Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 elhal (4 db)

Ha 2 hetesen elhal 1 terhesség, mindenképpen kell műteni?

Legjobb válasz: Ha megjött a menzeszed, akkor nem kell,mert kiürül belõled, de az is lehet,hogy felszívódik. Orvoshoz azért mindenképp menj el.

Ha megjött a menzeszed, akkor nem kell, mert kiürül belõled, de az is lehet, hogy felszívódik. Orvoshoz azért mindenképp menj el.
Két hetes az olyan pici hogy magától kitisztitja a szervezet.
Ilyenkor annyira minimális a kialakult szövetek-sejtek mennyisége, hogy amikor lelökõdik a nyálkahártya, akkor viszi magával. Nagyon ritka az az orvos, aki eü. kaparást végez ilyen esetben. Ne izgulj, a következõ sikerülni fog. Szorítok nektek!
Szia..Szerintem nem mert még túl pici és kiürül a mesivel..Én 7 hetes terhes voltam amikor elment a baba és nem kellet kaparásra mennem..

Ha a magzat elhal a 2. trimeszter elején, még azelött, hogy érezni lehetne a magzatmozgást, akkor ennek milyen tünetei vannak?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos többnyire semmi! Általában az uh-on veszik észre, hogy már nem él a baba. Elõfordul, hogy 1-2 hete már elhalt, s nincs tünet. Ha azonban már régóta nem él, akkor gondolom vérzés, görcs jelzi, hogy ki akar lökõdni a szervezetbõl. Azonban vérzést, görcsöt más is okozhat a 2. trimeszterben, pl. a lepény elhelyezkedése (elõl fekvõ, mélyen tapadó) vérzést okozhat. Nekem az elõzõ terhességem a 36. héten halt el, s azon kívül, hogy nem mozgott a baba semmi tünet nem volt. Próbálj meg ilyenen nem aggódni, ha viszont valami rendelleneset érzel menjél orvoshoz, hogy megnyugodjál!

Szia! Sajnos többnyire semmi! Általában az uh-on veszik észre, hogy már nem él a baba. Elõfordul, hogy 1-2 hete már elhalt, s nincs tünet. Ha azonban már régóta nem él, akkor gondolom vérzés, görcs jelzi, hogy ki akar lökõdni a szervezetbõl. Azonban vérzést, görcsöt más is okozhat a 2. trimeszterben, pl. a lepény elhelyezkedése (elõl fekvõ, mélyen tapadó) vérzést okozhat. Nekem az elõzõ terhességem a 36. héten halt el, s azon kívül, hogy nem mozgott a baba semmi tünet nem volt. Próbálj meg ilyenen nem aggódni, ha viszont valami rendelleneset érzel menjél orvoshoz, hogy megnyugodjál!
Nekem elmúltak a terhességi tüneteim, megszûnt a mellfeszülés, és a reggeli émelygések, valamint újra el tudtam viselni a kávé illatát. Vérzésem, görcsöm nem volt, a baba a 11 héten halt el, és UH-n bizonyosodott be.
Miért kérdezel ilyet? EGyáltalán miért gondolsz ilyenre? A vetélés többnyire vérzéssel és görccsel jár. Ennek ellenkezõje, ha semmi tünet nincs. A terhességi tünetek-ha vannak- elõbb utóbb elmulnak, de nem azonnal. Ne tessék ilyenen morfondírozni, élvezd a terhességet!!!!

10 hetes pocakos vagyok. Ultrahangra csak 2 hét múlva megyek. Ha elhalt a babám akkor azt észrevenném? Vagy véreznék? Mostanában enyhültek a tünetek és van ami nincs is már.

Legjobb válasz: Minden rendben, nyugodj meg, és örülj hogy múlnak a tüneteid. Lenne görcsöd, vérzésed, ilyenek. Bár persze nagyon ritkán van olyan hogy semmi nem utal rá, de nem szabad erre gondolni. Én a 12. héten voltam utoljára UH-n, most 17 vagyok, és 2 hét múlva megyek legközelebb, nem ultrahangoznak olyan gyakran.

Minden rendben, nyugodj meg, és örülj hogy múlnak a tüneteid. Lenne görcsöd, vérzésed, ilyenek. Bár persze nagyon ritkán van olyan hogy semmi nem utal rá, de nem szabad erre gondolni. Én a 12. héten voltam utoljára UH-n, most 17 vagyok, és 2 hét múlva megyek legközelebb, nem ultrahangoznak olyan gyakran.
Nyugi, a babával minden rendben van. Nem baj, hogy már nincsenek tüneteid, örülj neki. Ha elhalt volna a magzat, az vérzéssel járna és görcsökkel.
Nyugodj meg, nem lesz semmi gond a babáddal. Mindenkinek vannak hasonló kétségei, de inkább élvezd a terhességet. Az, hogy a tüneteid enyhülnek nem baj, nemsoká valószínûleg teljesen el fognak múlni a tünetek, hiszen kifejlõdik a méhlepény, és átveszi a hormonok szerepét. Félidõ környékén pedig elkezd majd mocorogni a babád, és mindennap érezheted majd, hogy jól van.
Ha ez megnyugtat, nekem is pont 10 hetesen csökkentek drasztikusan a kellemetlen tünetek. Egyik-másik még megmaradt egy-két hétig utána is, de sokkal ritkábban jelentkeztek az addigiaknál. Szerintem inkább örülj, hogy ennek az idõszaknak vége. Most majd persze jönnek mások! :) ) De a lényeg, hogy a babának nincsen semmi, de semmi baja.
szia! az, hogy már nincs szívhang, az egyáltalán nem jár görccsel, és vérzéssel, csak az, ha elvetélsz! nem ijesztgetni akarlak! de amúgy minden rendben van, és nem kell rosszra gondolni! nekem is csak 6-9-hétig volt erõs hányinger, hányás, émelygés, és utána egyik napról a másikra vége lett! és nincs semmi baj a babával! nyugi! jó babavárást! szió
A kérdező hozzászólása: köszönöm a megnyugtató válaszokat. Csak egy picit nyugtalan vagyok. De akkor biztos minden rendben van. :)
Nem vennéd észre, mert ilyenkor már nincs vérzés. Amúgy a tünetek hol elmúlnak, hol visszajönnek. Én a 15. héten ijedtem meg, mert akkor éreztem a kicsit, majd 2 hétig semmi. Tiszta idegbajos voltam, UH-ra nem tudtam elmenni. Aztán egyszercsak rúgott egy nagyot! Gondolj arra, hogy nem lehet baj, eddig sem volt baj!
A kérdező hozzászólása: Utoljára 6 hetesen voltam orvosnál, akkor még nem volt szívhang. Jövöhéten kell visszamennem. Azóta már eltelt pár hét és nem tudom hogy ha elhalt volna vagy felszívódott volna (amiket itt olvastam) akkor véreznék-e mindenképp. Hisz ha nincs már bent semmi akkor meg kellene hogy jöjjön nem? A hasam menziszerûen fáj és a derekam és a csípõm is. De szerencsére vérzés nincs. Volt már hogy 10 hetesen missed ab-om volt fél éve.

Ha a CRL 5 het es 2 naposan 6 mm es 9 nappal kesobb, 6 het es 4 naposan is 6 mm, akkor az azt jelenti, hogy valoszinuleg elhalt az embrio?

Volt egy terhessegem, amit bizonyos okok miatt nem tarthattunk meg. 5 het es 2 naposan csinaltattam az elso uh-t. A CRL 5,9 mm volt.9 nappal kesobb ujabb uh-t csinaltak, ahol a CRL szinten 6 mm volt. Eleg furcsanak talalom, hogy 9 nap alatt, 6 het es 4 naposan is 6mm-t mertek. Hogyhogy nem nott semmit az embrio, mikor eleinte rohamosan no?? Kerdesem, hogy lehetseges h amugy is el volt halva az embrio?

Legjobb válasz: Kerem, aki valaszol, ne terjen el a targytol! Koszonom!

A kérdező hozzászólása: Kerem, aki valaszol, ne terjen el a targytol! Koszonom!
Ha ultrahanggal néztek, akkor azt meg tudták volna állapítani, ha elhalt volna a terhesség. A 6. héten már van szívhang is általában, nem tudom, az mennyire látszott.
A kérdező hozzászólása: Ertem amire celoztal. Viszont te nem erted miert fontos ez nekem. Talan nem voltam eleg reszletes es ezt ne emlitettem, de a jovore nezve sem mellekes, h. az uh-k alapjan volt-e baj vagy sem az elso terhessegemmel. Egy even belul szeretnenk gyermeket, ezert nagyon is erdekelne, vagyis jo volna tudni, hogy volt-e baj az elsonel.
Félreértettél, nem baj. Olvasd el még egyszer, hátha rájössz, hogy eszemen sem volt pálcát törni, éppen azt írtam, hogy bizonyára okod volt rá, és nem jókedvedbõl cselekedtél így. De Te magad írtad, hogy lelkileg könnyebb lenne, ha tudnád, hogy nem maradt volna meg. Sosem fog kiderülni, továbbra is tartom, hogy ne ebben, hanem saját magadban keress megnyugvást.
A kérdező hozzászólása: Egyaltalan nem keresek semmifele kibuvot. Mivel sajnos nem lehet egyedul gyereket csinalni, igy hat mas akaratat is szem elott kell tartani... Nincs kedvem ebbe belemenni, hisz nem ez a temam, de a dontesnek nyomos oka volt. Mindenki szituacioja mas es mas, olykor meg igen specialis is, mint pl. a mienk, igy senkinek sincs joga mas feje felett palcat torni...
Szerintem kár ezzel foglslkoznod így utólag. Az igazság nem fog kiderülni, és - ne haragudj, hogy ezt írom, de - a lelkiismereteddel így is, úg is el kell számolnod, hiszen nem tartottad meg, és akkor se döntesz másképp, ha egy makk egészséges baba lett volna. Szóval ezt nem lehet megúszni, ne is akard megúszni, mert magadnak azzal teszed a legjobbat, ha most elrendezed ezt magadban. Így döntöttél, okod volt rá, nyilván nem vagy rá büszke. Meggyászolni muszáj, különben késõbb fog zavarokat okozni az életedben. Egy felvállalt döntés még mindig jobb, mint egy utólag elmismásolt felelõsség (itt az, hpogy úgyse maradt volna meg). Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de akkor jársz jobban, ha vállalod azt, ahogyan döntöttél, és nem keresel kibúvókat.
A kérdező hozzászólása: Vagy lehet, hogy tobbfele meres letezik? Vagy mindig a CRL-t merik, egyfele van? Most neztem meg ujra az elso uh felvetelt es az nincs is ott hogy CRL, csak annyi, hogy length (hossz). Lehetseges, hogy ez a petezsak hossza es az embrioet (CRL) o nem merte be? Tobbfele merest hasznalnak? Nem mindenki a CRL-t meri? Nekem a 6 mm-es CRL amugy is nagynak tunt 5 hetesen, mindenhol azt olvasom, hogy 1-3 mm csak 5 hetesen.
A kérdező hozzászólása: Hat azert nem mondtak semmit se, mert elvetettuk, igy az orvos, aki masik orvos volt, nem az aki eloszor csinalta az uh-t, nem foglalkozott azzal, hogy az elso uh milyen volt. De hallottam, hogy 6 mm-t diktalt az asszisztensenek. Mivel a terhesseget nem akartuk megtartani, tulajdonkeppen nem volt lenyeges, hogy mekkora az embrio. Engem viszont nagyon is erdekelne igy utolag, mert furcsanak talalom, es jo lenne tudni, hogy vajon egyaltalan megmaradt-e volna. Jobb lenne a lelkemnek, ha amugy se maradt volna meg, ezert erdekel, hogy miert mertek 9 nap kulonbseggel ugyanakkorat. Koszonom az eddigi valaszokat!
VOlt életjelenség? Mert ha nem, akkor ez bizony elhalt terhessségre utal.
Ebben az esetben azt tudom mondani, hogy ha ez volt az elsõ és egyetlen terhességed, akkor nem sokat számít. A terhességek kb negyede végzõdik vetéléssel. Egy eset után nem csinálnak kivizsgálást, mert megesik - és elsõ terhességeknél még gyakrabban, mint késõbb. Az elsõ terhességem missed ab lett, tehát nem fejlõdött, 13 mm-esen megállt a fejlõdésben, és leállt a szíve. Küret, 3 hónap várakozás. A második terhességembõl egészséges kislány született. Jelenleg 36 hetes terhes vagyok, és most sem volt gond. Magyarországon az a protokoll, hogy két vetélés "kell" a kivizsgálás elindításához. Persze magán úton kérheted, hogy nézzék meg pl a pajzsmirigy hormonjaidat, a progeszteront, meg még ezer más dolgot, ami vezethet. Ha megynyugtat, akkor talán érdemes is, csak hát nem egy olcsó mulatság. Viszont sokkal kisebb a második (esetedben ?-el) vetélés esélye, ha lelkileg rendben vagy. És ez tényleg tapasztalat, nálunk addig meg sem fogant a második baba, míg meg nem gyászoltam az elsõt. És a gyászfolyamat szempontjából - szerintem - majdnem mindegy, hogy magától ment, vagy éppen nem tudtad vállalni. Tényleg nem bántásból írom ezeket, csak segítõ szándékkal. Bár magam nehezen tudok elképzelni olyan körülményt, hogy ezt a súlyos döntést meghozzam, de ítélet egyáltalán nincs bennem. Nagyon nehéz lehet Neked, és szívbõl kívánom, hogy hamnar megtaláld a békédet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!