Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 hagytam (18 db)

Ha 2 hónapja hagytam abba a foggátlót kezdhetem újból?

Abbahagytam december elején, de most februártól szeretném megint szedni. Hatni fog így ?

Legjobb válasz: Igen,persze.Ha rendesen szeded,az elsõ levél után már védve leszel. A menstruáció elsõ napján kell újrakezdened.

Igen, persze.Ha rendesen szeded, az elsõ levél után már védve leszel. A menstruáció elsõ napján kell újrakezdened.
Hát.. És megjött összvissz 1x a mensid?....
olvasd el a betegtájékoztatót.. én úgy tudom, hogy 6 hónapot kell minimum kihagyni.
6 hónapot kell várni! engem anno egy ilyenért nagyon lecseszett az orvos!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy nekem ha megjön így gyógyszer nélkül annyira fáj hogy nem birok felkelni és semmilyen gyógyszer nem hat!!:( iskolába se tudok menni
Igen, nekem is ilyen. Ilyenkor egy napot kihagyok, és kész. De csak emiatt nem fogom megint szedni azt a sz...rt.

Ha 2 hete hagytam abba a fog.gátlót, mennyi az esély a teherbeesésre? 25-30ig van peteérésem.

Legjobb válasz: Ugyanannyi, mintha nem is szedtél volna elõtte. Ha erre gondoltál.

Ugyanannyi, mintha nem is szedtél volna elõtte. Ha erre gondoltál.
A kérdező hozzászólása: Tényleg?? Nagyon szeretnénk már kisbabát a párommal! Nagyon örülnék neki! Úgy értettem a kérdést, hogy 2 hét alatt kimehet a szervezetembõl a hatás? Mert 3 hónapról beszélnek.. Köszönöm a válaszokat! :) Írhattok még!
szia!nagy az esély én már a 2 héten terhes maradtam, és még a menszeszem a 28. napon megjött és 2 napig megvolt,
A fogigátló hatása addig tart, amíg szeded. Ha abbahagytad, már most is nyugodtan próbálkozhattok a babával! Sok sikert!

Elapadhat a tej ha most hagytam abba a szoptatást a 2 éves kislányommal de most várom a köv. Babám ( 10 hetes kismama vagyok)?

Legjobb válasz: Elméletileg kicsit meg fog szünni a termelõdés,de mikor megszülsz,akkor megint ott lesz az elõtej,és kezdõdik minden szépen elõrõl.A tejtermelés teljesen hormonális változás.Amikor várandós vagy,akkor olyan hormonok termelõdnek a szervezetedben,amelyek gátolják a tejelválasztást.Szülés után pedig azok,amelyek segítik.

Elméletileg kicsit meg fog szünni a termelõdés, de mikor megszülsz, akkor megint ott lesz az elõtej, és kezdõdik minden szépen elõrõl.A tejtermelés teljesen hormonális változás.Amikor várandós vagy, akkor olyan hormonok termelõdnek a szervezetedben, amelyek gátolják a tejelválasztást.Szülés után pedig azok, amelyek segítik.
Az a jó, ha elapad. Másodikat megszülöd, minden kezdõdik újra :o)

Ha 2 hónapja hagytam abba a gyógyszert, akkor kb. mikor lehetek terhes?

Legjobb válasz: Akár azonnal. Nekem elsõre sikerült teherbe esnem, pedig csak 1 hónap telt el a gyógyszer abbahagyása után. Szép, egészséges lányom lett.

Akár azonnal. Nekem elsõre sikerült teherbe esnem, pedig csak 1 hónap telt el a gyógyszer abbahagyása után. Szép, egészséges lányom lett.
Az orvosok 3 hónapot javasolnak a gyógyszer kiürülése miatt, de ha nem védekezel másképp , akkor terhes lehetsz akármikor.
Azonnal terhes lehetsz ha már nem szeded a gyógyszert! A kiürülést(kb. 3 hó.)a szervezetbõl csak a terhesség kiszámitása miatt javasolják, egyébként nincs káros hatása a magzatra!
ha pont a peteeres koruli napokban van sexualis egyuttleted ami behatolassal jar, gondolom egyeb tenyezoket tudsz, beled kell h elvezzen, az hogy a gyogyszert abbahagytad az jo mert igy nincs ami megakadalyozza.kis szerencsevel azonnal is sikerulhet, ha nem az sem baj, addig elvezzetek az egyuttleteket, es ugyis teherbe esel.de ne felj a gyogyszer mar nem ved!

Jó angolosok! Nektek egy A/4-es lapon, kb 70 sor szöveget (másfél oldal) mennyi ideig tart megtanulni, ha csak 1-2 mondatot hagytok ki?

Én nem vagyok rossz angolos, de bevallom, 2 napja tanulom, és nem magolok, csak annyi új infó van benne, hogy nem igazán hagyhatok ki semmit sem. Ilyen terjedelmű szövegre még nem igazán van ráállva az agyam, mert sosem tanultam konkrét tételeket angolból, de szerintem a 2 nap sok, még ha úgy tanulom, hogy mondatról mondatra, akkor is. Ha szoktatom magam a szövegtanulásra, akkor ez egy idő után könnyebb lesz?

Legjobb válasz: Én is így tanultam,aztán kiderült,hogy nincs nagy tehetségem a nyelvekhez,csak épphogy nem ugatom meg. Abba is hagytam,amint lehetett,más szakra mentem. Egyik barátom viszont úgy tanult oldalnyi szövegeket,mintha magyarul olvasta volna,azonnal visszamondta szó szerint,és átültetve a lényegét is,angolul is,magyarul is,ahogy akarta,na õ ma tolmács külföldön százezrekért.

Én is így tanultam, aztán kiderült, hogy nincs nagy tehetségem a nyelvekhez, csak épphogy nem ugatom meg. Abba is hagytam, amint lehetett, más szakra mentem. Egyik barátom viszont úgy tanult oldalnyi szövegeket, mintha magyarul olvasta volna, azonnal visszamondta szó szerint, és átültetve a lényegét is, angolul is, magyarul is, ahogy akarta, na õ ma tolmács külföldön százezrekért.
A kérdező hozzászólása: De nekem eddig minden ment az angolban, csak olyan nem sûrûn volt, hogy összefüggõ szöveget mondatonként megtanultam. Bele lehet ebbe szokni, vagy akkor tényleg nincs hozzá érzékem, ha ez a része nem megy? Mert a tartalmat én is simán visszamondom, de meg kell tanulnom az új szavakat és az új dolgokat, nem hagyhatok ki belõle semmit sem.
Attól függ. Kezdjük azzal, milyen cucc ez. Kompozíció? Iskolai anyag? Miért kell szóról szóra megtanulni? Mirõl szól (már ha sok új infó van benne)? Õszintén szólva fogalmam sincs, mennyi idõ alatt tanulnám meg, ha rászánnék sok idõt, pár óra max., nem lenne sokkal több, mint magyarul, de ezt nem egyszerre kell, hanem nap mint nap átismételni.
szerintem megijedtek valamitõl, vagy nemtudom. nyugtasd olyankor hosszabb ideig õket, tudom éjszaka kellemetlen.
de lehet hogy valami operára készül!
szeritem tök sza* a par activiti (egyépként meg nem amatõr felvétel csk úgy van megcsinálva) 8-0
Démon vagy szellem...kit érdekel?Jobb ha azt mondom, hogy démont látott?
A kérdező hozzászólása: Láttam már a paranormal activity 2-t :) de abba démon van :D Utolsó válaszolónak: köszönöm :)
Valószínûleg megijedt. Nálunk, ha csipog valami madár, és nyitva az ablak, tehát behallatszódik, akkor riadóztatják egymást jó nagy csipogással:) Ki kell venni kicsit, megszeretgetni, és akkor megnyugszik:) Van egy degum, aki pl. a széltõl fél, és nem szokja meg, ha fúj a szél, mindig frászt kap:)
A paranormal activity egy szuperül megrendezett film, köze nincs a valósághoz... üdv a média szakról :D
Pff.én nyugodt vagyok :D Mondjuk te bajod, hogy nem hiszel a szellemekben...tudod nekem volt már velük néhány találkozásom :) Egyébként csak ajánlani tudom a Paranormal Activity 2-t.
A kérdező hozzászólása: :) jó akkor biztos szellem volt... csakhogy megnyugodj ;)
Szellemet is láthatott.-.-''
A kérdező hozzászólása: Hát nemtudom... Azért köszi :)
Hát, nem tudom hogy ez a deguknál hogy megy, de a kutyám ébredt már rémálomból vonyítva, és abba se hagyta egy darabig. Nagyon sajnáltam szegénykémet, halálra volt rémülve... Lehet, hogy a deguknál is van hasonló :D
A kérdező hozzászólása: -.-" 1. válaszolónak köszönöm :) Fogalmam sincs mitõl ijedhettek meg, nem volt semmi hangosabb zaj... Viszont az egész család felébredt :)
Lehet, hogy szellemet láttak....
mármint a degu nem a parnorm.ac.

Vajon megint tüzel? A 8 hónapos cicám egy hónapja kb 2 hétig tüzelt, aztán abba hagyta! Ma újra kezd szerintem! Dörgölőzik, ha simogatom a fenekét akkor bepucsit és sír mindig!

Meddig tüzel? Mikor vigyem orvoshoz? Mit tehetek hogy jobban elviselje a tüzelést, amíg nem viszem ivartalanítani? Valami gyógyszer?

Legjobb válasz: Tüzelhet akár hónapokig is, amíg nem vemhesül. Nekünk 2 hónap tüzelés után adott a doki hormoninjekciót, amitõl ivartalanítható állapotba került a cica. Szerintem te is beszéld ezt meg a dokival.

Tüzelhet akár hónapokig is, amíg nem vemhesül. Nekünk 2 hónap tüzelés után adott a doki hormoninjekciót, amitõl ivartalanítható állapotba került a cica. Szerintem te is beszéld ezt meg a dokival.
Sajnos tényleg az ivartalanítás a (végleges) megoldás. Nekünk a doki azt mondta, hogy jobb, ha nem tüzel az ivartalanításkor, de azért akkor is meg lehet csinálni. Szerintem hívd fel az orvost, és megmondja mikor viheted! Hidd el, utána Nektek is és s cicusnak is jobb lesz!
ez természetes ha nem akarod akkor ivartalanítsd

A the sims 2 hajótörött krónikában hogyan kell úgy elmenteni hogy ha belépek akkor ne előlről keljen kezdenem hanem onnan ahol abba hagytam?

Legjobb válasz: szia. játék közben jobb lent látsz 3pontot(legalsó gomb) és ott egy merevlemez ábrát.. arra katt és várd meg, amíg eltûnik a mentés kiírása.. utána ugyanoda ad vissza.. ha mégsem, akkor a letöltésben volt valami hiba(nekem más játékkal ugyan, de elõfordult már) :))

szia. játék közben jobb lent látsz 3pontot(legalsó gomb) és ott egy merevlemez ábrát.. arra katt és várd meg, amíg eltûnik a mentés kiírása.. utána ugyanoda ad vissza.. ha mégsem, akkor a letöltésben volt valami hiba(nekem más játékkal ugyan, de elõfordult már) :) )

Lányok! Milyen színű körömlakkokat használtok? Milyen gyakran festitek ki a körmeiteket? Meddig hagytok fent egy színt, 2-3 napig, vagy amíg nem pattog le? Szerintetek igénytelenség, ha el lány nem festi a körmét?

Nekem elég sok körömlakkom van. Sok féle márka, sok féle szín, de nagyon ritkán festem ki a körmeimet.

Legjobb válasz: Köszönöm, azt meg szoktam igazítani, ha a bõröm is olyan lesz. Fogpiszkálóra teszek egy picike vattát, amit belemártok a körömlakklemosóba és azzal szépen el tudom távolítani a körömlakkot a nem kívánatos helyekrõl, inkább azzal van a baj, hogy nem mindig sikerül egyenletesen festeni. :S Lehet, hogy rossz termékekkel próbálkozok, a legjobb körömlakkom is essence, egyébként inkább olcsóbb lakkokat szoktam venni pl. lora, rose nails stb.

Az átlátszó lakk az csak arra jó, hogyha nem akarod kifesteni a körmöd, de mégis fényt akarsz adni neki. Tartósabbá nem fogja tenni a manikûröd, ellenben az alap / fedõlakkok direkt erre a célra készültek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azt meg szoktam igazítani, ha a bõröm is olyan lesz. Fogpiszkálóra teszek egy picike vattát, amit belemártok a körömlakklemosóba és azzal szépen el tudom távolítani a körömlakkot a nem kívánatos helyekrõl, inkább azzal van a baj, hogy nem mindig sikerül egyenletesen festeni. :S Lehet, hogy rossz termékekkel próbálkozok, a legjobb körömlakkom is essence, egyébként inkább olcsóbb lakkokat szoktam venni pl. lora, rose nails stb.
Essence lakkom nekem is van, nincs azzal baj, ha nem a legdrágábbat használod, a márkás is hamar lenõ vagy lekopik, ha sötét színû.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ápolt lány vagyok, a stílusom is inkább csinos, nõies, mégis megkaptam már, hogy igénytelenség, hogy nem festem a körmöm. Nem értem, miért, hiszen ápoltak a körmeim, rendszeresen lereszelem, a körömágybõrt ápolom, amikor hosszabb a körmöm nincs alatta kosz meg semmi, csak ritkán festem ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :) Fedõlakkot már beszereztem, alaplakkot nem, mert nem volt pénzem. Ha lesz, azt is veszek majd! :)
A kérdező hozzászólása: Részben vallásos a suli, de nekem nagyon tetszik a lila, és most tényleg nagyon divatos, úgyhogy legközelebb lehet, hogy kipróbálom. Végülis, mások meg csili-vili macskakörömmel (mûköröm) járkálnak, akkor egy sötétlila lakk is belefér, nemde? :) Még annyit kérdeznék, hogy egy sima átlátszó lakk miben különbözhet az alap és fedõlakktól? Nekem egy sima átlátszó lakkom van, azt szoktam használni alapként és fedõlakként is. Nagy különbség van köztük? Érdemes lenne venni alap és fedõlakkot is?
Elõször is: NEM igénytelenség, hogy nem fested a körmöd, ki találta ki ezt a hülyeséget? A második legfontosabb: ne vegye el a kedved, gyakorlással fogod szépre festeni a körmeidet, minél többet fested, annál jobban fog menni! Harmadrészt: hacsak nem vallásos iskolába jársz, vagy olyanba ami tiltja a körömlakkot, miért ne festhetnéd sötétlilára? Õsz van, igazi õszi szín. Nekem vagy 30 db lakkom van, általánosan 4-5 napig vannak a körmeimen, de úgy hogy alig kopnak valamit. Alaplakkot és fedõlakkot is használok. Van egy blogom, ami a körömlakkokról szól, ha gondolod írj privátban és megadom a címét.
Nekem van piros Miss Sporty, pink Moyra, átlátszó, világosabb rózsaszín, halvány gyöngyházas rózsaszín, világoslila (üvegében, de körmön csak fénye lilás), ezüstösen fénylõ. Most kezdtem kedvet kapni újra lakkozgatni, egyik sem drága lakk, a Miss Sporty volt a legdrágább, többi mint olcsó kategória. Rövid körmöm van, mert elég hajlékony, vékonyak, meg duci a kezem is sajna, de hálisten hosszúkás a körmöm formája, úgyhogy még röviden sem csúnya kikenve. :) Nekem 3-4 napig bírja, max 5, ha nincs olyan munkám, de sokat dolgozok a kezemmel mûanyag, fém alkatrészekkel, mosogatok is. Volt Lora lakkom is, elajándékoztam, mert irdatlan büdös volt még száradás után is. :(
Nagyon sok lakkom van, olyan 100 körül, egy ideje nem számolgatom :) Mindenféle színben van, és mindegyiket szeretem! Nekem mindig ki van festve a körmöm! Csak akkor nincs, ha elkezd lekopni, ezért le kell mosnom, de nincs idõm újat csinálni. Ha csak simán egy színnel lakkozok (ez is ritkán van, csak ha nincs rá idõm), akkor 1-2 napig van csak fent, mert hamar elkezd kopni. De legtöbbször mintákat festek, díszítek stb. Azok akár 1 hétig is fent maradnak kopás nélkül a több réteg lakk, és a vastag fedõlakk miatt. A márkák, amiket használok és szeretek: Moyra, Essence, Rose Nail, Lora
sokféle piros, színtelen, kék és nude van. Nyáron szeretem festegetni, 2-3 naponta. Most télen inkább csak színtelenre, de a lábkörmömet mindig kifestem. Vegyél körömlakk-eltávolító tollat, DM-ben is lehet kapni, ha a festék mellé megy, azzal tudod korrigálni a bõrrõl. Fedõlakkal tartósabb a lakk. És szerintem egyáltalán nem igénytelen a lakkmentes köröm, igény kérdése, mint a smink. Rimmel, Miss Sporty, Avonos és Maybelline lakkjaim vannak.
leggyakrabban nudeszant kenek fel, a rózsaszínt vagy a barnát. Nekem is van sötétlila lakkom, hétköznapokra is ugyanúgy használom, az összes közül ez a kedvencem.
rengeteg körömlakkom van, amiket legtöbbször használok: francia, vörös, türkiz, korall, nude. akkor szedem le ha elkezd kopni.
Az én kedvencem a csillogó és UV zöld. És a nagyon tenger kék.Nagyobb szünetekben mert a suliban nem lehet!! :P Körül belül addig hagyom fenn ameddig meg nem unom és ez után jön az új szín.:) És szerintem nem igénytelenség ha nem festem a körmöm hanem már az ha lepattogott és még mindig fenn van!!

10 hónapig szedtem egyfajta fogamzásgátlót (Diane35) és ugy 2 hónapja hagytam abba. Most még lehetek terhes ha óvszer nélkül szexelek? Mert azt hallottam hogy kell egy idö mig visszaállnak a hormonok, és még 1 pár honapot nyugodt lehetek. Vagy nem?

Legjobb válasz: ezt a hülyeséget hol hallottad? simán lehetsz terhes, orvos nem mondta, mikor abbahagytad? sõt, ha elkezdesz újra gyógyszert szedni akkor is újra ki kell várni az idõt, mire véd.

ezt a hülyeséget hol hallottad? simán lehetsz terhes, orvos nem mondta, mikor abbahagytad? sõt, ha elkezdesz újra gyógyszert szedni akkor is újra ki kell várni az idõt, mire véd.
Ehhez már IQ kell... ne szaporodj, kérlek!
Ne írd ezt, mert a végén még valaki elhiszi! Vajon miért van ott a leírásban, hogyan kell pótolni akár fél nap kiesést? Viccbõl? Ja: hogy a leírást el is kellene olvasni? De aki nem tud olvasni, az kérdezheti az orvost is. Azért van.
Ha abbahagyod, EGY nap múlva terhes lehetsz!!! Kivéve, ha beszeded a levelet, mert akkor még a 7 napban véd. Ha elkezded az újat, ki kell várni az idõt, amíg véd. Amit olvastál, az meg arra vonatkozik, hogy 1-2 hónapig még jobb, ha nem esel teherbe, mert árthat a babának (segítség: addig GUMI!) TÉNYLEG NE SZAPORODJ!
Itt is a 1, 25 ös szabály érvényesül. Vagyis ha 10 hónapig szedted, akkor 12, 5 hónapig véd a gyógyszer.
Na azért hülyeségeket nem kell beszélni, 1 nap alatt még rohadtul nem lesz terhes, azért kell a szervezetnek idõ míg kiürül a gyógyszer és visszaáll a régi rend. de persze azért két hónap nem kell hozzá.
"1 nap alatt még rohadtul nem lesz terhes" 1 nap alatt a petesejt kezd el érni, aztán 1-2 nap múlva lesz terhes az életben maradó spermiumokkal. Ha abbahagyja a gyógyszert, akkor 1 napja van, amíg még védett. Több nincs.
természetesen beleszámítottam, hogy a spermiumok akár 5 napig is eléldegélnek, és ezzel együtt mondom, hogy több mint valószínû hogy akkorse fog már rögtön az elsõ héten teherbe esni. nekem egy sürgõsségi tabi bevétele után 3 hónapig nem volt peteérésem. tudom az keményebb hormon, mint az antibébi, de azért mindkettõ káros hatással van a késõbbi petetermelésre. Aztán lehet, hogy csak én vagyok ilyen "petétnehezentermelõ", de szentem másoknak is kell pár nap.
Igen - általában kell idõ. DE NEM MINDIG ÉS NEM MINDENKINEK! A kérdezõ - gondolom - nem akar az az 5% lenni, aki rögtön teherbe esik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!