Találatok a következő kifejezésre: Ha 23 már (69 db)

Baj, ha 23 éves fiú létemre úgy érzem, hogy már kiéltem magamat?

Láttam ma több ilyen "kiél?s" kérdést ezért gondoltam megkérdezem T?letek.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen normális. :) Azt mondják sok hülye embert meg kell ismerned ahhoz, hogy egyszer az igazit is megismerd! Az alapján, amit leírtál, elég hamar kezdted, és elég sokakkal próbálkoztál, de úgy tûnik most értél meg annyira, vagy most kapott el az az erõs érzés, hogy annyira szeretsz egy lányt, hogy akár most rögtön el is vennéd. :) 23 éves vagy, én úgy látom, hogy ebben a korban ez teljesen normális. :)

Szerintem teljesen normális. :) Azt mondják sok hülye embert meg kell ismerned ahhoz, hogy egyszer az igazit is megismerd! Az alapján, amit leírtál, elég hamar kezdted, és elég sokakkal próbálkoztál, de úgy tûnik most értél meg annyira, vagy most kapott el az az erõs érzés, hogy annyira szeretsz egy lányt, hogy akár most rögtön el is vennéd. :) 23 éves vagy, én úgy látom, hogy ebben a korban ez teljesen normális. :)
Hogyne lenne normális. Ahogy látom Te fiatalkorodban igencsak nagy nõcsábász lehettél. Természetes hogy ebben a korban már így gondolod. Sok sikert
szerintem is normális! És szerencsés a bnõd ha tényleg így gondolod:-)
Bárcsak minden hozzád hasonló korú pasi így érezne... Engem pont azért hagyott el a 24 éves párom, mert úgy érezte, nem élte ki magát. Az elõtte lévõ 26 éves párom szintén csak a punc*kra vadászott...Szal én már nagyon örülnék egy érett, komoly gondolkodású férfinak, akinek nem csak a du*áson jár az agya.
Hát igen sokáig tartott megkomolyodnod :D Az én barátom most lesz 19 éves 2 éve együtt vagyunk nem az a kiélõs fajta (szerencsére:) )Tavaj nyáron haltak meg a szülei balesetben és már egy pár hónapja dolgozik rendszeresen. Ha szereted ezt a lányt legyél vele boldog! Ennyi. (18/L)

Ha 23 hetesen már van előtejem, akkor szülés után lesz tejem? Nem fog elepadni?

Legjobb válasz: Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.

Nem fog. Ne izgulj. Nekem az elsõ gyerekemnél már 16 hetesen volt elõtejem és 9 hónapos koráig szoptattam, sõt még tudtam volna tovább is, csak õ már nem akart.
Nekem annó a lányommal 20 hetesen már volt tejem és szülés után 3 héttel elapadt.Teljesen egyéni hogy kinek mennyi van és meddig az elõtejbõl sem lehet megjósolni.

Baj ha 23 hónapos kislányom cumisüvegből issza a tejet és a teát is? Pohárbol már probálkoztunk de csak 2-3 csöppet tettem neki bele azt is csunyán félrenyelte. Hogy kell megtanitani szépen inni?

Legjobb válasz: persze h félrenyeli, nem úgy születik h baleset nélkül elsõ próbálkozásra megy minden:) az én fiam 6 hós korától pohárból ivott (rendesbõl). persze õ is félrenyelte elõször, leitta magát, stb, gyakorlás kérdése.megfulladni nem fog, nyugi:) ne ijedj meg, ha valami nem megy elsõre, gyakorolni, gyakorolni:) a cumisüveg nagyon kényelmes nekik, ezért nekünk kell kicsit határozottabbnak lenni. állítólag már egész piciként tudnak pohárból inni, a cumisüveg nem is kéne:) kitartás:)

persze h félrenyeli, nem úgy születik h baleset nélkül elsõ próbálkozásra megy minden:) az én fiam 6 hós korától pohárból ivott (rendesbõl). persze õ is félrenyelte elõször, leitta magát, stb, gyakorlás kérdése.megfulladni nem fog, nyugi:) ne ijedj meg, ha valami nem megy elsõre, gyakorolni, gyakorolni:) a cumisüveg nagyon kényelmes nekik, ezért nekünk kell kicsit határozottabbnak lenni. állítólag már egész piciként tudnak pohárból inni, a cumisüveg nem is kéne:) kitartás:)
A kérdező hozzászólása: Csak azért tettem fel a kérdést mert tényleg attol félek megfullad.Az ételt is sokszor félrenyeli, és sokszor komolyan megilyedtünk már a párommal annyira csunyán félrenyelt.ezt a páromtol örökölte, õ is ilyen fulldoklos.
Szerintem elõbb próbálkozzatok meg a csõrös pohárral. Én is úgy kezdtem és mostmár pohárból is szépen iszik, habár fogni még nem hagyom, mert akkor megy mindenfelé a víz. De úgy ügyesen iszik, ha fogom a poharat.
elsõ vagyok.tényleg nem kell félned, hidd el nem fog megfulladni, pár cseppet nem tud annyira félrenyelni, h ne tudná felköhögni.de ha nem próbálkoztok folyamatosan késõbb sem fog menni.hú, sose felejtem el mikor a fiam elõször evett cseresznyét és félrenyelte.szegénykém tisztára belelilult a köhögésbe, na akkor komolyan megijedtem.a csõrös pohár jó ötlet, átmenet a cumi és a pohár közt, de ennyi idõsen szerintem tényleg nem szabad túlaggódni a dolgot, hadd tanuljon a bébi.drukkolok nektek


Diplomásoknak már nem jár ingyenes okj.
de jár, igénybe tudod venni
Szerintem attól függ, hogy "elfogyasztottad"-e az összes neked járó állami félévet? Ez azt hiszem 12. A korod alapján vélhetõen nem, tehát beleférhet még egy OKJ.
22 éves korig ingyenes az 1. OKJ, függetlenül attól , hogy van e diplomád vagy nincs. Tehát errõl sajnos lekéstél.
Az esti még ingyenes, a nappali már nem.
A kérdező hozzászólása: A korom alapján ingyenes ez biztos. Csak a diplomám miatt kérdeztem, mert egyszer ezt mondják egyszer azt :)
Ha adott szakmát a diploma akkor már nem ingyenes.
Tegyük helyre: ez 23 éves koros megkötés csak abban az esetben él, ha tanulói jogviszonyú rendszerben végeznél OKJ-t, vagyis mondjuk szakközépiskolán keresztül. Vagyis ha betöltötted már a 23-at, akkor szakközépiskolán keresztül már nem vehetsz részt ingyenes OKJ-n. Viszont a felsõoktatási intézmények is hirdetnek meg OKJ-s felsõfokú szakkképzéseket, ezek hallgatói jogviszonyú képzések, és ott nincs életkori megkötés. Ha van még államilag finanszírozott féléved, és nem szereztél még hallgatói jogviszonnyal OKJ-s bizonyítványt, akkor jelentkezhetsz államilag támogatott felsõfokú szakképzésre.

Miért van az hogyha 17 évesen veszel terhességi tesztet mindenki csúnyán néz rád, de ha 23 évesen, már mosolyognak és sok sikert kívánnak akármilyen eredményt is vársz?

Azt megértem hogy mert azt gondolják: 17 évesen már felel?tlen nemi életet él, meg biztos nem védekezik ezért kell neki...

Legjobb válasz: én már vettem terhességi tesztet,védekezek gyógyszerrel de mégis szükségét éreztem,hogy csináljak egy tesztet.negatív lett szerencsére. nem néztek rám csúnyán a gyógyszertárban,de tényleg rossz,hogy általában mindenkit egy kalap alá vesznek. 17L

én már vettem terhességi tesztet, védekezek gyógyszerrel de mégis szükségét éreztem, hogy csináljak egy tesztet.negatív lett szerencsére. nem néztek rám csúnyán a gyógyszertárban, de tényleg rossz, hogy általában mindenkit egy kalap alá vesznek. 17L
Mindenkire csúnyán néznek. Aki huszonévesen gyereket mer vállalni, azt a 30+ kismamák rühellik általában, pusztán irigységbõl. Ugyanez megvan az öreg nõ vs. fiatal nõ dologban is, testvérem 18 éves, imádnak neki beszólni az idõsebb 30-35 éves nõk, csak gratulálni tudok hozzá. Sajnos ilyen világot élünk, engedd el a füled mellett a megjegyzéseket, rágják magukat a saját keserûségükön és irigységükön, ha mosolyogsz rá, annál szarabbul érzi magát.
Ekkora fight-ot nem tapasztaltam mint az elõttem írók mondják, nekem az a véleményem, hogy egy 17 éves még iskoláskorú, elvileg tanul, aztán munkahelyet keres, aztán férjhez megy, ezen folyamatok során benõ a feje lágya és 23 évesen már sorra kerül a baba is. Persze ha valaki cserélgeti a sorrendeket, és a folyamatot gyorsabban, vagy épp lassabban csinálja, lelke rajta.
Hát örülj, hogy nem tapasztaltál :D Én már számtalanszor láttam és képtelen vagyok felfogni a rosszindulatot, ami lebeg a levegõben. Tesóm és a barátnõje mentek az utcán, akkor még csak 16-17 évesek voltak és ott volt két öregebb nõ, az egyik belerúgott egy kutyába, hogy az azonnal takarodjon onnan, ekkor persze testvéremék odaszóltak neki, hogy szégyellje magát, mit képzel erre a nõ kiakadt, hogy hát õ milyen gyönyörû harminc akárhány évesen. Szerintem nem 100-as, baromira nem beszélt neki senki külsõrõl, hanem az ocsmány viselkedésérõl és akkor ezzel példálózik. Na hát ilyen az emberi undorító viselkedés és irigykedés ötvözete.
Ingyen biztosan nem mehet.
Az OKJ ingyenes 21 éves korig és , ha az az elsõ. De diákod az lesz
A kérdező hozzászólása: ahogy gyanítottam mindenki más választ ad..egyébként én úgy tudtam hogy 23 éves korig ingyenesen lehet okj képzésre menni és nem 21 éves korig..ami a többit illeti (23 éves kor feletti okj képzésrõl)gõzöm nincs, mert senki nem tud felvilágosítani engem.na mindegy megpróbáltam :D
Nappali rendszerû iskolai oktatásban abban az évben kezdheti utoljára a tanuló a tanévet, amelyben betölti a 22. életévét (általános iskolai oktatás esetén a 16. életévét). Ha azonban az általános iskola elsõ évfolyamát a hetedik életévében kezdte meg, vagy ha olyan szakképzésben vesz részt, amelyben a szakképzési évfolyamok száma meghaladja a kettõt, akkor abban az évben kezdhet utoljára tanévet, amelyikben a 23. életévét betölti. szakkepesites.hu
Az lemaradt, hogy ez természetesen az ingyenesre vonatkozik.
én okj szakmát tanítok! 23 éves korig ingyenes, utána kifizeted az óradíjat, és a vizsgadíjat is. az oktatás vegyes, lehet hogy egy 16 meg egy 36 éves is van a csoportban. a különbség hogy 23 év felett fizetsz ugyanazért a papírért, ill. abban az esetben már elõtte is ha nem az elsõ szakmád
A kérdező hozzászólása: hol tanítasz okj-t?23 évesen tehát még ingyenes? Na és ha már elmúltam 23 éves amikor befejezem az okj-t az gond??
pécsen tanítok. addig mehetsz ingyenes amíg be tudod fejezni 23. éves korod elõtt a szakot. tehát átlagosan már 22. éves kor elõtt elkezdik az 1 éves képzést. neked sajnos már fizetned kell a szakmáért.
kivéve, ha alapítvány általá támogatott képzésre mész, ahol korhatár nélkül tandíjmentes. én is ilyenre járok. TÁJÉKOZÓDJATOK MÁR

A terhestesztem babát mutatott. Normális ha már az elején fáj a hasam? Dokit még korainak talállom mert takán 2 hetes lehetek. Tudom mert okt.23-val volt p. é. -em. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nov.23 at akartál irni ugye? Én ugyanigy vagyok nov.23! És 4 hetes 5 napos vagyok! Én voltam doki de csak 5 hetesen mutatja ki! Mikorra nem vártad? E

Szia! Nov.23 at akartál irni ugye? Én ugyanigy vagyok nov.23! És 4 hetes 5 napos vagyok! Én voltam doki de csak 5 hetesen mutatja ki! Mikorra nem vártad? E
Szia! Nekem 24-én volt pé-m:) Mivel volt egy miss abom engem behívott a doki hétfõre. Ha nincs semmi gondod akkor ráérsz még dokihoz menni. 2 hét múlva kb és akkor már van szívhangja is a kicsinek:)
A kérdező hozzászólása: Nem okt hanem novembert akartam irni.
A kérdező hozzászólása: Szia. 1 válaszolo. Gratulálok!Mire gondoltal az 5 hetesre? Szivhangra?Nálad mit láttak ijen korán?Megkérdezhetem?
SZia! Nekem nem mutatta ki mert 4.hét 2 nap volt hétfõn! De a méh.ny.hártyám úgy megvastagodott hogy terhesség mondta a dokim! Jövõ héten megyek vissza! Az 5.hetesen kimutatja a terhességet az Uh! 6.héten már szívhang is van!:)
Ja és nekem is fáj ám a hasam egyfolytában! Természetes azt mondta a doki! "E" /1.Válaszoló
gratulálok az hogy mikor mit mutat csak az u.h. minõségétõl függ. elsõ vizsgálatnál 4hetes terhességet állapítottak meg nekem és 10nappal késõbb már szívhang is érzékeklhetõ volt. 4hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Valamejest megnyugodtam.Azért majd elmegyek dokihoz, de majd a jövöhéten.Köszi a válaszokat.
én is 4 hetesen és pár naposan voltam dokinál, mert nekem is volt egy vetélésem korábban. 3 mm-es petezsákot látott, de vissza kell mennem jövõ héten. nekem is fájt a hasam többféleképpen, de párnapja semmit nem érzek. remélem minden rendben lesz mindannyiunknál!

November 23 -án voltan aminon. Azt mondták December 23. -án mennyünk vissza kontrollra. Ha ma fölhivnám a korházat, már tudják az eredményt?

Legjobb válasz: Elvileg ha õk nem hívnak,az jó jel.Ha baj lenne,már hívtak volna 1 hét múlva szerintem.

Elvileg ha õk nem hívnak, az jó jel.Ha baj lenne, már hívtak volna 1 hét múlva szerintem.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi, remélem nincs semmi.
2 hét a vizsgálat, így ha 2 hét után nem hívnak akkor oké vagy, Már az is letelt nem kell aggódni.
A legtöbb helyen nem adnak telefonon felvilágosítást, de tényleg telefonálni szoktak 2 héten belül, ha gond van.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) )))

Ha már van egy szakmám, és elkezdek egy másodikat, és nem töltöttem be a 23. életévemet, jogosult vagyok családi pótlékra, vagy diákigazolványra?

Legjobb válasz: Nappalin? mert ha igen, akkor diákigazolványra jogosult vagy . (2) A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után a családi pótlék a) a 20. életévének betöltéséig jár; b) 2009. január 1-je és 2003. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár, amely alatt betölti a 21. életévét; c) 2009. szeptember 1-je és 2009. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár,amely alatt betölti a 22. életévét; d) 2009. szeptember 1-jétõl annak a tanévnek a végéig jár, amelynek idõtartama alatt betölti a 23. életévét. Szóval ezekszerint nem leszel jogosult.

Nappalin? mert ha igen, akkor diákigazolványra jogosult vagy . (2) A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermek után a családi pótlék a) a 20. életévének betöltéséig jár; b) 2009. január 1-je és 2003. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár, amely alatt betölti a 21. életévét; c) 2009. szeptember 1-je és 2009. augusztus 31-e közötti idõtartam alatt annak a tanévnek a végéig jár, amely alatt betölti a 22. életévét; d) 2009. szeptember 1-jétõl annak a tanévnek a végéig jár, amelynek idõtartama alatt betölti a 23. életévét. Szóval ezekszerint nem leszel jogosult.
én is pont igy vagyok menzis érzéseim vannak, és én is a 23. napnál vagyok, sõt a hõm is ugyan ez.
A kérdező hozzászólása: Te vagy a 2 vel alattam lévö kérdezö?Ez szerintem nem a beágyazodás.Nem?
SZIA SZTEM AZ LEHETSZ... DE A TESZTEL VÁRJ MÉG.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, én is ezt remélem:) Szerinted mennyi esélye van a dolognak?Még 3nap a nem várt mensziig!Már teszteltem 11-én negetív lett:((Tudom korai volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!