Találatok a következő kifejezésre: Ha úgy teherbe, (164 db)

Hány napnak kell eltelnie hogy hasson a fogamzásgátlo? Ha szedem a gyogyszert és megvan és ugy sexelünk pároomal és ugy élvez belém, akkor nem eshetek ugye teherbe ugyan ugy (ha szedem a tabit)?

most fogok nögyogyihoz menni:S eléggé félek.

Legjobb válasz: Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.

Ne félj, és nem kell semmidet sem szégyelni. Meg fog vizsgálni a doki, úgyhogy le kell majd vetkõznöd (felsõ maradhat). Ha a mensid elsõ napjától szeded majd a tabit, akkor már az elsõ szemtõl hatni fog. De majd olvasd el alaposan a betegtájékoztatót, mert abban minden benne lesz. Lehet, hogy a soki adni fog a tabiról egy kis ismertetõ füzetet is. Ha a tabit rendesen fogod szedni, akkor nem eshetsz teherbe. A párod pedig nyugodtan beléd élvezhet.
Azért kicsit ovatosABB lennék mint az elõttem szóló , mert a barátnõm is azt hitte, hogy az elsõ szem után, de mikor terhes lett, a doki megerõsítette, hogy mive olyan alacsony a hormontartalma a mai fogamzásgátlóknak, ezért az elsõ levél alatt mé g elõfordul peteérés, tehát jobb beszedni a 21 szemet, majd egyszer megjön és a következõ ciklusban már véd. A csikloméretedet pedig nem kell szégyellni, mert biztos nem te nyújtogattad, hanem genetikailag ilyen, bátran menj a dokihoz..és májfunkcióvizsgálatot kérj, ha ez nem lenne a dokinak egyértelmû., mert nekem az kimaradt és olyan fogamzásgátlót kaptam, ami nem is volt jó nekem.
A legbiztosabban akkor véd ha elfogyott 1 havi adag. Nem kell szégyelned semmit, pláne nem a nõgyógyász elött. Gondolj arra, hogy naponta hány nõ fordul meg nála, és egyáltalán nem férfi (ha férfi a dokid) szemmel fogja nézni a nemi szerved. Amúgy engem nem vizsgált meg mikor felirattam. És ne félj! Nagyon jó fej lesz! :)
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok:) köszi a válaszokat:) örülök h. ilyen rendes emberek válaszoltak:)
A kérdező hozzászólása: ha legalább várok egy hetet vagy másfelet ugy már biztonságosabb nem?:) (tabletta)

Megbizhato ha naptar szerint csinaljuk? Ugy teherbe lehet esni?

Legjobb válasz: Nem túl megbízható. Ezzel a módszerrel 14-40% az esély, hogy egy év alatt teherbe esel. Ha nem akarsz még gyereket, akkor ne ezt használd, vagy legalább egészítsd ki vmi mással is.

Nem túl megbízható. Ezzel a módszerrel 14-40% az esély, hogy egy év alatt teherbe esel. Ha nem akarsz még gyereket, akkor ne ezt használd, vagy legalább egészítsd ki vmi mással is.
Szia! Nem teljesen értem, tudatosan szeretnél teherbe esni, tehát babát szeretnétek és pont a peteérés napján akartok együtt lenni vagy védekezésként szeretnétek használni a naptár módszert? Védekezésre nem igazán ajánlom, a megszakításnál is rosszabb.
Védekezésnek nem éppen!Nekem 28 napos a ciklusom...Naptár szerint a 14. napon lenne a peteérésem, ehelyett a 18. napon van!

Mit tegyek? Szedem a gyógyszert már január óta, de egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy nem lehetek terhes, mármint ezt úgy értem, hogy állandóan stresszelek, hogy mi van ha mégis teherbe esem. Amúgy ennek mennyi az esélye fogamzásgátló mellett?

Legjobb válasz: a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.

a rendszeres és elõírás szerinti szedés mellett a mostani fogamzásgátlók jócskán 98% feletti biztonságot nyújtanak. 100%-ot egyik fogamzásgátlási módszer sem garantál (kivéve a mûtét). én nem ismerek senkit, aki fogamzásgátló mellett teherbe esett volna. nyugodj meg, mert ha emiatt görcsölsz, eltolod a szexuális életed. megpróbálhatod a tabletta + óvszer kombót, de szerintem az már túlzás. inkább kérdezd meg a nõgyógyászod, aki felírja a gyógyszert, hogy a többi esetleg általad szedett gyógyszerek nem csökkentik-e a hatását.
Ha rendesen szeded a gyógyszert, miután bevetted, nincs hányásod vagy hasmenésed és odafigyelsz rá, hogy ha mást is szedsz, az csökkenti-e a hatását, akkor nem lehetsz terhes. 99% a hatása. Amúgy meg az újak egyre jobbak, egyre kevésbé terhelik a szervezetet és egyre biztonságosabbak is. Csak nyugodj meg.
Ha terhes akarsz lenni akkor ne szedd a gyógyszert.
Nyugodtan bízhatsz a gyógyszerben - de, ha mégis félsz, akkor használd a naptár módszert IS mellette: vagyis kerüld el azt a pár napot, amikor fogékony lennél. Olyankor is sok mindent tehetsz - csak AZT nem... Ne hagyd magad, mert ez tönkreteheti a szexuális életedet.

Amikor teherbe esik valaki lehet közbe folyása? Csak mert én úgy tudom, hogy ha valaki teherbe esik se menstruálni nem szokott, és akinek szokott folyása lennie az is megszűnik. Igaz ez? Vagy ez embertől függ?

Legjobb válasz: Nagy részt embertõl, de én várandósoktól kapott tapasztalatok alapján azt mondhatom, szinte mindnek bõvebben volt folyása, mint várandósság elõtt.

Nagy részt embertõl, de én várandósoktól kapott tapasztalatok alapján azt mondhatom, szinte mindnek bõvebben volt folyása, mint várandósság elõtt.

Nehezebb úgy teherbe esni, ha nem apadt el teljesen nullára a tej, hanem még 1-1 csepp van benne?

1 hónapja nem szoptatok, de még 1-1 csepp tej jön a mellemb?l. Gond lehet, ha babát szeretnénk?Feleslegesen nem gyógyszerezném magam, a ciklusom pontos, 28 napos (napszakban különbözik csak, hogy mikor jön meg).

Legjobb válasz: Vannak akik szoptatás közben is teherbe tudnak esni...szóval szerintem az a pár csepp nem számít:)

Vannak akik szoptatás közben is teherbe tudnak esni...szóval szerintem az a pár csepp nem számít:)
A kérdező hozzászólása: Õszintén a második baba úgy jött, hogy az elsõ kizárólag szopizott még, onnan tûnt fel, hogy várandós lehetek, hogy 3 napig tejfölös kenyeret ettem. Szóval akkor ez nem jelent gondot mindenképpen? Annyifélét olvas az ember... hogy magas prolaktin, meg vetélés, meg stb. :(. Persze 6 hónapos terhesen is szoptattam még, csak most túl sokat olvastam... Egyik ismerõs ijesztett rám, hogy nagy baj van, ha még jön tej a mellembõl, de én még várnék 1 hónapot legalább, mert a mensim olyan pontos lett, mint még soha, ebbõl meg úgy érzem, minden oké.
Elsö vagyok.Szerintem nem lenne baja az új babácskának de ha ugy érzed akkor tényleg várj inkább, de szerintem akkor se gyógyszerezz.:) Sok sikert a kicsihez!!:)
Én 8 hónapja hagytam abba a szoptatást, és a mai napig van tejem. Most 15 hetes terhes vagyok, én is hallottam hülyeségeket, de nem érdekel, mert nem igaz. Szerintem nyugodtan elkezdhetitek a babaprojektet:) ))
A kérdező hozzászólása: Áh, akkor jó :) . Megnyugodtam :) . Nem szeretném rögtön gyógyszerezni magam mindenfélével, majd csak újévtõl szeretnénk elkezdeni a "babaprojektet" :) . bocsi, hogy ilyen értetlenkedõ vagyok, csak most minden új a második baba után, pl. tök jó, hogy beállt a ciklusom, a peteérésemet is megérzem (bár nem kellemes), szóval minden új, ezért vagyok ilyen bonyolult :) . Köszi a válaszokat, akkor nem aggódom :) .

Ha gumival csináljunk a pasimmal akkor is teherbe lehet esni? Már hallodtam olyat hogy kiszakad és ezt ö érezni fogja ha kiszakad? Félek hát ha ugyan ugy belém jön.

Legjobb válasz: Ha jól használjátok a gumit, akkor minimális az esélye a szakadásnak. Tessék elolvasni a hozzá kapott kis tájékoztatót és betartani az utasításokat.

Ha jól használjátok a gumit, akkor minimális az esélye a szakadásnak. Tessék elolvasni a hozzá kapott kis tájékoztatót és betartani az utasításokat.
ésszel kell kefélni
érzi ha nem hülyegyerek.

Lehet úgy teherbe esni ha kb a pé-körül úgy szexelünk hogy a párom a punimra megy el, majd bedugja és még szexelünk, és én utána mentem el?

5 éve vagyunk együtt, nem védekezünk, gondoltuk ha jön jöjjön a baba... de én nagyon szeretném :)

Legjobb válasz: Hát van rá esély, mert neked elég egyetlen kis fickó a millióból és a hímvesszõn még marad annyi, ami ha jókor van jó helyen, akkor baba lesz.

Hát van rá esély, mert neked elég egyetlen kis fickó a millióból és a hímvesszõn még marad annyi, ami ha jókor van jó helyen, akkor baba lesz.
Ha olyan típus vagy (különösen termékeny), akkor elég nagy a valószínûsége. De ha babázni akartok, akkor csináljátok "rendesen" ;) Drukkolok :)
Gyesre és egyszeri anyasági támogatásra.
Csak GYES járna, GYED, TGYAS nem, mert annak munkaviszonybol származó biztosítási jogviszony az alapja. A gyet pedig a harmadik gyerektõl járna....
Hat akkor javaslom, hogy képezd magad.... TGYAS:Ki jogosult terhességi-gyermekágyi segélyre? A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelõzõ két éven belül 365 napon át biztosított volt, és  a biztosítás fennállása alatt, vagy  a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, vagy  a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül. Terhességi-gyermekágyi segélyre jogosult  az a nõ, aki a csecsemõt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, a gondozásba vétel napjától, 2012. január j-jétõl tgys-re jogosult továbbá  az a gyám, aki a csecsemõt jogerõs döntés alapján gondozza, a kirendelés napjától,  a csecsemõt gondozó vér szerinti apa, ha a szülõ nõ az egészségügyi szolgáltató által igazoltan, az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák, az igazoláson feltüntetett naptól ezen egészségi állapot fennállásáig,  a csecsemõt gondozó vér szerinti apa, ha a szülõ nõ meghal, az elhalálozás napjától,  az a férfi, aki a csecsemõt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket vele együtt örökbe fogadni szándékozó nõ az egészségügyi szolgáltató által igazoltan, az egészségi állapota miatt kikerül abból a háztartásból, ahol a gyermeket gondozzák, az igazoláson feltüntetett naptól ezen egészségi állapot fennállásáig,  az a férfi, aki a csecsemõt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha a gyermeket örökbe fogadni szándékozó nõ meghal, az elhalálozás napjától,  az a férfi, aki a csecsemõt egyedül vette örökbefogadási szándékkal nevelésbe, a gondozásba vétel napjától, GYED: Ki jogosult a gyed-re? A 2010 május 1-jét követõen született gyermekekre tekintettel igénybe vehetõ gyed jogosultsági feltételeként szükséges elõzetes biztosítási idõ – fõszabály szerint – 365 napra emelkedett. Ez alapján gyermekgondozási díjra jogosult:  a biztosított, gyermeket szülõ anya, ha a szülést megelõzõen két éven belül 365 napon át   biztosított volt, a biztosított szülõ, ha a gyermekgondozási díj igénylését megelõzõen két éven belül 365 napon át biztosított volt, a terhességi-gyermekágyi segélyben részesült anya, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi- gyermekágyi segély igénybevételének idõtartama alatt szûnt meg feltéve, hogy a terhességi- gyermekágyi segélyre való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállta alatt keletkezett és a szülést megelõzõen két éven belül 365 napon át biztosított volt, azzal, hogy valamennyi esetben további feltétel, hogy a gyermekgondozási díjat kérelmezõ személy a gyermeket saját háztartásában nevelje.
Hiába van neki meg a két év, utolsó, ha a szules idõpontjában nincs munkaviszonya, se TGYAS, se GYED nem jár neki....
A GYED, TGYAS igénylésének feltétele, hogy a szules idõpontjában a munkaviszony elõ legyen. Ha te csak októberig dolgoztál, akkor gyest fogsz kapni
köszi 4-es, 3-as vagyok, ezt nem tudtam :) hátha a kérdezõt is érdekli!
De jó, hogy vannak akik ilyen pontos választ tudnak adni!!! :) Nagyon hasznos!!!
Bérszámfejtõ - TB ügyintézõ vagyok, ha nekem nem hiszed el, hogy így van, akkor nézz utána. Nekem 8, csak válaszoltam, mert véletlenül láttam a kérdést.
GYED-re akkor vagy jogosult, ha az elmúlt két évben volt legalább 360 nap bejelentett munkaviszonyod. TGYÁS-ra pedig akkor, ha közvetlen szülés elõtt bejelentett munkaviszonyod van. A GYES alanyi jogon jár, akár fizeted a TB-t, akár nem.
és mi van, ha dolgozott októberig amúgy? nekem van munkám, volt is, csak érdekel. mert ugye ha idén esik teherbe a kérdezõ, akkor a tavalyi fizu az alapja.
Kedves 10.-es. Én nem tudok hozzászólni a kérdéshez, de viszont érdekelnek. Tegnapi naptól vagyok tgyás-on, hétfõig (03.12.-ig) táppénzen novembertõl mert nem akartam a gyest megigényelni, elõtte gyeden voltam a fiammal. Március 30.-ra vagyok kiírva, de viszont március 25.-én megszûnik a munkahelyem most már végleg. Én eddig tartottam ki. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor elvileg megkapom ugyanúgy a tgyást mert már meg van igényelve meg a gyedet is csak passzívan. Jól tudom?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Amugy 2011. szeptembertõl decemberig volt munkám. Illetve 2012.januártól októberig. A két munkahely között volt egy pár nap, amikor nem dolgoztam. Amugy 22 éves, van szakmám is és érettségim is, de egyszerûen nem kapok sehol munkát, millió helyre elküldtem az önéletrajzomat és 100-ból ha 5 visszajelez. És így h nem vesznek fel sehova, így nem is lesz gyakorlatom.Viszont az éveim meg mennek és hát azért nem 30 évessen szeretnék családot.
A kérdező hozzászólása: Miért nem akarod a gyest megigényelni?
1-es vagyok, elnézést, hogy én válaszolok, de azért nem akarta a gyest megigényelni, mert ugye az 25000 ft, de õ táppénzen tudott lenni ami a jövedelme 60%-a volt, gondolom több mint 25000 Ft
A kérdező hozzászólása: Értem. :) Köszi a választ!
Ha nekem (11-es vagyok) írtad a kérdést, hogy miért nem igényeltem meg a gyest, akkor igen, azért mert az kevesebb, mint a táppénz. Nem mindegy, hogy kapok 25.000 ft-ot vagy 3x annyit kb. Remélem a tgyással és a gyeddel sem lesz gondom és megkapom passzívan a gyerek 2 éves koráig. Aztán szerettünk volna majd egy 3. babát is, hát arra már csak gyest kapnék sajnos. De majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.
akkor is
ugyanugy "életképes" csak épp a mennyiségben tér el :D
Ha nem védekeztek, akkor persze.
Volt valahol egy tanulmány, hogy a félrelépõ pasik jelentõs része az akció elõtt 12 órán belül kiveri magának. Ennek biológiai oka van, a friss sperma életképesebb és az öreget veri ki ..:D
Független attól, hogy hányszor mész el. Teherbe eshet
Persze, nem is kérdéses, 1 db-spermium is elég a teherbe eséshez.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!