Találatok a következő kifejezésre: Ha 19 már rendesen (4 db)

Baj ha még a fiam nem beszél? Mert itt mindenhol azt olvasom, hogy 16-17 hos babák már rendesen beszélnek. ö 19 honapos

Legjobb válasz: 22 hónapos az én kisfiam, õ kb 15 szót mond. Én a két éves kora után "várom a csodát"!

22 hónapos az én kisfiam, õ kb 15 szót mond. Én a két éves kora után "várom a csodát"!
A kérdező hozzászólása: de az enyém szavakat se mond, csa annyit amit már fél éve is mond, hogy mama, papa, baba.ez normális ilyen korban?
Én kislányom 19 hós, sok szót mond, de nem mondanám, hogy már "rendesen beszél". Persze mond már mondatot is, de ez kb annyi, hogy: anya/apa gyeje, anya nézd, itt van, ott van, baba kéj ham...stb. szóval azért a rendes beszéd még messze van :) Nem vagytok lemaradva egyáltalán.
Az én lányom jövõ héten lesz 17 hónapos, de nem mond összefüggõ mondatokat, csak szavakat! Anya, apa, mama, tata, cucu=cumi, tej, szia, néni, cica, boltba van még pár szó, de most nem jut eszembe és pár állat hangját tudja utánozni. Valamint próbál minket utánozni, de csak a szavak elsõ két betûjét tudja kimondani!
Ez gyerekfüggõ. A barátnõm lánya másfél évesen szinte tisztán beszélt (nem mondatokban!). Az én lányom két évesen alig mondott pár (számomra) értelmes szót. Elvittem Gyõrben a Bárcziba (gyógypedagógiai int.), megnézettem egy logopédussal, mert nagyon ideges voltam. Megnyugtattak, hogy a hangképzõ szervei rendben vannak, minden hangot ki tud ejteni, csak nincs ideje beszélni, vagyis beszél õ, csak összevonja a szavakat, hangokat. Azért izgultam, mert sokan mondták, hogy ha sokat beszélsz, mondókázol a gyerekkel, akkor hamar megtanul beszélni. Én óvónõ vagyok, nálamnál többet senki nem beszélgetett a babájával ;) Szóval nyugi, fog még annyit beszélni, hogy könyörögsz, hogy hagyja abba...
Szerintem nem teljesen igaz, hogy rendesen beszélnek a 16-17 hós babák. Az én lányom már 8 hónaposan tudatosan mondott szavakat. 1 évesen legalább 20-25 állat hangját utánozta, most 15 hónapos védõnõ szerint korához képest sok szót mond, de ennek ellenére szerintem 1-2 hónap múlva sem fog rendesen beszélni, nagyon messze áll ez még a rendes beszédtõl. Akik ezt írják, hogy 16-17 hónaposan bezél, egy kicsit szerintem túloznak. Ja és ha nem fog beszélni 2 évesen sem? A gyereket nem lehet sietettni. Ha látod rajta a fejlõdést senkivel és semmivel ne foglalkozz .
Mire gondolsz? többszavas összetett mondatok kb. két-két és fél évesen lesznek. Gondolom van néhány szó amit használ. Pl ennyi idõsen a kisfiam a labdára azt mondta golóóó, ezenkívûl hoppá, ezt is, azt is, autó, apa, hamma, torta. 19-20 hós korától voltak ilyenke: tatajó=takaró, párna, kakaó, inni, anyucika, apucika, cica, tattor=traktor, dotojó=doktornéni, kisbarátok nevei. Szavak egymásmellé rakásával többnyire ragok nélkül elmesélt dolgokat. Pl. baba (mármint õ maga) elesett, lett motojbaleset, baba sírt, jött nínó, baba megy dotojó. (Elesett, elég durván, mentõ vitte kórházba, és órákon át sírt) 26 hósan mondókák, énekek, összetett mondatok, következtetések levonása, minden megmagyarázása
Az én Kislányom 17 hónapos, és az égvilágon semmit mást nem mond a "vau"-n kívül. Hangsúlyozom mégegyszer, hogy semmit. Nem aggódom. Mindent megért, de olyan dolgokat is, amit nem is gondolnék. Megérteti magát, nagyon okos, ügyes kislány, csak épp nem beszél. Rengeteget foglalkozom vele, egyfolytában éneklek, mondókázok, könyveket nézegetünk, de minden vau. Hát ez van......de, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Van itt a házban egy kisbarátnõnk, Õ 20 hónapos, úgyszintén teljesen normális kislány, de õ is csak vagy 10 szót ismer.
A 16-17 hós babák még általában nem beszélnek rendesen, legfeljebb pár szót mondanak. Ne aggódj, az én fiam 22 hónapos, eddig csak az állatokat utánozta, most egy pár napja megeredt a nyelve. Hirtelen elkezdett egy csomó szót mondani (hol kristálytisztán, hol csak én értem), és mindent próbál utánozni, amit mondok neki.
Kisfiam 27-28 hós korában kezdett el igazán beszélni mondatokban, de sokszor még csak én értem, és apának fordítok:-)
Teljesen normálisan fejlõdik! Gondolom vagy a mozgásra vagy a finommotorikára "gyúrt" most rá a gyerek. Akkor kezdhetsz aggódni, ha még 3 évesen is csak ennyi szót mond és nem magyaráz el mindent, de gondolom, azt már most is megteszi. Az meg egy dolog, hogy itt mit olvasol, inkább kutakodj egy kicsit a NET-en a témában, ha nincs esetleg bölcsõdei gondozó, óvónõ, tanító, tanár stb. szakember ismerõsöd. Ha a GYK alapján ítéled meg a gyereked, akkor sokszor hamis képet kapsz, ne feledd, bár igaz, hogy én is ismerek olyan kicsit, aki már 14-15 hónaposan beszélt (és ez nem az én gyerekem és nem az átlag!).
Én 20 hetesen éreztem elõször.
ez mindenkinél más.én 16-hetesen éreztem már, az apuka 18-hetesen érezte kívülrõl.alkat kérdése:-)
Szia! Én igazából mindennaposan 19hetesen éreztem, éreztem már elõtte is, csak ritkábban.De pl.ma 22hetesen elõször volt türelme a papának kivárni a bulizást odabentrõl, de persze neki nem rugott nagyokat:(de kb egy másfél hete is érezhette volna már, csak ekkor még ritkábban .szval sztem egy két hét és nálatok is mindennaposak lesznek a bulis esték a papa számára is.Gratula a babátokhoz:)
Nálam is olyan 22 hét körül lehetett kívülrõl érezni és látni. De tudnotok kell, türelem kell hozzá, mert egyrészt a baba elnyugszik, ha odateszed a kezed, mert megnyugtatja. Másrészt megérzi apa "idegen" kezét, annak mégúgy sem mozog. Páromnak sem mindig van türelme kivárni, de minél idõsebb lesz a baba annál jobban és többet rugdos maj. Mi este, filmnézés közben úgy feküdtünk, hogy fogtuk a pocim, elõbb utóbb el lehet kapni a kis szarházit:-))

Hogyan lehetne leszokni a maszturbálásról? 19/F Ha már 1-2 napig nem csinálom rendesen zavar a kanosság :/

maszturbálás, leszokás, leszokni

Legjobb válasz: gondolj egy 80 éves öregasszonyra aki épp egy padlizsánnal kényezteti magát miközben csubakkák verik rá a farkukat

gondolj egy 80 éves öregasszonyra aki épp egy padlizsánnal kényezteti magát miközben csubakkák verik rá a farkukat
Szerezz nõt! Ha az nem megy akkor pedig fáraszd le magad olyan szinten, hogy este ne legyen erõd se megmozdulni, nem hogy maszturbálni ! :)
A rendszeres szexuális élet elég jól megoldja az ilyesmit. Bár van aki rendszeres szex mellett is "szereti magát".
amikor eszedbe jut kezdj el valami súlyzós edzést, vagy nyomj le pár fekvõt, ha meg hugyoznod kell menj el és attól valamennyire csökken az inger,
jah amúgy te miért akarsz leszokni??
elõtte mindig jól kend be a kezed erõs paprikával.
nem kell leszokni mivel nem káros :D csak ne menj el 10 percnél korábban.
Nem hiányzik valami a 6-os és az 5-ös között?
x = 3 y = -2 z = 5 Dante
A kérdező hozzászólása: Igazad van! Ez 3 egyenlet. Így néz ki helyesen. 3x+y-2z=-3 -x-2y+z=6 5x+3y+2z=19
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, sokat segítettetek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!