Találatok a következő kifejezésre: Ha úgy hogy 6-7 (10 db)

Mikortól érzi a baba a mama hangulat változásait? Úgy értem hogy 6-7 hetes terhességnél ártok neki ha idegeskedek néha vagy sírok? A nagyobbik gyerekem néha kikészít és ilyenkor az ideg majd szét vág de nem szeretnék ártani a babámnak.

Próbálok mindig gyorsan megnyugodni de olyan rossz a gyerekem hogy lehetetlen bírni vele.

Legjobb válasz: Szia! Nem tesz jót az idegeskedés de elvileg 13.héttõl érzi a hangulatod a baba! http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html

Szia! Nem tesz jót az idegeskedés de elvileg 13.héttõl érzi a hangulatod a baba! http://www.freeweb.hu/mama-baba/hetrolhetre1.html

Ha úgy alakul, hogy 6-7 hónapos terhesen, kis terhességi cukorral kell új orvost keresnem, vajon elvállalnak még ilyenkor?

Magánrendelésen gondoltam az új dokit is, megkeresni, szóval remélem, nem lesz gond, de érdekelne, ki mit tapasztalt.

Legjobb válasz: Hát hogyne vállalna el? Miért ne? Semmi olyan nincs benne, amiért ne vállalna el. Én is 24 hetesen költöztem, és semmi gond nem volt:-)

Hát hogyne vállalna el? Miért ne? Semmi olyan nincs benne, amiért ne vállalna el. Én is 24 hetesen költöztem, és semmi gond nem volt:-)
Biztosan el fog vállalni, ha felkéred!
Engem elvállalt a dokim 6 hónapos terhesen terhességi cukorral, és egy elõre láthatóan bonyolult csáaszárral::) )

3 hónapos kisfiam a mai napon eddig 2-szer evett mindössze. Ma nagyon sokat alszik. Igény szerint etetem, de eddig a napi 6-7-szeri evés az meg szokott lenni. Ma úgy néz ki nem lesz. Max. Csak 5 ha az meglesz. Nem baj hogy ma ilyen kevésszer eszik?

Legjobb válasz: Lányom 3hósan napi 5x evett,de ebben az éjjel nem volt benne,mert aludt este 6tól reggel 6-8ig.Nem fog éhenhalni,ha ma egyszer nem eszik 6-7x,ne aggódj.Ha éhes lenne,felkelne.

Lányom 3hósan napi 5x evett, de ebben az éjjel nem volt benne, mert aludt este 6tól reggel 6-8ig.Nem fog éhenhalni, ha ma egyszer nem eszik 6-7x, ne aggódj.Ha éhes lenne, felkelne.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez igaz. Köszönöm. Csak folyton futkozom a szobájába hogy ránézzek, de olyan édesen alszik. Nincs szívem felébreszteni.
Az enyém is csak 5x evett ebben a korban, úgyhogy nagy baj nem fog történni.


ZP kibúvó? A kérdésem az lenne, hogy 16évesen, ha bemegyek a Zp-be 6-7 között, akkor ugye nem kell zöld kártya, vagy?

De ha mégis, akkor ha 6kor bemegyek és a koncert amúgy 800ft, akkor nem kell már fizetnem érte, hiszen benn vagyok? A kérdésem a zöldkártya miatt, csak azért fontos, mert a szüleimnek nincs kedvük egy héten belül megkeresni a helyet stb..

Legjobb válasz: bemész korábban,nincs vele gáz én is párszor már bementem így(az exem elég spórolós fajta volt az meg fájt volna neki ha én fizetem a jegyetxD),kutya se nézni,max picit unatkozol ameddig vársz a kezdésre

bemész korábban, nincs vele gáz én is párszor már bementem így(az exem elég spórolós fajta volt az meg fájt volna neki ha én fizetem a jegyetxD), kutya se nézni, max picit unatkozol ameddig vársz a kezdésre
Ne aggódj, a kérdezõt nem lehet lepontozni!
1.ki ne aggódjon? 2.ki pontozná le?
Le se lehet pontozni, de ennyi erõvel holnaptól mindenki ide írja majd a nem ide illõ kérdéseit....

Régen ugye az volt az általános, hogy hetente (vasárnap) mostak hajat az emberek? Akkor még kibírt 5-6-7 napot is az emberek haja?

Legjobb válasz: Régebben, mikor általános iskolába jártam, akkor nekem is vasárnap volt mosva a hajam, tehát heti 1x. Mikor középiskolába kerültem, akkor Átszoktam a Vasárnap-Szerdára. Fõiskolás koromtól egészen mostanáig pedig 3 naponta mosom. De jó is lenne megint heti 1x mosni... :( Minél idõsebb lettem és ahogy kamaszodtam, annál sûrûbben kellett mosnom. De szerintem ez az emberek többségénél így van. 21/L

Régebben, mikor általános iskolába jártam, akkor nekem is vasárnap volt mosva a hajam, tehát heti 1x. Mikor középiskolába kerültem, akkor Átszoktam a Vasárnap-Szerdára. Fõiskolás koromtól egészen mostanáig pedig 3 naponta mosom. De jó is lenne megint heti 1x mosni... :( Minél idõsebb lettem és ahogy kamaszodtam, annál sûrûbben kellett mosnom. De szerintem ez az emberek többségénél így van. 21/L
Hát nekem most is simán kibírja a hajam, ha 5 naponta mosom. Természetes, sûrû, hosszú, göndör hajam van és sokat foglalkozom vele, hogy így nézzen ki, de nem mosom 3 naponta..
Mielõtt elkezdtem kamaszodni, nekem is elég volt vasárnaponta mosni (még jó is, a fenekemig ért, nem 2 perc volt azért a mosás+szárítás) Aztán elkezdett korpásodni, akkor szoktam rá a vasárnap + szerdára. A korpa eltûnt, azóta kicsit zsírosodik. Most is kétszer mosom hetente. Utolsó nap már nem szép friss, de nem akarom ennél gyakrabban.
Egyetértek a 4. válaszolóval. Nem lehet összehasonlítani a mostani helyzetet a régivel. Azt még hozzátenném, hogy régebben a legtöbb nõnek hosszú haja volt, amit befonva hordott vagy kontyban, és nem zavarta, hogy zsíros. Meg amikor a régi samponokkal vagy elõtte szappannal mosták a hajukat, az rendesen kiszárította, amitõl persze jobban károsodott, de nem kellett annyit mosni.
Nekem derékig érõ, dús sötétszõke hajam van és hetente csak 1-szer mosom, mert nem zsírosodik hamar, aminek nagyon örülök , sokan még rá is csodálkoznak 5.nap hogy olyan mintha tegnap mostam volna hajat, nem tudom mitõl függ, de örülök neki hogy nem kell 3-4 naponta mosni :) 14/L

Jó az, ha úgy alszom le a 8 órát, hogy este 6-7 órát alszok, délután pedig 1-2 órát?

Este képtelen vagyok 11 előtt elaludni, de délután ha alszok, utána jobbam megy a tanulás, pláne ha nagyon sokat kell tanulnom.

Legjobb válasz: Igen, ez az ideális, és érzed is, hogy ez jó neked.

Igen, ez az ideális, és érzed is, hogy ez jó neked.

Akiknél kis méretű a babaszoba! Kb 6-7 nm-es babaszobátok hogyan van berendezve? Ha tudtok képet is linkelhettek (úgy még jobb).

Köszi

Legjobb válasz: Nálunk 8 nm körül van, kis téglalap. Vékony, de aránylag hosszú szobácska. MOndjuk mint egy paneles sima félszoba. Nálunk a fal egyik hosszában van az ágya, másik hosszában (nem pont egymással szembe, hanem kicsit eltolva) a szekrény. A játékosdobozkái a szoba végében vannak. De õ csak alszik ott, ugyanis játszani a nappaliban játszik úgyis .)

Nálunk 8 nm körül van, kis téglalap. Vékony, de aránylag hosszú szobácska. MOndjuk mint egy paneles sima félszoba. Nálunk a fal egyik hosszában van az ágya, másik hosszában (nem pont egymással szembe, hanem kicsit eltolva) a szekrény. A játékosdobozkái a szoba végében vannak. De õ csak alszik ott, ugyanis játszani a nappaliban játszik úgyis .)
2*3 méteres szoba. Most egy picit másképp van, de sokáig így volt: bal oldalt a rácsos ágy, és a marha nagy ruhásszekrény (plafonig ér és 1 méter széles), még egy kis hely hosszában, ott játékos dobozok jobb oldalt a kis leesésgátlós ágy (160 cm hosszú), és egy kisebb szekrény (régen pelenkázónak használtam, most játékok vannak a tetején). A két ágy között kb 30 centi van. Itt játszanak a nappaliban, a gyerekszobában erre nincs hely, ott csak alvás és a ruhák, meg a játék egy része (a többi a nappaliban).
2.vagyok, nálunk is harmonikaajtó van
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat. Az ajtó nálunk a bal sarokra esik, vele teljesen szemben a bal oldali falon van az ágya, más nem fér ide. Az Ajtóval szembeni falon van az ablak középen, a sarokban a jobb falra merõlegesen van a pelenkázó, mellette fotel, az ajtó falán pedig egy szekrény. Remélem érthetõ ahogy írtam. A pelenkázó mellett van egy hézag mert az ajtaja nem nyílna a radiátor miatt ha fentebb tolnám, de a lányom folyton bedobálja a ruháit és minden mást amit irtó nehéz kihalászni onnan. Szeretném átrendezni valahogy a szobát de az ágyát nem akarom mozdítani mert a hálónk az õ szobájával szemben van és rálát az ágyunkra ha felébred (nyitva szoktam hagyni az ajtót. Szerintetek hogy lehetne praktikusan átrendezni?
Eléggé vizuális vagyok, így bár nagyjából elképzeltem amit írtál, mégsem tudok így látatlanban segíteni. Ha van rá keret, akkor helytakarékos bútorokkal lehet majd a szobán alakítani, ha a kicsi nagyobb lesz. Most pedig nem tudom más mondani, hogy vagy tologassátok a bútorokat, hátha megtaláljátok a megfelelõ pozíciót, vagy pedig az a lyukat tömd be valamivel, tegyél oda egy kis kukát, vagy egy dobozt, amibe belepakolhat, és könnyebb kihúzni. Ha meg nagyon pici a rés, akkor nem tudom...
*ha kicsit nagyobb lesz a babád
Ha nem hagyod sírni, akkor soha nem fog egyedül aludni az ágyában.
Hagyd sírni hagyni??Ne szólj hozzá???Könyörgöm 10 hónapos.Azt sem tudja mi történik körülötte!!!!!!Két gyerekes anyaként mondom, a modern nevelés néhol hibádzik!Egyszerûen hiányzik neki a közelséged.Kell neki a megerõsítés hogy éjjel, mikor sötét van, és mások a zajok mint nappal mikor mindig anya közelében van, akkor is van anya aki megvédi ha véletlen felriad. Képzeld magad a helyébe!!.Vidd át az ágyát hozzátok, és akkor hallja hogy ott vagy, és nyugodtan fog aludni.Ráér még önállóvá válni!!Míg baba anyára van szüksége és nem síri csendre, és sötétre!
Ne hagyd sírni semmiképp! Menj be, de ne szólj hozzá, csak fektesd le és gyere ki. Lehet, hogy eleinte ezt egy csomószor meg kell csinálnod, de utána jó lesz - elvileg... Nekünk ez jött be.
Hát ha úgy alszik, hogy odaveszed magadhoz, akkor miért nem csinálod azt?? Az én fiam 8 hónapos, kb 4 hós kora óta nem szopizik éjjel, de van hogy felébred.Egy ideig átvettem, úgy tudott jól aludni, aztán nem kelt fel, aludt.Most 1-2 napja a foga miatt eléggé szenved, az elmúlt éjjel kb negyed órát simogattam(4-5 között valamikor), nem nyugodott meg, fogtam, magam mellé vettem, negyed8ig aludtunk. Én is szerettem szüleim mellett aludni, minden gyerek szeret.Én nem kínoznám magam, simán oda venném magunkhoz és aludnék7ig:) Hidd el, oka van hogy felkel, ha ez elmúlik, akkor az ágyában fogja végigaludni az éjszakát.
Szinte mintha a saját helyzetünket írtad volna le! Én éjjel átmegyek hozzá és bizony bárki mondjon akármit is, én ott alszok vele reggelig, ha több kettõnél, és csak úgy alszik vissza. Ha nagyobb lesz, majd alszik egyedül, de így legalább csönd van, és mindenki alszik a családban.
utolsó vagyok: 8-9 -ig is alszunk így reggel!
10 és fél hósak a fiaim, ugyanezt csinálják. Az egyiknek elég ha leteszem az ágyunkra, alszik is. Lehet reggelig, azt még nem próbáltam, nem igazán kivitelezhetõ. Mert ugye ott a másik, akinek nem mindig elég ez, szopi is kell. Sokszor kelünk, inkább alig alszunk. :-( Én sem akarom õket síratni, van melletük egy kislányom is, márcsak miatta sem.
Ha van válasz, akkor az az xda developers fórumon lesz, keresd ott ki a készüléked.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!