Találatok a következő kifejezésre: Ha 1 már (1332 db)

Melyik az a szám amit ha osztok 2, 3, 4, 5, 6-tal akkor 1 marad, de ha 7-tel osztom, meg van maradék nélkül? Ja, . és 400 alatti az eredmény.

Legjobb válasz: úgy próbáld meg, hogy a szám 2,3,4,5,6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2,3,4,5,6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1,..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.

úgy próbáld meg, hogy a szám 2, 3, 4, 5, 6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2, 3, 4, 5, 6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1, ..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.
211
De a "2-vel osztva 1 maradék" halmaz a "4-gyel osztva 1 maradék" halmazon belül lesz mert ugye amiben a 4 megvan 1 maradékkal, abban a 2 is megvan 1 maradékkal. Ugyanígy a 6 és a 3.
Ja halmazok, akkor tökölõsebb a feladat. Olyan halmazok kellenek amik az egyes számokkal való oszthatóságot +1-et jelölik. Így írásban elmagyarázni elég nehézkes. Az egyik halmaz az "5-tel osztva 1 maradék", a másik a "6-tal osztva 1 maradék" és így tovább. Majd az utolsó a "7-tel osztható számok". Ezeknek lesznek részeik amik közösek. Lesz egy olyan rész is ami mindegyik halmazhoz tartozik és ott egyedül a 301 lesz. De már nagyon régen tanultam, talán vannak itt fiatalabbak is.
A kérdező hozzászólása: Egyenleteket még nem tanultak.A halmazok témakörnél van a feladat.
Magyarázáshoz a 3. válasz a jó. Egyenletrendszer. Két állítás van. 1. a szám osztva 2, 3, 4, 5, 6-tal 1-et ad maradékul és 2. A szám osztható 7-tel. A második egyenlet egyszerû, 7*b, ahol a "b" az a szám ahányszor a hét megvan a keresett számban. A elsõ egyenlet már bonyolultabb. Itt azt hiszem, a legnagyobb közös többszörös kell (2*2*3*5), de már rég volt. Talán a válasz adója megmagyarázza.
A kérdező hozzászólása: Frankón nem értem.Ez is 6.as anyag.Valahogy úgy kellene , hogy Neki is eltudjam magyarázni.
A keresett szám egyrést: 5.3.2.2.a+1=60a+1 másrészt: 7b Ezeknek a feltételeknek a=5, b=43 felel meg, tehát a keresett szám 301
Azt lehet logikázni, hogy 1-re kell végzõdnie, az 5-tel való osztás miatt, mert ugye a 0-ra és 5-re végzõdõk oszthatóak 5-tel. Ehhez a 1 maradék 1 és 6, de a 6-ra végzõdõk nem oszthatóak 7-tel. Marad az 1-re végzõdõk vagyis a 0-ra. Ha 3, mal is osztható akkor 30-anként kell menni 400-ig. ebbõl van 13 darab szám. Ebbõl 7 nem osztható 4-gyel, marad 6 szám. Ezekhez +1 és osztjuk 7-tel. csak a 301 osztható. Tehát 301.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!MEGVILÁGOSODTUNK!!

Mennyi idősen ültettétek bele babátokat először bicikliülésbe? Kissebb-hosszabb utakra? Mi most vagyunk 7, 5 hónaposak. Már egyedül ül. Kipróbálhatjuk egy kicsit a bici ülést, vagy majd ha 1 éves lessz?

Legjobb válasz: Én azt javaslom, hogy majd 1 éves kora után, amikor már egy ideje jár is. Baja konkrétan biztos nem lesz már most sem tõle, de azért még hadd erõsödjön a gerince. A gerincoszlop fejlõdésére, erõsödésére ugyanis még nagy hatással van a járás megtanulása is. Azzal fejlõdnek tovább a gerincközeli izmok. Én addig nem ültettem biciklisülésbe a kisfiamat, amíg nem járt stabilan már egy-két hónapja.

Én azt javaslom, hogy majd 1 éves kora után, amikor már egy ideje jár is. Baja konkrétan biztos nem lesz már most sem tõle, de azért még hadd erõsödjön a gerince. A gerincoszlop fejlõdésére, erõsödésére ugyanis még nagy hatással van a járás megtanulása is. Azzal fejlõdnek tovább a gerincközeli izmok. Én addig nem ültettem biciklisülésbe a kisfiamat, amíg nem járt stabilan már egy-két hónapja.
Én 10 hónaposan tettem bele elõször. Õ még nagyon picike hozzá. Az rendben van, hogy már ül, de a gerince nem a bicikliben történõ rázkódásra van még felkészülve. Én akkor mentem vele, mikor már régóta stabilan ült (5 hónapja) és pár lépést egyedül ment.

Kislányom 4.5 hónapos.1 hetes korától már tápszert is kap pótlásként. (Milupa Ha 1) 2 hét óta viszont már kevés a tápszer neki ezért bébitalt és bébiételt kap pótlásnak. Milyen tápszert használtok? Milyen arányban adjam a tápszert-italt-bébiételt?

Legjobb válasz: Mindenképp váltani kellene,mert valószínûleg ezét nem elég neki a tápszer,és ilyenkor az lenne a dolga a dokinak hogy felírjon egy újabbat. Mi 3 hós korig ettük,ill. a babám a startot,és utána a sima Beba 1-et.Sztem ne hagyd annyiban,mert az nem megoldás,hogy minden étkezést ki kell egészíteni.A végtelenségig meg nem lehet emelni az adagot.

Mindenképp váltani kellene, mert valószínûleg ezét nem elég neki a tápszer, és ilyenkor az lenne a dolga a dokinak hogy felírjon egy újabbat. Mi 3 hós korig ettük, ill. a babám a startot, és utána a sima Beba 1-et.Sztem ne hagyd annyiban, mert az nem megoldás, hogy minden étkezést ki kell egészíteni.A végtelenségig meg nem lehet emelni az adagot.
hány milit iszik belõle? meg lehet tápszert kellene váltani, nekünk ennyi idõsen irta ki a doki a ha start-ot...
A kérdező hozzászólása: mi is erre gondoltunk, de az orvos nem igazán mond semmit. Mi most a "start"-ot használjuk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
És menyi tápot szeik meg egyszerre?? Ez itt a kérdés Mi mûr 1, 5 hósan ettünk a startot!! nekünk nagyon bejött , kaki is van tõle rendesen, most a 200ml simán megeszi!! na jó mi 5 hósak vagyunk!

Tényleg GYED jár ha 1 év után nem az anya marad otthon?

Mert sehol nincs ez leirva. Mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Járhat az apának is gyed, de akkor fizetés nélküli szabit kell kivennie, persze jelentenie a munkahelyén, vagy ha szemetek akkor fel kell mondania. Remélem az elsõ. Mert a gyed mellett nem szabad keresõ tevékenységet folytatni, se anyának, se apának, aki gyeden van. Ha 1 évig te voltál vele gyeden ugye te is 2 éves korig lehettél volna, természetesen õ is csak eddig lehet gyeden. Most azt nem tudom, hogy ha átveszi tõled a gyedet akkor annyit fog e kapni, mint te, vagy az õ fizetése alapján számolják újra. Ezt nem tudom, ezt meg kell kérdeznetek! Ha apuka nem kap fizetés nélküli szabit és felmondást nem szeretnétek, mert jó munkahelye van, akkor mehetsz te gyesre és lemondasz a gyedrõl, vagy apuka megy el gyesre. Gyes mellett dolgozhatsz és õ is korlátlanul és természetesen így már bölcsibe is vihetitek. De ugye a gyes nem vmi túl sok, de ha jó mhelye van a férjednek akkor inkább gyes, vagy neked lesz gyes, mert nem ér annyit egy munkahely. A gyest meg nem örökké kapnád úgysem. Vagy ha egy háztartásban éltek nagymamával akkor õ is elmehet gyesre, de õ nem dolgozhat mellette.

Járhat az apának is gyed, de akkor fizetés nélküli szabit kell kivennie, persze jelentenie a munkahelyén, vagy ha szemetek akkor fel kell mondania. Remélem az elsõ. Mert a gyed mellett nem szabad keresõ tevékenységet folytatni, se anyának, se apának, aki gyeden van. Ha 1 évig te voltál vele gyeden ugye te is 2 éves korig lehettél volna, természetesen õ is csak eddig lehet gyeden. Most azt nem tudom, hogy ha átveszi tõled a gyedet akkor annyit fog e kapni, mint te, vagy az õ fizetése alapján számolják újra. Ezt nem tudom, ezt meg kell kérdeznetek! Ha apuka nem kap fizetés nélküli szabit és felmondást nem szeretnétek, mert jó munkahelye van, akkor mehetsz te gyesre és lemondasz a gyedrõl, vagy apuka megy el gyesre. Gyes mellett dolgozhatsz és õ is korlátlanul és természetesen így már bölcsibe is vihetitek. De ugye a gyes nem vmi túl sok, de ha jó mhelye van a férjednek akkor inkább gyes, vagy neked lesz gyes, mert nem ér annyit egy munkahely. A gyest meg nem örökké kapnád úgysem. Vagy ha egy háztartásban éltek nagymamával akkor õ is elmehet gyesre, de õ nem dolgozhat mellette.

Elutazunk 1 évre külföldre és a kutyám (yorki) itthon marad a nagyszülőkkel. Szerintetek ha 1 év után újra lát emlékezni fog még rám? Az anyagi okok miatt marad itthon!

Legjobb válasz: Fog rád emlékezni. Nekem édesapám került régen kórházba majdnem egy évet bent kellett lennie. Amikor kiengedték és a kutya még nem is látta, csak a hangját hallotta már akkor felismerte.

Fog rád emlékezni. Nekem édesapám került régen kórházba majdnem egy évet bent kellett lennie. Amikor kiengedték és a kutya még nem is látta, csak a hangját hallotta már akkor felismerte.
Emlékezni fog rád.
Lehet nagyot fog nézni, meglepõdik majd rajtatok, de egy pár nap elteltével megismer majd benneteket
Szerintem ha hangról nem is, de a szagod megmarad benne.
Az isten verje már , meg ezt a sok idióta kérdést. Ötvenezerszer megkérdezték már, de még mindig marha nagy baromságokat írkálnak az emberek. Az eszem megáll. Nem akkor veszíti el vki a szüzességét, ha átszakad a szûzhártyája. Egyrészt átszakadhat sportolástól is, másrészt van olyan, akinek annyira rugalmas, hogy csak szülésnél szakad át. Az, hogy vérzik-e vagy sem, teljesen, totálisan, ku*ára mindegy. Van aki vérzik, van aki nem. Szted ha vki az elsõ aktus közben sem, meg az utána lévõ akárhányszáz aktus közben sem vérzik, akkor örökre szûz marad? Gondolkodjatok már. Akkor veszíti el egy lány a szüzességét, ha egy PÉNISZ behatol a hüvelyébe. Felfogtad? Ergo: Az elsõ lány NEM szûz. Akkor sem lenne az, ha nem vérzett volna! A második lány pedig szûz, mivel NEM JÁRT BENNE PÉNISZ. Az meg, hogy ki ment el, meg ki nem, szintén nem számít semmit. Amúgy sem kellene ezt az egész szarságot így túlmisztifikálni.
Mivan ?:DD Ha megujjazol valakit attólmég szüzmarad. Ha behatóltál akkor mindegy h vérzik-e vagy sem mert nemmindenki vérzik, de nemszüz. Hányévesvagy?
van orvosi értelemben szûz és szexuális értelemben...
15 évesen fûvel-fával b.szik, ez is inkább a munkatáborban szorgoskodna.
az idézet arról szól, hogy orvos meg tudja mondani, hogy átszakadt-e a hártya... az mellékes, hogy mitõl. nem kell mindenkit leordítani és lehülyézni. és ha valaki gondolkodik, az rájön, hogy ahogy a szex is nehezen definiálható (van akinek pl. az orális szex nem tartozik bele, másnak igen), úgy sokan a szüzességen sem ugyanazt értik. Azért sporttól elveszteni ritka...
"Orvos tudja megmondani, hogy ujjazástól vagy behatolástól átszakadt e a hártya." Azán szerinted honnan a jóistenbõl mondaná már meg? Gondolkodjál már mielõtt írsz. Szted bele van gravírozva a puncijába, hogy "csak megujjaztak" vagy "járt már bennem pénisz"???.
így van-Átszakad a szûzhártya kedves!
na jom, akkor vegyük át. Akkor szûz egy lány, ha ép a szûzhártyája (ha nem szakadt át). Mindegy, hogy ezt ujjazással vagy a pénisz behatolásával érik el. Mindkét esetben átszakadhat és akkor már nem szûz. De nem mindig szakad át elsõre a szûzhártya sem ujjazásnál, sem behatolásnál. És van akinek az átszakadás nagyon vérzik és van akinek nem. És van akinek fáj és van akinek nem. Orvos tudja megmondani, hogy ujjazástól vagy behatolástól átszakadt e a hártya.
Ha csak ujjazás van, akkor még szûz, függetlenül mindentõl. Ha pedig behatolás van, akkor semmi esetre sem szûz már!Tökmind1, hogy vérzik-e, az meg pláne mindegy, hogy elélveznek-e közben. Ha ennyire buták vagyok még, akkor nem kéne a szexszel foglalkoznotok, semmilyen formában!
A kérdező hozzászólása: szóval, ha kicsit érthetetlenül fogalmaztam... mindkét kérdésnek az a lényege, hogy mindkét esetben szûz-e még a lány vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Ez nem velem történt meg mert fiú vagyok... am a "bnõim" 15 évesek.
ha valakit csak megujjaznak és átszakad a szûzhártyája, az ORVOSI értelemben már NEM szûz; SZEXUÁLIS értelemben pedig még mindig SZÛZ!!! a másik lány MINDKÉT értelemben már NEM szûz!!!

11 hetes babucim anyatejes, és este kap egy kis pótlást tápszerből. Nem elég neki az anyatej. Viszont egész nap fenn van! De szó szerint, ha 1-1, 5 órát alszik azt is általában 2 részletben már nagy szó. Miért nem alszik?

Lehet valami az anyatejben? Nem lakik jól? Már mindent próbáltam, iszom a Laktoherb teát, szedtem a More Milk-et....de nem lett több a tej, és estére mindig kiürült.

Legjobb válasz: Nekem 8 hetes a babám és nem alszik napközben,csak kb annyit mint neked a babád.Egyszerûen többet vannak már fent,nem minden babaigényli a nagy alvásokat.Ha sír,és kér enni,akkor nem elég neki, de ha elvan napközben biztos nem éhes, de próbáld többet mellre tenni,és kiderül,vagy próbáld lefejni a tejed szopi után.Nekem a ricinus communis bevált mint homeopátiás bogyó.

Nekem 8 hetes a babám és nem alszik napközben, csak kb annyit mint neked a babád.Egyszerûen többet vannak már fent, nem minden babaigényli a nagy alvásokat.Ha sír, és kér enni, akkor nem elég neki, de ha elvan napközben biztos nem éhes, de próbáld többet mellre tenni, és kiderül, vagy próbáld lefejni a tejed szopi után.Nekem a ricinus communis bevált mint homeopátiás bogyó.

Ha 1 évesen már mindent ehet a baba akkor mégis hogy alakítjátok az étrendjét? 1 héten hányszor van főzelék, zöldség, ? Miket főztök?

Legjobb válasz: Nagyjából ugyanúgy fõzök, mint amikor még õ nem ehette a mi ételeinket, annyi különbséggel persze, hogy már nem fûszerezek annyira. Sokszor fõzök tésztát, mert azt imádja leginkább, és annak a mártásába sok mindent bele lehet csempészni. Gyümölcsöt minden nap eszik, sokat, zöldséget nem. A fõzelék nálunk még mindig nem megy (soha nem ette igazán), de levesben megeszi a zöldséget, pláne ha krémlevest csinálok, vagy a párolt rizst turbózom fel zöldségekkel. Húst és zöldséget hetente kb. 4-5-ször eszik, esetleg néha gyakrabban. A nyers zöldségre most kezd rákapni. Szóval nem nagyon agyalok az étrendjén, igyekszem magunknak is változatosan fõzni, és így neki is jó.

Nagyjából ugyanúgy fõzök, mint amikor még õ nem ehette a mi ételeinket, annyi különbséggel persze, hogy már nem fûszerezek annyira. Sokszor fõzök tésztát, mert azt imádja leginkább, és annak a mártásába sok mindent bele lehet csempészni. Gyümölcsöt minden nap eszik, sokat, zöldséget nem. A fõzelék nálunk még mindig nem megy (soha nem ette igazán), de levesben megeszi a zöldséget, pláne ha krémlevest csinálok, vagy a párolt rizst turbózom fel zöldségekkel. Húst és zöldséget hetente kb. 4-5-ször eszik, esetleg néha gyakrabban. A nyers zöldségre most kezd rákapni. Szóval nem nagyon agyalok az étrendjén, igyekszem magunknak is változatosan fõzni, és így neki is jó.
Nálunk is a tészta nyerõ. Ha nincs ebéd fõzve, vagy épp nem ízlik neki, én akkor üveges fõzeléket adok neki. Mindig van itthon pár üveggel ilyen esetekre, vagy ha épp megyünk valahová, azt visszük neki. Ha pl. egész nap alig evett, akkor vacsira is üvegeset adok neki, az inkább elfogadja, mint mást. Szóval heti 2-3 üveg minimum elmegy, ennyi fõzeléket eszik. Milánói, tejfölös tészta, lecsó, paprikás krumpli, rizses hús, ezeket szereti nagyjából, ezeket fõzöm magunknak is.

Szerintetek ha 1 éve menstruálok és már beállt (27-28 napra jön meg) és már 3 szor is nagyon erős volt mennyiaz esély h most gyengébb lesz? 13/L

Legjobb válasz: 1 év alatt nem áll be. legalább 18 éves korodig kell ezzel még várnod. Az , hogy milyen lesz senki nem tudja megmondani.

1 év alatt nem áll be. legalább 18 éves korodig kell ezzel még várnod. Az , hogy milyen lesz senki nem tudja megmondani.
Hülyeség, hogy egy év alatt nem állhat. Képzeld beállhat és a legtöbb lánynak be is áll 1-2 év alatt. És akkor kell aggódni, ha pl megjön neki 12 évesen és még 16 évesen se lesz rendszeres vagy egyáltalán nem jön meg 16 éves koráig. 18 éves kortól rákszûrésre illõ elmenni.
Én olvastam, hogy maximum 2 év alatt kell beállnia a menstruációnak.
A kérdező hozzászólása: én pedig azt tudom h minden nõnek máshogy van :P
Bele lehet rakni, a márka lényegtelen.
Nem lényegtelen sõt.. van egy Kinston drr3 asod, meg egy samsung ddr3 asod kingstone-nak pl 9-9-9-9-27 a száma samsungnakm eg 9-9-9-9-26 akkor már nem jó, mert a 2 ram nem span és kifogsz fagyogatni, kék halál stb..ezért kell kit-et venni nekem is ez volt vettem kit ben 2x4gb kingston 1600mhz cl 9 és semmi probléma

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!