Találatok a következő kifejezésre: Ha 2008. -ra vagyok kiírva, akkor (2 db)

Ha 2008. aug. -ra vagyok kiírva, akkor mi alapján számolják ki a gyed-emet?

a szülést megel?z? 1 év számít (tehát 2007. aug.-tól 2008. aug.-ig)? vagy 2007.jan.1-t?l dec. 31-ig tartó id?szakot veszik alapul?

Legjobb válasz: Én is augusztusra vagyok kiírva és nagyon foglalkoztatott a kérdés mert jan.23 óta táppénzen vagyok. Tehát, biztos forrásból tudom, hogyha a 2008-as évben rendelkezel 180 nap biztosított/ledolgozott/ nappal akkor abból, de ha táppénzen voltál és nincs 2008-ban 180 napod akkor a 2007-es évbõl nézik.Ez azért van mert 2008 februárjában fogsz elõszõr kapni és mindig a megelõzõ naptári évbet nézik. Hogyha augusztusban szülsz, akkor augusztustól 6 hónapon át TGYÁST fogsz kapni és ezért átcsúszik 2009-re a gyed Remélem érthetõen írtam. Kislány vagy kisfiú a babuka?

Én is augusztusra vagyok kiírva és nagyon foglalkoztatott a kérdés mert jan.23 óta táppénzen vagyok. Tehát, biztos forrásból tudom, hogyha a 2008-as évben rendelkezel 180 nap biztosított/ledolgozott/ nappal akkor abból, de ha táppénzen voltál és nincs 2008-ban 180 napod akkor a 2007-es évbõl nézik.Ez azért van mert 2008 februárjában fogsz elõszõr kapni és mindig a megelõzõ naptári évbet nézik. Hogyha augusztusban szülsz, akkor augusztustól 6 hónapon át TGYÁST fogsz kapni és ezért átcsúszik 2009-re a gyed Remélem érthetõen írtam. Kislány vagy kisfiú a babuka?
Elsõ válaszoló vagyok: Tehát, hogyha júliusban mész táppénzre, és augusztusban szülsz, akkor gondolom kiveszed a szülési szabadságot.Utána megigényeled a TGYást ami mint ahogy legelõször leírtam a szüléstõl számított 6 hónapig jár, ez azthiszem a bruttod teljes 70%-a, és ezután jár neked a gyed.2009 februártl kapsz Gyedet és mivel neked megvolt az elõzõ évben is a 180 nap biztosítottad, ezért neked a 2008-as évet nézik.Hogyha mégsem lenne meg mert táppénzen lennél, akkor nézik az azt megelõzõ évet. Remélem tudtam segíteni. Zsuzsi
igen, akkor te a 2008-as évre kapod a gyedet.mert az igénybevétel elötti évet nézik
A kérdező hozzászólása: tanárnõ vagyok, és valahogy ki akarom húzni a tanév végéig, utána ugye nyári szünet van, amikor a rendes fizut kapjuk. tehát, ha minden oké lesz, nem kell táppénzre mennem, hanem a rendes fizetés után közvetlenül jöhet a tgyás.
A kérdező hozzászólása: én úgy tervezem, hogy a szülés napjától veszem igénybe a tgyást, addig rendes fizetést kapok. tehát biztos, hoyg a gyed igénybevétele átcsúszik 2009-re. ebben az esetben a 2008-as év alapján számolják a gyed összegét?
180nap a tgyás(szülési szabadság).ha júliustól mész tgyásra, valamikor december közepétõl fog járni a gyed.azaz neked a 2007-es évi átlagkeresetedbõl számolják majd a gyedet. remélem jól tudom, mert én is pont ebben az idõben megyek tgyásra. boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! kedves elsõ válaszoló! tehát, ha én pl. júli. 1-ig dolgozom, akkor pontosan melyik idõszak lesz az alapja a gyed-em kiszámolásának?
A gyedet a fizetésed után kapod, (ha volt 180nap folyamatos bejelentett) a fizud 70%-a .Az elsõ 6 hónapban anyasági támogatást kapsz, és utána a gyedet, a gyerek 2.szülinapjáig.
Ne haragudj félregépeltem...2009 februárjától kapsz gyedet kb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! minden jót nektek!

Ha szülést megelőző 2 évben volt 8 majdnem 9 hónap munkaviszonyom, de ez 2006-2007-ben volt, jelenleg munkanélküli vagyok, akkor most 2008-ban (október 18.-ra vagyok kiírva) jár nekem a gyed? És mit vesznek alapul a számításánál?

Legjobb válasz: sajnos nem... 300 napon belül 180 nap munkaviszony kell, ha jól tudom... nekem 1-én jár le, nagyon remélem kibírja a babóca addig, már nagyon ki akar jönni...

sajnos nem... 300 napon belül 180 nap munkaviszony kell, ha jól tudom... nekem 1-én jár le, nagyon remélem kibírja a babóca addig, már nagyon ki akar jönni...
Szia. én 2005. július 1-tõl dolgoztam 2007. aug. 31.-ig. Utána munkanélkülin voltam november 26.-ig, majd november 27-tõl dolozom újra. Azt mondták a Magyar Államkincstárnál, hogy a munkanélküli ugyan számít majd az évek számánál a nyugdíjnál, de a GYED-hez nem. Tehát ezért kezdtem el dolgozni nov.27.-én, hogy minél hamarabb meglegyen a 6 hónap munkaviszonyom. 3 hónapot dolgoztam és most márciustól már itthon vagyok táppénzen. Így lesz GYED-em, amúgy nem lett volna. A mostani munkaviszonyom pedig jún. 30.-ig van, én meg jú. 1-re vagyok kiírva. Bõven elég lesz. Ennyi.
június 1-re vagyok kiírva, csak lemaradt.
Szia! 2 éven belül 180 napnak kell meglennie!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!