Találatok a következő kifejezésre: Ha 1 kinyílt a méhszáj, (3 db)

Ha 23hetesen kinyilik a méhszáj 1 ujjnyira, kihuzhatom még vagy koraszülés lehet? Mire vigyázzak?

Legjobb válasz: Szia! Kihuzhatod, csak sokat kell pihenni. Szinte állandó fekvés. Ja, és no szex, a fertõzésveszély miatt. Kitartás! Üdv: 37 hetes kismami

Szia! Kihuzhatod, csak sokat kell pihenni. Szinte állandó fekvés. Ja, és no szex, a fertõzésveszély miatt. Kitartás! Üdv: 37 hetes kismami
Szia! Én a 37.-ik hétig húztam ugyanigy. Tilos a megerõltetés, tehát semmi cipelés, pakolás, nyüzsgés. Szépen óvatosan csinálj dolgokat és sokat pihenj.
Szia. Én a 16-ik héten kinyíltam, és azóta nem nyíltam tovább, pedig szexelünk, épp átépítés van, és mindennap lépcsõzöm, mert muszáj.Ugyhogy ki húzhatod, én most 34 hetes vagyok. Minden jót!

Mi történik, ha kinyílik a méhszáj, de orvoshoz vizsgálatra csak 1, 5-2 hét múlva kell mennem? Lehet valami komoly bajunk?

19. hétben járunk.

Legjobb válasz: szió! Mibõl gondolod, hogy kinyílt? Sokat keményedik a hasad, vagy görcsölsz? Nekem a 20. héten mondta meg a doki, hogy nyitva van a külsõ és a középsõ méhszájam is. Nekem nem igazán volt tünetem csak többet keményedett a hasam. Igaz, nekem a második baba. Most 21 hetes vagyok, és sajnos feküdnöm kell sokat, pihizni, nem szabad emelni vagy fizikai munkát végezni, terhelni és no sex! Vigyázz magadra nagyon, ha ilyen tüneteket észlelsz,keményedéseket, feküdj le és pihizz! Amúgy sajnos koraszülés lehet belõle, meg ha nyitva a méhszáj a fertõzések is könnyebben feljutnak a babához, úgyhogy ne fürödjél sokáig a kádban sem! Vigyázz magatokra!!!

szió! Mibõl gondolod, hogy kinyílt? Sokat keményedik a hasad, vagy görcsölsz? Nekem a 20. héten mondta meg a doki, hogy nyitva van a külsõ és a középsõ méhszájam is. Nekem nem igazán volt tünetem csak többet keményedett a hasam. Igaz, nekem a második baba. Most 21 hetes vagyok, és sajnos feküdnöm kell sokat, pihizni, nem szabad emelni vagy fizikai munkát végezni, terhelni és no sex! Vigyázz magadra nagyon, ha ilyen tüneteket észlelsz, keményedéseket, feküdj le és pihizz! Amúgy sajnos koraszülés lehet belõle, meg ha nyitva a méhszáj a fertõzések is könnyebben feljutnak a babához, úgyhogy ne fürödjél sokáig a kádban sem! Vigyázz magatokra!!!
Újra én! Az, hogy fáj a medencéd a Babód buksija miatt van, biztos befordult, és a kis feje nyomja a medencecsontot! Nekem is fájt, kisugárzott egészen a combomba. Aztán a szülés alatt éreztem, ahogy eltávolodmak a csontok egymástól ahogy áthaladt közte babó.
Igen, folyamatosan rövidül a méhszáj, elsõ babóval nekem is ilyen eredményem volt ennyi idõsen, 40. héten született Babó. Mi is felújítottunk, én még délelõtt ledomestosoztam a kiságyat stb. Éjjel elment a vizem. Szóval tudják a babók mikor van kész a babaszoba:-)Amúgy ha mégsem leszel készen, ezen ne stresszelj, megcsinálják mire hazamentek!Remélem én is kihúzom úgy, mint Te! Sokat pihizek, van egy 4 évesem, nem mindig jön össze! De igyekszek, nem akarok kórházat! Szép könnyû szülést neked!! Ird ide majd akkor, hogy mi van veletek, ha meglett a babó és milyen volt a szülés!
Jaa és igen, sokat keményedik a hasam, de nem fáj még. A medencém fáj, nehezen tudok menni, mert nyomja szét.
Elsõ válaszolónak! Köszönöm a linket. Szóval el kell tûnnie a méhnyaknak, ugye?? Anyu 3 óra alatt szült minket öcsémmel, állítólag számít. Nekem 22 héten 3100 volt, múlt héten (37) 2100, és e héten (38) meg 2111. Mintha gyorsan menne már a dolog??! MOST kezdek izgulni... Nálunk van lift, de 9. emelet. Mást nem tudsz csinálni sztem, pihenj sokat, biztos nem lesz baj. Látod nekem is csak most a végén nyílt tovább. Az a helyzet, hogy mi meg felújítunk, de próbálom kímélni magam amennyire lehet. Jövõ vasárnap lesz kész minden teljesen, rendrakással, aztán jöhet. Azt remélem megvárja. Én szept.9-re vagyok kiírva. Majd üzenek, ha történik vmi. Vigyázz magadra és ne stresszelj!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Remélem, a jövõ héten fogad az orvosom!Mindannyiotoknak boldog babavárást és könnyû szülést kívánok:)
Szia! Én a 20. héttõl nyitva vagyok egy újnyira. Lehet sex, csak óvatosabban. Most kezdjük a 38.hetet, most már nem lehet, mert most a héten tovább nyíltam, 2111. Pontosan nem tudom melyek melyik méhszájat jelenti. Hol találom meg, tudja vki?? Közeleg az idõ... Nekem annyit mondott egy ujjnyinál, hogy ne lépcsõzzek, ne emelgessek, ne fürödjek kádban, csak zuhi, fertõzés miatt. Se strand, se uszoda! Na meg egy jó hír, lazábbak a szöveteink, könyebben tágulunk, gyorsabb lesz a szülés. Számonként -1 óra vajúdás! Vigyázz magadra, pihenj sokat! Boldog babavárást!
Miért vagy veszélyeztetett? A haskeményedés olyan, hogy a pocakod egy kis halomra összezsugorodik, kemény, feszül, néha görcsszerû érzéssel is jár. pl.mikor felállsz, megfeszíted valamiért, emelsz stb. Mit írtad, fekszel, nekem ágyban megfordulásra is keményedik. szerintem mielõbb lásson orvos, hátha szednek kell magnéziumot, ha eddig még nem szednél. Vigyázz magatokra! Ha bármi kérdésed van, írjál nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Mivel elsõ baba, nem tudom, milyen az, ha valakinek keményedik a hasa.Néha fájdogál a hasam itt-ott, ez persze lehet a méh növekedésétõl is.Sokat pihenek, mivel a 8. héttõl veszélyeztetett vagyok.
Igen, tudom, hogy azért fáj, mert nyomja, már 32. héten befordult, de egy hete nyomja lassan. Most már végig folyamatosan fog fájni?? Vagy lesz, hogy kicsit kevéssbbé? Nehezen viselem, hogy alig tudok átfordulni a másik oldalamra az ágyban. Néha ordítani tudnék ilyenkor :( Bocs, nem akarok senkit ijesztgetni, rem nem mindenkinek van ilyen. Én most kezdek szenvedni, eddig minden szuper volt, semmi bajom nem volt.

Ha 1 ujjnyira kinyílt a méhszáj, szinte fájások nélkül, akkor a további tágulás is könnyen, enyhe fájásokkal történik?

Legjobb válasz: Nekem 2 ujjnyira nyílt ki "észrevehetetlenül", egyáltalán nem fájt, de attól függetlenül a többi piszkosul:(

Nekem 2 ujjnyira nyílt ki "észrevehetetlenül", egyáltalán nem fájt, de attól függetlenül a többi piszkosul:(
NEM A MÉHSZÁJ TÁGULÁS FÁJ HANEM A MÉH ÖSSZEHÚZÓDÁSOK
Nekem is kinyílt szülés elõtt 4 héttel 1 ujjnyira, függetlenül ettõl szüléskor 7 óra alatt sem tágultam egy ujjnyit sem, pedig erõs fájásaim voltak, úgyhogy császár lett a vége. Azért könnyû szülést kívánok, vannak szerencsés emberek, kívánom, hogy Te is közéjük tartozz fájdalom szempontjából.
Nõvéremnek mindkettõ babájával 1 hónapot kellett feküdni, mert nyílt kifelé a méhszája. A szülés alatt oxitocin injekciót kapott, fájásgyengeség miatt. Ennek ellenére az elsõ baba 2 óra, a másik 1, 5 óra alatt lett meg, értsd az elsõ fájástól a felsírásig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!