Találatok a következő kifejezésre: Ha 1998-ban és (3 db)

Ha 1998-ban érettségiztem, és most szeretnék tovább tanulni, akkor felvételinél milyen pontszámot vesznek figyelembe? Az akkori eredményeimet?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy nem számolhatsz vitt pontot, neked a szerzett pontok dupláját fogják számolni. Ha pedig van lehetõséged arra, hogy legyen "vitt pontod", azaz az érettségi eredményedet, akkor ott meg van határozva, hogy hány százalékon számíthatják az érettségid. Ha 5-ös volt egy tárgy, az 100%-os érettséginek minõsül, a 4-es az 79%-nak, a 3-as az 59%-nak, a 2-es az 29%-nak, ha jól emlékszem. És ez alapján már ki tudod számolni a vitt pontot. (A százalékoknak azért érdemes utánajárni, hiszen évrõl évre kevernek.)

Úgy tudom, hogy nem számolhatsz vitt pontot, neked a szerzett pontok dupláját fogják számolni. Ha pedig van lehetõséged arra, hogy legyen "vitt pontod", azaz az érettségi eredményedet, akkor ott meg van határozva, hogy hány százalékon számíthatják az érettségid. Ha 5-ös volt egy tárgy, az 100%-os érettséginek minõsül, a 4-es az 79%-nak, a 3-as az 59%-nak, a 2-es az 29%-nak, ha jól emlékszem. És ez alapján már ki tudod számolni a vitt pontot. (A százalékoknak azért érdemes utánajárni, hiszen évrõl évre kevernek.)
szia! A felvi.hu oldalon a pontszámítási módszerekrõl részletes, hiteles és fontos infókat találhatsz!

Ha 1998-ban érettségiztem és újra kellene kezdeni az egyetemi tanulmányokat, akkor újra kell mennem bizonyos tantárgyakból érettségizni? (úgy tudom, a régi típusú érettségi csak középszintûnek számít) Valaki került már hasonló helyzetbe?

Legjobb válasz: Igen, középszintû (az ötös 100%, a négyes 79% stb.). Csak akkor kell újraérettségizni, ha kötelezõ a választott szakon az emelt, vagy ha kevés a pontod.

Igen, középszintû (az ötös 100%, a négyes 79% stb.). Csak akkor kell újraérettségizni, ha kötelezõ a választott szakon az emelt, vagy ha kevés a pontod.
Engem is akkor kényszerítettek belépésre.
Hoztál te már rossz döntést?
Mert akkor volt egy Bokros csomag (amit szidtunk mint a bokrot) és ennek voltak megtakarításai. Ezek a pénzek fedezték a "polgári" kormányzást, most viszont sehonnan nem kapnak pénzt a képzelgéseik finanszírozására. Matolcsynál meg nem az a kérdés, hogy miért lépet be, hanem az hogy miért nem lépet ki tavaly...ugye ugye, tisztába vannak ezek azzal hogy mi a mûködõképes...
'98-ban a bokros csomag hasznát élvezték. Azonkívül még lehetett privatizálni.A hatalom megszerzése, megtartása rengeteg pénzt emészt fel.Én már azon töröm a fejem, a megtakarításom hova menekítsem az OTP-bõl.Nagyon rossz elõérzetem van.
Van ezen az oldalon egy fotó a Fidesz ígéretrõl s az Mszp ármánykodásáról. http://www.168ora.hu/buxa/oszko-koltsegvetes-penzugyminiszte..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!