Találatok a következő kifejezésre: Ha 2000-es méhszájam (2 db)

Ha 2000-es a méhszájam az rosszat jelent?

, 24hetes vagyok! aggodnom kéne?

Legjobb válasz: Egy kicsikét igen, mert megrövidült a méhszájad, de nyugi,még teljesen zárt, Viszont itt az ideje, hogy vissza vegyél a tempóból, jelzett a tested, hogy a méhhed kezd alakulni a szüléshez és kicsit korán van... Sok nõnek még a 36. héten is 3000-es ez a szám...

Egy kicsikét igen, mert megrövidült a méhszájad, de nyugi, még teljesen zárt, Viszont itt az ideje, hogy vissza vegyél a tempóból, jelzett a tested, hogy a méhhed kezd alakulni a szüléshez és kicsit korán van... Sok nõnek még a 36. héten is 3000-es ez a szám...
Nekem végig ez az érték volt, sõt a 28.héttõl egy ujjnyira nyitva volt a külsõ méhszájam, és a 37.hétre egészséges kisfiam született.Én a 28. hétig dolgoztam, lehet ez is volt az oka, hogy hamar kinyíltam, de te pihenjj többet, ha teheted!
Nem kell megijedni, a lényeg a zárt méhszáj és hogy nincs fertõzés. Mit mond az orvos? Biztos nincs semmi baj, nehogy elkezdj aggódni. Van, akinek végig ilyen. Nyugi!! Jó babavárást!
Nekem félidõben rövidült meg 3000-rõl 2000-re. Akkor én is nagyon megijedtem. Az orvosom azt mondta, hogy feküdjek amennyit csak tudok. Azóta megszültem egészséges kisbabámat a 40. héten. A szülés elõtti napon még zárva volt a méhszájam. Tapasztalatból mondom, pihenj sokat, de aggódnod nem kell.

Ha 18 hetesen 2000-es méhszáj értékkel fekvést írt be a kiskönyvembe a doki, akkor naponta egy kis időre sem mehetek ki sétálni szerintetek?

Nem részletezte túlságosan és szívesen sétálnék néha a friss kora őszi időben. Ráadásul már nem is görcsölök.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem nyomatékosította, de a fekvés az tényleg addig terjed, hogy wc, tus. Átérzem, mert nekem a 14.héttõl feküdnöm kellett, ugyan így, szigorú fekvéssel.

Lehet, hogy nem nyomatékosította, de a fekvés az tényleg addig terjed, hogy wc, tus. Átérzem, mert nekem a 14.héttõl feküdnöm kellett, ugyan így, szigorú fekvéssel.
2000-es méhszáj? Ne viccelj már, azzal semmi gond nincs! Nekem az egész terhességem alatt ennyi volt és senki egy szóval nem mondta, hogy ezzel feküdni kell. Mindent csinálhattam, amit bármelyik más kismama. Teljesen zárt vagy. Ha nyitva lennél, akkor oké, de még akkor sem kéne egész nap feküdni. Most annyi, hogy a 3000-es értéknél rövidebb a méhszájad, de ez nem gond. Nyugodtan elmehetsz sétálni! Egészségedre.:)
Nem. A fekvés az fekvés, max. a wc-ig mehetsz ki, meg mosakodni. Sajnálom. Korai 18 hetesen ennyire nyitva lenni, és a "fekvés" elég szigorú az orvosoknál. Tarts ki!
A 2000-es méhszáj valóban nem a világ vége, bizonyára a hozzá tartozó elõzmények ami miatt a fekvést írta be az orvos. Komolyan kell veni, hogy fekvés. Esetleg ha már nem lesznek panaszaid, a következõ vizsgálaton kérdezz rá az orvosnál szabad e esetleg néha sétálnod. Egyenlõre a következõ vizsgálatig vedd komolyan, hogy valóban feküdni kell. Elsõ babámmal elvetéltem, második (elsõ élõ) babámmal véreztem és görcsöltem is. Magnéziumot és fekvést írt elõ az orvos, a méhszáj értékem rendben volt. 12 hét után viszont már nem kellett feküdnöm csak rendszeresen szednem a magnéziumot. Egész terhességem alatt sokat pihentem, de azért szép lassan az itthoni nagy takarítást is megcsináltam, minden nap csak egy picikét csináltam és mára már minden meg van a baba érkezéséhez. 30 hetes vagyok és 1-1 nap kivételével teljesen jól érzem magam, ha pedig görcsölgetnék akkor aznap csak fekszek. Egyenlõre pihenj rengeteget, de simán eltudom képzelni, hogy nem kell ettõl kezdve végig feküdnöd a 40. hétig, ha nem fogja engedni az orvos, hogy sétálj.
5-ös vagyok. Akkor itt neked nem a méhszájérték miatt mondták a pihenést, hanem az elõzmények, a görcsölgetések miatt. Mondom, nekem a legelsõ nõgyógyászati vizsgálattól fogva 2000-es méhszájam volt és senki egy szóval tényleg nem mondta, hogy ezzel vigyázni kéne.
Férjem vitt védõbe és orvoshoz is. +22 kg szaladt fel, 1év alatt adtam le:) de a legszebb az egészben, hogy alig ettem, nem ment, ittam viszont, nagyon vizesedtem, utána a sót kellett kiiktatni, 37.héten megengedtem magamnak egy vasalást, mert már jól voltam, fél órát álltam, mikor elfolyt a magzatvíz, babám farosan..és sürgõsségi császár lett a vége. Nagyon kell vigyázni, elég egy kis nem odafigyelés, és... Még jó, hogy nem hamarabb vasaltam egyet! Sokan azt mondják, hogy nem kell ezt így eltúlozni, de szerintem inkább 100x fekvés mint egy baj. Ha megszületik a picit, sétálsz, amennyit csak akarsz;) nekem is felüdülés volt a mozgás, már a császár után is.
Én 24 hetes vagyok, nekem is 2000-es a méhszáj, de csak annyit mondott a doki, hogy sok pihenés és magnézium napi 3x. Nekem egyáltalán nem görcsölt semmim. Én csak a nehéz dolgokat nem csinálom és ha csak kicsit is elfáradok, akkor rögtön lefekszem pihenni.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm! :) 14. héttõl sokat görcsöltem és ennek hatására kicsit felpuhult a méhnyak. Mikor rákérdeztem a dokitól, csak billegette a fejét, hogy hát a legjobb a 3000-es érték, de ez sem gáz. A napi négy magnézium rendbetett és már három hete hál'Istennek semmi bajom nincsen. Görcseim is azért voltak, mert a méhem kicsit nehezen akart elõrejönni, ugyanis elég rendesen hátrahajlik. A köv. héten kell mennem terhesgonozóba, majd ott is rákérdezek, mert, ha nincs gáz, szerintem a babának is jót tenne, ha egy kis sétától jobban érezném magam :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ! Köszönöm a válaszod! Nem vagyok amúgy nyitva egy cseppet sem, csak a méhnyak rövidült meg picit. Teljesen zárt vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Te nem híztál sokat emiatt? Rám csak úgy jönnek a kilók, mert amúgy elég aktív életet éltem. Napi több ezer kalóriát elégettem, most meg, hogy vissza vagyok fogva, már lassan 7kg szaladt fel rám. Igyekszem pedig figyelni a kajára. Nálam a sétához hozzátartozna a lépcsõzés is, mert a negyedik emeleten lakunk és nincs lift :) Az is felmerült bennem, hogy például Te vizsgálatokra, vagy védõnõhöz hogy jártál? Vittek kocsival? Nekünk jelenleg nincs autónk, így csak a tömegközlekedés és a séta marad :)
Az kimaradt, hogy az orvos mondta, ha többedik terhesség akkor nem ritka, hogy hamar el kezd rövidülni a méhnyak!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!