Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 veszek (285 db)

Melyik a jobb, hogyha veszek a gépembe 2 gb os 800 mhz-s remot, vagy ha 2 db 1 gb os 800 mhz-s ramot?

és még azt kérdezném hogy mi a különbség a DDR DDR2 DDR3 között? és ha én 2 gb-os ramot akarok mit ajáltok hogy csináljam ?

Legjobb válasz: Ha az alaplapod tudja a memóriát DUAL-ban hajtani, akkor a 2 db 1 GB-os jobb választás mint az 1 db 2 GB-os. Ha nem tudja, akkor célszerûbb az 1 db 2 GB-os. (Dual módban látványos sebességjavulás van a gépen - ha egyéb szûk keresztmetszet nem játszik közre.)

Ha az alaplapod tudja a memóriát DUAL-ban hajtani, akkor a 2 db 1 GB-os jobb választás mint az 1 db 2 GB-os. Ha nem tudja, akkor célszerûbb az 1 db 2 GB-os. (Dual módban látványos sebességjavulás van a gépen - ha egyéb szûk keresztmetszet nem játszik közre.)
Ehhez ismerni kellene az alaplapod pontos típusát... szerintem nem érdemes 2db 1 gigásat venni.. mert 1 db 1 gigás majdnem annyiba kerül, mint 2:S
Olvasd el ezt a cikket: http://prohardver.hu/teszt/ddr2_versus_ddr3/bevezeto.html Jól le vannak írva a DDR RAM-ok közti különbségek.

Elég, ha 2 évesnek csizmát veszek télre, vagy hótaposó is szükséges?

Legjobb válasz: hótaposót csak akkor vennék ha már van hó. én csizmát se veszek elég egy magasszárú bakancs.

hótaposót csak akkor vennék ha már van hó. én csizmát se veszek elég egy magasszárú bakancs.
A kérdező hozzászólása: Kisfiú. Már kinéztem neki egy csizma-bakancsfélét. Igazad van, megvárom, mit szól a hóhoz. Ha nagyon tetszik neki, akkor beruházunk egy hótaposóra. Köszi még1x!
A kérdező hozzászólása: Köszi! És ha már van hó, akkor kell a hótaposó, vagy elég a csizma?
kislány? én nem szoktam csinin öltöztetni télen úgyhogy azért bakancs. hótaposó: elég ha kinézed és ha szeret a hóban lenni akkor megveszitek. csizma: én nem szeretem de az is jó végülis kényelmes legyen neki. és ne ázzon be könnyen tisztitható legyen és gyorsan száradjon lehet kapni impregnáló spray-t azt se lehet mindenféle cipõre alkalmazni érdemes venni. - nem ázik be még annyira se - szóval a csizma olyan hogy vagy tetszik vagy nem a hótaposót csak akkor venném ha szereti a havat és játszik odakint egyébként -mint nálunk akinek nem szereti a gyereke a havat - ott jó a bakancs.

A virslit le lehet fagyasztani? Ha pl. veszek 2 zsugorral, és az egyik vákumosat le lefagyasztom.

Legjobb válasz: Persze! :D Mi mindig így szoktuk, amikor akció van többet veszünk, és lefagyasztjuk. :))

Persze! :D Mi mindig így szoktuk, amikor akció van többet veszünk, és lefagyasztjuk. :) )
Én mindig lefagyasztom, semmi baja nem lesz.
Igen, én is mindig le szoktam fagyasztani. De általábab négyesével folpackba tekerem, mert nálunk ennyi egy adag, és így fagyasztom le.
A kérdező hozzászólása: Köszönet minden válaszolónak.

Miéért van az h ha levegőt veszek szúr a 2 vállam és a hassam fellett is vmi? Mit lehetne tenni? Ha futok mégjobban fáj. Most pedig jó lenne h jó formában lennék. Vki segítsen

Legjobb válasz: Menj el orvoshoz, lehet, hogy tüdõgyulladás. De 2 héten belül meg lehet szabadulni attól is, ah idõben mész el az orvoshoz. Nekem is az volt, de már meggyógyultam. Viszont ha elhúztam volna a dolgot, sokkal súlyosabb lehetett volna. (Vagy akár halálos, ha szívizomgyulladást is kapok..)

Menj el orvoshoz, lehet, hogy tüdõgyulladás. De 2 héten belül meg lehet szabadulni attól is, ah idõben mész el az orvoshoz. Nekem is az volt, de már meggyógyultam. Viszont ha elhúztam volna a dolgot, sokkal súlyosabb lehetett volna. (Vagy akár halálos, ha szívizomgyulladást is kapok..)

Bevettem 2 fog. Gátló tablettát, de nem jókor. Ha nem veszek be többet, akkor még megjön a havim?

A menstruációm elsõ napján kellett volna bevenni, de mivel sokszor 2 hónapig sem jön meg, így már 2 napja szedtem (ez volt a 22. nap a ciklusomban, de átlag 42-50 naposak a ciklusaim), de azt javasolta egy nõgyógyász, hogy ez így nagyon nem jó. Ha most nem veszek be többet, akkor ettõl a 2 szem gyógyszertõl meg tud jönni a havim, vagy nem? Vagy most már szedjem tovább?

Legjobb válasz: A fogamzásgátlót, akkor lehetne szedni, ha már rendesen menstruálsz és nem 2 havonta. 1. napján kellett volna kezdeni, vagy amikor megjön a 3. 5. napon, de már mindegy. Menj el a nõgyógyászodhoz és kérdezd meg õt. Itt senki sem orvos. Legközelebb meg olvasd el a betegtájékoztató mit ír (nem fûteni teszik bele.:D )

A fogamzásgátlót, akkor lehetne szedni, ha már rendesen menstruálsz és nem 2 havonta. 1. napján kellett volna kezdeni, vagy amikor megjön a 3. 5. napon, de már mindegy. Menj el a nõgyógyászodhoz és kérdezd meg õt. Itt senki sem orvos. Legközelebb meg olvasd el a betegtájékoztató mit ír (nem fûteni teszik bele.:D )
A kérdező hozzászólása: Pont ezért kaptam még anno gyógyszert, mert 28 évesen sem állt be, pedig van 2 gyermekem is. Megvárom, amíg megjön és azután folytatom. Elolvastam a betegtájékoztatót csak nem igen foglalkoztam vele, meg nem akartam sokat várni. (Tudom, hogy ez az én hülyeségem). Emiatt nem futok nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Ezt most találtam, egy nõgyógyász válaszolta valakinek: A tabletta szedését a ciklus bármelyik napján el lehet kezdeni. Az Ön esetében a védõhatás azonban csak 14 nap tablettaszedés után alakul ki, addig más módon is védekezni kell. Tisztelettel. dr. Elek Csaba. A nõ 3 napig nem tudtam szedni a gyógyszerét és arra volt kíváncsi, hogy a ciklusa melyik napján kezdje ez szedni. Tehát..szerintem én sem hagyom már abba.
tényleg ezt szokták mondani az orvosok, h a legideálisabb a menstruáció elsõ napjától elkezdeni a szedést, vagy a 3-5. napon, és akkor már van olyan gyógyszer, ami rögtön véd (pl. a lindynette 20, amit én is szedek). a menstruáció "meghozására" külön gyógyszer van, nem a fogamzásgátlóval szokták.. de szerintem is most már szedheted tovább, az összevissza ciklusodon ezzel már úgysem ronthatsz sokat, de kiegészítõ védekezést azért mindenképp alkalmazzatok legalább 2 hétig, de lehet, hogy az lenne a biztos, ha megvárnád a gyógyszerszünetes szakaszt, és mikor a 2. levéllel kezded szedni, onnantól lennél 100% védett. furcsa nõgyógyászod lehet, hogy ezt nem beszéltétek meg, hogyan is legyen pontosan. ha én nem tudok valamit, akár fel is hívom az orvosomat, mert szívesen segít, és azért az ilyen dolog nem játék. 22/L

Ha 2 vagy 3 hetes terheségről van szó azt is tágítássos módszerrel veszik el ha az illető nem szült még hüvelyi úton vagy van más milyen lehetőség is a terheség megszakítására?

Legjobb válasz: 2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.

2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.
igen, ha nem szûltél akkor a tágítos modszert alkalmazzák.Mire elmész dokihoz aki megállapítja, aztán családsegítõ aki meg akar gyõzni, hogy tartsd meg aztán 1 hét múlva vissza hátha meggondoltad magad és utánna van a mûtét.
Hiába mész h te 2-3 hetes terhes vagy a doki 5.héten ír kb olyan h petezsák látható stb. Még akkor sem lát embriót így képtelenség 2-3 hetesen elvenni. min.6 hetesnek kell lenned. És minden esetben tágításos módszerrel veszik el ha még nem volt szülésed, ill. abortuszod.
A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számoljuk. Azaz ha már kimarad a vérzés, minimum 2 hetes terhes vagy. De az orvos még ekkor sem látja. Márpedig az abortuszos papírhoz az kell, hogy bizonyított (UH-val kimutatott) legyen a terhesség. Azaz mire a megszakításig eljutsz, a terhesség már 7-9 hetes. Nincsen más módszer, csak a tágítás, majd kiürítés. Egyes országokban bizonyos ideig engedélyezik a gyógyszeres megszakítást, de ilyen lehetõség Mo.-n nincsen.
Utolsó! írtad is, hogy az utolsó menstruációtól számolják, szóval ha kimarad a vérzése akkor minimum 4 hetesnek kell lennie.

A második levél tri regolt szedem. Ha 2-3 órás különbséggel veszem be, az mekkora baj?

Pl: hétf?n 19:30-kor vettem be, kedden 16:00-kor, szerdán 22:00-kor, és így tovább. 2-3 óra a 19:30-hoz képest.

Legjobb válasz: Hát elég nagy butaságot írt a második hozzászóló! Tudtommal minegyik tablettánál úgy van, hogy 12 órán belül még bevehetõ, de ha a 12 órát meghaladja, akkor a mensiig védekezni kell más módszerrel is! És kedves kérdést feltevõ: Az, hogy így össze vissza szeded, annyival jár, hogy nem fog mindig ugyanakkor megjönni, tehát lehet hogy 1 vagy 2 nappal késõbb mint szokott!

Hát elég nagy butaságot írt a második hozzászóló! Tudtommal minegyik tablettánál úgy van, hogy 12 órán belül még bevehetõ, de ha a 12 órát meghaladja, akkor a mensiig védekezni kell más módszerrel is! És kedves kérdést feltevõ: Az, hogy így össze vissza szeded, annyival jár, hogy nem fog mindig ugyanakkor megjönni, tehát lehet hogy 1 vagy 2 nappal késõbb mint szokott!
Szia! Szerintem semmi bajod nem lesz, mert a tájákoztató szerint 36 órán belül kell bevenni a következõ bogyót, így a néhány órás késés szerintem még belefér. Én mindig este vettem be, de volt, hogy elfelejtettem és csak reggel vettem be és minden rendben volt. Ha 36 óránál több ídõ telik el a bogyók bevétele között, akkor mensesed lesz.
hát az még értheto, hogy késobb veszed be, mert elfelejted, de miért veszed be hamarabb? Ezt nem értem. Sztem állitsd be a mobilodra, hogy minden nap figyelmeztessen 19.30kor.Mert mégiscsak jobb ha mindig ugyanabban az idopontban szeded be. Ha néha-néha elfelejted az nem baj, de ha ennyire szétcsuszva szeded az már okozhat gondokat, pl. nem megfelelo védelmet.
az elottem hozzászolo még nagyobb hulyeséget irt mert nem jo a szervezetnek ha így szeded. egyszeruen muszaj beállnia egy pontos idopontra a fogamzásgátlonak, nem csak annak érdekében, hogy megfelelo védelmet nyujtson, hanem az egész szervezetedben végbemeno változások miatt. Valyon miért mondják az orvosok, hogy egy idopontban szedd...hmmm...jokedvukbol biztosan! Ha ennyire tapasztalatlanok vagytok, akkor ne válaszoljatok inkább. és pontosan...itt-ott megengedheto egy kis csuszas, de ennyire szabálytalanul egyáltalán nem!
Mivel már válaszoltak a kérdésedre, csak egyet szeretnék írni. Ha teheted, cseréld le a Tri Regolt. Nagyon régi tabletta, már abszolút nem korszerû. Vannak ennél sokkal jobb, enyhébb, alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátlók. (Az én nõgyógyászom 8 éve mondta, hogy felejtsem el ezt a tablettát.)

2 hónaposom állandóan emelgeti a fejét, ha ölbe veszem, akkor is tartja magát, nem tudom egyszerűen ráhajtani a buksiját a vállamra. Nem ártalmas ez a gerincének?

Szopi közben is sokszor elemeli a fejét a karomról, a kiságyában hason fekve is állandóan emelgeti a fejét, közben a karjával is támaszkodik.. nem korai ez még kicsit?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta/csinálja. Õ most 4 hónapos 2,5-3 hónaposan kezdte. Én is "aggódtam" amiatt, ami miatt te is. Meg is kérdeztem a védõnõt. Meg is mutatta neki is a kisfiam a "tudományát". Azt mondta ez nem baj egyáltalán. ettõl csak erõsödik. amit magától meg tud csinálni, azt nyugodtan csinálhatja. Az, hogy korai vagy sem? Minden baba más ütemben fejlõdik. Lehet, hogy az átlagnál kicsit hamarabb kezdte ezt el, nem tudom. A lényeg, hogy nem jelent gondot, hadd erõsödjön, tornázzon csak. Az én kisfiam, mára addig "gyúrt" így, hogy a két ujjamba megkapaszkodva ülésbe felhúzza magát. És olyankor nagyon boldog:)

Az én kisfiam is csinálta/csinálja. Õ most 4 hónapos 2, 5-3 hónaposan kezdte. Én is "aggódtam" amiatt, ami miatt te is. Meg is kérdeztem a védõnõt. Meg is mutatta neki is a kisfiam a "tudományát". Azt mondta ez nem baj egyáltalán. ettõl csak erõsödik. amit magától meg tud csinálni, azt nyugodtan csinálhatja. Az, hogy korai vagy sem? Minden baba más ütemben fejlõdik. Lehet, hogy az átlagnál kicsit hamarabb kezdte ezt el, nem tudom. A lényeg, hogy nem jelent gondot, hadd erõsödjön, tornázzon csak. Az én kisfiam, mára addig "gyúrt" így, hogy a két ujjamba megkapaszkodva ülésbe felhúzza magát. És olyankor nagyon boldog:)
Szia! Az én kisfiam 18.-án volt 2 hónapos és ugyan ezeket csinálja! :-) ha felvesszük a vallunkra úgy nezelodik a konyokere támaszkodva h öröm nézni. :-) Én nem aggodtam e miatt, nem gondoltam h ez rossz lehet neki. Most kicsit elbizonytalanitottal... Remélem nem okoz ez gondot!?
A kérdező hozzászólása: Hamarosan megyünk a 2 hós státuszra, rákérdezek az orvosnál...a védõnõ látta már, de csak annyit mondott, hogy milyen erõs bébi... nekem viszont mégis olyan furcsa, hogy állandóan ficánkol az ölemben, tekergeti a fejét jobbra-balra, mindent megnéz, csak ha nagyon-nagyon álmos akkor teszi le a kobakját a vállamra.
ez normális nekem is ennyi idõs volt mikor elkezdte. sõt nekem az 1hónapos státuszomnál azt mondta a doki hogy úgy figyel mint egy 4hónapos baba érettebb a korához képest. 2, 5hónapossan meg már hasról hátra fordult de sajnos vissza még nem pedig 5hónapos.
Szerintem ne aggódj ezen ennyire! Én mondjuk jobban aggodnek ha pl. semmit nem mozgatna a fejét. Mi kedden megyünk a statuszra, most már én is ra fogok kérdezni! :-) 2. Voltam
ületése után is tudja emelni a afejét. iylenkor szokták ajánlani hogy ne engedjék tartsák vissz, de hason ilyenkor is lehet a baba és akkoe emelheti. 2 hónaposan már telejsen normlis hogy ezt csinálja.
Miért ne lenne normális?? Ha azt monfja a doki h nem normàlis akkor visszanyomod??? Minden amit magàtol csinàl jó, csak erõltetni siettetni nem szabad semmit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! tényleg nem tudom, hogy ez mennyire okés-e, mert ha fáradt, akkor meg úgy elengedi magát az ölünkben (bölcsõtartásban), mint egy kis rongybaba, néha viszont -mint fentebb írtam- annyira tartja magát, nézeget, forgatja a fejét... a héten mindenképp rákérdezek az orvosunknál, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.
A kérdező hozzászólása: egyébként már a kórházban 2 naposan is forgatta a fejét hasonfekve, de ott is azt mondta a gyerekorvos, hogy sok baba csinálja ezt pár naposan

Ha 2 hétig a szokott időhöz képest 2 órával később veszem be a fogamzásgátló tablettát az baj?

mert dolgozni fogok és 9kor szoktam bevenni, de most 11 el?tt nem lesz rá mód

Legjobb válasz: Ezt hogy érted? Nincs 4 másodperced bevenni?

Ezt hogy érted? Nincs 4 másodperced bevenni?
A kérdező hozzászólása: hát 10ig van a munkaidõ közben nem lehet kimenni, végül is ha elviszem akkor 10kor be tudom venni
egyáltalán nem gond, arra figyelj, hogy benne legyél a 12 órában.
Nem, semmi gond nem lesz. Pár óra plusz, vagy mínusz nem okoz gondot. A tájékoztatóban is benne van, hogy pl a szokott idõhöz képest 12 órán belüli bevétel rendben van.

Ha 2 év lesz a gyed, akkor mikortól veszik fel őket bölcsibe?

Akkortól, amikor betöltik a 2-t, mondjuk tavasszal vagy a megel?z? szeptembert?l, októbert?l, mert akkor kezd?dik az év és másfél éves kortól már menniük kell, ha tavaszi szülinaptól a következ? év szeptemberig az anya nem tud otthon maradni munka nélkül?

Legjobb válasz: Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.

Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: Igen, de utána ott volt a gyes és nem kellett felmondani a munkahelyen, mert igazolt volt a távollét. A felgyült szabi nem lenne elég nekem márciustól ( majd..tervezett inszemi)szeptemberig. Idõözben mondták nekem, hogy nálunk nincs évközben beiratkozás, mert az szeptemberben van náluk és onnantól indulnak a beszoktatások, nem bohóckodnak egész évben a beszoktatással, ha akar menni valaki, õssel kell menni. Jó, nem?
Nem, nem jó. Menj be az önkormányzathoz és háborodj fel. Ez nem iskola, itt nincs tanév, csak õk lusták. Bármelyik nap besétálsz és be kell vegyék a gyereket. Én augusztus közepén vittem be és senki nem mondta, hogy várjak szeptemberig. Próbálták volna csak mondani!!! Szóval akkortól fogják bevenni a gyereket, amikor munkába kell állnod és igenis neked is felgyülemlik szabid, hiszen 2 évig gyûlik, amit ki KELL venned rögtön munkába álláskor (ha nem akarod, akkor is, így szól a törvény), tehát mindenképpen kb. 2 hónap szabadsággal kezdesz, az elegendõ idõ a beszoktatáshoz, viszont akkor már alkalmazott vagy, tehát van munkáltatói igazolásod, így be kell evgyéka bölcsibe. Ha nem akarják, akkor az önkormányzathoz fordulj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!