Találatok a következő kifejezésre: Ha úgy a baba (543 db)

A bankszámlámat úgy nyitottam meg, hogy ha a felvehető összeg lefogy róla, akkor ne lehessen többet felvenni. Ha bemegyek a bankba át lehet úgy most már állítatni hogy fel lehessen venni valamennyit az összegkereten túl?

Legjobb válasz: Banktól függ, hogy létezik-e náluk folyószámlahitel. Ha létezik, akkor feltételként szokták kérni a rendszeres (havi) munkabér átutalást. Az OTP például akkor is letiltja a hitelkeretet, ha a munkáltató ugyan ráutalja a fizetést, de nincs közleményben benne az, hogy "bér".

Banktól függ, hogy létezik-e náluk folyószámlahitel. Ha létezik, akkor feltételként szokták kérni a rendszeres (havi) munkabér átutalást. Az OTP például akkor is letiltja a hitelkeretet, ha a munkáltató ugyan ráutalja a fizetést, de nincs közleményben benne az, hogy "bér".
Ha a napi limitre gondolsz, azt bármikor megváltoztattathatod.
'A' hitelnek hivjak es lehet

Ha befordul a baba, utána már úgy is marad?

30 hetesen már be volt fordulva, de mostanában úgy érzem mintha keresztben lenne.

Legjobb válasz: Ezt 100%-ra nem lehet megmondani, ugyanis elõfordul olyan is, hogy az utolsó hetekben, vagy napokban visszafordul a baba. Persze nem ez a gyakori, mivel ilyenkor már egyre kevesebb a helyük, nagy helyváltoztatásokat már nem csinálnak. Szóval jó esély van rá, hogy most már így maradjon. :)

Ezt 100%-ra nem lehet megmondani, ugyanis elõfordul olyan is, hogy az utolsó hetekben, vagy napokban visszafordul a baba. Persze nem ez a gyakori, mivel ilyenkor már egyre kevesebb a helyük, nagy helyváltoztatásokat már nem csinálnak. Szóval jó esély van rá, hogy most már így maradjon. :)
Nem feltétlenül. Nekem a 31. heten fordult vissza farfekvesesbe, utána a 37. heten vissza. Persze nem tul gyakori, de ilyen is van
Utalni akarsz vagy kp-t befizetni?
A kérdező hozzászólása: Utalni
Bankon belül lehet, hogy aznap, egyébként hétfõn fog megérkezni.
hétfõn dolgozzák fel és kedd délelõtt lesz a címzett számláján mivel nem elektronikus utalás, ezért nem érvényes rá a 4 órás szabály

Az eljárási illetéket Apeh-nál, ha bemegyek a bankba ott is tudom utalni a számlájukra? Úgy, hogy nem az én számlámról utalom, hanem készpénzzel fizetek be. Még sosem kellett ilyen ügyet intéznem.

El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Még annyi lenne a kérdésem, hogy a testvérem helyett is be kell fizetnem, mert õ nem tudja elintézni egyéb okokból kifolyólag. Ehhez nem szükséges semmi? Úgy értem, én is fizethetem helyette?

A kérdező hozzászólása: Még annyi lenne a kérdésem, hogy a testvérem helyett is be kell fizetnem, mert õ nem tudja elintézni egyéb okokból kifolyólag. Ehhez nem szükséges semmi? Úgy értem, én is fizethetem helyette?
Utalni csak számláról lehet. Amit te írsz, az készpénz befizetés bankfiókban. Az csak úgy lehetséges, ha a számlavezetõ bankba mégy be (Pl OTPs számlára OTPben fizethetsz be, Erstésre Erstében) Ha magánszemély vagy, kérhetsz készpénzátutalási megbízást (sárga csekket) az APEHtõl.
A kérdező hozzászólása: Óhh, ezt szomorúan hallom. Azért köszönöm! És csekket csak úgy adnak, ha bemegyek és kérek?

Abbahagytam a gyógyszert 3 hete, nem védekezünk, ha jön a baba örülünk neki, de egyenlőre nem "küzdünk" görcsösen. Kenhetem magam narancsbőr elleni krémmel? Nem árt? És fahéjjas vagy paprikás fogysztókrémmel úgy hogy befóliázom magam?

Vagy a hasam hagyjam ki? Csak a lábam kenjem? Vagy még nem vagyok terhes mindent lehet?De mi van ha pár hetes terhes leszek, de csak kés?bb veszem észre és közbe kenem magam?

Legjobb válasz: Nekem pedig pont azt mondta a dokim,hogy miután az ember abbahagyja a fogamzásgátlót, akkor hiperérzékennyé válik és hamarabb esik teherbe, mivel addig el volt nyomva a pé. A mai gyógyszerek már nem olyan hormontartalmúak mint régen. Ha pedig nem készült még fel a szervezeted, akkor ugysem fog összejönni. A krémekrõl annyit, hogy egyes testápolóknak is van olyan mellékhatása ami rossz hatással van a peteérésre. Pete nélkül pedig nincs baba...

Nekem pedig pont azt mondta a dokim, hogy miután az ember abbahagyja a fogamzásgátlót, akkor hiperérzékennyé válik és hamarabb esik teherbe, mivel addig el volt nyomva a pé. A mai gyógyszerek már nem olyan hormontartalmúak mint régen. Ha pedig nem készült még fel a szervezeted, akkor ugysem fog összejönni. A krémekrõl annyit, hogy egyes testápolóknak is van olyan mellékhatása ami rossz hatással van a peteérésre. Pete nélkül pedig nincs baba...
NEkem is azt mondta, hogy nem kell várni és ilyenkor nagyobb az esélye a teherbeesésnek , na meg persze az iker terhességnek.. nem régen voltam orvosnál és mondtam, hogy szeretnénk babát nem régen hagytam abba a gyógyszer szedését, és azt mondta nyugodtan próbálkozhatunk.Most várom majd a jövõ hetet, hogy tudjak tesztelni, ha lesz valami jel...
Hát azért ne csodálkozz azon sem, ha gyógyszer után egy évig nem lesz peteérésed, se menzid! Én is ebben a cipõben jártam, perszevan akinek elõbb kiürül a gyógyszer a szervezetébõl!
Én jobban aggódanék a gyógyszer okozta mellékhatások miatt, mivel a 3 hét kevés min.3, de ált.6 hónapot ajánlanak a gyógyszer abbahagyása és a baba közt.Ennyi idõ mire kiürül a szervezetbõl és nincs hatással a babára. Szerintem az elsõ pár hétben nem árt a krém, nem a méhedre kened, hanem a hasadra.Nézd meg a tájékoztatón mit írnak és ha kimarad a menszi hagyd abba.
Én nem nagyon értek ezekhez a "szerekhez" de szerintem lehet hatással a peteérésedre. Én a helyedben nem kenegetném magam ilyenekkel. Az elsõ hetek a legfontosabbak. De ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. Én is többektõl hallottam, hogy nem kell hogy kiürüljön a szervezetbõl a gyógyszer, hisz már nincs olyan magas hormontartalmuk. Nekem 30-án kellene megjönnie ill. nem megjönnie. Várom már hogy mi lesz.én is írok majd
Én is most hagytam abba a gyógyszert, és volt peteérésem, ezt onann tudom, hogy pont akkor voltam orvosnál és õ mondta, tüszõrepedés is volt...ez annyira egyénfüggõ.
Szerintem, amíg nem vagy terhes, nyugodtan kenheted magad. Vagy az is egy megoldás, ha a ciklus elsõ felében teszed ezeket. Egyébként én márciusban hagytam abba a tabit, az elsõ hónapban volt jó kis fájdalmas tüszõrepedésem, de a baba nem sikerült, és azóta nincs semmi. Csak gyógyszerrel jön meg. :( Tényleg nagyon egyéni, de tény, hogy minden 2.-3. nõ csak szív az abbahagyással... Legközelebb már okosabb leszek, nem támogatom többé se a Richtert, se a Scheringet....
ért ne lehetne neten?
bocs, miért ne lehetne neten?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, ezért kérdezem. Végül is lehetNE, de attól még nem biztos, hogy lehet. A diákhitel honlapján azt írja, hogy csakis banki átutalással lehet fizetni, de nem tudom, hogy akkor ebbe most beletartozik-e az online átutalás vagy sem.
igen, beletartozik rózsaszín csekkel nem tudsz fizetni és személyesen sem tudod befizetni, de az teljesen mindegy, hogy a bankba mész-e kp átutalási megbízást kitölteni vagy állandó utalásra rakod vagy otthon kényelmesen a gépeden átutalod a lényeg, hogy banki mûveletet fogadnak el így már érthetõ? Tökéletes az otthoni, online utalás is.
A kérdező hozzászólása: ok, köszönöm!
Ha a romakérdésben nem születik valami megoldás, elõbb-utóbb polgárháború lesz.
jó sokára:) szerintem ez a helyzet javulni már nem fog, a cigányságnak egyre nagyobb "hatalma" lesz. nekem pár évvel ezelõtt még semmi bajom nem volt velük, de ami mostanában folyik, fõleg a lakóhelyemen (60% roma), az már kegyetlen.
szerintem tehet róla a cigányság, hogy sokan utálják õket a politikusokat sem azért gyûlölik sokan, mert csak hanem azért, mert tönkretették az országot ha a cigányság nem tenne semmit azért, hogy utálják õket, akkor nem utálnák õket
fõleg ha véletlenül nem is rasszisták
Roma? Én mindig a cigány szót használom. Vagy azt nem lehet? Akkor én is rasszista vagyok?
"Szóval szerinted a rasszistáknak ne legyen jogaik?" De legyenek, de nekem is legyen jogom lerasszistázni õket.
majd ha tényleg nem lesz a nagy része rasszista.
Attól függ, hogy miképpen kezeled az ügyet amikor meggyülik a bajod a romákkal. Családomban 2x kellett rendörséghez fordulni és feljelentést tenni. Mind a 2x romák voltak az elkövetök. Mégsem rasszistázott mimket senki. Ezt a kártyát nem kevertük bele az ügybe. A rendörségre biztuk a dolgot és jo munkát végeztek! Az elsö elkövetö börtönbe került és az eltulajdonitott érték vissza hozzánk. (Jut eszembe az Antall féle elsö NEMZETI kormány emely kormány vezetö pártjának a föideologusa a Csurka sz.arházi volt, amnesztia törvénye alapján az elkövetö 2 hónap múlva szabadult!!!) A második esetben a roma elkövetö visszafizette az összeget. Persze a rendörség elbeszélgetett vele... Jobbnak látta ezt a megoldást.
Az amnesztia törvényt Antall Jóska kókler csapata akkor hozta amikor Csurka sz.arházi még föideologus volt az MDF pántlikás, nemzeti bögatyás, fütyülöbarackos jobboldali kormányban.
"mikor a magyar embert nem rasszistázzák le egybõl, ha meggyûlt a baja a romákkal" Akinek egy egész néppel gyûlik meg a baja, az rasszista, mert a népeket tekinti alapegységnek, nem az egyéneket, azaz rasszista gondolatmenetet alkalmaz. Miért baj, ha egy rasszistát lerasszistáznak?
Az nem mostanába lesz mert amíg ez a kis cigány kommunista a miniszter elnök lesz hatalmon a cigányoknak fog kedvezni.5, 5 éve eszembe se jutott volna utálni egy fajt bár elõtte cigányok rabolták ki és gyújtották fel a házunkat és még majdnem minket csuktak le mert ránk akarták fogni a gyujtogatást azóta élünk napról napra, de eljön még az igazság az egyetlen igazság mikor a magyar ember szabadon és biztonságban élhet a saját országában és eljön az az idõ is amikor a megszálló ellenségeink haláltáborba dolgoznak a magyar földön és várják fejlövést, mérges gázt és a magyar nép ujjong minden egyes rabló féreg után akiket kivégeznek. Magyarországnak csak egyetlen megváltása lehet és az nem más mint egy erõs, bátor vezetõ aki szembe mer szállni és tesz is érte hogy ne merüljön feledésbe szeretett magyar országunk. Romokban a politikánk a nép elnyomott korcsként a sarokban kuporog mert fél a cigányoktól és kormány hatalmától hát mi ez ha nem kapitalizmus?
A számlaszámod ugyanaz marad, csak a kártyaszámod változik.
Ilyenkor le szokták tiltatni... mármint aki elhagyta, mert ha kitalálják a számlaszámod, akkor nézhetsz...
Persze, de meg kell fizetned.
A számlaszámát akár ki is ragaszthatja villanyoszlopokra, mert a számlaszám ismeretében maximum befizetni lehet rá, visszaélni nem lehet vele. Ami érzékeny adat, az a kártyaszám és a PIN kód. Ha letiltatja a kártyát, az nem érinti a meglévõ számlaszámot. Csupán annyi, hogy átmenetileg csak bankfiókban férhet a pénzéhez az ügyfél, vagy netbankon át, ha van neki.
Nem a számlaszám a lényeg. Hanem h ha kitalálják a kódot/feltörik akkor pénzt tudnak felvenni automatából a kártyával...
Sõt ha valaki megtalálja 1 IQ-val is, akkor ha rajta van a kártya hátoldalán a háromszámos kód, akkor nem is kell kitalálnia ahhoz a PIN-kódot, hogy neten tudjon vele vásárolni és így meríti le az egész számládat :) Az új kártya az OTP-ben elvileg ingyenes, de nézd meg itt hogy pontosan milyen kártyád volt és melyik díjtétel vonatkozik rá: https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Bankkartya_Lak_..
A kérdező hozzászólása: De ha letiltatom ugyanúgy tudok pénzt levenni a bankba és tudnak nekem utalni ?
Igen. A kártyát tiltod le, nem a számlát. Van a számlád, amire pénzt utalhatsz, amire pénzt utalhatnak, stb. A számlád a pénzed. A kártyád pedig egy plusz eszköz, amivel a számládhoz hozzáférhetsz, aminek segítségével megterhelheted. Kártya nélkül is prímán mûködik a számlád, csak kicsit körülményesebb pénzt felvenni például.

Hogy működik a bölcsi, ha cicifüggő a baba? úgy alszik el! Mehet?

Legjobb válasz: Mehetni mehet, de nyilván ott meg kell tanulnia máshogy elaludnia. És szerintem mindenki jobban jár, ha még otthon tanítod meg máshogy elaludni.

Mehetni mehet, de nyilván ott meg kell tanulnia máshogy elaludnia. És szerintem mindenki jobban jár, ha még otthon tanítod meg máshogy elaludni.
A legtöbb gyerkõc aki már bölcsis korú(2év körülire gondoltam) és cicizik.Idegen helyen ahol nincs ott az anya simán elalszik.(apával, nagyival)A barátnõm gyereke is úgy ment 2 évesen bölcsibe, hogy szopizott de nem okozott nagyobb gondot az alvás mint a többi gyereknél.De minden gyerkõc más, de szerintem kérdezd meg a gondozónõket errõl, hogy mi a véleményük róla!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!