Találatok a következő kifejezésre: Ha 2 érik (225 db)

Mit tudtok arról ha 2 ér van a köldökzsinórban 3helyett?

Voltam 18hetes genetikain és ezt látták meg még ezen kívül elég sok rosszat, de mivel elég gyorsan összecsaptak elmentem az Istenhesyi klinikára d-s ultrahangra! Ahol miden mással kapcsolatban megnyugtatott az orvos csak ezzel nem! Minden rendben van sehol nem lát a babán rendellenességet! Viszont a köldökzsinór miatt magzatvízvételt javasolt, amibe persze nem tudom, hogy belemenjek-e! Elég ijeszt?en hangzik!

Legjobb válasz: Szerintem menj bele, hogy kiderüljön, semmi baja a babádnak. Az, hogy csak két ér van a köldökzsinórban, ez egy fejlõdési rendellenesség, de ettõl még simán lehet a baba tökéletesen egészséges. Mindenesetre nézesd meg, legalább megnyugszol, hogy minden oké. Minden jót nektek!

Szerintem menj bele, hogy kiderüljön, semmi baja a babádnak. Az, hogy csak két ér van a köldökzsinórban, ez egy fejlõdési rendellenesség, de ettõl még simán lehet a baba tökéletesen egészséges. Mindenesetre nézesd meg, legalább megnyugszol, hogy minden oké. Minden jót nektek!
Elolvastam a belinkelt kérdést, atyaisten, kedves Kérdezõ mindenképp menj el amnióra !
Az áramlást UH-n nézik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!Én is arra hajlom, hogy elmegyek csak kicsit félek tõle!
szia.pont a napokban tettem fel egy ilyen kérdést én is. szerintem ne csináltass amniot.nekem 4d ultrahangon vették észre hogy csak 1 artéria van a 2 helyett, de megnézték az áramlását ami tökéletes!!és ez a lényeg.a vége fele valószínûleg többször ellenörízni fogják nálunk az áramlást.én már utánna olvasgattam és nem olyan vészes ez mint elsõre hangzik.amíg szépen fejlõdik a baba és jó az áramlás addig nincs gond.mepróbálom belinkelni a kérdésemet.gondold át, nézz utánna de én nem kockáztatnék. egy 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: szia!nekem errõl az áramlás megfigyelésrõl nem is mondott semmit az orvos!egybõl az amniót hozta fel és úgy beszélt róla, mintha egy teljesen kockázatmentes rutin vizsgálatról lenne szó!hogyan nézik meg az áramlást?

Egyenletesen haladó vonat ablakából kinézve azt látjuk hogy a vonat 2, 5 perc alatt 45 db telefon oszlop melett megy el. Mennyi idő alatt éri el a vonat a 600 m-re levő út kereszteződést ha 2 telefon oszlop távolsága 50m? Ezt hogy tudnám kiszámolni?

Legjobb válasz: min= perc 1. t=2,5 min s= 45x 50m=2250m ( 45 oszlop van, 2 távolsága 50 m) v= s/t = 2250m/ 2,5 min= 900m/ min 2. s=600m v= 900m/min (ezt kiszámoltuk) t= s/v= 600m/900m/min= 2/3 min= 40 sec (sec= másodperc) tehát 40 sec alatt

min= perc 1. t=2, 5 min s= 45x 50m=2250m ( 45 oszlop van, 2 távolsága 50 m) v= s/t = 2250m/ 2, 5 min= 900m/ min 2. s=600m v= 900m/min (ezt kiszámoltuk) t= s/v= 600m/900m/min= 2/3 min= 40 sec (sec= másodperc) tehát 40 sec alatt
1. Kiszámolod a 45 telefonoszlopnyi távolságot méterben 2. Átváltod a 2, 5 percet másodpercre 3. A rendelkezésre álló adatokból kiszámítod a vonat átlagos sebességét. 4. Feltéve, hogy nem változik ez az átlagsebesség kiszámolod mennyi ideig tart azzal 600 m-t megtenni.

Az alábbi linken található infokat hogyna kell értelmezni? Egy hete voltunk benn 2 bankban és ott azt mondták, hogy ha nem éri el az ingatlan vételára a 3 milliót, nem is adnak rá lakáshitelt.

Http://www.bankracio.hu/hitelkalkulator/kamattamogatott_hitel/33-lakasvasarlasi-hitel-hasznalt-lakasra

Legjobb válasz: Én nem értem a kérdésedet... Beírtál a linken 6millió egyszáz-ezer Ft vételárat (már ha te írtad be), ebbõl meg kell lenned önerõként egymillió kettõszáz-húszezer Ft-nak, így ha minden egyéb feltételnek megfeleltek, akkor vehetnél fel négymillió-nyolcszáznyolcvanezer Ft-ot hitelként. Erre ez a kalkulátor 9 banki lehetõséget kínál, annak részleteit a bank neve mellett találod. Így értetted az értelmezést?

Én nem értem a kérdésedet... Beírtál a linken 6millió egyszáz-ezer Ft vételárat (már ha te írtad be), ebbõl meg kell lenned önerõként egymillió kettõszáz-húszezer Ft-nak, így ha minden egyéb feltételnek megfeleltek, akkor vehetnél fel négymillió-nyolcszáznyolcvanezer Ft-ot hitelként. Erre ez a kalkulátor 9 banki lehetõséget kínál, annak részleteit a bank neve mellett találod. Így értetted az értelmezést?
A kérdező hozzászólása: A kalkulátor miért enged kisebb értékû ingatlannal számolni, ha az ingatlanfedezetnek minimum 3 milliónak kell lennie? A bankban ezt úgy értelmeztük, hogy 2 milliós házra pl nem adnak lakáscélú hitelt.


Milyen tápszert adjak 2 honapos babamnak, ha nem érek haza szoptatasra?

kizarolag szopizik viszont minden szombaton suliba jarok igy egy etetes tuti kimarad vagy ketto..:( mi a tapasztalat,hogy a szopi ugyanugy megy tovabb a het tobbi napjan vagy ez fel fogja boritani?

Legjobb válasz: Bocs, nem pont erre reagálok, de nem próbálnál meg esetleg inkább lefejni elõre tejet? Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha úgyis szoptatod. Tápszer: talán pl a Humana Start vagy HA 1, de ezt mindenképp a gyermekorvostól is megkérdezném.

Bocs, nem pont erre reagálok, de nem próbálnál meg esetleg inkább lefejni elõre tejet? Szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha úgyis szoptatod. Tápszer: talán pl a Humana Start vagy HA 1, de ezt mindenképp a gyermekorvostól is megkérdezném.
Szerintem fejj le tejet, és azt melegítse és adja fecskendõbõl vagy pohárból (esetleg a Medela Calma-ját próbáljátok ki), aki otthon marad a babával.
olyat amilyet a doktor felír, ne kísérletezgess! heti 1 alkalomtól nem fog felborulni
Legjobb megoldás szerintem is a lefejt tej.Nem kell aznap lefejni, már hamarabb is elkezdheted.Mélyhûtõben eláll.Mikor suliban vagy akkor csak ki kell venni, meleg vizes edénybe betenni kiolvasztani és máris megvan a vacsi.
Humana 1 v Humana HA Start
A kérdező hozzászólása: sajnos csak annyim van amennyit megeszik, többet nem tudok lefejni..:(
Mi Milumil-t adtunk a fiamnak, vagyis Milumil Ar-t mert bukós volt. De az orvos felír tényleg valamit, de amúgy azok adhatók, amiken o+ jelzés van. Elõtte , mielõtt elmész, próbáld ki, iszik-e cumisüvegból. Ugyanis, mivel nem így eszik alapból, lehet eleinte nem akarja majd elfogadni. Nekünk az Avent cumijai és üvegei váltak be, abból megitta a tápszert, másból nem. Most már rájöttünk, a DM cumisüveg is jó. Elvileg az Avent cumija úgy van kialakítva, hogy az anyai mellre emlékeztessen. Nekem 6 hetes korától anyatej mellé tápszert is kellett adnom, de sajnos rájött, az üvegbõl könnyebben jön, mint cicibõl, így végül már nem akart szopizni. Egy-két alkalom nem okoz talán gondot, de másképp esznek cicibõl és üvegbõl ( pl. cumin csak a bimbónak megfelelõ részt kapja be), ezért mondtam, ki kell próbálni.
Bõrgyógyász és a borotválás abbahagyása!
Menj orvoshoz! Gyorsan meg tudja oldani a problémádat. Nõgyógyászhoz, mert azok sebészek is. Az egyik ismerõsöm is járt így. Neki nem szõrtüszõ volt, hanem valami kelés-szerû.
Menj el az esztékába, de nem kell rögtön a sebészetre menned....ott fognak felírni neked egy kenõcsöt...én ugyan igy voltam. 15/F Jobbulást

Üdv.2 hete volt egy vírusos betegségem. Kigyógyultam belőle de azóta a jobb kezemnek gyengébb lett a fogása, és a nyomó képessége eléggé, és ha hozzá érek olyan mint ha kicsit zsibbadt lenne. Mit kéne tenni vele? Mi baja lehet? Thx

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Ha csak a kezeddel (és nem karoddal+kezeddel; ill. más testrészeddel sincs gond) van a baj, akkor lehet carpalis alagút szindróma is (ez okoz leggyakrabban ilyen panaszokat). Az a lényege, hogy egy ideg nyomódik a csuklódban. Ha erõsen hátrahajtod a csukódat és a panaszok fokozódnak (vagy fájdalmat érzel), akkor ez alátámasztja a fentebbi potenciális betegséget. De az is lehet, hogy kezeletlen cukorbetegség vagy alkoholizmus miatti polyneuropathiád van. Neurológiára kell menni, mert sok komplexebb folyamat is okozhat ilyen tüneteket, szóval mindenképp ajánlott, hogy orvos lásson.

Hány éves vagy? Ha csak a kezeddel (és nem karoddal+kezeddel; ill. más testrészeddel sincs gond) van a baj, akkor lehet carpalis alagút szindróma is (ez okoz leggyakrabban ilyen panaszokat). Az a lényege, hogy egy ideg nyomódik a csuklódban. Ha erõsen hátrahajtod a csukódat és a panaszok fokozódnak (vagy fájdalmat érzel), akkor ez alátámasztja a fentebbi potenciális betegséget. De az is lehet, hogy kezeletlen cukorbetegség vagy alkoholizmus miatti polyneuropathiád van. Neurológiára kell menni, mert sok komplexebb folyamat is okozhat ilyen tüneteket, szóval mindenképp ajánlott, hogy orvos lásson.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. De nem hiszem hogy ezek közül 1is lenne, nem fáj a kezem, semmilyen fájdalmat nem érzek benne, 16éves vagyok sportoló (testépítés), nem iszok semmilyen alkoholt és nem cigizek, próbálok egészségesen táplálkozni, arra gondoltam hogy 2hetet kihagytam a kondiba és elszokott a kezem a súlyzó fogásától, vagy valamilyen szövõdmény, a házi orvos magnéziumot írt fel rá.

Ér az valamit, ha 2 kg-s súlyzókkal árnyék-boxolok otthon?

Fejleszti/növeli az izmaimat esetleg?

Legjobb válasz: erre nem tudnék mást mondani mint azt, hogy a semmitõl jobb...

erre nem tudnék mást mondani mint azt, hogy a semmitõl jobb...
Talán egy kicsit elülsõ delta, de elsõsorban állóképesség.
jah. a váll elsõ felének az erõ-állóképességét fejleszti. hogy ne essen le a kettõs fedezéked küzdelem közben, akkor se ha már fáradt vagy.
Igen az foleg arra jo hogy megedzd a valalidat hogy box kozbe nefaradjanak el olyan hama.jo dolog amugy.de szerintem az a 2kg kicsit sok.Meglepodnek ha 1, 5 percet birnal igy arnyekolni 2+2 kilos sulyal a kezedben:)
Segít MEGÖLNI az ízületeidet.
Akkor ilyen alapon soha senki se gugoljon sulyokal mert az se kimondtottan izuletkimelo gyakorlat.Esszel kell csinalni ezt is-azt is.
Látom nem sikertül még megérteni a két gyakorlat közti különbséget. Addig viszont nem tudunk vitatkozni, ugyanis én azt fogom képviselni, hogy amatõr ember (de még gyakorlott ütõ is) nagyobb súlyokkal csak túlterheli ütés közben az ízületeit, míg súlyokkal lehet szabályosan guggolni, kontrolláltan. Ám egyet fogok érteni abban, hogy a túl nagy súlyokkal való guggolást tényleg ki lehet dobni az ablakon, ugyanis értelmetlen is, káros is. Az meg nem értelem, hogy az izomzatnak egy bizonyos fokúnál nagyobb terhelést adjunk, ez már céltalan extremitás.

Hogy mûködik az autós erõsítõknél a hidalás ha 2 mélynyomód van?

Egy autós erõsítõrõl szeretnék hídba kötni 2 mélynyomót és mindkét mélynyomó 4ohm os és 1260w-os. Mivel már egy erõsítõt tönkretettem a hídbakötéssel ezért inkább segítséget kérnék tõletek...

Legjobb válasz: Hány csatornás az erõsítõ?

Hány csatornás az erõsítõ?
A kérdező hozzászólása: 4 csatornás 2 magas 2 mély...

Ha 2 HD6970-et beleteszek a gépembe, akkor az ér annyit mintha 1 HD 7850-lenne?

mind 2Gb-s

Legjobb válasz: 1 db HD6970 is erõsebb önmagában mint egy HD7850...

1 db HD6970 is erõsebb önmagában mint egy HD7850...
2 6970 még talán a 7970-et is veri
A HD 6970 erõsebb, Crossfire-ban többet zabál.
nem nagyon, a 6970 sok áramot zabál, fõleg ha 2 is van belõle...
#3 vagyok: Szerintem ez jó lesz bele: Corsair 800W CMPSU-800GS
A kérdező hozzászólása: Milyen tápegységet ajánlotok a kettõhöz?
A kérdező hozzászólása: Ennél olcsóbb nincs? :O

Ha 2 db ati radeon kártyát összekötök cross fireba akkor az 2 db 100% videó kártyát ér?

azaz felér 1 darab 2 gpus kártyával ?

Legjobb válasz: Elvileg igen.

Elvileg igen.
gyakorlatban pedig a két videókártya közötti kapcsolatnál, és az adatok szétválsztásánál mindenképp van egy pici lassulás (bár nem biztos hogy érezhetõ, vagy mérhetõ)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!