Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 spontán (9 db)

Ha 2 hónapja spontán vetélésem volt és most kiderül, hogy megint babát várok, automatikus, hogy a doki ad valamilyen gyógyszert?

A szövettan semmit nem mutatott ki a vetéléssel kapcsolatban, a vér- és vizelet eredményeim jók, így nem tudom, mi lehetett a gond... El?fordulhat, hogy csak vizsgálatokra kell bejárnom, miközben az els? 12 hetet végig izgulom?

Legjobb válasz: Szia! Én is pont így jártam márciusban, májusban terhes lettem. A dokim csak azért írt fel gyógyszert, hogy megnyugodjak kicsit, de mondanom sem kell, a 12 hetet végig izgultam keményen... Most 16. hétben vagyok és kezdem elhinni, hogy most talán sikerül! Mindig gondolj csupa szépre, tedd azt, amihez kedved van (persze azért mértékkel), ha tudtok kiránduljatok és szeressétek egymást nagyon a pároddal! Mert azt mondják, hogy a legtöbb, amit egy apa tehet a gyermekéért, hogy nagyon szereti az anyját... És mindegy, hogy még bent van a pici, vagy már kint, ez szerintem nagy igazság! Sok sikert!

Szia! Én is pont így jártam márciusban, májusban terhes lettem. A dokim csak azért írt fel gyógyszert, hogy megnyugodjak kicsit, de mondanom sem kell, a 12 hetet végig izgultam keményen... Most 16. hétben vagyok és kezdem elhinni, hogy most talán sikerül! Mindig gondolj csupa szépre, tedd azt, amihez kedved van (persze azért mértékkel), ha tudtok kiránduljatok és szeressétek egymást nagyon a pároddal! Mert azt mondják, hogy a legtöbb, amit egy apa tehet a gyermekéért, hogy nagyon szereti az anyját... És mindegy, hogy még bent van a pici, vagy már kint, ez szerintem nagy igazság! Sok sikert!
Ha nem találnak okot, akkor a legtöbb korai vetélést, sárgatest elégtelenség okozza. Ezér szokták pótolni. Én áprilisban vetéltem 11. héten, minden bizonyítható ok nélkül. Júniusban újra teherbeestem és azonnal kaptam Duphastont a sárgatest pótlásra. Ezt általában a 12. hétig szedetik, ugyanis addigra kialakul a méhlepény és attól kezdve a baba már onnan kap táplálékot.

Mi tortenhet, ha spontan veteles utan nem varjuk meg a 2 honapot es probakozunk egybol?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem, a dokim azt mondta, hogy próbálkozhatunk egybõl, de ne keseredjek el, ha nem sikerül azonnal. Mi 2 hónapot kihagytunk egyéb okok miatt, de aztán a harmadik hónapban ismét elsõre sikerült. :) 30 hetes kismami

Szia! Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem, a dokim azt mondta, hogy próbálkozhatunk egybõl, de ne keseredjek el, ha nem sikerül azonnal. Mi 2 hónapot kihagytunk egyéb okok miatt, de aztán a harmadik hónapban ismét elsõre sikerült. :) 30 hetes kismami
Szia én sem vártam meg, vagyis vártuk 1 mensim volt és egybõl sikerült:) )!!április elején vetéltem el, és májusban mensiztem és akkori peteérésemnél egybõl sikerült:) )!!!szerintem jobban fogékony vagy akkor mert minden nyitva van:) )!!vigyázz a fertõzésre, és minden rendben lesz:) )!!!kellemes próbálkozást:) )!!Ne add fel én sem tettem és most 5 hós vagyok:) )
Nekem decemberben volt egy vetelesem, nem kellett muvi beavatkozas mert szepen kitisztult a mehem magatol. 8 hetes voltam. Nekunk egy mensit kellett megvarnunk es utanna lehetett probalkozni. Januar vegen jott meg a mensim es majusban sikerult a baba. Kivanom, nektek, hogy minel elobb sikeruljon!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem irni, hogy 6 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen, kicsit jobb kedvem lett. :)
ne aggódj, hamar sikerülni fog.Nekem május elején kiderült hogy kismama vagyok, rá 2 hétre el is ment a baba, ami azt jelenti hogy 5-6 hetes lehetett. Következõ hónapban nem jött meg a mensim és azt hittem, ez miatt.Elmentem orvoshoz és megtudtam hogy ismét babát várok.Most 18 hetes vagyok, makk egészséges a porontyom és egy kis hasfájást leszámítva velem is minden ok.Ezt csak azért írtam le hogy ne legyél elkeseredve, és ne várj.Ha a szervezeted fel van rá készülve, akkor sikerülni fog, ha viszont nincs akkor majd jelzi ha itt az idõ.Fel a fejjel :)

Jelenleg 3. gyeremekemet várom, 37. hétben vagyok a babám far fekvésű. (az első 2 koponyás spontán szülés volt), van-e esélyem, hogy a szülésig megfordul a baba, ha nem, megtudom-e spontán szülni? (az orvosom szerint, Igen).

Legjobb válasz: Ha nem túl nagy a baba (nekem azt mondták,hogy max.3 kg),akkor természetes úton is meg tudod szülni,de amúgy az egyik ismerõsömnek a 39.hétben fordult meg,de ennek a csodájára jártak a dokik,úgyhogy nem biztos,hogy Neked is megfordul a.Minden jót kívánok!32 hetes kismami

Ha nem túl nagy a baba (nekem azt mondták, hogy max.3 kg), akkor természetes úton is meg tudod szülni, de amúgy az egyik ismerõsömnek a 39.hétben fordult meg, de ennek a csodájára jártak a dokik, úgyhogy nem biztos, hogy Neked is megfordul a.Minden jót kívánok!32 hetes kismami
Elviekben meg tud még fordulni, de szerintem kicsi rá az esély. Azért szorítok, hátha. :) 23 hetes kismama
Szia! Múltkor mondta NST-n az egyik kismama, hogy a 39. hétben van, és most fordult meg a babájuk. Szóval ez alapján minden lehetséges.

Ha egy nőnek 2 abortusza és egy spontán vetélése volt, egy év alatt, akkor a következő babát meg kell tartani?

A nő egyik ismerős szeretője, azt állítja, hogy ha elveteti a babát vagy belehal a műtőasztalon, vagy a lehetséges fertőzésbe hal bele. Szóval neki ezt a gyereket meg KELL tartani...Tényleg igazat állít, vagy csak nagyon akar egy gyereket ettől a férfitől? Állítólag úgy védekeztek, hogy a nő mondta, h mikor van termékeny napja és akkor nem ment belé...

Legjobb válasz: Nem kell. Elvetetheti azt is. A nõ szimplán meg akarja tartani a gyereket. De nem tudom sajnálni azt az idióta pasit se, mert gondolom õ hisztizik a legjobban. 1. Minek k.r félre? 2. Ha már félrek.r, miért nem húz kotont? Itt a pasi volt a legnagyobb szemét, a nõ csak szimplán hülye.

Nem kell. Elvetetheti azt is. A nõ szimplán meg akarja tartani a gyereket. De nem tudom sajnálni azt az idióta pasit se, mert gondolom õ hisztizik a legjobban. 1. Minek k.r félre? 2. Ha már félrek.r, miért nem húz kotont? Itt a pasi volt a legnagyobb szemét, a nõ csak szimplán hülye.
Az ismerõsöd egy idióta, hogy hisz a nõnek. (Azt, hogy családja van, most hagyjuk.) Ha nem akar gyereket, húzzon gumit. A nõ belehalni nem fog a 3. abortuszba, de jó eséllyel nem lehet gyereke a 3. után. A vetélés sem bíztató jel. Természetesen kivételek mindig vannak, de nem lehet tudni. A helyzet az, hogy én már az elsõt sem vetettem volna el. Az ismerõsöd meg egye meg, amit fõzött.
Gondolom egyik sem az eszérõl híres. Szerintem aki olyan buta mint ezek ketten azokon nem lehet segíteni. Egyébként nem kötelezõ megtartani de az abortuszra se lehet senkit kényszeríteni.
A "belehal a mûtõasztalon vagy a fertõzésbe": Hápersze!!!! nézzen már a naptárra, ez már egy másik század, olyan nagyon nem hullanak az abortuszosok meg a kismamák. Amúgy a terhesség kihordása és a szülés sokkal nagyobb megterhelés a szervezetnek, mint egy kíméletesen végzett abortusz, azért manapság nem kötõtûket szurkálnak fel. Ha ilyen nagy a baj nála, hogy fertõzésbe belehal ha abortusza lesz, akkor nem fog tudni kihordani egy terhességet...Úgyhogy kamu duma. Az persze lehet, hogy ki kell pakolni, nem lehet többet gyereke, de ez a fertõzésbe vagy a mûtõasztalon meghal duma az nagyon szánalmas - és a pasi is, hogy ezt beveszi. Az meg a másik, hogy ha nem akarnak gyereket, akkor az elsõ abortusz után sem kezdtek el gondolkodni, hogy hogyan készülnek a gyerekek??? Egy éven belül gyakorlatilag négyszer esett teherbe, ezek nagyon ostobák ha ennyiszer "véletlenül" megtörtént.
Szóval nem védekeztek... Nõgyógyász tudná megmondani, hogy a konkrét esetben van e veszély a nõre vagy a babára nézve. De ha egy nõ gyereket akar, akkor nem vetet el kettõt.
11:"Itt nyilván nem arról van szó, hogy belehal az abortuszba..., hanem a fájdalomba "hal bele". " Már elnézést, de akkor az elsõ abortusz után nem gondolkodott el? 1 éven belül 2 abortusz, 1 vetélés és még egy terhesség... na ne..... Az értem, hogy ha becsúszik, nekem a második gyerek jött elég váratlanul úgy, hogy nem is eshettem volna teherbe, na de egy éven belül 4 becsúszott???? Itt vagy a nõ nagyon sötét, vagy valamit kamuzik.
Itt nyilván nem arról van szó, hogy belehal az abortuszba..., hanem a fájdalomba "hal bele". Szemetek a férfiak, még a legszentebb is! Szüljön, mert egy idõ után se pasi, se gyerek, se hit a párkapcsolatokban. Pasi nélkül lehet élni, de gyerek nélkül semmi értelme az életnek. Szerintem!
egyébként hivatalosan féléven belül nem lehet két kaparása senkinek.
tartsa csak meg, minek vállaljon még nagyobb kockázatot a meddõségre. szülje meg a férfi meg döntse el kikkel akar élni.
Én csak azt tudom mondani, hogy szülje meg a babát VÉGRE, mert ez a kicsi már háromszor akart megszületni. A pasi vagy megy, vagy marad, fizesse a gyerektartást, a csaj meg örüljön, hogy nem tette tönkre az életét azzal, hogy ellehetetleníti a gyerekvállalását. Férfi van annyi, mint égen a csillag, jönnek-mennek, de gyerek nélkül megöregedni õrültség. Én leszarnám a pasi hisztijét. Ha szereti, úgyis ott köt ki, ha nem, akkor is tartsa meg a babát, ha teherbe esik. A halállal fenyegetõzés a babához való kétségbeesett ragaszkodás jele: hát szülje meg, a többi majd kialakul!!!
A kérdező hozzászólása: Én csak csendes figyelõként nézem a helyzetet... Néha kérdezek olyat a páromtól, h lehetünk-e majd keresztszülõk, mert a családtagok úgyis szívinfarktusban elhaláloznak, ha megtudják a híreket. Egyébként meg megtiltottam, hogy a szeretõvel hozzánk jöjjön... Nem normális egyik sem... De ilyenkor érzem azt, hogy az élet azért csak-csak visszaadja... Azért remélem nem a gyerek fogja ezt az egészet megsínyleni...
A kérdező hozzászólása: A férfinak van barátnõje, 4 éves kisfiuk. És állítólag õ vitte mind a kétszer a szeretõt abortuszra. Lehet megverte, megfenyegette, esetleg kényszerítette, én errõl az emberrõl bármit el tudok képzelni. Most meg nyavalyog, h jaj most mi lesz?!
11-es igazat adok neked, ez a pasi így is úgy is lelép, csak kihasználja a nõt, aki gondolom mindenre képes volt, hogy megtartsa ezt a szemetet. Gyerek nélkül nem érdemes élni!

Ha már ment el spontán 2 babám, a következőnél mit csináljak másképpen? Mit kezdjek el szedni?

Legjobb válasz: 2 vetélés után én úgy tudom már elküldenek vizsgálatokra, hátha valami ok kiderülne pl hormon, pajzsmirigy. unokatesómnak 3 volt, és kiderült, hogy trombózishajlama miatt. szt istván kórházba ment el egy dokihoz, aki olyan vizsgálatokra is elküldte ahova más eddig nem.

2 vetélés után én úgy tudom már elküldenek vizsgálatokra, hátha valami ok kiderülne pl hormon, pajzsmirigy. unokatesómnak 3 volt, és kiderült, hogy trombózishajlama miatt. szt istván kórházba ment el egy dokihoz, aki olyan vizsgálatokra is elküldte ahova más eddig nem.
Elevitet, folsavat nem árt. Nem mondta a doki? A babák, akik elmennek, - azt kell mondjam, - általában nem egészségesek. És szintén általában _kegyetlenül hangzik_ elõkészítik a terepet, méhet a következõ gyermek számára. Azt, hogy ne emelgess, ne erõltesd a szervezeted semmilyen formában, gondolom nem kell mondani.
Szia tavaly nekem is volt két missed abom. Most kezdtünk el újra próbálkozni és nagyon félünk, de hát nem fogjuk most feladni azt a sok küzdelmet amit eddig vívtunk. Muszály tovább próbálkoznunk. Én voltam vérvételeken, hormojaim jók, a trombózishajlamvizsgálatnak most lesz eredménye a jövõ héten. Valószínû amiatt mentek el a babáim. Engem a második után egybõl küldött a dokim a vizsgálatokra.
A kérdező hozzászólása: Volt eü küretem, most pihenés van, no sex és hamarosan elkezdem szedni a folsavat. A labor eredményeim jók.
Sziasztok, nekem 4 vetélésem volt, mire kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok. Mindenkinek ajánlom, hogy ha a kivizsgálások alatt semmi nem derül ki, és nem nézték a lisztérzékenységet, akkor még kérje annak kivizsgálását is. Ezen kívül a Femibion terhesvitamint ajánlom, mert aktív folsavat tartalmaz, ami mindenki szervezetébe be tud épülni. A többi terhesvitaminban lévõ folsavat, csak a nõk fele tudja beépíteni a szervezetébe, ami szintén oka lehet vetélésnek.
11:29-es vagyok ismét. Azt elfelejtettem írni, hogy 4 vetélés után, a lisztérzékeny diéta betartása mellett, most egy 5 hetes kisfiú anyukája vagyok :)

Fiúk! Titeket zavar, ha a lány ugyan minden nap borotválja "ott lent" de esetleg ha spontán szexről van szó és 2 napja nem sikerült valamiért leszedni, piszit szúr?

Ismételten feltettem egy viccesnek ható kérdést, pedig halál komolyan kérdezem:D

Legjobb válasz: Emiatt nem hagynálak parlagon.

Emiatt nem hagynálak parlagon.
Én többek közt pontosan ezért vagyok híve a természetes, csak két oldalt szõrtelenített fazonnak. A sûrû szõrzet engem sem szúr (sõt, inkább simogat) és az én esetleges borostám sem szúrja a partneremet. Továbbá nincsen kidörzsölõdés sem, ennél fogva kisebb az esélye a fertõzéseknek, mint a csupasz, vagy borostás fazon mellett.
ha teged nem zavar hogy a pasi sincs borotvalva, akkor engem se
én nem nyalnálak ki, de megdugnálak
A kérdező hozzászólása: Már többéve szõrtelenítem, fertõzés még nem lépett fel hálaJóistennek:) De értem a meglátásodat.
A kérdező hozzászólása: ó kedvesek vagytok
nem zavar, de jobban szeretem ha van rajta egy kis szõr, nem csak borosta.
kellemesnek éppen nem kellemes, de én imádom csinálni ennek ellenére is :)
A kérdező hozzászólása: hát jó, de orális kényeztetés közben nem hiszem, hogy annyira kellemes lehet, ezért kérdeztem meg:D
hát ez cuki:D
szerintem örülnek, hogy kapnak punszit, nem hogy még panaszkodjanak :P
A kérdező hozzászólása: ajjdejó. A mindennapos borotválás mellett is van pici borosta, mert irritálja a bõrt a penge és ilyen kis nem jó:( Gyanta meg nem jó, hiszen az egy idõ mire kinõ addigra, és hát nem szeretnék szõrös lenni:D
ha csak piszit [aranyos :D] szúr akkor nem haragszunk :) de csak ha piszit (K) :)
Én leborotválnám nyalás elõtt az iszonyat izgi :)

Fontos! Írjatok légyszi! 1 spontán és 2 missed után ma + at teszteltem. Kell-e szednem valamilyen terhességmegtartót vagy más gyógyszert azonnal, vagy csak akkor, ha barnázni kezdek?

A 3. babónál minden gyógyszert kaptam (Utrogestan, Duphaston, Clexane injekció) mégsem maradt meg a baba. Mit gondoltok? Kezdjem ez azért szedni valamelyiket, vagy bízzak abban, hogy megmarad a baba? Problémám nincs, doki anno azt mondta, hogy mindent be kell szednem, amit csak lehet. :/

Legjobb válasz: Ártani nem árt, csak használhat. Én nem tétováznék, kikövetelném az orvosomból ennyi vetélés után. Nekem nem követelésre, hanem vérzés után írták fel az ügyeleten. Az orvosom azt mondta, hogy ha egyszer elkezdem, akkor a 12. hétig mindenképpen szednem kell, különben elmehet a baba. A progeszteron-termelést a 10. hét után a sárgatesttõl átveszi a méhlepény.

Ártani nem árt, csak használhat. Én nem tétováznék, kikövetelném az orvosomból ennyi vetélés után. Nekem nem követelésre, hanem vérzés után írták fel az ügyeleten. Az orvosom azt mondta, hogy ha egyszer elkezdem, akkor a 12. hétig mindenképpen szednem kell, különben elmehet a baba. A progeszteron-termelést a 10. hét után a sárgatesttõl átveszi a méhlepény.
ha már barnázni kezdesz, akkor lehet hogy már "késõ" szedni. Én mindenképp konzultálnék a nõdokival. õ látja/tudja, hogy pl. mekkora a méhnyákhártya vastagsága, jó helyen van-e a baba? Vért tud levetetni a hcg miatt...bármi. Nem biztos hogy a gyógyszerek bekapkodása=terhesség megmaradása!
nekem csak az jutott eszembe, amit a múltkor a Slágerrádióban mondott egy nõ, hogy 10 vetélés után a doki se tudta, hogyan hordjon ki egy gyereket, nem tudták az okát, miért nem maradnak meg. Végül azt javasolta neki, hogy szigorúan feküdje ki a terhességet. Fel sem kelt az ágyból, férje mosdatta, ágytálazta, végül megszülte a kisfiát egészségben. Szóval szerintem PIHENJ RENGETEGET Nem másért, csak ha mindent beszedtél a 3. babóval, és mégsem maradt meg, akkor nem biztos, hogy a 4.-et meg tudnák tartani a gyógyszerek. Akkor a 3. is megmaradt volna
Elõször is, most keress egy orvost, másik orovst, akinek el tudod mesélni a történetedet, akinek elviszel minden papírodat, aki megmondja mi a teendõ. Mi az, hogy mindent szedj be??? Lehet az a baj, hogy össze-vissza gyógyszereztek és nem is a sárgatesttel van a baj, hanem mondjuk a pajzsmiriggyel, prolaktinnal, vagy egyéb más hormonnal, ami a terhesség egészséges lefolyásához szükséges. Ne vegyél be egyelõre semmit, fõleg orvosi utasítás nélkül. Aki többször elvetél ok nélkül, az már a meddõség egyik fajtájába tartozik, így próbálj olyan orvost keresni, aki meddõségben is jártas. Mellesleg rendben van a trombocita számod? Nagyon sok vetélésnek ez az oka. Keress fel mielõbb egy orvost és vele beszélj ezekrõl.
A kérdező hozzászólása: Doki szerint mindent kell használni: utrog. hüvelygolyót, Duphaston tablettát, véralvadásgátló injekciót. Mindent. :(
A kérdező hozzászólása: De ezt még akkor mondta, mikor csak próbálkoztunk. Pedig minden leletem jó lett.

2 napja be van dugulva és fáj az egyik fülem. Mit tegyek, hogyan tisztítsam ki? Csak úgy spontán is sokszor jönnek nyilalások ha meg hozzáérek és megpróbálom vhogy kifolyatni szintén eléggé fáj:/

Ami benne van tuti h folyadék(meleg víz) mivel nemrég voltam sztkba fültisztításon.

Legjobb válasz: szerintem vissza az orvoshoz valószínû be van gyulladva a hallójáratod, az is okozhat dugulást. akkor pedig kapsz jó kis gyógyszerbe áztatott gézdarabot, az nagyon szuper 1 nap alatt helyrehozza, esetleg antibiotikumot. A füllel ne játsz menj vissza

szerintem vissza az orvoshoz valószínû be van gyulladva a hallójáratod, az is okozhat dugulást. akkor pedig kapsz jó kis gyógyszerbe áztatott gézdarabot, az nagyon szuper 1 nap alatt helyrehozza, esetleg antibiotikumot. A füllel ne játsz menj vissza
Meg kell rójalak! Orvoshoz kell menni, nem tõlünk kérdezni. Mikor ellátott az orvos, utána kérdezõsködhetsz.
Hát ez be van gyulladva. Víz végképp ne érje, mert attól szaporodik a baktérium. Retúr, elmondani, hogy a múltkori mosás után lett ilyen, szal azt soha többé... Igen, szívni fogja, qrva szar lesz hallgatni, de ezerszer jobb.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, de szerencsére meg tudtam oldani orvos nélkül panadollal miután beszedtem 1-2õt elmúlt a gyulladás és így már nem volt olyan nehéz kiügyeskedni a folyadékot:)
Irány attól függetlenül a füldoki, illetve a fogorvos is esedékes.

4 hete volt egy spontan vetelesem.1.5 het utan vissza mentem dolgoni.2 napja fajogat a hasam alja. Lehet hogy most van peteeres? Megfog jonni? Ha megjon probalkozhatunk ujra?

Nem kellett vissza mennem a dokihoz.De a biztonsag kedveert vissza menjek?

Legjobb válasz: Szerintem menjj vissza és kérdezd meg, az biztosabb!

Szerintem menjj vissza és kérdezd meg, az biztosabb!
Nekem is volt már ilyenben részem csak nekem nem ment el a baba magától és el kellett venni kétszer is mert egyszer bennem hagytak valamit.Menj vissza az orvoshoz az a biztos és 3 hónap után ujra probálkozhattok.mi is ezt tettük most 20 hetes vagyok.Remélem segíthettem.Üdv

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!