Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 vagyok a (2077 db)

Ha 2 éves a "nagy" amikor megszületik a pici (a naggyal ugye 2 éves korában jár le a GYED) akkor a másodikra indul a GYED vagy ez csak egyszer kapható és GYESt kapnék?

Legjobb válasz: minden gyerekre érvényesek ezek az ellátások (persze munkaviszony függvényében) tehát ha megszületik a pici, akkor választhatsz: vagy marad a Gyes (ez nagy hülyeség lenne) vagy lemondod a Gyest és a picire után igényled a Tgyás, majd a Gyedet és 2 év után a Gyest

minden gyerekre érvényesek ezek az ellátások (persze munkaviszony függvényében) tehát ha megszületik a pici, akkor választhatsz: vagy marad a Gyes (ez nagy hülyeség lenne) vagy lemondod a Gyest és a picire után igényled a Tgyás, majd a Gyedet és 2 év után a Gyest
A kérdező hozzászólása: szuper:) akkor tehát vele is ugyanúgy mindent megkapnánk mint az elsõvel.köszi szépen!
Kiegészítés: ha közben meg nem szûnt a munkahelyed. Ugyanis akkor tudtommal már passzív gyedet kapsz az elsõre, és nem jár a másodikra csak gyes. Ettõl eltekintve úgy van, ahogy az elsõ válaszoló mondta. :)
Igen, az a lényeg, hogy még meglegyen a munkahelyed, akkor jár tgyás és gyed is!

Ha 2 vagy 3 hetes terheségről van szó azt is tágítássos módszerrel veszik el ha az illető nem szült még hüvelyi úton vagy van más milyen lehetőség is a terheség megszakítására?

Legjobb válasz: 2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.

2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.
igen, ha nem szûltél akkor a tágítos modszert alkalmazzák.Mire elmész dokihoz aki megállapítja, aztán családsegítõ aki meg akar gyõzni, hogy tartsd meg aztán 1 hét múlva vissza hátha meggondoltad magad és utánna van a mûtét.
Hiába mész h te 2-3 hetes terhes vagy a doki 5.héten ír kb olyan h petezsák látható stb. Még akkor sem lát embriót így képtelenség 2-3 hetesen elvenni. min.6 hetesnek kell lenned. És minden esetben tágításos módszerrel veszik el ha még nem volt szülésed, ill. abortuszod.
A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számoljuk. Azaz ha már kimarad a vérzés, minimum 2 hetes terhes vagy. De az orvos még ekkor sem látja. Márpedig az abortuszos papírhoz az kell, hogy bizonyított (UH-val kimutatott) legyen a terhesség. Azaz mire a megszakításig eljutsz, a terhesség már 7-9 hetes. Nincsen más módszer, csak a tágítás, majd kiürítés. Egyes országokban bizonyos ideig engedélyezik a gyógyszeres megszakítást, de ilyen lehetõség Mo.-n nincsen.
Utolsó! írtad is, hogy az utolsó menstruációtól számolják, szóval ha kimarad a vérzése akkor minimum 4 hetesnek kell lennie.
én azt nem értem hogy miért akkor kell dugni amikor ott vannak a szülõk
AJTÓT BEZÁROD, ÚRISTEN VAZZE, 20 ÉVESEN ENNYI ÉSSZEL MÉG ÉLSZ.
Például bezárhatod az ajtót, kulcsra, vagy finoman megkérhetnéd a szüleidet hogy amikor ott a barátod, ne zavarjanak titeket:)
És mi van ha pl. valaki bérházba lakik? Hogy néz ki, hogy bezárja az ajtót, akkor már egybõl valami rosszra gondolnak a szülõk.
Amúgy õk miért nyitnának rátok? Csak sejtik, hogy nem bélyeggyûjteményeket nézegettek. :P

Miért van az hogy cigi után egy kis mértékig beszédülök? 1 Héten 1x 2x gyújtok rá ha társaságban vagyok, a haverom azt mondta hogy ő is néha szokott ha nem szív 1-2 napig, amúgy 7, 0, 5, 8 erősegu fekete mentolos kék dunhillt, multit szívok.

Néha ha iszok egy kis palit akkor meg nem tudok megálni a lábamon 1-2 kupicátol.És mindent kimondok magamból,jobban gondolkozok..:D

Legjobb válasz: Inkább tanulj, hogy felvegyenek egy jó egyetemre és aztán jó gazdag legyél.

Inkább tanulj, hogy felvegyenek egy jó egyetemre és aztán jó gazdag legyél.
azért van , mert csak heti 1-2 alkalommal gyújtasz rá és még nem szoktad meg.. gondolom nem is csinálhatod régóta.. nálam is így volt az elsõ pár hónapban
A kérdező hozzászólása: Kb szeptember óta igy csinálom , inkább az ilyen erôsebbektôl lehet beszédulni...gondolom?
hát én beszédültem már a leggyengébbtõl is...
A szédülés enyhe nikotinmérgezést jelent. Ne dohányozz!!!
csak megjegyezném hogy a szédülés nem a nikotintól van de ettõl persze ugyanolyan káros a dohányzás :D
akkor mitõl van a szédülés?
Attól szédül, hogy a tüdejébe nem sima oxigén hanem füst is kerül :-)

Melyik a jobb? Beba Ha 2 vagy Similac 2?

Kaptunk a barátnőmtől egy doboz SIMILAC 2-es tápszert amit a babám el is fogadott!Az lenne a kérdésem,hogy mi eddig BEBÁT ettünk és most váltunk a 2-esre!Melyik lehet a jobb?Amúgy Ha lenne a Bebából!Mennyibe kerül ezeknek az ára?Ha tudná valaki azt megköszönném.Kicsit kusza lett az írás,de sietnem kell,mert elaludt a lánykám és még sok mindent kell megcsinálni,mert 30 percnél nem alszik többet!6 hós anyukája

Legjobb válasz: A Similac-ot nem ismerem, de ha jól tudom, az nem H.A.-s. A Beba2 H.A. receptre 2650-be kerül.

A Similac-ot nem ismerem, de ha jól tudom, az nem H.A.-s. A Beba2 H.A. receptre 2650-be kerül.

Mi a jobb szerintetek, ha 2, vagy ha 3 év van a két gyerek között?

Van, aki szerint attól is függ, azonos nem?ek-e. Egy kisfiam van, csak tapasztalatokra lennék kíváncsi, mert nem érteünk egyet a párommal, de érdekelne, kinek, mi jött be. (Tudom, hogy gyerekfügg? is, de érdekes lehet más élménye is.)

Legjobb válasz: Nálunk 2,5 év van köztem és öcsém közt. Anyu szerint az volt jó, hogy én már szobatiszta voltam, beszéltem, jártam, örömmel segítettem... és mivel hasonló kor - hasonló érdeklõdés is volt késõbb a közös játékok során. Barátnõm szerint a tíz év ideális, õ így is szült.. a nagy már nagy.. :) Nincs vele sok "gond". Nekem csak egy van, így nem tudok hozzászólni.

Nálunk 2, 5 év van köztem és öcsém közt. Anyu szerint az volt jó, hogy én már szobatiszta voltam, beszéltem, jártam, örömmel segítettem... és mivel hasonló kor - hasonló érdeklõdés is volt késõbb a közös játékok során. Barátnõm szerint a tíz év ideális, õ így is szült.. a nagy már nagy.. :) Nincs vele sok "gond". Nekem csak egy van, így nem tudok hozzászólni.
Mi azt szerettük volna, ha alig egy év van köztük, csak sajnos nem estem teherbe.
Én remélem, hogy 2 év lesz köztük. 13 hónapos a babám, szeretnénk testvért, eddig sajnos nem jött össze. Szerintem jó a kis különbség.
Nálunk kis korkülönbség van-1, 5 év és 2 év-, én ha választhatnék, újra ezt választanám.Igaz, h az elsõ 1-2 év nehezebb, de utána már szinte egyszerre lesz "könnyebb" a gyerekekkel, jól eljátszanak egymással, úgyh könnyebb mellettük egyéb dolgokat csinálni.Nekem nagyon rossz lett volna, ha egy nagy, már jól kezelhetõ gyerek mellé születik a kicsi, így legalább egyszerre lerendeztük az egészet.:)
A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy segítségem nincs, mert messze lakunk a családoktól. Az eddig segítséget köszönöm, kérem még írjon, akinek van tapasztalata.
A két év a jó. Én mindig 2 gyereket akartam, 3 év különbséggel. Ugyan másodjára ikrek lettek, de nem jó, a nagy már túl nagy, túl sokáig egyedül volt. Ismerõsöknél 2 év sincs köztük, szuperül összenõttek a gyerekek, mintha ikrek lennének. Sokkal jobb nekik. Úgyhogy én saját és környezetbeli tapasztalat alapján 2 évet javaslok. Eleinte persze nehezebb, de az csak 1-2 év és utána ottvannak egymásnak örökre.

Felveszik 2.5 éves (októberben tölti a 3-at) fiamat óvodába, ha otthon vagyok a kicsivel (2 hónapos)?

Kell munkáltatói az óvodákba?

Legjobb válasz: Annyira nagyon a helyi ovitól függ! Nálunk felveszik, de van, ahol nem. érdeklõdj nálatok mi a helyzet, munkáltatói nem kell.

Annyira nagyon a helyi ovitól függ! Nálunk felveszik, de van, ahol nem. érdeklõdj nálatok mi a helyzet, munkáltatói nem kell.
A kérdező hozzászólása: Beiratkozás elõtt érdemes odamenni, ha nincsen nyílt nap?Hallottam olyat, hogy beiratkozásnál tudni kell, hogy melyik csoportba szeretném iratni.
Ez attól függ, nálatok engedik-e. Nálunk mehet a nagyobb gyermek, ha az anya otthon van a kicsivel. De több önkormányzat nem engedi. Mi márc. közepén voltunk beiratkozni oviba, ott megmondtuk, melyik csoportba szeretnénk íratni a gyermeket. Mondjuk mi eleve ebbe a csoportba szerettük volna, már idõ elõtt szóltunk, legyen itt helye a fiúnknak. Ha nincs elképzelésed, gondolom azért lehet választani, vagy ahol van hely.
Nekem most tölti a két évét a fiam, beiratkozás két hete volt. De nekünk azt mondta az óvodavezetõ, hogy mivel otthon vagyok a kicsivel, majd csak 3 évesen kellene vinni. (amúgy õsztõl mehetne) Szóval felvenni felveszik, csak nem fog még kezdeni.
Nálunk felvették májusban az akkor 2, 5 éves lányomat, de csak dec-ben kezdhetett, a 3. szülinapja másnapján. Nálunk volt hely, én is itthon vagyok a picivel. Ha sokan vannak felétek, akkor nem veszik fel.
Ha van hely, felveszik. Idõponttól is függ, most már nem szívesen fogadnak új gyereket, lassan jön az év vége. Lányomat tavaly április végén már hazaküldték.

Normális dolog, ha zavarban vagyok a randin a barátommal? 2 hete vagyunk csak együtt.

22 éves vagyok, de ez az 1. kapcsolatom. (Így alakult, ne cikizzetek miatta.) Ha rám néz, én már attól elolvadok, és zavarba jövök. Meg pl. ha csókolózunk, és közben a nyakára rakom a kezem, v. a fejét fogom, sosem tudom, h. ez jó-e. Hogy ez vajon neki tetszik-e. Szóval ilyen hülyeségeken is aggódom közben. Ez azért van, mert nincs még tapasztalatom párkapcsolat terén.

Legjobb válasz: persze normális ne aggódj! majd elmúlik! ;)

persze normális ne aggódj! majd elmúlik! ;)
A kérdező hozzászólása: Mert kis tapasztalatlan vagyok, aztán tényleg nem tudom, h. pl. csók közben neki tetszik-e, ha ott van a kezem, ahol. Tudja, h. tapasztalatlan vagyok, de csak szólna ha vmit nem jól csinálok. Vagyis remélem.
hidd el h csók közben nem azzal foglalkozik, h most 2 centivel lejjebb vagy feljebb fogod a nyakát :D ne aggódj a részleteken :) majd belejössz amiibe bele kell
A kérdező hozzászólása: :) köszi De akkor normális, h. zavarban vagyok egy picit?
Még vagy 70 szer kérdezd meg hogy normális vagy nem és mi vagy 70 szer azt fogjuk válaszolni hogy IGEN, NORMÁLIS. Egy idõ után el fog múlni. Viszont ha valami nem tetszene neki akkor szólna.

Ha 2 vagy 3 tagú zenekart alapítanék, és ezzel keresnénk a kenyeret, akkor ezt vállalkozásként kellene működtetni?

Legjobb válasz: Igen. De számolj azzal, hogy egy zenekarnak extra sok idõ, mire felfut, az elsõ években kell mellette más bevételi forrás is.

Igen. De számolj azzal, hogy egy zenekarnak extra sok idõ, mire felfut, az elsõ években kell mellette más bevételi forrás is.
Én is gondolkozom ilyesmikben, és azt kell, hogy m, öndjam: sajnos rajtunk kívül nagyon sokan mások is. Rohadtsok banda és együttes van, akikbõl a végére már túl sok lesz. az a veszélye, hogy senki a világon nem fog Rád figyelni. De mindezt egybevéve sok sikert kívánok!
A baránõm énekesnõ, és zenekart keres, ha érdekel valaki.
Ja mondjuk érdemes úgy csinálni, hogy valami újat kitalálni. Persze attól függ, milyen stílusban utaztok... crossover zenekarból pl. szerintem nincs elég, "kétgitárdobének" zenekarokkal Dunát lehet rekeszteni. Ahogy a klasszikus zenekarokkal is, bár gondolom, nem arra gondoltál :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!