Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 esetleg (173 db)

Nagy baj ha 2 gyerek 1 szobában van (ha esetleg különbözö nemüek akkor és ha 2 fiu)? Most akarnánk lakást venni de a 2.5szobásnak sok a rezsije (? ), ezért 2est vennénk, de akkor 1 szobában lennének az baj?

Ti hogy oldottátok ezt meg?Most még csak 1 gyerek van de 2-3éven bellül szeretnénk még 1 et,akkor együtt kéne lenniük elég sokáig erz megoldhato szerintetek mit csináljunk?

Legjobb válasz: Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.

Szia! Én 20 éves koromig laktam a bátyámmal 1 szobában és soha nem merült fel bennem, hogy ez nekem nem jó. Néha voltak viták, de ha külön szobában lettünk volna, ez akkor sem lett volna másképp. Esténként olyan jókat tudtunk beszélgetni. A férjemék 4 szobás lakásban laktak, mégis 1 szobában volt a tesóval (igaz, ö is fiú). Szerintem, ezen ne idegeskedj, semmi bajuk nem lesz a közös szobától. Meg egyébként is, ha csak ezt engedhetitek meg magatoknak, akkor nem is kérdés, hogy mi legyen.
Nekünk 1+2 fél szobás lakásunk volt. Az öcsém és köztem 10év a korkülönbség. Mindig egy szobában laktunk. Anyáméknak eszükbe sem jutott lemondani a hálószobájukról, mondván én úgyis kolégista vagyok minek a külön szoba nem vagyok otthon csak hétvégén. Mégis felnõttünk. Ha nem teheted meg anyagilag akkor az lesz ami van és kész. Nem tudsz mit tenni, akárki akár mit ír. Ez pénzkérdése és ha nem megy akkor ne idegeskedj.
Szia! Kicsinek hülyeség õket külön szobába rakni. Úgyis mindig a nappaliban fognak játszani együtt. Egyénként nekem két fiam van 4 éves és 6 hónapos és 2 szobás lakásunk. Egy szobában laknak és élvezik. Pontosabban a nagy élvezi meg mi:) ))
Szia! Én 13 éves koromig egy szobában laktam a bátyámmal, csak utána lett külön szobánk. Mondjuk nekünk eleve 2 és fél szobás lakásunk volt, csak addig anyuéknak volt egy hálójuk, és utána költöztek a nagy szobába. Ha majd esetleg a második más nemû lesz akkor szerintem 5-6 évig, vagy esetleg 10 éves korig belefér, de utána minden képpen kell egy külön szoba, mert akkor kezdenek el már "magán életet" élni.Ha az csak a napló vezetésben, meg a más zenei irányzatok hallgatásában is merül ki még egy darabig. Meg jön a pubertáns.Ha egy nemûek akkor szerintem még tovább elvannak együtt. Az ismerõsömék 3an vannak testvérek.A srác hugai 25 körül vannak és ameddig mind ketten otthon laktak egy szobájuk volt.És csak nem rég költözött el otthonról a nagyobbik. Remélem segítettem!
Szia.Szerintem 1 ideig egyik sem baj, esetleg késõbb amikor már felsõsök lesznek.Ha tudtok, lehet inkább 1+2felest kéne venni, ami mondjuk elképzelhetõ, hogy négyzetméterre ugyanannyi, mint a 2 szobás és akkor a rezsiben sincs nagy különbség.Szerintem járjatok utánna, jobb mint 6-7 év múlva újra költözni.
Én az öcsémmel 12 éves koromig laktam együtt, öcsém meg 9 volt akkor. Mi szerettünk egy szobában élni, jókat játszottunk, hülyéskedtünk. Szerintem akkor célszerû õket külön tenni, ha 1. a lány az idõsebb, és már menstruál (ilyenkor már biztos szégyenlõsebb, szüksége van rá) 2. fiú az idõsebb és már kezd inkább férfiasan mint fiúsan viselkedni.
Szia.Mi 3-an laktunk egy szobában a tesóimmal.Igaz nem volt pici szoba, de egy légtérben voltunk, és semmi hátrányunk nem lett belõle.Mikor aljött az a 14-15 éves kor akkor mentünk külön szobába.Pedig elõtte is lett volna rá lehetõségünk, de nem láttuk értelmét.Nagyon jól megvoltunk, és imádtuk, imádjuk egymást.Már külön városban lakunk, de mikor hazamegyünk a szüleinkhez akkor most is egy szobában szoktunk aludni.

Ha 2 hónapon keresztül minden nap (esetleg hetente 1-2 pihenőnappal) csinálok ehhez hasonló zsírégető mozgást, kb hány kg-o fogyhatok?

Most 68 kg vagyok és kb 8 kg-ot szeretnék leadni.

Legjobb válasz: 1) Biztos a házi feladat kategóriába akartad nyitni a témát? 2) Mihez hasonló zsírégetõ mozgás? 3) Milyen magas vagy? 4) A fogyás 90%-ban az étrenden múlik.

1) Biztos a házi feladat kategóriába akartad nyitni a témát? 2) Mihez hasonló zsírégetõ mozgás? 3) Milyen magas vagy? 4) A fogyás 90%-ban az étrenden múlik.

Van egy Behringer Eurorack UB1202 (kép lent) keverőm. Géphez akarnám használni de ha 2 es csatornába kötöm a géppel akkor nem ad szép jelet? Esetleg kábel lehet az oka? árnyékolt 2 eres kábel-el használom (jack 3, 5-jack6, 3)

http://www.acorn-designs.com/images/UB-1202_top.jpg

Legjobb válasz: Milyen eszköz(ök) van(nak) még rákötve? Mert ha valamelyik rosszabb minõségû kapcsüzemû tápot használ, vagy a földelése nem megfelelõ, akkor máris keletkezik feszültségkülönbség az eszközök között. (Ilyen problémát még szünetmentes is okozhat, ettõl sült be a MON800 -asom egyik csatornája...)

Milyen eszköz(ök) van(nak) még rákötve? Mert ha valamelyik rosszabb minõségû kapcsüzemû tápot használ, vagy a földelése nem megfelelõ, akkor máris keletkezik feszültségkülönbség az eszközök között. (Ilyen problémát még szünetmentes is okozhat, ettõl sült be a MON800 -asom egyik csatornája...)
A kérdező hozzászólása: már meg van a hiba de azért köszönöm!! :)
Vidd orvoshoz!
Lehet. És (ezt a legnagyobb jóindulattal mondom, nem kell félreérteni!) neked is nagy bajod lehet belõle, ha nem törõdsz rendesen a gyerekkel. Már régen orvosnál lenne a helye! Vidd el gyerekorvoshoz, azonnal!

Meddig elfogadott az, hogy egy kisgyerek repked? Illetve meddig "normális"? Tudom, hogy a kisgyerekek repkedek ha örülnek, de mondjuk ha 2 évesen esetleg 4 évesen ugyanígy repked ha örül valaminek az nem jelez valami rosszat?

2 fiam van, 2 és 4 évesek. A 4 éves soha nem repkedett, a 2 éves meg még mindig. Olyan fura, még nekem is, amikor örül valaminek. Elkezd gyorsan topogni, és közben grimaszol, és repked a kezeivel. Zavart kissé eddig is, de ma egy összejövetelen több anyuka is megjegyezte, hogy el kellene vinnem orvoshoz emiatt, mert 2 évesen már nem volna szabad repkednie, és nem így kellene örülnie.

Legjobb válasz: Az én kislányom örömében a kezeit a füléhez teszi és dörzsöli a füleit vele, persze a szakember azt írta le, a kislány örömében karizmait befeszítve repkedõ kézmozgást végez, kérdeztem a szakembert magyarázza már el nekem, hogy ez mért repkedõ kézmozgás, azt mondta így is megnyilvánulhat a lényegen nem változtat sajátos tünet. Meg is kapta szegénykém szépen a kódokat, illetve az epikrizis részbe, azt hogy megfigyelésünk alapján autizmus sprektumzavarral élõ kislány. 3 és fél éves. Hozzátenném 24 éves vagyok örömömben én viszont tényleg repkedõ kézmozgást végzek!:)

Az én kislányom örömében a kezeit a füléhez teszi és dörzsöli a füleit vele, persze a szakember azt írta le, a kislány örömében karizmait befeszítve repkedõ kézmozgást végez, kérdeztem a szakembert magyarázza már el nekem, hogy ez mért repkedõ kézmozgás, azt mondta így is megnyilvánulhat a lényegen nem változtat sajátos tünet. Meg is kapta szegénykém szépen a kódokat, illetve az epikrizis részbe, azt hogy megfigyelésünk alapján autizmus sprektumzavarral élõ kislány. 3 és fél éves. Hozzátenném 24 éves vagyok örömömben én viszont tényleg repkedõ kézmozgást végzek!:)
a kisgyerekek általában nem repkednek örömükben, de: nem egy egy olyan mozgásformával, viselkedéssel stb van a gond, hanem a tünetegyüttessel. tehát se semmi más autisztikus tünete nincs a gyerekednek (Rendben megy a mozgása, beszél, mondatokat alkot, nem fél idegenektõl, de nem is túl nyitott, nincsenek kényszeres dolgai, stb) akkor ez egy aranyos szokás. na meg ha felmerülne az autizmus gyanu, akkor is még fél-egy évet várni kéne... mi 2 évesen vittük el autizmus gyanúval, én megbántam! enyém ami volt neki "tünet" azt 3 éves korára kinõtte, viszont még évekig hordhatom kontrollra a kódjai miatt :(
Jaj, a nagyon okosok... Keresztlányom 3-4 éves koráig tördelte a kezét, ha izgult, ha örült, de úgy, hogy tényleg rossz volt már nézni. Most 16 éves, nagyon értelmes lány, akinek nincsenek mentális problémái. S sosem voltak. Persze, ha ennyire zavar, akkor kérj egy beutalót a neurológiára. Ott pikk-pakk megmondják, ha gond lenne.
Autisztikus tünet. Azt viszont nem tudom, hogy minden kisgyerek autisztikus e attól, hogy repetitív mozgásformákkal bír. Remélem nem, mert az én 4, 5 évesem még MINDIG repked......grimasz nincs, de repkedés van.....
Szia!Az én kisfiam 2 éves elmúlt és még mindig repked!A védõnõ azt mondta, hogy így fejezi ki, hogy örül, mivel nem igazán beszél!
A kérdező hozzászólása: Igen, "okosak"....de tényleg elég fura a gyerek, ahogy elkezd toporogni, vágja a grimaszt, és közben úgy repked a kezével, hogy majd elrepül. Mint írtam számomra is furcsa volt, és zavar is, mert valahol belül azt kell higyjem, hogy nem normális, de nem tudom, hogy van erre valami határidõ? :-) Mert mindenki azt mondta, hogy MÁR nem kellene repkednie. Én meg nem értem. Miért? Meddig repkedhet? 2 éves és 4 hónapos koráig még repkedhet, vagy akár 5 évesen is repkedhet? Értitek mit szeretnék kérdezni? :-) Értem ezeket az anyukákat, mert az õ gyerekük nem repked. Van akinek repkedett, de õ "idõben" abbahagyta. Milyen idõ? Melyik idõ a normális és melyik a már kóros? Ezer kérdésm ezer kétely....igen, lehet, hogy ezzel inkább orvoshoz kellene forduljak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Most nevetni fogsz, de én azt hittem, ez a repkedés dolog csak nálam létezett anno! :D Most elõször olvasok róla, hogy van ilyen más gyerekeknél is. Ha emlékezetem nem csal, kb kisiskolás koromig tartott, szóval 6-8 éves korig (most nem tudom anyut megkérdezni). Utána is én szoktattam le róla saját magamat, mert bár akkor már csak olyankor "repkedtem", amikor senki nem látta, de magam elõtt is szégyelltem. :) Szóval nyugi! Nem, nem vagyok autista, kitûnõ tanuló iskolás voltam, most pedig 38 éves pedagógus. :)

Nettó 107 eFt volt a fizetésem míg dolgoztam, most 5 hónapja szültem, 103 e-Ft-t kaptam múlt hónapban. Ha 2 éven belül szülnék jelenlegi helyzet alapján mennyit kapnék? Esetleg ment el szintén ennyi nettóval valaki szülni?

Legjobb válasz: Szerintem még tgyást kapsz, a gyeded majd ennél kevesebb összeg lesz. (alapbértõl függetlenül az bruttó 100.100,- Ft)Ha úgy szülsz két éven belül, hogy közben nem mész vissza dolgozni akkor a tgyás illetve a gyed alapját a minimálbér kétszeresének 30-ad részébõl számolják. (a szerzõdés szerinti munkabérbõl csak akkor, ha az ennél kevesebb) Ez a pillanatnyi helyzet és szabályozás szerint bruttó 143.000,- Ft. Az a bruttó átlagbér ami alapján a jelenlegi ellátásodat kapod szerintem több ennél, így a következõ gyerkõc tgyásánál jelenthet veszteséget.

Szerintem még tgyást kapsz, a gyeded majd ennél kevesebb összeg lesz. (alapbértõl függetlenül az bruttó 100.100, - Ft)Ha úgy szülsz két éven belül, hogy közben nem mész vissza dolgozni akkor a tgyás illetve a gyed alapját a minimálbér kétszeresének 30-ad részébõl számolják. (a szerzõdés szerinti munkabérbõl csak akkor, ha az ennél kevesebb) Ez a pillanatnyi helyzet és szabályozás szerint bruttó 143.000, - Ft. Az a bruttó átlagbér ami alapján a jelenlegi ellátásodat kapod szerintem több ennél, így a következõ gyerkõc tgyásánál jelenthet veszteséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Meddig kapom még a TGYÁS-t? azt hittem már májusban nem azt fogják utalni.
6 hónapig jár a TGYÁS.

Ha valakinek tetszik valaki, esetleg szerelmes a lányba az ha 2 hétig nem látja elfelejti, vagy inkább hiányzik neki és rájön hogy fontos neki?

Legjobb válasz: Erre én is kíváncsi vagyok. Hasonló szituban vagyok. De szerintem ez egyénfüggõ...

Erre én is kíváncsi vagyok. Hasonló szituban vagyok. De szerintem ez egyénfüggõ...
Engem érzéseim alapján épp ezért kerül egy lány... Nemtudom, bevállik-e neki...
Neked nagyon hiányozhat valaki...jól gondolom?
Igen, így van....jól gondolod...
hol egyik hol másik sose lehet tudni mindkettõ lehetséges attól függ milyen érzelmei vannak iránta
Nekem akkor hiányozni szokott.

Egy zeneszámot keresek vagy előadót. Magyarok készítették a zenét.2 srác csinálta elektronikus stílusban a videóklippiben látható a lánchíd és kínai havas táj is. Ha valaki esetleg tudna segíteni nagyon megköszönném? !

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=ekdWitVBt-8 Tranzident & Suta - Day-by-Day Volt egy magyar kiadása is, azt hiszem Mindennap volt a címe. Talán ez az?:)

http://www.youtube.com/watch?v=ekdWitVBt-8 Tranzident & Suta - Day-by-Day Volt egy magyar kiadása is, azt hiszem Mindennap volt a címe. Talán ez az?:)

Üdv! 2 éves alkalmazott fotográfus képzésre szeretnék jelentkezni, a Práter utcai iskolát szemeltem ki, de semmilyen információm nincs róla, ha valaki esetleg járt oda, vagy máshová hasonló képzésre, megírná nekem tapasztalatait?

Legjobb válasz: Én is azt a sulit néztem ki, de senki nem tud róla mondani semmit. :D A Ring volt ami még tetszett, de arról nagyon rosszakat hallani, 0 szintû az oktatás, nem tanítanak semmit.. Ami jó suli lehet még az a MOME, de oda meg nehézkes a bekerülés. :D

Én is azt a sulit néztem ki, de senki nem tud róla mondani semmit. :D A Ring volt ami még tetszett, de arról nagyon rosszakat hallani, 0 szintû az oktatás, nem tanítanak semmit.. Ami jó suli lehet még az a MOME, de oda meg nehézkes a bekerülés. :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!