Találatok a következő kifejezésre: Ha 23 már van (23 db)

Ha már van egy szakmám, és elkezdek egy másodikat, és nem töltöttem be a 23. életévemet, jogosult vagyok családi pótlékra, vagy diákigazolványra?

Legjobb válasz: Nappalin? mert ha igen, akkor diákigazolványra jogosult vagy . (2) A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után a családi pótlék a) a 20. életévének betöltéséig jár; b) 2009. január 1-je és 2003. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár, amely alatt betölti a 21. életévét; c) 2009. szeptember 1-je és 2009. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár,amely alatt betölti a 22. életévét; d) 2009. szeptember 1-jétõl annak a tanévnek a végéig jár, amelynek idõtartama alatt betölti a 23. életévét. Szóval ezekszerint nem leszel jogosult.

Nappalin? mert ha igen, akkor diákigazolványra jogosult vagy . (2) A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után a családi pótlék a) a 20. életévének betöltéséig jár; b) 2009. január 1-je és 2003. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár, amely alatt betölti a 21. életévét; c) 2009. szeptember 1-je és 2009. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár, amely alatt betölti a 22. életévét; d) 2009. szeptember 1-jétõl annak a tanévnek a végéig jár, amelynek idõtartama alatt betölti a 23. életévét. Szóval ezekszerint nem leszel jogosult.

Ha 23 hetesen már van előtejem, akkor szülés után lesz tejem? Nem fog elepadni?

Legjobb válasz: Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.

Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.
Nekem annó a lányommal 20 hetesen már volt tejem és szülés után 3 héttel elapadt.Teljesen egyéni hogy kinek mennyi van és meddig az elõtejbõl sem lehet megjósolni.

Miért van az hogyha 17 évesen veszel terhességi tesztet mindenki csúnyán néz rád, de ha 23 évesen, már mosolyognak és sok sikert kívánnak akármilyen eredményt is vársz?

Azt megértem hogy mert azt gondolják: 17 évesen már felel?tlen nemi életet él, meg biztos nem védekezik ezért kell neki...

Legjobb válasz: én már vettem terhességi tesztet,védekezek gyógyszerrel de mégis szükségét éreztem,hogy csináljak egy tesztet.negatív lett szerencsére. nem néztek rám csúnyán a gyógyszertárban,de tényleg rossz,hogy általában mindenkit egy kalap alá vesznek. 17L

én már vettem terhességi tesztet, védekezek gyógyszerrel de mégis szükségét éreztem, hogy csináljak egy tesztet.negatív lett szerencsére. nem néztek rám csúnyán a gyógyszertárban, de tényleg rossz, hogy általában mindenkit egy kalap alá vesznek. 17L
Mindenkire csúnyán néznek. Aki huszonévesen gyereket mer vállalni, azt a 30+ kismamák rühellik általában, pusztán irigységbõl. Ugyanez megvan az öreg nõ vs. fiatal nõ dologban is, testvérem 18 éves, imádnak neki beszólni az idõsebb 30-35 éves nõk, csak gratulálni tudok hozzá. Sajnos ilyen világot élünk, engedd el a füled mellett a megjegyzéseket, rágják magukat a saját keserûségükön és irigységükön, ha mosolyogsz rá, annál szarabbul érzi magát.
Ekkora fight-ot nem tapasztaltam mint az elõttem írók mondják, nekem az a véleményem, hogy egy 17 éves még iskoláskorú, elvileg tanul, aztán munkahelyet keres, aztán férjhez megy, ezen folyamatok során benõ a feje lágya és 23 évesen már sorra kerül a baba is. Persze ha valaki cserélgeti a sorrendeket, és a folyamatot gyorsabban, vagy épp lassabban csinálja, lelke rajta.
Hát örülj, hogy nem tapasztaltál :D Én már számtalanszor láttam és képtelen vagyok felfogni a rosszindulatot, ami lebeg a levegõben. Tesóm és a barátnõje mentek az utcán, akkor még csak 16-17 évesek voltak és ott volt két öregebb nõ, az egyik belerúgott egy kutyába, hogy az azonnal takarodjon onnan, ekkor persze testvéremék odaszóltak neki, hogy szégyellje magát, mit képzel erre a nõ kiakadt, hogy hát õ milyen gyönyörû harminc akárhány évesen. Szerintem nem 100-as, baromira nem beszélt neki senki külsõrõl, hanem az ocsmány viselkedésérõl és akkor ezzel példálózik. Na hát ilyen az emberi undorító viselkedés és irigykedés ötvözete.


23 éves kor felett, ha már van egy okj-s végzettségem, lehet államilag finanszírozott főiskolai szakot elkezdeni?

Természetesen ingyenesen tettem le ezt az okj-s vizsgát. Mint ugye első okj. (a bizonyítványban azonban nem szakképesítés, hanem szakképesítés-elágazás van megjelölve) Szeretnék főiskolára menni, és egyik ismerősöm azt ültette a fülembe tegnap, hogy 23 felett, ha már van egy okj-s bizonyítványom amit állami finanszírozással szereztem, akkor már csak fizetős fősulis szakra lehet menni. A probléma nagy, mert ha valóban így van, akkor áthúzza a számításaimat, és kapkodva pótfelvételit kell benyújtsak most augusztusban, azmeg azért elég necces dolog. Eredetileg ugy terveztem hogy 2014 februárjában jelentkezem, és ugyanezen év szeptemberében kezdem a sulit.

Legjobb válasz: Jelentkezhetsz államilag finanszírozott képzésre.

Jelentkezhetsz államilag finanszírozott képzésre.
Ingyen biztosan nem mehet.
Az OKJ ingyenes 21 éves korig és , ha az az elsõ. De diákod az lesz
A kérdező hozzászólása: ahogy gyanítottam mindenki más választ ad..egyébként én úgy tudtam hogy 23 éves korig ingyenesen lehet okj képzésre menni és nem 21 éves korig..ami a többit illeti (23 éves kor feletti okj képzésrõl)gõzöm nincs, mert senki nem tud felvilágosítani engem.na mindegy megpróbáltam :D
Nappali rendszerû iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét (általános iskolai oktatás esetén a 16. életévét). Ha azonban az általános iskola elsõ évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettõt, akkor abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyikben a 23. életévét betölti. szakkepesites.hu
Az lemaradt, hogy ez természetesen az ingyenesre vonatkozik.
én okj szakmát tanítok! 23 éves korig ingyenes, utána kifizeted az óradíjat, és a vizsgadíjat is. az oktatás vegyes, lehet hogy egy 16 meg egy 36 éves is van a csoportban. a különbség hogy 23 év felett fizetsz ugyanazért a papírért, ill. abban az esetben már elõtte is ha nem az elsõ szakmád
A kérdező hozzászólása: hol tanítasz okj-t?23 évesen tehát még ingyenes? Na és ha már elmúltam 23 éves amikor befejezem az okj-t az gond??
pécsen tanítok. addig mehetsz ingyenes amíg be tudod fejezni 23. éves korod elõtt a szakot. tehát átlagosan már 22. éves kor elõtt elkezdik az 1 éves képzést. neked sajnos már fizetned kell a szakmáért.
kivéve, ha alapítvány általá támogatott képzésre mész, ahol korhatár nélkül tandíjmentes. én is ilyenre járok. TÁJÉKOZÓDJATOK MÁR
Nem
de igen!!!!! OKJ nem számít bele a 12 félévbe..Kivéve ha FSZ-ként végzed...Elvileg FSZ is OKJ, szóval ez kicsit logikátlan..De így van.. Nappalin 22(vagy 23-sulifüggõ)korig ingyenes.TB meg minden jár hozzá.. Estin pedig korhatár nélkül ingyenes..Ha még nincs OKJ-d!!!!!Diploma nem számít!!!!
Elég
ha van annyi pontod fel vagy véve, nincs már semmi utána:D
de azért szokás megvárni a hivatalos értesítõt.de igen ha megvan a pont, akkor felvettek.
elõzõnek:igen!illetve egyéb oka is lehet h.a képzést nem indítják, de ez nem gyakori eset.nyilván komoly kritériumoknak kell megfelelniük az intézményeknek is.ha már egyszer meghirdették, igyekeznek feltölteni és elindítani a szakot.pótfelvételikbõl is lesz még plusz ember elvileg...
Azt szeretném kérdezni, ha meg van a megfelelõ pontszámon és 5-fõtõl indítanak egy adott szakot, akkor még nem bíztos, hogy felvettek ha nincs meg a megfelelõ létszám? Ezt csak a suli értesítésébõl tudom meg?
arrol is értesitenek haa nem indul egy adott szak. Ujságban is bent szokott lenni másnap vonallal kihuzva.
Persze, mindenrõl kapsz majd egy szép vastag borítékot.
én is pont igy vagyok menzis érzéseim vannak, és én is a 23. napnál vagyok, sõt a hõm is ugyan ez.
A kérdező hozzászólása: Te vagy a 2 vel alattam lévö kérdezö?Ez szerintem nem a beágyazodás.Nem?
SZIA SZTEM AZ LEHETSZ... DE A TESZTEL VÁRJ MÉG.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, én is ezt remélem:) Szerinted mennyi esélye van a dolognak?Még 3nap a nem várt mensziig!Már teszteltem 11-én negetív lett:((Tudom korai volt.

Hogyan találjak társat, ha az összes csajnak akit ismerek van már párja, és a szórakozóhelyeken, internetes tárkeresőkön is alig van már csaj? 23/F

Legjobb válasz: Ilyen nincs!!!! Mindig van elegendo nosteny, csak ki kell terjeszteni a vadaszteruletedet ... hajra! :)

Ilyen nincs!!!! Mindig van elegendo nosteny, csak ki kell terjeszteni a vadaszteruletedet ... hajra! :)
Ismerkedj újakkal.

Ha dec.23. -i születésű kutyát hozok el, az kb.12-13 hetes, az nem túl késő már? Vagy ki hogyan van ezzel, 8hetes vagy 12 hetes kutyát hozna el szívesebben?

Attól félek, ha nem 8hetes hozok el, hogy igazából a nagyon aranyos kiskoráról lemaradok. Nem azt mondom, hogy a 12-13 hetes olyan nagy, de már jóval nagyobb. Ti hogyan vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Szerintem nem késõ. Ennyi idõsen már megvan az összes oltása, és mehetsz vele sétálni. Sokkal hamarabb lesz szobatiszta és már kutyaóvodába is viheted. Arról nem is beszélve, hogy ez idõ alatt nagyon sok dolog megtanulhatott az anyjától.

Szerintem nem késõ. Ennyi idõsen már megvan az összes oltása, és mehetsz vele sétálni. Sokkal hamarabb lesz szobatiszta és már kutyaóvodába is viheted. Arról nem is beszélve, hogy ez idõ alatt nagyon sok dolog megtanulhatott az anyjától.
Attól félek, ha nem 8hetes hozok el, hogy igazából a nagyon aranyos kiskoráról lemaradok. és ha már felnõtt akkor fogod és lepasszolod? ne a kölyök kora miatt vegyél már meg egy kutyát mert az csak pár hónap.. viszont a kutya az évekre szól
Szia. Én is 12-13 hetese hozom el a csivimet! :) Igen, csivava. :) Nem szeretem a nagytestû kutyákat. Szerintem egyálatlán nem késõi idõpont, sõt, szerintem ez a normális, mert már teljesen levállt az anya kutyáról, és már "felnõttesebb". Az én véleményem szerint egy 8hetes kutyát bûn elhozni annak még az anya és a testvérkéi között a helye. :) Jó kutyázást.
Nem, hogy rosszabb, még jobb is :) a 12 hetes korig alomban maradt kölykök általában jobb "alapcsomaggal" indulnak az életbe, jobban tudnak kommunikálni más kutyákkal (ennyire sokat számít a tesók és mama mellett eltöltött plusz egy hónap!).
Nem tudom mirõl beszélsz, lesz még bõven részed a kutya aranyos kiskorából :) Én is inkább 12 hetesen hoznám el az anyjától, minthogy 8 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. :) ) A pórázt meg a nyakörvet is megvettem már, szóval készen állok a nagy sétákra.:) Még azon kell gondolkodjak, hogyan tanítsam meg neki, hogy szeresse a vizet. Mert néha elvinném fürdeni, hogy tiszta legyen. :) )
Az a pár hét nem sokat számít. A mi kutyánk is 3 hónapos volt, mikor elhoztuk, így is pici volt és pajkos. :)
Mi 11 hetesen hoztuk el a boxinkat, igazi kajla kis baba volt. Szerintem még jó is hogy nem elõbb jött, addig a mama nevelte nagyon nyugis jól szocializált kutya volt már kölyöknek is. Ne aggódj semmirõl ne, maradsz le:-)
Durva lenne, ha egy 3 hónapos kutya megmorogna. Egyébként semmirõl nem maradtál le. Itt a tavasz, gondolom mostanra van meg minden oltása, lehet vele menni nagyokat sétálni. Egyébként én legközelebb kifejezetten növendék kutyát fogok keresni, ez a nagyon baba, bepisilõs, játékból kezemet szétharapós korszak annyira nem jött be :D
Dehogy késõ. :) nem veszítesz semmit sem! :) Én 3 éveset vettem magamhoz mert a gazda elakarta altatni...Így lemondtam a kölyökkutyáról keverék lett volna..:) És nem bántam meg..hiányzik egy kölyök kutya bohockodása.. de egyáltalán nem bántam meg! ;) tehát NEM késõ. :)
A kérdező hozzászólása: Labrador! Köszi a válaszokat, holnap megyek érte elvileg, ha szimpatizálunk egymással és nem morog meg. :P
Milyen fajtájú a kölyök?
Mi is 12 hetese hoztuk a miénket, és még akkor is annyira nagyon baba volt, hogy kár is lett volna elõbb. Semmirõl nem maradsz le, hidd el.
A kérdező hozzászólása: Az 2. üzenem, hogy amikor lesz gyereked és megszületik lemaradsz a kiskoráról, mert mondjuk Afganisztánban szolgálsz katonaként? Te örülnél neki? Én is szívesen örökítenék meg képeket pici koráról, meg jobban megszeret stb. Eldobni? Nem kéne általánosítani, kérdeztem, válaszolsz vagy nem.
A labik alapból szeretik a vizet, szerintem nem lesz nehéz dolgod. Elõbb valami sekély vízben játssz vele, aztán úgyis beljebb fog menni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!