Találatok a következő kifejezésre: Ha évek nem kapok kommunális adóról (1 db)

Ha évek óta nem kapok kommunális adóról csekket azt utólag követelheti rajtam az önkormányzat?

3 éve vettünk meg egy ikerház egyik felét, amit akkor az eladó megosztatott, tehát két önállóan forgalomképes ingatlan lett. De valószín? az adócsoportnál ezt nem vezették át, mert én azóta sem kaptam csekket. Minden másról pl. súlyadó, szemét díj, víz kapok csekket, pedig ez is az önkormányzathoz tartozik. Hagyjam v. behajtható utólag?

Legjobb válasz: Behajtható utólag. És ha kiderül, jó eséllyel be is fogják hajtani.

Behajtható utólag. És ha kiderül, jó eséllyel be is fogják hajtani.
nem csak hogy behajtható, de állampolgárként neked köteleséged adózni. Ebbõl következõen, ha õk felejtették is el küldeni a csekket, neked kutya kötelességed lett volna szólni. Azaz, ha õk veszik észre még meg is büntetnek. A büntetés pedig nagyságrenddel is több lehet, mint maga a tartozás. menjél utána a dolognak.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Végrehajtás esetén, ha nincs mit elvigyenek akkor mi fog történni?

7

Elköltözhetek és dolgozhatok?

16 éves vagyok, apámmal élek vagyis nála vagyok többet, de anyám kap rám tőle gyerektartást meg ő veszi fel a családit is, mindegy... Szóval apámnak van egy régi hitele, a bank most találta meg és most havonta nem kevés összeget vonnak majd tőle. Eddig sem éltünk túl jól, hát most hogy mi lesz... Nem az én dolgom lenne, de nem fogom azt nézni, hogy vagy albérletet fizetünk és éhezünk vagy kajálunk és nem lesz villany vagy víz. Apám nyugdíjas, néha dolgozik mellette, de az ereje nagyon többet nem enged. Van egy ismerősöm tőlünk elég messze, szeretnék hozzá költözni, mert ott kapnék melót. Itt helyben sehová sem kellek semmire. Szóval apám megengedné azt tudom, anyámnak lenne hozzá egy-két szava, de meg tudnám vele is dumálni. Dolgoznom kell és küldenem haza, mert így, hogy a bank megint győzött mi nem fogunk megélni. Mellette próbálnék sulit csinálni, bár nem hiszem, hogy abból sok jó lenne (igazából is rühellem a sulit, szóval nem egy ismerősöm érettségivel meg szakmával dolgozik minimálbérért, sőt egy ismerősöm jogi diplomával nem kapott munkát itthon csak külföldön, ott meg nem jogban hanem azt hiszem egy hajón dolgozik, és jobban keres mint itt egy diplomás) szóval a suli nem érdekel, mert amúgy sem megy túl jól, ha meg majd szükségem lesz rá, akkor tudom folytatni, de most fontosabb, hogy a hitel legyen fizetve, mert mondom, télen bajok lesznek.
Mit gondoltok? Elköltözhetek és dolgozhatok és élhetek egy ismerősömnél anélkül, hogy a gyámügy vagy valami más állami szar rám szállna?

5

Mi a feladata az alapvető jogok biztosának (ombudsman)?

3

Kötelesek-e válaszolni a munkáltatóknak az álláshirdetésekre jelentkezőknek? Ha nem kell akkor is?

7

Hogy mukodik az ideiglenes lakcimkartya csinaltatas?

Mennyibe kerul ? Ez a lakas valojaban egy alberlet, ahol edesapam lakik, erre a cimre szeretnenk bejelenkezni ideiglenesen az ocsemmel. Az alberlet tulajdonosanak ala kell majd irnia valamit, hogy legyen egy ideiglenes lakcimunk ezen a cimen ?

2

A perújítási kérelem benyújtásától számítva kb mennyi időre érkezik meg a válasz?

4

Segítség az Egyesület szervezet nyilvántartásba vétele iránti kérelem űrlap kitöltéséhez, hogyan lehet jól kitöltetni?

Egy olyan problémám van, hogy az társadalmi szervezet nyilvántartásba vétele iránti kérelem űrlapján mi a teendő abban az esetben, ha a rublikába nem férnek ki az adatok ? Módosítani nem lehet sajnos. A vicc az, hogy pótlap alkalmazása esetén se férni ki amire szükségem van. Pl a 45-ös pontnál az egyesület neve , illetve az egyesület céljai a 20-as pontnál.

1

Fht szociális segély mellett lehet-e autó a nevemen?

Kb. 3 hónapja kapok segélyt viszont most úgy alakul, hogy a nevemre kerül egy autó de az üzemben tartó nem én lennék. Így kaphatom továbbra is a szociálist?

7

Az 50 köbcentis motorkerékpárra most a pillanatnyi álláspontba hány év a minimum korhatár?

Elsőnek 14 éves korosztály volt a minimális, de hallodtam valakitől hogy át rakták 16 évre.Én most 13 éves vagyok,nyár elején leszek 14 és jó lenne már jövöre motorral járni iskolába :)

6

"A hozzátartozóval való érintkezés kizárólag a büntetőeljárás eredményessége érdekében korlátozható" Meddig korlátozható és, hogy meg kell indokolni a korlátozás okát?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!