Találatok a következő kifejezésre: Ha 18 terhesen veszik (3 db)

természetessen operácioval végzik el a beavatkozást, altatással!reméljuk erre nem kerul sor..
sajnálom, hogy ezt kell írjam de az én barátnõmnek 21 hetesen meghalt a picije és neki rendesen meg kellett szülnie
Elég borzasztó, de én átéltem.20 hetes voltam amikor kiderült hogy beteg a babám, és igen meginditják a szülést és nem altatással végzik.Elõtte van egy méhfeltöltés, azután kötnek infuzióra.Ha megszültél utánna altatnak el amég "kitakaritanak" belülrõl.Sajnos nem könnyû de én is tul éltem fizikailag, de lelkileg soha nem fogom.Remélem tudtam segiteni.Irj ha többet szertnél megtudni errõl.
A baba mérete nagyban befolyásolja, hogy mit választ az orvos. Nekem tavaly a 16 hetes terhességnél méhen belül elhalt a pici, de mérete szerint 14 hetes terhességnek felelt meg. Szerencsémre altatásban végezték a mûtétet.

17 éves vagyok, És 7 hónapos terhes. Ha nappalira járok akkor kapok gyedet? Tényleg szigorúan veszik a gyámügyön hogy még fiatal korú vagyok, és otthon kell maradnom 18 éves koromig?

Legjobb válasz: A nappali tanulmányok ideje önmagában nem jogosít gyedre. Gyedet csak akkor kaphatsz, ha szülés idõpontjában van munkaviszonyod is. Így csak gyes jár. A gyámügy pedig annyira szigorú, hogy egy nagykorú hozzátartozódnak vállalni kell a gyámságot.

A nappali tanulmányok ideje önmagában nem jogosít gyedre. Gyedet csak akkor kaphatsz, ha szülés idõpontjában van munkaviszonyod is. Így csak gyes jár. A gyámügy pedig annyira szigorú, hogy egy nagykorú hozzátartozódnak vállalni kell a gyámságot.
Egészen biztos, h gyed nem az apa létezésétõl függ, hanem a biztosítási jogviszonytól.Esetleg nagyon távolról, de inkább ahhoz kapcsolódhat, h a családi pótlék egyedülállóknak több.De pár száz forintról van szó, inkább csináljátok meg az apaságit, utólag már jóval többet kell rohangálni miatta.
Rosszul tudjátok, tgyás és gyed csak biztosított jogviszony után jár (munkahely) alanyi jogon az egyszeri anyasági támogatás(kb 50e). gyes(kb27e) és családi pótlék(12200), ezeket fogod kapni. Esetleg anyukád akar otthon maradni gyeden a kicsivel? Ha igen, akkor ha neki van munkaviszonya, akkor õrá más szabályok vonatkoznak, ANYUKÁD kaphat gyedet, de TE NEM. Anyukád biztosan jól tájékozott?
Azt nem igazán értem, h ha a barátodnál lakhatsz, miért nem vállalja az apaságot?? A védõnõk sajnos nem túl tájékozottak ezekben témákban, inkább a gyámhivatalban érdeklõdj, õk teljesen biztos dolgokat fognak mondani.
A terheséggel nem lettél nagykorú, csak akkor ha házasságot kötöttél.
Akár tesz nyilatkozatot a párod, akár nem, te gyedet akkor sem kaphatsz sajnos :( csak akkor ha munkaviszonyban vagy.
szia.én is 17 évesen szültem meg a fiamat.gyámja nem volt mrt mire elintéztük volna a papirokat(3 honapra rá nagykoru lettem)már betöltöttem a 18at.anyum aláirt egy befogado nyilatkozatot még a korházba mert addig kise adták volna a kicsit, de mi párommal albérletbe laktunk oda vittük a picit.gyest fogsz kapni.bármi kérdésed van irj privire
Az anyaságit viszont meg fogod kapni, az nem függ a munkaviszonytól.
Húúú nagyon rosszul tudjátok!! Apasági és gyed... ég és föld! De ha nem is mész be a hivatalba, itt a neten is utána tudsz keresni. Gyedet sem fogsz kapni, az tuti, sok ilyen kérdés van itt is, hogy mikor jár és mennyi onnan is vissza olvashatnál. Apaságit mindenképp tegyen apuka. 37 hkm
Rosszul tudjátok. Mivel nem dolgoztál ezért GYED-re sem vagy jogosult. Gondolj csak bele, sok ember éveket dolgozik mielõtt babát vállal és akkor is maximálva van a GYED összege mennyit kaphat. Sok anyuka el sem menne dolgozni hanem egyszerre gyereket vállalni ha azzal jövedelemre tehetne szert munka nélkül.
Szia menjetek el a csaladsegito szolgalathoz, es ok mindenben fognak nektek segiteni! Megmondjak hogy mi jar nektek, mire vagytok jogosultak. Az apa minel elobb vegye a nevere a kicsit, vallalja az apasagot, minel elobb, meg a baba szuletese elott mindenkeppen! Ettol viszont nem fog fuggeni a gyed vagy a gyes. Az apasagi nyilatkozatot a gyamugyon kell megtennetek, de menjetek minel elobb oda is be, hiszen mar nemsokara megszulsz. Mire meglesz a babuka, mindent intezzetek el. Minden fontos kerdesedben hivatalosan, irodakban erdeklodjel, es ne a neten ismeretlenektol. Ezt csak jo tanacskent irom. Kisfiut vagy kislanyt vartok? Hogy fogjak hivni a babukat?
A kérdező hozzászólása: Ok. azért gondoltam mert, õ lesz a gyámom, és ha nem lettem nagykoru akkor???.....
No, Gyedet úgy kaphatnál, ha dolgoztál volna egy kicsit, mert a suli biztosított jogviszonynak számít. Szóval Gyest kaphatsz. Ha a gyereket anyud gyámságba veszi akkor te nem kapsz rá semmit kivéve egyszeri anyasági. Anyud kaphat gyedet, de akkor nem mehet dolgozni. Ha anyud a gyám akkor a családi pótlék is õt illeti.
Kizárólag gyesre vagy jogosult. GYedet csak az kap, aki terhesség elõtt dolgozott, a szülés pillanatában van munkaviszonya. Mivel neked ez nem volt, kitõl és mennyi gyedet szertnél kapni?... A gyest megkapod, ha megszültél, meg a családi pótlékot, d emár az anyasági támogatásban sem vagyok bizos, hogy munkahely nélkül jár-e... A terhesség szerintem nem tesz nagykorúvá, és miért kéne visszaköltöznöd anyudhoz? Attól semmi nem fog megváltozni...
Semmi köze a GYED-nek az apaságihoz. Viszont az apaságit érdemese lenne még a pici születése elõtt elintéznetek (ha a párod vállalja, h. a nevére veszi a babát), mert akkor a születésekor már az apja nevét kapja, nem kell késõbb utánajárkálnotok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat... Mi ugy tudjuk, hogy ha a barátom nem tesz apasági nyilatkozatot akkor kapok gyedet, ha tesz akkor gyest.... Akkor ne is számitsak a gyedre? Nincs apasági viszont a barátomnál lakom ezért szolhat a gyámügy?, Azt mondta nekünk az itteni családsegitõ hogy a terhességgel nagykorú lettem.... Vissza kéne költöznöm?
A kérdező hozzászólása: Mert azt mondta anyukám hogy ha apasági lesz, nem kapok gyedet.Csak ha az én nevemre kerül a baba.....késöbb elválalja, ha megkaptam a gyedet..... Vagy rosszul tudjuk?
A kérdező hozzászólása: Mármint anyukámékhoz?
nem fogsz kapni gyed-et tutira. Gyest fogsz + családi pótlékot.

18 hetes terhes vagyok, ha úgy érzem, mintha kidurranna a hasam úgy feszül (ez ált. étkezések után van) ez a méh keményedés, vagy csak túl eszem magam úgyhogy észre se veszem?

Legjobb válasz: Én azt mondanám, egyik sem, inkább puffadás. A keményedést könnyen el tudod különíteni, fogdosd meg a pocid, és kemény.-) Próbálj többször keveset enni, sok rostosat és igyál sokat. Ha kellemetlen az érzés, Espumisant vehetsz be:-)

Én azt mondanám, egyik sem, inkább puffadás. A keményedést könnyen el tudod különíteni, fogdosd meg a pocid, és kemény.-) Próbálj többször keveset enni, sok rostosat és igyál sokat. Ha kellemetlen az érzés, Espumisant vehetsz be:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nem érzem, hogy kemény lenne, majd módjával étkezem:D
Azért, mert egyre kisebb hely van a gyomornak, nõ a méh, és ha még rájön egy kis pufi, akkor ezt érezheted.Nekem még az is gond, hogy a sok vastól nem tudok wc-ni rendesen, ha ilyen problémád is van, pláne.Többbször keveset, ez a legjobb amit tehetünk.
A kérdező hozzászólása: köszi, szerencsére a wc minden reggel megy :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!