Találatok a következő kifejezésre: Ha 2008. hónapban (5 db)

Ha 2008. novenber hónapban szülök, és munkaviszonyom már nagyon rég tart, milyen támogatásokat vehetek igénybe?

Legjobb válasz: Szia! Egyszeri anyasági támogatás, ez mindenkinek jár és ugyan annyi az összeg Kb.72.000 Ft. Ezt rögtön szülés után igényelni kell és 1-2 napon belül meg is kapod. Fizetéstõl függõ GYED 2 éves korig és utána GYES.

Szia! Egyszeri anyasági támogatás, ez mindenkinek jár és ugyan annyi az összeg Kb.72.000 Ft. Ezt rögtön szülés után igényelni kell és 1-2 napon belül meg is kapod. Fizetéstõl függõ GYED 2 éves korig és utána GYES.
tgyás+gyed+gyes http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. itt nézdd meg , mibõl mennyi jár! boldog babavárást
Önkormányzatnál is érdeklõd meg, h nálatok a születési támogatást hogyan adják.

Ha valaki 2008. február 17-én feküdt le a barátjával, és terhes lett, hogy lehet, hogy még nem szült december 2-án? Létezhet? Az időpont állítólag biztos (se előtte, se utána nem volt semmi állítólag hónapokig).

Legjobb válasz: Hát ez létezhet. Ha akkor feküdtek le, akkor november 23-ára volt kiírva és annyit simán ráhordhat. Ha utánaszámolsz , akkor 9 nap, annyit meg simán ráhordhat bárki. Na szóval a kérdés érdekes nagyon, nem tudom ennek az egésznek mi van ahátterében és az is tök jó, hogy valaki egyetlen egy alkalomból teherbe esik, másnak meg évekig nem jön össze. Ügyes!

Hát ez létezhet. Ha akkor feküdtek le, akkor november 23-ára volt kiírva és annyit simán ráhordhat. Ha utánaszámolsz , akkor 9 nap, annyit meg simán ráhordhat bárki. Na szóval a kérdés érdekes nagyon, nem tudom ennek az egésznek mi van ahátterében és az is tök jó, hogy valaki egyetlen egy alkalomból teherbe esik, másnak meg évekig nem jön össze. Ügyes!
nekem is egy alkalomból lett a fiam. ezt ugy értem, hogy rendszeres védekeztünk egy dbig.aztán a legelsõ nem védkezés estén terhes lettem.valakinek sikerül, valakinek meg sajnos nem. ez nem ügyesség kérdése.bár nem tudom ez a kérdés mit takar de mindegy.
2.válaszoló vagyok. Ugy látom kzedjük félre érteni egymást.Én a tabit egy szerdai nap abba hagytam, pénteken ugy feküdtem le a párommal hogy már belém is élvezet.És ha azt nézzük ez is egy alkalom volt a teherbe eséshez.
Elsõ válaszoló a másodiknak. Gondolom ti nem csak egyetlen egy nap voltatok együtt. Mert nekem is mindkét kislányom úgy lett, hogy ahogy abbahagytam a tabit, már a másik hónapban babás is voltam. De nem csak egyetlen egy alkalommal voltunk együtt. Akkor nem azt mondom, hogy ügyes, inkább azt hogy szerencsés, mert ha jól értelmeztem, a kérdezõ azt irta, hogy egyes egyedül február 17-én voltak együtt. Ez szerencse, mert ez csak egyetlen egy alkalom.
Szia!Persze, elõfordulhat hiszen gyakran van, hogy a baba késõbb-ebben az esetben-, vagy éppen elõbb jön, mint a kiírt vagy kikalkulált idõpont.Bocsánat, hogy kicsit eltérek a tárgytól..... Miért nem tisztelitek meg a kérdezõt azzal, hogy nem ostobáskodtok itt és a válaszadásra koncentráltok?! Boccs mégegyszer!!!!!
Elsõ válaszoló vagyok, szerintem teljesen pontosan megfogalmaztam a választ, annál helyesebben nem is lehet, ezzel megtisztelve a kérdezõt! Én is megírtam neki, hogy lehet, ki is számoltam neki mindent napra pontosan, én csak annyit mondta, hogy ügyes, ebbe kötött bele a 2. válaszoló. Részemrõl ennyi, nem érzem magam ostobának, csak megmagyaráztam miért irtam, hogy ügyes. Innentõl kezdve pedig nem érdekel a téma, mert ennél értelmesebbnek atrtom magam, hogy ilyeneken vitatkozzak!

2008 szept. -ben kaptam egy 25ezres rendőrségi büntetést, amit nem fizettem be, ráadásul egy hónap múlva elköltöztem külföldre. Azóta eltelt majd egy év, de minden papírom, a személyin és a jogsin kívül otthon van. Ha hazamegyek mit tegyek?

Egyébként megfordultam egy helyen, ahol nem lehetett volna, de felfestés nem volt és a tábla a mellettem lév? sávnak a túlsó szélén volt oszlopon, amit nem láttam egy kisbusztól, ami mellettem volt. De talán ez nem lényeges, ha aláírtam akkor.

Legjobb válasz: bizony jól írja az elõzõ, ha ezt határidõre nem fizetted be, õk automatikusan átváltoztatták elzárásra, bár errõl kellett h kükdjenek tértivevényesen értesítést. Szóval azonnal fizesd be, mert aztán bele botlasz egy rendõrbe, és rögtön õrizetbe vesz, ezt õk naprakészen tudják!!

bizony jól írja az elõzõ, ha ezt határidõre nem fizetted be, õk automatikusan átváltoztatták elzárásra, bár errõl kellett h kükdjenek tértivevényesen értesítést. Szóval azonnal fizesd be, mert aztán bele botlasz egy rendõrbe, és rögtön õrizetbe vesz, ezt õk naprakészen tudják!!
szabálysértési bírságra nincsen kamat. valószínûleg megpróbálták a végrehajtási eljárást, de mivel nem értek el hiszen külföldön voltán szinte 100 % hogy a 25.000, -Ft pénzbírságot már jogerõsen átváltoztatták elzárásra ami szerintem kb 25 nap. vagy valami úton befizeted a büntetést vagy bekockáztatod azt, hogy ha belefutsz egy rendõrbe az állandó lakhelyeden és éppen érvényben van egy elõvezetõ parancs ellened akkor rögtön becsuknak.
A kamatot az felszámolják ezért 100.000 biztos lesz belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Valami ilyesmire vártam. A kérdés egy kis részben továbbra is áll: Mit tegyek? Hova fizessem be?
nincs meg a csekk? ajajajjjj, akkor tértivevényes levélben azoönnal kérj egyet, mondd h elveszett de addig akkor ciki, két hétre zárkózzbe és ne mutatkozz mert aztán tényleg õrizetbe vesznek. Amíg megjön a csekk, menj el egyet nyaralni valami tömeghelyre. nemtok jobbat sajnos. Na most aztán van egy másik verzió is: Jogilag ez úgy van, hogy ha át is változtatták már, és pl két napot ültél le, akkor is amint kifizeted pl közben, azonnal el kell engedniük, tehát biztosítaniuk kell a lehetõséget, hogy kifizesd. valami ismerõsödet küldd el csekkért ill. nézd a legjobb csak költségesebb, ha egy ügyvédet megbízol ezzel, mert õt jogilag sem kötelezhetik pl arra h megmondja hol vagy, és el tudja intézni neked teljesen legálisan 1 nap alatt is.
A kérdező hozzászólása: És ha megadom egy pesti ismerõsöm címét, hogy ott lakom és megkérem, hogy mondja meg a rendõröknek, hogy nem lakom ott. A kiérkezés elõtt megérkezik a levél? remélem hihi Így csak én kamuzok, de nem ártok vele senkinek, max a plusz úttal a rendõröknek talán jobb, mintha bezárnának és költségbe verem ezzel is az országot, és így legalább külföldi tõke vándorolhat haza :-D


Ha táppénzre megyek, a táppénz összegének megállapításánál, hány hónap ledolgozott időszakot néznek visszamenőleg? Volt béremelésem 2008. év januárjától.

Legjobb válasz: Ha jól tudom, az utolsó két év bérjeit kell beírni és ez alapján állpítják meg a táppénzt, mior legelõször küldöd be a táppénzes papírt. Az oep.hu-ról letölthetõ a nyomtatvány. De nekem a cég (munkahely) könyvelõje csinálta meg.

Ha jól tudom, az utolsó két év bérjeit kell beírni és ez alapján állpítják meg a táppénzt, mior legelõször küldöd be a táppénzes papírt. Az oep.hu-ról letölthetõ a nyomtatvány. De nekem a cég (munkahely) könyvelõje csinálta meg.
Szia! Nekem is volt béremelésem(közalkalmazott vagyok), és nekem az emelt bruttóból számolják a táppénzt.
Táppénznél a jelenlegi bruttó fizetésed 70%-át fizetik! Visszamenõleg a gyed megálapításánál néznek fizetést, azt nem tudom pontosan hogy mennyi idõre!
Én 2007. júniúsától dolgozok a mostani munkahelyemen elõttemáshol voltam. és ezért be kellett vinnem az elõzõ munkahelyemrõl a jövedelmigazolást, hogy ki tudják bérszámfejteni a táppénzem! azért kellett bevinni, mert A TÁPPÉNZT MINDIG AZ ELÕZÕ ÉV BRUTTÓ ÁTLAGKERESÉTÉBÕL SZÁMOLJÁK, ANNAK A 70%-A LESZ! AZ 1000%! NEKEM IS VOLT JANUÁRTÓL BÉREMELÉSEM ÉS MÁRCIUSTÓL VAGYOK TÁPPÉNZEN, DE AKKOR IS A TAVALYI ÉV SZÁMÍT! EZ TUTI. REM. SEGÍTETTEM!
Az elõzõ év bruttói és az idei év bruttói számítanak. Mármint innentõl visszamenõleg 12 hónap bruttóidat összeadják, veszik a 70%át és leosztják napokra. Ebbõl fizeted az SZJA-t. Ha még nem voltál táppénzen, akkor az elsõ 15 munkanap az betegszabadság lesz, a közszolgáltatók pedig általában 100%-ot szoktak fizetni, tehát a táppénzed elsõ 15 munkanapja (itt nem nézik a hétvégét) ha neked 100%-ot fizetnek, akkor ez a bruttód 100%-a+néhány nap 70% az elõbbiekben leírtak alapján. A köv. hónapokban már kevesebb lesz, mert akkor már csak tisztán a napi átlagolás alapján a bruttóid 70%-át fogod kapni-SZJA. És persze családipótlék, adójóváírás ha jár/ha kérted. További jó egészséget nektek
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.:-)

Ha szülést megelőző 2 évben volt 8 majdnem 9 hónap munkaviszonyom, de ez 2006-2007-ben volt, jelenleg munkanélküli vagyok, akkor most 2008-ban (október 18.-ra vagyok kiírva) jár nekem a gyed? És mit vesznek alapul a számításánál?

Legjobb válasz: sajnos nem... 300 napon belül 180 nap munkaviszony kell, ha jól tudom... nekem 1-én jár le, nagyon remélem kibírja a babóca addig, már nagyon ki akar jönni...

sajnos nem... 300 napon belül 180 nap munkaviszony kell, ha jól tudom... nekem 1-én jár le, nagyon remélem kibírja a babóca addig, már nagyon ki akar jönni...
Szia. én 2005. július 1-tõl dolgoztam 2007. aug. 31.-ig. Utána munkanélkülin voltam november 26.-ig, majd november 27-tõl dolozom újra. Azt mondták a Magyar Államkincstárnál, hogy a munkanélküli ugyan számít majd az évek számánál a nyugdíjnál, de a GYED-hez nem. Tehát ezért kezdtem el dolgozni nov.27.-én, hogy minél hamarabb meglegyen a 6 hónap munkaviszonyom. 3 hónapot dolgoztam és most márciustól már itthon vagyok táppénzen. Így lesz GYED-em, amúgy nem lett volna. A mostani munkaviszonyom pedig jún. 30.-ig van, én meg jú. 1-re vagyok kiírva. Bõven elég lesz. Ennyi.
június 1-re vagyok kiírva, csak lemaradt.
Szia! 2 éven belül 180 napnak kell meglennie!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!