Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 autómat egy (48 db)

Mi a magyarázata annak, hogy ha 2 autó 50km/h-val frontálisan ütközik, akkor az olyan, mintha egy autóval 50 km/h-val mennénk neki a falnak?

Legjobb válasz: Ha két ugyanolyan autó 50-el frontálisan ütközik, az valóban ugyanolyan mintha 1 autó egy tökéletesen merev falnak csapódna. Ha egy autó falnak megy a fal biztosítja az ellenerõt ami pont annyi mint a becsapódás ereje. Ha két autó van, a fal helyére kerül a másik autó ami szintén a becsapódás erejével egyenlõ ellenerõt fejt ki. Játszd el labdákkal.

Ha két ugyanolyan autó 50-el frontálisan ütközik, az valóban ugyanolyan mintha 1 autó egy tökéletesen merev falnak csapódna. Ha egy autó falnak megy a fal biztosítja az ellenerõt ami pont annyi mint a becsapódás ereje. Ha két autó van, a fal helyére kerül a másik autó ami szintén a becsapódás erejével egyenlõ ellenerõt fejt ki. Játszd el labdákkal.
#3: Téves. Az autó ugyanúgy, ugyanakkora távon lassul nullára. Csak az ellenerõt a fal fejti ki. Gondolatkísérletként képzeld el a jelenetet. A két autó tökéletes sík mentén találkozik és lassul nullára. A sík helyére berakhatsz közéjük egy falat, amire két oldalról egyszerre felkenõdnek, ugyanaz fog történni, ez egyszerûen elképzelhetõ és elfogadható. Most elveszed a fal egyik oldaláról az egyik autót. Mitõl változna ettõl bármi a fal másik oldalán? Egész addig igaz, amíg tökéletesen egyforma tömegû, sebességû stb, autókról és tökéletesen merev falról beszélünk.
Az állítás így nem igaz. Talán így: olyan, mintha KÉT autóval 50 km/h-val mennénk neki a falnak.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemet úgy gondoltam, hogy erõhatásnak ugyan akkora keletkezik, de miért.?
A két energia egymással szemben összeadódik!Olyan mintha egy autó 100km-el menne a falnak
Az erõ hatások Newton 3. törvénye miatt egyenlõek. (Nem kell az autónak 100al mennie.)
#3, ha számítani kellene, akkor melyik képlet lenne a jó? 2*m*50² vagy m*100²
A dolog azért megtévesztõ, mert 2 autóról van szó, és evidens, hogy kétszer annyi energia alakul át roncsolódássá, mintha csak egy autó csapódna a falnak. De ezen az energián ilyenkor 2 autó is osztozik, tehát egy autó szempontjából valóban ugyanaz lesz az eredmény, mintha a falnak csapódna ugyanakkora sebességgel.

Ha az autóm egyik 2 Wattos izzóját kicserélem egy 10 Wattos ledre akkor lesz valami probléma? Fog melegedni?

Legjobb válasz: A 10W az a névleges teljesítmény felvétele, vagy akkora hagyományos izzónak felel meg? Az a LED amit 10W-os izzó kiváltására adnak, jó ha 1W-ot vesz fel így semmi gondot nem okozhat.

A 10W az a névleges teljesítmény felvétele, vagy akkora hagyományos izzónak felel meg? Az a LED amit 10W-os izzó kiváltására adnak, jó ha 1W-ot vesz fel így semmi gondot nem okozhat.
annyi autó lehet a neveden amennyit csak akarsz. nincs megkötve hogy egy embernek egyszerre csak egy autója lehet.
Ha bónusz fokozatod van a régi autón, akkor az új A0-ban indul. Amint lekerült a nevedrõl a régi, akkor vihetõ át az újta a bónusz. Biztosítást meg úgy kötsz, mintha csak egy lenne a neveden, semmi különbség nincs.
A kérdező hozzászólása: A biztosítás miatt kérdezem. 2 autó csak max 1 hétig lesz a nevemen. Hogy megy a biztosítás?


Vegyél 400 ért egy benzines Astra F-et és 200-ért rakjál bele gázt. Az autó lesz, nem pedig egy kerregõ, büdös rákkeltõ szar.
Seat Ibiza 1, 9 TDi Seat Cordoba SDi Ez nem megy annyira mint a TDi viszont annyit sem eszik. És nem sok van belõle.
Az 1.9 tdi motor nagyon jol sikerult a vwnek sokan dicserik, megbizhato jol fogyaszt, gond csak a turboval lehet Opeléknál hasonló a helyzet az 1.7es motornal, egy rendkivulmmegbizhato motor jo fogyasztassal, a 2.0 -t viszontnannyira mar nem szeretik a nepek. Ugyh igazabol csak állapot és ízlés kérdése, rosszul nem nagyon járhatsz:)
Ha Astra, akkor ügyeljen arra, hogy csakis az Isuzu motoros 1.7! Az tartósabb az Opel dieselnél.
Az a lényeg, hogy ne lepõdj meg és ne félj tõle ha 300 ezer km van benne, és van szervíztörténete. Egy ismerõsöméknek 3-as golfban (90Le tdi) óra szerint kb 230 van, de az elõzõ tulaj annyit visszatekert, hogy megállapították hogy a valós 500 ezernél járhat, és tökéletesen mûködik egyébként. Én ezt javaslom neked. Astrától jobb, szerintem.

Ha több autó van valakinek a nevén akkor több bonusa is van? Pl: van 2 autó a nevemen mindkettőre jár külön-külön bonus vagy csak az egyikre?

Legjobb válasz: Mindegyikre külön bónusz lesz. Tehát pl. ha a kocsiddal most B10-ben vagy, mert nem volt még baleseted és közben veszel egy új kocsit mellé, az ismát A0-ról indul. A második autóra nem jár automatikusan az elsõn elért bónusz, újra fel kell másznod a látrán.

Mindegyikre külön bónusz lesz. Tehát pl. ha a kocsiddal most B10-ben vagy, mert nem volt még baleseted és közben veszel egy új kocsit mellé, az ismát A0-ról indul. A második autóra nem jár automatikusan az elsõn elért bónusz, újra fel kell másznod a látrán.
Sajnos Magyarországon nem a személyhez (tulajdonos) kapcsolódik a kötelezõ biztosítás, hanem az autóhoz. Agyrém!

Van 2 autóm, ha az egyiket elcserélem egy másik autóra, de azt már nem akarom átiratni a saját nevemre, csak értékesiteni akkor ezt hogy lehet megoldani? Hallottam valami továbbadási nyilatkozatról. De nem tudom a menetét.

Legjobb válasz: Magánszemélyként 15 napod van átíratni - ha ennyi idõn belül eladod, akkor elég a forgalmit, a forgalmiban lévõ tulaj és közted lévõ adásvételit adni + írni egyet közted és az új vevõ között. Ezt adásvételi láncnak hívják. Ha hivatalosan kereskedõ vagy, akkor máshogy megy - de gondolom nem ez a helyzet. Ezen kívül megy még a szokásos trükközés, nem írtok dátumot az adásvételire (ez csak akkor megy ha belemegy az eladó is, pl. hogy majd utána odaadod neki az õ példányait ha eladtad - hátránya hogy addig az õ nevén megy a biztosítás és ha jan. 1-ig nem adod el, akkor a következõ évi teljesítményadót is neki kell kifizetni), vagy félig biankóval árulod...

Magánszemélyként 15 napod van átíratni - ha ennyi idõn belül eladod, akkor elég a forgalmit, a forgalmiban lévõ tulaj és közted lévõ adásvételit adni + írni egyet közted és az új vevõ között. Ezt adásvételi láncnak hívják. Ha hivatalosan kereskedõ vagy, akkor máshogy megy - de gondolom nem ez a helyzet. Ezen kívül megy még a szokásos trükközés, nem írtok dátumot az adásvételire (ez csak akkor megy ha belemegy az eladó is, pl. hogy majd utána odaadod neki az õ példányait ha eladtad - hátránya hogy addig az õ nevén megy a biztosítás és ha jan. 1-ig nem adod el, akkor a következõ évi teljesítményadót is neki kell kifizetni), vagy félig biankóval árulod...

Ha 2 éves autómat egy autókereskedésben használt autóra cserélem kb. mennyi értékcsökkenésre számíthatok?

Mennyi haszonnal dolgoznak a keresked?k?

Legjobb válasz: Legalább az autód árának a felét elbukod!

Legalább az autód árának a felét elbukod!
Erre nehéz látatlanban válaszolni. Erõsen márka és jellegfüggõ, mert százalékosan nem egyforma az idõarányos értékvesztés egy keresett kiskocsinál vagy egy prémium luxusautónál. Általában az eurotax árát veszik figyelembe a beszámításnál. Tudomásom szerint van vételi és eladási "árfolyamuk" is az autóknak.

Ha vettünk 2 éve egy autót 570 ezerért, mennyiért lehet most eladni?

Szóval 2001-es Seat Cordoba kombi, a két év alatt kb. 25 ezer km-t mentünk vele, az állapota nem változott. Egy ilyen idős autónak mennyi lehet a reális értékvesztése 2 év alatt?

Legjobb válasz: Ha most azt írom, hogy évi 75 - 100 ezer forint lehetett az értékvesztése, az egy dolog. A piachoz kell igazodni. Keresni kell a hirdetésekben ugyanilyen autókat hasonló korral, paraméterekkel, állapottal, néhánynak az árát felírni a legdrágábbtól a legolcsóbbikig, majd átlagolni, na annyiért érdemes meghirdetni.

Ha most azt írom, hogy évi 75 - 100 ezer forint lehetett az értékvesztése, az egy dolog. A piachoz kell igazodni. Keresni kell a hirdetésekben ugyanilyen autókat hasonló korral, paraméterekkel, állapottal, néhánynak az árát felírni a legdrágábbtól a legolcsóbbikig, majd átlagolni, na annyiért érdemes meghirdetni.
A kérdező hozzászólása: Igen, nézegettem a hirdetéseket, de egyszerûen olyan széles skálán mozognak a ránézésre ugyanolyan autók árai, hogy azzal nem lettem kisegítve. :/ Esetemben pl. kb. 270 ezer és 600 ezer között lehet találni ugyanilyen, ennyi idõs autót, közel ugyanazzal a kilométerállással.
A kérdező hozzászólása: Most nyilván van köztük különbség, mert mondjuk lehet rozsdás, büdös vagy nem tudom még mi, ami csak akkor derül ki, ha elmegyünk, és megnézzük.
akkor 300-600 között lõdd fel a netre, amennyit szeretnél érte kapni, de azért még lehessen belõle alkudni valamennyit és várd ki
Attól függ milyen állapotba van.
ugyanolyan a két autó?
DSG nem duplakuplungos váltót jelent? egyébként szerintem a sofõr ügyességén is sok múlik, nem csak a váltón.
A kérdező hozzászólása: dsg mit jelent?
Ha dsg -s automata akkor biztos az nyer.
A kérdező hozzászólása: ez igaz, , mindenki másképp vezet szinte, :)
jó mert csak a teljesítményre mondta h azonos am attól függ ki vezet egy profi vagy egy amatõr és hogy milyen régi a kocsi mert a mai automatások nem rosszabbak mint a manuálisok
S lõn csoda, nem tévedett a logikám.
Logikám szerint úgy gondolta a kérdezõ, hogy "ugyanolyan" a két autó. :)
A kérdező hozzászólása: csak annyi a különbség h automata, illetve manuális, , minden más egyezik, teljesítményileg
tudod mire gondolok bmeg
15:18: Hülye kérdés: Ha ugyanolyan lenne nem lenne az egyik manuális, másik meg automata. :D
De duplakuplungos. Nincs idõ a váltások között, rögtön megy egyikbõl a másikba, ezt nem nyomja le egy kézi váltós se. Nézz meg youtubon vannak ilyen videok.

Kb. hogyan néz ki a láthatás egy 2 és egy 3 éves gyermek esetében, ha a gyerekek az anyánál vannak, és a szülők egymástól 300km-re laknak? Autó nincs.

Legjobb válasz: Szerintem úgy,hogy az apuka vonatra(buszra)száll,utazik 300Km-ert,elmegy a kisgyermekek otthonába(jó esetben ajándékot visz nekik),játszik velük.Ha van rá lehetõség,vagy ha te(ti)megengeded(engeditek)esetleg ott alszik,ennek hiányában vagy ismerõs,vagy szálloda,vagy ha nem engedheti meg magának,akkor még aznap hazautazik. Ha az utazásra nincs pénze,akkor nem tudom.Én mindenesetre két ilyen kis korú gyerekkel nem utazgatnék 300Km-ert.

Szerintem úgy, hogy az apuka vonatra(buszra)száll, utazik 300Km-ert, elmegy a kisgyermekek otthonába(jó esetben ajándékot visz nekik), játszik velük.Ha van rá lehetõség, vagy ha te(ti)megengeded(engeditek)esetleg ott alszik, ennek hiányában vagy ismerõs, vagy szálloda, vagy ha nem engedheti meg magának, akkor még aznap hazautazik. Ha az utazásra nincs pénze, akkor nem tudom.Én mindenesetre két ilyen kis korú gyerekkel nem utazgatnék 300Km-ert.
Miért akadályoztatná a láthatást az anyuka? Joga volt oda költözni ahova éppen költözött. Nekik kell megbeszélniük hogyan lehet megoldani a láthatást, költségkímélõen és praktikusan, biztos ki tudnak valamit találni. Ilyen pici gyerekeket én se hurcolnék ide oda.
Sehogy, ha nincs pénzed. Az anyukád viszont beperelheted hogy akadályoztatja a láthatást. (ha õ volt az aki elköltözött)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!