Találatok a következő kifejezésre: Ha 24-25 van (18 db)

Ha 24-25 fok van bent a lakásban mibe öltöztethetem a 4, 5 hónapos kislányom? És miben aludjon éjszaka, mivel takarjam be?

Várom a válaszokat, mindenkinek köszi.

Legjobb válasz: Szia!Az én kisfiam is 4,5hónapos én ha ilyen nagy melegek vannak kisbadyt(bocsi ha nem jól írtam)adok rá itthon!ha hidegnek érzem a lábikáját zoknit húzok rá!:-)este szintén kisbadyban alszik én vékony takaróval takarom be de 5perc után lerugja magáról a picim melege van!Az apukája sem szeret takarózni:-)Ha este hüvösebb van hálózsák! Minden jót Nektek!

Szia!Az én kisfiam is 4, 5hónapos én ha ilyen nagy melegek vannak kisbadyt(bocsi ha nem jól írtam)adok rá itthon!ha hidegnek érzem a lábikáját zoknit húzok rá!:-)este szintén kisbadyban alszik én vékony takaróval takarom be de 5perc után lerugja magáról a picim melege van!Az apukája sem szeret takarózni:-)Ha este hüvösebb van hálózsák! Minden jót Nektek!
Mi 4 hónaposak vagyunk. Én nappal benn is, utcán is egy rövidujjú bodyt adok rá csak. Éjjel ugyanez, meg egy vékony naci, mert, elég lenne egy pellus is, de lerúgja. A kertben meztelenül van. Figyelgetni kell, hogy ne fázzon, de ne is izzadjon.
Az én kisfiam nem fázós így én is egy rövidujjú body-t szoktam rá adni. Arra kell figyelni, hogyha kinnt rövidbe van és beviszed etetni bennt takard be egy kis idõre mert akkor szoktak megfáni. Este én hálózsákot adok rá. De úgyis rájössz , mert hogyha fázik vagy melege van többször fog felkelni.

Hogy öltöztessem 2 hónapos babámat a lakásban, ha 24-25 fok van? (nem lehet állítani a fűtést)

Nappal eddig adtam rá egy rövid ujjú body-t, meg egy pamut tipeg?t, de melege volt, mindig izzadt, most már csak egy hosszú ujjú body-t, meg egy kisnadrágot, zoknit kap, de néha még ez is meleg neki, ahogy az id? is melegedik kint. Rövid ujjú body az meg túlzás egy ilyen pisi babának. Mi egy pólóban, vékony tréningben vagyunk, de úgy tudom, hogy nekik egy réteggel több ruha kell.

Legjobb válasz: Nálunk is ilyen meleg van, 10 hetes a lányom, csak egy rövid ujjú body van rajta, de még így is melege van. Alváshoz este adok rá egy rugdalózót. Szerintem nem túlzás, így érzi jól magát, nem beteg, nem taknyos, semmi baja.

Nálunk is ilyen meleg van, 10 hetes a lányom, csak egy rövid ujjú body van rajta, de még így is melege van. Alváshoz este adok rá egy rugdalózót. Szerintem nem túlzás, így érzi jól magát, nem beteg, nem taknyos, semmi baja.
Hu, az nagyon meleg, en egy bodynal tobbet nem adnek ra. Addig vetkoztesd, amig o igenyli!
pedig teljesen jól öltözteted, de ha ennyire izzad, akkor inkább vedd le a nacit és rövid bodi-zokni párosítás is jó lesz, mertha kiviszed akkor megfázik ha túl melege van:S
A kérdező hozzászólása: BOCSI: "pici" babának:)
Elvileg igaz az egy réteggel több ruha, de mondjuk ha 33 fokban te rövidben vagy nem fogsz ráadni még egy pulcsit is..tudom ez túlzás amit írtam, csak szemléltetés képpen.Addig vetkõztesd amíg igényli és ha mégis fázna ott a takaró, vagy egy kifogópelenka amivel be tudod takarni.25 fok már nyári meleg, esetleg vegyél neki napozót, az tovább ér mint a térde és adjál rá zoknit. Vagy lehet kapni hosszúba lennadrágokat, ami viccesen hangzik, de melegben jól szellõzik mégis hosszû. Most ezek jutottak eszembe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mind nagyon hasznos volt:)

Napközben ha 24-25 fok van a lakásban akkor milyen ruhát adjak a 4 hónapos kisfiunkra?

Csak azért merült fel a kérdés, mert más is tett fel hasonlót, de nem akartam offolni. A lényeg hogy régebben is ennyi fok volt, de akkor nem izzadt, most meg pár napja azt vettem észre hogy izzad a kis hajánál.

Legjobb válasz: Szia! Elvileg jó a body+rugi+zokni, de ez eléggé meleg, és gondolom, most már többet mozog a kisfiad, mint korábban. Neki még nagy erõkifejtést igényel a forgolódás is, olyan, mintha Te tornásznál vagy takarítanál. Szerintem egy hosszúujjú body + nadrág + zokni elég neki, ha dupla ruhában megizzad. Üdv.

Szia! Elvileg jó a body+rugi+zokni, de ez eléggé meleg, és gondolom, most már többet mozog a kisfiad, mint korábban. Neki még nagy erõkifejtést igényel a forgolódás is, olyan, mintha Te tornásznál vagy takarítanál. Szerintem egy hosszúujjú body + nadrág + zokni elég neki, ha dupla ruhában megizzad. Üdv.
Mármint a 25 fokos hõmérsékletre értettem, hogy eléggé meleg. Kicsit össze-vissza írok, mert itt csimpaszkodik a kisfiam. :-)
Nálunk 23 fok van kb a lakásban. Hosszú ujjú kombidressz, lábfejes nadrág van most rajta itthon. Az én fiam is elkezdett izzadni, de ennél lazábban nem merem öltöztetni.
4 hónapos a babám. elõzõ voltam.
hát attól függ hogy lett szoktatva, vannak fázósabb babák Az én 4 hónaposom egy hosszú ujjú bady-ba és naciba van, vagy rövid ujjú bady és rugdalozó, de csak 21-23 fok van bent nem hideg a keze, és soha nem is volt megfázva!
nálunk nap közben 22, 5 fok van a lakásban, és hosszú body, hosszú rugi van rajta. ha alszik betakarom.
Én ujjatlan vagy rövidujjú body-t adnék csak rugdalózó alá. Az én babám mondjuk 21-22 fokhoz szokott, éjjel max.20 fok.

Ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságot kér oktober 21-27ig akkor, 23, 24, 25 ami nem munkanap hanem ünnep is van benne, fizetési szabadságon van e vagy sem?

Legjobb válasz: Az sima szabadnap, de ha arra gondolsz akkor arra a napra viszont nem fizet utánad se tb-t se semmit. Nálunk is volt ilyen sajna:S

Az sima szabadnap, de ha arra gondolsz akkor arra a napra viszont nem fizet utánad se tb-t se semmit. Nálunk is volt ilyen sajna:S
A kérdező hozzászólása: 23 fizetett ünnep, akkor arra sem fizetünk?

24-25 napos ciklusaim vannak, kimaradni nem marad ki, PCo-m van, a bal petefészkem cisztás, kb a 14-15. napon rendszerint fáj a bal petefészkem. Meforalt írt a doki, de ha nem szedem, jobban vagyok. Hogyan eshetek teherbe?

Sosem marad ki, és peteérés figyelésen is voltam, azokon a dolgokon, amikor akciózni kellett, akcióztunk és mégsem. A hormonvizsgálat szerint a prolaktin nagyon picit magas. Mi lehet a gond, hogy nem jön a gólya?

Ha a ciklusaim általában 24-25 napig tartanak, és abból ugye elveszek 13-14 napot, akkor valószínüleg azokon a napokon van peteérésem?

Legjobb válasz: Elvileg igen. De ha nem vagy biztos, használj ovutesztet, mert én jól befürödtem ebben a hónapban. Mindig menetrendszerint 27-28 napra jött meg. Eddig. Ma már a 33. napon tartok.

Elvileg igen. De ha nem vagy biztos, használj ovutesztet, mert én jól befürödtem ebben a hónapban. Mindig menetrendszerint 27-28 napra jött meg. Eddig. Ma már a 33. napon tartok.
Hát nagy általánosságban azt írják hogy 14 nap az ovu utáni szakasz, nekem ez 15-16 nap, és van hogy 28-vagy hogy 32 naposak a ciklusaim de általában 30.az elmúlt két hónapban vezettem görbét, ill ez a második hónap és nekem a 13. ill most a 14. ciklusnapon volt ovum. kb az átlag ciklus napjaidbõl vonj le 16-ot és onnantól kezd el nézni minden nap 4-5 napig ovu tesztel nézni .
Szia leszámolni kell. 24-bõl számolsz vissza és úgy derül ki de tényleg az ovu teszt a tuti.
Az ovu utáni szakasz nekem pl csak 12 nap. Ki gondolná, szabályos 28 napos ciklus mellett... Én se tudtam, amíg nem mértem a hõmet és nem csináltam ovutesztet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, ha most kb. úgy fáj a hasam mintha meg kellene jönnie, legalábbis hasonlóan, és van folyásom, akkor lehet hogy most van ugye a peteérésem??köszi elõre is!!!

Jan. 24-25-e volt a peteérésem időpontja. Együtt is voltunk, és már 3 napja (28-tól) fehér tejszerű folyásom van. Ez nem korai még, ha esetleg sikerült?

Olvastam, hogy ez a fajta folyás terhességnél fordul el?, de nekem még korai lenne, vagy esetleg a megkezd?dött beágyazódást mutatná.... nem tudom. Várom a véleményeteket, és köszi el?re is.

Legjobb válasz: Gyanítom, hogy ez még korai, tehát nem a terhességtõl lehet... Nekem körülbelül az elmaradt menstruáció környékén kezdõdött a krémszerû fehér folyás, mintegy "felváltva" a vérzést... A beágyazódás egyébként a fogantatástól számított 13-14 nap körül történik meg, ezzel van összefüggésben a folyás. Azért szorítok, hogy sikerüljön!

Gyanítom, hogy ez még korai, tehát nem a terhességtõl lehet... Nekem körülbelül az elmaradt menstruáció környékén kezdõdött a krémszerû fehér folyás, mintegy "felváltva" a vérzést... A beágyazódás egyébként a fogantatástól számított 13-14 nap körül történik meg, ezzel van összefüggésben a folyás. Azért szorítok, hogy sikerüljön!

Adtok zoknit éjszakára 4-5 hónapos babátokra ha hálózsákban alszik és a szobában 24-25 fok van?

Legjobb válasz: Az én babám 3 és fél hónapos és nem adok rá zoknit a hálózsákban.

Az én babám 3 és fél hónapos és nem adok rá zoknit a hálózsákban.
én babám is hálózsákban alszik, olyan vékony hogy át lehet rajta látni, mint egy atléta. és reggelre kidugja belõle a lábát a patentok közt. nem adok alá semmit, de én is gondolkoztam hogy hajnalban ez így nem oké. hát eddig nem fázott meg szerencsére. én sem akarom megfõzni szegényt, de azt sem akarom hogy megfázzon. sokszor állok este az ágy mellett hogy mi a fenét adjak rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Este nem adtam rá zoknit és azt vettem észre jobban aludt hálózsákban, mint takaróval :)
az én babóm is a fejére húzza a takarót, sõt nemcsak azt hanem mindent amit csak talál maga körül. a hálózsák jó megoldás, nyitott ablaknál már azért hûvösek az éjszakák mostanában
Hálózsák alá nem kell zokni, felesleges.
Enyém 5, 5 hós és hálózsákban alszik, mert fél percig van rajta a takaró. Nem értem miért baj ez. Nyáron is kell vékony takaró sztem a derekára. Még én is takarózok, nem hogy õ. De nem adok rá zoknit.
rugdalózó+hálózsák kombinációban nem, de ha csak bodyban van, igen.
A kérdező hozzászólása: mondjuk ezt szebben is lehetett volna.. nem ilyen lekezelõen....
A kérdező hozzászólása: extra vékony hálózsák. Azért adok azt rá, vagyis akarok mert éjszaka a plédet a fejére húzta és nem akarok bajt. Betakarni meg akarom, mert ha nekem is jó éjszaka betakarózni akkor szerintem neki sem árt, és eddig nem izzadt...
Komoly ez a kérdés? Te meg akarod fõzni azt a gyereket??? Nehogy adjál rá! Kezére is adsz kesztyût? Mert ha azt nem adsz rá, akkor a lábára minek adnál zoknit? ugyanaz! Pláne a lába még a hálózsákban is van!
hálózsák 25 fokban??????
A mi fiúnk születésétõl kezdve hálózsákban alszik. Télen body+rugi+vastagabb hálózsák volt, zokni nélkül. Most ha olyan 27 fok van a szobájában, akkor body+vékony, nyári hálózsák, ha olyan 24-25, akkor vékony, szellõs rugi+nyári hálózsák. Zoknit sosem adok rá. Jó így neki, végigalussza az éjszakát. Én is nyári paplannal alszom, sztem neki is kellemesebb, ha be van fedve a kis teste, még nyáron is.

Ha a szobában 24-25 fok van, az hideg a fürdetéshez? A babánk egy hónapos.

Legjobb válasz: Szerintem az bõven elég. Mi újszülött korától 23 fokba fürdettük, most 8 hónapos. Most más a helyzet. Már velünk fürcsizik.:)

Szerintem az bõven elég. Mi újszülött korától 23 fokba fürdettük, most 8 hónapos. Most más a helyzet. Már velünk fürcsizik.:)
MI 26FOKOS SZOBÁBAN FÜRDETTÜK ÚJSZÜLÖTTKÉNT, DE AZ TÉLEN VOLT. MOST 3 HÓS, MÁR CSAK 25-24-BEN FÜRDETJÜK, DE MÁR KINN IS MELEG VAN.
Én 22 fokban fürdettem elsõ perctõl, soha beteg nem volt.Most 9 hós

A téli csizma 1vagy 2 számmal legyen nagyobb, mint a gyerek lába? Ha 23-as sportcipönk van, akkor 24-es, vagy 25 ös legyen a csizma?

Legjobb válasz: Szerintem csak egy számmal. Nekünk most PONT 24 es lett a lábunk (vagyis a kislányomé, bocsánat) így õszre így a béleletlen bõr cipõje ill. sportcipõje 24-es de csizmából épp tegnap vettem neki 25-öst és hótaposóból is 25-öst.

Szerintem csak egy számmal. Nekünk most PONT 24 es lett a lábunk (vagyis a kislányomé, bocsánat) így õszre így a béleletlen bõr cipõje ill. sportcipõje 24-es de csizmából épp tegnap vettem neki 25-öst és hótaposóból is 25-öst.
Nekünk muszáj volt 25-öset venni a 23-as lábára, mert annyira magas a lábfeje, hogy harisnyában nem ment bele a 24-esbe. Mezítláb meg mégse annyira praktikus, hiába bundás a belseje. :-)
szerintem csak 1 számmal, mert általában vastag zoknival, harival adjuk rájuk. A 2 szám már túl nagy, mindig olyan idétlenül néz ki a kislányom a 2 számmal nagyobb cipõkben, csizmákban...néha olyan, mintha kacsaláb lenne rajta a cipõ...
Igen nekem is ilyen érzésem van ráadtam én a 26-ost is de idétlenül nagy rá...fõleg hogy nekem a lányom csak 90 centi ehhez a 24es lábmérethez szóval kis alacsony hozzá és úgy még furább egy túl nagy cipõ rajta.(elsõ voltam)
Az én gyerekeimnek is extra magas lábfeje van, a két fiúnál sem egyszerû a cipõvétel, kb 10-et próbálunk, mire találunk bõvebb fazont, a lányomnál pedig még nehezebb, mivel a lánycipõ/csizma fazonok jóval szûkebbek. Én nem szoktam azért két számmal nagyobb méretet venni, hogy beleférjen a lábfeje, inkább keresek egy olyan fazont, ami felül is kényelmes, mert a túl hosszú cipõ sem jó, a lábujjak "kapaszkodnak" minden lépésnél, és ez sem tesz jót a fejlõdésben levõ lábnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!