Találatok a következő kifejezésre: Ha én vagyok, és az (1010 db)

Ha én vagyok az üzembentartó és a haverom a tulaj és a szociális támogatást megvonják, ha autó lesz a háznál akkor elvehetik most tőlem ezt? Szóval ha én vagyok az üzembentartó akkor olyan mintha azzal járnék nem? !

Legjobb válasz: Szerintem nem vonhatják meg a támogatást egyrészt mert nálunk ahol élek soknak van autoja és mégis kapják a járadékot a másik érvem pedig az,hogy ha azért akarják megvonni a támogatást mert autod van akkor megkell nekik mondani,hogy az auto nem a tied te csak az üzembentarto vagy Mert ha kikell tölteni egy adatlapot a járadék megállapitásához akkor ha van ilyen rovat,hogy rendelkezik-e autoval akkor mivel nem te vagy a tulajdonos az igazat írod be ha azt nyilatkozod,hogy nincs mert nrm te vagy a tulajdonos csak ha veszel egy autot és azt átíratod a nevedre!

Szerintem nem vonhatják meg a támogatást egyrészt mert nálunk ahol élek soknak van autoja és mégis kapják a járadékot a másik érvem pedig az, hogy ha azért akarják megvonni a támogatást mert autod van akkor megkell nekik mondani, hogy az auto nem a tied te csak az üzembentarto vagy Mert ha kikell tölteni egy adatlapot a járadék megállapitásához akkor ha van ilyen rovat, hogy rendelkezik-e autoval akkor mivel nem te vagy a tulajdonos az igazat írod be ha azt nyilatkozod, hogy nincs mert nrm te vagy a tulajdonos csak ha veszel egy autot és azt átíratod a nevedre!
A boltban is kiszolgálnak ha nem cigit és/vagy alkoholt veszel. Jogod van hozzá Magyarul nem lesz baj!

Van egy nagy problemam gimis vok es nem merek megszolalni ha tudok valamit mert mar annyira bennem van ez h en ugyis hulye vagyok es h ugy meglepodnenek ha en megszolalnek es annyira nyomaszto ez az erzes, mit teegyek?

Legjobb válasz: Fogadd el, hogy hülye vagy, és hülyeséget beszélsz, és a hülyének is joga van beszélni. És ha hülyének néznek, lépj túl rajta. Ha meg kiderül, hogy nem is vagy olyan hülye, az csak jó.

Fogadd el, hogy hülye vagy, és hülyeséget beszélsz, és a hülyének is joga van beszélni. És ha hülyének néznek, lépj túl rajta. Ha meg kiderül, hogy nem is vagy olyan hülye, az csak jó.

Miből számolják a TGYÁS-t, ha jön a második baba és GYED-en vagyok itthon az elsővel?

Legjobb válasz: Bár nincs még saját tapasztalatom a dologról, de mivel hasonlón gondolkodunk mi is, keresgéltem az interneten. Ezt találtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/ugyintezes/tgyas-gyed-os.. Mi van, ha jön a 2.baba? Ha az elsõ gyerek a második megszületésekor még nem töltötte be a 2 évet, azaz még jogosult vagy utána GYED-re, akkor eldöntheted, hogy kéred a TGYÁSt vagy maradjon az elsõ gyerkõc utáni GYED. Ennek lejártával igényelheted a 2. gyerek után járó járandóságokat (ha még van TGYÁS akkor azt, egyébként meg a GYED-et). Mivel a GYED és a TGYÁS számításánál az elõzõ teljes naptári év jövedelme adja az alapot, ezért jobban jársz, ha még az elõzõ GYED idõtartama alatt megszületik a második baba, hiszen így magasabb lesz az alap, amibõl számolnak. Ha már belecsúszol a GYES-be, akkor alacsonyabb lesz a jövedelmed. Általánosságban igaz, hogy a 2. gyerek után számolt TGYÁS kb. ugyanannyi, mint az elsõ gyerek utáni GYED volt - amennyiben az az elõzõ gyerkõc 2 éves kora elõtt született.

Bár nincs még saját tapasztalatom a dologról, de mivel hasonlón gondolkodunk mi is, keresgéltem az interneten. Ezt találtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/ugyintezes/tgyas-gyed-os.. Mi van, ha jön a 2.baba? Ha az elsõ gyerek a második megszületésekor még nem töltötte be a 2 évet, azaz még jogosult vagy utána GYED-re, akkor eldöntheted, hogy kéred a TGYÁSt vagy maradjon az elsõ gyerkõc utáni GYED. Ennek lejártával igényelheted a 2. gyerek után járó járandóságokat (ha még van TGYÁS akkor azt, egyébként meg a GYED-et). Mivel a GYED és a TGYÁS számításánál az elõzõ teljes naptári év jövedelme adja az alapot, ezért jobban jársz, ha még az elõzõ GYED idõtartama alatt megszületik a második baba, hiszen így magasabb lesz az alap, amibõl számolnak. Ha már belecsúszol a GYES-be, akkor alacsonyabb lesz a jövedelmed. Általánosságban igaz, hogy a 2. gyerek után számolt TGYÁS kb. ugyanannyi, mint az elsõ gyerek utáni GYED volt - amennyiben az az elõzõ gyerkõc 2 éves kora elõtt született.
A kérdező hozzászólása: Olyan anyukák tapasztalatai érdekelnek, akik 2 éven belül szülték a második babát, és közben nem mentek vissza dolgozni. A régi fizetésem marad az alapja a számításnak?
Vérrokonod? Ha nem akkor senkid.
Lehetsz a testvére is! A nagybátyád testvére is a nagybátyád! Neki az unokahúga vagy. Az õ unokaöccse a testvéred! De ha egy másik irányba halad a vonal akkor pl lehet az unokatestvéred is, sõt! a kettõ kózül valamelyik! De ezt te jobban tudod!
És fõleg: hány éves a kapitány?
Unoktestver...
a nagybátyád az szülõ testvére, vagy csak azért hívod így, mert nagynénéd férje? elõbbi esetben unokatesód a Bence (de akár tesód is lehet, mert nagybátyád testvére az a szülõd is...) utóbbi esetben nem hiszem, hogy van rá külön szó, nekem is van ilyen rokonom, de én a nevén hívom simán.

Hogy éri meg jobban üzletet nyitni ha én vagyok a vállalkozó és alkalmazott is egy személyben. Vagy én vagyok az alkalmazott és xy a vállalkozó?

Legjobb válasz: Több munkád lesz ha te vagy mind kettõ, de jóval többet is keresel. Nem kell osztozkodnod a vállalkozóval és akkor az õ részét is megkapod.

Több munkád lesz ha te vagy mind kettõ, de jóval többet is keresel. Nem kell osztozkodnod a vállalkozóval és akkor az õ részét is megkapod.

Pco-s vagyok és az orvosom azt mondta nov.29. -én hogy valószínűleg orvosi segítségre lesz szükségem ha babát szeretnék! Erre tegnap előtt halvány pozitívat ma pedig valamivel erősebb pozitívat teszteltem! Ez létezhet?

A 2 csík még nem egyforma er?s,de szemmel látható....és olyan mindjárt megjön érzésem van naponta többször!!!Nekem évente kb.3-4x volt vérzésem gyógyszer nélkül és a többinél gyógyszerrrel kellett meghozni!!Van egy 3éves kislányom ? inszeminációval lett!!!!Lehetséges hogy tényleg terhes vagyok???Vagy lehet valami más miatt is HCG a vizeletemben???Az tény hogy mostanában eléggé belendültünk apával,de soha nem gondoltam volna hogy spontán teherbe eshetek...f?leg hogy az orvos is azt mondta hogy kevés rá az esély!!!Már mint hogy szinte semmi!!!Most itt vannak az ünnepek és jöv? hét csütörtök,péntekig szerinntem meg fogok bolondulni a kételkedésbe hogy most terhes vagyok vagy sem!!!

Legjobb válasz: Ja nov. 29.-én UH-n nézett és nem látott igazi tüszõt!!!Ezek szerint 1 vagy elbújt elõle vagy nagyon hirtelen érhetett meg!!!! :)Mert állítólag ilyen is lehetséges!!!Vagy rosszul tudom???

A kérdező hozzászólása: Ja nov. 29.-én UH-n nézett és nem látott igazi tüszõt!!!Ezek szerint 1 vagy elbújt elõle vagy nagyon hirtelen érhetett meg!!!! :) Mert állítólag ilyen is lehetséges!!!Vagy rosszul tudom???
Lehetséges. :) A nagyon kevés az nem lehetetlen. :) Egy halk gratuláció megy neked hagosan meg majd csak akkor, ha tényleg bebizonyosodik, hogy kisbabát vársz. :) Igen nem egy ilyen esetrõl hallani, hogy lesz a párnak gyermeke mindegy is, hogy örökbe fogadták vagy esetleg inszem útján de mivel megszûnik az a közvetlen vágy a gyermek iránt és nincsen stressz ezért könnyen és spontán sikerülhet a baba is. Igen és lehet egy cikluson kívüli ovud is, hegy nagy orgazmus kapcsán is stb. Ezt nem tudni miért van. egy 2 éves kislány anyukája és 6hkm
mi két éve kezdtünk próbálkozni, rá egy évre volt egy laparoszkópiám és kiderült csak az egyik petevezetékem átjárható, és PCO gyanús voltam. egy évig járkálgattunk ultrahangos peteérés vizsgálatra. márciusban voltunk utoljára, és azt beszéltük meg a dokival hogy élvezzük ki a nyarat és szeptemberben elkezdjük a lombikot. erre áprilisban már nem is jött meg! a doki is meglepõdött, de mi is alig hittünk a szemünknek a pozitív teszt láttán. én is csak akkor éltem bele magam amikor már volt szívhang is, addig kételkedtem.
Ha már van 2 csíkod, nem számít hogy halvány akkor gratulálok. Egy másik PCO-s kismama. 2 nap múlva csinálj új tesztet, erõsebb lesz a csík.
Szintén Pcos-ban szenvedek. Mi már két év után úgy voltunk, hogy letelik a doki hosszú szabadsága, nekünk lezajlik az esküvõnk, nyaralunk, szeptemberben kezdünk petét érlelni gyógyszerrel. Július végén terhes lettem, spontán. És mindezt úgy, hogy a ciklusom végén voltam, 2-3 nap kellett a menzeszhez. (30 naposra beállt a ciklusom.) Nagyon kevés dolog van, ami miatt hcg-t termelhet a szervezet, úgy, hogy nincs baba. Tudod, hogy szól a mondás... Ha patadobogást hallasz, gondolj lóra és ne zebrára. :) Szerintem ott baba volt, úgyhogy halkan én is gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!!!!Csak ez annyira hihetetlennek tûnik hogy lehet baba spontán miközben azt mondták hogy nem valószínû!!!! :)
En is Pcos vagyok es pont elkezdtek a kivizsgalast nalam hogy van e peteeresem (50+ napos ciklusok mellett), es az elso ciklusban az egyik vervetel utan kaptam a hirt hogy igen, kiszabadult egy pete.Nem is figyeltunk igy ra hogy most akkor egyutt legyunk hogy hatha elkapjuk a petet...Csak ugy egyutt voltunk meg elotte es lass csodat mikor vartam mar hogy jojjon mar meg(hogy folytassak a kezelest) felment a hom 37 fole..Es szep pozitivat teszteltem!:) Ugyhogy igen is lehet!:) Gratulalok nektek is!;) 6-7 hetes kismama :)
Ja 5 eves probalkozas es ket veteles utan..elozo voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!!Most ha ez tényleg így van, akkor nagyon szép kis Karácsonyi meglepetést kaptunk!!!! :)

Vas megyeiek vannak itt? Szerintetek hogyan lehet ismerkedni kicsi megyénkben? A disco nem az én világom. Társkereső oldal kizárva. Ha lány vagy és te is így gondolod írj.27f. Fi.

Legjobb válasz: Vas megyei lány vagyok. Discokat sokan kerülik. ott nem is lehet komolyabb dolgokat összehozni. Koncertek? Múlt hétvégén volt egy jó, én ott cseréltem telószámot egy sráccal. Odajött, átkarolt és táncoltunk. Teljesen józanul, tehát nem az alkohol miatt hagytam... Út közben? Múltkor elég rendesen "hadiszerelésben" (laptop, fényképezõ), mint vmi komoly ember (xD) mentem, 2en is leszólítottak. ("fényképezkedjünk már le!", "velem is") Esetleg ha egyedül megy vki, egy hoszabb úton, akkor beszélgethetnétek, hiszen olyan uncsiii elérni csendben a végére... stb Parkokban, itt-ott vannak lányok egyedül-kettesével-hármasával, nyugodtan le lehet õket szólítani, nem harapnak. Ne félj semmitõl. Mert ha nem-et is mondanak, akkor mi van? semmi nem változik! gyerünk, hajrá!

Vas megyei lány vagyok. Discokat sokan kerülik. ott nem is lehet komolyabb dolgokat összehozni. Koncertek? Múlt hétvégén volt egy jó, én ott cseréltem telószámot egy sráccal. Odajött, átkarolt és táncoltunk. Teljesen józanul, tehát nem az alkohol miatt hagytam... Út közben? Múltkor elég rendesen "hadiszerelésben" (laptop, fényképezõ), mint vmi komoly ember (xD) mentem, 2en is leszólítottak. ("fényképezkedjünk már le!", "velem is") Esetleg ha egyedül megy vki, egy hoszabb úton, akkor beszélgethetnétek, hiszen olyan uncsiii elérni csendben a végére... stb Parkokban, itt-ott vannak lányok egyedül-kettesével-hármasával, nyugodtan le lehet õket szólítani, nem harapnak. Ne félj semmitõl. Mert ha nem-et is mondanak, akkor mi van? semmi nem változik! gyerünk, hajrá!
Én is vas megyei vagyok, merre fele laksz? Mert így elég nehéz segíteni. Én celldömölki vagyok, itt nem sok hely van ismerkedni, ráadásul a legtöbb ember is tök bunkó, nemlehet szólni senkihez. :S Esetleg ha a haverjaid ismerõseivel ismerkednél, az se lenne gáz.
Én is vas megyei vagyok, nekem az ismerkedéssel eddig nem volt gondom, én klubokba, discokba járok mondjuk. Romkert a legjobb, nem tudom miért nem mész el oda. :D Szerintem próbáld ki. De Szombathelyen alapból még egy csomó hely van, ahol lehet ismerkedni. Én nem ott lakom, de ahányszor megyünk barátnõkkel, mindig megismerünk valakiket. 19/L
A kérdező hozzászólása: Szerencsés vagy! Írnál olyan helyet ahova egyedül is lehet menni és nem néznek ki? Disco kizárva!

Ha terhes vagyok és elmegyek nőgyógyászhoz, de nem tudom a menstruációm dátumát, akkor mi lesz? Mindenki írogatja, de én sosem írom fel. Az orvos mit fog szólni?

Legjobb válasz: Igazad van utolsó, valóban nem mindenki méreget stb., én sem tettem, de azért a menstruációmra emlékezni szoktam. Nem árt az, ha az ember tudja, bármilyen más okból is lehet rá szükség. Végül is minden hónapban kitart pár napot, ilyenre emlékezni szoktunk:) Kérdezõ, nem kell írkálni, ha megjön, figyelj oda, és kösd valamihez, soha többet nem felejted el. Akkor se árt, ha nem tudományosan próbálkoztok, mert ha tudod mikor volt az utolsó, akkor be tudod lõni, mikor legyetek együtt, és kb. mikorra "nem" várod:)

Igazad van utolsó, valóban nem mindenki méreget stb., én sem tettem, de azért a menstruációmra emlékezni szoktam. Nem árt az, ha az ember tudja, bármilyen más okból is lehet rá szükség. Végül is minden hónapban kitart pár napot, ilyenre emlékezni szoktunk:) Kérdezõ, nem kell írkálni, ha megjön, figyelj oda, és kösd valamihez, soha többet nem felejted el. Akkor se árt, ha nem tudományosan próbálkoztok, mert ha tudod mikor volt az utolsó, akkor be tudod lõni, mikor legyetek együtt, és kb. mikorra "nem" várod:)
bocsi ezt már tudtad. nem olvastam a válaszokat:)
Ne aggódj ez miatt én is így voltam.:) Az ultrahan elárulja majd neked mekkora a baba.
A kérdező hozzászólása: Hehe, hát igen, volt egy sejtésem, hogy az uh meg tudja mondani :)
Szia csak nyugi ultrahang alapján majd meg mondják hogy hány hetes a baba. Pont Hétfõn voltam ultrahangon és egy csajszival beszélgettem. Megkérdeztem tõle hogy hány hetes, azt válaszolta hogy most volt meg a mensije, 5-6 hetes körül lehett (hozzá teszem már 3 gyereke van) Majd be ment ultrahangra, majd mikor kijött, meglepõdve válaszolta hogy már 11 hetes terhes.
09:01 vagyok én a telefonomba szoktam felírni az elsõ napot. plusz még ahhoz hozzáadok 28 napot és a következõ várhatót is beírom, hogy ne érjen meglepetés
ha nem emlékszel és terhes lennél, akkor az azért gond, mert másmilyen terhességi héttel számolnak majd (ha rosszul saccolod, mit amilyenben vagy valójában) de mivel egy túl hosszú, vagy egy rövid ciklus is ezt eredményezi, nem gáz. ha nagyon nem tudod, akkor próbáld meg úgy, hogy ha mutatna valami a terh teszt. (nem várt napján általában mutat), akkor abból levonsz 4 hetet, és azt tekinted az utolsó menstruációnak. ha meg nem vagy terhes, akkor egyszerûen megmondod, hogy nem tudod, mikor volt
Ha rendszeresen jön meg, vissza tudsz számolni. HA nem, próbáld meg valamihez kötni. Ha terhes vagy, ez nagyon fontos, ettõl számolják a terhességet. Megoldja, ha nem is tudod, ha rendesen fejlõdik a méreteibõl tud életkort mondani, de ezt egy nõnek nagyon fontos tudnia. Innentõl kezdd el jegyezni.
Nyugi! nem lesz semmi! Igen, rákérdez, hogy mikor volt, de ha nem tudod pontosan, akkor az uh alapján fogja beírni. én soha nem írogattam (mondjuk, általában tudtam). Az egyik babámnál azonban én se voltam biztos benne. Nem csinált belõle a doki ügyet, hisz az uh pontos képet ad, de amíg nem csinál uh-t, addig is meg tudja becsülni a méhed nagysága alapján. nem mindenki hõmérõzik, írogat, tapintgatja a méhszájat állandóan... így is egészséges gyerekek születnek :) ) (bocs, ha valakit ezzel bántottam!!)
Nem mindegy, nem a dokinak kell írogatni, ez a saját érdeked.
A kérdező hozzászólása: Csak arra nem emlékszem, hogy 3, 4 vagy 5 hete volt meg utoljára Gáz :) Na mindegy.
A kérdező hozzászólása: Persze simán lehet, hogy még nem vagyok terhes :) 50%
A kérdező hozzászólása: Hát jó. 2 hete biztosan nem havizok, mert azóta kezdtünk el védekezés nélkül szeretkezni. Lehet hogy abba kéne ezt hagyni és várni még 2 hetet, hogy most mi lesz :)
Hát engem már volt, hogy lecs.szett emiatt, bár terhesség még akkor szóba sem jött. Mindegy, ezzel most számolnod kell, egyszer túl leszel rajta, aztán úgyis megbecsüli UH alapján a magzat nagyságát. Azért szerintem legalább próbálj meg a hétre visszaemlékezni, vagy legalább, hogy hó elején, közepén vagy végén volt.
8.04-es vagyok. én pl. most a 4. babával úgy jártam, hogy fog. gátló és 2 havi teljesen normális mensi után kiderült, egy rutin vizsgálaton, hogy ott a baba... A doki a méh nagysága alapján úgy saccolta, hogy 8-9 hetes...az uh pontosan 9 hetesnek.. Mondom, nem csinálnak belõle ügyet... nálam se volt semmi :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!