Találatok a következő kifejezésre: Ha 140 vérnyomásom (11 db)

Nagy baj lehet? Múlt héten voltam vizelet vizsgálaton és kiderült hogy fehérje van benne. Nagyon aggódom mivel már 18 kg híztam is. A védőnőm azt mondta hogy ha 140 fölé megy a vérnyomásom azonnal menjek orvoshoz.

Most 33 hetes vagyok. Lehet hogy hamarabb beindítják a szülést?

Legjobb válasz: nekem volt egy kis gombás fertõzésem, ill. fogínygyulladásom, valószínû ezért volt fehérje a vizeletemben, de nálam ez nem okozott semmit.....gombát kezelték, fogínygyaulladást, meg szintén lehet kordában tartani.....A magas vérnyomás egy másik dolog, nekem alacsony volt, arra figyelni kell. Szerintem ne aggódj ezek miatt, ennyi idõs terhességnél már mindent nagyítóval néznek, h segíteni tudjanak ha van valami, de a legtöbb esetben ártalmatlanok a tünetek!

nekem volt egy kis gombás fertõzésem, ill. fogínygyulladásom, valószínû ezért volt fehérje a vizeletemben, de nálam ez nem okozott semmit.....gombát kezelték, fogínygyaulladást, meg szintén lehet kordában tartani.....A magas vérnyomás egy másik dolog, nekem alacsony volt, arra figyelni kell. Szerintem ne aggódj ezek miatt, ennyi idõs terhességnél már mindent nagyítóval néznek, h segíteni tudjanak ha van valami, de a legtöbb esetben ártalmatlanok a tünetek!
A kérdező hozzászólása: 2 hete voltam nõgyógyásznál mert több folyásom volt mint elõtte. Kaptam hüvelykúpot. akkor lehet hogy ez is befolyásolta? A vérnyomásom terhesség elõtt mindig 100 volt. Mostanában 120, de ez fölé sosem megy.
Akkor lenne gond, ha a fehérje mellett nagyon vizesednél és még a vérnyomásod is felszökne 140 fölé. Amíg csak a ferhérje van jelen, nagyon valószínû, hogy valami fertõzés okozza.
nekem azt mondta a védõnõ, h egy bõségesebb folyás is okozhat fehérjét a vérben.....így önmagában nincsen jelentõsége egyiknek sem, a tünetekre figyelni kell, esetleg kezelni, de ettõl még nem fogják beindítani, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: A lábujjaim meg a kezem szokott vizesedni de csak a nagy melegben. Ha hûvös van nincs gond.

Az baj ha 140-150-es vérnyomással kávézok?

Nem olyan sűrűn. Csak heti 3-4szer. Kell valami amitől felébredek.

Legjobb válasz: szerintem fogyókúrázz egy kicsit, mert a magas vérnyomás túlsúlyra utal, és ilyen esetben egyensen tiltva van a kávézás, mert szívrohamot is kaphatsz

szerintem fogyókúrázz egy kicsit, mert a magas vérnyomás túlsúlyra utal, és ilyen esetben egyensen tiltva van a kávézás, mert szívrohamot is kaphatsz
Persze azért ilyen ritkán kávézva nem hiszem, hogy gondot jelentene. De a kávétól függetlenül figyelj oda a vérnyomásodra és tegyél a csökkenés érdekében. A szervezet jelzi, ha valami kezd elmenni a rossz irányba! Ilyen a vérnyomás megemelkedése. Sok minden kiválthatja, de leginkább több dolog együttes hatása. A savasodás következtében besûrûsödik a vér, magas rossz koleszterin szint, stressz és a sok méreganyag felhalmozódása szervezetedben. Ezeket mind meg kell szüntetned, mert a magas vérnyomás másik neve: a néma gyilkos. Vagyis semmit sem veszünk észre különösebben, aztán hirtelen valami borzasztó történik. Magam is így jártam két évvel ezelõtt, infarktus lett a vége. Szerencsés voltam, de tanultam is belõle, mivel utána hatféle gyógyszert írtak fel, de a közérzetem csapnivaló volt és nem akartam beletörõdni, hogy középkorú lévén életem végéig gyógyszereken éljek. Keresgéltem és találtam is megoldást a gyógyszerek nélküli életre és az igazi egészség visszaszerzésre. Vérnyomásom ideális azóta is. Õsi, keleti medicinák segítettek ebben, ha érdekel, privátban elküldöm oldalam linkjét, ahol bõvebben olvashatsz ezekrõl. De mindenképp vedd komolyan szervezeted jelzéseit!

Ha 140 a vérnyomásom 11 hetesen az nagyon veszélyes?

Nem mindig annyi, szerintem csak a fáradtság és a munkahelyi stressz okozza. Lehetséges ez? Az a baj, hogy még nem mehetek táppénzre, ezt a hónapot le kell dolgoznom. Mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: Elõször is nagyon vigyázz magatokra!Kevés stressz, fûszerszegény ételek, sok pihenés.Én 130-al vittem végig.3 hónaposan mentem táppénzre és csak azt bántam hogy nem hamarabb.A baba jelzi hogy pihenned kellene!Minél hamarabb menj táppénzre.Egyébként a magas vérnyomással az a gond hogy a baba megfulladhat(én így tudom)A tiéd egyenlõre csak jelzés értékû, de vedd komolyan.Pihenj sokat!!!

Elõször is nagyon vigyázz magatokra!Kevés stressz, fûszerszegény ételek, sok pihenés.Én 130-al vittem végig.3 hónaposan mentem táppénzre és csak azt bántam hogy nem hamarabb.A baba jelzi hogy pihenned kellene!Minél hamarabb menj táppénzre.Egyébként a magas vérnyomással az a gond hogy a baba megfulladhat(én így tudom)A tiéd egyenlõre csak jelzés értékû, de vedd komolyan.Pihenj sokat!!!
140/90 felett kell odafigyelni, és akkor ha rendszeres.Ha mint írod nem mindig annyi, nem kell megijedni, az orvos tudja mikor kell gyszert felírni.Ettõl a nyomattól a babának nem lesz semmi baja, a védõnõd meg úgyis mindig ellenõrzi, és ha kell sûrûbvben nézni úgyis szólnak, szval nyugalom, és ha tudod kerüld a stresszet, és ne a munkahelyede4t nézd soha, hanem magatokat.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!
szia!én az eljén 120/80-nal voltam 8 hónapos korig elértem a 9hónapot és felszökött a vérnyomásom!!nekem is 140-re mint neked!!ez azért is volt mert már nem volt sok hátra a szülésig és izgiltam!!a másik hogy akinek magas a vérnyomása azt császározni fogják!!engem is ezzel vigasztaltak!!de végül is az orvosom mondta hogy ez még nem olyan magas ha már 160 lenne már az nagyobb baj lenne!!csak az neked a másik hogy még te nagyon az elején tartasz !! próbálj meg pihenni mert erre neked is szükséged van meg a picinek is!!üdv grat a babához!


Ha 140/80 a vérnyomásom 18 évesen, érdemes elmennem orvoshoz?

Legjobb válasz: Igen, érdemes, bár ez még határeset, de azért picikét már magas.

Igen, érdemes, bár ez még határeset, de azért picikét már magas.
3 kv után?
Nekem hasonló vérnyomásnál azt mondták, hogy ilyen fiatal korban amíg az alsó érték nem megy 90 fölé addig nem nagyon kell vele foglalkozni. De ajánlották hogy adjak le pár kilót és sportoljak többet.
Ez attól függ, hogy egyszer-egyszer ilyen, vagy pedig állandóan!Mert a vérnyomás egész nap változik, senkinek sem ugyanolyan minden helyzetben.Ha csak egyszer mérték és ilyen volt, akkor nem baj, de ha többször ugyanilyen értéket kapsz, akkor azért menj orvoshoz és kérd ki a véleményét, mert egy kicsit magas.
Francokat kell mindennel egybõl az orvoshoz rohanni... Nagyon egyszerûen, napi legalább 20 perc intenzív mozgással (mondjuk kerékpárral, 20-25 km/h-s tempóban) vissza lehet szorítani a 120/80-as célérték környékére. (Tapasztalatból mondom, mondjuk én 1 órát bringázom minden nap. 20/F)
Igazad van, mindennel nem is kell orvoshoz rohangálni, de a tartósan magas vérnyomás köztudottan nagy százalékát teszi ki a lakosság halálozásának okai között.Tehát nem elhanyagolandó!Természetesen a sport, a stresszmentes élet jelentõsen javít a helyzeten.Ugyanakkor a magas vérnyomás sok betegség jele, tünete is lehet!
Nem tudjuk a háttértörténetét, hogy ez egyszeri alkalom volt, vagy többszöri, vagy hogy milyen alapállapotban mérte, illetve hol mérték... Azért nem árt elmenni orvoshoz, mert a vérnyomásváltozás iszonyat sok hormonprobléma tünete is lehet. Engem anno rengeteget bachgattak a határérték-virnyogásom miatt, pedig 130/85 volt, és csak azért, mert rosszul vagyok az orvosoktól... Viszont valami nem kóser a hormonok körül, ezért érdemes odafigyelni minden ilyen anomáliára. Elsõ voltam, egyébként, és nem orvoshoz járó típus. De néha muszáj...
igen, el kell menni orvoshoz, és megkérni, hogy olyan gyógyszert vagy gyógyszereket írjon fel, ami beállítja a napi nyugalmi átlagos vérnyomást 115 körülire! de persze elõtte ki fog vizsgálni, de az nem vészes :)
130-140 magas? Hány éves az illetõ? Ha nem gyermek, vagy kamasz a 130-140 nem magas. Vagy gyógyszer mellet ennyi?
A kérdező hozzászólása: Jelenleg 40 éves vagyok, rólam van szó. 35 éves koromig éltem békésen nyugodtan a 90/60-as vérnyomással. Akkoriban nagyon könnyen elaludtam, sosem fájt semmim, tehát egy problémamentes alvajáró (:-)) életem volt. De tényleg. 35 évesen elhelyezkedtem egy vállalatnál, ahol nagyon nagy a stressz, a nyomás, a baszo...tás. Itt alakult ki a magas vérnyomás. Jelenleg gyógyszer (napi 1/2 szem) mellett van szabadnapon 110-120-as, munkanapokon 130-as vérnyomásom. Ezért gondoltam arra, ha váltanék egyszer, a vérnyomásom visszaállhatna-e a kellemes alacsonyba.??
Elképzelhetõ, de szerencsére a 130 sem magas. Az biztos, h közrejátszik a stressz, de a fizikai megterhelés is. Ha túlsúlyos vagy az is nagyon sokat számít. Láttam már olyat, aki abba tudta hagyni, de ez nagyon ritka. Ha van új munkahely a láthatáron, meg lehet próbálni váltani. De messze nem biztos, h ez segíteni fog.
A kérdező hozzászólása: Sajnos egyenlõre nincsen jobb kilátásban. Nem vagyok túlsúlyos, a régi sportjaim közül csak az otthoni heti 4x30 perces tornák maradtak meg, de az meg van. 173 cm és 73 kg. Azért is gond ez a vérnyomás nekem, mert ezelõtt sosem volt semmi bajom. Nem mûtöttek, nem kellett kezelésekre járnom, még orvoshoz sem, nem ismertem a betegséget. Egyedül a felsõ légúti megbetegedés volt csak jelen az életemben egy-egy megfázás vagy vírusos influenza formájában. Nemhiába, ez már a "B"-oldal. :-)
A kérdező hozzászólása: Csak a 90/60-hoz képest gondolom, hogy ez túlzás. Teljesen másként viselkedik a szervezetem azóta.

Fehérvérsejt a vizeletben és megemelkedett vérnyomás 140-150/90. ha ott fogtak a kórházban meddig voltál benn? Milyen vizsgálatokon és gyógyszereken estél át? Egy 31 hetes

Legjobb válasz: Nekem egy NST-n 156/90-et mértek, és nem tartottak bent, ez egy pénteki nap volt. Hétfõn a házidokim már 170/110-et mért õ küldött be. Csak vérvizsgálatom volt és minden hajnalban NST. Dopegyt-et kaptam 3*1-et, rá fél órára megmérték a vérnyomásom.

Nekem egy NST-n 156/90-et mértek, és nem tartottak bent, ez egy pénteki nap volt. Hétfõn a házidokim már 170/110-et mért õ küldött be. Csak vérvizsgálatom volt és minden hajnalban NST. Dopegyt-et kaptam 3*1-et, rá fél órára megmérték a vérnyomásom.
en magas vernyomassal 31 hetesen belgyogyászhoz kezdtem jarni, kaptam gyogyszert, ennek ellenére ugralt es korházba kerultem 34 hetesen. 4 napig voltam ben, NST-t csinaltak napi 2x, kardiologiai kivizsgálást, uh-t, infuziokat kaptam, 24 orás vizeletvizsgálat, novelték a gyogyszeradagomat.. mikor rendezodni latszott, elengedtek. a 140/90 már elég magas ahhoz, hogy figyeljék, elsosorban az anyukara nézve veszelyes, foleg ha még fehérje is van. a végén 150/90-nel ujra bekerultem (39. heten), akkor már nem sikerult levinni, beindítottak a szulést...
A kérdező hozzászólása: értem.én meg már 1 hete idebenn vagyok..
ja, azt lefelejtettem, hogy mióta hazakerültem azóta a vérnyomásom újra tökéletesen normális. Elõfordul hogy még túl alacsony is. A dokim egyik nap mikor mentem vissza a kórházba hozzá, még viccelõdött is hogy most meg arra kell figyelnie nálam nehogy gutaütést kapjak az alacsony vérnyomástól... Hát, az a veszély nem fenyeget mondjuk. De még jó hogy jó a vérnyomásom ennyi bogyótól. Bár ha a kórházban mérik akkor tudok érdekeseket produkálni így is.
A kérdező hozzászólása: most kaptam eredményt aceton a vizeletben és májfunkció meg van emelkedve 284-es.fehérje nincs, azt hiszem maradok még egy darabig :( a vérnyomással azt mondták nincs baj.
31 hetesen kerültem be.delõtt voltam védõnõnél, ++fehérje, 160as vérnyomás.ez dutánra 180 lett.Persze benn fogtak és maradtam is végig., vagyis 35.hétig mert csak addig tudták húzni, mert már több mint ++++fehérje volt a vérnyomásom és napi4x dopegytmcordaflex, depressan és seduxen mellett is folyamatosan ugrált a vérnyomásom 190re és alig tudták levinni.ja, és annyira vizesedtem hogy 10perc után úgy bedagadt a lábam h alig bírtam menni, ezért fel sem nagyon kelhettem.a vége felé már alig láttam a víztõl.Aztán 35+2 nél végre vége lett a rettegésnek és megcsászároztak, még idõben. Kitartás kívánok neked, ne idegeskedj mert az nem tesz jót.igyál sok vizet.Majd írj, hogy mi újság van veled.Megy a drukk!!!!!
A kérdező hozzászólása: hú az durva kedves utolsó.de a picivel minden rendben ugye? engem hál isten kiengettek, nincs fehérje már a vizeletemben, a vérnyomásom meg lement magától beállt 120-ra.a poén az egészben az, hogy nem is tudták megmondani mi volt a baj!
A kérdező hozzászólása: a kórházba nem a fehérje vagy vérnyomás miatt indultam el, hanem egy nagyon erõs gyomorgörcsöm volt, ami egész éjjel kitartott és hánytam is.a méhszájam is kinyílt de csak a külsõ.azt mondták toxémia gyanú és koraszülés gyanúja áll fenn.kaptam 2 infúziót és 4 tüdõérlelõt, majd 5 napig antibiotikum kúra.ezután lettek negatívak a leleteim csak azért engedtek haza.
A kérdező hozzászólása: nst is szuper lett.

Ha ideges vagyok, (és 2-3 napig még igy is lesz). Attól fel mehet a vérnyomásom 140-re? Eddig mindig 110-120 volt, ma meg már magas. De tényleg nagyon ideges vagyok.

Legjobb válasz: Felmehet attól a vérnyomásod,de miért vagy olyan ideges? Sétálj egyet,meg igyál egy kis citromfû teát.

Felmehet attól a vérnyomásod, de miért vagy olyan ideges? Sétálj egyet, meg igyál egy kis citromfû teát.
probálj le nyugodni, igen fel mehet a várnyomásod még magasabbra is az idegtöl, miért vagy ideges????
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Hitelt intézek, és nagyon nem jön össze semmi, valamibe mindig beleköt a bank. És ha a héten nem sikerül elintéznem egy papírt buktam 7 millió forintot. Sajnos ezt képtelen vagyok másképp megemészteni. Holnap még bemegyek a földhivatalba, de ha ott nincs senki aki segít akkor nekem annyi. :(
valami jo ügyvéd se tudd segiteni, mi lett hogy ilyen nagyon sok pénzen áll a vásár?
az elöbbi vagyok hány hetes vagy?probálj valahogy le nyugodni
sikerült intézni valamit?

Ma fehérjét találtak a vizeletemben, vérnyomásom 140/90 (múlt héten 160/110 is volt már). Pénteken kell a kórházba NST-re és az orvosomhoz mennem. Nem lenne célszerű felhívni ezzel az orvosom vagy elég ha pénteken beszélek vele?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosod még ma! Ezek terhességi toxémiára utaló jelek, amiket kezelni kell, mert kezeletlenül nagyon veszélyes lehet! Én a helyedben sürgõsen felkeresném! A vérnyomásodat lehet gyógyszerrel állítják majd be! Ne aggódj, nem lesz gond, de amint olvasom ez az állapot már nem a héten kezdõdött! Orvos még ma, mindenképp! Minden jót!

Szia! Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosod még ma! Ezek terhességi toxémiára utaló jelek, amiket kezelni kell, mert kezeletlenül nagyon veszélyes lehet! Én a helyedben sürgõsen felkeresném! A vérnyomásodat lehet gyógyszerrel állítják majd be! Ne aggódj, nem lesz gond, de amint olvasom ez az állapot már nem a héten kezdõdött! Orvos még ma, mindenképp! Minden jót!
Szerintem is még ma keresd fel a dokidat..
Legalább hivd fel az orvosod én is azt tettem a multhéten, 2napot nem engedett várni, gyógyszert kaptam, még jó mert mostmár gyógyszerrel is megy felfele a vérnyomásom.3napom van még hátra.
fel kell hívni ez terhességi toxaemia jele!!!!!!

140/90-es vérnyomással befektetnek a kórházba? Vagy csak ha ettõl magasabb?

Legjobb válasz: nem. Az nem számít extrém magasnak. Mindig ennyi?

nem. Az nem számít extrém magasnak. Mindig ennyi?
Mennyi idõs terhes vagy? Nekem magasabb volt kicsivel a 38. héten és nem fektettek be, csak mérnem kellett naponta 4szer.
A kérdező hozzászólása: igen, pár napja ennyi a vérnyomásom, 34 hetes terhes vagyok
Engem 180/100 nál fektettek be, határértéknél vagy.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy akkor van gond, ha tartósan 150 felett van, vagy a per érték van 100 felett tartósan. Végül szülés elõtt egy nappal fektettek be, a másfél nap alatt egyszer mérték meg a vérnyomásom, elõtte otthon napi négyszer kellett mérnem.
ilyen idos terhesen már nekem is 140 volt pedig mindig alacsony suokott lenni. nem fektetnek be ennyivel.
Nekem màr a 20 héttõl ennyi , nem femtetek be itthon mèrem ès gyógyszert kaptam rà...
Függ a vérképtõl és a vizelettõl is. Önmagában ezért nem hinném.

Mitõl lehet magas a vérnyomásom, ha jól vagyok? 19 óra óta 140-en felül van.

Fél óránként mérem, volt már 141, 145, fél 10-kor 125 (akkor az elem gyenge volt, de kicseréltem), most meg 144. A többi érték normális. Nagyon félek, pedig tudom, hogy a félelemtõl feljebb megy.

Legjobb válasz: 21/L.

A kérdező hozzászólása: 21/L.
Hát, esetleg kezdõdõ magasvérnyomás-betegség. Én fiatalabb voltam, mint te, amikor nekem elõjött. Most "nagyon félned" semmitõl nem kell, mert a 140 körüli vérnyomás még nem fog akut problémát okozni, a háziorvoshoz kell menni vele és akkor õ csinál neked 24 órás mérést, aztán majd meglátjátok.
Lehet, hogy éppen azért, mert nagyon foglalkoztat a vérnyomásmérés, és ez stresszel.
A kérdező hozzászólása: Eddig 1 nap, csak egyszer mértem. Tegnap koffein tartalmú fájdalomcsillapítót vettem be, mert nõ a bölcsességfogam, és az fáj. Késõbb éreztem, hogy kicsit magas a pulzusom, azért méretem, meg, és 141 volt a vérnyomásom. Megijedtem, és fél óra múlva már 145 volt. Este 11 után már 130 alá ment. Reggel mértem 120 alatt van. Eddig csak a pulzusomat vitte fel kicsit.
Érdemes rendszeresen mérni (persze koffeintartalmú gyógyszer nélkül), mert a vérnyomás a nap folyamán változik, mindenkinél egyéni mintának megfelelõen. Nekem például este jóval magasabb. Tulajdonképpen lehet, hogy te is ezt fogtad meg véletlenül, szóval javasolom, hogy egy ideig méregesd, és ha többször 140 fölé megy, akkor az garantáltan kezdõdõ magasvérnyomás-betegség.
A kérdező hozzászólása: Ma már párszor megmértem, legutóbb 126 volt. 130-ig szokott általában felmenni. Eddig normális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!