Találatok a következő kifejezésre: Ha én pozitív vagyok és a (8 db)

Ha én 0 pozitív vagyok és a férjem B pozitív vércsoportú akkor a 2 gyermekünk milyen vércsoportú lehet?

0 és B csak?vagy más is ?és a csak pozitívak vagy nem?

Legjobb válasz: A gyerek vagy 0-ás vagy B-s lehet. De ha hordozzátok a negatív allélt is, akkor negatív is lehet a gyerek és pozitív is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban

A gyerek vagy 0-ás vagy B-s lehet. De ha hordozzátok a negatív allélt is, akkor negatív is lehet a gyerek és pozitív is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban
Lehet 0+, vagy B0+.
0+, 0-, B+, B-
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!! :)

Ha én RH pozitív vagyok és a férjem negatív, nem lehet baj, ha a baba a negatívat örökli?

tudom, hogy ennek kicsi az esélye

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az esély arra, hogy a kicsi nem az anya vérét örökli, de ha mégis, akkor gyógyszert fogsz kapni erre, mert RH összeférhetetlenek lesztek, és szervezeted ellened fordulhat.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy a kicsi nem az anya vérét örökli, de ha mégis, akkor gyógyszert fogsz kapni erre, mert RH összeférhetetlenek lesztek, és szervezeted ellened fordulhat.
Szia, en ugy tudom, hogy RH osszeferhetetlenseg csak akkor lehet, ha az anya RH negativ es az apa pozitiv. A helyzet nalunk is az, hogy en vagyok poz, a ferjem neg... Direkt rakerdeztem, es nekem ezt mondtak. 38 hetes kismama
Csak akkor lehet gond ha az anya negatív, de ezt szûrik már terhesség alatt, és ha fennáll a veszélye az rh összeférhetetlenségnek, akkor az anya kap egy ún. anti-D injekciót.

Ha Én pl. tudom a pozitív tulajdonságaimat, vagy, hogy miben vagyok jó, de más nem bízik a képességeimben, és ez leblokkol. Nos az betegség? Önértékelési zavarnak számít?

Legjobb válasz: Egyszerû önbizalomhiány. Ha valamiben kiemelkedõen jó vagy, de más nem bízik benned, akkor azzal ne foglalkozz. Erre valók amúgy a barátok, akik többnyire pozitívan nyilatkoznak a másikról.

Egyszerû önbizalomhiány. Ha valamiben kiemelkedõen jó vagy, de más nem bízik benned, akkor azzal ne foglalkozz. Erre valók amúgy a barátok, akik többnyire pozitívan nyilatkoznak a másikról.
A kérdező hozzászólása: Mitõl alakul ki az önbizalomhiány?
Kudarcélményektõl. Pl. valakit kinevettek amikor 8 évesen mondott egy verset és elrontotta. Ha olyan érzékeny és nyomott hagy benne, akkor késõbb emberek elõtt alig mer majd megszólalni.

Hogyan lehetne önbizalma és pozitív kisugárzásom, bátorságom ráhajtani a nekemt tetszõ lányokra, ha a környezetem mindig emlékeztet rá, hogy én nem vagyok egy vonzó fiú és folyton meg akarnak verni a kisebbségiek is?

Alacsony vagyok és vézna de szerintem nagyobb baj, hogy csúnya az arcom szerkezete. Mert sok kis páwa ilyen kis vakarcs, mint én mégis imádják õket a lányok. Jó mondjuk nekem pénzem sincs ilyen drága menõ márkás cuccokban járni.

Legjobb válasz: Talán nem kéne ilyen kisebbségiekkel körülvenni magad.

Talán nem kéne ilyen kisebbségiekkel körülvenni magad.
képet!
képet.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
tanulj aztán hátha az okosaknak bejössz. Nem mindenki a külsõdet nézi, ha te magad nemcsak a külsõd alapján ítéled el magad csúnyának. 17l :)
Mi a háziorvostól kértünk.Elvileg akkor van gond, ha az anya 0-, ilyenkor a terh alatt, után adnak antiD injekciót.
Én pont tegnap kérdeztem errõl a védõnõt, és azt mondta hogy nem kell a párom vércsoportja. De most hogy írjátok, elgondolkoztam hogy mi is lehet... :S
Ez esetben nem kell apuka vércsoportja, mert mindegy milyen nem áll fenn az összeférhetetlenség.Csak negatívos anyukánál számít.Mert ha anyuka neg, apuka poz, akkor nagy az esélye, hogy a baba is poz lesz.Anyukának a szülést, vagy bármilyen beavatkozást követõ 48 órán belül anti D injekciót kell adni, hogy nem kezdjen a szervezete ellenanyagot termelni.Ami elõfordulhat a terhesség során is, ezért 3 alkalommal néznek ellenanyagszintet, ha minden rendben van.Ha van az anya vérében akkor baj van.
Bocsánat, hogy én kérdezek, de pont tegnap mondták nekem ketten is, hogy ha ugyanaz a vércsoportja az apának és az anyának is, az nem jó. Nem tudták megmondani miért nem, de ezt hallották. Errõl mit tudtok?
Nem szokták meghatározni az apa vércsoportját. Ha az anya rh negatív akkor az összeférhetetlenség miatt nézik az ellenanyagot függetlenül attól, hogy az apa milyen vércsoportú. (Ne értsd félre a dolgot, de orvos szempontból ezt úgy kezelik, hogy az anya személye és vércsoportja a biztos)
19, 17-es válaszoló, ez nem így van, legalábbis felénk nem. Nekem az elsõ házasságomból született gyerekemnél nem néztek ellenanyagot, és nem kaptam anti D-t sem.Ugyanis én AB neg vagyok, az apa pedig B neg volt.És 2 neg embernek nem lehet poz gyereke.és itt ez a lényeg, akkor lehet gond ellenanyagtermelés, ha a negatív anyukának pozitív a babája. A második házasságomból 2 gyerekem született, itt a férjem pozitív, így már szükségesek voltak a vérvételek és az anti D adása is.
Nem csak vercsoport osszeferhetetlenseg eseten termelodhet ellenanyag.Mielott tanacsokat adnatok nezzetek utana, csak be kell irni a keresobe.
Szia Én RH- vagyok páromnak fogalma se volt róla hogy õ mi lehet de én nagyon kíváncsi voltam így a háziorvoshoz elment és tõle kért beutalót vérvételre õ RH+ a védõnõnél mikor voltam azt mondta ha tudom a párom vércsoportját beírja de ha nem akkor se baj mivel én RH- vagyok így mindig fogják nézni

Ha már 2x volt pozitív a tesztem, akkor ugye sem én sem a párom nem vagyunk meddők és lehet közös gyerekünk is?

1.5hét után,mire az orvos látott volna valamit,addigra sajnos mindig bevéreztem és megsz?nt a teszten a 2 csík. Tehát igazából nem mondták ki a tényleges terhességet egyszer sem,mert nem láttak még a dokik semmit.

Legjobb válasz: Persze hogy nem vagytok meddõk, viszont ha legközelebb ismét pozitívat tesztelsz ne várj, hanem menj azonnal orvoshoz és mondd el az elõzményeket! Valószínûleg leesett a progeszteron szinted vagy valami ilyesmi történhetett ezért vetéltél el. De ez könnyen tudják orvosolni. Mielõbbi babavárást neked! :-)

Persze hogy nem vagytok meddõk, viszont ha legközelebb ismét pozitívat tesztelsz ne várj, hanem menj azonnal orvoshoz és mondd el az elõzményeket! Valószínûleg leesett a progeszteron szinted vagy valami ilyesmi történhetett ezért vetéltél el. De ez könnyen tudják orvosolni. Mielõbbi babavárást neked! :-)
De, lehetséges, hogy nem passzoltok olyan szempontból, hogy KETTÕTÖKNEk nem lehet gyereke. Sok ilyen ismeretlen eredetû meddõséggel találkoztam. VOlt olyan pár, akiknek külön-külön volt gyerek az elsõ házasságból, tehát bizonyitottan egyik se meddõ, viszont kettõjüknek SEHOGYAN se sikerült. Lombikon is voltak, mégse... Szóval el kéne mennetek orvoshoz, ott elmondani, mit gondoltok és mi volt eddig és kivizsgálnak titeket. Az is lehet, hogyx nálad van csak gond a megtapadással. Ki kell deriteni, mert valami gond ezek szerint van...
Mindenképp kap a kismama ilyen esetben ellenanyagot. A dokimtól tudom.
Nyugodj meg, egészséges lesz a babád!!! Nekem A neg. a férjemnek meg 0 poz. a vércsoportja és az 1 éves kisfiunknak A poz. lett, szülés után kaptam Anti-D injekciót h a következõ babánkkal se legyen gond. Annyira kell oda figyelni h ha sajna vetélés v valamilyen vérzés lép fel a terhesség során mindig szólni kell h negatív a vércsoportod és akkor adják is az injekciót.
ne butuljál már ugyanúgy teherbe tudsz esni, mint az összeférõsök, csak max a te gyereked nemlesz egészséges.
A teherbeesést ez semmilyen módon nem befolyásolja. Ha terhes leszel, az elsõ vizsgálatnál ezt mondd meg az orvosnak, akkor nem lesz baj belõle. De elõre is megkérdezheted tõle: úgy tudom, egy védõoltást kell adni ilyenkor.
Ugyanakkora, mint ha nem így lenne a vércsoport. Ha elõször teherbe esel és a baba RH pozitív lesz, akkor a szervezet a szülés/vetélés/bármi hasonló esemény UTÁN elkezd ellenanyagot termelni, így a következõ terhességnél veszélyes a magzatra, mert idegen testként kezeli a szervezeted és ki akarja lökni. Annyit megnéznek majd az elõ terhességkor, hogy netán termel-e már most a terhesség alatt ellenanyagot a szervezeted, de ez elsõ terhességnél elvileg nem áll fenn. Akkor cikibb, ha volt egy olyan vetélésed, amirõl esetleg nem is tudsz, korán elhalt terhesség, mert akkor ha most teherbe esel, az már a MÁSODIK lesz...
Nekem a szüleim voltak összeférhetetlenek a vércsoportjuk szerint. Amikor megszülettem, adtak a fejembe egy injekciót, meg édesanyám is kapott egyet. Szóval az még nem jelenti, hogy nem leszel terhes, csak szüléskor másként járnak el a dokik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!