Találatok a következő kifejezésre: Ha úgy ki hogy (622 db)

Baj ha Úgy váltok hogy mindig tövig nyomom ki a kuplungot?

Azt halottam hogy nem tesz jót neki és jobb ha csak adig nyomom be amíg nem fog a kuplung. de nekem kényelmesebb ha tövig lenyomom a kuplungpedált. Igy szoktam meg.

Legjobb válasz: Akitõl ezt hallotad annak mond meg hogy buta :D csak mert úgy kel váltani hogy tövig lenyomod igen úgy a biztonságos mert úgy emel ki teljesen, ám ha elég vagány vagy akor még kuplung se kel és a váltó se fog tönkremenni mert lehet kuplung nélkül is váltani

Akitõl ezt hallotad annak mond meg hogy buta :D csak mert úgy kel váltani hogy tövig lenyomod igen úgy a biztonságos mert úgy emel ki teljesen, ám ha elég vagány vagy akor még kuplung se kel és a váltó se fog tönkremenni mert lehet kuplung nélkül is váltani
Szerintem a kuplung nélküli váltás biztosan káros, a kicsit benyomott is káros, csak kevésbé, és mivel nem tudjuk hol a határ, jobb ha kinyomod mindig teljesen. Ha majd nagyon sietsz és rutinos leszel, akkor majd nem nyomod be annyira, de ne izgulj ezen.

Ha úgy gondolom, hogy nem nézek ki rosszul, akkor már nyert ügyem van a nőknél?

Legjobb válasz: az, hogy te úgy gondolod nem jelenti azt, hogy jól is nézel ki. Kép és segítek.:):D

az, hogy te úgy gondolod nem jelenti azt, hogy jól is nézel ki. Kép és segítek.:) :D
Az önbizalom sokat számít...de nem mindig elég. Lehet hogy ez kell hozzá hogy nyert ügyed legyen, lehet hogy nem. De a személyiség, a kisugárzás is sokat számít, nem mindegy mit aggatott rád a társadalom sajnos.

Ugye azért az nem ugyanaz, hogy nem eszik valaki húst, viszont tojást igen? Mármint erkölcsi szempontból, ha úgy nézzük, hogy a tojásból is egy élet kelne ki, de azért az mégsem ugyanaz, mint amikor egy döglött állatot eszel meg, nem?

Köszi elõre is!

Legjobb válasz: A legtöbb tojás megtermékenyítetlen, így nem is lenne belõle élet. (Elnézést, szerintem lehet, hogy páran vegetáriánusok lesznek ettõl, de) kb az a mechanizmus, mint az embereknél a menstruáció.

A legtöbb tojás megtermékenyítetlen, így nem is lenne belõle élet. (Elnézést, szerintem lehet, hogy páran vegetáriánusok lesznek ettõl, de) kb az a mechanizmus, mint az embereknél a menstruáció.
A kérdező hozzászólása: Na igen , ez nem jutott eszembe , de olastam valahol én is ezt, amit írtál. Kár, hogy akkor nem jutott ez eszembe , amikor érvelnem kellett volna, annak a nagyokosnak, aki azt mondta nekem , hogy gyakorlatilag ugyanúgy állatot eszem azzal, hogy tojást eszem. Köszi! :)
Remélem tudod, hogy ez egy marhaság, úgy ahogy van. Az egész magasabbrendû élõvilág (elsõsorban az állatvilág) úgy fejlõdött ki, hogy a szaporább fejletlenebbek szolgálnak táplálékul a fejlettebbek számára. Az autotrof élõlények még csak-csak megvannak a szervetlen, sõt élettelen külvilággal, de a heterotrof táplálkozásúak egymásra épülnek. Márpedig ez (bármely ideológia szempontjából nézzük) felel meg a "normálisnak". Hagyd az erkölcsöt, az az emberi társas együttlét íratlan szabályainak összessége és nem sok köze van magához a táplálkozáshoz.
A kérdező hozzászólása: Biztosan van abban igazság, amit írtál, de én sokkal jobban érzem magam, mint lelkileg, mint fizikailag, hogy nem eszem húst.Lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, de ez van...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ellenkezõ véleménnyel vagyok errõl, de gondolom ilyen vélemények is jöhetnek. Szerintem a tápláléklánc egyik része az ember, ez pedig feltételezi azt, hogy ahogyan az állatoknak is megvan rá az esélyük, hogy emberhúst fogyasszanak, ha úgy adódik, úgy az embernek is megvan az esélye rá, hogy állathúst fogyasszon, mert ilyen a természet rendje. Az õsember soha nem filózott azon, hogy vajon milyen elvont morális szerepe van annak, hogy levadássza az adott állatot és egyszerû a magyarázat miért: azokban az idõkben vagy az állat halt meg, vagy te. A mai modern idõkben ez már megváltozott és rengeteg mûkajára, illetve ember által készített élelmiszerre van lehetõség, de épp ezek azok, amelyek távolabb állnak a természetes táplálkozástól, mint maga az állatoknak a lezsákmányolása. Az erkölcsi résszel tehát nem azért nem értek egyet én vagy bárki más, aki hasonlóan nem ért egyet, mert fittyet hánynánk az erkölcsre vagy a morális megközelítésekre, azonban ha végigvezeti az ember maga az egész folyamatot, akkor számos logikai hibákba botlanak azok, akik bármilyen jellegû moralitást is próbálnak belelátni a vegetarianizmusba. Nem általánosításként és nem is felületeskedésként megjegyezném azt, hogy néha adott életmódváltások mögött valamilyen olyan lelki okok állnak, amelyeket adott személy így próbál kompenzálni. Ez a „ jó érzés ” , amelyrõl sok vegetáriánus beszámol, és ami kizárólag annak tulajdonítható, hogy õ nem eszik húst, valahol egy olyan gondolkozást takar, hogy ellenkezõ esetben õ nem is volna egy jó ember, de miért gondolkozna bárki is így ? Ha már moralitásról van szó, akkor én azon gondolkoznék el inkább, hogy egy ember miért köti a saját jellemének a meghatározó részét egy olyan életviteli döntéshez, amelynek több szempontból nézve is abszurd, hogy akkora szerepe volna, hogy eldöntse azt, hogy X jó ember, illetve Y rossz ember kizárólag azért, mert az egyik eszik, illetve a másik nem eszik húst. Ha valaki ilyen végletekbe gondolkozik, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy miért jutott egyáltalán valaki odáig, hogy ilyen radikális nézeteket valljon. Ez csak az én véleményem, nem ítélkezem senki felett.
A kérdező hozzászólása: Szia! Végig olvastam a hozzászólásodat, és valahol teljes mértékben egyetértek veled. Amikor valakivel beszélek errõl, hogy nem eszem húst és , hogy erkölcsileg ez jó érzés nekem (bocsi, ha kicsit félreérthetõen fogalmaztam, akkor lehet, hogy nem ez a jó meghatározás) mindig hozzá szoktam tenni, hogy attól még, hogy valaki eszik , semmivel sem tartom õt rosszabb embernek, pláne, mert eddig én is ettem , mármint, nem mintha én lennék az etalon.Szóval itt elfelejtettem ezt leírni , bocsi. Nálam csupán annyiról van szó, hogy egyrészt állatszeretõ ember vagyok(persze hangsúlyozom, aki eszik húst, az is lehet az!)és rájöttem, hogyha le tudok mondani a húsról, akkor miért egyek meg olyan állatokat , akiket sajnálok, hogy az életüket adták olyasvalamiért, ami nélkül én személy szerint tudok létezni.A másik, (bár lehet ez beképzelten hangozhat egy kicsit)de picivel jobban tisztelem is magamat emiatt.Mondjuk , ez lehet képmutatás , mert mondom, nem kaparom a falat hús nélkül , szval lehet, mégsemakkora áldozat ez nekem... Amiben szerintem mindketten egyet érthetünk, hogy döntse el mindenki saját maga, hogy mit eszik és mit nem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Igen, végül is én sem tartom kevesebbnek vagy furábbnak vagy bármilyenebbnek is azokat, akik vegák, tehát az irány fordítva is érvényes. Én is úgy vagyok vele, hogy toleranciát kell adni a különbségnek, mert egyik oldal sem nevezhetõ rossznak és amíg ezzel valaki tisztában van, addig nincs is gond. A gondok ott kezdõdnek, amikor a vegák elkezdenek sárral dobálózni a húsevõkre, illetve a húsevõk vissza a vegákra és ilyenkor olyan érvek meg ellenérvek csapódnak össze, amelyek valahol értelmetlenek is, mert hasonlóan sok más témához, ez is egy olyan téma, amelyet végeláthatlan idõkig lehetne fûzni és amelynek tulajdonképpen soha nincs vége. Látod, nem mindig tudni azt, hogy adott emberben mi indítja meg ezt a fajta gondolkozást, hogy õ a hústól való absztinenciától jobban érzi magát, illetve azt sem tudni igazán, hogy egy másik emberben miért van ez másként. Én is ha belegondolok, hogy szeretem a húst és nem vetem meg magam azért, mert eszem húst, akkor ez természetesnek tûnik, de ha alább megyek és felteszem a kérdést, hogy „ Miért is ? ”, akkor nem tudnék oldalas okfejtéseket írni, de mondjuk nem is tartanám fontosnak. A lényeg az, hogy vannak olyan döntések az életben, amelyeket az ember egyszerûen érez saját magán belül és amelyeket nem kell magyaráznia másnak. Azt, hogy valaki vegetáriánus, kávézik, iszik, dohányzik, stb. – ezek mind olyan választások, amelyek talán örökké vitatottak lesznek, ugyanakkor az embernek gondoskodnia kell arról, hogy lehetõleg a magánügyét képezzék és ha valakinek el kell számolnod róla, akkor az kizárólag te legyél, mert végtére is a te mércéd az, amely igazán számít és nem a másoké.
A kérdező hozzászólása: Abszolút egyet értek.:)
Az embert úgy teremtette Isten, hogy csak növényevõ volt. Zöldségeket, magvakat, gyümölcsöt evett, de késõbb megengedte a húsevést. Csak a vér evését tiltotta meg az emberiségnek. Jézus is evett húst: halat, bárányt.
Azért durran szét, mert nem bírja a nyomást, és azért ragad fenn, mert nyálat is fújtál bele.

Ha úgy döntök, hogy nem szülök gyereket (ne firtassuk, hogy miért), akkor csak elkötik a petevezetéket vagy a méhet veszik ki?

A családban több n?nek volt méhdaganata, én ezt nem szeretném kivárni és mivel úgysem fogok gyereket szülni, kés?bb majd megm?ttetném magam. Trombózisveszély miatt nem szedhetek gyógyszert, így elég macerás a védekezés. Hallottam olyat, akit csak elkötöttek, aztán ikreket szült... Ilyen meglepit én nem szeretnék.

Legjobb válasz: Nagyon kétlem, hogy bármely orvos 35 éves kor elõtt megcsinálná neked a mûtétet. Fennáll a veszélye, hogy találkozol a nagy Õ-vel, aztán perled a dokit, hogy miért hagyta, hogy ilyet csinálj. Nem tudom törvény tiltja-e, de ha jól emlékszem csak 35 éves kor vagy 3 gyerek után engedélyezik.

Nagyon kétlem, hogy bármely orvos 35 éves kor elõtt megcsinálná neked a mûtétet. Fennáll a veszélye, hogy találkozol a nagy Õ-vel, aztán perled a dokit, hogy miért hagyta, hogy ilyet csinálj. Nem tudom törvény tiltja-e, de ha jól emlékszem csak 35 éves kor vagy 3 gyerek után engedélyezik.
Igazad van, hogy tavaly óta 18 évesen is dönthetsz a petefészek elkötése mellett....de azt is tudni kell, hogy ha megcsinálod akkor nincs visszaút, és fájdalmas procedúrával jár.A klímax az így is megmarad majd...Kivenni a méhedet csak azért mert te nem akarsz soha gyereket nem fogják....(ehhez komolyabb indok kell)Mivel úgy tûnik, hogy te tényleg nem akarsz babát akkor menj el a nõgyógyászodhoz, és beszéld meg vele....õ tud tanácsot és érveket is mondani....
A méhedet nem fogják kivenni, az biztos. A petevezeték elkötés is csak 35 éves kor fölött vagy 3 gyerek után kérhetõ. Lehet, h neked van okod, amiért nem akarsz gyereket, de elég felháborító, h a meddõségi centrumok tele vannak olyan nõkkel, akik elköttették magukat, aztán új pár/új gondolat, és most lombikkal próbálkozva veszik el az orvosok kapacitását azoktól, akik tényleg önhibájuon kívül betegek.
A kérdező hozzászólása: Tavaly óta 18 éves kor felett bárki megcsináltathatja. Nem is kell elõtte szülni. A nagy õ már megvan és tudja, hogy nem akarok gyereket, nincs ellenvetése. Szóval, a dokit tuti nem perelném be.:)
...és egy pszichológushoz is.....
Nem tudom hogyan értékelhették az elsõ válaszokat 100 %-osra, amikor tök téves adatokat tartalmaznak. Igen: 18 éves kortól bárkinek elkötik a petevezetékét, de nem mindegy. Ami a lényeg: a rák miatti védekezésre hivatkozva sajnos , vagy nem sajnos, de nem fognak "kipakolni". Szerintem ilyen orvost tényleg nem találsz, de azért próbáld megbeszélni valakivel...

Szerintetek hogyan javíthat valaki előnyösen a kinézetén (konkrétan ÉN! ), ha úgy találja, hogy elég előnytelenül néz ki és ezért nehezen boldogul a szebbik nemmel?

kinézet

Legjobb válasz: Ezt elég tágan fogalmaztad meg! Mi a baj? Nem vagy jó képû? Kövér vagy? Alacsony vagy? Elõnyös kinézeten sokat javít a stílusodnak megfelelõ ruha, magabiztosság, fellépés, kulturált viselkedés.

Ezt elég tágan fogalmaztad meg! Mi a baj? Nem vagy jó képû? Kövér vagy? Alacsony vagy? Elõnyös kinézeten sokat javít a stílusodnak megfelelõ ruha, magabiztosság, fellépés, kulturált viselkedés.
A kérdező hozzászólása: Magas vagyok , de vékony, az arcom is beesett és csontos. Sportolok , edzek, azzal nincs gond de valahogy nem tudok felszedni semmi súlyt. A többivel egyetértek.
Kérdezz olyat aki a közeledben stílusosabb, vagy mondjuk úgy "menõ". Sokszor nem látjuk nekünk mi állna jól és mások segítségével jobban megy.
A kérdező hozzászólása: Elõzõvel egyetértek megintcsak, viszont hiába igényes és stílusos valaki, ha a feje "ronda". Sajnos azt vettem észre , hogy a lányok is elsõre eldöntik , hogy valaki tetszik-e nekik vagy nem, utána már lehetetlen ezt a benyomást megváltoztatni.
küldj üzibe képet. szívesen segítek. szerencsés vagy az alakod miatt:)
Mit jelent az, hogy ronda a fejed? A szemeddel van gond, az orroddal, a füleiddel, a száddal vagy mivel?
A kérdező hozzászólása: Leginkább az összképpel szerintem.

Ha úgy érzem hogy orrsövényferdülésem van, kihez kell elösször fordulni?

Legjobb válasz: ismerõsöm fül-orr-gégészeten feküdt a mûtétkor. szerintem menj el egy ilyen szakrendelésre és ott megmondják, hogy mi a helyzet.

ismerõsöm fül-orr-gégészeten feküdt a mûtétkor. szerintem menj el egy ilyen szakrendelésre és ott megmondják, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm

Előny, ha ugy gondolom hogy nem nézek ki rosszul?

Jó nem mondom magam világ szepenek. El?ny? Jobban bejovok igy egy csajnak?

Legjobb válasz: az hogy elfogadtad önmagad és magadnak tetszel na az egy nagyon pozitív dolog. De , hogy a nõnknek mennyire tetszel az egy hót másik dolog!

az hogy elfogadtad önmagad és magadnak tetszel na az egy nagyon pozitív dolog. De , hogy a nõnknek mennyire tetszel az egy hót másik dolog!
már nem rossz :S én is azt hiszem nem nézek ki rosszul, mégse kellek a kutyának se :(
Szerintem jó, bírom ha egy srácnak van önbizalma. Ha a semmire, az kevésbé jó, de még mindig jobb, mint a siránkozás, hogy "csufi vagyok...". :D
Nekem kifejezetten imponál, ha egy férfinek van egy magabiztos kisugárzása magával kapcsolatosan. 23L
Ne egyel sok sos dolgot.
Gyorsan vegyél Telviránt.. Elég hatásosan tudja visszafojtani, de a legelején, amikor még csak érezni, akkor kell elkezdeni kenegetni... Akkor Te is hajlamos vagy rá...

Ha úgy tervezem, hogy szoptatni szeretném a Babát, akkor egyáltalán nem lehet alkoholt fogyasztanom, vagy mennyi idő alatt üröl ki a szervezetből?

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. A 14.24-esnek üzenem, nem azért szavaztak le mert rossz választ adtál. Hidd el, az enyém értelmetlenebb! :D Egyszerûen csak ez a hobbijuk, sajna nem csak ennél a kérdésnél fordul elõ. Kedves kérdezõ! Amúgy attól függ tényleg, hogy mit szeretnél inni! A vodka, unikum, pálesz tényleg nem jó! :)

Kedves kérdezõ! Ha alkoholista lennél, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést itt! Amúgy ha néha ki szeretnél rúgni a hámból, létezik az elõre lefejt tej könnyû tárolása. Persze ez akkor, ha tudsz elõre lefejni!
Elsõ vagyok. A 14.24-esnek üzenem, nem azért szavaztak le mert rossz választ adtál. Hidd el, az enyém értelmetlenebb! :D Egyszerûen csak ez a hobbijuk, sajna nem csak ennél a kérdésnél fordul elõ. Kedves kérdezõ! Amúgy attól függ tényleg, hogy mit szeretnél inni! A vodka, unikum, pálesz tényleg nem jó! :)
Szia Egy-egy dl vörösbort, vagy egy pohárnyi sört nyugodtan megihatsz (persze mértékkel :D ), ezekben a mennyiségekben elenyészõ az alkoholtartalom. Ha mondjuk kb szopi után iszod meg, akkor a következõ szopásig kiürül. Én ezt a dokimtól tudom, õ kifejezetten javasolta, hogy minõségi vörösborból minden nap igyak meg 1-2 vörösbort, mert élettanilag ez hasznos a szülésbõl való felépüléshez. A barna sört is szokták javasolni szoptatós mamiknak az északi országokban.
A 14.24-es válaszoló vagyok. Attól, hogy lepontoztok még tény marad, hogy nem a kisujjamból szoptam ki a válaszomat, hanem az orvosomtól kapott infót írtam le! Gondoljátok, hogy egy szülész-nõgyógyász, aki egyetemet végzett és akinek ez a hivatása, pusztán rosszakaratból hamis infót mond? Nonszensz. Kérdezzétek csak meg nyugodtan a saját dokitokat, õ is ugyanezt fogja mondani. A minõségi vörösbor (lehetõleg édes vagy félédes, mert a szárazban sok a csersav) igenis tartalmaz olyan értékes tápanyagokat, amik hasznosak a szervezetnek, például a vérképzéshez. Aki szülésnél/gyermekágyi vérzéskor sok vért veszít, az pl infúzióban ugyanilyen hatású gyógyszert kap. Mit gondoltok, mûtétek után miért javasolják a belgyógyászok és a sebészek szintén a napi 1-2 dl bort? És félreértés ne essék, nem azt írtam, hogy nyugodtan lehet vedelni!
elírtam az elõbb, tehát 1-2 dl vörösbort :d bocsi
1-1 dl vorosbor tenyleg nem art meg. Es a tejjel kevesebb jut at, mint ha terhesseg alatt fogyasztod. Ha meg akarsz gyozodni rola, hogy kiurult-e mar, akkor lehet venni tesztet, ami megmutatja, hogy van-e meg alkohol a tejben. (Legalabbis itt nalunk lehet, Angliaban elek.)
Hmmm.....érdekes a kérdésed. Én inkább szoptatok, mint hogy igyak. :)
Én nem értem a kérdésed. Terhesen akarsz alkoholt fogyasztani? Vagy mikor? Tudtommal szoptatás alatt ugyanúgy "viselkedni" mint terhesség alatt.
Sem terhesen sem a szoptatás alatt nem ajánlatos alkoholt fogyasztani.Az nem igaz, hogy kicsi nem árt.Bizony árthat az is.A tejbe pedig akadálytalanul jut át amit megeszel megiszol.Igyál alkoholmentes sört. Szerintem egyáltalán nem olyan fontos az alkohol az életünkbe, hogy ilyenkor ezen kelljen gondolkodni, hogy miért nem lehet meginni.Persze nagyon sok a felelõtlen szülõ.
A kérdező hozzászólása: Nem arra gondoltam, hogy vedelni szeretnék, csak kíváncsi voltam, hogy ha mondjuk 2 évig szoptatok, akkor addig egy kortyot sem lehet inni, nem vagyok iszákos, de azért elõbb-utóbb biztos hiányozna 1-1 a párommal vagy barátokkal eltöltött estén 1-1 pohár finom ital.Azért köszönöm a válaszokat!
Én sem értem, miért kell rögtön azt hinni, hogy alkoholista! Én pl. nagyon örülök ennek a kérdésnek, mert engem is foglalkoztat. Igenis meg szoktunk inni a családdal egy-két jó bort, sört. És most karácsonykor, újévkor is megittam, nem hiszem hogy ártottam volna vele a babáimnak. És én is kíváncsi vagyok, hogy szülés után, ha sikerülne szoptatnom mindhárom babámat is, akkor vajon néha-néha megihatok-e egy kis bort (vagy inkább sört, mert nyáron lesz pl. a szülinapom is, akkor meg azt jobban kívánja az ember) Bár én erre választ félig-meddig az elõttem szólótól tudtam leszûrni (aki Angliából írt), igaz nem is én tettem fel kérdést, de köszi szépen. Esetleg valaki tudja tényleg, mennyi idõ alatt ürül ki? Nálam mondjuk valószínûleg kizárt, mivel három babának így is nagyon jó lesz, ha tudok az etetések alkalmával tejet adni, nemhogy elõre lefejni. Aztán ki tudja, hátha.
19:44-es irojanak: Harmas ikreket varsz, v. tandem szopi lesz?:)
Hármasikreket! most vagyok 16 hetes.
Ha van kedved, gyere at kicsit a http://www.hoxa.hu-ra, ott tudunk dumcsizni. Szoptatos csoportban onkentes vagyok, minden heten talalkozok szoptatasi tanacsadoval, meg tudom kerdezni, ami erdekel. A juniusi babat varok kozott megtalalsz.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utóbbi válszokat, már kezdtem magam 1 szörnyetegnek érezni a sok szuperanyuka mellett, mert a Baba mellett mertem egy kis kikapcsolódásra gondolni...
A kérdező hozzászólása: Köszi az utóbbi válaszokat, mert a sok szuperanyuka mellett, már kezdtem magam 1 szörnyetegnek gondolni, hogy a Baba mellett mereka kikapcsolódásra gondolni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!