Találatok a következő kifejezésre: Ha úgy h van baba, (11 db)

Ha úgy érzem, h van baba, tünetekből is, de sajnos megjött (jóval kevesebb mennyiségben mint máskor), mikor csináljak tesztet. Ha vége ennek a vérezgetésnek vagy akár most?

Legjobb válasz: Szia. Ha csak vérezgetsz, majd ha elmúlik tesztelj persze. Én is vérezgettem az elején de csak minimálisan. Még a tesztelés elõtt is 1 nappal. 18hetes kismama vagyok és a tesztelés után már abszólut nem véreztem.Sok sikert,szóritok.

Szia. Ha csak vérezgetsz, majd ha elmúlik tesztelj persze. Én is vérezgettem az elején de csak minimálisan. Még a tesztelés elõtt is 1 nappal. 18hetes kismama vagyok és a tesztelés után már abszólut nem véreztem.Sok sikert, szóritok.
A tünetekbõl ítélve tényleg van baba! Sokaknak megjön, de ez a mensi teljesen más, mint egyébként, kevesebb is jóval. A teszttel várj még néhány napot, mert most kezd el termelõdni a szervezetedben a hcg hormon, amit a teszt mér. Most még talán nem mutatna semmit, de 1-2 nap alatt termelõdik annyi, hogy megjelenjen a második csík a teszten. Még egy kis türelem és örülhetsz a picidnek! Szorítok!
Szerintem akár most is lehet, de ha biztosabb eredményt akarsz, várj pár napot. Ha az elsõ teszt negatív, még akkor is érdemes néhány nap után még egy teszet próbálni. Drukkolok!
Teli almot alszik. Nezz utana
A kérdező hozzászólása: igen arra gondoltam de azt is mondtak h a házi ékszerteknõsök nem szoktak
Hát az úgy van , hogy ha nem adsz neki enni és szépen lasan hozzászoktatod a hideghez , akkor alszik téli álmot , van lámpája , ha nincs szerezz be egyet , és ha megengedheted vegyél a kisállatboltban ott olyan d-vitaminosak vannak meg foszforeszkáló kupolával :D

Ha az internet Lan-ba van eloszva a házba meg lehet csinálni ugy hogy én adjam meg a ház többi gépének h mennyi jusson?

vagy le tudom e álitani a gépemr?l a netet h a többi ne kapjon csak én?

Legjobb válasz: Igen, meg lehet. Ha az elosztó router-hez hozzáférsz és van a routerben QOS kezelés.

Igen, meg lehet. Ha az elosztó router-hez hozzáférsz és van a routerben QOS kezelés.
A kérdező hozzászólása: És ha a ruterhez hozzá se tudok férni valamien okoktol fogva akkor mi van?
A kérdező hozzászólása: ahogy látom senki se tud segiteni :S

örülnék ha tudnátok segíteni van egy 95 1.4 astrám megnéztem ma a gyertyákat mindent ugyan oda raktam vissza és beindításnál érzékeltem h valami nem oké nem megy a 4. henger szaggatva megy durog Mi lehet a baja? :S

A gyújtó kábel elvileg jó nem értem mi lehet és hiába rakom át a gyertyákat egyik hejrõl a másikra ugyan ez ..tény h nem fiatalok a gyertyák sem de mindig csak a 4. henger szünetel ..

Legjobb válasz: Minek nyúltál hozzá? Elõtte jó volt? Biztos ott a baj amihez nyúltál: kábel, pipa, gyertya..

Minek nyúltál hozzá? Elõtte jó volt? Biztos ott a baj amihez nyúltál: kábel, pipa, gyertya..
lehet, hogy mindíg egy rossz gyertyát rakosgatasz! Vedd ki mind, testeld le és indítózz! (2fõ) Ha egyenletesen szikrázik, jó!

Bocsi, ha buta kerdes, de jart mar ugy valaki kozuletek, h megjott neki, volt is valamennyi, aztan par napig csak nagyon keves, es a vegen kiderult h baba van a dologban?

Legjobb válasz: Így született a férjem. :) Anyósom 2 héttel azelõtt vette észre a terhességet, hogy megmozdult volna a baba. :)

Így született a férjem. :) Anyósom 2 héttel azelõtt vette észre a terhességet, hogy megmozdult volna a baba. :)
A barátnõm.
igy szuletett a fiam majusban:-):-):-)
Nekem megjött, igaz csak 1 délelõtt volt vérzés, aztán utána nem véreztem.De lehet azért sem volt utána vérzés, mert csináltam egy tesztet, ami pozitív lett, na gondoltam akkor nem normális a vérzés, elmentem dokihoz, aki megállapította a terhességet, írt ki gyógyszert, meg mondta hogy feküdjek. Azóta minden rendben hála Istennek, 20 hetes vagyok.
Ha elkészíted akkor már nem lesz baja.
Szagold meg, ha nincs baja, megfõzve sem lesz baja.
Ha már egyszer átesett valami hõkezelésen = sütés-fõzés, akkor attól kezdve az eredeti szavatossági idõt nem kell számontartani. Vagyis, ha fasírozottnak, vagy stefániának szántad, akkor azt ma jó lenne ha megsütnéd, holnap majd csak melegítened kell. Ha valami tölteléket akartál belõle készíteni, és ehhez fõszerekkel együtt párolni, akkor párold puhára és úgy már visszateheted a hûtõdbe.
Ha megcsinálod, nem lesz semmi baja. Egyébként ha veszel így, és nem akarod megcsinálni aznap, fagyaszd le, és akkor megáll a romlási idõ. Mi mindig így szoktuk, illetve inkább nagymamám, de sose lett még senkinek baja tõle:)

Lehetséges a baba ha a ciklusom legelején voltunk együtt? Most (nem) kellene megjönnie, és ugy is érzem h baba van. Teszteljek?

Legjobb válasz: Szia. Tesztelhetsz most is, de az még nem biztos hogy pozitív lesz. Szerintem várj még vele egy pár napot és utána tesztelj. Azért majd írd meg hogy mi lett az eredmény. Babybogyó87 8 hetes km

Szia. Tesztelhetsz most is, de az még nem biztos hogy pozitív lesz. Szerintem várj még vele egy pár napot és utána tesztelj. Azért majd írd meg hogy mi lett az eredmény. Babybogyó87 8 hetes km
A kérdező hozzászólása: De jóóó Neked..nekem bizti nem lesz ilyen szerencsém..:-(
Ne aggódj, neked is sikerül majd, és ha úgy érzed hogy terhes vagy, akkor próbálj meg tesztelni. De akkor sem csüggedj el, ha esetleg most negatív lesz, mert még nem biztos hogy elegendõ mennyiségû HCG van a vizeletedben. akkor próbáld meg pár nap múlva. Én szorítok neked. puszika Babybogyó87

Holnap megyek 4hós lányommal csípőszűrésre. Azt hallottam h az baj, ha eltér a két lábán a redők száma! Neki az egyiken 3 van a másikon kettő. Ugye nem lesz ettől baja? Vagy ez nagy gond?

Lécci nyugtassatok meg mert már olyan gyomoridegem van h csak na.Egyébként nagyon er?s baba,már majdnem ül,és ha felállítom akkor ugrál meg lépegetni akar.Ja és hajlik mindenfelé.

Legjobb válasz: Szia! A csípõszûrést eltérõ idõpntban végzik az ország különbözõ pontjain (nálunk Hajdú-Biharban 6 hetesen - bár már születésük után átesnek egy gyors, de nem szakorvosi vizsgálaton, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 4 hónaposan) - legalábbis több,volt osztálytársammal együtt ezt tapasztaltuk. A redõk számának eltérése nálunk is megvolt, és kötött a pici lányom csípõje, de azt tornával lehet korrigálni, amit a gyermek ortopéd szakorvos pontosan megmutat. Én is próbálkoztam elõtte tornával, de mivel csak az egyik csípõje volt kötött, így az nem használt, csak a speciális torna. Egy dolog viszont nagyon fontos: a babádnak NEM fáj a torna, mivel nagyon lazák az ízületei, izmai. Eleinte azért sírnak, mert kellemetlen számukra, hogy nem õk irányítják a saját testüket. Az én lányom most már akkor nyekereg, ha elmarad valamiért pelenkázáskor a torna (mivel minden pelenkázáskor át kell mozgatni). Ha van kérdésed, írj nyugodtan, már 14 hete tornázunk a babóval!

Szia! Teljesen megértem az aggodalmaidat, kérdéseidet, felháborodásodat. Nekünk is amikor a terpeszpelenkát elõírták, a kengyelt is beígérték. Ugyanezek a gondok gyötörtek engem is. A terpeszpelus azért kellett nekünk, mert a csípõmagja fejletlen volt, a torna meg a kötött csípõre. Ezt persze csak a magándoki mondta el, az állami (TB által finanszírozott - haha, jó vicc) ortopédusnak erre "nem volt ideje". A kengyelrõl szerintem gyógyászati segédeszköz boltban érdeklõdj. Mi is ott vettük a pelust, és nem az a mûanyag, gumis vacak volt, hanem textil, ami oldalán lyukas, szellõs, baba mintás. http://dsreha.gyogybolt.hu/index.php?s=item&id=0000000097352 - itt találtam egy Pavlik kengyelt, itt meg írnak róla: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9124565?cmd=Arti.. Kitartás!!! És hidd el, a pici lányod nagyon ügyes, jól fogja bírni. Én sokszor sírva fakadtam, hogy Eszti sokkal jobban bírja, mint én, pedig õ hordta (nem pedig én (mármint a terpeszpelenkát; tudom, hogy nem ugyanaz, de kényszertartásban volt azzal õ is)
Szia! A csípõszûrést eltérõ idõpntban végzik az ország különbözõ pontjain (nálunk Hajdú-Biharban 6 hetesen - bár már születésük után átesnek egy gyors, de nem szakorvosi vizsgálaton, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 4 hónaposan) - legalábbis több, volt osztálytársammal együtt ezt tapasztaltuk. A redõk számának eltérése nálunk is megvolt, és kötött a pici lányom csípõje, de azt tornával lehet korrigálni, amit a gyermek ortopéd szakorvos pontosan megmutat. Én is próbálkoztam elõtte tornával, de mivel csak az egyik csípõje volt kötött, így az nem használt, csak a speciális torna. Egy dolog viszont nagyon fontos: a babádnak NEM fáj a torna, mivel nagyon lazák az ízületei, izmai. Eleinte azért sírnak, mert kellemetlen számukra, hogy nem õk irányítják a saját testüket. Az én lányom most már akkor nyekereg, ha elmarad valamiért pelenkázáskor a torna (mivel minden pelenkázáskor át kell mozgatni). Ha van kérdésed, írj nyugodtan, már 14 hete tornázunk a babóval!
Szia! Ha úgy érzed, hogy nem tájékoztattak eléggé, menj el magánrendelésre. Mikor mi 6 hetesen elmentünk, nekünk sem mondott semmi konkrétat, csak nagyon megijesztett a doki. Nem tudtunk belenyugodni, és elmentünk egy ortopéd magánrendelésre. 6.000 forintba került, de legalább megértettem mindent, normálisan beszéltek velem, és válaszoltak a bennem felmerülõ kérdésekre is. Egyébként hogy telt a mai nap, na meg az éjszaka? (azért kérdezem az éjszakát, mert gondolom, már csak reggel fogod ezt olvasni) Amúgy terpeszpelenkát is kellett hordanunk a torna mellé 4 hétig, de hamar megszokta. Hátha a te babád is ügyesen megszokja a kengyelt. Kitartás!!!
Ha felhúzod és szétnyitod a lábacskáit, érzed, hogy kötöttebb-e az egyik csípõje a másiknál. Ha igen, akkor tornáztasd (ezt biztos mutatta a védõnõ). Felhúzod a lábait, finoman próbálod lenyomni (csak addig, amíg megy, ne erõltesd, de mindig egy kicsit lejjebb fog menni), meg körözz a térdeivel. Az én kislányomé is kötött volt (már 2 hetesen észrevettem, szóltam a dokinak, és tornáztattam, így végül szépen kilazult, és nem lett semmi baj).
A kérdező hozzászólása: Itt vagyok!Eddig alszik ahogy szokott 9tõl.Nem az estével lesz a baj szerintem, hanem a nappallal.ALig tud mozogni.Egyébként itt az a szokás(Miskolc) h újszülött kortól minden babának kötelezõ-vagyis ajánlott-(fõleg a lányoknak)a terpeszpelenka, 3hónapig.Aztán 3hós korban van szûrés.Hát ha belegondolsz de most komolyan h ha 3hónapig hordja a terpeszpelust, aztán elviszed, és ott még 3hóig kengyel akkor szerencsétlen tisztára fejletlen lesz, abban semmit nem tud csinálni.Az alapvetõ dolgok mint a ide fordulok, meg odafordulok, meg a mászás gyakorlása, én rengetegszer raktam eddig hasra napközben az ágyra h erõsödjön, meg tanuljon mászni kúszni, és már olyan ügyes.És van h elvan úgy másfél órát is.Ha megunja átfordul hátra aztán már vissza is stb.És most?Majd fekszik mint egy darab fa??Én ebbe nem tudok belenyugodni!Amúgy arra akartam kijukadni h nekünk is kellett volna a terpeszp. de csak néha adtam rá, és az orvosunk soha nem mondta h ha emellett tornáztatom is akkor mindjárt jobb a helyzet, meg a rendszeres hason alvásra is azt mondták jót tesz.Ezzel nincs is gond mert csak úgy alszik, azt ittem az kénylmetlen neki(tetpeszp.)na meg igaz még pici volt, meg lehet felelõtlen voltam de olyan rossz volt ránézni olyankor.Most meg mégszörnyûbb.Na de ebbõl tanul az ember, De még mindig nem írtam le a lényeget.Szóval újszülöttkortól hordod 3hóig a pelenkát, majd elmész szûrésre és kiderül h még mindig nem jó, és kapsz kengyelt még 3hóig.Szegény gyerek így él 6hónapon keresztül????Ezt nem bírom felfogni h miért nem találnak ki valamit erre.Nekem miért nem mutattak tornát már az elején mikor tudta az orvos h nekem is volt kengyelem.Nem õ csak belenyugodott h akkor Aminának is lesz és kész, mert úgyis örökli tõlem.Miért nem akarta õ is megelõzni? Ma velünk együtt volt egy ugyanekkora kislány és õ rendszeresen hordta mostanáig a t.pelust, és most mégis kell neki kengyel.Az eszem megáll komolyan.HÁt nem tud mozogni az a gyerek!Ezért születika világra h mindig kényelmetlenül legyen?Holott te azt szeretnéd h a lehetõ legkényelmesebb legyen neki minden, mindent kipárnázol neki, stb, mostmeg ebbe a kényelmetlen kutyapórázba kell lennie.Mert mást nem tudok rá mondani, még a színe is olyan meg nagy csattok vannak rajta mint egy pórázon.Nem lehet akkor inkább kapni valami kényelmesebbet valahol?Ha drága nem érdekel, de ez szörnyû!!!!Én egyszer az egyik ilyen babás oldalon láttam egy tök jó kengyelt, nem tudom leírni milyen volt, az ehhez képest ?? isteni, de tényleg!Hol tudnék estleg venni?Mert erre ég a ruhát se nagyon tudom ráadni, mindenhol kidudorodik tele van szíjjal, meg csattokkal-hú de ideges vagyok-.Lehet h mindenki hülyének néz majd de ez kiborított most.Mert nem lehet aláadni csak egy bodyt.A többi ruha fölé kell!Mondjuk még azt sem tudom a harisnyát h adom rá majd ha hideg lesz?ha alá akkor minden pelenkázáskor lekell szednem mindent, ha meg fölé?nem is tudom fölé...áá mind1. Tiszta hülye vagyok!Esetleg hol kérdezzem emg ezt a másikfajta kengyelt? És köszi az érdeklõdésedet!Jól esik!
A kérdező hozzászólása: Hát voltunk!Az elõbb írtam ki pont egy kérdést a 4hós kengyelest. Nekünk semmi tornát nem mondtak csak ezt a szar kengyelt amin kellõn felidegesítettem magam, mert ha nálunk is idõben mondjuk 6hetesen megnézik, lehet elég lett volna a torna, de most 3hónapig szenvedünk majd ebben.Így h fog megtanulni mászni?Egy 7hós bab már mászik nem?Eddig fordult a hátára meg vissza is, most majd elfelejti?Ebben semmit nem tud mozogni!És ahhoz már nagy h mozdulatlanul tûrje h éjjel nappal rajta van!Egyébkéntmeg nem mondtak semmit csak annyit h 20%-ban eltér az egyik!mást nem!De kivagyok borulva teljesen.Megfogja szokni?Mert mindenhol bevágnak a szíjak és így állította be a doki neki.Meg tele van csattal, elöl és õ meg hason alszik, de az nyomni foja.1hós korától nem alszik háton.Így most már sehogy sem fog, mert az tuti nem kényelmes.És olyan szomorúan nézett rám ma.Õ azt hiszi rosszat akarok neki h ráraktam, és ez fáj nekem.
Ne legyél ideges!!Tesóm kislányának sem voltak egyformák a redõi többször visszarendelték õt ennek ellenére minden rendben volt nálla 2, 5éves teljesen egészséges kislány aki 11hónaposan már járkált.
Szia! Az elõzõ válaszadó vagyok, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi volt a csípõ szûrésen?
Nem a redõk száma a lényeg, hanem hogy a két lábon a redõk nagyjából egy síkban legyenek, de ez nem mérvadó, inkább csak irányadó. A biztos a vizsgálat. De remélem nem most mentek elõször erre a szûrésre hisz ezt már az elsõ három hétben meg kell csinálják.
Nem kell félni. Egyátalán nem rossz a babának, néha azért le lehet venni, hogy szabadon is mozogjon. Nekem kicsi gyerekkoromban Pavlik kengyelem volt, és utána 16 évig szertornáztam, a mozgásfejlõdésem azt hiszem zavartalan volt...bennem semmilyen nyomot nem hagyott. Az úszás is jót tesz a babának, ez Miskolcon is elérhetõ. Ne aggódj, mert ha feszült vagy azt átveszi a gyerek is, gondolj arra hogy mondjuk 20-30-40 évvel ezelõtt milyen viszonyok voltak, és mégis meggyógyultak a gyerekek.

Miért van az hogy ha a google-ba keresek képet ugye direkt nagy felbontásban h tiszta legyen a kép de ilyen 1400-as is tök homályos? Eddig tök szép képeket kaptam elnyomhattam vit ezért ilyen?

Legjobb válasz: Az "1400-as" a felbontás akar lenni? Attól még lehet egy kép homályos, ha nagy a felbontása. De esetleg nem lehet, hogy nem a rendes képet (képeket) töltötted le, hanem csak a hozzá tartozó kis ikonképet? Valóban 1400 x valamennyi pixel a mérete?

Az "1400-as" a felbontás akar lenni? Attól még lehet egy kép homályos, ha nagy a felbontása. De esetleg nem lehet, hogy nem a rendes képet (képeket) töltötted le, hanem csak a hozzá tartozó kis ikonképet? Valóban 1400 x valamennyi pixel a mérete?
Bocs, elõbb elküldtem, még nem fejeztem be... Tehát: nem csak az a lényeg, hogy hányszor hány pixel a kép mérete, hanem az is (és fõleg az), hogy hány DPI a kép valódi felbontása (DPI= Dots Per Inch, azaz pont per hüvelyk). Egy alacsony dpi-vel rendelkezõ kép (75, vagy akár kevesebb) nyilván gyengébb, mint mondjuk egy 300-as, viszont "cserébe" kisebb a fájlmérete.
A kérdező hozzászólása: már sikerlt megoldani köszönöm igen 1400 pixelt értettem alatta nem csak az ikon volt de rámentem a képekre még 1x és az eredeti oldalról szedtem le :)

Szerintetek doki csak adna úgy papírt uh-ra, ha nem lenne rá gyanúja, h. baba van?

több mint 1hete napi rendszerességgel barnázom,és mensi jeleit úgy érzem,h.tompán de nem jön meg.Ma voltam dokinál,amikor vizsgált,már az is fájt,amikor a kacsát szétnyitotta+a méhenél nyomogatta...kérdezte,h.csináltam-e tesztem mire én azt mondtam,igen,de nega lett mind!erre adott uh-ra időpontot.

Legjobb válasz: Miért ne adhatna, hiszen az nem csak a terhesség igazolására van, hanem egyéb betegségek is kizárhatók vele, pl a ciszta.

Miért ne adhatna, hiszen az nem csak a terhesség igazolására van, hanem egyéb betegségek is kizárhatók vele, pl a ciszta.
Szerintem is adhat, hiszen millió egyéb probléma okozhatja a tüneteidet.
Az Uh-val nem mindig terhességet akar megállapítani..Akkor elõször vérvételre küldene, illetve azzal kombinálná a vizsgálatokat.. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!