Találatok a következő kifejezésre: Ha 3 előbb (33 db)

Tegnap este elég erősnek mondható jóslóim voltak kb.2*- 3* húszpercesek aztán elmúltak. A babám már beilleszkedett, csak aggódom, mert november közepére írtak ki és nemkéne, hogy még kibújjon. Mi baj lenne, ha mégis elöbb jönne?

Legjobb válasz: Ha mégis kijönne,kicsit tovább maradnátok mindketten a kórházban,míg felerõsödne. De a jóslófájások jöhetnek most,úgy hogy közben a szülés még csak egy hónap múlva lesz. Ne aggódj,az nem tesz jót:és ez nem csak aféle közmondás. Ha pedig mégis úgy tûnik hogy meg akar elõbb születni,bízd magatokat az orvosokra.Vannak módszerek arra hogy visszatartsák a szülést még, ha szükségesnek ítélik a baba érdekében.

Ha mégis kijönne, kicsit tovább maradnátok mindketten a kórházban, míg felerõsödne. De a jóslófájások jöhetnek most, úgy hogy közben a szülés még csak egy hónap múlva lesz. Ne aggódj, az nem tesz jót:és ez nem csak aféle közmondás. Ha pedig mégis úgy tûnik hogy meg akar elõbb születni, bízd magatokat az orvosokra.Vannak módszerek arra hogy visszatartsák a szülést még, ha szükségesnek ítélik a baba érdekében.
Szia! Nekem is voltak, magnéziumot kaptam rá a 36.hétig innom kellett. 37.héttõl már nem koraszülött, ugyhogy odáig bírd ki. Ha megismétlõdik szólj az orvosodnak. Most hány hetes is vagy pontosan? 38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Ma töltöttem a 35. hetet
Nálam ugyanez volt a 36. héten 2x is. Tobbet pihentem és még egyben vagyok. 38+6 km

Ha 3-as érettségű volt a méhlepényem a 36-hetes UH-on és most vagyok 39 hetes az nem gond? Vagyis nem meszesedett el vagy nem fogok tőle előbb meg szülni? és gond a meszesedés?

Legjobb válasz: Szia! Nálam is ez van, és nem gond addig amíg a baba fejlõdik és nem áll le a növekedésben! Én minden héten mentem/megyek uh-ra és nézik az áramlást és a baba méreteit! Ha a dokid nem lát gondot akkor ne aggódj! Ha bármi probléma lenne, akkor már szólt volna!

Szia! Nálam is ez van, és nem gond addig amíg a baba fejlõdik és nem áll le a növekedésben! Én minden héten mentem/megyek uh-ra és nézik az áramlást és a baba méreteit! Ha a dokid nem lát gondot akkor ne aggódj! Ha bármi probléma lenne, akkor már szólt volna!
A kérdező hozzászólása: de én a 36 hetes Uh óta nem voltam UH-on nem is kel mennyek akkor honnén tudom h gond van e vagy h el van meszesedve?
elsõ vagyok! h-h? a 36.héttõl nekem minden héten alap járnom kell a dokihoz!!! Elõtte meg 3-4 hetente! Biztos az orvosod jobban tudja! De azért én elmennék uh-ra, h megnézzék mizu.. Melyik kórházban fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Szent István kórház Székesfehérvár nem mondtak semmit és a védõnõm se az meg amúgy is butuska de hogy mehetnék Uh-ra?
Nem tudom, h ott hogy mûködik, de ha bemész a kórházba és rendesen elmész uh-ra akkor megcsinálják! Igazából menj, ha szeretnéd megnyugtatni magad, de ha a doki tényleg nem aggódik, akkor szerintem te se tedd! Az orvosod biztos tudja mit miért tesz!
Szia! NST-re azért gondolom jársz minden héten, és ott a doki megnézi a papírod. Szólj neki, hogy ez van, szeretnél kérni egy uh-ot. Szerintem is minden héten nézni kéne uh-on. Mi 37 hetesek vagyunk, nekem kicsi a babám ezért járunk hetente uh-ra. Boldog babavárást!

Tápszerbe baj ha 3 nappal előbb adom mint ami az életkorának megfelelő?

Kislányom milumil tápszert eszik 2-t. de elfogy és csak a 3 van itthon, azt hittem kitartok vele. hétfőn lesz 9 hónapos adhatom neki este már a 3-asat?

Legjobb válasz: Biztos hogy nem baj,mi 1 héttel elõtte kezdtük a 6 hónapos kortól tápszert,védõnõ szerint se baj!

Biztos hogy nem baj, mi 1 héttel elõtte kezdtük a 6 hónapos kortól tápszert, védõnõ szerint se baj!
Szerintem ennyi idösen már nem számít 3 nap.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszotokat. akkor megnyugodtam. mert tudnák venni, csak 40 km van tõlünk a legközelebbi város ahol kapok most!
Persze, adhatod nyugodtan. Az a lényeg, hogy egy 9 hósnak ne adj olyat, ami 6 hónaposnak való és fordítva.

A kisfiam 6 honapos es meg van ugy egy nagy ujnyira ( 3 szor 2 cm lehet) nyitva a feje lagya de az orvos bepanikoltatott minket hogy ha bezar elobb mint egy ev akkor muteni kell, ez igaz?

Legjobb válasz: Igen igaz! A kisfiam most 6 és fél hós és már úgy született, hogy nem volt túl nagy a kutacsa. Pont tegnap néztem neki és alig egy 1Ft-osnak felel meg a mérete. Hát? Remélem kibírja 1 éves koráig és nem nõ be. A kislányom most 19 hós és neki még mindig nagyobb, mint az öcsié.

Igen igaz! A kisfiam most 6 és fél hós és már úgy született, hogy nem volt túl nagy a kutacsa. Pont tegnap néztem neki és alig egy 1Ft-osnak felel meg a mérete. Hát? Remélem kibírja 1 éves koráig és nem nõ be. A kislányom most 19 hós és neki még mindig nagyobb, mint az öcsié.

Mi lehet az oka ha 3 éves francia buldog kutyusomnak az előbb az egyik hátsó lába mintha begörcsölt volna és elkezdett zihálni meg nem is tudom az egész kutyi olyan fura lett?

A gépnél ült a lábamnál és felakartam emelni,mert majdnem eldöntötte a gépem ekkor kezd?dött az egész.Azt hittem vége szegénynek. Egy csepp pisi is kijött bel?le. Az biztos hogy az egyik lába merev volt sajnos egy pár percig. Aztán az ölemben megnyugodott és mintha mi sem történt volna. Nagyon kétségbe vagyok esve! Az állat doki meg nem veszi fel a telefont!

Legjobb válasz: A francia bulldogok tudtommal hajlamosak epilepsziára. Ez kortól független. Lehet, hogy a kutyusod is epilepsziás. Mindenképp vidd el dokihoz. Manapság már gyógyszeres kezeléssel kordában lehet tartani ezt a betegséget. Remélem azonban, hogy nem ez a baj.

A francia bulldogok tudtommal hajlamosak epilepsziára. Ez kortól független. Lehet, hogy a kutyusod is epilepsziás. Mindenképp vidd el dokihoz. Manapság már gyógyszeres kezeléssel kordában lehet tartani ezt a betegséget. Remélem azonban, hogy nem ez a baj.
Ez elég sok minden lehet. Inkább kivizsgálást javasolnék, mert itt max. tippelni tudunk, de a biztosat a doki tudná megmondani. Írok két verziót: fokális epilepszia, vagy egyszerû izomgörcs.
A kérdező hozzászólása: Idáig ilyen soha nem fordult elõ.Max. annyi még hogy pár napja séta közben egyszer -kétszer olyan volt mintha balra húzna az egyik fele...
Mindenképpen vidd el dokihoz. Lehet Epilepsziás! Az én kutyám is az..
Ez epilepszia gyanús nagyon. Ám ezt a balra húzó fejet ne felejtsd el mondani az orvosnak mert agydaganatnál, aminél a kutya tarthatja féloldalasan a fejét, az egyik tünet (és nem maga a betegség) lehet az epilepszia. Mindenképp olyan orvoshoz menjetek akinek van tapasztalata a neurológia és az epilepszia területén. Sok sikert és jobbulást a kutyinak!
A kérdező hozzászólása: Nem a fejét húzza hanem a hátsóját balra. Remélem szimpla izom görcs. Nem lehet hogy véletlenül rosszul fogtam meg?
A leírtak alapján ez több mint egy szimpla izomgörcs... de egyikünk sem állatorvos....
Sajnos nem hangzik valami jól! :( Drukkolok hogy ne legyen gond, de készülj fel azért!

Ha 3 nappal előbb jött a mensim erős hasi fájdalommal és a vér sötétebb és darabos, akkor az a sikertelen beágyazódást jelenti ugye?

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy jártam és a nõgyógyász szerint elõfordulhat, hogy a petesejt megtermékenyült, csak a beágyazódás nem sikerült valamiért. A menzim is elõbb jött és erõsebb volt, mint máskor. A páromat kezelõ doki szerint ez bizony majdnem baba lett, de nincs ettõl még semmi baj. Úh te se aggódj, sõt!!!! Az már valami. Sok sikert a következõ hónaphoz!!!

Szia! Én ugyanígy jártam és a nõgyógyász szerint elõfordulhat, hogy a petesejt megtermékenyült, csak a beágyazódás nem sikerült valamiért. A menzim is elõbb jött és erõsebb volt, mint máskor. A páromat kezelõ doki szerint ez bizony majdnem baba lett, de nincs ettõl még semmi baj. Úh te se aggódj, sõt!!!! Az már valami. Sok sikert a következõ hónaphoz!!!
1. válaszoló vagyok. Nagyon fontos (legalábbis nekem segített), hogy apáromat kezelõ doki egy tündér és ahányszor megyünk hozzá, mindig olyan érzésem van, hogy feltöltötte a lelkünket reménnyel azáltal, hogy hisz bennünk. Nagyon fontos, hogy sok pozitív energiát kapj a külvilágtól. És örülök, hogy így fogod fel.
A kérdező hozzászólása: Én is pozitívan fogom fel, ez is haladás az eddigiekhez képest...

Fogamzásgátlót szedek már 7 hónapja, és szeretném tolni a menzeszemet, pontosabb előrébb szeretném hozni 3 nappal. Hogy célszerűbb/egészségesebb? Ha elkezdem 3nappal előbb szedni a gyógyszert? Vagy pedig 3-om nappal előbb hagyjam abba?

Legjobb válasz: Amikor szeretnéd, hogy elõbb megjöjjön, hagyd abba 3 nappal korábban. Utána a következõ ciklus végéig a biztonság kedvéért védekezzetek óvszerrel is. És ne túl gyakran csinálj ilyesmit, mert annyira nem jó a szervezetnek. Alkalmilag elmegy. Én kétszer módosítottam ezzel a módszerrel a mensim idõpontját, mindkétszer nyaralás miatt. Semmi bajom nem lett tõle.

Amikor szeretnéd, hogy elõbb megjöjjön, hagyd abba 3 nappal korábban. Utána a következõ ciklus végéig a biztonság kedvéért védekezzetek óvszerrel is. És ne túl gyakran csinálj ilyesmit, mert annyira nem jó a szervezetnek. Alkalmilag elmegy. Én kétszer módosítottam ezzel a módszerrel a mensim idõpontját, mindkétszer nyaralás miatt. Semmi bajom nem lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :)
3 nap miatt megéri ez a hercehurca+gumizás egy hónapig? Én inkább elgondolkodnék:) De szerintem nem jó ötlet, hogy hagyd abba 3 nappal korábban... Inkább szedd be a 21 szemet, és ne tarts szünetet, ha az egy héttel elõrébb hozatal belefér, vagy ha tényleg csak 3 nap szükséges, akkor tarts 4 napos szünetet. 21-nél kevesebbet tényleg ne szedj be.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam :) De nem lesz olyan, hogy nem fog abba maradni a vérézés?

Ha van pl. egy ilyen: 2 (3+x) (3-x) Akkot úgy csinálom, hogy kettővel megszorzom az első zárójeles kifejetzést, és azt pedig a másodikkal, vagy előbb összeszorzom a zárójeleseket, és végül a kapott eredményt 2vel?

Legjobb válasz: Mivel a szorzás kommutatív, így teljesen mindegy milyen sorrendben végzed el a szorzásokat. Haladhatsz sorban is, de az is jó, ha elõbb a zárójeleseket szorzod össze. Egyébként egy négyzetkülönbséged van, ami egy nevezetes azonosság. (a+b)(a-b) = a^2 - b^2 Tehát 2*(3^2 - x^2) = 18 - 2*x^2

Mivel a szorzás kommutatív, így teljesen mindegy milyen sorrendben végzed el a szorzásokat. Haladhatsz sorban is, de az is jó, ha elõbb a zárójeleseket szorzod össze. Egyébként egy négyzetkülönbséged van, ami egy nevezetes azonosság. (a+b)(a-b) = a^2 - b^2 Tehát 2*(3^2 - x^2) = 18 - 2*x^2
Egy dolgot hadd szögezzek le az elején, amit ha jól megjegyzel, akkor hasznodra lesz: A matematika nem dobálózás holmi számokkal, betûkkel, mûveleti jelekkel, hanem valódi, tényleges jelentése van az egyes mûveleteknek. Ha végigrágod az általam írtakat egészen addig, míg olyan szinten nem érted meg, hogy „ez magától érthetõdõ”, akkor az ilyen szemlélet a késõbbiekben is nagy hasznodra lehet. Próbáld mindig megtalálni, hogy mit jelent az, amit csinálsz, és akkor is meglátod az összefüggéseket, ha történetesen soha nem tanultad meg. A szorzásnál az egyes szorzandók felcserélhetõk tetszõlegesen. Egy 2 cm magas és 3 cm széles téglalap esetén teljesen mindegy, hogy 2*3 vagy 3*2-rõl van szó, ugyanúgy 6 lesz az eredmény. Az, hogy most nem számokat szorzunk össze, hanem komplett kifejezéseket, az lényegtelen (3+x)*(3-x) egyenlõ lesz (3-x)*(3+x)-el. Ez az egyik, amit a szorzás esetén érdemes megérteni. A másik az összeg szorzása valamivel 5*(3+4) ugye egy olyan téglalap, aminek az egyik oldala 5, a másiké, meg 3+4, azaz 7 cm. De a két résztéglalap összege is ugyanazt a nagy téglalapot fogja kiadni, azaz 5*3+5*4 is ugyanazt a nagy téglalapot jelenti. Itt megint mindegy, hogy most 5 helyére egy komplett kifejezést írok, zárójelekkel, mindenféle dolgokkal, vagy csak egy szám szerepel ott. Tehát 2*(3+x) egy olyan nagy téglalap, aminek 2 egység az egyik oldala, a másik meg 3 egység, meg még valami ismeretlen hossz. Ez ugyan, mintha a 2*3 részhez adnád hozzá a 2*x-et. ( http://kepfeltoltes.hu/121021/szorzas1_www.kepfeltoltes.hu_... ) Tehát a (3+x)(3-x) esetén sem jövünk zavarba, hiszen egyszerûen csak a fenti logika alapján szépen elvégezzük az egyik zárójellel a dolgot: (3+x)(3-x) = (3+x)3 - (3+x)x Majd mindegyiket külön-külön: 9+3x - (3x+x²) = 9 + 3x - 3x - x² = 9 + 0 - x² = 9-x² Ezt most csak meg kell szorozni kettõvel, és máris kijön, hogy 2(3+x)(3-x) = 2(9-x²) = 18 - 2x² (Egyébként ha (a+b)(c+d) formát látsz, ott ac+ad+bc+bd formára fog kijönni a dolog. Ezt hasonlóan fel lehet rajzolni téglalapokkal, ahol az egyik nagy téglalapnak (a+b) az oldala, a másiké (c+d). Innen egészen érthetõ lesz, hogy miért kell mindegyik oldal minden tagját a másik oldal minden tagjával összeszorozni. Ennek a lerajzolását rád bízom. Érdemes lerajzolni, mert könnyebben megjegyzed egy örök életre a dolgot.) A kivonás sem kell, hogy megzavarjon. Téglalapokkal megint csak lehetne az egészet szemléltetni. De egyszerûen csak negatív szám hozzáadásaként kell értelmezni, és ugyanúgy leírni. 5(3-2) = 5[3+(-2)] = 5*3 + 5*(-2) = 5*3 - 5*2 Az (a+b)(a-b)-t egyébként ezzel a szemlélettel könnyû általánosítani, érdemes is külön megjegyezni, mert gyakran elõ fog fordulni. (a+b)(a-b) = a(a-b) + b(a-b) = a²-ab + ab-b² Itt ugye hozzá is adunk ab-t, el is veszünk belõle, tehát olyan, mintha nem csináltunk volna vele semmit, így a² + (-ab+ab) -b² = a² + 0 -b² = a² - b² Azért biztos, ami biztos, továbbra is két részletben végzem el lentebb az (a+b)(c+d) szorzásokat. ~~~~~~ Most nézzük meg, mit kapunk, ha más sorrendben végezzük el: 2(3+x) = 6+2x 2(3+x)(3-x) = (6+2x)(3-x) = 3(6+2x) - x(6+2x) = 18 + 6x - (6x + 2x²) = 18 + 6x - 6x - 2x² = 18 + 0 - 2x² = 18 - 2x² ~~~~~~ Sõt a szorzás felcserélhetõsége miatt akár az elsõ és harmadik összeszorzásával is kezdheted. 2(3+x)(3-x) = 2(3-x)(3+x) 2(3-x) = 6-2x 2(3+x)(3-x) = 2(3-x)(3+x) = (6-2x)(3+x) = 3(6-2x) + x(6-2x) = 18-6x + 6x-2x² = 18 + 0 - 2x² = 18-x² Akármilyen sorrendben végzem el a szorzásokat, mindig ugyanannyit fogok kapni. Hiszen végül is egy olyan téglatest térfogataként értelmezhetõ az egész, aminek az egyik oldala 2 egység, a másiké valamennyivel több, mint 3 egység, míg a harmadik ugyanennyivel rövidebb 3 egységnél. Mindegy, hogy most áll, fekszik a téglatest, a térfogata attól ugyanannyi lesz.

Ha 2-3 fokban érett a placenta akkor az azt jelenti, hogy akár jöhet elöbb is a kicsi?

A doki azt mondta teljesen zárt vagyok. 36 hkm

Legjobb válasz: Nekem 38 hetesen már III. fokban érett volt..még is csak 40+3 hetesen szültem meg a kisfiamat,kiírt nap után 1 nappal,teljesen spontán indult. Attól,hogy 36 hetesen már II-III fok,még teljesen jól üzemel a placenta,kap a baba oxigént,és tápanyagot is. Az pedig,hogy teljesen zárt vagy,az sem jelent semmit,mert a méhszáj ki tud nyílni nagyon gyorsan.Lehet,hogy már estére 1 ujjnyira kinyílik.Ezt nem lehet elõre tudni. Könnyû szülést kívánok. 4 hós 3 hetes fiú anyukája

Nekem 38 hetesen már III. fokban érett volt..még is csak 40+3 hetesen szültem meg a kisfiamat, kiírt nap után 1 nappal, teljesen spontán indult. Attól, hogy 36 hetesen már II-III fok, még teljesen jól üzemel a placenta, kap a baba oxigént, és tápanyagot is. Az pedig, hogy teljesen zárt vagy, az sem jelent semmit, mert a méhszáj ki tud nyílni nagyon gyorsan.Lehet, hogy már estére 1 ujjnyira kinyílik.Ezt nem lehet elõre tudni. Könnyû szülést kívánok. 4 hós 3 hetes fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ és gratulálok a picihez :)
Ez normális állapota már a placentának. Nekem is 36 hetes vizsgálaton ezt mondták, de szó nem volt arról, hogy hamarabb jönne emiatt a kislányom. 38 hetes vagyok, hétfõn megyek dokihoz, remélem szolgál valami jó hírrel...pl.: nyitott méhszáj:D Eddig c3000mimdig....

Ha a fogamzásgátló szedését 3 nappal előbb hagyom abba abból lehet gond?

3 éve szedek fogamzásgátlót és mindig szilveszterkor jön meg :S nagyon utálom de most mennék is szórakozni kivételesen. ha most abbahagynám 3 nappal el?bb az gond lenne? :S

Legjobb válasz: Ha a tájákoztatóban benne van, hogy lehet ilyet csinálni, akkor nem gond. Jellemzõen, ha utolsó héten marad ki bogyó, akkor azt javasolja a tájékoztató, hogy hagyd abba a szedést és tartsd meg a 7 napos szünetet. Tehát most úgy csinálsz, mintha kihagytad volna a tablettát és nem fejezed be a levelet. Nézd meg a tájékoztatót, ha ezt írja a 3. hétre, akkor megcsinálhatod, nem lesz belõle baj.

Ha a tájákoztatóban benne van, hogy lehet ilyet csinálni, akkor nem gond. Jellemzõen, ha utolsó héten marad ki bogyó, akkor azt javasolja a tájékoztató, hogy hagyd abba a szedést és tartsd meg a 7 napos szünetet. Tehát most úgy csinálsz, mintha kihagytad volna a tablettát és nem fejezed be a levelet. Nézd meg a tájékoztatót, ha ezt írja a 3. hétre, akkor megcsinálhatod, nem lesz belõle baj.
Ne így csináld!Tényleg ezt írja a tájékoztató, de EGY tabletta esetében, nem HÁROMnál!Inkább szedd tovább a következõ levelet, ne tarts szünetet most.De vedd be a mostani leveledbõl mind a 21 szemet, aztán nincs 7 napos szünet, hanem tovább szeded a következõ levelet.Lehet pecsételõ vérzésed a következõ levél alatt, de ez nem biztos.Ami biztos, hogy így nem áll fenn a terhesség kockázata.Ha nem veszel be 3 szemet az utolsó héten, akkor viszont aggódhatsz a teherbeesés miatt.
ja, inkább ne tarts szünetet ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!