Találatok a következő kifejezésre: Ha 28 a (456 db)

Nem, nem lehetséges. Még lehet, hogy be sem ágyazódott!
biztos hogy nem lehetnek még tüneteid, az se biztos hogy egyáltalán beágyazódott már a petesejt
Cáfolok, mert én a mensim utáni 2. második napon estem teherbe és félidõtõl már tüneteim voltak, mensi elmaradása elõtt kezdõdött az erõs hányinger, szédülés. Félidõtõl brutál mell fájdalom.

Szerintetek itt lesz világvége holnap ha bizonyos országokban már pár órája 28. -a van? Mint pl: Amerikában már elég régóta az van :D

A kérdés adott. Ti még így is hisztek benne? :D

Legjobb válasz: tesó, azt ugye tudod hogy nálunk elõbb lesz 28. mint Amerikában?:D egyébként nem lesz semmi, sem most, sem 2012-ben

tesó, azt ugye tudod hogy nálunk elõbb lesz 28. mint Amerikában?:D egyébként nem lesz semmi, sem most, sem 2012-ben
nem utolsó rosszul tudod XD állítólag holnap lesz de ne izgulj cseppet se mert pont egy hete is ez volt úgy látszik h vkinek elég komoly baja lehet a péntekekkel
Milyen október 28.? 2012 december 21.
hihi vicces vagy kérdezõ és úgy látszik elég tanulatlan is elõbb nézz utánna mit beszélsz Amerikában kb 8 órával korábban van mint itt nem tudom pontosan tippelek, de sztem olyan 2-3 óra lehet, de még ott is van több idõzóna:$
Amerikában épphogy korábban van (-zónaidõ) Ázsiában viszont már Okt. 28 van.
Nekem már végem van...
20:37 biztos sokan nem értek rá múlthéten:)
szerintem holnap se fognak többen :$
A kérdező hozzászólása: Földrajzból ne mvagyok jó ilyenben meg fõleg hogí tudatlan vagyok. De valahol biztos van már 28.-a :D.
Bazz, én ezt nem tudtam, most pedig már okt. 30 van - akkor én lemaradtam róla?! :(
A kérdező hozzászólása: lemaradtál május 21-rõl (harold camping jósolta) és 21-érõl is (harold camping jósolta) valamint nostramadus annak a jóslatáról, miszerint 2010-ben októberben 3. világháború.

Ha 28. -án volt peteérésem akkor ma a 9. vagy a 10. dpo- vagyok. Beleszámít ebbe a peteérés napja is?

Legjobb válasz: A p.érés utáni naptól kell számolni a dpo-t. Ha 28.án volt p.érésed,akkor 29.-én volt az elsõ dpo. 27+1 hkm

A p.érés utáni naptól kell számolni a dpo-t. Ha 28.án volt p.érésed, akkor 29.-én volt az elsõ dpo. 27+1 hkm

Mi a különbség összegben, ha szülés előtt 28 nappal táppénzre megyek, vagy ha megkezdem a TGYÁS-t?

Legjobb válasz: Nálam, 150ezer forintos fizetésnél a tgyás több mint a táppénz. Én már táppénzen vagyok, de 28 nappal elõtte meg fogom igényelni a tgyást. Nem tudom pontosan, hogy az maximálva van-e, de ha igen és nem volt magasabb a bruttód, mint nekem, akkor neked is jobban megéri. Egyébként 180 napig jár a tgyás, utána gyed, a gyermek két éves koráig. Az minden esetben 2 éves korig jár. Így, ha jobban jársz a tgyással, akkor 1 hónappal jársz jobban!

Nálam, 150ezer forintos fizetésnél a tgyás több mint a táppénz. Én már táppénzen vagyok, de 28 nappal elõtte meg fogom igényelni a tgyást. Nem tudom pontosan, hogy az maximálva van-e, de ha igen és nem volt magasabb a bruttód, mint nekem, akkor neked is jobban megéri. Egyébként 180 napig jár a tgyás, utána gyed, a gyermek két éves koráig. Az minden esetben 2 éves korig jár. Így, ha jobban jársz a tgyással, akkor 1 hónappal jársz jobban!
A TGYÁS nincs maximálva, a táppénz és a gyed van. így ha magas a fizud, akkor a tgyásnál a másik kettõ tuti kevesebb lesz. Viszont vigyázz, mást vonnak a táppénzbõl és a gyed-bõl, így a gyed bár bruttóban több, nettóban kevesebb lesz. Én ezért táppénz, tgyás, gyed-et fogok igényelni, mert így járok legjobban. Tgyást csak a szüléstõl kezdem el. Nekem is magas a fizum.
Kedves 2.válaszoló! Megkérdezhetem, hogy miért csak a szüléstõl igényeled a tgyást? Úgy jobban jársz? Vagy csak nem akarod elõbb igényelni? A gyednél amúgy már nincs választás, ugye? Tehát attól, hogy a táppénz nettója több, attól még nem igényelheted, tgyás szülés után (vagy egy hónappal elõtte kezdõdõen) 180 napig, aztán egybõl a gyed, a gyermek két éves koráig. Jól gondolom, ugye? Köszi, 1.válaszoló
Nekem a táppénzem kevesebb lett volna, mint a fizu, a tgyás meg ugyanannyi, mintha rendes fizetést kapnék.
Lehet bután hangzik, de mi az a tgyás? Hogy lehet igényelni, kik igényelhetik? Mikortól lehet igényelni? Köszi elõre is.
Kedves utolsó! A tgyás az terhességi gyermekágyi segély. Kicsit részletesebben: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
2. vagyok. Én úgy tudom a tgyás után a gyerek két éves koráig mindenképp gyed jön. Ha elõbb mennék tgyásra, akkor x héttel több gyed járna utána. De ha én szülés elõtt ezt az x hetet inkább táppénzen töltöm, az többet fizet. Ezért választottam ezt a felállást :) Úgy gondolom mindenki, akinek a max. táppénz és max gyed jár mindenki ugyanígy jár jobban.
Ja, értem. Nekem a gyedbõl jár a maximum, a táppénzbõl nem. Én így jobban járok. Köszi a választ (1.)

Ha lejár a táppénzem szülés elött ( dec.14-én, január 21-re vagyok kiirva) akkor igényelhetem előbb a tgyást 28 nappal, hogy ne legyen egy üres hónapom? Év végén kiadják majd a bent maradt szabikat is?

Legjobb válasz: Szülés idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet igényelni, vagyis a te esetedben 2013/12/24-tõl lehetne. 2013/12/14 - 2013/12/23-ig menj szabira

Szülés idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet igényelni, vagyis a te esetedben 2013/12/24-tõl lehetne. 2013/12/14 - 2013/12/23-ig menj szabira
A kérdező hozzászólása: Aha értem, nekem nem éppen kismama barát volt a melóhelyem azért nem ajánlották hogy dolgozzak (veszélyes anyagok). Vagyis akkor ugyanúgy te is megigényled elöbb a gyást mint én , de neked nem lesz olyan problémád szerintem, mint nekem volt :) )
Aranyos vagy, köszi! :) Én február elejére vagyok kiírva, de a munkáltatóm nem tolerálja a kismamákat, így mindenképpen azt szeretnék, ha táppénzre mennék. Én szerettem volna még maradni, de megoldják, hogy ne legyen kedvem... Szóval 2012. májustól vagyok folyamatosan a cégnél, mert bár elõtte is ott voltam, munkaerõ közvetítõ által, és az nem számít. Január elejétõl venném igénybe a szülési szabadságot, addig viszont marad a táppénz..
A kérdező hozzászólása: Nekem ezt tegnap mondta a könyvelõ a melóhelyrõl. Már táppénzen vagy, azért kérdezed? Vagy valami hasonló problémád van? Amúgy én errõl nem igazán találtam a neten semmit. Érdeklõdj a munkahelyeden szerintem :) De lehet tudok segiteni , ha leirod :) )
Értelek.. :) Köszönöm szépen. :) Ezt amúgy honnan tudod? Vagy hol lehet utánanézni?
A kérdező hozzászólása: Ja igazából azt akarják hogy még most dolgozzam le , mig nincs nagy pocak, de ha kihasználhatom ezeket a lehetõségeket akkor megteszem! :) Úgy értem hogy idén 5és fél hónapot dolgoztam le igy nekem csak ennyi ideig jár táppénz sajnos :)
Sziasztok, Bocs, ha hülye kérdés, de hogy érted azt, hogy lejár a táppénz? Maximalizálva van? (Kismama vagyok, így engem is érint.)
Igen, menj szabira míg nem tudsz tgyásra menni, vagy tényleg dolgoznod kell egy pár napot, ha nem engednek szabira. Ha nem adják ki a szabit, akkor a gyed lejárta után fogják ezeket a napokat is a felgyülemlett szabikhoz hozzáadni. Bár nem értem miért ragaszkodnak hozzá, hogy dolgozz 8 hónapos terhesen.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi a választ valahogy én is igy tervezem, csak nem tudom a meló helyen hogy állnak majd hozzá, mert õk azt akarták dolgozzam le a maradék 1 hónapot :)
Ha volt egy év folyamatos munkaviszony, akkor a táppénz nincs korlátozva (csak a mértéke - ha 2 év folyamatos volt, akkor a mértéke sem). Ha egy évnél kevesebb a munkaviszony, akkor a táppénz annyi idõre jár, amennyit az igénylés elõtt dolgoztál. Ha 2012 május óta folyamatos a jogviszonyod, akkor te lehetsz bármeddig táppénzen, de csak 50% a mértéke.

HA 28 hetesen megszületne a babóca akkor életben maradna?

Eléggé félek mert megfaztam és nem akarom hogy bármi baja essen emiatt!Ha korai szülés történik,akkor mennyit kell bent lenni,illetve milyen esélyei vannak itt eben a világban?

Legjobb válasz: 28 hetesen még erõsen koraszülöttnek számít a baba, de megfelelõ ellátás mellett azért jó esélyei vannak. Ha most születne meg akkor engedik ki a kórházból amikor eléri a születéskor elvárható súlyt, és nincs már semmi baja. Szerintem egy megfázás miatt ne aggódj. Egy hete én valami vírust kaptam el, hánytam és ment a hasam. Azóta is ugyanúgy ficereg a hasamban, így már nem aggódk.

28 hetesen még erõsen koraszülöttnek számít a baba, de megfelelõ ellátás mellett azért jó esélyei vannak. Ha most születne meg akkor engedik ki a kórházból amikor eléri a születéskor elvárható súlyt, és nincs már semmi baja. Szerintem egy megfázás miatt ne aggódj. Egy hete én valami vírust kaptam el, hánytam és ment a hasam. Azóta is ugyanúgy ficereg a hasamban, így már nem aggódk.
A kérdező hozzászólása: nekem is ficeg a hasimban de mivel elsö babócát várpm nehez eldönteni hogy mikor mi az ami rossz:D
szia megfázástól nem lesz semmi baj.a negatív gondolatok a rosszak. én 10hetesen voltam januárban 2hétig influenzás.38fokos lázzal, bizony volt, hogy én is elbúcsúztam a babómtól:( valószínüleg már életben maradna a babád, de ha megindulna a szülés elõszõr is gyógyszerekkel megpróbálnák benned tartani. fel a fejjel , jobbulást!!! 31hetes kismama, boldog babavárást
Így van, egy mágfázástól, és még annál sokkal nagyobb dolgoktól sem lesz baja a babának, ennyire nem szabad parázni. Ennél sokkal nyugodtabbnak kell lenned! A negatív gondolatok nagyon tudják befolyásolni a szervezetet, ezért jobb pozitívan gondolkodni!!! Amúgy igen, 28 hetesen már jó orvosi felszerelés mellett életképes a baba, ha más gond nincs. És ha jól tudom a 2, 5 kgot kell elérni, hogy hazaengedjék. De ne is gondolj iylenre, nem lesz baj!!

Ha normális a ciklusom (ált.28 napos) akkor is jó lesz a Closti? Nem tudom, hogy szokott-e lenni peteérésem, nem nézte a doki.

Babát szeretnénk. A ciklusaim eddig rendben voltak,azt leszámítva,hogy nagyon er?sen görcsöltem.Meg az utolsó két menses el?tt 1-2 napig barnáztam. De ennyi, amúgy rendben vagyok.

Legjobb válasz: Persze, hogy fog hatni! De kivizsgáltak elõtte? Doki írta fel a clostit? Miért nem néztek peteérést? Nekem is 28 naposak a ciklusaim, és a clostitól 9 db petém lett 1.hónapban és 6 db a második hónapban

Persze, hogy fog hatni! De kivizsgáltak elõtte? Doki írta fel a clostit? Miért nem néztek peteérést? Nekem is 28 naposak a ciklusaim, és a clostitól 9 db petém lett 1.hónapban és 6 db a második hónapban
A kérdező hozzászólása: A nõdokim írta fel.Most váltottam orvost, mert az elõzõnek hiába mondtam, hogy már 2 éve nem jön össze a baba, õ nem tett semmit. Ez az új doki, meg egy általános vérvételt csinált+megvizsgált és rögtön a Clostit írta. Nem mondta, hogy menjek vissza UH-ra megnézni a tüszõket.
Érdekes az új dokid is. Azért 2 év után alaposabban ki kéne vizsgálni, nem csak egy általános vérképet nézni, és nem egybõl clostival tömni az embert. Hormonokat nem ártana ellenõrizni, van-e peteérésed stb. Párod sem lett még kivizsgálva? Mert ha pl. az õ fickóival van gond, akkor te hiába szeded a clostit.
keress másik dokit. a clostinak így nincs értelme, lehet anélkülis van péd és más a gond, sõt a closti alatt is többször kéne uh-ra menni.
Én is szedtem, mert nem akart össze jönni a baba. A 2. kúrában nem jött meg, csak pecsételtem fél napig. Alig lehetett vissza állítani a hormonjaimat. Pedig a ciklusaimmal nem volt az elején gond. Lehet hogy be vállik, de lehet, hogy rosszabb lesz. De siker nincs tét nélkül.
Closti elõtt normális nõgyógyász csináltat teljes hormonképet, ettõl függetlenül simán lehet, hogy enélkül is jó lesz nálad. Csak így egy kicsit lutri, mert az is lehet, hogy nem lesz hatása. Ha nincs eredménye, menj másik orvoshoz, aki csináltat rendes meddõségi kivizsgálást.

Ha 28 nappal akarom elindítani a tgyás-t, milyen nyomtatványokat kell beküldeni?

Soroljátok fel légyszi aki tudja, én fogom kitölteni amit lehet nem a munkáltatóm.

Legjobb válasz: Kell a háziorvostól egy "állományba vételi lap", amire rá kell írnia, hogy a tgyás 28 nappal korábbi igényléséhez kell, +szerepelnie kell rajta a szülés várható idõpontjának is. Van egy igénylõlap, amit a munkáltató tölt ki!vagy annak könyvelõje), nekem ahhoz hozzá sem kellett nyúlnom, talán egy aláírás volt csak. Le kellett még fénymásolnom a kiskönyvem elsõ 2 dupla oldalát. Nem sokmiden kellett, azthiszem ennyi. A könyvelõnek a legfontosabb az a papír volt, amit a háziorvos adott.

Kell a háziorvostól egy "állományba vételi lap", amire rá kell írnia, hogy a tgyás 28 nappal korábbi igényléséhez kell, +szerepelnie kell rajta a szülés várható idõpontjának is. Van egy igénylõlap, amit a munkáltató tölt ki!vagy annak könyvelõje), nekem ahhoz hozzá sem kellett nyúlnom, talán egy aláírás volt csak. Le kellett még fénymásolnom a kiskönyvem elsõ 2 dupla oldalát. Nem sokmiden kellett, azthiszem ennyi. A könyvelõnek a legfontosabb az a papír volt, amit a háziorvos adott.
Jósnõ kerestetik!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon vicces, mikor jó együtt lenni igy már érthetõ?
Ciklus.hu sok mindentol fugg mikor lehet ovud... Pl hany naposak a ciklusaid.. Celszeru ovu tesztelni is. Mi igy ennyi adatbol nem tudunk segiteni...
Érthetõ a kérdésed, de ez nagyon kevés infó:) Hány naposak a ciklusaid? Hány napos a menstrációd? 1-es.
A kérdező hozzászólása: A ciklusaim nem mindég egyformák, de általában 32-35 a menzeszem pedig 6- naposak.

Ha lejárt a tojás november 28. -án akkor meg lehet még enni?

semmi szaga, jól is néz ki, hütöben volt! vagy 2 hete volt egy szép kis ételmérgezésem romlott hús miatt! ezért félek kicsit...

Legjobb válasz: Ki is nyitottad?

Ki is nyitottad?
Amúgy meg ne edd meg.
Ne edd meg..
Dobd ki , és csinálj nagytakarítást a hûtõben, hátha van még egy-két romlott cucc ott.
A kérdező hozzászólása: öö.. honnan gondolod, hogy vannak romlott cuccok a hütöben? de tesomat is közben felhivtam ö is mondta hogy ne egyem meg.. pedig még televan a doboz.. :/
Nagyon valószínû, hogy már záp, de... Amennyiben nem ütötted fel, önts egy edénybe vizet, tedd bele a tojást. Ha nem marad az alján, akkor záp.
A kérdező hozzászólása: felütöttem.. jól nézett ki de kidobtam már!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!