Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 megszakítással (14 db)

Ha 2 vagy 3 hetes terheségről van szó azt is tágítássos módszerrel veszik el ha az illető nem szült még hüvelyi úton vagy van más milyen lehetőség is a terheség megszakítására?

Legjobb válasz: 2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.

2-3 hetes terhesseg nem létezik. Amikor a nõ észreveszi, hogy terhes, minimum az 5. hétben van es mire az abortusz ig eljut, eltelik meg egy het.
igen, ha nem szûltél akkor a tágítos modszert alkalmazzák.Mire elmész dokihoz aki megállapítja, aztán családsegítõ aki meg akar gyõzni, hogy tartsd meg aztán 1 hét múlva vissza hátha meggondoltad magad és utánna van a mûtét.
Hiába mész h te 2-3 hetes terhes vagy a doki 5.héten ír kb olyan h petezsák látható stb. Még akkor sem lát embriót így képtelenség 2-3 hetesen elvenni. min.6 hetesnek kell lenned. És minden esetben tágításos módszerrel veszik el ha még nem volt szülésed, ill. abortuszod.
A terhességet az utolsó vérzés elsõ napjától számoljuk. Azaz ha már kimarad a vérzés, minimum 2 hetes terhes vagy. De az orvos még ekkor sem látja. Márpedig az abortuszos papírhoz az kell, hogy bizonyított (UH-val kimutatott) legyen a terhesség. Azaz mire a megszakításig eljutsz, a terhesség már 7-9 hetes. Nincsen más módszer, csak a tágítás, majd kiürítés. Egyes országokban bizonyos ideig engedélyezik a gyógyszeres megszakítást, de ilyen lehetõség Mo.-n nincsen.
Utolsó! írtad is, hogy az utolsó menstruációtól számolják, szóval ha kimarad a vérzése akkor minimum 4 hetesnek kell lennie.

Mennyi az esélye a teherbe esésnek, ha 2 hónapja csak megszakítással (vagy úgy se) "védekezünk"? többi lent.

Jelenleg úgy vagyunk vele,hogy ha jön akkor jön, ha nem akk nem jön a babóca. Januárban (4 év után) abbahagytam a fogamzásgátló szedését,mert volt egy kis kavarodás.. Gondoltam ideje tartani egy kis szünetet. dec 17 megjött,jan 15-én kellett volna megjönnie(NAPRA PONTOSAN,mert gyógyi mellett 4 éve napra pontos),DE jan 8-án köztes vérzés 1 napig. Majd jan 18-án megjött rendesen. Itt hagytam abba a gyógyszer szedését(amit RENDESEN)szedtem. A kövi menzesznek elv febr 16-án kellett volna jönnie,de késett,így febr 23 lett belőle. (teszteltem,de negatív lett) Most márc 23-án kéne megjönnie,fáj,és furcsán érzem magam. Gyógyszer abbahagyása után csak megszakítással védekeztünk. Akkor nem volt megszakítás,amikor túl voltunk az ovun. (tudom h az előváladékban is található ondó,és teherbe lehet esni így is.) Kérdés az,hogy mennyi az esélye? Vagy mennyi idő után csináljak tesztet...

Legjobb válasz: A megszakításos szex nem védekezés, hanem inkább vakszerencse, mivel a pénisz elõváladékában is található spermium.

A megszakításos szex nem védekezés, hanem inkább vakszerencse, mivel a pénisz elõváladékában is található spermium.
A kérdező hozzászólása: Ezt írtam én is! Tudjuk...
Mi december óta nem védekezünk csak héba-hóba. Voltunk pont peteéréskor is együtt védekezés nélkül. Mégsem lett baba. Mikor a lányunkkal teherbe estem, akkor 3 hónap telt el mire sikerült. Szóval esély van, mégpedig elég nagy. Pár napot kibírsz, és azt is kalkuláld bele, hogy február 28 napos! Én ebbe a hibába csúsztam, 17-én szokott minden hónapba megjönni. Nem jött meg. Sok órát agyaltam, utána ugrott be, hogy 19-én fog jönni, a 2 nap csúszás miatt. Igazam lett. :)
Én tavaly márciusban hagytam abba a gyógyszer szedését (10 év után), mi akartunk babát. Nekem akkor is rendszeres maradt a menzeszem. Gumival védekeztünk, amit szintén abbahagytunk június végén, és júliusban meg is fogant a babánk. De akkor mi nem megszakítással szexeltünk. De azt gondolom így is elég nagy esélyed van teherbe esni...
A kérdező hozzászólása: Minden menzesz elõtt vannak azok a bizonyos jelek(hányinger, mellfeszülés, szédelgés, alhasi fájdalom), amiktõl azt hiszem h terhes vagyok. Múlt hónapban 1 hét késés után azt hittem most tényleg összejött, és amikor beleéltük magunkat, megjött. Megint ezeket érzem... nem merem beleélni magam, de tudo h van rá esély, csak nem tudom h mennyi.
Hát ezt így nehéz megmondani, barátnõmék évekig védekeztek megszakítással, nem lett baba. Mi a férjemmel 2 szer voltunk úgy az évek során hogy jó akkor nem védekezünk lesz ami lesz de se a peteérésem környékén nem voltunk, se nem volt 100% os a dolog (félig besikerült félig nem) és mindkétszer baba lett belõle. örülünk, megtartottuk, ma már 5 és 3 évesek, de nekünk nem szabad nem védekezni vagy csak félig meddig mert mindig gyerek lesz belõle, többet pedig nem szeretnénk már.
Ha kimarad a vérzésed, vagy más mint lenni szokott, csinálj egy tesztet, az a legbiztosabb. Ha gyereket akartok, felesleges a megszakítás. Ha nem akartok, akkor viszont nagy lutri, mert ez a védekezési mód rendelkezik a legrosszabb Pearl index-el. Évente 100 nõbõl majdnem a fele teherbe esik így, tehát inkább szerencsejáték, mint valódi megelõzés.
Mi a párommal kb. másfél éve alkalmazzuk a megszakításos módszert, nem lettem terhes. Eleinte én is aggódtam (egyben reménykedtem) és ha csak egy-két napot késett már rohantam tesztet venni, aztán hozzászoktam a dologhoz és már nem izgattam magam rajta. Most meg hamarosan elkezdjük élesben. :) Szerintem ha a férfi teljesen ura a testének és tényleg idõben kiveszi, nem lehet gond. Elõváladéknak meg csak akkor van jelentõsége, ha elõtte már volt a közelmúltban magömlés és nem volt azóta pisilni. Na ezt könnyû kikerülni. "Akkor nem volt megszakítás, amikor túl voltunk az ovun." Ezt úgy érted, hogy ovuláció után beléd élvezett? Mert ez viszont már veszélyes. Elvileg lehetséges extra peteérés a ciklus bármely napján. Ha meg nem bánnátok ha jönne a baba, miért nem próbálkoztok rendesen?
Én megszakítás mellett estem teherbe, azt viszont nem tudom, hogy a peteéréshez mennyire közeli idõpontban. Nem várt után tesztelj, azaz 23-a körül. Mivel gyógyszer abbahagyása után kicsit megkavarodhat a szervezeted, lehet, hogy nem is akkor volt ovud, mikor gondolod.

Ha 2 évig megszakítással védekeztünk, nem mindig 100%-osan, mégsem lettem terhes, lehet, hogy majd nehezen eshetek teherbe?

Sziasztok!Már 2 éve megszakítással védekezünk.Gyógyszert abbahagytam 2 éve, óvszer meg nem volt kényelmes.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem biztos,sõt.Idáig lehet egyszerûen szerencsétek volt.Hidd el nem lesz gond:-)

Egyáltalán nem biztos, sõt.Idáig lehet egyszerûen szerencsétek volt.Hidd el nem lesz gond:-)
szerintem ne félj. tudja a baba, hogy mikor akar jönni. Lehet eddig azért nem sikerület, mert tudja, hogy anya meg apa még nincsenek összeházasodva, és addig nem akar:) )))))Persze ez csak vicc, de ettõl ne rettegj!
Nem hiszem, hogy gond lesz majd, bar sose lehet tudni. Altalaban 1 even belul az egeszseges paroknak sikerul teherbe esniuk
A kérdező hozzászólása: remélem tényleg csak a házasságra vár, hogy tudjunk még egy jót bulizni:) ))
sztem a pharmatex arra való, h nelegyél terhes. nemértem minek ide még a megszakítás is? minek kínzod azt a pasit?:D
Ha egyszer sem élvezett beléd akkor nagyon kicsi az esélye, h terhes lehetsz. Mi is szoktuk így. A kúp 4 órán át véd.
Lehetsz terhes. Több embert ismerek, aki rábízta magát a kúpra, mert az 4 órán át véd..
azért ha nem is élvezett belé a srác, elég kicsi az esélye a terhességre--- 1.hsz votlam
sokan esnek teherbe pontosan így. ha nem akarsz gyereket, akkor ne bízd magad a kúpra mert meglepõdhetsz. én biztosan nem mernék csak ezzel szexelni, bizonytalannak tartom a hatását, gondolj csak bele a megtermékenyítéshez elég egy darab ondósejt, ami túléli... szerintem váltsatok vagy használjatok ezzel együtt pesszáriumot.
Íyg, hogy volt kúp, és megszakítottátok, így nem lehet baj. ( Ha 4 órán belül voltatok).
(11:44, nem elég egy ondósejt a megtermékenyítéshez. A sperma fej részében van egy enzim, ami bontja a petesejt burkát és ahhoz, hogy bontsa, sok kell! Terméketlen pasiknál meg az a baj, hogy kevés a spermaszám és nem tudja eléggé lebontani a burkot. Csak így zárójelbe, mert ezt a baromságot valaki kitalálta és hangoztatja, pedig nem így van. Az más másik dolog, hogy egy csepp g*ciben már van elég, ami bontja a burkot...)
http://szexologia.blog.hu/2007/09/03/pearl_index_fogamzasgat.. a pharmatex a spermicid kategóriába tartozik. te is láthatod hogy ahhoz képest hogy ez elvileg egy védekzési mód, nagy a hibaarány. innentõl kezdve mindenki maga döntheti el hogy neki ez így megfelel-e. csak itt a fórumon számtalan olyan választ olvastam hogy teherbe estek mellette. én 100% hogy nem bíznám magam csak erre, ha semmiképpen sem akarnék gyereket. ezeket a termékeket pesszárium mellé találták ki, a kettõ együtt ad megbízható védelmet, magában a spermicidek nem elegek. szerintem aggódás helyett válts valami másra.
A kérdező hozzászólása: Igaz, hogy mást nem használtunk a kúp mellé, de megszakitást alkalmaztunk.
Ammunflex-féle terhesség megszakítást.
Szia! Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? mennyi ideje késik a mensesed? Amúgy, van egy gyógynövény, ami az ilyen korai terhességet elhajtja, ez a katáng kóró erõs fõzete. Iszonyú görcsöket okoz, hashajtónak vettem be, de az én babám sajnos nem maradt meg! Amúgy, ha nem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, akkor az alábbi listából a hozzád legközelebbi sürgõsségi fogamzásgátlás ambulanciát szülõi beleegyezés nélkül is felkeresheted! Bács-Kiskun megye: Bajai Városi Kórház Cím: 6500 Baja, Rókus u. 10. Telefon: (79) 422-233, (79) 422-328, (79) 423-373, (79) 425-575, (79) 428-452 Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórháza Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri u. 38. Telefon: (76) 516-700 Bács-Kiskun megye: Semmelweis Kórház Cím: 6400 Kiskunhalas, Dr.Monspart L. u. 1. Telefon: (77) 522-000, fax (77) 522-011 Bács-Kiskun megye: Városi Kórház Kalocsa Cím: 6300 Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36. Telefon: (78) 564-001 Bács-Kiskun megye: Városi Kórház Kiskunfélegyháza Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Fadrusz János u. 4. Baranya megye: Baranya Megyei Kórház Cím: 7621 Pécs, Dischka Gyõzõ u. 7. Baranya megye: Mohács Város Kórháza Cím: 7700 Mohács, Szepessy tér 7. Baranya megye: POTE Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika Cím: 7624 Pécs, Édesanyák útja 17. Telefon: (72) 536-000 Békés megye: Orosháza Városi Kórház Cím: 5900 Orosháza, Könd u. 59. Telefon: (68) 412-144, (68) 411-431, (68) 417-002, (68) 417-003 Békés megye: Pándy Kálmán Kórház Cím: 5701 Gyula, Semmelweis út 1. Telefon: (66) 361-833, (66) 463-763, (40) 922-001, (40) 926-002 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Kazincbarcikai Városi Kórház Cím: 3700 Kazincbarcika, Május 1. út 56. Telefon: (48) 514-800 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Megyei Semmelweis Kórház-Rendelõintézet Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72. Telefon: (46) 515-200 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Miskolc Diósgyõri Kórház Cím: 3525 Miskolc, Kórház u. 1. Telefon: (46) 531-700 Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Semmelweis Kórház-Rendelõintézet Cím: 3529 Miskolc, Csabai kapu 9-11. Telefon: (46) 555-666 Budapest: Fõvárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórház Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 89-91. Budapest: HIETE Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika Cím: 1135 Budapest, Szabolcs u. 33-35. Telefon: (1) 350-4760, (1) 350-4751, (1) 350-4752, (1) 350-4753, (1) 350-4754, (1) 350-4755 Budapest: SOTE II. Szülészeti és Nõgyógyászati Klinika Cím: 1082 Budapest, Üllõi út 78/a. Telefon: (1) 210-0290 Budapest: Szent Margit Kórház Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 132. Telefon: (1) 250-2170, (1) 250-2420, fax (1) 439-0276 Csongrád megye: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Kórháza Cím: 6725 Szeged, Kálvária sugárút 57. Telefon: (62) 490-590 Csongrád megye: Szentesi Városi Kórház Cím: 6600 Szentes, Sima F. u. 46. Telefon: (63) 313-244 Fejér megye: Szent György Kórház Cím: 8001 Székesfehérvár, Hunyadi u. 6. Telefon: (22) 535-500, tel/fax: (22) 312-691 Fejér megye: Szent Panthaleon Kórház Cím: 2400 Dunaújváros, Korányi S. u. 4-6 Telefon: (25) 550-550, (25) 411-210 Fejér megye: Városi Kórház Cím: 6060 Mór, Kórház u. 21. Telefon: (22) 407-041, (22) 395-441, (22) 395-442 Gyõr-Moson-Sopron megye: Erzsébet Kórház Cím: 9400 Sopron, Gyõri út 15. Telefon: (99) 312-120, (99) 390-330, (99) 390-331, (99) 390-332 Gyõr-Moson-Sopron megye: Karolina Kórház-Rendelõintézet Cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Régi Vámház tér 2-4. Telefon: (96) 574-600 Gyõr-Moson-Sopron megye: Petz Aladár Kórház Cím: 9024 Gyõr, Vasvári Pál utca 2 /4 Telefon: (96) 418-244, (96) 411-521, (96) 415-646 Hajdú-Bihar megye: Berettyóújfalu Területi Kórház Cím: 4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1. Telefon: (54) 507-555, (54) 402-200 Hajdú-Bihar megye: Önkormányzat Kenézy Gyula Kórház Cím: 4043 Debrecen, Bartók Béla u. 2-26. Telefon: (52) 511-777, (80) 204-414 Heves megye: Albert Schweitzer Kórház Cím: 3000 Hatvan, Balassi B. út 16. Telefon: (37) 341-033, (37) 341-262, (37) 341-676, (37) 341-783, (37) 341-846, (37) 341-992, fax (37) 341- Heves megye: Bugát Pál Kórház-Rendelõintézet Cím: 3200 Gyöngyös, Dózsa Gy. út 20-22. Telefon: (37) 312-491, (37) 312-460, (37) 312-487, (37) 312-492, (37) 312-493, (37) 312-494 Heves megye: Önkormányzat Markhot Ferenc Kórház Cím: 3300 Eger, Széchenyi u. 27-29. Telefon: (36) 411-444, (36) 411-422 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Dr. Kátai Gábor Kórház Cím: 5300 Karcag, Zöldfa u. 48. Telefon: (59) 507-111 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Hetényi Géza Kórház Cím: 5004 Szolnok, Tószegi út 21. Telefon: (56) 503-603 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Jászberényi Erzsébet Kórház Cím: 5100 Jászberény, Szélei u. 2. Telefon: (57) 500-200, fax (57) 412-589, (57) 412-577, (57) 411-778 Jász-Nagykun-Szolnok megye: Mezõtúri Városi Kórház Cím: 5400 Mezõtúr, Kossuth u. 7-11. Telefon: (56) 550-440 Kormárom-Esztergom megye: Önkormányzat Vaszary Kolos Kórház Cím: 2800 Esztergom, Petõfi S. u. 26-28. Telefon: (33) 542-300, fax (33) 542-302 Kormárom-Esztergom megye: Selye János Kórház Cím: 2921 Komárom, Széchenyi u. 2. Telefon: (34) 342-840, (34) 342-968, (34) 343-096 Kormárom-Esztergom megye: Szent Borbála Kórház Cím: 2800 Tatabánya, Dózsa Gy. u. 77. Telefon: (34) 512-850 Nógrád megye: Önkormányzat Szent Lázár (Madzsar József) Kórház Cím: 3100 Salgótarján, Füleki út 64. Telefon: (32) 522-000, (32) 310-222, (32) 310-179, (32) 310-308, (32) 310-332, (32) 310-721 Pest megye: Csepeli Weiss Manfréd Kórház Cím: 1211 Budapest, Déli u. 11. Somogy megye: Kaposi Mór Megyei Kórház Cím: 7400 Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32. Telefon: (82) 501-300 Somogy megye: Marcali Városi Kórház Cím: 8700 Marcali, Széchenyi u. 1. Telefon: (85) 501-100 Somogy megye: Nagyatád Városi Kórház Cím: 7500 Nagyatád, Bajcsy-Zs. u. 1. Telefon: (82) 504-400 Somogy megye: Siófoki Városi Kórház Cím: 8600 Siófok, Semmelweis u.1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Felsõ-Szabolcsi Kórház Cím: 4600 Kisvárda, Árpád út 26. Telefon: (45) 502-100 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Mátészalkai Területi Kórház Cím: 4700 Mátészalka, Kórház u. 2-4 Telefon: (44) 501-501 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Önkormányzat Jósa András Kórház Cím: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 68. Telefon: (42) 465-666, (42) 465-603, (42) 465-604, (42) 465-605, (42) 465-606, (42) 465-607, (42) 465-608 Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Szatmár-Beregi Kórház Cím: 4900 Fehérgyarmat, Damjanich u. 1. Telefon: (44) 511-100, (44) 511-111 Tolna megye: Dombóvári Városi Kórház Cím: 7200 Dombóvár, Kórház út 39. Telefon: (74) 564-000, (74) 564-001, (74) 564-002, (74) 564-005, (74) 564-010, (74) 564-011, fax (74) 564-014 Tolna megye: Önkormányzat Kórháza Cím: 7100 Szekszárd, Béri Balogh Á. 5-7. Telefon: (74) 501-500 Vas megye: Markusovszky Kórház Cím: 9700 Szombathely, Markusovszky L. u. 3. Telefon: (94) 311-542, (94) 390-260, (94) 390-261, (94) 390-262, (94) 390-263, (94) 390-264, (94) 390-265 Vas megye: Önkormányzati Kórház Sárvár Szülészeti-Nõgyógyászati Osztály Cím: 9600 Sárvár, Rákóczi út 30. Telefon: (95) 523-000, (95) 523-010, (95) 320-011, fax: (95) 320-136 Veszprém megye: Önkormányzat Csolnoky Ferenc Kórház Cím: 8200 Veszprém, Kórház u. 1. Telefon: (88) 420-211, (88) 421-233 Veszprém megye: Pápai Gróf Eszterházy Kórház Cím: 8500 Pápa, Jókai Mór u. 5-9. Telefon: (89) 324-444 Veszprém megye: Városi Kórház Cím: 8300 Tapolca, Ady Endre út 1-3. Telefon: (87) 411-655, (87) 411-656, (87) 411-698 Zala megye: Család és Nõvédelmi Központ Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 46-48. Telefon: (92) 312-377 Zala megye: Keszthely Városi Kórház Cím: 8360 Keszthely, Ady E. u. 2. Telefon: (83) 311-060, fax: (83) 314-221 Zala megye: Lenti Nõgyógyászati Rendelõintézet Cím: 8960 Lenti, Kossuth u. 10. Zala megye: Nagykanizsai Megyei Jogú Város Kórháza Cím: 8800 Nagykanizsa, Szekeres J. u. 2. Telefon: (93) 502-000, fax: (93) 312-240
A kérdező hozzászólása: és ez mibõl áll ?
Én nem vagyok biztos benne, de, ha jól tudom, akkor valami injekciós, vagy gyógyszeres megoldás is van, még ilyen korai stádiumban. A legjobb lenne, ha a háziorvosnak kikérnéd a véleményét õ biztos tudja.
Na! Próbáltam neked az Ammunflex-féle terhesség megszakítást megnézni a google-n, de semmi érdemlegeset nem találtam. :/
A kérdező hozzászólása: Gondolom a gyógyszeres meg az injekciós terhesség megszakításhoz is kell szülõi bele egyezés ha nem vagyok még nagy korú ?
de honnan veszed, hogy terhes vagy? nem is tuti
Kezdjük ott, hogy 2-3 hetes terhesség nincs. A terhességet mindig az elmaradó menstruációtól számítjuk, és az a 4. hét. Vagyis a legkorábbi terhességi hét az a 4. Így számolj... Egyébként ugyanúgy végzik minden esetben, vákuummal, rövid altatásban, ha nem szültél még, akkor (elég fájdalmas) elõtágítással.
nem tudom, h nálatok ez h megy. de nálunk, Szerbiában nincs ilyen elõtágítás, hanem csak elaltatnak, aztán fölébredsz, és ennyi....

Van egy barátom, már 2 éve (2 kissebb megszakítással, de a szüleim nem fogadják el, szeretnénk ha tudomásulvennék, hogy hozzám való, eggyütt vagyunk, és ne akarjanak a kapcsolatunk ellen tenni. Hogyan szerettessem, értessem meg velük a dolgot?

A szüleim nagyon nehéz esetek mottójuk "most tanulni kell, nem szerelem ".Illetve elég agresszívak, ha nem tetszik nekik valami.

Legjobb válasz: Egy utcában lakom vele, pontosan 5 háznyira, szóval rendesen ismerik már gyerekkora óta.Illetve általában mi is hétvégenként szoktunk találkozni, amíg a drága szüleim elnem kezdték azt, hogy bármilyen kis hülyeség történt nem mehettem, illetve ha nem történt semmi akkor koholtak eggyet, és azért nem.A bészélgetéstõl pedig kicsit félek, mert elég ingerlékenyek, és ha valaki felidegesíti még agyon is tudná csapni az illetõt.

A kérdező hozzászólása: Egy utcában lakom vele, pontosan 5 háznyira, szóval rendesen ismerik már gyerekkora óta.Illetve általában mi is hétvégenként szoktunk találkozni, amíg a drága szüleim elnem kezdték azt, hogy bármilyen kis hülyeség történt nem mehettem, illetve ha nem történt semmi akkor koholtak eggyet, és azért nem.A bészélgetéstõl pedig kicsit félek, mert elég ingerlékenyek, és ha valaki felidegesíti még agyon is tudná csapni az illetõt.
Sehogy nem kell velük megértetni! A szüleid a múlt, a párod a jövö! Ennyi... Csak a pároddal foglalkozz és a szüleidet minnél kevesebb dologba avasd be, és ne hagyd hogy kémkedjenek utánnatok!! A párodnak is ugyanigy kell tennie a dolgokat!!
Elözö vok!! Amúgy abban igazuk van hogy tanulni kell!! Ugyhogy probálj a szerelemben és a tanulásban is minnél eredményesebb lenni, akkor nem lesz késöbb sem bajod az életben!!
A kérdező hozzászólása: Ez természetes, tanulni kell de a tanulá nem zárja ki a szerelmet illetve fordítva.

Terhesség megszakításom lesz holnap. Ha császároztak az első gyerkőcömmel, mert hirtelen felugrott a vérnyomásom, de 2, 5 ujjnyira nyitott volt a méhszájam, most adnak előtágítást?

Legjobb válasz: Császárom volt, 2 ujjnyira voltam csak nyitva. Bár nem abortuszom volt, hanem szöveteltávolítás, az eljárás ugyanaz. Nem fognak tágítani.

Császárom volt, 2 ujjnyira voltam csak nyitva. Bár nem abortuszom volt, hanem szöveteltávolítás, az eljárás ugyanaz. Nem fognak tágítani.
Megírod majd hogyan volt?Nekem elsõ terhességem lett volna és tágítottak, utolsó voltam aznap kb 11órakor.Felhelyezése nem fájt, utána feküdtem, görcsölgettem, de nem durván.Mûtét elötti fél óra volt vacak, de akkoris inkább az, hogy muszáj volt felkelnem az ágyból pisilni és átsétálni a mûtõbe(kb 3 méterre voltunk tõle, de nekem nagyon akkor nagyon távolinak tûnt) Szobatársaim viccelõdtek, hogy én f*sok legjobban és én leszek az utolsó.Õk már szültek természetes úton, nem tágították õket elõtte.
A kérdező hozzászólása: 13-as! valójában a mûtét már nem fáj, mer altatásban végzik.... Nem tudom... Mitõl függ ez, hogy van akinek fáj a felhelyezés van akinek nem???
A kérdező hozzászólása: Írok holnap, hogy mi történt. :(
Szia! Kitartást! Én kaptam elõtte tágítót, kellemetlen volt kicsit a felhelyezése, de nem volt fájdalmas, enyhébb menstruációs görcseim voltak utána. Szerintem ez olyasmi lehet mint a vizsgálat.. van olyan akinek fáj és van aki meg se érzi és ez értendõ az orvosra, valamelyiknek hihetetlen érzéke van hozzá hogy szinte fájdalom nélkül vizsgáljon, másnál meg csillagokat lát az ember. A családvédelmis "élménybeszámoló" meg korántsem biztos, hogy igaz.. õk inkább szerintem megpróbálnak elrettenteni vagy legalábbis bizonytalanságba vinni. Kitartást holnapra!
Figyelj nem fáj, kellemetlen ennyi, nekem eleve rövidebb a méhnyakcsatorám, nehezebben ment a felhelyezés, de még igy sem fájt!Mûtétnél meg nem érzel semmit amint megkapod az injekciót, elalszol szinte rögtön, aztán én az ágyon ébredtem fel, kicsit görcsöltem persze, meg kába voltam de kibírható!Sajnálom, hogy nem tudjátok megtartani, tudom milyen nehéz döntés ez és sokszor szégyenlem én is, de mi nem tudtuk bevállalni akkor sajnos! 13-as
A kérdező hozzászólása: Remélem határoz valamit, hogy anno 6 éve már tágultam... Nagyon bízom benne, hogy nem fogok elájulni.... Nálunk kromoszóma rendellenesség gyanúja áll fenn. :(
Nekem pár éve volt egy ilyen mûtétem, igaz elhalt magzat miatt, de tényleg ugyanaz az eljárás. Én kaptam lamináriát, de csak azért mert mág addig nem szültem. Te nem fogsz kapni szerintem. Ha mégos nem izgulj, nem fáj annyira. Kicsit csíp amikro felhelyezik, és után kb. egy 20 percet enyhén menstruációs szintû fájdalmat érzel, de utána elmúlik, és már is érzed.
A kérdező hozzászólása: Remélem, holnap én is ezt tudom majd leírni, hogy "csak" kellemetlen volt.
Engem is tágítottak kétszer is, missed ab miatt.Hát az elsõnél én is elájultam, nagyon nagyon fájt a felhelyezés.De már lassan túl is leszel rajta.Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Igrtem, hogy írok a mai napról. Képzeljétek, nem vállalta az orvos a mûétet.Soha ilyen kedves aranyos orvossal nem találkoztam. Azt mondta, nyugodjak meg nincs semmi probléma.A gyógyszerektõl semmi probléma nem lesz.Sok mindennel találkozott már, ilyen idõsen a genetika kijavítja magát, elsõ idõben õssejtbõl táplálkozik , ebben az idõben nem is alakulhat ki rendellenesség.Megnyugtatott, és visszahívott 2 hét múlva.Tényleg nagyon kedves, segítõkész volt.soha többet más nõgyógyászt nem akarok látni... Egyébként kaptam volna laminriát, de mondta mivel én már egyszer tágultam, meg sem érezném. :)
Miért akartad elvetetni akkor?Nem értem most :)
A kérdező hozzászólása: Kromoszóma rendellenesség gyanúja miatt.Egyik orvosnál sem kaptam semmilyen felvilágosítást ahol ezelõtt jártam.
Húha! Én sem értem. Akkor most Te nem is önszántadból akartad elvetetni a babát? Akkor miért?
És azt honnan gondolták, hogy kromoszóma rendellenessége van a babádnak?
Már leírta korábban is, rendellenességet találtak a babánál, ezért akarta gondolom elvetetni. Reméljük mégis egészséges a baba, bár a szülés jobban fáj, mint egy tágítás, de legalább kapsz "cserébe" egy csodát. :)
Nekem is 7re kelett menni, 8kor megvizsgált a doki és feltette a tágítót, és délben volt a mûtét, 3kor mehettem is haza!Nekem azt mondta a doki, hogy így kevésbé lesz fájdalmas, és fárasztó mert ha nem teszik fel, sokkal rosszabbul viselném mire "kitágítanak"...13as vtam
A kérdező hozzászólása: A legjobb, hogy ezzel az orvossal aki csinálni fogja még nem is találkoztam személyesen.De engem a védõnõ is így tájékoztatott és az ambulanciára is ezért rendeltek be reggel 7re, hogy 11-12 körül el tudják végezni a mûtétet.Én már akkor így nem értem, hogy mitõl függ ez.Csak annyit tudok , hogy rettentõen félek. :(
A kérdező hozzászólása: Rettentõen félek, borzasztó dolgokat olvastam itt. Ájulások jönnek már egy hete rám a félelemtõl, annyira félek ettõl a lamináriától.Nekem azt mondták kaok, kivel tudom még ezt holnap megbeszélni, hogy mindenképpen szükséges e ez???Mert van aki, azt mondja, hogy ezt nem is a doki teszi fel. :(
Ki mondta, hogy kapsz?
Borzasztoan fajdalmas az a tagito amit feltesznek. En amikor felkeltem a szekbol elajultam. Iszonyat, soha tobbet nem mennek inkabb megtartanam a babat.
Szia, én is császáros voltam, 3 éve, tavaly volt egy missed ab mûtétem és nem kaptam tágítót!
Túl vagy egy szülésen, gondolom a császár után sem volt valami kellemes a fájdalom. Nem tudom vajúdtál is e, de ezek után nem kéne félned ettõl a fájdalomtól. A laminária felhelyezésének nem kéne fájnia, bár ez függ a méhszájtól. Mint mondtam, én nem kaptam tágítást, mindenképp kérdezz utána, hogy szükséges-e.
A doki teszi fel, ebben biztos lehetsz. Szóval vele beszélj!
A kérdező hozzászólása: Nekem a családvédelmis védõnõ mondta, és az ambulancián, mikor voltam most még aláírni a papírokat.... Mitõl függ ez? CSászárosoknak van akinek szükséges van akinek nem???? Nem értem én ezt. Vajudtam, fél 5tõl 12 ig jöttek a fájások anno és tágultam, de hirtelen kiugrott a vérnyomásom, és ann ezért volt szükséges a császár metszés.
Azokra ne hallgass! Bármit megtesznek, hogy meggondold magad! Nem is orvosok, ha nem volt neki, nem ért hozzá! Nem fognak tágítani!
A kérdező hozzászólása: Vigyek valamilyen papírt az elõzõ szülésrõl? Szorítsatok értem holnap...kérlek titeket.... Te aki elájultál...te is császáros voltál elõtte?
Nekem a missed ab elõtt volt már 1 császárom, ami programozott volt, nem vajúdtam és nem is voltam semennyire kitágulva. A missed ab-nál nem kaptam tágítót, azt mondta az orvos, hogy majd Õ elrendezi ezt altatás után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek a válaszokat!!!! Pici erõt ad nekem, hogy lehet nekem sincs erre szükségem.Elég fájdalom ez a laminária nélkül is. :(
Én kaptam tágítót, nem volt kellemes de ki lehetett bírni, kicsit fura volt utánna felállni és wc-re menni!
A kérdező hozzászólása: 13-as!! És Téged is császároztak elõtte???
Igen, nem vajúdtam elõtte!
Hidd el, ha laminariat kapsz azér kapod, mert az legkíméletesebb megoldás számodra.Gondolj bele, néhány órán keresztül, lassan tágulsz.Elképzelhetõ, hogy megse érzed vagy enyhe görcseid lesznek csak.Altatásban végzett tágítás valamivel agresszívebb, pár perc alatt vastagodó fémpálcával tágítanak. Szerintem a te esetedben orvosfüggõ az egész, tágultál már egyszer, de a szülés császárral volt, valahol a határon mozoghat az elbírálása.
Ja én ezt nem láttam hogy kromoszómarendellenesség miatt akartad elvetetni a babát, bocsánat!Akkor viszont ha így áll a dolog remélem minden rendben lesz veled és a picivel!
Ihatja rendszeresen is. De ne sokat.
Az én lányom 9 hónapig itta!:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek !
naponta mennyit?

Felelotlenseg megszakitassal vedekezni, ha nem tervezek a baratommal komolyabb kapcsolatot? Es az gond, hogy a szex csak 2-3 percig tart, es ha ugyerzi kozel van akkor gyorsan kiveszi?

Legjobb válasz: Felelõtlenség igen. Most talán jó ötletnek tûnik, de ha esetleg becsúszna a baba mit csinálnál? Tudok olyan esetrõl hogy a pasi, nem csak a mostani hanem az elõzõ bnõjével is több éven keresztül így "védekezett" (mert ugye ez nem védekezés) de nem lett belõle gond, sõt volt hogy a pillanat hevében mi is így estünk egymásnak a "párommal", de utána a para, mikor kitisztultunk és várni az idõpontot mint a messiást...nem kívánom senkinek sem. Ez a módszer csak akkor élvezhetõ és akkor helyes ha minden mindegy alapon vagytok. Ha lesz baba ámen, ha nem az sem baj. Nem éri meg kockáztatni. Az az aprócska kis óvszer nem lehet annyira zavaró, mint egy nem kívánt gyermek.

Felelõtlenség igen. Most talán jó ötletnek tûnik, de ha esetleg becsúszna a baba mit csinálnál? Tudok olyan esetrõl hogy a pasi, nem csak a mostani hanem az elõzõ bnõjével is több éven keresztül így "védekezett" (mert ugye ez nem védekezés) de nem lett belõle gond, sõt volt hogy a pillanat hevében mi is így estünk egymásnak a "párommal", de utána a para, mikor kitisztultunk és várni az idõpontot mint a messiást...nem kívánom senkinek sem. Ez a módszer csak akkor élvezhetõ és akkor helyes ha minden mindegy alapon vagytok. Ha lesz baba ámen, ha nem az sem baj. Nem éri meg kockáztatni. Az az aprócska kis óvszer nem lehet annyira zavaró, mint egy nem kívánt gyermek.
És ennek így mi értelme? Nem élvezetes, cserébe kockázatos. Biztos ez a legjobb módszer?
Mi már kb olyan 6 éve így csináljuk, kinek mi jön be.
Hát azért nekem ne akard bemesélni, hogy 10 perccel elégedjek meg kedves utolsó, nem tudom melyik csaj hitette el veled, hogy 10 perc az egy nagyon jó idõ... Egy gyors menetbe belefér, sõt, ha olyan helyen csináljuk, az kb 5 perc... de hogy mindig.. pff, naaagyon nem. Igenis legyen annyi benne, hogy szabályozza magát. 20-30 percet együttlét szerintem a normális.. de van hogy 1-1, 5 óráig csináljuk, bár az rendesen lezúz.
Azzal, hogy 2-3 percig tart, semmi para nincs. Gondolom ritkán találkoztok : ) De az is lehet, hogy fiatalok vagytok még, és a párod még tapasztalatlan, edzetlen. Majd belejöttök. Nem hinném, hogy az elõttem szóló "férfiak" az elsõ pár alkalommal rögtön egy fél órás menettel kezdtek, senki sem születik lepedõakrobatának. Már elnézést, de kib*szott nagy tévhit hogy egy férfinak másfél/2 óráig kell tömni egy csajt. Mire jó az? Semmire. Csak attól mert a sok aberrált nézi a pornót, és naponta 6-7x maszturbál rá és utána bírja a szexet 30 percig az nem normális. Ez inkább szánalmas, hogy ahelyett hogy a csajotokkal huncutkodnátok, inkább a neten nézitek a pornót és más nõkre matyizgattok. Szerintetek ez nekik hogy esik kotonszökevények? 10 perc, azaz TÍZ perc már teljesen normális egy szexuális együttlét során. Ennyi nyomott pasit egy helyen még nem láttam... A "védekezés" viszont egyáltalán nem biztonságos, de ezt sokan elõttem közölték már... Tényleg beszélj vele, hogy használjatok Gumit, az sem nyújt mindig 100%-os védettséget, de a megszakítástól jóval biztonságosabb! : )
Jezus isten szegeny te 2-3 perc xD meg a le vetkozesre sem eleg xD ugy ahogyaz elozo irta keress 1 normalis ferfit aki kepes vedekezni es tisztaba van a kovetkezmenyekkel ha netalan be csuszna valami 24 F
akkor jól teszed ha "nem tervezel vele komolyabb kapcsolatot". szerintem lenne sok más férfi, aki rendesen kielégít, és még annyira értelmes is, hogy védekezni is hajlandó.
A kérdező hozzászólása: Igen ... A leghosszabb is max 10 perc :(
2-3 percig tart a szex...? az teljesítmény xDDD
Na látod, annyit meg nem ér maga ez egész aktus hogy utána hetekig rettegj és várd az idõpontot. Gumival rosszabb tudom, de azért észnél kell lenni. Inkább gumi mindig mint egy nem várt gyerek egy egész életen át.
A kérdező hozzászólása: Igen, most mar utolag aggodok
Az elõváladék nagyon ritkán tartalmaz spermiumot mert teljesen máshol termelõdik mint az ondó. Ez nem biztatás akar lenni, ne kockáztass! Akkor is megvan az esély arra hogy teherbe esel. Amúgy is ha nagyon aggódsz akkor miért akarsz megszakítással "védekezni"? (2. voltam)
Ahj. Ne légy már ennyire butus.
igen kerülhet. tanultatok bioszból olyat hogy elõnedvek?
A kérdező hozzászólása: Es ha erzi, hogy most, es kiveszi, akkor egy kicsi azert kerulhet belem? Kicsit aggodok...
Hát azt majd a csaj eldönti, hogy elég e neki a 10 perc! Majd ne csodálkozz ha mindenki kidob azzal, hogy béna vagy az ágyban! Nem tom honnan szedted ezt hogy "egy szeretkezésre bõven elég 10 perc" de ha egy csávó ennyi ideig tömne, arcon röhögném, és hazaküldeném!

Egy ikerházban egy vezetékes vonalunk van és 2 db telefonunk. Hogy tudjuk megoldani, hogy ha hívják egyikőnket és a másikunk veszi fel, hogy átkapcsoljuk vhogy a hívást megszakítás nélkül?

Egy a család nem akarunk még egy vonalért fizetni...

Legjobb válasz: Az olcsó megoldás az, hogy simán a telefonvonal egy elosztóval kétfelé megy, és mindkét lakásban csörög egyszerre. Ennek ez a hátránya, hogy a másik házban bármikor belehallgathatnak a beszélgetéseidbe, akár véletlenül is, ha telefonálni akarnak. A jobb, de nagyon drága megoldás egy telefonközpont, ami szerintem még használtan is legalább 40000, biztos forrásból, jó minõségben, szereléssel meg 100000 fölötti tétel. Sajnos köztes megoldás nem nagyon van, esetleg egy jó fogás vaterán/ebayen.

Az olcsó megoldás az, hogy simán a telefonvonal egy elosztóval kétfelé megy, és mindkét lakásban csörög egyszerre. Ennek ez a hátránya, hogy a másik házban bármikor belehallgathatnak a beszélgetéseidbe, akár véletlenül is, ha telefonálni akarnak. A jobb, de nagyon drága megoldás egy telefonközpont, ami szerintem még használtan is legalább 40000, biztos forrásból, jó minõségben, szereléssel meg 100000 fölötti tétel. Sajnos köztes megoldás nem nagyon van, esetleg egy jó fogás vaterán/ebayen.
Átkapcsolás csak telefonközponttal lehetséges, ami még használtan is többszöröse annak mintha két vonalat tartanál fenn. Ezermester alkatként egy olcsó ötletem van számodra: -szerelj fel a két készülék mellé egy-egy csengõt(vezetékes vagy vezeték nélkülit) és ha a másik félnek szól a hívás csöngess át ebbõl tudni fogja hogy fel kell venni te pedig lerakhatod anélkül hogy megszakadna a vonal-ugyanez fordítva ha nála hívnak és neked szól
még egy ötlet: -roppant olcsó két vonal is ha UPC vagy DigiKábel területen laksz! Az UPC alapcsomagja csak 990 Ft/hó, a DigiKábel pedig ingyenesen 0 Ft/hó ért ad vonalat(csak a hívásdíjat kell fizetni ami szintén a legolcsóbb az országban).
"DigiKábel pedig ingyenesen 0 Ft/hó ért ad vonalat(csak a hívásdíjat kell fizetni ami szintén a legolcsóbb az országban)." Nincs ilyen.
Veszel két vezetéknélküli csengõt amivel egymásnak jelezhettek ilyen esetben.
Vezeték nélküli DECT telefon két kézibeszélõvel. A hívás átadható a beszélõk között, de a másik egységrõl nem lehet belehallgatni. A vezeték hiánya miatt még kényelmesebb is a használata. Kb. 10000 Ft-ból kijön.
Pontosítás: A digikábelnél 200 Ft/hó ért adják a legolcsóbb percdíjakat-de ettõl még tényleg nyagyon kedvezõ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!