Találatok a következő kifejezésre: Ha 2. van (3373 db)

WoW-ban hogy lehet accountot egyesíteni ha 2 van nekem?

Legjobb válasz: Sehogy. Ha törtön vagy, akkor GM-nél kell nyalizni, hogy átvigye a karijaidat 2 acc között. Vagy vipet kell venned, és akkor tudsz.

Sehogy. Ha törtön vagy, akkor GM-nél kell nyalizni, hogy átvigye a karijaidat 2 acc között. Vagy vipet kell venned, és akkor tudsz.
Úgy tudom, hogy amennyiben tudod bizonyítani, hogy mind a kettõ account a tied, akkor van rá mód, hogy átvigyél karaktert a másik accountra, de pénzbe kerül. Persze nem biztos, de én úgy hallottam, hogy lehet, sok szerencsét ;)
hordás - allist eredetin nem raknak össze.

Hogyan lehet letörölni a windowsot, ha 2 van a HDD-n?

Leparticionáltam a C is meg a D-t is de 2 windows maradt,hogy tudom letoerolni a régit?

Legjobb válasz: egyik windows C-n másik D-n van ( D rõl szeretném letörölni)

A kérdező hozzászólása: egyik windows C-n másik D-n van ( D rõl szeretném letörölni)
Én ezt nem értem. Ha particionáltad azután formáznod is kell. A formázás legyalul mindent.
A kérdező hozzászólása: Megis formaztam... na de nem vok profi... tegyük fel h ha most megformázom a D-t akkor eltünik az egyik windovsz?
A D-t formázod akkor onnan mindent töröl

Hogy lehet alapértelmezetté tenni a videokártyat ha 2 van?

Az a baj hogy 2 videokártyám van a laptopomba egy nvidia meg egy Intel az nvidia erősebb de megis az intelt használja valahogy lehetne az nvidiat hasznalni itt 1 kép a 2 videokártyákról

Az gond, ha 7 hetes anyatejes lányomnak egyre kevesebb a széklete? Napok óta az eddigi 4-5 kakis pelus helyett most csak 2 van.

Legjobb válasz: Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1,5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)

Szia, nyugodj meg, szerintem nem gond. Az anyatejes babáknál ez ilyen korban gyakori (így volt az én kislányomnál is), már olyan jól megemésztik az anyatejet, hogy 2-3-4 naponkénti kakálásra is átállhatnak. De hogy teljesen nyugodt legyél, ha úgy látnád, hogy nem gyarapodik a megfelelõen vagy nyúgösebb mint eddig, vidd orvoshoz, õ meg tudja állapítani, ha az állna a háttérben, hogy nem elég neki a tej vagy valami egyéb. :) Egyébként ez találtam a neten is: "A csecsemõk nagy részénél az elsõ hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. A gyermekorvos kollegák általában azt tanácsolják, hogy a szülõ már a 3. napon legyen aktívabb. Próbálja meg a hõmérõt, esetleg kúpot. Ha ez eredménytelen a 4. napon is ismételje meg ezeket. Azoknál a csecsemõknél észleljük a 2-3 napnál ritkább székletürítést, ahol a családban székrekedés elõfordul. Itt örökletes hajlamról lehet szó. Semmilyen fertõzést nem kaphat ettõl a baba, de ahogy a napok telnek, étvágya csökkenhet, nyugtalanná válhat, többet bukhat. Ilyenkor kamillateát javaslunk, de legalább napi 1, 5-2 dl-t. Ebben az esetben tanácsos lenne a gyümölcslevet, pépet elkezdeni. Ez õszibarack, narancs, paradicsom, meggy lehet. A csecsemõkorban alkalmazott kúp nem befolyásolja a késõbbi székelési szokásokat. 1 éves kor után más a helyzet. A kúp méreténél fogva székelési ingert kelt, valamint síkossá teszi a széklet felszínét, így az könnyebben ürül." Remélem segítettem :)
ha anyatejes akkor ez nem gond. a mi babánknak van hogy 3-4 naponta van csak 1.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Szépen kerekedik a drága, de holnap úgyis megyünk tanácsadásra, szóval kiderül:)
változo, nem gond

Ha valakinek van "okosorája" annak a segitseget kerem. Szeretnek venni egyet csak nem tudom, hogy milyet. Az biztos hogy Samsung csak azt nem tudom, hogy Gear Fit; Gear 2 vagy Gear 2 neo legyen Indokot is irjatok. Szerintetek meik a jobb?

Gear Fit

Legjobb válasz: A Gear 2-ben vagy egy 2 MP-es kamera a Neoból ez hiányzik, de így 30ezerrel olcsóbb is. A Gear Fit kevesebb funkciót tartalmaz: nincs mikrofon, hangszóró, kamera, tehát Sci-Fi-s telefonálásra nem alkalmas, ezen kívül irLED sincs benne, ami a TV vagy más eszközök távirányítását tenné lehetõvé. (A Gear Fit viszont szerintem sokkal jobban néz ki és jobban viselhetõ, mint a Gear 2 és Neo, de ez csak zárójelben.) Szóval tudásban a Gear 2 a legjobb, ár érték arányban a Neo, designban szerintem a Fit, de az utóbbi erõsen szubjektív. Azért azt remélem tudod, hogy ezek csak Samsung telefonokkal használhatók, ezen belül is csak korlátozott számú típussal. Az oldal legalján van a lista: [link]

A Gear 2-ben vagy egy 2 MP-es kamera a Neoból ez hiányzik, de így 30ezerrel olcsóbb is. A Gear Fit kevesebb funkciót tartalmaz: nincs mikrofon, hangszóró, kamera, tehát Sci-Fi-s telefonálásra nem alkalmas, ezen kívül irLED sincs benne, ami a TV vagy más eszközök távirányítását tenné lehetõvé. (A Gear Fit viszont szerintem sokkal jobban néz ki és jobban viselhetõ, mint a Gear 2 és Neo, de ez csak zárójelben.) Szóval tudásban a Gear 2 a legjobb, ár érték arányban a Neo, designban szerintem a Fit, de az utóbbi erõsen szubjektív. Azért azt remélem tudod, hogy ezek csak Samsung telefonokkal használhatók, ezen belül is csak korlátozott számú típussal. Az oldal legalján van a lista: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat hasznos volt, amúgy tudom hogy csak samsunggal megy de köszi

Sony Ericsson X8-on, ha 2.1es verzió van akkor tudok memória kártyára menteni alkalmazásokat, vagy azt csak 2.2nél lehet?

És ha lehet akkor hogyan??? Meg, ha frissítek megmaradnak a telefon adatai??? (üzenetek, alkalmazások...stb.)

Legjobb válasz: 2.2 sajnos nem lesz rá és a 2.1 nem tud sd-re telepíteni alkalmazást. 1 lehetõség van, hogy rootolod a telót és telepítesz rá app2sd-t.(Sajnos a rootolás garanciavesztéssel jár. Egyébként rákeresel a googlen és sok mindent megtudhatsz róla) A frissítésnél minden adat elveszik. A telefon menüjében van 1 olyan ikon hogy biztonsági mentés. Abba belemész és ott kiválasztod hogy biztonsági mentés. Ott azt mentesz amit akarsz. Ha frissítetted a telódat innen vissza tudod állítani az összes adataidat.(Azokat az alkalmazásokat nem, amik nem a marketrõl származnak)

2.2 sajnos nem lesz rá és a 2.1 nem tud sd-re telepíteni alkalmazást. 1 lehetõség van, hogy rootolod a telót és telepítesz rá app2sd-t.(Sajnos a rootolás garanciavesztéssel jár. Egyébként rákeresel a googlen és sok mindent megtudhatsz róla) A frissítésnél minden adat elveszik. A telefon menüjében van 1 olyan ikon hogy biztonsági mentés. Abba belemész és ott kiválasztod hogy biztonsági mentés. Ott azt mentesz amit akarsz. Ha frissítetted a telódat innen vissza tudod állítani az összes adataidat.(Azokat az alkalmazásokat nem, amik nem a marketrõl származnak)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Már hallottam ezt, de nem tudom, hogy a rootolás pontosan mit jelent.
A kérdező hozzászólása: És az ilyen "frissítéssel"/ rootolással megmaradnak a telefonon az adatok, nevek, üzik, alkalmazások...
Már leírtam az 1. válaszomban, hogy az adatok elvesznek, de el lehet/kell menteni.

Elnézést a hülye kérdésért! Ha majd a jövõben szeretném megkérni a párom kezét akkor eljegyzési gyûrût kell vennem? Ha meg az esküvõ lesz akkor külön karikagyûrût amibõl 2 van? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :)(mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...

A szüleim eljegyzése (több mint 50 éve) karikagyûrûs volt, és anykám kapott egy kis köves gyûrût hozzá. Akkoriban az ilyet kísérõgyûrûnek nevezték. Tehát volt egy jele az eljegyzésüknek, a karikagyûrûik, és egy ajándék a võlegénytõl a karikához illõ kis köves gyûrû. Nekünk csak karikagyûrûnk volt, amit az eljegyzés óta mindketten hordunk.
kedves 5-ös akkor viszont lehet én tudtam rosszul! :) én abból következtettem hogy onnét átvett szokás, mert ismeretségi körömben, (kb 10 éve kezdõdõen) hallom hogy "jajj én is olyan eljegyzést akarok mint az amerikai filmekben.. köves gyûrût... :) ) amúgy nekem is 2 gyûrûm van... a 2. kísérõ gyûrû néven fut, melyet anyósoméktól kaptam az esküvõnkre, ezzel jelezvén, hogy örömmel látnak a családjukban... :) (mamáéknál úgyszintén kísérõgyûrû volt ugyanígy...) én Gyõr-Moson -Sopron megyei vagyok, anyósomék Hajdú-Bihar... õk is, mi is így ismertük a szokásokat.. :) de igen... nem feltétlen biztos, hogy ez régi magyar szokás amit leírtam...
igen ma már így megy de hogy a saját véleményemet elmondjam errõl... ez egy hülye amerikából átvett szokásunk már megint :) ) annak idején az eljegyzés nálunk magyaroknál úgy ment, hogy a karikagyûrûket vették meg (vagy vette meg a férfi) és amíg nem volt esküvõ, addig a bal kezükön hordták... utána kerül át a jobb kézre... (mikor vettük a gyûrûket az ékszerész mondta is hogy jobb kézre próbáljam, mert azon lesz tovább.. :) ) szóval döntsd el te... maradsz a magyar hagyománynál, vagy te is átveszed az amerikai szokást... (nem azért írtam így mert elítélnélek miatta ha a 2.-at választod ne értsd félre!) lehet valahogy meg kéne tudnod barátnõdtõl melyik szokás tetszik neki jobban.. és úgy döntsd el :) (magyarnál a fiú is viseli látszik hogy õ is foglalt már.. nekem ezért szimpatikusabb) sok boldogságot nektek! :)
szerintem vegyél neki köves gyûrût amikor megkéred a kezét, nem kell ennek drága, giccsesnek lenni, de legalább majd a karikát eggyütt vehetitek meg és olyat ami biztos tetszik neki, mégiscsak ezt fogjátok majd hordani mindig
Én karikagyûrût kaptam, nem költöttünk külön eljegyzésire. Örültem annak is, mint malac a vadalmásban:)
Lehet hogy rosszul tudom, de ez nem egy máshonnan átvett szokás. Az édesanyámnak is van eljegyzési gyûrûje, nekem is, pedig én is már 16 éve házasodtam. Lehet, hogy területenként változnak a szokások, de ez felénk mindig is szokás volt.
Igen, általában így szokás. Az eljegyzési gyûrû köves, és csak a nõ kap, a karikagyûrût már együtt választhatjátok ki.
Hát én sem tudtam úgyanúgy, mint te. Aztán egy szép napon kölcsönvettem az akkori barátnõm gyûrûjét és csináltattam két gyûrût. Aztán egy hétvégén vettem egy pezsgõt és az õ poharába beledobtam a gyûrûjét és amikor kiitta megkértem a kezét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! nagyon hasznosak voltak a válaszok! Ha eljön az idõ remélem igent mond majd, de szerintem biztosan.Még csak 3 hónapja vagyunk együtt nem tudom kell e ilyeneken gondolkodnom még, de hát nagyon szeretem!
Sokan így csinálják, de pl.: engem a hideg is kiráz az ilyen kövesgyûrûs, térdenállós lánykérésektõl. Inkább legyen csak sima karikagyûrû, amit az esküvõig a bal kézen szokás hordani, utána meg a jobb kézen. Meglepetést sem akarok, ez számomra egy döntés, nem egy "meglepi". Nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik. Nincsenek szabályok. Szerintem onnantól számít eljegyzésnek, mikor elhatározzák, hogy össze akarnak házasodni.
Magyarországon SEHOL nem volt szokás csak egy kövesgyûrûvel megkérni és eljegyezni a lányt. A köves gyûrût a karikagyûrû mellé kapta a lány kísérõgyûrûnek. Ez az "eljegyzési gyûrûnek" nevezett dolog Amerikából átvett szokás, és csak az utóbbi néhány éve divat. Csak megjegyzem: az ortodox zsidóknál nincs karikagyûrû a házasságkötés után sem. Amikor a férfi megkéri a lány kezét, akkor vesz neki egy kövesgyûrût, és ezzel eljegyzi. Ezt vette át a többi amerikai, és nálunk is néhányan.

Hány % gyerektartást állapít meg a bíróság ha 2 gyermek van az anyánál de van 2 az újabb kapcsolatból is?

Legjobb válasz: Az apa összes jövedelmének maximum az 50%-át vonják le gyerektartás címén, ez osztódik annyi felé, ahány eltartott gyermeke van a férfinak. TEHÁT : ha az apának van 300 ezer forint össz.jövedelme havonta, akkor 150 ezer forint megy el gyerektartásra, ebbõl 37500 Ft jár gyerekenként, vagyis a régi feleség 2x 37500 Ft-ot kap a nála lévõ 2 gyerekre maximum...

Az apa összes jövedelmének maximum az 50%-át vonják le gyerektartás címén, ez osztódik annyi felé, ahány eltartott gyermeke van a férfinak. TEHÁT : ha az apának van 300 ezer forint össz.jövedelme havonta, akkor 150 ezer forint megy el gyerektartásra, ebbõl 37500 Ft jár gyerekenként, vagyis a régi feleség 2x 37500 Ft-ot kap a nála lévõ 2 gyerekre maximum...
Kedves Kérdezõ! Hát igen, ez olyan oldal, hogy sokan "nagyon jól", sõt, "jobban" tudják és nem csodálom, ha összekevernek a válasszal. A helyes válasz - elõttem le is írták - az, hogy 12, 5 %, mivel az 50 %-ot kell annyi részre osztani, ahány eltartandó gyermek van. A két, elõzõ házasságból született gyermek tehát 25 %-ot kaphat. egy ügyvéd
A kérdező hozzászólása: Igen, apának van 2 az elõzõ, és 2 a mostani házasságból.
A kérdező hozzászólása: Na, most akkor melyik? :)
A bíróság az összes gyerekét figyelembe veszi, attól függetlenül, hogy vele élnek, vagy tõle külön... Maximum a jövedelem 50%-a oszlik 4 felé, ebbõl 1/4 rész jár minden gyereknek!!!
A fizetés 20 %-a sokra ne számits mert 4 gyerekre oszilik a fizuja, az hogy vele él 2 gyerek nem jelenti hogy rájuk nem költ azt is figyelembe veszi a bíroság.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! Akkor is így van ha a 2 kicsi után nem fizet mivel együtt él velük?
Igen, akkor is, mivel el kell hogy tartsa õket.
12, 5 gyermekenként
Én úgy értelmezem, hogy van két gyermek az apa elsõ házasságából (kapcsolatából) és van még kettõ az új kapcsolatból. Mivel egyik gyermek sem kerülhet htrányosabb helyzetbe a másiknál és az apa jövedelmének max. 50%-a vonható gyerektartásra, így gyermekenként 12, 5% jut.
Nem igazán értem a kérdést! 2 közös gyerek van az anyánál és még 2 gyerek van egy másik anyánál? Vagy: 2 közös gyerek van az anyánál, és még van 2 egy másik férfitól? A lényeg: fizetés 20%-a az elsõ gyerekre, fizetés 20%-a a másodikra, fizetés 10 %-a harmadik gyerekre.
Szia! Az 1-es válasz az igaz. Nálunk ugyanez a helyzet, csak három gyerek, három anyánál. Amíg csak 2 gyerek volt, 20-20 %-ot fizetett, de mikor megszületett a harmadik, csökkentették a %-ot, mert a fizetése 50 %-a lehet maximum a gyerektartás, amibe beleszámít a vele élõ gyermek is (így eredeti felállás mellett 60 % lett volna...).
-attól függ, hogy milyen az anyagi helyzetetek, de általában 12 ezer/gyerek
Gyerekenként a fizetés 20%-át állapitják meg!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ha már van egy 6 honapos babám és 3év mulva steretnénk kistesot, mekkora lakást érdemes venni, 2 vagy 2, 5 szobást? Milyen a 4 emeleten lakni pici gyerekekkel, ha már nagyobbak fel tunak jönni gyalog vagy hogy lehet 2 gyerekkel felmenni?

Most állunk lakásvéel elött ésAZ ADILLEMA HOGY 2 VAGY 2,5 SZOBÁSAT VEGYÜNK,mert a 2,5es drágább és nem tudom ér e annyit az a fél szoba vagy el lehete férni 2 gyerekkel(késöbb is) a2 szobásban?! Illetve a 4 emeleten vannak a lakások és hogy lehet birni 2 gyerekkel oda felmenni,mert ha meglessz a kicsi akkor a nagyot már nem birom felvinni fel fog jönni,terhesen nehéz felmenni,akik ilyen helytetben vannak,voltak irják meg a tapasztalataikat!Köszönöm!!!

Legjobb válasz: Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Szerintem mindenképpen 2 és fél szobásat. Vagy 1 +2 félszobásat. A gyereknek is egészségesebb ha külön szobában "lakhatnak". :-) Mi is a 4.en lakunk, és már a babaprojekt közepében vagyunk, de még nem sikerült. de én is cipelni fogom felfele a babakocsit. :-(

Igaz az hogy a windows xp telepítésénél a partíciót annyira kell felosztani amennyi wincseszer van? Ha egy akkor 1 partíció ha 2 a 2 stb? hogy van most ez?

Legjobb válasz: Érdekes kérdés szerintem te se érted igazán mit is akartál kérdezni ?! :) Nincs igazán jelentõsége hányfelé osztod a winyodat, legfeljebb úgy célszerû ha van egy nagy winyod teszem azt 500giga akkor a rendszernek csinálsz egy mondjuk 40-50 gigásat ami pl. a C: a maradék meg mondjuk a D: ezzel azt éred el ha minden egyéb dolgot a D-n tárolsz akkor ha megdöglik a rendszer és újra kell telepíteni nem fog mindened elveszni a formázáskor mert csak a rendszert formázod újra a D érintetlen marad. A legjobb megoldás ha a rendszer egy külön winyon van és egy másik külön winyon az egyéb dolgok esetleg ha dolgozós a gép egy 3.-ra scratch-el, de egy új winyot ami sokkal nagyobb mint 50-100 giga elég nagy pazarlás csak rendszernek használni azért érdemes legalább kétfelé osztani.

Érdekes kérdés szerintem te se érted igazán mit is akartál kérdezni ?! :) Nincs igazán jelentõsége hányfelé osztod a winyodat, legfeljebb úgy célszerû ha van egy nagy winyod teszem azt 500giga akkor a rendszernek csinálsz egy mondjuk 40-50 gigásat ami pl. a C: a maradék meg mondjuk a D: ezzel azt éred el ha minden egyéb dolgot a D-n tárolsz akkor ha megdöglik a rendszer és újra kell telepíteni nem fog mindened elveszni a formázáskor mert csak a rendszert formázod újra a D érintetlen marad. A legjobb megoldás ha a rendszer egy külön winyon van és egy másik külön winyon az egyéb dolgok esetleg ha dolgozós a gép egy 3.-ra scratch-el, de egy új winyot ami sokkal nagyobb mint 50-100 giga elég nagy pazarlás csak rendszernek használni azért érdemes legalább kétfelé osztani.
A kérdező hozzászólása: és pl a játékokat ne a c re hanem a d re tegyem fel, meg a képekt stb?
Úgy van pontosan, ami lényeges adat és nem a rendszerhez tartozik azt a D-re, bár játékoknál vagy egyes programoknál megeshet hogy számit neki az elérési útvonal pl. update-nél nem nagyon szereti ha nem a C-n van de ezek elég ritkák már fõleg régebben volt ez jellemzõ manapság már ennyi "tûréshatár" benne van a telepitekben. Viszont a 40-50 gigának bõven elégnek kell lennie akár komplett dtp rendszerhez is és még 1-2 játéknak is maradna hely legfeljebb ha az látszik kezd fogyni a hely a következõ játékot vagy egyéb nagy programot már nem az alapértelmezett helyre kell telepíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!