Találatok a következő kifejezésre: Ha úgy teherbe, hogy (74 db)

Hány napnak kell eltelnie hogy hasson a fogamzásgátlo? Ha szedem a gyogyszert és megvan és ugy sexelünk pároomal és ugy élvez belém, akkor nem eshetek ugye teherbe ugyan ugy (ha szedem a tabit)?

most fogok nögyogyihoz menni:S eléggé félek.

Legjobb válasz: Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.

Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.
Azért kicsit ovatosABB lennék mint az elõttem szóló , mert a barátnõm is azt hitte, hogy az elsõ szem után, de mikor terhes lett, a doki megerõsítette, hogy mive olyan alacsony a hormontartalma a mai fogamzásgátlóknak, ezért az elsõ levél alatt mé g elõfordul peteérés, tehát jobb beszedni a 21 szemet, majd egyszer megjön és a következõ ciklusban már véd. A csikloméretedet pedig nem kell szégyellni, mert biztos nem te nyújtogattad, hanem genetikailag ilyen, bátran menj a dokihoz..és májfunkcióvizsgálatot kérj, ha ez nem lenne a dokinak egyértelmû., mert nekem az kimaradt és olyan fogamzásgátlót kaptam, ami nem is volt jó nekem.
A legbiztosabban akkor véd ha elfogyott 1 havi adag. Nem kell szégyelned semmit, pláne nem a nõgyógyász elött. Gondolj arra, hogy naponta hány nõ fordul meg nála, és egyáltalán nem férfi (ha férfi a dokid) szemmel fogja nézni a nemi szerved. Amúgy engem nem vizsgált meg mikor felirattam. És ne félj! Nagyon jó fej lesz! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok:) köszi a válaszokat:) örülök h. ilyen rendes emberek válaszoltak:)
A kérdező hozzászólása: ha legalább várok egy hetet vagy másfelet ugy már biztonságosabb nem?:) (tabletta)

Milyen kilátásai vannak egy 15 éves lánynak, ha teherbe esik, de úgy dönt, hogy megtartja a gyerekét?

Legjobb válasz: Félre értés ne essék, nem ítélek el senkit, aki fiatalon eski teherbe és megtarja a babát. De ha már õ a baba mellett döntött, akkor maximális odafigyeléssel, akarattal ÉS NAGYON SOK LEMONDÁSSAL, bár de nevelje föl tisztességesen. És ebben az esetben tényleg nem sok lehetõsége marad az anyának. Sajnos az én környeztemben élõ fiatal anyák többségében az anyósnak anyának stb. szültek. A segítség lassan átbillen nevelésbe. Úgy hogy a családtagoknak fel se tûnik, mert persze szeretik a picit, az anya meg hagy éljen tovább. Na ilyen esetben van kilátása az anyának. Csak kérdés, hogy ebben az esetben miért ragaszkodik a picihez?

Félre értés ne essék, nem ítélek el senkit, aki fiatalon eski teherbe és megtarja a babát. De ha már õ a baba mellett döntött, akkor maximális odafigyeléssel, akarattal ÉS NAGYON SOK LEMONDÁSSAL, bár de nevelje föl tisztességesen. És ebben az esetben tényleg nem sok lehetõsége marad az anyának. Sajnos az én környeztemben élõ fiatal anyák többségében az anyósnak anyának stb. szültek. A segítség lassan átbillen nevelésbe. Úgy hogy a családtagoknak fel se tûnik, mert persze szeretik a picit, az anya meg hagy éljen tovább. Na ilyen esetben van kilátása az anyának. Csak kérdés, hogy ebben az esetben miért ragaszkodik a picihez?
Nem sok....
Ha a szülõk, vagy idõsebb tesó nagyonnagyon sokat segít, akkor élheti tovább az életét egy gyermekkel is, de a tanulást muszáj folytatni!
Egyetértek egy elõzõvel: nem sok...
Ha roma, akkor úgy tudom, náluk ez elfogadott dolog, és nagy családi támogatást élvez. Ha a lány nem roma, akkor meglehetõsen szokatlan dolog, sok múlik azon, hogy az adott lánynak, és a szüleinek mennyire fontos más emberek véleménye. Mit szól a partner az ötlethez? A leendõ apa hány éves? Van keresete? Fennáll a veszély, hogy a lány továbbtanulása odalesz - bár egy támogató környezetben nem biztos.
Hát ez elég sok mindentõl függ. Mennyire állnak mellette a szülõk, hány éves a gyerek apja, a gyerek apjának a szülei segítik-e anyagilag a gyereket vagy sem stb.
Van aki mellette áll és támogatja?
Õszintén szólva ha felelõsen védekezni nem képes... ha van szülõi segítség igenis sokra viheti!
És annak a kicsi életnek aki semmirõl nem tehet?
Nagyon ronda dolog a szülõk nyakára szülni, meg két ember nyomorát rányomni egy harmadikra. Akinek az értelmi képességét meghaladja a védekezés, az szülõként mire lesz képes? Úgy kb semmire. Lehet sorba állni a segélyért. Gratula neki.
Ez mindenképpen nehéz helyzet. Onnantól, hogy gyermeke születik valakinek, lesz egy csomó olyan kötelezettsége, ami a kortársainak nincsen. Nem lesz vásárolgatás, mozizgatás, bulizgatás a haverokkal, mert a gyereknek szüksége lesz rá. Hiába lesz akármilyen rendes a nagymama, a gyermeknek elsõsorban az anyja szeretete számít. Tanulni lehet gyermek mellett, de nagyon nehéz. Én is gyermek és munka mellett vágtam be a másoddiplomába. Csinálom, de nagyon nehezen megy és gyakorlatilag egy perc szabadidõm sincsen. Dolgoznom muszáj, házimunkát meg kell csinálni és a fiammal is játszanom kell a tanulás mellett. 5 órákat alszom és 4 éve nem voltam sehol. Persze tudom, a gyerek úgy is felnõ, ha csak etetem és ruházom, de én a legjobbat akarom neki. Nem csak azt, hogy felnõjön valahogy hanem úgy, hogy nagyon boldog gyermekkora legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, de csak azokat. A többi megjegyzéshez: se Barátok köztöt nem nézek, se ezt a kérdést nem tettem már fel, arról nem is beszélve, hogy se 15 éves, még kevésbé lány nem vagyok. Csak sokadszorra hallottam nem rég egy ilyen esetet ismerõstõl, és elgondolkodtam, és a vélemények mellett kíváncsi voltam, valakit esetleg még közelebbrõl is érintett hasonló. Való igaz, hogy ha a szülõktõl megkap valaki midnen támogatást, akkor jóval egyszerûbb (és szerencsés esetben nem az lesz a vége, hogy a lány "kistestvéreként" nevelik fel), de inkább arra voltam kíváncsi, hogy mennyire valószínû ezek után normálisan folytatni az éeltet. (pl. továbbtanulás, esetleg új párkapcsolatok stb.)
annyi , hogy kimarad az életedbõl, ami másnak megadatik, mert nem vállalnak ilyen korán gyereket... kimarad a szórakozás, a barátnõzés, a pasizás...egyszóval minden kimarad, és ezeket a dolgokat késõbb már nem fogok tudni bepótolni, mert akkor már öreg leszel
14.57!! Nálad a pont :) ))
e örö' e bódottá'! :)
elég rosszak a kilátásaid
Túl sok barátokköztöt nézel....
Nulla, ha a nagyi mellete is áll a kis tini kap egy életre szóló terhet és ezért utálja majd szegény gyereket.

Szex előtt, mikor már fel vagyok izgulva, valamilyen sperma előtti anyag jön ki a péniszemből. Ettől is eshet teherbe a barátnőm? És ha igen, úgy is, hogy nem szűz?

Legjobb válasz: Igen, már ez is tartalmazhat spermát (egyébként elõváladéknak hívják), így teherbe eshet. Ez független attól, hogy szûz vagy nem, ha már menstruál, azaz van peteérése, akkor teherbe eshet.

Igen, már ez is tartalmazhat spermát (egyébként elõváladéknak hívják), így teherbe eshet. Ez független attól, hogy szûz vagy nem, ha már menstruál, azaz van peteérése, akkor teherbe eshet.
Igen, ez az elõfolyás. És ebben is található elegendõ számû spermium. Attól még hogy szûz, terehbe tud esni, hisz a szûzhártyán vagy egy kis nyílás.
Én úgy gondolom, hogy nem lenne szabad szexuális életet élni ilyen felelõtlenül. Hiszen alapvetõ dolgokkal nem vagytok tisztában, ami olyan egész életetekre kiható problémákat okozhat, amirõl nem is álmodtok! és nem csak a teherbeesésre gondolok!! Elõször is jó lenne, ha ha valaki felvilágosítana, de nem egy sexfilmmel, vagy kérj tanácsot szexológustól, vagy menjen el a barátnõd egy nõgyógyászhoz, aki majd elmagyarázza, hogy milyen fogamzásgátló és betegségmegelõzõ módszerek vannak...stb. De a helyetekben várnék még pár évet, még megértek egy ilyen kapcsolatra!

Ha valaki vaginizmusban szenved akkor, hogy szül gyereket? Egyáltalán hogyan esik teherbe, ha egyszer a hüvelye úgy begörcsöl, hogy a pénisz elakad a bejáratnál?

Legjobb válasz: Nem tud gyereket szülni, és teherbe esni sem, mivel nem tud szeretkezni sem. Ugyanis a férfi nem tudja betenni. Ha pszichológushoz megy, az rendbe tudja tenni, és akkor már nem fog görcsölni.

Nem tud gyereket szülni, és teherbe esni sem, mivel nem tud szeretkezni sem. Ugyanis a férfi nem tudja betenni. Ha pszichológushoz megy, az rendbe tudja tenni, és akkor már nem fog görcsölni.
Általában kezelhetõ a dolog. Legtöbbször pszichés eredetû, azon egy agyturkász segíthet, de ehhez az kell, hogy akarja a páciens is tényleg. Kisebb hányada orvosi eredetû, ez szinte kivétel nélkül orvosolható. Akinél meg nem, az nem szül, nem lehet mit tenni.
van egy ilyen honlap errõl és ott olvastam hogy tágítással orvosolható http://www.vaginizmus.hu
Ha vaginizmusban szenved, akkor jobb, ha nem esik teherbe - nem is tudna -, és még jobb, ha nem vállal gyereket. Elõbb a lelkét kéne rendbe tenni ahhoz, hogy felelõsségteli, normális szülõ lehessen belõle. Ugyanis vagnizmussal élni nagyon kemény dolog, különösen házasságban. Ha csak gyereket akar magának szülni, de többé szeretkezni nem, akor akkor lehet egy önzõ infantilis kis liba is; ha viszont családot szeretne, férjet és gyerekeket, akkor a vagnizmus ellen tenni kell - leginkább valóban pszichiáterrel vagy egy jó (JÓ!) szexológus orvossal. A vaginizmus oka lehet pl. korai életkorban elszenvedett nem erõszak vagy zaklatás, amely trauma fel nem oldása esetén nagyon nem egészséges teherbe esni, sem szülni, mert a trauma bármikor betörhet a tudatba. Ami abszolút nem leányálom, adott esetben akár bele is lehet zakkanni.
A kérdező hozzászólása: még csak 19 vagyok úgyhogy a gyerekvállalás még nagyon messzi van, csak elgondolkoztam. Pszichológusnál is jártam, de nem sok sikerrel járt. Megtanította az autogén tréninget(aminek elvileg használnia kéne)de eddig csak vizsgahelyzetekben és szemétkedõ tanárok ellen tudtam sikeresen alkalmazni.

Mit tegyek? Szedem a gyógyszert már január óta, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem lehetek terhes, mármint ezt úgy értem, hogy állandóan stresszelek, hogy mi van ha mégis teherbe esem. Amúgy ennek mennyi az esélye fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.

a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.
Ha rendesen szeded a gyógyszert, miután bevetted, nincs hányásod vagy hasmenésed és odafigyelsz rá, hogy ha mást is szedsz, az csökkenti-e a hatását, akkor nem lehetsz terhes. 99% a hatása. Amúgy meg az újak egyre jobbak, egyre kevésbé terhelik a szervezetet és egyre biztonságosabbak is. Csak nyugodj meg.
Ha terhes akarsz lenni akkor ne szedd a gyógyszert.
Nyugodtan bízhatsz a gyógyszerben - de, ha mégis félsz, akkor használd a naptár módszert IS mellette: vagyis kerüld el azt a pár napot, amikor fogékony lennél. Olyankor is sok mindent tehetsz - csak AZT nem... Ne hagyd magad, mert ez tönkreteheti a szexuális életedet.

Árthat-e a pár napos/hetes magzatnak, ha az anyuka úgy esik teherbe, hogy közben fogamzásgátlót szed, és mivel az első menzesz elmaradtáig nem tudja, hogy terhes, ezért szedi a tabit, miközben már megfogant a magzata?

Legjobb válasz: Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.

Hûû. Sürgõsen hívd fel a nõgyógyászt! Egyébként van ismerõsöm aki tabi mellett esett teherbe, és gyönyörû a kislánya. Reméljük semmi vész, és gratu a babihoz.
hát elég rosszul indul, de inkább szerintem is a nõgyógyászt hívd fel, õ mondja meg mi van ilyenkor.
Ne aggódj semmi baja nem lesz a babának a nõgyógyász is ezt fogja mondani :) (Az enyémnek sem lett)
szia 33 hetes várandós vagyok a kisfiammal, aki Mercilon szedése mellett fogant. (nem voltam beteg, nem hánytam ki, rendesen szedtem stb, szal érdekes és értékes eu-i szintû statisztikai adatnak hívta az "esetet" az egyik doki :S) Megjártunk több genetikai kivizsgálást is a legnevesebb magyar szakiknál, és megnyugtattak, hogy a babó teljesen egészséges! Állítólag a gyógyszertõl is függ, a Mercilon éppenséggel olyan kis dózisú, hogy nagyon ritkán okoz problémát, akkor is csak erõsíti az öröklött hajlamot (szívfejlõdési rendellenességet okozhat leginkább, de NAGYON ritkán). Szóval mi megnyugodtunk, de nagyon sok idegeskedéstõl kíméled meg magadat, ha mihamarabb elmész orvoshoz, és it nem az SZTK-s rendelésre gondolok, mert a SOTÉ-n nagyon röhejes volt a "genetikai tanácsadás" ( 7 órát utatzunk, 4-et vártunk, 2percet voltam benn és meg sem néztek UH-val...).
Nem árthat. Se fejlõdési rendellenességet nem okoz, se vetélést. Nem kell abortuszra menned emiatt, egyetlen olyan eset sem ismert, amelynél probléma lett volna a babával a tabletta miatt. Ezek csak hormonok, ráadásul igen kis mennyiségben. Rengeteg baba fogan úgy, hogy az anyjuk tablettával védekezik, csak valami hiba támad a rendszerben. Ne aggódj! :-) Csak hagyd abba a gyógyszert - bár gondolom, már abba is hagytad.
én pont tegnap nézem egy müsort.A csaj 3havonta kapott fogamzásgátló injekciót, és terhes lett.Nem volt hányingere, a hasa se nõtt meg, 5kg hizott, de ezt a sok zsiros étel fogyasztás miatt gondolta, meg a gyomra égett, ezt is a táplálkozásának tudta le, bulizni járt, ivott, cigizett. Szerencsére a baba egészséges lett. Mondjuk nem hiszem el hogy a hasán nem vette észre, mert még ha molett is volt kicsit, az akkor is keményebb lesz.Na meg ott van a baba mozgása, hogy nem lehet érezni?! A kérdésedre a válasz, szerintem mindenképp beszélj orvossal errõl, az õ szava a legbiztosabb.
Semmi baja nemlesz, a mai fog.gátlók már annyira kevés hormont tartalmaznak.gondolj bele 1 kihagyott szem miatt is beindulhat a peteérés.

Esett már úgy valaki teherbe hogy az egyik petevezeték el van záródva a másik meg egy kicsit szűkebb? Ma voltam átjárhatóságin és azt mondta a doki hogy van rá esély hogy teherbe essek, ha nem akkor inszemináció.

Legjobb válasz: Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?

Bocs nem válaszolok, hanem kérdezek: inszem nem csak átjárható petevezetéknél lehetséges? Vagy a "kicsit szûkebb" az inszemhez eléggé átjárható?
Bocsika , h. énis csak kérdezek milyen volt az átjárhatósági, nagyon fájt?Jövõhéten kell mennem és már éjszakákat nem alszok e miatt úgy félek.
A kérdező hozzászólása: Nem fájt, amikor felrakta a katétert egy pici szúrást éreztem, amikor a ballont felfújta akkor nem éreztem semmit, utána lementünk a röntgenbe ott feltöltötték és az utolsó cseppeknél éreztem kicsi feszülést. én is nagyon féltem mert sokan riogattak de ne izgulj nem fáj.
az egyik petevezetékemet kioperálták, a másik alig átjárható. 2 gyerekem van, 1, 5 és 3 évesek. sok sikert neked is.
A kérdező hozzászólása: köszi a bíztatást
Igen én kétszer is terhes lettem de mindkétszer méhenkivüli lett!!!!Az orvosom azt mondta hogy ha nem akarok mégegyszer méhenkivüli terhes lenni akkor ki kell venni a petevezetömet(azt amelyiken szükület van).Vigyázz ezzel mert nem jó játék!Szerintem ebben az esetben nem csinálnak inszemet csak lombikot.

Amikor teherbe esik valaki lehet közbe folyása? Csak mert én úgy tudom, hogy ha valaki teherbe esik se menstruálni nem szokott, és akinek szokott folyása lennie az is megszűnik. Igaz ez? Vagy ez embertől függ?

Legjobb válasz: Nagy részt embertõl, de én várandósoktól kapott tapasztalatok alapján azt mondhatom, szinte mindnek bõvebben volt folyása, mint várandósság elõtt.

Nagy részt embertõl, de én várandósoktól kapott tapasztalatok alapján azt mondhatom, szinte mindnek bõvebben volt folyása, mint várandósság elõtt.

Ha gumival csináljunk a pasimmal akkor is teherbe lehet esni? Már hallodtam olyat hogy kiszakad és ezt ö érezni fogja ha kiszakad? Félek hát ha ugyan ugy belém jön.

Legjobb válasz: Ha jól használjátok a gumit, akkor minimális az esélye a szakadásnak. Tessék elolvasni a hozzá kapott kis tájékoztatót és betartani az utasításokat.

Ha jól használjátok a gumit, akkor minimális az esélye a szakadásnak. Tessék elolvasni a hozzá kapott kis tájékoztatót és betartani az utasításokat.
ésszel kell kefélni
érzi ha nem hülyegyerek.

Lehet úgy teherbe esni ha kb a pé-körül úgy szexelünk hogy a párom a punimra megy el, majd bedugja és még szexelünk, és én utána mentem el?

5 éve vagyunk együtt, nem védekezünk, gondoltuk ha jön jöjjön a baba... de én nagyon szeretném :)

Legjobb válasz: Hát van rá esély, mert neked elég egyetlen kis fickó a millióból és a hímvesszõn még marad annyi, ami ha jókor van jó helyen, akkor baba lesz.

Hát van rá esély, mert neked elég egyetlen kis fickó a millióból és a hímvesszõn még marad annyi, ami ha jókor van jó helyen, akkor baba lesz.
Ha olyan típus vagy (különösen termékeny), akkor elég nagy a valószínûsége. De ha babázni akartok, akkor csináljátok "rendesen" ;) Drukkolok :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!