Találatok a következő kifejezésre: Ha 10 nem jön (38 db)

Kismamák Ti hány órát alszotok a 24-ből? 17 hetes vagyok és este 10-től alszom reggel 9-ig, mégis a kisfiammal déliálmot is alszom 2-3 órát. Ha ez nem jön össze, akkor olyan fáradt és álmos vagyok, h nem vagyok jó semmire.

Legjobb válasz: Én is alszom a gyerekekkel hétvégenként, amikor itthon vannak, amikor oviban vannak, akkor is alszom délben, örülök, ha végigalszom az éjszakákat. A fáradtság természetes állapot, fõleg ebben a mocsok idõben.

Én is alszom a gyerekekkel hétvégenként, amikor itthon vannak, amikor oviban vannak, akkor is alszom délben, örülök, ha végigalszom az éjszakákat. A fáradtság természetes állapot, fõleg ebben a mocsok idõben.
28 hetes vagyok, és este 10-tõl reggel 6-ig alszom. Akkor kelt ugyanis a fiam, de olyan vagyok, mint az õszi légy:) Plusz menni kell dolgozni, de attól még egy fél órát alhatnék, ha õurasága hagyna:) Mindenkinek mást igényel a szervezete, de teljesen normális, hogy sokat alszol:)
Mindkét terhességem alatt nagyon sokat aludtam, mig tudtam a pocakomtól, és a gyomorégéstõl. Volt olyan h este 9- tõl, reggel 9 ig aludtam, és délre is másfél órát. A második terhesség sokkal fárasztóbb volt, de lehet hogy a 2 évesem miatt volt. A déli alvást szinte soha nem hagytam ki. Most már a picike lányom is kettõ fél, és 6-7 óra alvás bõven elég. :-)
Én is 17 hetes vagyok és én is álmos vagyok egész nap, pedig sokat alszom. Este is korán fekszem, igaz én korán is kelek, mert a két gyerekem koránkelõ fajta (szerencsére koránfekvõk is). Napközben is szoktam aludni, amikor õk alszanak. Egész nap ég a szemem az álmosságtól és sokat ásítozom. Az érdekes az, hogy ennek ellenére képes vagyok bármire: takarítás, mászkálás, szóval hiába vagyok álmos, mégis olyan energikusnak is érzem magam, nna ezt ha érti valaki :)
Az hogy kb 8 éves lehetsz.
mert 10 éves vagy?
Duplázom a tétet, és arra teszek, hogy 9 éves vagy.
sztm 12-7 között merül fel ilyen probléma ha mégsem mert fiatalabb vagy az lehetetlen mert írni sem tudsz nemhogy ilyen oldalakon legyél ha nagyobb akkor öld meg magad már bocs
Próbálkozz húsklopfolóval... attól még nagyobb is lehet :) Csak ügyesen. Majd számolj be róla, hogy sikerült.
az utolsónak nehogy higyj XD
13 éves korig semmi sem fófog jönni
a verést szószerint próbáltad? -.-"
az h annyit masztrubáltál már, h elfogyott az anyag. gratulálok. várjál 2-3 hónapig míg újra elkezded rázogatni a péniszed.
Karácsonykor te ilyenekre gondolsz? :D
hány éves vagy?
na jó bocs elõzõ voltam ne öld meg magad elragadtattam magam de akkor nagyon nagy problémád van de ellehet azzal is lenni
Nekem már 11-12 évesen is jött :)

10 hetes kiskutya: eddig minden rendben volt, szót fogadott, jött a pórázon, ha hívtuk odajött hozzánk, de egy ideje sétálás közben lecövekel és nem akar tovább jönni, hiába hívjuk nem jön oda hozzánk, sőt még elszalad. Mi lehet vele?

Legjobb válasz: Nem érte valami trauma? Egyébként 10 hetesen még nem kéne utcán sétáltatni, míg nincsenek meg az oltásai. Hogyan hívjátok? 10 hetes még nagyon pici, nem "fogad szót", csak a reflexeinek engedelmeskedik. Ha leguggoltok és kedvesen, magas hangon hívogatjátok, vagy lehajolva távolodtok tõle, oda fog menni. Hacsak nem ijesztettétek meg valamivel, akár véletlenül is.

Nem érte valami trauma? Egyébként 10 hetesen még nem kéne utcán sétáltatni, míg nincsenek meg az oltásai. Hogyan hívjátok? 10 hetes még nagyon pici, nem "fogad szót", csak a reflexeinek engedelmeskedik. Ha leguggoltok és kedvesen, magas hangon hívogatjátok, vagy lehajolva távolodtok tõle, oda fog menni. Hacsak nem ijesztettétek meg valamivel, akár véletlenül is.
Lehet, hogy épp az egyik félénk idõszakát éli meg, amikor minden hirtelen félelmetessé válik számára, valamikor pont ebben az idõszakban van egy. Kérdés, hogy 10 hetesen tényleg miért sétál már. Enyém 13 hetesen mehetett elõször utcára, legutolsó oltása után. Most egy erõsebb inger olyan traumát is okozhat. amit nehéz késõbb kikezelni. Egyébként valami különsen csábító jutalomfalattal próbálnám a helyetekben. Pl. Brit Care- Let's bite szárított husi falatok. Neten lehet rendelni fõként, de mi Fressnapfban vettünk.
A kérdező hozzászólása: Oltásokat már kapott, ezért is merjük kivinni fõleg csendesebb helyekre, ahol nincs nagy a mozgás és nincs se más ember, se állat. A sétálást jól tûri, tûrte póráz élkül is jött mellettünk mindig, korához képest nagyon okos és általában hallgat mindenre, amit mondunk, de most valahogy nagyon makacs lett.
Valamitõl megijedhetett, legyetek vele türelmesek, semmiképp ne húzzátok, amikor lecövekel, mert azzal nem értek el semmit. Azt próbáltátok már, hogy egyszerûen otthagyjátok és elindultok? A legtöbb kiskutya ilyenkor el fogja kezdeni követni a falkáját. Ezt csak teljesen forgalommentes helyen ajánlom. Jó módszer lehet az is, ha valami játékkal vagy jutalomfalattal csalogatjátok. Esetleg egy ismerõst meg lehet kérni, akinek van egy jól szocializált felnõtt kutyája, hogy menjen el veletek sétálni, a másik kutyát úgyis követni fogja a kicsi. Én is így csináltam eleinte a két 12 hetes kiskutyámnál, az anyjukat elengedtem, a kicsik meg követték pórázon.
Minden kutya az elején egy tündérbogár, aztán kinyílik a csipája:) A mi kutyánk is áldott jó volt az elsõ két hétben, utána kezdett el próbálkozni.
Egyetértek az elõttem szólókkal. Szerintem is megijedhetett mivel ezt a korszakát éli.. olyan inger érte ami miatt változott. Nagyon óvatosan és türelmesen kell bánni vele most. A mi kutyánkat amikor még pici volt egyszer megfürdettük..a feje picit lemerült a víz alá, de csak egy pillanatra és azóta nem nagyon lehet fürdetni. Már 8 éves és retteg a víztõl. :/ Legyetek nagyon türelmesek.

HA 10 megás netet veszek akkor 10×1024=10, 240-el kéne le jönnie bárminek nem? Közbe meg csak 700-al jön. :SS hogyan van ez?

vagy én tudom rosszul az átváltást, vagy átvertek?

Legjobb válasz: nem vertek át, csak sok mindentõl függ a letöltés... nekem 1 megás netem van, valamikor 30kb/s-el tölt, valamikor (és ez a max) 125kb/s-el...

nem vertek át, csak sok mindentõl függ a letöltés... nekem 1 megás netem van, valamikor 30kb/s-el tölt, valamikor (és ez a max) 125kb/s-el...
1, 2 Megabájt/sec az elméleti sebességed. A garantált - ami számít!! - ennél lehet kevesebb és attól is függ, mikor, mit és honnan töltesz el...
A kérdező hozzászólása: itt szoktam megnézni: http://speedtest.datanet.hu/datanet.html + ha bármit szedek le mindig 1200-al szokott jönni, de mostanában márcsak 700 akárhánnyal... :SSS
A tíz megás net nem tíz MB(megabájt)-ot, hanem tíz megabitet jelent. Egy megabit 0, 125 megabájt.

Érdemes igazat mondani, vagy egy egészen picit szabad füllenteni? 7 hónapja próbálkozunk babával. Hatásosabb lenne, ha azt mondanám, hogy 9-10 hónapja nem jön a baba?

A héten megyek n?dokihoz és szeretném, ha csinálnának nálam hormonvizsgálatot, illetve a páromat beutalnák andrológiára(spermavizsgálat, stb.). Szeretném, ha komolyan vennének és nem azzal jönnének, hogy várjak még 2-3 hónapot, aztán majd meglátjuk. H?mér?ztem, ovu teszteztem, volt minden hónapban pém, mégsem lettem babás:-( Szeretném, ha normálisan kivizsgálnának!!

Legjobb válasz: szerintem 1 évet mondj de az sem lenne baj ha másfelet mondanál mert valaki azt irta hogy a doki mndta nemki hogy majd ha 1-2 évig nem jön össze akkor menjen vissza

szerintem 1 évet mondj de az sem lenne baj ha másfelet mondanál mert valaki azt irta hogy a doki mndta nemki hogy majd ha 1-2 évig nem jön össze akkor menjen vissza
szerintem is egy évet mondj.és azt is mond hogy ovuteszteltél, meg egyebek, mert akkor valószínûleg a párodnak elõbb lesz a sperma vizsgálat.kicsit nekem õ lett a gyanúsabb, de nem biztos.
en is ugy tudom, hogy egy ev a fordulopont. en nem tudom hazudnek e. de ha hazudsz, tedd jol, es hazudj egy évet :D
Ha ez megnyugtat, mondj többet. Az én férjemet a nõgyógyászom fél év után már beutalta andrológiára, és valóban nála van a gond. Szerintem, ha fél évig nem jön össze, már komolyan vesznek. Én is próbálkoztam a teákkal, dehát hiába, ha a férjemnél van a gond. Szóval szerintem ha nõgyógyász nálad mindent rendben talál, nem lacafacázik, és be kell utalja a párodat, még mielõtt komolyan elkezdenél kételkedni magadban. Komolyan, nekem azóta sokkal jobb, nem késik egy napot sem a mensim, és nem görcsölök, terhes lettem-e, mert tudom, hogy nem várhatom, míg õt nem kezelik... Ja és még spermavizsgálat nem is volt, csak ránézésre megállapították a problémát...
Én azt tanácsolom neked, próbáld ki a cickafarkfû és a palástfû teákat.Itt olvastam ezekrõl a teákról.A cickafarkfû teát a ciklus elsõ felében ittam, az elsõ öt napban a mensi miatt nem, de utána a 15. napig naponta kétszer ittam. Nem filtereset, hanem zacskósat vettem, le kell forrázni 1-2 teáskanálnyit és kb. 10 percig állni hagyni. Utána ittam a palástfû teát, szintén naponta kétszer. Ezt csak kb. 5 percig kell állni hagyni és nem szabad a készítése közben fém eszközöket használni, én mûanyag szûrõvel szûrtem le. Egyiknek sincs rossz íze, inkább szinte vízízûek. Hét hónap próbálkozás után nagyon meglepõdtem, hogy bevált, mert csak ebben a ciklusban ittam és pozitív lett a teszt. Én se gondoltam volna. Szerintem próbáld ki nyugodtan, ártani nem árt. A cickafark beállítja a ciklust, elõsegítí, hogy érett petesejted legyen, a palástfû erõsíti a méhet és segíti a beágyazódást. Ha a neten beírod a keresõbe, olvass utána, mindenhol jókat írnak ezekrõl a teákról.
Én is mikor voltam a dokinál 1 évet füllentettem közbe az csak 6 hónap volt amit valójában próbálkoztunk!

Ha peteérés volt és biztosan nincs baba akkor miért nem jön meg a mensim? 10 napja késik.

7 hónapja hagytam abba a tabit, 29 naposak a ciklusaim, most a 15. napon mutatta a mikroszkóp a páfányosat és éreztem is a peteérést. Jelenleg a 39. napon vagyok és nem jön a mensi, reggel clearblueval teszteltem negát. Csak barnás folyásom volt tegnap.

Legjobb válasz: 2 lehetõség van: 1, a barnás folyás a mensi elõjele, tehát késik 2, a teszt még nem mutatta ki, mert kevés hcg van a szervezetedben. Szerintem amíg nem jön meg, addig van remény! Vannak akiknek a teszt csak 7-8hetesen lesz pozitív. Ha gondolod, menj el dokihoz.

2 lehetõség van: 1, a barnás folyás a mensi elõjele, tehát késik 2, a teszt még nem mutatta ki, mert kevés hcg van a szervezetedben. Szerintem amíg nem jön meg, addig van remény! Vannak akiknek a teszt csak 7-8hetesen lesz pozitív. Ha gondolod, menj el dokihoz.

Ha 10 évig minden hónapban elteszek 100e ft-ot, az 12millió ft-ra jön ki most, tehát nem lehet se több se kevesebb 120 hónap után?

Mert ugye a fizetéseknek nincsen romlása aki 150-et kapott 5éve, az most is annyit kap jól gondolom?

Legjobb válasz: De kevesebb lesz, mert 10 év múlva kevesebbet fog érni 12 millió.

De kevesebb lesz, mert 10 év múlva kevesebbet fog érni 12 millió.
picit erdekes elkepzeleseid vannak a penzrol... hany eves vagy amugy? a kerdesre: forintra valoban 12 milliod lesz, hogy addigra 12 milliobol mit fogsz tudni venni, az mas teszta. nezz utana az inflacio, realertek, vasarloertek fogalmaknak (javaslom a wikipedia-t). a fizetesek is 'romlanak', azert szokott fizetesemeles lenni jobb helyeken, hogy az inflaciot nemikepp kompenzalja.
neked de jó hogy minden hónapba eltudsz rakni 100e forintot . Irigyellek ha így van :)
#14: mutass egy szamlat mo.-i bankban, ami inflaciokoveto kamatot ad, azonnal viszem oda a penzemet...
Hova teszed ezt a pénzt? Ha egy olyan számlára, ahol a kamat akkora, mint az infláció, akkor a befizetett pénzed nem értéktelenedik el, csak a befizetendõ összeget kell emelned az inflációt követve. Akkor nem fog elértéktelenedni. Ha pedig nagyobb a kamat, akkor befektetésnek sem lesz rossz.
tegnap 21:30 Én linkeltem a házakat. A házak ugyanott eladóak. Az elõbbi tényleg 12 milliót ér. A másik jóval kevesebbet.. De tény hogy amit ma 12 millióért megtudna venni, azt 10 évvel késõbb nem.
A kérdező hozzászólása: Azért érdekel mert házat szeretnék majd venni, de akkor az a 12millió valóban kevesebb lehet, így lehet az utolsó 3-4évben többet kell eltenni majd
az a ház dolog azért helyfüggõ is. mert 12 millerért kap egy külvárosi 60nm-es panelt budapesten. bivalyb-asznádon kaphat érte esetleg két szintes házat kerttel.
jaj azok a válaszok, ilyenkor olyan okosnak érzem magam köszi nektek :D
A pénz romlása miatt a 10 évvel késõbbi pénzed kevesebbet fog érni mint ma. Pl: Ma 12 millióért megveheted ezt a házat. http://kepfeltoltes.hu/view/131109/h_z_1._www.kepfeltoltes.h.. 10 év múlva ugyanannyi pénzért ezt a házat http://kepfeltoltes.hu/view/131109/h_z_2_www.kepfeltoltes.hu.. Érted a különbséget??????
36%-os válaszoló inkább menj aludni xDDD
Jaha szazezer azt hittem szaz
Egyiketek se tud mateket! Ijesztö! 100 forint szorozva 12 vel mert annyi honap van egy évben nem ? Az ezerketszaz evente!
#3: 100e az 100 000, megvan? 100 000 * 12 az 1, 2 millio, 10 ev alatt az pont 12 millio.
Az tizenketezer nem 12 millio! Ezt hogy szamoltad ki?
Csak hogy érzékeltessem a pénz romlásának ütemét. 40 éve egy doboz cigaretta 3.60 és 4.50 között volt. Ma 800-900 Ft.

44 napon vagyok.2 teszt is negatív. Tegnap voltam dokinál, azt mondta nem érez terhesnek. Mi lehet ez? A doki azt mondta, h ha 10 napon belül nem jön meg, menjek vissza, ír norcolutot, aztán clostit. Nem uh-zott meg, majd 10 nap múlva.

Legjobb válasz: Elõször nekem sem vette észre a doki hogy terhes vagyok, most pedig a 27. hétben járok. vegyél egy jó tesztet nekem a qupido vált be, kevés helyen lehet kapni, viszont lehet rendelni. Sztem semmi nincs veszve, a doki is csak ember:) sok sikert

Szerintem meg lehet baba, hisz ha a ciklusod nem 28 napos hanem 30-34 akkor késõbb van pé-d és a doki sem biztos hogy meg tudja állapítani. Velem is így volt mikor terhes lettem. A dokim megvizsgált kézzel és azt mondta hogy nem vagyok terhes. 5 hetesen voltam nála. Majd uh-val is megvizsgált de csak a megvastagodott nykh-t látta amire azt mondta menzi lesz. Ekkor váltottam orvost mert tudtam hogy baba van, hisz 3 tesztem volt pozitív és a mellem is iszonyúan fájt ahogy még soha. Aztán beigazolódott hogy ott az én picim a hasamban! Szóval ne add fel! Tesztelj holnap vagy holnapután egy érzékenyebbel! Szorítok!
a ciklisod alapján nincs is peteérésed. ezt tényleg kikelene mutatni a tesztnek és hidd el a doki is megnézett volna ultrhangal is ha babát érezne
A 27 hetes vagyok. A bimbó is késõbb sötétedik, nekem hányingerem sem volt egyáltalán, a cicim fájt egy pár napig, aztán az is elmúlt Ne stresszelj, várj holnapig, reggel tesztelj mégegyet. Vérvételre nme küldtek el?
A cici lehet baba miatt, hõt méred? De ha nem terhesség akkor lehet hormonprobléma miatt, de akár az idõ miatt is késhet. A hányinger általában csak késõbb jelentkezik, emiatt ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Tünet? Néha érzem a mellemet, nem feszül, inkább ég. De reggeli hányinger nincs sajna... De ha mégse terhesség, akkor mi lehet? Azért az is nyugtalanít...
Az elsõ vagyok.Ha azt írod 32-38 naposak akkor még elõfordulhat hogy a teszt nem mutatja ki, szerintem akkor ne add föl még, vegyél egy érzékeny tesztet próbáld újra!Lehetséges hogy a doki sem érzi még!!
Elõször nekem sem vette észre a doki hogy terhes vagyok, most pedig a 27. hétben járok. vegyél egy jó tesztet nekem a qupido vált be, kevés helyen lehet kapni, viszont lehet rendelni. Sztem semmi nincs veszve, a doki is csak ember:) sok sikert
Szerintem csinálj reggel mégegy tesztet, mert lehet késõbb volt pé-d! Nekem tegnap negatív volt a teszt, ma meg nagyon halványan pozitív. Egy nap is számít. Ha korai a terhesség akkor még nem biztos hogy a doki észreveszi. Nyilván neked nem a 14.napon van pé-d hanem a 20-22.nap körül. Tünet van valami?
Szerintem a 44 napon már ki kellene mutatnia ha terhes vagy.Egyébként hány naposak a ciklusaid?Rendszeresek?
A kérdező hozzászólása: Nem mértem ebben a hóban. De én arra is gondoltam, hogy lehet azért sajog a mellem, mert meg fog jönni..., ja a mellbimbómat is nézegetem, de az se sötétül...
A kérdező hozzászólása: ciklusaim visszamenõleg 2 évre olyan 32-38 naposak, 1 x volt eddig 40 napos. De most ez a 44 nap... A remény hal meg utoljára, ezt mondogatom állandóan magamban. Több mint 6 hónapja próbálkozunk, de ilyen még nem volt. Az egyik tesztet a 35, a másikat a 40 napon csináltam. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: nem kellett vérvételre mennem, majd 10 nap múlva uh ha addig nem jön meg, és norcolut + closti
Szia! Nekem a peteérésem tavaly novemberben csúszott egy cseppet. 10 napot! És amikor orvosnál voltam azt mondta nem vagyok terhes, pedig nem jött meg. Akkor már a 40. napon voltam. Aztán megjött. Azt mondta ad gyógyszert hogy megjöjjön rendesen, és csinált egy uh ot, amin megállapította hogy méhen kívüli elhalt terhességem van. Nos mostanra a pici lányom 3és fél hónapos!!! Úgyhogy lehet hogy terhes vagy te is! Én szerencsére nem hittem a dokinak, és született egy csodaszép gyönyörû kislány!!! Úgyhogy várj , tesztelj, és bizakodj! Én meg szorítok neked hogy baba legyen!!! További szép napod.

A 10 hónapos kislányom vasárnap délután lenyelt a számológép gombjai közül egyet. Azonnal hívtam a háziorvosunkat aki annyit mondott hogy szerdáig ha nem jön ki természetes módon akkor baj van. Van valakinek hasonló tapasztalata vagy tanácsa?

Legjobb válasz: Én tavaly már megjártam az ügyeletet a kislányommal, lenyelt egy kis lapos mûanyag korongot. Ráment az egész délutánunk teljesen fölöslegesen. Megnézték a torkát, hogy nem tapadt e rá, megnézték, hogy nem nyáladzik és ennyi. Se UH, se röntgen nem volt, azt mondták, úgy sem látszana semmi. Majd kikakilja és kész. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy ha van étvágya és nem látok rajta semmit, akkor kár aggódnom, van ennél cifrább is, pl nyitott biztosítótû, ami szintén ki tud jönni magától. Egyetlen dolog amivel rohanni kell, az a gombelem,meg persze az összes elem, de azok már túl nagyok. A benne lévõ sav kilyukaszthatja a gyomrot, vagy a beleket. Az nagyon-nagyon veszélyes, azzal egybõl kórházba kell menni, nem orvoshoz. Kedves kérdezõ, nyugi, ha nincs tünet, ki fog jönni. Még benne vagytok a 3 napban, nálunk is annyi volt pont:)

az én lányom egy pénzérmét nyelt le. volt rötgen is és a doki mondta hogy ha a legszûkebb helyen átmegy nemlesz gond. de õ kb. másfél éves volt.
Én tavaly már megjártam az ügyeletet a kislányommal, lenyelt egy kis lapos mûanyag korongot. Ráment az egész délutánunk teljesen fölöslegesen. Megnézték a torkát, hogy nem tapadt e rá, megnézték, hogy nem nyáladzik és ennyi. Se UH, se röntgen nem volt, azt mondták, úgy sem látszana semmi. Majd kikakilja és kész. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy ha van étvágya és nem látok rajta semmit, akkor kár aggódnom, van ennél cifrább is, pl nyitott biztosítótû, ami szintén ki tud jönni magától. Egyetlen dolog amivel rohanni kell, az a gombelem, meg persze az összes elem, de azok már túl nagyok. A benne lévõ sav kilyukaszthatja a gyomrot, vagy a beleket. Az nagyon-nagyon veszélyes, azzal egybõl kórházba kell menni, nem orvoshoz. Kedves kérdezõ, nyugi, ha nincs tünet, ki fog jönni. Még benne vagytok a 3 napban, nálunk is annyi volt pont:)
A fiam egy nagyobb mûanyag golyót nyelt le, meg is akadt a torkán, de lecsúszott. Ivott rá vizet is, így lement, tehát nem volt pici darab. Egy hét múlva találtam meg a kakiban, semmi baja nem lett. De egy ilyen gomb nem kerek, ki tudja hol akad el. szerintem nézesd meg!
en a helyedben bevinnem az ugyeletre! Ha nem jon ki, valoszinu megmutik...
Vasárnap??? Már rég ki kelett volna jönnie ügyelet s korház
Jesszu mit csinált a gyerek Végignyalta? rágta???
Az öcsém anno csapágygolyót nyelt le és csak 4 nap múlva kakilta ki!Nyugi!
Kisfiam 3 évesen a számológépbõl kiszedett gombelemet nyelte le. Mi bevittük a kórházba, megröntgenezték hogy hol van, nem-e akadt el. Ezután kapott 10 ml hashajtót és mondta a doktornõ hogy etessem, etessem és etessem , hogy a kaja valahogy körülfogja és talán így könnyebben távozik. Reggel is kapott 10 ml hashajtót és délben gond nélkül kikakilta az elemet. Én a helyedben kórházba vinném, ha más nem is, de legalább egy röntgent csináljanak.
Na, azóta nem kakálta még ki?
A kérdező hozzászólása: Igen hála Istennek 4 nap után kijött természetesen :) Konzultáltam a gyerekorvosunkal és a kórházat is felhívtam és mindenhol azt a választ kaptam, hogy nem nagy eséllyel okoz egy ilyen gomb gondot rá másnap ki is jött. :D

Menyit eszik egy 9-10 napos baba? Honnan tudom hogy elég a tejem, ha magátol abbahagya a szopizást akor eleget evett? Az hogy nem tudok lefejni tejet etetés után abbol amiböl evett baj, mert eddig mindig jött le 20-30 ml de már nem jön, mitöl van?

Félek hogy kevés lessz a tejem mert már nem tudok fejni szpi után,igy ha majd többet akarna enni hogy lessz elég neki?Szedek homeos bogyot és iszom a laktoherbet de eddig nem sokat segitettek,mennyi idö mire hat és meddig lehet szedni a homeos bogyot?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!

Szia! Ne aggódj! A tested csodálatos módon tudja követni a kicsi babád igényeit. Ki látott már olyat a természetben, hogy egy emlõs fejt volna, miután megetette a kicsinyeit? Ha a babád éhes lenne, nem hagná abba a szopizást. És egyébként is hallatná az elégedetlenség hangját. Ha igény szerint szoptatsz, tehát ha a babád megéheizk, akkor megkínálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem lesz semmi baj:) Ugye tudod, hogy a bogyónál és a teánál is többet ér a nyugalom, az elszántság és a magabiztosság. Ha az anyák évezreek óta képesek táplálni a babájukat, akkor miért pont mi, mai anyák ne tudnánk? Boldog babázást kívánok neked!
Szia! Az én kislányom 15 hetes. A kórházból négy nap után jöttünk ki. A kórházban még nem nagyon evett, mert császárral született és késõbb indult be nálam a tejelválasztás. Amikor hazahoztam béreltünk egy mérleget, amin mindig lemérem etetés elõtt. Az enyém 10 naposan olyan átlag nyolvanakat evett. ( volt hogy 50-et volt, hogy 110-et). Azt mondta a védõnõ, hogy egy ekkora babánál 60 a "normális". És mivel az enyém sokat evett hasfájós is volt. Mára már kinõtte. Ha magától abbahagyja a szopizást és úgy gondolod keveset evett, akkor tarts egy kis szünetet, böfiztesd meg és próbáld meg újra mellre rakni.Ha már nem fogadja el másodszorra sem a cicit akkor elég volt neki. Nem tudom, hogy van-e mérleged otthon, mert az sokat segít. A fejésrõl pedig annyit, hogy nekem sem nagyon ment, fõleg ha kiszopizta a javát. Én is szedem a homeos bogyókat meg a teát is iszom. Annyit tudok tanácsolni hogy próbáld meg magad éjszaka lefejni. Én nekem mindig akkor sikerült a legtöbb. A homeos bogyokat szerintem addig szedd amíg van tejed. Én is lefagyasztottam a tejet jobb idõkre. Sokan azt tartják, hogy mindig egy mellbõl szopiztasd a gyereket a maradékot meg fejd le. Mások viszont arra esküsznek, hogy mind a két mellbõl szopiztassa meg az anyuka a bébit. Az tény hogy minél többször teszed mellre annál jobban fokozódik a tejed. A homeos bogyokon meg a teán kívül igyál sok folyadékot, fõleg rostban dús leveket. Nekem pl a narancslé nagyon csúszottés ahogy megidtam elindult a tejem magától. Igyál meg néha egy pohár sört is ( legjobb a barna)az is nagyon beindítj a tejet.( nem lesz a bébinek semmi baja az alkoholtól, ettõl nem kell félni) És nekem a rántott levesek is megtették a hatásukat. Pl: tojásleves Remélem azért tudtam segíteni tymy
Szia A homeos bogyóval azért vigyázz. Most már tudom hogy valószinü nálam a tej mennyisége ettõl esett vissza. Ugyhogy már nem szedem. Csak sok folyadék, tojásleves, és próbálok pihenni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!