Találatok a következő kifejezésre: Ha 1 két (207 db)

1. ) Két szám hányadosa 1/4. Ha a számlálót 1-gyel növeljük, a nevezőt 1-gyel csökkentjük, a tört értéke 4 lesz. Melyik ez a két szám?

2.) Két szám összege 45. Az els? szám 4%-ának és a második szám 5%-ának összege 2. Melyik ez a két szám?

Legjobb válasz: x/y = 1/4 x = y/4 (x+1)/(y-1)=4 y/4 + 1 = 4(y-1) y+4 = 16y-16 15y = 20 y = 4/3 ===> x = 1/3 A két szám az 1/3 és a 4/3.

x/y = 1/4 x = y/4 (x+1)/(y-1)=4 y/4 + 1 = 4(y-1) y+4 = 16y-16 15y = 20 y = 4/3 ===> x = 1/3 A két szám az 1/3 és a 4/3.
Egyenletrendszer: x+y=45 0, 04x + 0, 05y = 2 ====== x= 45-y 0, 04(45-y)+0, 05y=2 9/5 -0, 04y+0, 05y=2 y/100 = 1/5 y=20 ==> x=25 A két szám 25 és 20.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm :D

Ha mondjuk 63kg-osan teherbe esnék de így is már duci lennék a 160cmeremhez képest, akkor az első 1 vagy 2 hónapban járhatnék futni vagy sportolni? Baj lenne ha az 1. két hónapban leadnék kb6kgot? Persze nem vok kismama csak kérdem kiváncsiságból!

Legjobb válasz: Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.

Normális ember nem pont a terhesség elsõ hónapjaiban fogyózik. Az más kérdés, hogy én pld. 4 kilót fogytam az elsõ 4 hónapban, mert mindent kihánytam, amit csak megettem. Pokoli érzés volt. Többször kórházban voltam, és két-három napig infúziót kaptam, hogy ne száradjak ki. Ugyhogy ha szándékosan csinálnád, hogy az elsõ-második hónapban sporttal fogynál kb. 6 kilót, hát akkor neked még nem való a gyerek.
Semmiképp. Pont akkor vonnál meg mindent a szervezetedtõl, amikor más is függ tõle? Inkább fogyj le elõtte, és terhesen meg járj terhestornára, így szülés után könnyebb lesz visszafogyni. Sportolni is sportolhatsz alatta, de nem versenyszerûen, és szakemberrel konzultálni kell a terveidrõl.
Terhesség alatt nem szabad fogyni. Odafigyelhetsz magadra, és akkor kevesebbet szedsz fel, de fogyni nem szabad.
akkor elég onzo kismama lennél.

25-ös teszttel ha 1 hete voltunk együtt, akkor az még nem mutatná ki? Vagy ha kimutatná, akkor egyből kijönne a két csík? Ha 3 hete voltunk együtt, akkor egyből kijönne a két csík?

Rendszertelenek a menstruációim,nem tudom pontosan mikor volt pé-m,a ciklus.hu behúzta egy napra,de az a nap az els? együttlétt?l messzebb van,mint ameddig élhetnek a spermák, a második együttlét pedig a vélt pé- napjától van messze...

Legjobb válasz: A 25-ös teszt aktus után BIZTOSAN! csak 12-14 nappal mutatja ki.Én számtalan halvány 25-öst produáltam már, soha nem volt baba a dologban!Ha az aktus utáni 14. napon kijön a két csík határozottan látható módon, na akkor áll fenn a terhesség!

A 25-ös teszt aktus után BIZTOSAN! csak 12-14 nappal mutatja ki.Én számtalan halvány 25-öst produáltam már, soha nem volt baba a dologban!Ha az aktus utáni 14. napon kijön a két csík határozottan látható módon, na akkor áll fenn a terhesség!
Én együttérzek a kérdezõvel...:) Én az elsõt szültem "semmire" gyakorlatilag.Õ azóta 12 éves, és van 2 testvére, ugyanazon apától, (aki a férjem)ezt meg kell említenem a mai világban, azt hiszem..:D Komolyra fordítva a szót..A 1, 5 évet, amit írsz, inkább végigéhezném, mintsem egy életen át viseljem a terhet, hogy olyan emberre hallgattam, aki fel sem fogja, hogy egy IGAZI anyának, milyen elveszteni egy benne megfogant és növekvõ életet..Én azt hiszem jól fogsz dönteni, ha nem vagy önzõ, és arra is gondolsz, hogy a baba nem kérte, hogy legyen, ti döntöttetek így..:) Én szorítok neked, és a babádnak, hogy minden rendbe menjen..:) (1. voltam.::) )
A kérdező hozzászólása: Már megbocsáss kedves utolsó, de Neked mi a problémád?? Egy szóval sem mondtam, hogy el akarom vetetni! Ha nem végzõdik spontánnal, ahogy az eddigi nem tervezett terhességek, akkor kell nagyon a megerõsítés, hogy a babáért fel tudjam venni a "harcot"! Ebben mi az, amiért támadni kell? Valóban, igaza van a Páromnak és nálunk nagyon durva az anyagi helyzet!! Senki nem gondolná, hogy mennyire!! Minden hónap a túlélésért folyik! Választanom kell, hogy most egy pár zoknit veszek meg valamelyik gyereknek, vagy egy kiló kenyeret! Erre írtam, hogy nálunk igen is lehet az anyagiakra fogni, de nagyon szeretném ezt a babát, ahogy eddig az összeset!! A büdös életbe nem fordult meg a fejemben az abortusz, és most is ellene vagyok!!-még így is, hogy ilyen súlyos anyagi gondjaink vannak!!
Ilyen gusztustalan hozzáállással talán jobb is lenne, ha nem lennél újra terhes. Nagyon remélem, hogy téved a teszt!!!Komolyan! Tudod, hány nõ van itt, aki hónapok, évek óta imádkozik egy pozitív tesztért - fõleg, hogy a baba meg is maradjon? Az anyagiakra ne fogd, ha egy gyereknek jut étel (amíg le nem jár a hitel mellette szoptathatsz úgyis), akkor jut kettõnek is, ruhákat meg lehet kölcsönkérni vagy turizni, ez nem szégyen, ellentétben azzal, ahogy ezt a helyzetet kezelni próbálod.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezzel tisztában vagyok, de egy férfit nehéz meggyõzni! Bár való igaz, hogy súlyos anyagi gondokkal küzdünk, mind a mai napig, sõt, még durván 1, 5 évig fogunk is- ekkor járnak le a hiteleink) és hát már a gyerekruhákat, amiket kinõtt a kicsi, már elajándékoztam- egy jó részét legalább is. Esetünkben lehet fogni az anyagiakra, hogy miért nem "kell" még egy gyermek, de nem bírnám megtenni, hogy abortuszra menjek!! Feltéve, ha megmarad- a "potya" terhességek a 7. héten megszakadtak. Úgy érzem, megerõsítésre van szükségem, más anyukáktól, hogy legyen erõm "felvenni a harcot" ezért a babóért, ha nem megy el.
Nono...Ne az anyagiak határozzák meg a dolgot..:) Mondd meg a párodnak, hogy a védekezés olcsóbb, mint egy életen át hordani a bûntudatot!Bááár..nem neki kell..;)Dönts te, és dönts jól!
A kérdező hozzászólása: A gratot akkor tudom csak elfogadni, ha a Párom megtudja és megenyhül....Nem igazán tetszett Neki a felismerés, hogy tesztelni kellene, és hát azok a csúfos anyagiak... ráadásul nem is az elsõ gyermek lenne... De azért köszönöm!! :-)
Elsõ vagyok...Igen!Az egy héttel ezelõttit még a 10-es sem mutatná ki..:) Grat hozzá..:) :) :) :)
1 héttel aktus után még a 10-es is rizikós, nemhogy a 25-ös.
A kérdező hozzászólása: Ja, és nem reggeli elsõ vizeletbõl csináltam!
A kérdező hozzászólása: Az én tesztem azonnal kimutatta, és nem is halványan... Tehát nem tévedek, ha azt mondom, hogy még a 3 héttel ezelõtti együttlétnél fogant.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!! Kajak elbõgtem magam! Abszolút így érzem én is! Kár, hogy így a Páromat nem fogom tudni rávezetni arra az érzésre, hogy nem lesz gond.
Lehet, hogy elöbb kipottyan :) máris babás vagy? 6 hós a babád?nekem 5 hós és lehet, hogy ismét babás :)

Szerintetek baj, ha a két lányom (most 1, 5 és 6 évesek) egy ágyban alszik egy ideig? Mondjuk 1 évig.

Ha minden igaz, akkor jövõre suliba megy a lányom és ki kell tenni a kiságyat, hogy az íróasztal beférjen (meg hely is maradjon a szobában). A nagylánynak kinyitható, 130 cm széles ágya van. Kell egy kis idõ (és pénz), amíg megtervezem az új bútorukat.

Legjobb válasz: Egyelõre inkább máshova tenném az íróasztalt, vagy tanulhatna mondjuk egy másik asztalnál. Mert egy 1,5-2 éves gyerkõc még izeg-mozog álmában, nem tudnának pihenni. A kialvatlanság pedig károsabb suli szempontjából, mint a saját íróasztal hiánya. Ha viszont tudnak együtt normálisan aludni, akkor végül is nem tragédia.

Egyelõre inkább máshova tenném az íróasztalt, vagy tanulhatna mondjuk egy másik asztalnál. Mert egy 1, 5-2 éves gyerkõc még izeg-mozog álmában, nem tudnának pihenni. A kialvatlanság pedig károsabb suli szempontjából, mint a saját íróasztal hiánya. Ha viszont tudnak együtt normálisan aludni, akkor végül is nem tragédia.
Szerintem ne aludjanak egy ágyban legyen máshol az íróasztal vagy tanuljon a konyhában de legyen már saját ágyuk.
Szerintem a kérdés az, hogy a kicsi mennyire ficereg - én azt tapasztalom a mieinkkel, hogy eléggé. Keresztbe-kasul alszanak az ágyban (3, 5 és 1, 5 évesek múltak). A másik nagy kérdés, hogy megszokták-e az együtt alvást. Mert ha pici koruktól kezdve külön ágyuk van, akkor nem fognak tudni normálisan pihenni. de mondjuk egy együtt alvó család tagjai számára természetes a testi közelség alvás közben is. Mondjuk egy 130 cm széles ágyon azért valószínûleg elférnek majd. De ha megoldható, akkor valóban, az elsõ évben inkább az íróasztalt hanyagolnám és mondjuk a konyhaasztalon lehetne sulis dolgokat csinálni (gyanítom, hogy elsõben azért nincs olyan sok otthoni tennivaló, házi feladat).

Ha 1-1, 5 év van a két kisbabád között vettél testvérkocsit? Vagy ha nem, hogy oldottad meg?

Legjobb válasz: Nem vettem, a kislányom 1,5 éves volt amikor újra szültem. Nem kellett, nem szerette a kocsit, inkább sétált.Bár így elég lassan haladtunk, de nem viseli el.

Nem vettem, a kislányom 1, 5 éves volt amikor újra szültem. Nem kellett, nem szerette a kocsit, inkább sétált.Bár így elég lassan haladtunk, de nem viseli el.
Nálunk is 1, 5 év van a gyerekek között, mi sem vettünk testvérkocsit. A nagyobbik szeret sétálni, ha elfárad, ráültetem a babakocsi kupolája tövébe a tolókarhoz.
Testvérfellépõ:)

Ha Samsung Galaxy S2-t veszek 0 Ft- ÉnCégem BusinessNet 2XL csomagban mennyit kell fizetni havonta? Vagy ha 1 vagy két éves nyilatkozatért veszem mennyibe kerül a sima 1 vagy a sima 2 éves nyilatkozat és mennyit kell érte havonta fizrtni?

Válaszotokat el?re is köszönem :). (Tudom h fent van a T-Mobile oldalán de nem értek ahoz ) :DD

Legjobb válasz: Ha nem értesz hozzá menj be az üzletbe és mondd el a saját szavaiddal.

Ha nem értesz hozzá menj be az üzletbe és mondd el a saját szavaiddal.
A kérdező hozzászólása: Nekem az kéne h: Vegye meg részletfizettéssel. + Ott a sárga ami 12 hó X 6 ezer ft :)
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem itt mert azt hittem itt ti elmondjátok. :)
Ezen mit nem értesz? A havidíj, meg a részlet az két teljesen más dolog. Egyik a kártya elõfizetése, a másik a telefon részlete. pl: A telefon mondjuk 12*10 ft. Ez azt jelenti, hogy a telefonra fizetsz 1 éven keresztül havi 10 ft-ot. Elõfizetés: 12*5ft. Ez meg azt jelenti, hogy az elõfizetésedre fizetsz havi 5 ft-ot egy éven keresztül.
A kérdező hozzászólása: Tehát Pl.: Fizetem a 10 ezret havonta plusz fizetek rá 5 ezer ft-t
Pontosan. A két összeget összeadod, és azt kell fizetned havonta. De elképzelhetõ, hogy a telefont csak 1 évig kell fizetned, mert úgy van a részlet rá. Viszont akkor meg pl 12*10 ft a telefon, és 24*5 ft az elõfizetésed.
A kérdező hozzászólása: Oks Köszi Értem :DDD
A kérdező hozzászólása: És nem tudsz vmilyen díjcsomagot amibe nem kell 5 ezernél többet fizetni havonta Vagy olyan nics Pl.: 40 kezdõrészlet és 24x5 Ft? Vagy nem lehet megbeszélni több mint 24 hónap legyen?

Mekkora eltérés megengedett vérnyomásban a két kar között, ha a két mérés között csak 1 perc telt el?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem akkor a 20-30 Hgmm eltérés már sok.

Ha jól emlékszem akkor a 20-30 Hgmm eltérés már sok.
Ilyen nincs! Ha ugyanazt a kart méred egymásután akkor is van eltérés! Mi az hogy megengedett eltérés? Nincs ilyen, az abszolút érték számít!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Két mérés között 1 percet kell várni, ha addig az ember ugyan abban a helyzetben marad a második értéknek vissza kell állnia az eredetire /közelébe/. Az eltérés mértékét nem tudtam ami gondot okozhat, mert okozhat, régebben jártam orvoshoz-e miatt.

1, A halmaz elemei kétjegyű négyzetszámok mik azok? 2, Igaz vagy hamis! Indokold! -Egy szám osztható 4 gyel ha páros. - Ha egy szám páros akkor osztható 4-gyel. - Egy szám osztható 4-gyel, ha utolsó két számjegyének mindegyike soztahó néggyel.

-Minden néggyel osztható szám két számjegyének összege osztható néggyel.

Legjobb válasz: 1. 16; 25; 36; 49; 64;81 2. Nem igaz, mert például a 2 nem ilyen. Nem igaz, mert ugyanaz, mint az elõzõ. Nem igaz, lásd 42. Nem igaz, lásd 12.

1. 16; 25; 36; 49; 64;81 2. Nem igaz, mert például a 2 nem ilyen. Nem igaz, mert ugyanaz, mint az elõzõ. Nem igaz, lásd 42. Nem igaz, lásd 12.
Na én most jutottam el ehhez a feladathoz :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!