Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 autómat (111 db)

Mi a magyarázata annak, hogy ha 2 autó 50km/h-val frontálisan ütközik, akkor az olyan, mintha egy autóval 50 km/h-val mennénk neki a falnak?

Legjobb válasz: Ha két ugyanolyan autó 50-el frontálisan ütközik, az valóban ugyanolyan mintha 1 autó egy tökéletesen merev falnak csapódna. Ha egy autó falnak megy a fal biztosítja az ellenerõt ami pont annyi mint a becsapódás ereje. Ha két autó van, a fal helyére kerül a másik autó ami szintén a becsapódás erejével egyenlõ ellenerõt fejt ki. Játszd el labdákkal.

Ha két ugyanolyan autó 50-el frontálisan ütközik, az valóban ugyanolyan mintha 1 autó egy tökéletesen merev falnak csapódna. Ha egy autó falnak megy a fal biztosítja az ellenerõt ami pont annyi mint a becsapódás ereje. Ha két autó van, a fal helyére kerül a másik autó ami szintén a becsapódás erejével egyenlõ ellenerõt fejt ki. Játszd el labdákkal.
#3: Téves. Az autó ugyanúgy, ugyanakkora távon lassul nullára. Csak az ellenerõt a fal fejti ki. Gondolatkísérletként képzeld el a jelenetet. A két autó tökéletes sík mentén találkozik és lassul nullára. A sík helyére berakhatsz közéjük egy falat, amire két oldalról egyszerre felkenõdnek, ugyanaz fog történni, ez egyszerûen elképzelhetõ és elfogadható. Most elveszed a fal egyik oldaláról az egyik autót. Mitõl változna ettõl bármi a fal másik oldalán? Egész addig igaz, amíg tökéletesen egyforma tömegû, sebességû stb, autókról és tökéletesen merev falról beszélünk.
Az állítás így nem igaz. Talán így: olyan, mintha KÉT autóval 50 km/h-val mennénk neki a falnak.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemet úgy gondoltam, hogy erõhatásnak ugyan akkora keletkezik, de miért.?
A két energia egymással szemben összeadódik!Olyan mintha egy autó 100km-el menne a falnak
Az erõ hatások Newton 3. törvénye miatt egyenlõek. (Nem kell az autónak 100al mennie.)
#3, ha számítani kellene, akkor melyik képlet lenne a jó? 2*m*50² vagy m*100²
A dolog azért megtévesztõ, mert 2 autóról van szó, és evidens, hogy kétszer annyi energia alakul át roncsolódássá, mintha csak egy autó csapódna a falnak. De ezen az energián ilyenkor 2 autó is osztozik, tehát egy autó szempontjából valóban ugyanaz lesz az eredmény, mintha a falnak csapódna ugyanakkora sebességgel.
annyi autó lehet a neveden amennyit csak akarsz. nincs megkötve hogy egy embernek egyszerre csak egy autója lehet.
Ha bónusz fokozatod van a régi autón, akkor az új A0-ban indul. Amint lekerült a nevedrõl a régi, akkor vihetõ át az újta a bónusz. Biztosítást meg úgy kötsz, mintha csak egy lenne a neveden, semmi különbség nincs.
A kérdező hozzászólása: A biztosítás miatt kérdezem. 2 autó csak max 1 hétig lesz a nevemen. Hogy megy a biztosítás?
Vegyél 400 ért egy benzines Astra F-et és 200-ért rakjál bele gázt. Az autó lesz, nem pedig egy kerregõ, büdös rákkeltõ szar.
Seat Ibiza 1, 9 TDi Seat Cordoba SDi Ez nem megy annyira mint a TDi viszont annyit sem eszik. És nem sok van belõle.
Az 1.9 tdi motor nagyon jol sikerult a vwnek sokan dicserik, megbizhato jol fogyaszt, gond csak a turboval lehet Opeléknál hasonló a helyzet az 1.7es motornal, egy rendkivulmmegbizhato motor jo fogyasztassal, a 2.0 -t viszontnannyira mar nem szeretik a nepek. Ugyh igazabol csak állapot és ízlés kérdése, rosszul nem nagyon járhatsz:)
Ha Astra, akkor ügyeljen arra, hogy csakis az Isuzu motoros 1.7! Az tartósabb az Opel dieselnél.
Az a lényeg, hogy ne lepõdj meg és ne félj tõle ha 300 ezer km van benne, és van szervíztörténete. Egy ismerõsöméknek 3-as golfban (90Le tdi) óra szerint kb 230 van, de az elõzõ tulaj annyit visszatekert, hogy megállapították hogy a valós 500 ezernél járhat, és tökéletesen mûködik egyébként. Én ezt javaslom neked. Astrától jobb, szerintem.


Ha több autó van valakinek a nevén akkor több bonusa is van? Pl: van 2 autó a nevemen mindkettőre jár külön-külön bonus vagy csak az egyikre?

Legjobb válasz: Mindegyikre külön bónusz lesz. Tehát pl. ha a kocsiddal most B10-ben vagy, mert nem volt még baleseted és közben veszel egy új kocsit mellé, az ismát A0-ról indul. A második autóra nem jár automatikusan az elsõn elért bónusz, újra fel kell másznod a látrán.

Mindegyikre külön bónusz lesz. Tehát pl. ha a kocsiddal most B10-ben vagy, mert nem volt még baleseted és közben veszel egy új kocsit mellé, az ismát A0-ról indul. A második autóra nem jár automatikusan az elsõn elért bónusz, újra fel kell másznod a látrán.
Sajnos Magyarországon nem a személyhez (tulajdonos) kapcsolódik a kötelezõ biztosítás, hanem az autóhoz. Agyrém!

Ha 2 éves autómat egy autókereskedésben használt autóra cserélem kb. mennyi értékcsökkenésre számíthatok?

Mennyi haszonnal dolgoznak a keresked?k?

Legjobb válasz: Legalább az autód árának a felét elbukod!

Legalább az autód árának a felét elbukod!
Erre nehéz látatlanban válaszolni. Erõsen márka és jellegfüggõ, mert százalékosan nem egyforma az idõarányos értékvesztés egy keresett kiskocsinál vagy egy prémium luxusautónál. Általában az eurotax árát veszik figyelembe a beszámításnál. Tudomásom szerint van vételi és eladási "árfolyamuk" is az autóknak.

Van 2 autóm, ha az egyiket elcserélem egy másik autóra, de azt már nem akarom átiratni a saját nevemre, csak értékesiteni akkor ezt hogy lehet megoldani? Hallottam valami továbbadási nyilatkozatról. De nem tudom a menetét.

Legjobb válasz: Magánszemélyként 15 napod van átíratni - ha ennyi idõn belül eladod, akkor elég a forgalmit, a forgalmiban lévõ tulaj és közted lévõ adásvételit adni + írni egyet közted és az új vevõ között. Ezt adásvételi láncnak hívják. Ha hivatalosan kereskedõ vagy, akkor máshogy megy - de gondolom nem ez a helyzet. Ezen kívül megy még a szokásos trükközés, nem írtok dátumot az adásvételire (ez csak akkor megy ha belemegy az eladó is, pl. hogy majd utána odaadod neki az õ példányait ha eladtad - hátránya hogy addig az õ nevén megy a biztosítás és ha jan. 1-ig nem adod el, akkor a következõ évi teljesítményadót is neki kell kifizetni), vagy félig biankóval árulod...

Magánszemélyként 15 napod van átíratni - ha ennyi idõn belül eladod, akkor elég a forgalmit, a forgalmiban lévõ tulaj és közted lévõ adásvételit adni + írni egyet közted és az új vevõ között. Ezt adásvételi láncnak hívják. Ha hivatalosan kereskedõ vagy, akkor máshogy megy - de gondolom nem ez a helyzet. Ezen kívül megy még a szokásos trükközés, nem írtok dátumot az adásvételire (ez csak akkor megy ha belemegy az eladó is, pl. hogy majd utána odaadod neki az õ példányait ha eladtad - hátránya hogy addig az õ nevén megy a biztosítás és ha jan. 1-ig nem adod el, akkor a következõ évi teljesítményadót is neki kell kifizetni), vagy félig biankóval árulod...

Mennyire helytálló, hogy külföldi rendszámos autót, ha 2 személyre vizsgáztatok le, akkor nem kell regisztrációs adót fizetnem?

Legjobb válasz: Akkor nem kell regisztrációs adót fizetned, ha haszonjármûként van nyilvántartva az autó ( tehát a forgalmiban nem M1 kategória szerepel ). Bõvebb infó : 2003. évi CX törvény

Akkor nem kell regisztrációs adót fizetned, ha haszonjármûként van nyilvántartva az autó ( tehát a forgalmiban nem M1 kategória szerepel ). Bõvebb infó : 2003. évi CX törvény

Miben nyilvánul meg, ha 2 azonos típusú és lóerejű autóban eltérő a hengerek térfogata (vagyis a köbcenti)?

Legjobb válasz: Általában a kisebb lökettérforgatú, de azonos teljesítményû motor kevésbé nyomatékos, alacsony fordulaton gyengébb, de jobban pörgethetõ, magasabb fordulaton jobban húz, mint a nagyobb lökettérfogatú társa. De ez nem mindig van így: két különbözõ méretû motor akkor szokott azonos teljesítményû lenni, ha lényegi különbség van köztük, mondjuk munkamódszerben. Például egy 1.6-os turbódízel manapság lehet olyan erõs, mint egy 10 éves kétliteres szívó benzinmotor. És nem kizárt, hogy a szívóbenzinest tovább is tudod forgatni, illetve alapjáraton is életképesebb, mint a kisebb erõforrás, középen viszont rettenetesen húz a turbódízel, otthagyja a nagyobb motorral szerelt autót. A fogyasztás meg mikor milyen: a kisebb motor lehet, hogy kevesebbet fogyaszt, de ez nem biztos. Van, hogy a nagyobb, nyomatékosabb erõforrás karakterisztikája jobb az adott használati módhoz, ekkor annak lesz kedvezõbb a fogyasztása.

Általában a kisebb lökettérforgatú, de azonos teljesítményû motor kevésbé nyomatékos, alacsony fordulaton gyengébb, de jobban pörgethetõ, magasabb fordulaton jobban húz, mint a nagyobb lökettérfogatú társa. De ez nem mindig van így: két különbözõ méretû motor akkor szokott azonos teljesítményû lenni, ha lényegi különbség van köztük, mondjuk munkamódszerben. Például egy 1.6-os turbódízel manapság lehet olyan erõs, mint egy 10 éves kétliteres szívó benzinmotor. És nem kizárt, hogy a szívóbenzinest tovább is tudod forgatni, illetve alapjáraton is életképesebb, mint a kisebb erõforrás, középen viszont rettenetesen húz a turbódízel, otthagyja a nagyobb motorral szerelt autót. A fogyasztás meg mikor milyen: a kisebb motor lehet, hogy kevesebbet fogyaszt, de ez nem biztos. Van, hogy a nagyobb, nyomatékosabb erõforrás karakterisztikája jobb az adott használati módhoz, ekkor annak lesz kedvezõbb a fogyasztása.
Lehet hogy kevesebbet fogyaszt, de nem biztos.
abban, hogy a nagyobb lökettérfogatú alacsonyabb fordulaton nyomatéosabb, jobban használható, de egyébként ha kihasználod mindkettõ maximális teljesitményét, közel ugyanolyan menettelyesitményt produkál mind a két autó
ugyanolyan a két autó?
DSG nem duplakuplungos váltót jelent? egyébként szerintem a sofõr ügyességén is sok múlik, nem csak a váltón.
A kérdező hozzászólása: dsg mit jelent?
Ha dsg -s automata akkor biztos az nyer.
A kérdező hozzászólása: ez igaz, , mindenki másképp vezet szinte, :)
jó mert csak a teljesítményre mondta h azonos am attól függ ki vezet egy profi vagy egy amatõr és hogy milyen régi a kocsi mert a mai automatások nem rosszabbak mint a manuálisok
S lõn csoda, nem tévedett a logikám.
Logikám szerint úgy gondolta a kérdezõ, hogy "ugyanolyan" a két autó. :)
A kérdező hozzászólása: csak annyi a különbség h automata, illetve manuális, , minden más egyezik, teljesítményileg
tudod mire gondolok bmeg
15:18: Hülye kérdés: Ha ugyanolyan lenne nem lenne az egyik manuális, másik meg automata. :D
De duplakuplungos. Nincs idõ a váltások között, rögtön megy egyikbõl a másikba, ezt nem nyomja le egy kézi váltós se. Nézz meg youtubon vannak ilyen videok.

Károsodik-e az auto motorja ha 2. fokozatban indulok el vele?

opel astra caraván 1.6-os combi benzines

Legjobb válasz: A kuplung nem fogja szeretni (leég). A motornak csak akkor lehet belõle baja, ha rendszeresen, hosszasan csörömpölteted 2. fokozatban. Ekkor a fordulatszám alacsony, a terhelés azonban nagyobb, mint lennie kellene és a kenés nem kielégítõ. Viszont ehhez is sokat kell erõltetni, mert ez inkább az ötödikben 30-cal bénázás miatt alakul ki, ami jóval nagyobb megterhelést jelent.

A kuplung nem fogja szeretni (leég). A motornak csak akkor lehet belõle baja, ha rendszeresen, hosszasan csörömpölteted 2. fokozatban. Ekkor a fordulatszám alacsony, a terhelés azonban nagyobb, mint lennie kellene és a kenés nem kielégítõ. Viszont ehhez is sokat kell erõltetni, mert ez inkább az ötödikben 30-cal bénázás miatt alakul ki, ami jóval nagyobb megterhelést jelent.
Leégeted a kumplungot vele, nagyobb terhelés megy a motorra, így elõbb utóbb annyi lesz neki! A kumplung a fokozatba tételkor kerül erõs igénybevételre, és ezáltal - csúsztatás miatt - le fog égni!
Izé, "alapjárat alá eséshez": nem -hez. hanem ellen.
A motor nem valószínû. A kuplung a hosszabb csúsztatás miatt elõbb válik csereéretté, de azt, hogy mennyivel, nem hinném, hogy bárki is megmondja, mivel ahhoz azonos körülmények közt két ilyen kocsi kellene, az egyikkel 1-esben, a másikkal 2-esben indulva, n km után a kuplungszerkezetet szétszedve, összehasonlítva (és még ott is faktor volna, hogy ki mennyi gázt ad kuplungolásnál). A végzendõ munka viszont nagyobb. A motor ugye üzemanyagot alakít többek között munkává. Az lehet, hogy a motorvezézlõ látszólag nem ad gázt és a motor csak alapjáraton forog a kuplung felengedésekor, ám az alapjárat alá eséshez is gázt kell adnia, minél magasabb a fokozat, annál többet és annál hosszabb ideig (az idõvel arányos a kuplungcsúsztatás szükségességének az ideje is). szvsz
A kérdező hozzászólása: kérdésre
A kérdező hozzászólása: Utolsonak inkább ne irtál volna ha nem tudsz akédésre válaszolni.
tudsz autót vezetni, vagy TUDSZ IS autót vezetni, nem ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: mármint 2 fokozatban indulni.
A kérdező hozzászólása: Az utolso két válaszolonak:Tudok autot vezetni csak kiváncsiságbol tettem fel a kérdést.A válaszok alapján többet nem fogom ezt tenni.
1 fokozat: elindulósebesség, 2, 3, 4 fokozat:gyorsítósebesség, 5, 6 utazósebesség. vagy nem?
De miért nem indulsz el vele 1-esben? Ha lámpától indulsz, kb 5-6 másodperc alatt felválthatsz kettesbe, otthonról elindulásnál meg kigördülsz az útra, kis gáz és hopp máris ott a 2-es... Nem értelek =/
Ha kellõ érzéked van hozzá semmi baj nem lehet :) )
A kérdező hozzászólása: Akkor is ha minden erölködés nélkül elindul?
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!