Találatok a következő kifejezésre: Ha én pozitív vagyok (28 db)

Ha én 0 pozitív vagyok és a férjem B pozitív vércsoportú akkor a 2 gyermekünk milyen vércsoportú lehet?

0 és B csak?vagy más is ?és a csak pozitívak vagy nem?

Legjobb válasz: A gyerek vagy 0-ás vagy B-s lehet. De ha hordozzátok a negatív allélt is, akkor negatív is lehet a gyerek és pozitív is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban

A gyerek vagy 0-ás vagy B-s lehet. De ha hordozzátok a negatív allélt is, akkor negatív is lehet a gyerek és pozitív is. http://www.babanet.hu/cikkek/vercsoport-oroklodes-tablazatban
Lehet 0+, vagy B0+.
0+, 0-, B+, B-
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!! :)

Ha Én pl. tudom a pozitív tulajdonságaimat, vagy, hogy miben vagyok jó, de más nem bízik a képességeimben, és ez leblokkol. Nos az betegség? Önértékelési zavarnak számít?

Legjobb válasz: Egyszerû önbizalomhiány. Ha valamiben kiemelkedõen jó vagy, de más nem bízik benned, akkor azzal ne foglalkozz. Erre valók amúgy a barátok, akik többnyire pozitívan nyilatkoznak a másikról.

Egyszerû önbizalomhiány. Ha valamiben kiemelkedõen jó vagy, de más nem bízik benned, akkor azzal ne foglalkozz. Erre valók amúgy a barátok, akik többnyire pozitívan nyilatkoznak a másikról.
A kérdező hozzászólása: Mitõl alakul ki az önbizalomhiány?
Kudarcélményektõl. Pl. valakit kinevettek amikor 8 évesen mondott egy verset és elrontotta. Ha olyan érzékeny és nyomott hagy benne, akkor késõbb emberek elõtt alig mer majd megszólalni.
én aznap csináltam, amikor meg kellett volna jönnie.halványan, de pozitív lett.
4 nappal elõtte, az együttlét után a 9. nappal (ovuteszteltem, tudtam, hogy mikor fogant) Medi-lab nagyon halvány pozitív volt. Másnap Gabrielt csináltam, az egyértelmû nega lett, sõt még harmadnap is, azt hittem meg fog jönni mert mindenki azt mondta, hogy a Medi-labnak ne higyjek, a Gabrielnek hihetek. Hát jól tette, hogy a Medi-labnak hittem, azóta 14 hetes kismama vagyok:)
4 nappal elõtte és a 10-es érzékenységû halványan, de kimutatta már egyértelmûen és nem elsõ pisibõl csináltam!
4 nappal elõtte és nagyon erõs pozitív lett!!!:) :) Drukkolok!!! 16 hetes kismama
Egy nappal elõtte, halvány pozitív lett.:-)
1 nappal elõtte, halvány pozitív volt.11 hkm
4 nappal elõtte, de az még inkább negatív volt, ki is dobtam, de valamit mégiscsak láttam rajta....másnapra már halvány kétcsíkos lett.
Én kb 1 héttel a nemvárt elõtt csináltam esti pisibõl. Facelle volt. Ilyen lett:http://kepfeltoltes.hu/120313/P1010510_www.kepfeltoltes.hu_...
Két nappal a nemvárt elõtt halvány pozi lett délutáni pisibõl.
A kimaradt elõtt 4 nappal rossmanos teszt pozitív lett.
Én 5 nappal elõtte és egyértelmû halvány pozitív lett! Most szombaton kellene megjönnie de hétfõn már kétcsíkos lett!
Mivel késõn fogant (amirõl én nem tudtam), már a nemvárt napján elkezdtem tesztelgetni, és halványan, de ott volt a csík. Késõbb derült ki a dokinál, hogy még csak 4-5 hetes vagyok(voltam), vagyis a teszt már a 9-ik napon mutatta.....és Medilab volt, amit annyian útálnak.
3 nappal elõtte csináltam digitális Clearblue-val és pozitív lett.
Én 2--3 nappal elõtte csináltam. Nagyon halvány pozitív lett. 30 hkm
Én a nemvárt elõtt 2 nappal teszteltem halvány pozit ClearBlue-val, majd 2 medilab is erõs pozi lett!!! :) 9 hkm

B rh pozitív vércsoportúnak adhatok vért, ha én 0 rh pozitív vagyok?

Fontos lenne tudnom,egy kisbabáról van szó.Köszönöm a válaszaitokat el?re is!

Legjobb válasz: Üdv! A 0-ás vércsoprt általános donor, azaz mindenkinek adhat vért, aki ugyanazzal az RH-faktorú vércsoporttal rendelkezik. Tehát adhatsz.

Üdv! A 0-ás vércsoprt általános donor, azaz mindenkinek adhat vért, aki ugyanazzal az RH-faktorú vércsoporttal rendelkezik. Tehát adhatsz.
Örülök, hogy segíthettem.
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT!!! Annyira örülök!
Mi a háziorvostól kértünk.Elvileg akkor van gond, ha az anya 0-, ilyenkor a terh alatt, után adnak antiD injekciót.
Én pont tegnap kérdeztem errõl a védõnõt, és azt mondta hogy nem kell a párom vércsoportja. De most hogy írjátok, elgondolkoztam hogy mi is lehet... :S
Ez esetben nem kell apuka vércsoportja, mert mindegy milyen nem áll fenn az összeférhetetlenség.Csak negatívos anyukánál számít.Mert ha anyuka neg, apuka poz, akkor nagy az esélye, hogy a baba is poz lesz.Anyukának a szülést, vagy bármilyen beavatkozást követõ 48 órán belül anti D injekciót kell adni, hogy nem kezdjen a szervezete ellenanyagot termelni.Ami elõfordulhat a terhesség során is, ezért 3 alkalommal néznek ellenanyagszintet, ha minden rendben van.Ha van az anya vérében akkor baj van.
Bocsánat, hogy én kérdezek, de pont tegnap mondták nekem ketten is, hogy ha ugyanaz a vércsoportja az apának és az anyának is, az nem jó. Nem tudták megmondani miért nem, de ezt hallották. Errõl mit tudtok?
Nem szokták meghatározni az apa vércsoportját. Ha az anya rh negatív akkor az összeférhetetlenség miatt nézik az ellenanyagot függetlenül attól, hogy az apa milyen vércsoportú. (Ne értsd félre a dolgot, de orvos szempontból ezt úgy kezelik, hogy az anya személye és vércsoportja a biztos)
19, 17-es válaszoló, ez nem így van, legalábbis felénk nem. Nekem az elsõ házasságomból született gyerekemnél nem néztek ellenanyagot, és nem kaptam anti D-t sem.Ugyanis én AB neg vagyok, az apa pedig B neg volt.És 2 neg embernek nem lehet poz gyereke.és itt ez a lényeg, akkor lehet gond ellenanyagtermelés, ha a negatív anyukának pozitív a babája. A második házasságomból 2 gyerekem született, itt a férjem pozitív, így már szükségesek voltak a vérvételek és az anti D adása is.
Nem csak vercsoport osszeferhetetlenseg eseten termelodhet ellenanyag.Mielott tanacsokat adnatok nezzetek utana, csak be kell irni a keresobe.
Szia Én RH- vagyok páromnak fogalma se volt róla hogy õ mi lehet de én nagyon kíváncsi voltam így a háziorvoshoz elment és tõle kért beutalót vérvételre õ RH+ a védõnõnél mikor voltam azt mondta ha tudom a párom vércsoportját beírja de ha nem akkor se baj mivel én RH- vagyok így mindig fogják nézni

Ha én RH pozitív vagyok és a férjem negatív, nem lehet baj, ha a baba a negatívat örökli?

tudom, hogy ennek kicsi az esélye

Legjobb válasz: Nagyon kicsi az esély arra, hogy a kicsi nem az anya vérét örökli, de ha mégis, akkor gyógyszert fogsz kapni erre, mert RH összeférhetetlenek lesztek, és szervezeted ellened fordulhat.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy a kicsi nem az anya vérét örökli, de ha mégis, akkor gyógyszert fogsz kapni erre, mert RH összeférhetetlenek lesztek, és szervezeted ellened fordulhat.
Szia, en ugy tudom, hogy RH osszeferhetetlenseg csak akkor lehet, ha az anya RH negativ es az apa pozitiv. A helyzet nalunk is az, hogy en vagyok poz, a ferjem neg... Direkt rakerdeztem, es nekem ezt mondtak. 38 hetes kismama
Csak akkor lehet gond ha az anya negatív, de ezt szûrik már terhesség alatt, és ha fennáll a veszélye az rh összeférhetetlenségnek, akkor az anya kap egy ún. anti-D injekciót.

Hogyan lehetne önbizalma és pozitív kisugárzásom, bátorságom ráhajtani a nekemt tetszõ lányokra, ha a környezetem mindig emlékeztet rá, hogy én nem vagyok egy vonzó fiú és folyton meg akarnak verni a kisebbségiek is?

Alacsony vagyok és vézna de szerintem nagyobb baj, hogy csúnya az arcom szerkezete. Mert sok kis páwa ilyen kis vakarcs, mint én mégis imádják õket a lányok. Jó mondjuk nekem pénzem sincs ilyen drága menõ márkás cuccokban járni.

Legjobb válasz: Talán nem kéne ilyen kisebbségiekkel körülvenni magad.

Talán nem kéne ilyen kisebbségiekkel körülvenni magad.
képet!
képet.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
tanulj aztán hátha az okosaknak bejössz. Nem mindenki a külsõdet nézi, ha te magad nemcsak a külsõd alapján ítéled el magad csúnyának. 17l :)

Hogy neveljek pozitiv, bátor gyermeket, ha én épp az ellenkezője vagyok?

Minden nap ezen szorongok, utálom h ilyen vagyok, annyira rossz az élet így :-(. Egyedeül nevelem es mar most bánom h mi lesz belőle :-(

Legjobb válasz: Ne csinálj vele semmi különöset, csak ne rontsd el. Hagyd, hogy megõrizze a gyermeki derûjét és vállalkozókedvét. Ajánlom neked Vekerdy Tamás Érzelmi biztonság címû könyvét. Érdemes elolvasni. :)

Ne csinálj vele semmi különöset, csak ne rontsd el. Hagyd, hogy megõrizze a gyermeki derûjét és vállalkozókedvét. Ajánlom neked Vekerdy Tamás Érzelmi biztonság címû könyvét. Érdemes elolvasni. :)
Én sem vagyok a legbátrabb típus. Szerintem ezért 3x annyira óvom a gyerekem mint kéne. Annyiban talán könyebb a helyzetem, hogy van egy férjem aki nem egy beszari alak, így a gyerek lát mást is. Azonban az, hogy ki milyen lesz sokban függ az alaptermészetétõl is.. illetve majd attól, hogy milyen közösségbe kerül. Túlnyomórészt én nevelem, mivel velem többet van.. Pl nálunk: 4, 5 éves, most kapott elõször nem duplo legot hanem simát amiben ugye pici alkatrészek is vannak. A gyerek nem tudott szétszedni két elemet és a szájába vette, hogy majd úgy. Mikor megláttam rögtön az jutott eszembe, hogy bármikor lenyelheti, megfulladhat. Ezért elmagyaráztam neki, hogy soha ne vegye a szájába, inkább kérjen meg valamelyikünket, hogy segítsen! Ezért szól… Nem tudom, hogy ezt most túlparáztam, vagy így helyes? Tudja hogy nem szabad lenyelni! (de ha mégis véletlen nyel egyet??? ) Na ilyen vagyok én! :) Aztán, hogy tömegben elveszik. Ez a fõparám! stb.. Ha példákat is írnál, úgy könyebb lenne látni mi is a gond. üdv: egy 2. gyermekét váró anyuka
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Átérzem a problémádat, nem könnyû. Szerintem csak azt lehet csinálni, hogy átgondolod, te miért vagy ilyen, és ha ebben a szüleid nem szerencsés nevelési módszereit véled felfedezni, akkor azokat tudatosan elkerülöd. Példa: nálunk a kritizálás volt a „divat” a családban, soha semmi nem volt elég jó. Ettõl kissé teljesítménykényszeres és parás lettem. Ezért aztán igyekszem a gyerekemet pozitívan motiválni, sokat dicsérni (persze nyilván nem ész nélkül, de ha megérdemli, akkor mindenképpen ki is kell mondani) – persze ez sem annyira könnyû, mert az emberbõl minduntalan elõtörnek a gyerekként látott nevelési minták. A másik, amit el kell fogadnunk, hogy nem tudunk „kibújni a bõrünkbõl”. Nekem pl. kínszenvedést jelentett minden tömeges gyerekprogram (csiribiri tornától a bügyügügyü táncházig), így nem vittem a gyerekemet ilyenre. Késõbb persze ráparáztam, hogy biztosan ezért nem kedveli túlzottan az össznépi banzájokat… node, mit lehet tenni? Ha vittem volna tömegbe kiskorában, akkor is érezte volna rajtam az ódzkodást, hogy nem veszek részt teljes szívvel ezeken a programokon, ergó az sem ért volna semmit. Naná, hogy azért én is parázom ezen, és ha látom, hogy más gyerek milyen felszabadultan bír ellenni ilyen közegben, rosszul érzem magam… de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy másnak pedig más a gondja, ezért marhaság összehasonlítani gyerekeket. Szerintem ne emészd magad ezeken a dolgokon, inkább keresd meg azt, amiben jó példát tudsz neki mutatni! Pl. segítõkész vagy, rendes, erkölcsileg jól fejlett… mittudomén, biztos találsz olyat, ami benned és benne is pozitívum – örülj neki! Igaza van a második hozzászólónak, hogy az emberek alaptermészete is meghatározza a viselkedésüket, ezért egy bizonyos határon túl nem is lehet rájuk erõltetni valami mást. Egy visszahúzódóbb gyerekbõl sosem fogsz társaság középpontja típusút faragni.
már most bánom hogy mi lesz belõle"te már borítékoltad hogy milyen lesz.Ez un önbeteljesítõ jóslat.Saját magadon kellene elõször dolgozni.Én is alapból negatív emberke voltam de tudtam rajta változtatni.A gyereknek próbáld nem mutatni a paráidat, bátorítsd!Ha bizonyos helyzetekben nem mersz kiállni magadért vagy érte nem mersz megszólalni ezt fogja tanulni tõled.

Pco-s vagyok és az orvosom azt mondta nov.29. -én hogy valószínűleg orvosi segítségre lesz szükségem ha babát szeretnék! Erre tegnap előtt halvány pozitívat ma pedig valamivel erősebb pozitívat teszteltem! Ez létezhet?

A 2 csík még nem egyforma er?s,de szemmel látható....és olyan mindjárt megjön érzésem van naponta többször!!!Nekem évente kb.3-4x volt vérzésem gyógyszer nélkül és a többinél gyógyszerrrel kellett meghozni!!Van egy 3éves kislányom ? inszeminációval lett!!!!Lehetséges hogy tényleg terhes vagyok???Vagy lehet valami más miatt is HCG a vizeletemben???Az tény hogy mostanában eléggé belendültünk apával,de soha nem gondoltam volna hogy spontán teherbe eshetek...f?leg hogy az orvos is azt mondta hogy kevés rá az esély!!!Már mint hogy szinte semmi!!!Most itt vannak az ünnepek és jöv? hét csütörtök,péntekig szerinntem meg fogok bolondulni a kételkedésbe hogy most terhes vagyok vagy sem!!!

Legjobb válasz: Ja nov. 29.-én UH-n nézett és nem látott igazi tüszõt!!!Ezek szerint 1 vagy elbújt elõle vagy nagyon hirtelen érhetett meg!!!! :)Mert állítólag ilyen is lehetséges!!!Vagy rosszul tudom???

A kérdező hozzászólása: Ja nov. 29.-én UH-n nézett és nem látott igazi tüszõt!!!Ezek szerint 1 vagy elbújt elõle vagy nagyon hirtelen érhetett meg!!!! :) Mert állítólag ilyen is lehetséges!!!Vagy rosszul tudom???
Lehetséges. :) A nagyon kevés az nem lehetetlen. :) Egy halk gratuláció megy neked hagosan meg majd csak akkor, ha tényleg bebizonyosodik, hogy kisbabát vársz. :) Igen nem egy ilyen esetrõl hallani, hogy lesz a párnak gyermeke mindegy is, hogy örökbe fogadták vagy esetleg inszem útján de mivel megszûnik az a közvetlen vágy a gyermek iránt és nincsen stressz ezért könnyen és spontán sikerülhet a baba is. Igen és lehet egy cikluson kívüli ovud is, hegy nagy orgazmus kapcsán is stb. Ezt nem tudni miért van. egy 2 éves kislány anyukája és 6hkm
mi két éve kezdtünk próbálkozni, rá egy évre volt egy laparoszkópiám és kiderült csak az egyik petevezetékem átjárható, és PCO gyanús voltam. egy évig járkálgattunk ultrahangos peteérés vizsgálatra. márciusban voltunk utoljára, és azt beszéltük meg a dokival hogy élvezzük ki a nyarat és szeptemberben elkezdjük a lombikot. erre áprilisban már nem is jött meg! a doki is meglepõdött, de mi is alig hittünk a szemünknek a pozitív teszt láttán. én is csak akkor éltem bele magam amikor már volt szívhang is, addig kételkedtem.
Ha már van 2 csíkod, nem számít hogy halvány akkor gratulálok. Egy másik PCO-s kismama. 2 nap múlva csinálj új tesztet, erõsebb lesz a csík.
Szintén Pcos-ban szenvedek. Mi már két év után úgy voltunk, hogy letelik a doki hosszú szabadsága, nekünk lezajlik az esküvõnk, nyaralunk, szeptemberben kezdünk petét érlelni gyógyszerrel. Július végén terhes lettem, spontán. És mindezt úgy, hogy a ciklusom végén voltam, 2-3 nap kellett a menzeszhez. (30 naposra beállt a ciklusom.) Nagyon kevés dolog van, ami miatt hcg-t termelhet a szervezet, úgy, hogy nincs baba. Tudod, hogy szól a mondás... Ha patadobogást hallasz, gondolj lóra és ne zebrára. :) Szerintem ott baba volt, úgyhogy halkan én is gratulálok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat!!!!Csak ez annyira hihetetlennek tûnik hogy lehet baba spontán miközben azt mondták hogy nem valószínû!!!! :)
En is Pcos vagyok es pont elkezdtek a kivizsgalast nalam hogy van e peteeresem (50+ napos ciklusok mellett), es az elso ciklusban az egyik vervetel utan kaptam a hirt hogy igen, kiszabadult egy pete.Nem is figyeltunk igy ra hogy most akkor egyutt legyunk hogy hatha elkapjuk a petet...Csak ugy egyutt voltunk meg elotte es lass csodat mikor vartam mar hogy jojjon mar meg(hogy folytassak a kezelest) felment a hom 37 fole..Es szep pozitivat teszteltem!:) Ugyhogy igen is lehet!:) Gratulalok nektek is!;) 6-7 hetes kismama :)
Ja 5 eves probalkozas es ket veteles utan..elozo voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!!!Most ha ez tényleg így van, akkor nagyon szép kis Karácsonyi meglepetést kaptunk!!!! :)

Járt már igy valaki! 4 -nap van még a nem vártig, igaz vasárnap csináltam 1-tesztet én ugy látom h halvány pozitiv de csak akkor látom ha a fény fellé forditom vagy nagyon korán teszteltem?

Legjobb válasz: Nagyon korai! Én nem értem, miért kell nemvárt elõtt tesztelni. Ha meg megjön, akkor óriási a csalódás... Sajnos nagyon gyakori a biokémiai terhesség. Persze nem azt mondom, hogy nálad is ez a szitu, mert óriási eséllyel egészséges terhességed van, de tök felesleges a menstruáció kimaradása elõtt tesztelni, vizslatni a tesztet, forgatni, aztán ha nem a kívánt eredményt látod, elszomorodsz. Légy türelmes, hidd el, megéri egy egyértelmû pozitívat látni!

Nagyon korai! Én nem értem, miért kell nemvárt elõtt tesztelni. Ha meg megjön, akkor óriási a csalódás... Sajnos nagyon gyakori a biokémiai terhesség. Persze nem azt mondom, hogy nálad is ez a szitu, mert óriási eséllyel egészséges terhességed van, de tök felesleges a menstruáció kimaradása elõtt tesztelni, vizslatni a tesztet, forgatni, aztán ha nem a kívánt eredményt látod, elszomorodsz. Légy türelmes, hidd el, megéri egy egyértelmû pozitívat látni!
Van képed róla?Hát ha hamarabb volt peteérésed akkor szerintem lehetséges.
Szerintem csak szellem vagy száradási csíkot láthatsz rajt. A pozitív teszt második csíkja is rózsaszín, a száradási csík fehér vagy szürke. Milyen teszt? Mikor voltatok együtt? Mikor volt ovud? Ovutól számítva legkorábban 14. napon lehet esetleg halvány csík a teszten, de abból még vetélés is simán lehet. Nincs értelme ilyen korán tesztelni.
igen, én ugyanígy jártam, már 4 nappal elõtte látszott nagyon halványan a csík, aztán napról-napra erõsödött
Akarjátok ezt a babát? Mert ha az ember nagyon akarja akkor hajlamos 2 csíkot látni bármely tesztben. Ha pedig nagyon nem akarja és retteg a 2 csíktól akkor is hajlamos 2 csíkot látni. Egy igazi pozitív teszten kérdés nélkül is tudja az ember, hogy 2 csíkos, nincsenek kételyei. Az igazság majd csak akkor derül ki ha 3-4 nap múlva újra tesztelsz, vagy ha 4. nap megjön a mensid.
Egyik gyerekemmel 6 nappal elõtte erõs pozitívat teszteltem. EZ attól függ, mikor fogant a baba. Mondjuk én már émelyegtem akkor és ismertem pontosan az érzést, ami csak terhesen van nekem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!