legjobb válasz: Szia! A teszt pozitív visszajelzésénél tök mindegy hanyadik gyermekedet várod.Van akinek a babát kimutatja elõbb,van akinek kell több mint egy hét is.Attól fögg,hogy mikor ágyazódott be a baba és a szervezeted mennyi HcGt gyártott.

Szia! A teszt pozitív visszajelzésénél tök mindegy hanyadik gyermekedet várod.Van akinek a babát kimutatja elõbb, van akinek kell több mint egy hét is.Attól fögg, hogy mikor ágyazódott be a baba és a szervezeted mennyi HcGt gyártott.
A kérdező hozzászólása: Szia, én ezt a kommentet egy másik kérdésben olvastam, csak leírnám neked is ide, hogy értsd miért gondoltam így: A HCG-t (humán gonatropin hormont) a nõi szervezet kezdi termelni, amikor létrejön a beágyazódás. A mentstruáció általában csak 2 héttel ezután marad ki, ám a mai modern terhességi tesztek már kis mennyiségû HCG-t is ki tudnak mutatni a reggeli vizeletben, még a 2 héten belül is. 3 napos transzfer esetén már a 9. napon általában mérhetõ a HCG termelõdése: HCG szintek: 9. nap min. 17- max.119 10.nap min. 17- max. 147 11.nap min. 33- max. 220 12.nap min. 33- max. 429 13.nap min. 70- max. 750 14.nap min. 111- max. 1690 Ha több babád van, ezek az értékek sokkal magasabbak általában. Miután orvosod is megerõsített abban, hogy babát vársz, add át magad az örömnek, és élvezd a terhességedet.
Szia! Szerintem a fenti leírás többes terhességre vonatkozik, tehát ha ikreid vannak. Nekem legalábbis így logikus, hiszen egyszerre ketten vagy többen több HCG-t termelnek a szervezetetben.
A kérdező hozzászólása: Szia, bár mondjuk igazad lehet, erre nem is gondoltam. Szerinted várjak akkor, hogy tuti legyen? Ha a nem várt menzesz napján csinálom már kimutatja szerinted?
Én csak a saját tapasztalatomat tudom veled megosztani ez ügyben... 4 hónappal ezelõtt nekem se jött meg idõben, szúrkált a hasam alja, feszült a mellem, szóval volt néhány tünetem, csináltam tesztet, pozitív lett. Baromi boldog voltam, aztán 2 nap múlva mégis megjött. Ezt nevezik korai vetélésnek. Szóval szerintem a csalódások elkerülése végett azért várj egy pár napot... Bár nem tudom, hogy legközelebb én vajon kibírom-e :) ))
Szia!Én vagyok az egyik "csúnya" csaj az oldalról, mert én mindig azt írom amit nem akarnak hallani.DE csatlakozom az elõttem szólóhoz, szerintem ne siess, ráérsz.Ne legyetek ennyire türelmetlenek, az a baba ha meg akar maradni, megfog, arról nem beszélve, hogy mit kezdesz egy teszttel?Szorongatod?A dokid 6.-7.hétnél hamarabb úgysem áll veled szóba, pont a korai vetélés miatt, ezeket nem kell kaparni, és csak annyit érzel, hogy 4-5 nap késés után megjön hirtelen, ha meg közben pozitívat tesztelsz, akkor meg esz a rozsda.Én mind a két alkalommal egy hetet vártam legalább, sõt, az ikreknél megjött a mensim, és rá két hétre teszteltem, ami pozitív lett.2 éve próbálkozunk, és ezalatt rengeteg pénzt elkölthettem volna tesztre, de mindig kivártam, amíg lett valami erõsebb jel, vagy megjött, vagy erõsödtek a tünetek.Megtehettem volna, hogy minden hónapban akár 2x is tesztelek, de én bízok magamban.Sok sikert a második babához.Egy öreg róka
Igen, kimutathatja.Sokan írták, h 2-3 nappal a mensi várható idõpontja elõtt már kimutatta nekik.Ha nagyon szeretnél, tesztelj nyugodtan, saját tapasztalatból tudom, h nehéz megállni.Csak ilyenkor még nagyobb az esélye, h negatívat mutat akkor is, ha babá vagy mert még kevés a hcg.Ha nem vagy nagyon türelmetlen, várd még ki azt a két napot.Én is ezt teszem.Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: de nem fog elzavarni, hogy eddig nem õ kezelt és hogy menjek vissza ahhoz az orvoshoz akinél eddig voltam?
Elsõ vagyok megint. Szabad orvosválasztás van. Ha az eddigi orvossal nem vagy megelégedve, jogod van váltani és ezt az új orvosnak el kell fogadnia! Minden jót Neked! :)
Végül is bármelyikhez mehetsz, de jobb ha ahhoz mész akinél már voltál, hiszen õ ismeri a panaszod.
Ahhoz célszerû visszamenni, aki vizsgált, hiszen õ ismeri a problémád.
Elsõ vagyok. Persze, ha éppen nem dolgozik akkor az az orvos akinél voltál, akkor nyugodtan mehetsz bármelyikhez.
A kérdező hozzászólása: csak vele rossz tapasztalataim vannak és nem szívesen megyek hozzá vissza.
Elsõ vagyok. Akkor mindenképpen másikhoz menj! :) Remélem vele csak jó tapasztalataid lesznek! :) Minden jót Neked! :)
lecsúszott, a csajba maradt, de utána érezted hogy nem csúszik? O.o WTF?
Általában a peteérés a két menstruáció közötti nap van.szóval pont az a nap ami közepén van.Általában a 14 a menstruáció kezdetétõl számítva.Ha neki 3 nap múlva meg kellett volna jöjjön akkor mar ezen a napon túl haladtatok.De semmi sem biztos.Van spontán teherbeesés is amikor egy másik petesejt megtermékenyülhet amit nem lehet kiszámítani.Fõleg ha fiatal s még nincs beálva rendesen a menzesze
Ne haragudj, de nem értem a kérdést.

Mennyi ido mulva varhato hogy elkezd beszelni a baba hogy ha 3 nyelven beszelnek hozza?

A babank 3 nyelvet fog hallani... szerintetek mikor kezd majd el folyekonyan beszelni, mondatokat alkotni? Van valami tapasztalatatok ezzel kapcsolatban? Azt tudom hogy egy jo ideig majd kevert nyelvu mondatokat fog alkotni... ha jok az informacioim.

Legjobb válasz: Huuu... koszonom a gyors valaszt. Gondolom az is nyom a latba hogy mennyire kulonbozoek illetve bonyolultak a nyelvek... Angliaban elunk, az egyik nyelv az angol ami ugye nem mondhato egy nehez nyelvek. Az apuka anyanyelve egy afrikai nyelv a magyar meg ugye az enyem... na, ez a ketto meg koszono viszonyban sincs egymassal. Nagyon szeretnenk a sajat nyelvunkon beszelni a babahoz, de mikor harmasban leszunk akkor meg ugye csak az angol marad... Gondolom ez lesz egy kicsit zavaro hogy hallja a ket szulot ahogy ket eltero nyelven beszelnek hozza hiszen ez az egyik alapszabaly hogy a szulok mindig csak egy - egy nyelven beszeljenek a babahoz... na, majd meglatjuk :)

A kérdező hozzászólása: Huuu... koszonom a gyors valaszt. Gondolom az is nyom a latba hogy mennyire kulonbozoek illetve bonyolultak a nyelvek... Angliaban elunk, az egyik nyelv az angol ami ugye nem mondhato egy nehez nyelvek. Az apuka anyanyelve egy afrikai nyelv a magyar meg ugye az enyem... na, ez a ketto meg koszono viszonyban sincs egymassal. Nagyon szeretnenk a sajat nyelvunkon beszelni a babahoz, de mikor harmasban leszunk akkor meg ugye csak az angol marad... Gondolom ez lesz egy kicsit zavaro hogy hallja a ket szulot ahogy ket eltero nyelven beszelnek hozza hiszen ez az egyik alapszabaly hogy a szulok mindig csak egy - egy nyelven beszeljenek a babahoz... na, majd meglatjuk :)
Az elsõ válaszoló vagyok. Anyanyelvi szinten fogja beszélni mindegyik nyelvet, elõbb lesz egy pici "kutyulás" a nyelvek között, de nem lesz probléma, hidd el. Gondold el milyen segítség, ha már kezdetektõl fogva több nyelven ért és beszél egy gyerek. Nem kell annyit küszködnie a nyelvtanulással, mint nekünk. Férjem osztrák, én magyar vagyok. Bevált módszer, mindenki az anyanyelvén beszéljen a babához, így tanulja meg a nyelvet akcentus nélkül.
Az én egyik iserösömnek a gyerekei két nyelven beszélnek és mindkettõ másfél éves kora körül kezdett el beszélni. A kicsi még ninc két éves és még nem mond mindett de szépen halad mindkét nyelvvel.
Kétnyelvüvel kapcsolatban tudok nyilatkozni. Késõn kezdett el beszélni, 3 éves kor körül, de folyékonyan mindkét nyelven. Így lehet három nyelv esetén is. Jó dolog, akcentus nélkül tanulja meg az idegen nyelvet.

Ha kirúgnak a melóhelyről és jár a 3 hónap felmondási idő, és azt egyben fizetik ki, akkor 1 hónap múlva lehet jelentkezni a munkanélküli hivatalban vagy csak 3 hónap múlva?

Köszi el?re is, aki pontosan tudja.

Legjobb válasz: Ha 3 hónap a felmondási idõd, akkor 3 hónapig még állományban vagy... Ha kaptál végkielégítést (és nem a felmondási idõdrõl beszélünk most), akkor a végkielégítés hónapjaira sem kapsz semmiféle juttatást a munkaügyi központtól.

Ha 3 hónap a felmondási idõd, akkor 3 hónapig még állományban vagy... Ha kaptál végkielégítést (és nem a felmondási idõdrõl beszélünk most), akkor a végkielégítés hónapjaira sem kapsz semmiféle juttatást a munkaügyi központtól.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!!!
A munkaügyi központban álláskeresési járadék miatt akkortól jelentkezhetsz, amikortól a munkaviszonyod megszûnik. Ez független attól, hogy Neked például a felmondási idõre járó bér egy részét egyben, elõre kifizetik, mivel az utolsó munkában töltött napon ezt le kell rendezni, és a felmondási idõnek abban a részében, amikor a felmentésedet töltöd, nem kell munkát végezned. Tehát elõre is kifizethetik a felmondási bért, mielõtt a felmentési idõd lejárna. Ettõl még a munkaviszonyod fennáll, hacsak nem elõbb szüntetitek meg a Te kérésedre azt is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszod! Hátha tudnátok a konkrét helyzetemre is megnyugtató választ adni: Babát várok, 12 hetes vagyok. Tegnap jelentettem be a fõnökségnek. Félõ, hogy ki akarnának rúgni (egyátalán megtehetik??!!), de ha kirúgnának is a 3 hónap végkielégítéssel és a 3 hónap álláskeresésivel "kihúzom" mostmár a szülésig, a TGYÁSt pedig 28 nappal elõrébb el tudom indítani. Ugye? Jól gondolom? Mármint lesz így munkaviszonyom a szülés pillanatban, hogy járjon a TGYÁS és a GYED, ugye? Köszönöm, ha tudnátok erre is mondani valamit, nagyon nem értek hozzá! :)
Felmondási védelem alatt állsz (jelenleg még akkor is, ha nem is közölted volna a munkáltatóddal)
A kérdező hozzászólása: Ez jól hangzik, köszönöm!!!
A munka törvénykönyve 90. §. (1). bekezdés d) pontja alapján - a terhességedre tekintettel - felmondási védelem alatt állsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!