Találatok a következő kifejezésre: Ha én vagyok, és az apuka (8 db)

Ha én nagydarab vagyok, és az apuka is, akkor a baba is az lesz?

Legjobb válasz: Ez csak rajtatok múlik. A gyereknek az lesz a normális gyerekkorában, amit tõletek lát. Ha Ti finom szaftos húsokat és cukros tortákat esztek, õ is azt fog. Beszéld meg a pároddal, tudnátok-e életmódot váltani, egészséges ételeket enni (nem arra gondolok, hogy müzlit zöldséggel), és többet mozogni (kirándulni, biciklizni), hogy a gyerek szemében ez legyen a természetes. Könnyen lehet, hogy genetikailag is fogékonyabb lesz az elhízásra, mint más gyerekek, de az életmód iszonyú sokat számít!

Ez csak rajtatok múlik. A gyereknek az lesz a normális gyerekkorában, amit tõletek lát. Ha Ti finom szaftos húsokat és cukros tortákat esztek, õ is azt fog. Beszéld meg a pároddal, tudnátok-e életmódot váltani, egészséges ételeket enni (nem arra gondolok, hogy müzlit zöldséggel), és többet mozogni (kirándulni, biciklizni), hogy a gyerek szemében ez legyen a természetes. Könnyen lehet, hogy genetikailag is fogékonyabb lesz az elhízásra, mint más gyerekek, de az életmód iszonyú sokat számít!
Tényleg nem mindegy mit értesz nagydarab alatt. Ha a magasságra, alkatra gondolsz, akkor nem feltétlenül lesz õ is nagydarab. A barátnõm férje alacsony, vékony, pedig az egész család nagydarab. Ott az egyik felmenõ volt pici, õ is ezt örökölte. Szóval 100%-ra nem lehet ezt elõre megmondani mit fog örökölni a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem az elhízásra gondoltam, hanem a testalkatra!

Ha az anyukám magyar állampolgár és az apukám svéd állampolgár, akkor én felvehetem apukám állampolgárságát? Vagy csak 2ős állampolgár lehetek?

Legjobb válasz: Szerintem nincs olyan, hogy kettõs állampolgárság. Van egy olasz és magyar állampolgárságú ismerõsöm. Itthon magyarnak számít. Olaszországban olasznak. Egyébként van két útlevele, azt használja, amelyiket akarja. Vannak olyan országok, ahova régebben egyszerûbb volt olasz útlevéllel utazni, manapság már nem nagyon van jelentõsége.

Szerintem nincs olyan, hogy kettõs állampolgárság. Van egy olasz és magyar állampolgárságú ismerõsöm. Itthon magyarnak számít. Olaszországban olasznak. Egyébként van két útlevele, azt használja, amelyiket akarja. Vannak olyan országok, ahova régebben egyszerûbb volt olasz útlevéllel utazni, manapság már nem nagyon van jelentõsége.
Nos, erre szoktam azt mondani, hogy "észt nem adhatok..."
Azt nem értik itt sokan - hozzáteszem, teljes joggal -, hogy mi értelme lemondani a magyar állampolgárságról? A két állampolgárság jobb, mint az egy, semmi értelme az egyiktõl megválni, mert csak fölösleges procedúra. Persze, ha ennyire derogál magyarnak lenni, hajrá, nem fogunk zokogni utánad. :)
Kedves kérdezõ, de arra nem válaszoltál, hogy muszáj lemondanod a magyarról, mert kint csak svéd lehetsz? Mint magyar anya megkérdezhetem az anyud mit szól hozzá, mert ha nekem lemondanának a gyerekeim a magyarról nem tiltanám meg nekik, de azt hiszem nagyon fájna.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tejes állampolgára egy idöben csak egy országnak lehetsz. vagy is nem képviselheted olimpián mindkét országot, nem választhatsz mindkét országban stb... Jogod van mindegyikre, mert mindkét országban szülöi ágon jár az állampolgárság. Igazából már most mindkét állampolgárságod meg van, csak nincsen róla papirod. Amíröl nincsen papírod azt gyakorolni Sem tudod. Elöször is ahhoz, hogy svéd papírjaid meglegyenek kell egy svéd anyakönyvi kivonat neked. Ezt úgy kérheted meg, hogy a Magyar anyakönyvel amiben benne van apukád adatai elmész a svéd KONZULÀTUSRA(nem nagykövetség)és ott igényled. ha nem vagy 18 éves akkor valószínü apukád anyukád beleegyezése is kell. ha apukád meghalt akkor kell a halotti anyakönyvi kivonat is. Itt pár hónap után megkapod a svéd anyakönyvi kivonatodat amivel már ténylegesen jogod van mindenhez amihez egy svédnek. De ezek a dolgok más dolgokhoz vannak kötve. Pl nem elég hogy válsztáskor allapmolgár legyél kel bejelentett lakcímedned is lenni svédországban stb... Nekem lányaim apjuk részéröl elviekben kettös állampolgárok. Èdesapjuk német. Németországban születtek automatikusan kapták a német születésianyakönyvi kivonatot és apjuk miatt a német állampolgárságot is, német útlevéllel, papirokkal. Majd megkértem a Magyar konzulátuson nekik a Magyar anyakönyvi kivonatot, mert én miattam ez is jár nekik. Mivel életvitel szerüen németországban élünk, ezért mindenképpen most hivatalos papírokon a német állapolgárságot használjuk, német papírjaikat használjuk. Ha egyszer magyarországon élnénk, akkor vissza adjuk a német papírokat(de attól még állampolgárságuk megmarad) és kérjük a Magyar papírjaikat, ezzel sokkal egyszerüebben boldogolnánk Mo-n. vagy is két útlevele senkinek Sem lehet. Lehet szülaid már megkérték valamikor neked a svéd születési anyakönyvet csak nem mondták.
"Két utlevele senkinek sem lehet" Ez azért mert a németeknél csak egy állampolgárság van. Tehát ha a gyerekeid itthon felveszik a magyar állampolársàgot, akkor a németrõl le kell mondaniuk.
Márpedig van, akinek 2 útlevele van. Saját szemmel láttam.
Nekem két útlevelem és két személyim van, sõt a nevemnek is két írásmódja van. Viszont német állampolgárság mellé nem lehet másik állampolgárságod, le kell mondani a németrõl!
Ha csak az egyik állampolgárságot tarthatod meg, akkor javaslom a svédet. Ég és föld az életszinvonal a két ország között.
Svédország engedélyezi, hogy az állampolgárainak másik állampolgárságuk is legyen. Mondjuk ez 2001-tõl van így, nem tudom, az az elõtt születettekkel mi a helyzet. Általában az olyan országok is, amik nem engedélyezik a kettõs állampolgárságot, kivételt tesznek azokkal, akik születésük jogán kapták mindkét állampolgárságot, tehát nem tehetnek róla.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja annyi butaságot irtok itt. Èn vagyok akinek a gyerekei német. Az, hogy valakinek két állampolgársághoz joga van nem egyenlö azzal, hogy mind a kettöt gyakorolhassa is. Ahogy írtam lányaimnak is két állampolgárságuk van, de hivatalos papíron sehol a viágon nincs olyan, hogy ha állampolgárságot kérnek akkor oda kettöt ír be az ember. Ami a személy azonosságot azonosító irat tartalmaz(személy, vagy útlevél) azt lehet használni. Ahhoz, hogy valaki egy adott ország törvényeit, adotságait használja(pl szavazás stb..) ahhoz nem elég állampolgárnak lenni. Pl Mo-n csak az szavazhat aki állampolgár és van bejelentett lakcíme. ùnióban nagyrészt megegyeznek a törvények. Ha a kérdezö mo-n él akkor telejsen felesleges neki msvéd útlevél és svéd papírok, mert azzal csak a gondok vannak, minden papírt fordíttatni kell, nincs olyan bolond akinek van joga magyarhoz is az egy másik országét használja. Ha pedig svédországba akar élni akkor meg nem olyan bolond, hogy Magyar papírokat mutogasson ott, ha van neki svéd is. Az már más kérdés, hogy harmadik országban mit használ. unión belül nincs jelentösége, mert minden országba beengednek útlevél vízum nélkül. Viszont az is felmerül a kérdésben, hogy van svéd útelevel, de egy kukkot nem beszél svédül, és pl egy harmadik országban egy éppen svédül beszélö rendör vagy határör ellenörzi és egy kukkot nem tud svédül, szerintem tuti rögtön örsre viszik, hogy lopott papirok...
A kérdező hozzászólása: a "lehet hogy" nem jelent senkinek semmit?
Menjél cimbora, ne itt siránkozzál. Sokkal szebb is svédnek lenni, mint magyarnak. Légy boldog, svéd.
A kérdező hozzászólása: Lehetek mind kettõ, de mivel kifogok költözni akkor lehet hogy leszeretnék mondani a magyarról.
A kérdezõ tévesen abból indul ki, hogy a kettõs állampolgárság valami alacsonyabb rendû státuszt jelent. Holott nem, mert két állam teljes jogú állampolgárának lehet lenni, két útlevéllel, két választójoggal. Nincs olyan, hogy kettõs állampolgár útlevél, stb
[link]
A kérdező hozzászólása: Értem értem, szóval akkor lehet itt is és ott is teljes állampolgár, ez stim. de csak svéd nem lehetek? Erre irányul a kérdésem. És hol kell ezt bejelentenem, hogy én a svéddel is élni szeretnék?
A svéd nagykövetségen kellene kezdened, és ha a procedúra lezárult, akkor lemondhatsz a magyar állampolgárságodról. De ez nyilván nem egyik napról a másikra megy.
De ha kettös allampolgar vagy, akkor te teljes jogu sved allampolgar vagy, a magyar meglete semmit nem csokkent rajta. Alapbol kapod mind a kettot. Ha nagyon derogal a magyar, letezik olyan hogy allampolgarsagrol valo lemondas, akkor a magyar allampolgarsagod megszunik. De mint mondottam, attol nem leszel kevesbe sved vagy eppen svedebb. En magyar es francia allampolgar is vagyok, a felesegem orosz, a gyerekunknek meg 3 allampolgarsaga van, szoval van ilyen is :)
Mi az hogy csak svéd? Ha megkapod a svéd állampolgárságot, rajtad múlik, hogy mikor melyiket használod. Nyilván itthon jobban fogsz boldogulni a magyarral. De tényleg nem érted még, hogy nem magyar-svéd leszel vagy svéd-magyar, hanem külön svéd és magyar. Te döntöd el, hogy mikor melyik útleveled, stb. használod.
Gond csak akkor lenne ha vagy a sved vagy a magyar torvenyek tiltanak a kettos allampolgarsagot. A magyar nem tiltja. A svedrol se gondolom hogy tiltana. Felvenned se kell apad allampolgarsagat, mert szuletesi jogon sved allampolgar vagy, nem kell kervenyezni.
Lemondhatsz a magyar állampolgárságról, ha megkapod a svédet, de ha Magyarországon élsz, egyáltalán nem okos gondolat.
Te automatikusan svéd állampolgár is vagy, mivel az apud svéd.Most itthon élsz?Nekem a férjem külföldi és gyerekeim automatikusan be lettek jelentve az õ hazájában is és van utlevelük, és eszük ágában sincs, hogy lemondjanak a magyar állampolgársgukról. Jól gondold meg, ha mégis le akarsz mondani.A svédeknél lehet kettõs állampolgárság, vagy csakis svéd lehetsz?
A kérdező hozzászólása: Nem kioktatást kértem, az az én dolgom, hogy lemondok e a magyarról vagy nem. A kérdésemre választ kaptam, köszönöm!
Igen, ez magától értetõdik.

Miért van az ha Tesóm és apu össze vesznek akkor utánna én vagyok csesztetve?

pl: most is össze veszett apu tesómmal és egyb?l tesóm jön nekem azzal hogy én milyen ellenszenves vagyok neki.

Legjobb válasz: Hat ez renegetg csaladban igy van. Ha csak 1 ember ideges a csaladban, akkor is azt az egesz csalad megszivja. Ez azert van, mert ha valaki ideges, akkor a tobbi emberen tolti ki a merget. Ilyenkor azt kell csinalni, ha igazsagtalanul szidnak, hogy helyeselsz, nekik adsz igazat es bocsanatot kersz, akkor is ha nem vagy hibas. Igy aki veszekszik veled megnyuszik, hogy neki van igaza es nem csesztet tobbet. Ha viszont visszavagsz es hisztizel, hogy dehat te nem csinaltal semmit, stb, stb, azzal meg inkabb felidegesited es meg durvabb lesz a helyzet. Szoval a lenyeg az h egy ideges emberrel, mindig szepen kell banni es mindenben igazat adni neki, igy tuti nem lesz baj. Amikor pedig lenyugszik szepen meg lehet beszelni mindent. Az utolso mondatod viszont eleg durva. Remelem azt csak viccbol mondta apukad, vagy a duh hozta ki belole.

Hat ez renegetg csaladban igy van. Ha csak 1 ember ideges a csaladban, akkor is azt az egesz csalad megszivja. Ez azert van, mert ha valaki ideges, akkor a tobbi emberen tolti ki a merget. Ilyenkor azt kell csinalni, ha igazsagtalanul szidnak, hogy helyeselsz, nekik adsz igazat es bocsanatot kersz, akkor is ha nem vagy hibas. Igy aki veszekszik veled megnyuszik, hogy neki van igaza es nem csesztet tobbet. Ha viszont visszavagsz es hisztizel, hogy dehat te nem csinaltal semmit, stb, stb, azzal meg inkabb felidegesited es meg durvabb lesz a helyzet. Szoval a lenyeg az h egy ideges emberrel, mindig szepen kell banni es mindenben igazat adni neki, igy tuti nem lesz baj. Amikor pedig lenyugszik szepen meg lehet beszelni mindent. Az utolso mondatod viszont eleg durva. Remelem azt csak viccbol mondta apukad, vagy a duh hozta ki belole.

Ha az apuka olasz, és én magyar vagyok, de mindketten Németorszagban élünk, akkor a születendö gyermekünk milyen állampolgárságu lesz?

Az apuka már 22eve él Németországban,én pedig 3 éve.augusztusban szeretnénk összeházasodni,és november elején születne a baba. Van valakinek tapasztalata ezen a téren?

Legjobb válasz: Mindhárom országban vér szerinti szerzéssel lehet állampolgársághoz jutni a születésnél, tehát olasz-magyar állampolgár lehet, ha mindkettõt kéritek. Természetesen dönthettek úgy is, hogy csak a magyar vagy csak az olasz állampolgárságot kapja meg. Német állampolgárságot csak akkor kaphat, ha legalább az egyik szülõje német állampolgár.

Mindhárom országban vér szerinti szerzéssel lehet állampolgársághoz jutni a születésnél, tehát olasz-magyar állampolgár lehet, ha mindkettõt kéritek. Természetesen dönthettek úgy is, hogy csak a magyar vagy csak az olasz állampolgárságot kapja meg. Német állampolgárságot csak akkor kaphat, ha legalább az egyik szülõje német állampolgár.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Azert is kérdeztem, mert itt sok német azt mondta, hogy német állampolgár lenne a kicsi, és nekem is fura volt.Az apuka majusban fogja a nemet állampolgarsagi tesztet irni, akkor még akár arra az idöre lehet hogy megkapná ö is az állampolgárságot?
Bocsánat jobban utánanéztem. Ha apukának van letelepedési engedélye, és igazoltan legalább 8 éve Németországban él, akkor megkapja a gyerek a német állampolgárságot, de 23 évesen állampolgársági vizsgát kell tenni. Ha apuka a gyermek születéséig megszerzi a német állampolgárságot, akkor természetesen a gyermek is automatikusan megkapja, és az 23 éves kora után is megmarad. Ezen felül továbbra is megkaphatja a magyar állampolgárságot, és ha apuka megtartja az olaszt, akkor még az olasz állampolgárságot is megkaphatja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nagyon kedves töled, hogy utána néztél!
Nem kell allampolgarsagi vizsga ez az ugynevezett opcios modell a nagykorusag betoltese utan nyilatkozni kell hogy megtartja a nemet allampolgarsagat es a tobbirol lemond vagy ellenkezo esetben a nemetet vesziti el
lepedõbõl köss kötelet és mássz ki azzal az ablakon ez biztos bejön
Arra nem gondoltál még, hogy aggódik a testi épségedért? Valeszeg azért nem enged sehova mert tudja, hogy olyan az ismerettségi köröd ahol nincs biztosítva az épséged... ne legyél hálátlan inkább köszönd meg neki, hogy aggódik érted
Elnézve a mai fiatalságot, kedves kérdezõ, anyukádék nagyon helyesen cselekszenek.
Igazuk van. Nyilván nem akarják, hogy kövesd a mai kis ribancok példáját és felcsináltasd magad, mert ugye elõre gondolkozni és védekezni már ciki manapság.
hallgass anyádra igaza van, azért mert más ilyen korában szétbulizza az agyát az miért lenne normális
Én megértem, hogy a szüleid féltenek, meg aggódnak, hogy nehogy bajod essen, de azért 15 évesen már valóban nem tarthatnak elszigetelve a világtól.Nem azt mondom, hogy teljesen szabadjára kéne engedniük, de azért normális keretek között ennyi idõsen már belefér egy kis szórakozás. Mondjuk az tényleg fontos tényezõ, hogy milyenek a barátaid és hova szeretnél menni, de ha ezekkel sincs gond, akkor igazán lehetnének kicsit engedékenyebbek. Egyébként milyen a viszonyod velük?Tudsz õszintén beszélgetni a szüleiddel?Ha gondod van, mersz hozzájuk fordulni?
meg is értem.
mert mondjuk 15 éves gyerek vagy még
Mondd meg nekik, hogy jó tanuló vagy, nem rosszalkodsz, segítesz, és ennek ellenére nem hagyják, hogy szórakozni menj. Pont. Mondjuk tényleg fiatal vagy még, de beszéljétek meg, hátha kompromisszumra tudtok jönni.
Hidd el csak védeni akar!!!! :) bulizz velük! :) az sem olyan rossz!! :)
A kérdező hozzászólása: én nem vagyok se rossz magatartású se hülye.jótanuló vagyok mindent megteszek otthon h segítsek de mindíg azt mondja h amikor õ ennyi idõs volt õneki fontosabb dolgai voltak mint a szórakozás...
Hova akarsz menni? Mutasd meg, hogy feleloségteljes vagy. Ha anyád jópár évig nem enged el és apád 100x rosszabb ennél, akkor o még 200-300 évig nem enged el sehova? Valszeg lány vagy. Valaki egyszer azt mondta: ha lesz egyszer fiam, és 15 évesen hazajon részegen, kikuldom a kertbe, hogy okádja ki magát, és a téme lazárva. De ha lányom lesz... na arra nagyon fogok vigyázni.
Mert fél, hogy rossz társaságba keveredsz, valami bajod esik. Ez a legkevésbé sem jó, de hadd tegyek fel egy kérdést: Milyen viselkedéssel érdemelted ki, hogy kimehess?
A kérdező hozzászólása: de bevagyok zárva!! én ezt már nem bírom ha így folytatódik megfogok szökni...
A mai világot elnézve egyáltalán nem csodálkozom és teljes mértékben megértem a szüleidet.

Ha apukám teljes cigány férfi, és az anyai oldalról az egyik dédim is teljes cigány, meg lehet, hogy az anyai nagypapám is az. Akkor Én az vagyok? Annak számítok?

Világos a bőröm, de szerintem cigány arcvonásaim vannak. És imádom a zenéjüket, meg az egész "kúltúrát", giccses, mintás virágos arany dolgokat is...... F/17

Legjobb válasz: Félig cigány vagy vér szerint. De miért kérded, nem mindegy? Annak mondod Magad, akinek szeretnéd, akinek érzed Magad.

Félig cigány vagy vér szerint. De miért kérded, nem mindegy? Annak mondod Magad, akinek szeretnéd, akinek érzed Magad.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :-) Mindig is "zavarok" voltak bennem, hogy most akkor, mi is vagyok...
"Nem az szämit, hogy mennyire erzed magad magyarnak ill. romänak" Itt nem az a kérdés, hogy tisztességes-e a kérdezõ, de ahhoz, hogy jól érezze magát a bõrében, igenis tudnia kell a származásáról, hogy milyen kultúrával azonosul. Kérdezõ: valamivel több, mint felerészben cigány vér folyik az ereidben, s ha te közel érzed magadhoz a cigány kultúrát, akkornyugodtan mondhatjuk, hogy igen, az vagy. Az vagy, amivel azonosulni tudsz és akarsz is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok jó választ! :) Amúgy azért, kérdeztem, mert nem a szüleim neveltek és magyarok között nõttem fel, de mindig is félcigánynak vallottam magamat. Csak hallottam olyanról, hogy aki félcigány, az a cigányok között ugyanúgy cigánynak szímít, mint aki teljesen az. Pl.: L.L. Juniornak is csak az anyukája cigány, és mégis cigánynak van elismerve...
Magyar Cigány vagy.Ha apud az akkor elvileg fél vér vagy de ha látszik rajtad akkor mondhatsz akármit Otthon nincs jövõd :(.
Nézd, 1500 éve vándorló néprõl van szó, akik ezalatt az idõ alatt rengeteg néppel keveredtek. Tehát már a középkori cigányok is nagyon sok balkáni, török, arab génnel rendelkeztek, szóval nem csak végigvonultak ezeken a területeken. A cigány öntudatot ez nem változtatta meg. Annak számítasz, aminek tartod magad, a kettõs identitás sem gáz. Magyar vagy és cigány is egyben, de elõbbibõl több õst birtokolsz, ahogy olvasom. Ha vállalod mindkettõt, akkor nem nagyon lõsz mellé :)
Szerintem magyar vagy. (: (Nem az a lényeg, hogy honnan származol hanem, hogy becsületes, tisztességes emberként éld az életed)
Igen :)
Ha egy ló lónak néz ki, akkor elég nagy a valószínûsége, hogy ló!! A Kolompár Ronaldínó, meg egy õsi magyar név...
Figyelj, tudnod kell, hogy anyai oldalrol milyen a rokonsäg, a "talän" nem välasz, kerdezz rä nyugodtan! Nem az szämit, hogy mennyire erzed magad magyarnak ill. romänak - ha dolgos, szorgalmas, tisztesseges ember vagy, akkor nincs semmi gond a szärmazäsoddal.
Teljes mèrtèkben!Èn is pont igy vagyok mint te!:-)
Még csak 17 vagy, nem késtél le semmirõl. Ebben az idszakban mindenki másban is zavarok vannak, ki õ, mit keres a világban, ki akar lenni stb. Ezen még azok is átesnek, akiknek nem kétféle származása van. Egyébként a legsikeresebb akkor leszel, ha valamennyire mindkét kultúrát sikerül átvenned. Magyarországon élsz, tehát azt is ismerned kell, hogy ne kerülj összeütközésbe a környezeteddel. De a cigány zenét, kultúrát stb. is tartsd meg, hiszen a tiéd! (Ha nagyon érdekel, akár tanulhatsz is ilyen témában, akár egyetemi szinten is, mert nagyon fontos lenne, hogy a cigány kultúra értelmes, képzett, nyitott emberek kezébe kerüljön.)

Gyermekelhelyezés! Én vagyok az apuka, és azt szeretném ha nálam helyeznék el a gyerekeket. Van rá lehetőségem?

Sziasztok. Apukaként írok nektek. Bejegyzetlen élettársi kapcsolatban élek (-tem) (1 éve külön szobában élünk, van egy 3 és fél éves lányunk, és egy 26 hónapos fiunk. Mivel kapcsolatunk visszafordíthatatlanul megromlott, szeretnék tovább lépni. Mivel az anya magának akarja a gyerekeket (ez természetes), nekem egyetlen lehet?ségem van, a gyermekelhelyezés. Szeretném tudni mik a lehet?ségeim.2006 novemberében vettem egy ingatlant a bátyámmal közösen (hitelre), most ebben élünk. A gyerekek anyjának csak tartózkodási helye van itt, az állandó lakcíme megsz?nt. Ezzel persze a gyerekeknek is, mivel születésük után ugye automatikusan az anya címére írják a gyerekeket. Neki csak a családi pótlék és a gyes a jövedelme, nemdolgozott semmit azel?tt, nekem van egy 4 m?szakos állásom nettó 150000 Ft feletti jövedelemmel. Gyermekeim anyjának az anyja anyaotthonban lakik, testvérei albérletben (budapesten), az én szüleim 5 percre laknak. Ha kérdésetek van még leírom, biztos van még valami amit nem írtam le.

Legjobb válasz: tett bármit olyat az anyjuk ami negativ a kicsikre? te meló mellett tudsz majd eleget foglalkozni velük ha neked itélik õket?

tett bármit olyat az anyjuk ami negativ a kicsikre? te meló mellett tudsz majd eleget foglalkozni velük ha neked itélik õket?
http://www.jogiforum.hu itt megkapod a választ
Ha bíró lennék nekem ennyi elég lenne
Nem tudunk segíteni, ha nem mondod el miért szeretnéd te a gyerekeket. Mi a baj az anyával, azon kívül, hogy megromlott a viszonyotok?
hogyan viselkedik az anyuka a gyerekekkel? hogy viszonyulnak a gyerekek hozzá-hozzád?
sok sikert, drukkolok
Általában mindig az anyának ítélik, hacsak nincs valami nagy probléma vele... Alkoholizmus, drogprobléma, hasonló súlyos dolgok. De még van, hogy ilyen esetben is mellette hagyják, szomorú, de így van, hallottam már ilyenrõl. :(
miért akarod elvenni az anyától a gyerekeket?? rosszul mondod egyébként: nemcsak a gyes és a csp lesz a jövdelme, hanem a GYEREKTARTÁS is, amit TE fogsz fizetni. ne akarj ilyen kicsi gyerekeket elvenni az anyjuktól azért, mert te utálod õt. valami miatt cska vállaltatok 2 gyereket és nemrég még egy család voltatok...nem?
Mindkettõnek, de különösen a picinek nagy szüksége van még az anyukára. Ha nem tett semmi felróhatót mint anya, akkor nem sok esélyét látom annak, hogy nálad helyezzék el a gyerekeket. Persze ennek feltételei vannak, pl. legyen hol élnie (albérlet) és legyen mibõl nevelnie õket (mhely). Ha ezeket nem tudja biztosítani, akkor nálad volnának nagyobb biztonságban.
Szia, ne haragudj, de azért az nem akkora bûn, hogy a gyereket babakocsiba viszi ki a boltba, ezt ugye belátod?Értem én, hogy mit mondasz ezzel természetesen, azt is értem, hogy szereted a gyermekeidet, de én foggal-körömmel harcolnék.Ekkora gyerekek már mehetnek oviba-bölcsibe és simán mennék vissza dolgozni, abból, a családi pótlékból és a gyerektartásból, ha szûkösen is, de nem szorulnék segítségre.Nekem a gyermekeim mindennél fontosabbak, nem engedném, hogy elvegyék tõlem õket.Sajnos ez egy õrült rossz helyzet.Nem lehetne mégis inkább megbeszélni, ill. közösen megoldani?Minden kapcsolat egy idõ után holtpontra ér, nálatok egymás után születtek a gyerekek kis korkülönbséggel, nem lehetett könnyû a párodnak sem.Édesapám mindig azt mondta nekem, hogy kislányom, onnantól, hogy gyermeket vállaltál felelõséggel tartozol irányukban, már nem nézheted csak és kizárólag önmagadat.Továbbra is azt tartom, hogy akinek én gyereket szülök azt szeretem és tisztelem, ha nem ver, nem csal, akkor bármit megbocsájthatok neki, vagy legalább is megpróbálok megbocsájtani.Beszélgessetek, szervezzetek közös programokat.Próbáljátok meg!Ne add fel ilyen hamar.Fordulj felé tisztelettel és szeretettel és akkor te is többet fogsz kapni.Kitartást kívánok nektek és írásommal nem bántani akarlak, ez maximálisan távol áll tõlem.
"A hitelre vásárolt ingatlanba befizetett összeg jár a gyermekeid édesanyjának" Nemjár. Házasság alatt járna. Még a bejelentett élettársi kapcsolatban is amennyiben bizonyítható, hogy ki mennyi pénzt tett a közös kasszába abban az esetben abban az arányban osztoznának. De mivel a leírásban is szerepel, hogy az anyuka soha életében nem dolgozott így nem is jár neki semmi. Ez fokozottan igaz annak tükrében, hogy még csak nincsenek is regisztrált élettársi kapcsolatban. Ezen a világ legjobb ügyvédje sem fog változtatni, hiszen ez alap PTK.
Ha az egyik fél akar kilépni a kapcsolatból, akkor az tegye, de gyerekek nélkül. Ha nem, nem lehet közös felügyelet? Korlátlan láthatás? A kisgyerekek ált. az anyjukhoz kötõdnek jobban. Az, hogy még nem dolgozott, nem azt jelenti, hogy még nem tudott dolgozni, mert a gyerekeket neveli?! A gyerektartásból, csp.-ból, segélyekbõl meg tud élni gyerekekkel együtt. 4 mûszakos munka mellett te nem tudnád ellátni õket! Se hétvége, se ünnep, a szüleidnek pedig minden egyes nap be kellene segíteni! Tényleg ez a jó megoldás? Egy család szétbomlása mindenkinek sok lemondással jár, ezért kellene vigyázni rá.
Nem tudom sajnos, mennyi esélyed van (remélem idetéved valaki illetések, és segít), de az tuti, hogy próbálkoznod kell minden elérhetõ eszközzel! Igen, általánosságban a gyereknek inkább az anya mellett a jobb, mint az apa mellett, de csak mert a legtöbb apa nem akarja a gyerekeit minden áron maga mellett tudni, elkötelezõdni, nincs bennük elég felelõsség és kitartás.. Hát szerintem ez rád totál nem igaz! Remélem megoldódik a helyzet, és magadhoz veheted a kicsiket! Csak sajnos az a baj, hogyha gyerektartásként kapná a fizud felét, + családit és gyest, akkor már igencsak magas összeg kerül a kezébe, lehet a bíróság szemében ennyi elég a kérdés eldöntéséhez:(
Elõször is, ha nem akarsz bajt magadnak, azonnal jelents ki a csajt a lakásodból hivatalosan. Ezt egyoldalúan megteheted, mert a tied a lakás. Aztán ha ez megvan, szólitsd fel, hogy 15 napon belül költözzön is ki. Egyúttal jelezd, hogy amíg nem költözik ki fizesse a rezsiköltség felét. Ha ezt nem teszi meg, máris van egy érv a kezedben, hogy veszélyezteti a gyereket, mert nem fizeti a rezsi rá esõ részét.
A kérdező hozzászólása: A rezsit lehet hogy nem fizeti, de ellátja a gyerekeket, amíg nem vagyok otthon. Ezt nem veszik figyelembe. A kijelentést elindítottam, és a gyerekeket is bejelentettem magamhoz, mivel ugye az anya állandó lakcíme megszûnt és így a gyerekek hajléktalanok voltak egy évig. (Ezt most tudtam meg pár napja)
A gyerekeknek az anyjuk mellett a helyük, meg sem érdemelnéd a láthatást sem, mert ilyen egyáltalán megfordul a fejedben. Elképesztõ, hogy ilyen férfiak vannak.
Nagyon szép hogy igy ragaszkodsz a kicsikhez de a gyerekeket hogy érintené ha elveszitenék az anyukat, eddig õ volt velük mért lenne jó egy vadidegen akit nem ismernek és nem csak munka után kell velük ugrálni nevelni kell öket és az egész napos embert kiván.
Ez így nem fog menni. Ha akarod a gyerekeket keményebbnek kell lenned. Ha azzal jössz, hogy ellátja a gyerekeket amíg nem vagy otthon, akkor nem fogja neked ítélni a bíróság. Azontúl pedig attól hogy ellátja a gyerekeket, a rezsi felét még neki kell fizetnie. Meg kell fognod anyagilag is, és a sarkadra kell állni. Ez egy kemény harc, ami nem megy áldozatok nélkül.
Sziasztok, hát nem egyszerû a dolog, kis segítség, neked is, meg remélem nekem is, jelenleg az 5. oldalon van a kérdésem, mit tehet ilyenkor egy apa, és mik az esélyeim, olvasd el légyszi, és még bárki aki szeretné... még most várok a második bírósági tárgyalásra, és feb. óta nem láthattam a kisfiam... készülj fel a legrosszabbnál is rosszabbra, és próbálj nem kiborulni, bármi van... 9-10hónapja várok, és még sehol sem tartok... de hátha segít vmit a témám, ami sztem ide is kapcsolódik... Kitartást Barátom, nagyon nehéz, de ha kell e-mail-ezhetünk, ha tudok valamit, segítek!
Szia, tegnap 12:13 vagyok.Akkor így már érthetõ a helyzet.Ha õ éretlen egy normális kapcsolatra és ide-oda játszik a gyermekei érzelmeivel, akkor harcolj értük.Én is ezt tenném.
21:19 azért nem engednéd a láthatást, mert nem akarja h a gyereki vmi vacak anya otthonba menjenek? Mikor õ sokkal jobb körülményeket tud nekik biztosítani
az apa gondolom azért akarja h nála helyezzék el a gyerekeket mert õ legalább tud fedélt és ételt biztosítani nekik. Míg az anya a gyesbõl, meg a cspbõl , és a gyerektartásból nem hiszem h fenn tudná magukat tartani. Vagy talán az apa költözzön ki abból az ingatlanból amit a testvérével közösen vettek, hogy az anya ott tudjon maradni a picikkel?
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy eddig mennyit foglalkoztál a gyerekekkel? Mert munka mellett kétlem, hogy sokat, és a gyereknevelés nem annyi, hogy reggel beadod a bölcsibe, este meg elhozod, aztán alvás.
Ki kell hogy ábrándítsalak. A hitelre vásárolt ingatlanba befizetett összeg jár a gyermekeid édesanyjának. Egy jó ügyvéddel ezt meg is kapja majd. Mivel évek óta fizettétek (együtt, hiszen együtt éltetek) a befizetett összeg jogán neki nem kell elhagynia ezt az ingatlant, és kérheti peres úton az ingatlannyilvántartásba feltüntetni magát, mint tulajdonos. Remélem meg is teszi. Ha nem tett a gyermekei ellen semmit, jó anya, én neki szurkolok. Tudod az, hogy szakítasz valakivel, egy dolog, de hogy elvennéd tõlei a gyerekeiteket, és megfosztanád õket az édesanyjuktól...na nálam itt estél ki a kosárból, és egy valamirevaló bírónál is ki fogsz. Gondolj bele, ha a te apád ezt tette volna veled és az édesanyáddal. Biztos imádni fognak a gyermekeid.
Kisgyerekeknek az anyjuk mellett a helyük. Én ha elvennék a gyerekeimet, minimum belehalnék. Inkább azon gondolkozz, hogy a gyerekeidnek mi a jó, mert nekik két normális szülõre van szügségük. És az, aki két gyereket szült neked? Õvele mi lesz? Elvennéd egy anya gyerekeit? Csak mert õ otthon nevelte a gyerekeidet? És ha látni szeretné õket, hova menne? Mert ha rossz anya lenne.. de mivel semmi ilyet nem írtál.. ez durva nagyon... mi imádjuk egymást a férjemmel, két gyerekünk van, de sztem eszébe sem jutna elszakítani õket soha, ahogy nekem sem tõle ( mondjuk nálunk én keresek jobban, és nekem van hova mennem.. mégsem dobnám ki csak úgy, mindig tekintetel lennék a jó évekre is, hacsak nem valami kirívó, elfogadhatatlan dolog történne). Ez nagyon visszataszító.
Miért kéne az anyának kapnia a házból, ha bejegyzetlen élettársi kapcs.ban éltek? Szerintem egyáltalán nem kell, nem logikus.
Jogi dolgokhoz nem igen konyítok, de ha megpróbálod elperelni a gyerekeket, szerintem azt is foglald bele, hogy a gyerekek anyja bármikor láthatja és látogathatja õket, te elsõsorban biztos hátteret akarsz nekik biztosítani, nem pedig kárt tenni a lelkükben. Ha az anya nem tud nekik még lakást sem biztosítani, nem értem, miért ne lehetnének az apjukkal. Sok nõ nem nézi a gyereke érdekét, ha süllyed is a hajó, akkor is kapaszkodik belé, és együtt fulladnak meg..
Utolsó, soha nem tudnék ártani a gyerekeimnek, de pl most itthon vagyok GYED-en, miután 10 évet ledolgoztam, jelenleg a férjem keresete a mérvadó ( eddig én kerestem majdnem a kétszeresét) ha MOST itt akarna hagyni, és arra hivatkozna, hogy nem dolgozom, sztem igaza lenne? Szted egy igazi anya hagyja szenvedni a gyerekeit? Ha meg igen, akkor megérdemli, hogy elvegyék tõle, de itt nem írtak ilyet. Szted fura, ha egy sz anya ragaszkodik a gyerekeihez? Bitos tudnának jó megoldást találni. Van pl olyan ismerõsöm, akik szétmentek, de pl amíg Anyu dolgozik, Apunál a gyerek, vagy 1 hét itt, 1 hét ott.
szerintetek mi a fenéért akarja a gyerekeket? talán mert szereti õket? miért ne élhetnének boldogan az apjukkal akár? miért kell azonnal ítélkezni? egyszerûen nem értem... és aki azt írta, hogy az anyukának szurkol: mi alapján? Kérdezem ez nõként és anyaként.
Nem, szerintem egyáltalán nem furcsa, hogy egy anya ragaszkodik a gyerekéhez. Én is azt tenném. Az sem bûn, hogy otthon volt velük és nevelte õket. De ha szétválnak, neki nincs hova mennie, a lakáshoz nem igazán van köze, munkája nincs, csupán a gyerektartástól és a gyerekek utáni pénzbõl meg nem feltétlen tud nekik normális körülményeket biztosítani. A megromlott kapcsolat valószínûleg mindkét fél hibája, de mindentõl eltekintve a helyzet az, hogy a nõ kevésbé tud gondoskodni a kicsikrõl, mint az apjuk. Szeretni ettõl még szeretheti õket.. de annak nincs sok értelme, hogy vacsora helyett esténként megölelje õket, aztán annyi.. Persze hivatalos kapcsolatban a nõ most egészen más helyzetben lenne, de a tények ellen õ sem tehet semmit.
Én írtam a harmadik kommentet és éppen hogy az apának drukkolok, lehet hogy félreérthetõ volt.
Milyen furcsa, hogy az senkinek nem jut eszébe, hogy az apa is szeretheti a gyermekeit? Ha az anya szakítja el az apától a gyerekeket azt miért kell totálisan természetesnek, és magától értetõdõnek venni? 35/Nõ
Azért mert nem a férfi szenvedett a gyerekkel. A férfié a munka, a haverok, a vezetõi pozíciók, az autó, az alkohol. A nõnek marad a gyerek, a háztartás vezetése, meg a férfi ellátása. Sajnos még mindig ilyen világban élünk. És egy gyereknek igenis az anyjára jobban szüksége van.
Sztereotípia.
ráadásul hazugság is. amúgy: szenvedni? van gyereked? mert az enyém apja maximálisan kiveszi a részét a "szenvedésbõl", a munkája mellett is.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok Igen, úgy látom elég sok embernél bajt jelent ha az apa akarja a gyerekeket magának.(az is baj ha az apa akarja õket, az is ha lemond róluk és az anyánál hagyja, szuper, mindenképp az apa a hülye). Én egyszerûen egy biztos jövõt szeretnék a gyerekeimnek, és nem azt hogy albérletrõl, albérletre költözzenek velük, vagy anyaotthonból anyaotthonba.Ezt az anyjuk nem tudja biztosítani nekik. Minden mást igen, hiszen szereti õket, mos, fõz, takarít utánuk, pont úgy ahogy én is. Csak én ezeket kevesebbet csinálom, mert kevesebbet vagyok itthon. De ott a hétvége például, mikor az anyjuk rájuk sem bagózik, mert( ahogy õ mondja) eleget foglalkozik velük hétköznap. Ezt szerintem gond. Nekem nem, mert legalább eltudok menni velük, normálisan sétálni játszani, és meg sem említik az anyjukat. Mikor itthon vannak akkor folyamatosan megy az anya-anya persze( ugyan így az apa-apa is persze). De találtam ügyvédet, megyek konzultációra, majd a részleteket írom, ha valaki kíváncsi rá. És persze továbbra is várom a kommenteket hiszen úgy látom ez egy elég kényes ügy.

Apukámnak nemsokára szülinapja lesz. És olyan "tehenes parfüm" (fehér) a szíve vágya, de én nem tudom h az melyik és zalaegerszegen hol lehet (nem baj ha nem eredeti) kapni?

Apának szülinapja lesz és én gy?jtottem pénzt,de nem tudom h melyik az a parfüm amelyikre gondol. Megkérdezni nem akarom mert akkor oda a meglepetés. 13 L

Legjobb válasz: Diesel Masculan

Diesel Masculan
Kérdezd meg anyukádat.
A kérdező hozzászólása: és mennyiért lehet venni? Nem sok pénzem van. Anyukámnak nem akarom megmondani h mit akarok venni apunak, mert elmondja neki
Szerintem is az a Diesel masculan az.. :) 4-5 ezer ft kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az nem is olyan drága! van is annyi pénzem
utolsó vagyok: dm-ben vagy rossmannban nézd meg. mert én ott szoktam annyiért látni.. :)
decukivagy:D szerencsés az apukád
Ennek marha jó illata van! Nekem nagyon bejött :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!