Találatok a következő kifejezésre: Ha 1 kétszer volt (3 db)

Ha 1 hónapban kétszer volt menstruációm akkor kétszer van peteérésem is?

A peteérés ebben az esetben is a 14 napra tehet??

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nincs kétszer peteérés. Ha valaki menstruál még nem biztos, hogy volt abban a hónapban peteérése. Ha havonta kétszer jön meg szerintem keress fel egy dokit. Mégis hány napos a ciklusod?

Szia! Szerintem nincs kétszer peteérés. Ha valaki menstruál még nem biztos, hogy volt abban a hónapban peteérése. Ha havonta kétszer jön meg szerintem keress fel egy dokit. Mégis hány napos a ciklusod?

Péternek kétszer annyi Ft-je van mint Janinak. Illésnek kétszer annyi mint Péternek. Ha Janinak adunk 2Ft-t, Péternek 1-et, Illéstöl 5-öt elveszünk. Péternek kétszer kevesebb marad mint Janinak és Illésnek együtt. Mennyi pénzük volt az elején?

Legjobb válasz: Jelöljük p,j,i változókkal kinek mennyi Ft-ja van! Péternek p Ft-ja van Janinak j Ft-ja van Illésnek i Ft-ja van Írjuk fel, hogy mit ismerünk!: Péternek kétszer annyi Ft-je van mint Janinak: p=2*j Illésnek kétszer annyi mint Péternek: i=2*p Ha Janinak adunk 2Ft-t, Péternek 1-et, Illéstöl 5-öt elveszünk.Péternek kétszer kevesebb marad mint Janinak és Illésnek együtt: p+1=(j+2+i-5)/2 Vagyis összefoglalva: p=2*j i=2*p p+1=(j+2+i-5)/2 Itt meg sima helyettesítéssel, meg egy egyszerû egyenlet megoldásával megvan.

Jelöljük p, j, i változókkal kinek mennyi Ft-ja van! Péternek p Ft-ja van Janinak j Ft-ja van Illésnek i Ft-ja van Írjuk fel, hogy mit ismerünk!: Péternek kétszer annyi Ft-je van mint Janinak: p=2*j Illésnek kétszer annyi mint Péternek: i=2*p Ha Janinak adunk 2Ft-t, Péternek 1-et, Illéstöl 5-öt elveszünk.Péternek kétszer kevesebb marad mint Janinak és Illésnek együtt: p+1=(j+2+i-5)/2 Vagyis összefoglalva: p=2*j i=2*p p+1=(j+2+i-5)/2 Itt meg sima helyettesítéssel, meg egy egyszerû egyenlet megoldásával megvan.

Egy bajnokságon összesen 420 pontot osztottak ki a csapatok között. A győzelem 2, a döntetlen 1, a vereség 0 pontot ért. Hány résztvevője volt a bajnokságnak, ha mindenki mindenkivel kétszer játszott?

Legjobb válasz: minden meccsen összesen 2 pontot osztanak ki, vagy így, vagy úgy. tehát 210 meccs vt. ha n csapat van, akkor a meccsek száma n*(n-1) mivel magával nem játszik n*(n-1)=210 n=15 /felírhatod a másodfokú megoldóképletét, de kijön egyszerû becslés+próbálgatással is/

minden meccsen összesen 2 pontot osztanak ki, vagy így, vagy úgy. tehát 210 meccs vt. ha n csapat van, akkor a meccsek száma n*(n-1) mivel magával nem játszik n*(n-1)=210 n=15 /felírhatod a másodfokú megoldóképletét, de kijön egyszerû becslés+próbálgatással is/

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!