Találatok a következő kifejezésre: Ha új vásárolunk, (30 db)

Mennyibe kerülhet a teljes felújítása egy biciklinek? Vagy olcsóbban jövök ki, ha újat vásárolok?

Szeretnék venni egy retro biciklit, amit teljesen fel akarok újíttatni: új szín, új b?r nyereg, új pedálok, markolat, kerekek, sárhányó, fékek, cseng?, lámpák. 5000 Ft a bicikli, de hasonlót láttam 50 000 Ft-ért is, melyiket érné megvenni?

Legjobb válasz: Teljes felújítással még mindig olcsóbban kijössz 50.000-nél. Én két éve vásároltam használtan egy bringát, ami már négy éve az eladó garázsában porosodott csak, persze használat elõtt elvittem én is egy felújító gyorsszervízre, váltó- és fékbovdencsere, fékbetétek cseréje, csapágyak és forgó alkatrészek újrakenése, két új sárvédõ és egy nyeregcsere megvolt 12.000-bõl.

Teljes felújítással még mindig olcsóbban kijössz 50.000-nél. Én két éve vásároltam használtan egy bringát, ami már négy éve az eladó garázsában porosodott csak, persze használat elõtt elvittem én is egy felújító gyorsszervízre, váltó- és fékbovdencsere, fékbetétek cseréje, csapágyak és forgó alkatrészek újrakenése, két új sárvédõ és egy nyeregcsere megvolt 12.000-bõl.
új szín - 5-6e új bõr nyereg - 7-8e (de egy Brooks 21-36e) jó lesz oda egy Selle is 3500-ért új pedálok - 3e markolat - 2e kerekek - komplett, vay csak gumik rá, vagy küllõcserével+gumi? 18e-3-4e-7-8e sárhányó (ez amúgy sárvédõ, a hányó a kerék) 3-4e fékek - ez ugya kontrás, agycserével+elsõfék, vagy csak elsõ? - 2-3e+2e-2e csengõ - 1e lámpák - 4-5e kb 35-40e-re jön ki de akkor minden új amit veszel rá, és olyat ami neked tetszik, csak jobb ha magad rakod össze, mert ha nem akkor + munkadíjak jönnek rá (nem a festésre gondolok, annak ennyibõl meg kell lenni homokfújással alapozással és porfestéssel)
nálam a felújítás a kerekeket, csapágyazásokat, esetleges váltórendszert, agyakat jelenti, az általad felsorolt dolgok nagy része szerintem csak a csicsa része, nem kimondottan szükségesek a mûködéshez... amúgy ha igényesen csinálod, akkor 50-csillagos ég... én inkább újat vennék, ha csicsázni akarnék
attól is függ milyen bicikli, én most vettem az ss embe új kerekeket, 2 felni 2*9000 +a 2 agy set ben, 23000ft tehát 42ezer csak a 2 kerék, és akkor még nem mondhatom, hogy olyan hajj de csúcs szuper kerekek...
:) )) hat igen, nem olcso a bringa prutykolese: -nyereg: 55 ezer -nyeregcso: 35 ezer (barati aron) -kormany: 80 ezer (akciosan) + vettem meg ket uj esogumit: darabja 17 ezer ezek az uj szerzemenyeim, a szezon pedig meg el sem kezdodott :)
Utolsó, hát igen, ha valaki képes 50 grammokért tízszer annyit fizetni karbon cuccokért, az meg is érdemli. Kérdezõ: ha régi a bringa, a kerekek valószínûleg használhatatlanok, be van rohadva az agy, régi szimplafalú acélfelnik gyengék, nehezen centrírozhatók, régi váltók is be lehetnek rohadva, acél hajtókarokra nehezen találni 3 furatos tányért, ergo az is cserés, szerintem is kb. 40-50 ami reális, olcsóbb, új alkatrészekbõl, viszont ha használt cuccokat is vadászol, lefaraghatsz belõle. Nem rég újítottunk fel barátomnak egy régi Favoritot, egy olcsó kerékszettel, külsõkkel és bowdenek árából kb. 12e Ftra jött ki, sikerült majdnem mindent megmenteni róla egy kis takarítás-szétszedés-újrakenéssel, de ehhez kell egy kis szerencse is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat! Azt hiszem maradok az új bringánál...

Újonnan vásárolt Sony Vaio laptopomra, jár még a vizsga, ha újra írom a rendszert?

Decemberben vásároltam laptopomat, a Media Marktban..Õk még vásárláskor azt mondták nekem, hogy a Sony hoz kell betelefonáljak ,ha valami lenne a géppel..Mára a gép teljesen 'berozsdásodott' 6giga ram, 2 videó kártya, i5 ös proci van benne...A bootolás az elején több mint 5 perc..Még ez naggyából el is ment..Még ma reggel nem kezdett el valami rendszerrel kapcsolatos dolgot tölteni, bootoláskor..amint be kapcsolt.. elveszett majdnem minden adatom..Most ha újra írom akkor a garancia már nem érvényes? Vagy lehet jobb ötlet lenne a Sonyt felhívni? Csak az a gond hogy az több nap is lehet még megcsinálják..

Legjobb válasz: csak simán újra kelltelepíteni. ha adtak hozzá cd kulcsot akkor azzal, ha nem akkor letöltött operációs rendszerrel gari pedig érvényes marad. gépre van a garancia nem a szofrverre

csak simán újra kelltelepíteni. ha adtak hozzá cd kulcsot akkor azzal, ha nem akkor letöltött operációs rendszerrel gari pedig érvényes marad. gépre van a garancia nem a szofrverre

Ha házat vásárolunk, kell új villanyóra? Ha kell, az a fogyasztó fogyasztó fizeti, vagy ingyenes?

Egy 50 éves ház, és olyat hallottunk, hogy ha veszünk egy házat, ki kell cseréltetni a villanyórát, amit nekünk kell állni. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Ha most is van benne, (és érvényes a hitelesítése) akkor nem kell cserélni. Ilyenkor leolvassák és azzal az óraállással átírják az új tulaj nevére. Az óra árát nem kell fizetni, esetleg a szerelés, kiszállás költségét.

Ha most is van benne, (és érvényes a hitelesítése) akkor nem kell cserélni. Ilyenkor leolvassák és azzal az óraállással átírják az új tulaj nevére. Az óra árát nem kell fizetni, esetleg a szerelés, kiszállás költségét.
Ingatlan vásárlásakor NEM kell új órát felszereltetni. Csak annyi a teendõ hogy be kell jelenteni a szolgáltatónál a tulajdonos változást és õk átírják az új tulajdonosra az órát(így lesz egy új szerzõdésed amivel igénybe veheted a szolgáltatást). A bejelentéskor felírják az óraállást és az eddigi költségeket az eladónak kell állni-majd a továbbiakban már a te dolgod lesz fizetni.Ez alól kivétel ha ki van kapcsolva az áram-ilyenkor a visszakapcsolás díját valamint az új mérõhely kiépítését neked kell állni-vagy megegyezés szerint közösen az eladóval! A szerzõdés megkötése(átírás) elõtt a szolgáltató dolgozói kimennek ellenõrizni az óra állapotát a plombák épségét-ez díjmentes nem kell érte fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ment a zöld kéz :)
Saját tapasztalatom szerint csak akkor kell új villanyóra, ha egyébként is lejárt már. Nekem például vásárlás után, leolvasáskor megállapították, hogy már nagyon régi a gázórám, ezért lecserélték. Nem emlékszem, hogy fizetnem kellett volna érte.


Ha Ausztriában vásárolt használt autómat továbbadom itthon, kellek én is, hogy az új tulaj regisztráltatni tudja?

Elég jó állapotú Opelt vettem a sógoroktól,de én nem szeretném regisztráltatni,szétbontani meg sajnálom,egyben szeretném eladni,de nem tudom mi a teend? ha az új tulaj regisztráltatni szeretné.Akinek van tapasztalata,örülnék ha megosztaná velem.

Legjobb válasz: Csakhogy,mivel még nincs a neveden,így hivatalosan nem adhatod el.(szerintem) Valakinek a tulajdonát kell,hogy képezze.Vagy csinálj "valahogy" egy olyan adásvételit,amin csak az osztrák eladó neve szerepel,a tiéd nem.Nyomtatsz egy osztrák adásvételit és beírod az osztrák adatait.Elvileg ez nem túl hivatalos,de szerintem ezt az osztrák nem kapja meg úgysem.Mivel nála már van egy,amin te szerepelsz.De külföldrõl meg úgysem szólítanak fel,hogy helyezd már forgalomba az autót itthon.A magyarok elég sokat szarakodnak ilyen esetekben(is) viszont ha lesz egy ilyen papírod,akkor gond nélkül eladhatod.A typenschein mindenképp szükséges hozzá.Ez az osztrák forgalmi engedély.

Csakhogy, mivel még nincs a neveden, így hivatalosan nem adhatod el.(szerintem) Valakinek a tulajdonát kell, hogy képezze.Vagy csinálj "valahogy" egy olyan adásvételit, amin csak az osztrák eladó neve szerepel, a tiéd nem.Nyomtatsz egy osztrák adásvételit és beírod az osztrák adatait.Elvileg ez nem túl hivatalos, de szerintem ezt az osztrák nem kapja meg úgysem.Mivel nála már van egy, amin te szerepelsz.De külföldrõl meg úgysem szólítanak fel, hogy helyezd már forgalomba az autót itthon.A magyarok elég sokat szarakodnak ilyen esetekben(is) viszont ha lesz egy ilyen papírod, akkor gond nélkül eladhatod.A typenschein mindenképp szükséges hozzá.Ez az osztrák forgalmi engedély.
Ezt úgy a legegyszerûbb ha kellesz és alá kell írni valamit akkor vagy gyorspostával megoldjátok vagy átfaxolgatjátok egymásnak. Szerintem fölösleges ezért utazgatnia bárkinek is hogy csak egyet aláfirkantson.
ilyen átíratásra, szerelõ általi mûszakiztatásra, stb szoktak írni meghatalmazást, hogy ne kelljen utazgatni x kilómétereket.
A legegyszerûbb, ha az osztrák adásvételin csak az eladó adatai szerepelnek, a vevõé nem.Így akinek eladod, annak az adatait kell beírni az adásvételibe.Nekem így hozták.Viszont ha a te neved szerepel már a papíron, szerintem nehezebb ügy.Mivel még nincs a te neveden, hogy tudod eladni? De hívd fel az okmányirodát és kérd a közlekedésieket, ott adnak felvilágosítást.
A kérdező hozzászólása: Anonim82, látom te megértetted a problémámat.Az adásvételin szerepel a nevem+az aláírásom, de semmi más adatom nincs rajta, ugyanúgy ahogy az eladónak sem.Elvileg regadó megfizetésére az importõr kötelezett, jelen esetben én, de arra gondoltam talán van valami lehetõség arra, hogy elindítom az eljárást, de még a névre írás elõtt eladom az autót, így az új tulajdonos nevén futna tovább a dolog.Nem tudom van e erre mód, de utána fogok járni.Mivel jelenleg azt csinálok az autóval amit akarok, így gondolom egy adásvételivel el is adhatom.Osztrákban már kivonták, itthon még nem került forgalomba, így elvileg nem is létezik.
A kérdező hozzászólása: Ez lesz a megoldás szerintem is, csak az adatait kell megszereznem, mert csak a nevét, címét tudom, sz.ig.számot, szül.hely-idÅ‘t, stb. nem kellett az osztrák adásvételire írni.Ezeket elkérem emailben, mert egyébként is kellenének a kétnyelvű adásvételihez, mert mint kiderült nálunk csak azt fogadják el, vagy a hivatalos fordítást, az eredeti német nyelvűt nem.A forgalmi megvan, azzal nem lesz gond.Egyébként használtautón, racing-bazáron+apródon fent van, 99es 2.5 V6 ezüstmetál Omega B sedan, ha megnézed megérted miért nincs szívem szétbontani.KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!

Milyen programok szükségesek, ha új laptopot vásárolok?

Melyek azok a szükséges programok..... amik kellenek a laptopra! Gonmdolom ilyen pl. a vírusírtó, cd író program!?

Legjobb válasz: http://logout.hu/cikk/windows_telepites_utan/teljes.html Ez segíteni fog szerintem :)

A válaszolók csak azt tudják leírni, hogy õ személy szerint milyen programokat használ, de az egyáltalán nem biztos , hogy arra neked is szükséged van. Egy vírusírtó az kell, de pl a TotalCommander már nem mindenkinek fontos.
alaplap driverek! grafikus kártya driver! ez az alap! VÍRUSIRTÓ! aztán media lejátszók , író programok, netes programok firefox utorrent adobe flashplayer , deemontool totalcommander, sorolhatnám még
Kihagytam a böngészõt (Firefox, Chrome, Opera), meg ahhoz Abode (esetleg más) kiegészítõ
ubuntu, debian, fedora. de inkább ubuntu
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a segítséget! Igaz, sokat nem értettem belõlük, mert lila gõzöm nincs ezekhet a dolgokhoz, de van aki tudja, hogy mirõl is írtatok, úgyhogy összehozzuk a dolgot! Köszi mégegyszer!

Ha új házat vásárolunk, mikor ismerkedjünk meg a szomszédokkal?

Legjobb válasz: rögtön az a beköltözéskor. jobb ha kiismered mikor nyírhatsz füvet vagy mikor visíthat a gyeerek.

rögtön az a beköltözéskor. jobb ha kiismered mikor nyírhatsz füvet vagy mikor visíthat a gyeerek.
Mielõtt beköltöznél. Érdemes azokhoz a szomszédokhoz bekopogni, akik "mellé" költözni szeretnél - amikor már tényleg erõs a szándék. Nincs rosszabb, mint egy rossz szomszéd. Menj át hozzá ingatlanvásárlás elõtt, és érdeklõdj a környékrõl, ha társasház, akkor a közösségrõl, mi a véleménye, stb. Szóval beszélgess. És figyeld a reakcióit!
Szerintem tök felesleges elõre bekopogtatni a megvásárolni szándékozott lakás szomszédaihoz, úgysem fogod kiismerni õket 3 mondat után. Senki sem a legrosszabb arcával kezdi, a rossz szomszédság lassan alakul ki. Szerintem jobb ha békénhagyod a szomszédaidat azzal hogy "hello, most költöztem ide!" ... nem tudom hogy te mennyire örülnél ennek!
Azzal, hogy azért ismerkedjek meg velük, hogy tudjam mikor visíthat a gyerekem nem értek egyet, -3 kis korkülömbséggel született fiam van.-a gyerekek nem programozhatóak a szomszéd igényei szerint. Ezt tapasztalatból írom. Az új szomszédom hónapokig ezt várta tõlünk-egy hangszigeteletlen társasházban! De ez nem így mûködik.., még ha néha oly egyszerû is lenne úgy. Így bár az elsõ beszélgetésekkor kedves és megértõ szomszédnak bizonyultak, hónapok múlva e miatt rossz lett a viszony. Így ha lehetõség van, valóban jobb elõre megismerkedni velük, bár az igaz, hogy egy rövid beszélgetésbõl valóban nem derül ki, hogy jó vagy rossz szomszéd lesz e? Az illem szerintem mindenképp az, hogy aki újonnan költözik egy helyre, az mutatkozzon be a már környéken élõknek.
Nekem a szomszédaim teszik tönkre az életemet.Érdemes megvásárolandó házat többször felkeresni különbözõ idõpontban.Mi sajnos nem tettük meg.A jobb oldali mint kiderült, hiába kérdeztük cigány, és reggeltõl estig üvölt midegyik.A bal oldalinak nekem szólni hetente, hogy szedje a kutyaszart mert iszonyatos bûz jön át és nem bírom már.Sajnos még az ingatlan adó miatt 2, 5 évig itt kell lennünk, de elhiheteted, hogy amint lehet mi is túl adunk az ingatlanon.Én a szomszédokkal és az utcával fogom kezdeni.
Én csak annyit fûznék ehhez, hogy én jó emberismerõ vagyok (ismerõseim szerint is), de eddig mindig bejött, hogy akik elsõre nem voltak szimpatikusak, nagyon nem utána azok lettek a legjobb barátaim. Ennek az az oka, hogy én is õszinte vagyok és az õszinte embereket igénylem, az õszinteség meg gyakran jár olyan dolgokkal amik nem esnek jól, persze nem tahók a barátaim asszem én se vagyok az.

Ti is ki szoktatok nyomtatni új borítót ha a vásárolt játék már platinum borító-s?

Én nem szeretem a platinum borító-t és mindig szerzek normálisat. Ti nem vagy ez csak nálam van így ? Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Engem személy szerint marhára nem foglalkoztat, hogy milyen borítója van egy filmnek, vagy egy játéknak, de ismerek olyat, akit igen. Kérdeztem már tõle, hogy miért érdekes ez, hisz rajta kívül senkit nem érdekel, de õ azt mondta, így érzi jól magát. Szerintem ez ugyanaz a szitu.

Engem személy szerint marhára nem foglalkoztat, hogy milyen borítója van egy filmnek, vagy egy játéknak, de ismerek olyat, akit igen. Kérdeztem már tõle, hogy miért érdekes ez, hisz rajta kívül senkit nem érdekel, de õ azt mondta, így érzi jól magát. Szerintem ez ugyanaz a szitu.
Nagyon ugy nez ki, hogy csak te vagy igy ezzel. Az emberek tobbsege ha megvesz egy jatekot (ha egyaltalan megveszi), azzal torodik hogy jatszon vele, nem hogy egy verbeli gyujtokhoz hasonloan felkesziti a hordozo mediat, hogy 10 ev mulva komoly ertekeket erjen. :)
A kérdező hozzászólása: 1 kösz de használj már ékezeteket légyszi. 2 Én úgy fogom fel h simán letölthetõ ilyen borítós oldalról full ingyen a normális és akkor már mért ne. Beteszem egy spec progiba az átméretezi arra amire kell és mehet is a nyomtatóra és kész is. De olyan is volt nekem nem tesztet a gyári borítója és ezért szereztem másikat. Megtehetem :)
Ha ez téged megnyugtat, és(vagy) örömöd leled benne, miért ne csinálnád. Senki nem fog érte megkövezni. ;)

Ha optikában vásárolok új szemüveget, akkor ahhoz szemüveg tok is szokott járni?

Január vége felé fogok venni majd, de csak -0,5D mindkett?.

Legjobb válasz: Nem, szemüvegtokot külön kell hozzá venned.

Nem, szemüvegtokot külön kell hozzá venned.
Én eddig mindegyik szemüvegemhez kaptam tokot is, persze márkától is függ, hogy jár-e hozzá.
Én is kaptam hozzá.
Én sose kaptam hozzá.
A kérdező hozzászólása: Amúgy kisebb optikában szeretném megvenni. Ó azt elfelejtettem hogy írjátok oda hogy melyik optikában vettétek a szemüvegeteket.
Én is kaptam tokot a szemüvegeimhez.
Optirisben kaptam mindegyikhez.
Én csak egy puha mûanyag tokot kaptam, ami azért a karcolásoktól megvédi. De amúgy is állandóan hordom, nincs szükségem tokra.
a keret markajatol fugg.

Ha a neten (VATERA, TESZ-VESZ) vásárolok valamit akár új, akár használt GPS-t 20eFt körülit, elvárható-e a garancia adása?

Még a 3 havi papír is kielégítene, vagy az eredeti garancia levél - ami esetleg lejárt. (ez ugyanis szerimtem utal az eredeti forgalmazóra, a szervízre, a beszerzés id?pontjára)

Legjobb válasz: Használt esetén, fõként magánszemélytõl vásárolva én nem várnám el (én is kidobom általában az ilyen számláimat egybõl a garancia vége után, ha nem tenném, megfulladnék tõlük). Más a helyzet viszont ha új termékrõl van szó, vagy ha egy bolt hirdette meg, akkor már elvárnék valami papír mellé. De az is igaz, hogy vaterán/teszveszen szokták jelölni, hogy van-e garancia az adott termékre, és ha igen, akkor mennyi, nem teljesen zsákbamacska a dolog (lelkiismeretes eladónál).

Használt esetén, fõként magánszemélytõl vásárolva én nem várnám el (én is kidobom általában az ilyen számláimat egybõl a garancia vége után, ha nem tenném, megfulladnék tõlük). Más a helyzet viszont ha új termékrõl van szó, vagy ha egy bolt hirdette meg, akkor már elvárnék valami papír mellé. De az is igaz, hogy vaterán/teszveszen szokták jelölni, hogy van-e garancia az adott termékre, és ha igen, akkor mennyi, nem teljesen zsákbamacska a dolog (lelkiismeretes eladónál).
kicsit offolok nézz itt szét http://www.arukereso.hu/gps-navigacio-c3548/

VAn egy iStyle-ban vásárolt iPhone 5-öm és ha beviszem az Istyle szervízébe és azt mondom, hogy akksihibája van és gyorsn lemerül akkor kicserélik egy új telefonra? Apple garancia még van rajta.

Legjobb válasz: Az enyémet az Apple bemondásra cserélte. Azaz nem egészen, Apple Storeba vittem be, ott rádugták egy MAC re és fél perc múlva mondta a kék pólós kolega hogy szoftveresen és hardveresen is rendben van a telefon. Gyorsan merült az akksim, és ugrált a térerõ, azt mondták hogy a szolgáltató felõl van probléma de azért ad egy teljesen újat hogy 100% ne legyen gond és ne kelljen még egyszer vissza mennem :) Rendesek voltak

Az enyémet az Apple bemondásra cserélte. Azaz nem egészen, Apple Storeba vittem be, ott rádugták egy MAC re és fél perc múlva mondta a kék pólós kolega hogy szoftveresen és hardveresen is rendben van a telefon. Gyorsan merült az akksim, és ugrált a térerõ, azt mondták hogy a szolgáltató felõl van probléma de azért ad egy teljesen újat hogy 100% ne legyen gond és ne kelljen még egyszer vissza mennem :) Rendesek voltak
Hát ha csak rámondod és ez nincs így, akkor nem biztos. Ha bevizsgálják elõtte és nem jelentkezik a hiba akkor nem. De ha tényleg hibás, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Gondolom nem fogják elkezdeni meríteni,
Dehogynem. Olyan próbapad van hozzá hogy a lábméretedet is megmondja. mA-re kiírja mikor milyen a fogyasztás, mekkora áramot ad le az aksi, stb.
pontosan. természetesen bevizsgálják...
ma 20:04 Miért szerinted ha mindenkinek csak úgy bemondásra cserélnék a telefonját, akkor mi lenne? Kb senki nem venne új telefont, évente bemennének az emberek valami kamu szöveggel, hogy cseréljék ki a telefont.
Én is hallottam, hogy sokan csinálják ezt, de nem új telót kapsz, csak egy korábban visszavitt telót amit kijavítottak.
tegnap 21:23 Az Apple store az más. Mo-on nincs Apple store. Nem biztos, hogy újat adnak lehet, hogy felújítottat kap az ember. De az biztos, hogy az Apple storeokban sokkal jobban odafigyelnek a vásárlókra. Az iStyle-ban viszont sok a visszaélés a szervíz részérõl. Garanciás gépen rendszert akarnak újratelepíteni, mert szerintük az a baja és ezért pénzt kérnek. Vicc.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!