Találatok a következő kifejezésre: Ha 17évesen esek (24 db)

Ha 17évesen teherbe esek tabletta mellett és megtartom a babát kapok támogatást az államtól? Mennyit?

Legjobb válasz: Csak azt kapsz, amit bárki más is. Gondolom nem dolgozol még, így pl. GYED-et nem kapsz. Ha meglesz a baba, akkor GYES-t kapsz három éves koráig, ez havonta 28 ezer jelenleg, de amikor nyudíjat emelnek, akkor a GYES is emelkedik, mert az alapján határozzák meg. Plusz a családi pótlék, ami 12 ezer, egyedülállóknak 13 ezer havonta. Meg egy egyszeri anyasági támogatást adnak, ez azt hiszem 60 ezer. De ha tabletta mellett esel teherbe, akkor szerintem lehet valami kátérítési igényed a gyógyszergyártóval szemben, bár ezt csak én gonolom így, velem ez nem fordult elõ, szóval lehet, hogy nem. Én mindenesetre megpróbálnám.

Csak azt kapsz, amit bárki más is. Gondolom nem dolgozol még, így pl. GYED-et nem kapsz. Ha meglesz a baba, akkor GYES-t kapsz három éves koráig, ez havonta 28 ezer jelenleg, de amikor nyudíjat emelnek, akkor a GYES is emelkedik, mert az alapján határozzák meg. Plusz a családi pótlék, ami 12 ezer, egyedülállóknak 13 ezer havonta. Meg egy egyszeri anyasági támogatást adnak, ez azt hiszem 60 ezer. De ha tabletta mellett esel teherbe, akkor szerintem lehet valami kátérítési igényed a gyógyszergyártóval szemben, bár ezt csak én gonolom így, velem ez nem fordult elõ, szóval lehet, hogy nem. Én mindenesetre megpróbálnám.
Nincs kértérítés nagyon be vannak biztosítva.Mivel nem lehet kimutatni, hogy a hölgy szedte-e rendesen ezért nincs panaszra ok. Nem feltétlen jó a babának, hogyha a "nyakadon" marad.Ha nem érzed magad még anyaképesnek akkor nem kell megtartani.
nem lehet perelni a gyógyszergyártót, szerintem a 98%-os védettségével mondhattja, sajna te pont abban a 2%-ban vagy akinek becsúszott a baba + hogy bizonyítod, hogy szedted? ha nem vagy biztos a dologban, hogy elég érett vagy a gyerekhez van megodás :s döntsetek a legjobb belátásotok szerint / közösen, a fiúddal, és a szüleitekkel /
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes csak kiváncsi voltam mi van ha becsúszik.Mert az a 2% is számít.köszi a válaszokat
Ha még tanulsz, és nincs legalább 180 nap bejelnetett munkaviszonyod, akkor csak szülés után jár támogatás, (addig semmi): az egyszeri anyasági támogatás 60 párezer forint, a gyes ami 26ezer, és a családi pótlék, ami 12 ezer.Ezek alanyi jogon járnak. Ha van bejelentett 180 nap munkaviszonyod, akkor jár a szülésig a táppénz, a fizud 70%-a, szülés után ugyanúgy a 60párezer anyasági, a tgyás ami szintén a fizud 70%-a, 2 évig gyed, ami a fizud 70%-a körül van, és 3. évben a gyes, ami 26ezer. + minden esetben jár a babakötvény, ami 40 párezer, de ez bankba kerül és a baba kapja meg, ha beötlit a 18-at. De mindenképp mérlegelni kell, hogy baba, vagy nem baba (bán én abortuszellenes vagyok, kivéve indokolt esetben. )

Ha vki siketen születik az is megtanul olvasni, írni, vagy csak jelbeszédre képes? És ha 17évesen kap olyan eszközt amitől majd tud hallani kb mennyi időn belül tanul meg olvasni, írni és beszélni?

Ezek nagyon érdekelnének, köszi!

Legjobb válasz: A speciális iskolában megtanulja társaitól a jelnyelvet, a gyógypedagógusoktól a magyar nyelvet, írást-olvasást, beszédet, szájról olvasást. A magyar prelingvális siketek jellemzõen nem tudnak jól magyarul, például nem tudnak ragozni; nyelvtudásuk éppen arra elég, hogy egy kis kapcsolatot tudjanak létesíteni a halló többséggel.

A speciális iskolában megtanulja társaitól a jelnyelvet, a gyógypedagógusoktól a magyar nyelvet, írást-olvasást, beszédet, szájról olvasást. A magyar prelingvális siketek jellemzõen nem tudnak jól magyarul, például nem tudnak ragozni; nyelvtudásuk éppen arra elég, hogy egy kis kapcsolatot tudjanak létesíteni a halló többséggel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Az eszköz beállítása után külön tanítani kell neki a beszédértést, ez egy-két év lehet. Ha nem tud beszélni, akkor ezután még fél év kell arra, hogy megtanítsák neki. Ha tud, akkor a beszédértés megtanulásával párhuzamosan tanul meg hangsúlyozni, a beszéd dallamát, hanglejtését kialakítani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezek tök jó válaszok!

Ez normális ha 17évesen a nálam idősebb nők/lányok jobban bejőnek mint a velem korúak és a nálam fiatalabbak?

küls?re is meg bels?re is jobban tetszenek

Legjobb válasz: egyértelmû, retardált és büdös riherongy a te korod beli csajok 50%-a még szép, hogy nem akarsz ezektõl semmit..

egyértelmû, retardált és büdös riherongy a te korod beli csajok 50%-a még szép, hogy nem akarsz ezektõl semmit..
Én meg 22 évesen vagyok úgy, hogy inkább a tinik jönnek be, de csak külsõre, mert amúgy egyikkel sem járnék, jellemre romlott mind.


Elég nagy baj.
Dehogy baj. Van bõven elég homár, mindenki megtalálja a párját.
Szerintem nem baj.
Pesze hogy baj!

18év alatt mennyibe kerülnek a pszichológusi kezelések, és ha nem tudom fizetni kihez fordulhatok? (17éves fiu)

Legjobb válasz: Ha nem magánredelésre mész, akkor nem kerül semmibe, mert ezt is fizeti a tb. Épp úgy, mint 18 év felett (ha biztosított az illetõ). Mivel te még 18 alatt vagy, alanyi jogon biztosított vagy, szóval nem kell fizetni érte, ez tuti. Nézz utána, hogy hol van a városodban pszichológus (nem maszek). A háziorvosod biztosan tudja és megmondja, hogy hová menj.

Ha nem magánredelésre mész, akkor nem kerül semmibe, mert ezt is fizeti a tb. Épp úgy, mint 18 év felett (ha biztosított az illetõ). Mivel te még 18 alatt vagy, alanyi jogon biztosított vagy, szóval nem kell fizetni érte, ez tuti. Nézz utána, hogy hol van a városodban pszichológus (nem maszek). A háziorvosod biztosan tudja és megmondja, hogy hová menj.
Ugyan azt tudom mondani, mint az elõttem szóló! :) El kell menni a háziorvosodhoz és majd õ mondja, hogy hova kell menned! :)

Nekem egy olyan problémám van hogy anyummal elég sokat vitázok most kidobott itthonról 17éves vagyok és ha netalán lemegyek barátomhoz akkor a rendőrség haza vihet vagy tehet valamit?

Legjobb válasz: Ha anyukád nem jelent fel vagy ilyesmi akkor nem hiszem. Anyukáddal pedig probálj türelmes lenni:) aggódik érted és egy szülõ a gyermekének a legjobbat akarja

Ha anyukád nem jelent fel vagy ilyesmi akkor nem hiszem. Anyukáddal pedig probálj türelmes lenni:) aggódik érted és egy szülõ a gyermekének a legjobbat akarja
Az az anya már rég nem a legjobbat akarja a gyerekének, aki egy vita során kirakja õt az utcára. (Persze, lehet érdemibb válaszokat tudnánk adni, ha elmondanád mi volt erre a konkrét oka) Én 16 éves voltam, mikor anyám elõször kirakott otthonról, azért, mert egy neki nem tetszõ személlyel barátkoztam. 2 hétig laktam apámnál, barátomnál és egy barátnõmnél felváltva, nagyon rossz volt. 20. születésnapomon aztán megint kirakta a szûrömet, csak akkor a barátom nem tetszett neki. Azóta barátomnál lakom, és próbálok önálló életet kezdeni, mert egyértelmûvé vált számomra, hogy otthonról nem fogok kapni semmiféle támogatást, vagy csak ilyen ad hoc jellegûen, ha épp olyat csinálok ami neki is tetszik. Kérdésedre válaszolva: nyugi, menj csak a barátodhoz, anyukád majd biztosan megenyhül.
Akkor vihetnek haza, ha anyukád bejelenti, hogy eltûntél, de csak 24 óra eltelte után kezdenek keresni. És, ha ne adj isten megjelennek (nem tartom valószínûnek még akkor se, ha mondott ilyet anyukád), akkor szépen elmondod nekik, mi a helyzet, felveszik a jegyzõkönyvet, hazavisznek, mert eltûntél és még nem vagy nagykorú, aztán megint elmész és kész. Nem fognak bántani a rendõrök, se téged, se a párodat, akkor se, ha õ már nagykorú.
Bocs, kérdezõ, de az a szülõ szerintem elég nagy szemétláda, aki képes kirakni az utcára a gyerekét.Mert az azt mutatja, hogy nem félti, nem érdekli, hogy mi lesz vele, elrabolják, megverik, bármi.Az ilyen szülõket ellenpéldaként kéne mutogatni valami valóságshowban.Nyugodtan menj le a barátodhoz, ha érdekli, mi van veled, majd keres, ha nem, akkor meg így járt.

Szerintetek sok 17évesen ha szilikon a cicim és a szám, festetem a hajam, szemöldök tetoválásom van és minden héten új ruhákat és kozmetikumokat vásárolok?

Nem vagyok prostituált sem ilyesmi.Jól élünk és kész.És az lenne a f? gondom,hogy mégis hogyan viseljem a m? dolgaimat,hogy természetesnek hassanak?

Legjobb válasz: Ha jól van töltve a hurkád akk nem muszáj rúzsozni csak fénnyel elég kenni. Nekem olyan mind1 ki mit csinál. Nem a külsõdön nyílvánul meg a jólét. Minimálbérbõl is fellehet úgy öltözni mintha 1bál ból jöttél volna ki. 18/F

Ha jól van töltve a hurkád akk nem muszáj rúzsozni csak fénnyel elég kenni. Nekem olyan mind1 ki mit csinál. Nem a külsõdön nyílvánul meg a jólét. Minimálbérbõl is fellehet úgy öltözni mintha 1bál ból jöttél volna ki. 18/F
Persze hogy sok. Nem itéllek el, a te dolgod, de õszintén sajnállak, mert ha 17 évesen ilyen mûtétekre volt szükséged, nem tudom hogy nézhettél ki régebben..:S (amugy kamu kérdés)
akkor sok ha annak érzed. a mû dolgokat nehéz természetesen viselni. olyan mértékig kéne csak használnod ameddig még természetesen hat és akkor nincsen vele probléma h hogyan legyen természetes.
18 év alatt csak pszichológus vagy pszichiáter beleegyezésével csinálnak mellplaszikát, nagyon komoly indokkal, szóval kamu. Egyébként gáz is, nem kicsit...
A szemöldöktetoválás soha a rohadt életben nem fog természetesnek hatni (mert az a természetes, ha van rajta szõr... ezt még a legtermészetesebb formájú és színû szemöldöktetkó sem tudja helyettesíteni)... a többit lehet természetesen hordani. Az a lényeg, hogy jó minõségû póthaj legyen, és ne legyen úgy feltûzve, hogy kilátsszon az illesztés. A szilikonmell meg, ha nem labda vagy természetellenes a testhez képest, akkor sokszor észre sem vehetõ. Az új ruha meg kozmetikum... irigyellek, de nem ettõl függ, hogy természetesnek néz-e ki vki, nyugi :) . Ha nem közönséges ruhákat meg túl csullogós cuccokat veszel fel (és nem mutatsz dekoltázst és lábat egyszerre), akkor nem fogsz plasztikcicának tûnni.
Igen, sok és szerintem taszító is, hogy 17 évesen már mû vagy.Mielõtt jönne a megjegyzés, nem irigykedem, a fejemmel teljesen elégedett vagyok a kilóimmal nem és a melleimmel se.De 18 éves vagyok a mellplasztika nekem is a fejemben volt, de nem hiszem, hogy annyira jó egy mûcici, mint egy eredeti kisebb méretû.Na meg semmikép se most csináltatnám meg, hanem miután lefogytam és akkor is elégedetlen vagyok vele, max akkor, de ennek az esélye kb 20%._A szemöldök tetoválás alapjába véve gáz szerintem, nem láttam még nagyon olyan embert, akinek jól állt volna.A hajfestés belefér, de a szájimplantátum már megint sok..Amúgy ennyi erõvel fel is rakhattál volna egy képet, amin a melledig vagy fent, hogy mennyire hatsz mûnek. Ha meg nem raksz fel, egyértelmûen fake kérdés. :) 18L
ha normális vagy, valszeg csak normális mértékig szilikonoztattad magadat így valószínûleg nemlesz olyan nehéz h természetesen hassanak. ne ess túlzásokba, ez a titka. ha szilikon a szád, ne úgy fessed h mégnagyobbnak tûnjön. ha szolikon a melled, ne vegyél fel olyan ruhákat, amik ezt hangsúlyozzák. de ha nemcsináltattál hatalmas melleket valszeg ruhában ígyisúgyis természetesnek hatnak
Hû, mekkora problémád van :( Annyira sajnállak :( Adj már nekem is abból a k*rvasok pénzetekbõl, mert nem elég nagyok a melleim :(
És szerintem ige, sok. Mi is jól élünk, 19 éves vagyok, nincs se szilikon cicim, se ajkam, se új ruhám minden héten. Ellenben vagy egy gyönyörû zongorám, gitárom amit megvettünk, és tudom használni szilikon cici és feltöltött ajkak és új ruhák nélkül is.
Szia és kinél csináltattad 17 évesen a mellmûtéted, mert 18 év alatt nem is lehet!
H természetes akarsz lenni minek a sok mû dolog?
A kérdező hozzászólása: Ez nem volt túl értelmes válasz, de azért köszi, hogy felszólaltál.Akkor legyen kamu, ki hogy szeretné.De én akkor is megmaradok a problémával, hogy hogyan viseljek mû dolgokat természetesen.
kamu!kamu!kamu!
A kérdező hozzászólása: Egyértelmû, hogy fake.Persze arról nem lehet szó, hogy szimplán nem szeretnék ide képet feltenni magamról.De azért köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nem voltam csúnya elõtte sem, de semmi mellem nem volt és az alsó ajkam hatalmas volt a felsõ pedig egy csík így szerettem volna ha egyformák.Azért köszönöm, hogy nem írtatok alpári stílusba.
A kérdező hozzászólása: Nem kellett semmiféle orvosi papír csak szülõi beleegyezés, de biztos úgy van ahogy te mondod, akkor én meg szerencsés voltam.Nincs póthajam és van szõr a szemöldökömön.http://images03.olx.hu/ui/8/56/18/1283364063_117144818_1-Fot.. pont ilyen a szemöldököm
szia. írj privit, talán tudok segíteni!
ha még nem volt kutyátok, akkor ne staffit vegyél neki, hanem valami kissebbet
Hát ha kezdõ, akkor a legnehezebben nevelhetõ fajtát választani neki nem szerencsés. Ha van arra ideje és elszántsága, neked pénzed, hogy végig nyomjatok egy kutyaovi, alapfokú, középfokú kutyasuli sort, akkor biztosan meg fogja tudni nevelni. De tényleg kelllõ elszántság kell hozzá, mert a staff, ha rosszul van nevelve, a saját gazdájára nézve is veszélyessé válhat.
Én sem ajánlanám , esetleg abban az esetben ha biztosan tudtok vele kutyasuliba járni , kezdõ kutyásnak egyáltalán nem ajánlom , mert érzékeny kutya és nagyon el lehet ontan a nevelését.
elsõ kutyának kb. olyan staffordot venni mintha valaki kér tõled egy kést te meg a kezébe nyomsz egy motorosfûrészt .... elég veszélyes tud lenni
Ha akarja valoszinuleg el tudja rantani, de ha kiskoratol szoktatva van a porazhoz akkor o is teljesen nyugodtan setal lab mellett. Egyebkent oket egy kicsit maskepp kell nevelni mint a legtobb kutyat, de ha megvan a kozos hang akkor nagyon gyorsan tanulnak, es szot is fogadnak. Neten rengeteg szakirodalom fellelheto, azokat mindenkepp olvassatok at. Megjobb, ha tudtok a kornyeketeken staffisokrol. Beszeljetek veluk, kerjetek tanacsokat, biztos szivesen segitenek. En az enyemet egyutt setaltatom 4 masik bull tipusu terrierrel es egy nemetjuhasszal, de soha semmi gond nem volt. Egyebkent az egyik staffi egy 15 eves kissrace. Neki volt egy kis problemaja a falkavezerseggel, de segitettunk neki, hamar sikerult megoldani a dolgot es mostmar mintakutya. Egyebkent nekem volt tobb fajta kutyam is elotte, de o messze-messze a legjobb mind kozul. Szoval tudom ajanlani, akar egy 17 eves lanynak is, de felkeszuletlenul ne menjetek bele.
Szerintem egy bullterrier nem kezdõnek való kutyafajta. Abban egyet értek, hogy neki nem való nagytestû kutya, inkább a közepes vagy kisebb mértûek között keressen.
Szia! Elsõre sztem ne amstaff-ot vegyél neki. Nagyon erõs kéz kell hozzá h ne nõjjön az ember fejére. Ha nagyon ezekhez a kutyákhoz vonzódik akkor próbáljátok ki a staffordshire bullterriert. http://wikifaunia.com/images/b/b5/Staffordshire.jpg Kistestû az igaz, de csupa izom. Igencsak tekintélyparancsoló viszont sztem nem kell neki annyira erõs kéz.
Staffival nagyon sokat kell foglalkozni. Nem egy alkalom volt már itt falun belül, hogy nem engedte be a saját gazdáját az udvarra, és el kellett altatni.:S
*kisebbet
A kérdező hozzászólása: Nem elsõ kutya!Van amúgy is 3 dalmata Németjuhász palotapincsi, de volt a lányomnak egy keverék típusú majdnem olyan fajta és õ hallgatott rá, mert egyszer elszabadult szaladtam utána én a lányom a nevén szólította és vissza is ment egybõl.Csak õ elpusztult!

Eljöhet velem vagy maradjon? 17éves srác vagyok és a héten szeretnék elmenni egy piercereshez ha elviszem anyut magammal az elég gáz?

Legjobb válasz: Lószart.Igaz én lány vagyok,de a piercingemnél és az egyik tetkómnál is ott volt velem az anyám,mivel tõle "kaptam".Hát nagyon ciki....ökrök!Menjen nyugodtan,ha szeretnéd.

egyáltalán nem gáz , viheted nyugodtan szerintem is :)
Valaki azt írta, hogy "ott süllyedne el szégyenében". Hát, gyönyörû, mondhatom! Szégyelli a saját anyját. Azt a Csodalényt, aki életet adott neki. Tényleg elsüllyedhetne, de saját maga miatt, hogy ilyet mond a Édesanyjára! Szerintem semmi ciki nincs abban, ha ott van a mamád is :) Ha ennyire jófej, hogy érdeklõdik ilyen dolgok iránt, akkor miért ne mehetne. Meg se forduljon a fejedben, hogy ez ciki. Inkább legyél rá nagyon nagyon büszke! (Csak vigyázz, mert lehet, hogy a végén még õ is kedvet kap egy piercinghez...) :) :) :)
Lószart.Igaz én lány vagyok, de a piercingemnél és az egyik tetkómnál is ott volt velem az anyám, mivel tõle "kaptam".Hát nagyon ciki....ökrök!Menjen nyugodtan, ha szeretnéd.
szerintem se ciki..
Semmi nincs benne, a szalonban se fog feltûnni nagyon senkinek. Napi szinten találkozom az ilyennel. Csak akkor hagyd otthon, ha sokat parázik és jobban tudja mit és hogy kell, mit aki végzi a mûveletet...
sztem sem gáz, meg jogos h kíváncsi, hamár belement :D énis mennék a fiammal:D annyira idõs sem vagy még h ciki legyen. sztem semmi gáz ezzel, fõleg ha anyud jófej, meg laza
Az elsõ tetkómnál nekem is ott volt az anyum, vagyish csak a végénél, a tesóm viszont végig! Ja, és 2 öreg(szószerint) német nõcske is volt ott de õk tetováltattak....:)
szerintem igen, elég gáz! Nem mersz egyedül menni? inkább vigyed valamelyik haverod.. FH
Minek kell oda az anyud? Én ott süllyednék el szégyenemben... de ahogy gondolod :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ezek alapján jön õ is ;D jófej meg minden, mégis jobb ha ottvan félteni nem félt csak mondta h kíváncsi a mûveletre ha már belement az egész dologba ^^
A kérdező hozzászólása: ha már nekem megvan amit szerettem volna, utána muter azt csinál amit akar alapon vagyunk ;D
Ne legyél már r....rosszlány annyira meg fogod bánni azzal feküdj le akibe szerelmes vagy
Most azt gondolod, hogy kívánod õt, de amíg nem szexeltél igazából nem tudhatod milyen is az. Én is beleestem ebbe a hibába. Nagyon kívántam már a szexet, de nem volt barátom, ezért egy buliban összejöttem egy sráccal, akivel megtörtént a dolog, teljesen más volt, mint amit elképzeltem. Az elsõ szex többnyire nem élvezetes (a lány számára), inkább kicsit kellemetlen, mindenesetre nagy hibát követnél el ezzel...
Eppen azert, hogy ne felj es az elso alkalom szep legyen, vard ki azt a pasit aki szeret es te is ot. Meglatod az sokkal tobbet er egy alkalmi partnernel.
olyannal kéne elvesztened, akit szeretsz...
Hmm, én hasonló cipõben voltam kicsit máshogy. én külföldön voltam hosszú ideig, ahol megismertem az elsõt, és értelemszerûen több nem lett a dologból, bár még ott voltunk, csak együtt voltunk. én tudtam hogy ezt akarom és nem fogom megbánni csodás élményt volt a tengerparton.nem is ez a lényeg, hanem ha nem vagy benne biztos, akkor ne csináld! elsõre nyilván nem olyan jó a szex, de majd idõvel, viszontha ezen agyalsz már az elsõn, hogy nem fog neki tetszeni a tested és amugy is csak szex lenne, én azt javaslom, hogy várj. várd ki azt az embert, akinél ilyen kérdések fel sem merülnek.
Hát akkor mire vágysz?? Csak mondd meg neki, hogy legyen veled gyengéd, mert neked még ez lesz az elsõ, és ha jófej, akkor neked is jó lesz. Az szerintem természetes, hogy félsz, hiszen ez lesz az elsõ. De ha elég figyelmes lesz veled és gyendég, akkor ez a félelem alábbhagy majd. És ha már le akar veled feküdni, akkor valószinû hogy tetszik neki a tested, ilyennel ne foglalkozz, mert az egésznek a hangulatát elrontod.
A kérdező hozzászólása: de én akarom és kivánom ött
szerintem ha nem vagy jo a sexben dobni fog szoval elöbb gyakorolj...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!